Presedintele Ucrainei declara BISERICA ORTODOXA subordonata Patriarhiei Moscovei AMENINTARE LA ADRESA SECURITATII NATIONALE/ Tezele de la Tusnad ale lui VIKTOR ORBAN: fiecare tara are dreptul sa-si apere cultura crestina si modelul familiei traditionale. CE A SPUS LIDERUL UNGARIEI DESPRE CENTENAR

28-07-2018 3 minute Sublinieri

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat sâmbătă că influenţa Bisericii Ortodoxe subordonată Patriarhiei Moscovei, care numără milioane de credincioşi în Ucraina, constituie o „ameninţare directă la securitatea naţională” a ţării sale, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Consider că este absolut necesar să tăiem toate tentaculele cu care ţara agresoare operează în corpul statului nostru”, a spus Poroşenko, referindu-se la Rusia.

Potrivit preşedintelui ucrainean, Biserica Ortodoxă ce ţine de Patriarhia Moscovei „este separată de stat doar pe hârtie” şi „susţine în totalitate şi necondiţionat politica revanşardă şi imperialistă a Kremlinului”.

Şeful statului ucrainean s-a exprimat în cadrul ceremoniilor ce marchează împlinirea a 1030 de ani de la creştinarea Rusiei Kievene, a cărei moştenire istorică face în prezent obiectul unei dispute între Rusia şi Ucraina.

Zeci de mii de credincioşi ucraineni ai Bisericii Ortodoxe subordonate Patriarhiei Moscovei au defilat vineri sub înalta supravegherea forţelor ordine cu ocazia acestei date. Poliţia s-a temut de confruntări cu naţionaliştii ucraineni.

Ucraina are doua biserici ortodoxe disidente faţă de Patriarhia Moscovei, între care cea subordonată Patriarhiei Kievului. Dar ele nu sunt recunoscute de nicio altă biserică ortodoxă din lume.

Biserica subordonată Patriarhiei Moscovei rămâne cea mai mare comunitate religioasă din această ţară, conform numărului de parohii. Dar, potrivit unui sondaj din 2015, 44% dintre ucraineni se identifică drept credincioşi ai Patriarhiei Kievului, în comparaţie cu 21% ai bisericii subordonate Patriarhiei Moscovei.

Deseori tensionate, relaţiile dintre cele două biserici au fost exacerbate de criza ruso-ucraineană marcată de anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014, ce a fost urmată de conflictul din estul separatist prorus al Ucrainei, soldat până acum cu 10.000 de morţi.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a scris pe contul său de Facebook faptul că fiecare ţară are dreptul de “a apăra cultura şi graniţele creştine şi să nu vorbească despre migraţie”, iar mesajul este însoţit de un clip video cu discursul său susţinut la Universitatea de Vară din Băile Tuşnad şiu cu momente legate de sosirea sa la eveniment. 

„Fiecare ţară are dreptul de a apăra cultura şi graniţele creştine şi să nu vorbească despre imigraţie”, a scris Viktor Orban pe contul său de Facebook.

În film, sunt enunţate tezele pe care le-a prezentat în discursul său. Prima teză ar fi că fiecare ţară europeană are dreptul de a-şi apăra cultura creştină şi de a respinge ideologia multiculturalismului. Totodată, fiecare ţară are dreptul de a apăra modelul familiei tradiţionale şi să declare că „fiecare copil are dreptul la o mamă şi la un tată”, a transmis Viktor Orbán.

A treia teză enunţată se referă la dreptul statelor din Europa Centrală şi de Est la apărarea pieţelor proprii şi a sectoarelor economice cruciale din punctul de vedere al strategiei naţionale.

A patra teză fundamentală este că ţările au dreptul să îşi apere graniţele şi să respingă migraţia. Premierul consideră o teză de bază şi dreptul fiecărei ţări de a insista la respectarea principiului „o naţiune, un vot”, atunci când se discută chestiuni cruciale, iar această teză ar trebui aplicată şi funcţionării Uniunii Europene. conform MTI. „Noi, europenii din zona Centrală şi de Est spunem că există viaţă şi după globalizare, iar drumul Europei Centrale este drumul uniunii naţiunilor libere”, a anunţat premierul Ungariei.

 • Hotnews:

 Viktor Orban, la Băile Tușnad: Românii să înțeleagă și ei că pentru noi Centenarul nu este un moment festiv

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă “un moment festiv”, potrivit Agerpres.

“Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că “de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

El a mai spus, printre altele, că Ungaria şi-a propus ca până în 2030 să devină una dintre cele “cinci cele mai bune ţări din Uniunea Europeană, unde merită să trăieşti şi să munceşti”, dar şi să contribuie la “ridicarea Europei Centrale”, alături de ţările învecinate.

“Avem resurse, avem curaj şi am arătat vecinilor noştri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noştri, care se concentrează în ideea să legăm între noi ţările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate şi (…) reţele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre şi să dezvoltăm împreună economia şi investiţiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a transmis Viktor Orban, la cea de-a 29-a ediţie a Universităţii de Vară “Tusvanyos”, organizată de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria şi Consiliul Tineretului Maghiar din România. 

Viktor Orban: Ne bucurăm că cei din Comisia Europeană mai au doar 300 de zile / Elita politică de la Bruxelles ar putea fi schimbată cu una “creştin-democrată”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că este îmbucurător faptul că “elitele politice” de la Bruxelles, care s-au dovedit a fi “părtinitoare” şi nu au putut da un răspuns la fenomenul migraţionist început în 2015, mai au “doar 300 de zile” până la viitoarele alegeri europarlamentare, potrivit Agerpres.

În urma acestui scrutin, elita politică de la Bruxelles ar putea fi schimbată cu una “creştin-democrată”, a completat prim-ministrul Ungariei.

Potrivit lui Orban, Comisia Europeană ar fi trebuit să fie “un apărător al tratatelor” şi “nepărtinitoare”, însă a aplicat “duble măsuri” pentru Europa Centrală şi de Est.

“Deci, ne bucurăm că mai au doar 300 de zile cei care mai sunt în Comisie”, a spus premierul Ungariei, conform traducerii oficiale asigurate de organizatori.

În opinia sa, “problema este că Europa îşi neagă valorile creştine”, “cenzura a devenit generalizată”, iar corporaţiile mari şi liderii politici europeni “controlează absolut tot”.

El a adăugat că viitoarele alegeri europarlamentare au o miză foarte importantă.

“Avem o temă care ne face să ne concentrăm – elitele politice au gestionat bine sau nu fenomenul migraţionist? (…) Elitele politice care ne conduc acum sunt anxioase, pentru că în anumite ţări au câştigat anumite forţe care vor să implementeze acel plan pe care îl numim planul Soros, (…) care vrea să transforme Europa, (…) dar acesta nu va fi implementat dacă vom vota bine la europarlamentare”, a spus Viktor Orban.

Viktor Orban alaturi de Laszlo Tokes la Baile Tusnad (2018). Poza de pe contul de Facebook al premierului Ungariei


Categorii

1. DIVERSE, Ucraina, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Presedintele Ucrainei declara BISERICA ORTODOXA subordonata Patriarhiei Moscovei AMENINTARE LA ADRESA SECURITATII NATIONALE/ Tezele de la Tusnad ale lui VIKTOR ORBAN: fiecare tara are dreptul sa-si apere cultura crestina si modelul familiei traditionale. CE A SPUS LIDERUL UNGARIEI DESPRE CENTENAR

 1. Nu am nimic cu Viktor Orban, din multe puncte de vedere il admir, chiar si sigur mi-as dori ca tara noastra sa aiba un astfel de conducator. Dar, am fost recent la Budapesta si am vazut, cu stupoare, ca pe toate cladirile oficiale este arborat, alaturi de drapelul Ungariei si cel al tinutului secuiesc. Asa ca, mai usor cu pianul pe scari mister Orban!
  Nu am remarcat ca acest fapt – destul de grav zic eu – sa fie semnalat de oficialitatile noastre sau macar de mass media romaneasca. Ambasadorul Romaniei la Budapesta ce face oare? Doarme?

 2. https://adevarul.ro/news/politica/viktor-orban-Tinutul-secuiesc-existat-inca-nu-exista-romania-moderna-exista-atunci-europa-predat-islamului-1_5b5db1d7df52022f75c20486/index.html

  Premierul ungar a invocat sloganul UDMR – 1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România – cu care s-a declarat de acord – şi a subliniat că „Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului”. „În loc să negăm realitatea, ar trebui să privim situaţia ca pe o resursă. Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ţinut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică. Acest lucru ar însemna un plus de forţă şi pentru România”, a afirmat premierul Ungariei.

  *

  Vad ca toată lumea se plânge de puseele revizioniste pe care gasca FIDESZ de la Budapesta și le permite pe teritoriul României. Cea mai buna măsură pe care statul român o poate lua, în contextul derapajelor menționate, este sistarea pe termen nedeterminat a “proiectului BRUA” mai bine cunoscut drept pomana energetica pe care România o face Ungariei. Va amintesc faptul ca nu avem absolut nicio obligație sa susținem industria ungara și nici sa cedam Budapestei resursele energetice strategice, pe modelul cunoscut deja din afacerea Gojdu și din ale momente de slugărnicie pe care guvernul de la București le-a dovedit de-a lungul timpului. Nu va place cu Trianonul, nu-i nimic, nici nouă nu ne place sa montam conducte care sa ducă gazul românesc din Marea Neagră direct în Ungaria ! M-am saturat sa toleram la infinit obrăzniciile puterii de la Budapesta administrate în mod gratuit și premeditat României!

  https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/posts/2149467678667210

 3. Confirm cele spuse de Menumorut. Am si poze cu drapelul secuiesc arborat, alaturi de cel al Ungariei, la intrarea principala a Parlamentului de la Budapesta. Pacat ca nu se pot posta poze in comentariu.

 4. Ni le puteti trimite pe email la razbointrucuvant@gmail.com

 5. Sondaje mincinoase cu privire la procentele de ortodocși afiliați la Biserica ce ține de Kiev, respectiv Moscova (44% față de 21%). În nici un caz nu sunt mai mulți cei pro Patriarhia de Kiev chiar și la momentul actual, asta în caz că ar fi mulți. Dar politica are discursul și direcțiile proprii.

 6. Da, sunt destul de dubioase sondajele, neclare. Si nu se prezinta, pana la urma, situatia pe cifre. Cati sunt la PM, cati la Kiev.

 7. Se cade să ne trezim și să înțelegem că ungurii nu s-au împăcat cu Trianonul și că după primul război mondial ei au căutat să ia înapoi ceea ce au stăpânit secole, mai ales Transilvania! În același timp noi ne-am culcat pe laurii victoriei și ne-am pus nădejdea în niște hârtii pe care de altfel am avut ocazia concretă, în zorii celui de-al doilea război mondial, să le vedem călcate în picioare! Trezirea noastră s-ar cuveni să se facă în direcția priceperii că un teritoriu obținut prin tratate se păstrează prin lucru constant și susținut pe lângă cei ce ni-l pot garanta și printr-o politică activă în propria țară atât față de populația nativă și a celeilalte etnii din zonă! Nu este greu să învățăm chiar de la unguri în ceea ce privește modul de acțiune concret și coerent de aproape 30 de ani de după Revoluție! Apoi, chiar dacă ungurii ne sunt adversari în ceea ce privește Transilvania nu putem fi orbi la faptul că sunt purtători de stindard în lupta împotriva Sovietului European și că ceea ce spun ei împotriva acestuia ne privește și pe noi!

 8. Pingback: Steagul Tinutului Secuiesc, arborat din nou (?) pe cladirea Parlamentului Ungariei din Budapesta. Cateva reflectii pe marginea discursului lui Viktor Orban de la Baile Tusnad
 9. Pingback: SPRE O RUPTURA IN ORTODOXIE? Patriarhul Ecumenic Bartolomeu i-a transmis Patriarhului Kirill ca a decis acordarea AUTOCEFALIEI Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Patriarhul Irineu trimite o scrisoare de protest, acuzand sprijinirea SCHISMATICILOR de catre FANA
 10. Pingback: PATRIARHIA ECUMENICA acorda autocefalia schismaticilor din Ucraina
 11. Pingback: AUTOCEFALIA UCRAINEI - TACIUNELE FIERBINTE CARE RISCA SA INCENDIEZE INTREAGA ORTODOXIE. Decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe a Rusiei - TEXT INTEGRAL/ Analize si comentarii despre implicatiile conflictului dintre Patriarhia Constantinopolelui si Patriarhi
 12. Pingback: ZELENSKI, actor de comedie, castiga zdrobitor alegerile in UCRAINA in fata lui Porosenko/ "UKRAINIAN COLLUSION" la orizont?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare