CONTROALE SUB ACOPERIRE făcute de polițiști în civil și TURNĂTORIE pe WHATSAPP. Guvernul (anti)liberal sfidează Avocatul Poporului și ordinea constituțională instituind un veritabil STAT POLIȚIENESC/ „Lumea se transformă într-un experiment social la scară largă, în care unii sunt polițiștii, iar ceilalți – deținuții”

9-10-2020 4 minute Sublinieri

Sursă foto: https://playtech.ro/stiri/amenda-si-de-2-500-de-lei-daca-nu-porti-masca-de-protectie-in-aceste-locuri-surpriza-vine-atunci-cand-iesi-din-localitate-fara-declaratie-127337

Hotnews:

Controale sub acoperire. Polițiști în civil, trimiși să-i amendeze pe cei care nu respectă regulile anti-COVID / Românii, îndemnați să-i pozeze și filmeze pe contravenienți

Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela baza legală potrivit căreia poliţiştii pot patrula şi în civil

Avocatul Poporului îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţişti în civil să efectueze verificări privind respectarea normelor vizând combaterea Covid-19.

„Vă adresăm rugămintea să ne comunicaţi actul normativ care stă la baza luării acestor măsuri. (…) Potrivit prevederilor art. 1 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 republicată privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română este cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi în subsidiar de reprimare a acestora”, a transmis în solicitare Avocatul Poporului, Renate Weber, potrivit agenției Agerpres.

Conform solicitării postate pe site-ul instituţiei, Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului stipulează că portul uniformei constituie regula.

Totodată, arată Avocatul Poporului, Ordinul nr. 82/2018 pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Administraţiei şi Internelor nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor prevede că aceştia poartă în mod obligatoriu, în timpul programului de lucru, uniforma de reprezentare, de serviciu sau echipamentul specific, stabilit prin normele de echipare, conform misiunilor şi activităţilor specifice desfăşurate la birou sau în teren.

Potrivit Avocatului Poporului, Legea nr. 218/2002 obligă poliţistul care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este în ţinută civilă să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.

„Solicitarea noastră are în vedere necesitatea preîntâmpinării situaţiilor în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor din actele normative mai sus menţionate”, explică sursa citată.

Avocatul Poporului precizează că s-a sesizat din oficiu în acest caz ca urmare a informaţiilor apărute în presă.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a anunţat, marţi, că Poliţia Română, alături de Poliţia Locală, intensifică activităţile de verificare a respectării normelor privind combaterea Covid-19, urmând ca şi poliţişti în civil să fie implicaţi în acest demers.

„Din experienţa acţiunilor desfăşurate până în prezent, s-a constatat faptul că, în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 doar la vederea forţelor de ordine. Poliţiştii au întâlnit situaţii când, la vederea lor, au fost puse măştile de protecţie, pentru ca, imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru, să fie scoase”a spus purtătorul de cuvânt al IGPR.

Potrivit acestuia, rolul acestor activităţi nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară.

Ludovic Orban o sfidează pe Renate Weber: Recomand creșterea efectivelor de polițiști care operează în civil

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de interne Marcel Vela să mărească efectivele de polițiști în civil care controlează modul în care sunt respectate măsurile anti-Covid. Acesta este răspunsul Guvernului la întrebările Avocatului Poporului legate de controalele făcute de polițiștii în civil. “Domnul ministru Vela, am auzit că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă „Şase” la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţia cum este ea în realitate”, a spus Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Premierul a mai solicitat ca Tel Verde să fie operaţionalizat şi popularizat astfel încât controalele să poată fi direcţionate în funcţie de semnalele primite de la cei care au participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii.

Avocatul Poporului îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţişti în civil să efectueze verificări privind respectarea normelor vizând combaterea Covid-19.

În schimb, Poliția Capitalei îi încurajează pe bucureșteni să îi reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască și, mai mult, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei care încalcă regulile sanitare și care nu poartă mască, de exemplu. Poliția transmite că în urma telefoanelor primite a realizat “o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție”.

Antena3:

Cu poliţia pe WhatsApp! Numărul la care poţi trimite poze cu cei care nu poartă mască

Poliția Capitalei încurajează bucureșteni să reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască. De asemenea, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei surprinşi că sfidează regulile sanitare.

Tot mai mulţi bucureşteni sună la poliţie pentru a sesiza cazurile în care cei care sfidează reguiile de protecţie îi pun în pericol pe cei din jur.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), dacă la sfârşitul săptămânii trecute, mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti numărul TELVERDE  0800 800 165, miercuri, au fost sesizate nereguli în 27 de apeluri.

Pentru a încuraja acest tip de sesizări şi pentru a descuraja pe cei care sfidează regulile pandemiei, Poliţia  Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor şi un număr de WhatsApp, respectiv 0755.021.218, unde pot trimite fotografii sau imagini video cu cazurile surprinse.

„De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, arată Poliţia  Capitalei.

Oamenii legii promit să şi verifice cazurile semnalate.

„Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se arată în comunicat.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800 800 358. La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

Cătălin Sturza:

„Poliția Capitalei încurajează bucureșteni să reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască. De asemenea, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei surprinşi că sfidează regulile sanitare.”
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24338999-politia…

Chestia asta are și un nume: turnătorie și denunț. Mai mult: se cheamă instigare la turnătorie și denunț, din partea autorităților. Un obicei încurajat de către Stat și practicat la scară largă în regimurile totalitare.

Pavlik Morozov este un băiat-erou al propagandei staliniste pentru că și-a denunțat, la numai 13 ani, tatăl deoarece acesta a cârtit contra regimului. Tatăl lui Pavlik Morozov a fost executat. Micuțului Pavlik Morozov i s-a inoculat ideea că denunțul este o datorie morală. Pentru că și-a denunțat tatăl, a fost lăudat la școală și a fost considerat un erou.

Zhang Hongbing avea 16 ani când și-a denunțat mama pentru așa-zise uneltiri contra regimului, în timpul revoluției culturale din China maoistă. Mama lui Zhang Hongbing a fost umilită în public în fața băiatului, târâtă afară din oraș și executată, iar Zhang a fost considerat un erou. Și Zhang fusese îndoctrinat, spunându-i-se că denunțul este o datorie morală.

Exemplele lui Pavlik Morozov și Zhang Hongbing nu sunt deloc singulare. Istoria sângeroasă a Rusiei staliniste, a Chinei maoiste și a altor țări totalitare este plină de denunțători, iar turnătoria nu cunoaște obstacole de rudenie sau vârstă.

Această cale de a combate pandemia nu are nimic rațional. Am senzația că lumea se transformă într-un soi de casă Big Brother sau de experiment social la scară largă, în care unii sunt polițiștii, iar ceilalți – deținuții. Polițiștilor li se dau instrumente de control și li se spune că e moral să le folosească împotriva celor care cârtesc (și tatăl lui Pavlik, și mama lui Zhang nu făcuseră decât să-și spună ofurile). Deținuților li se induce frica, ei știu că sunt mereu urmăriți și hărțuiți. Nu cred că experimentul acesta psihotic ajută pe nimeni, așa cum încurajarea turnătoriei nu i-a ajutat nici pe ruși, nici pe chinezi să trăiască mai bine sau să fie mai liberi în timpul lui Stalin sau al lui Mao.

DISTOPIA POLIȚIENEASCĂ din Australia, statul Victoria, atinge noi culmi: poliția poate aresta și reține PREVENTIV pe cei suspectați că vor încălca restricțiile. „Conspiraționiștii”, laolaltă cu familiile și cunoscuții lor, aflați în vizor

Cu pași mari către DICTATURA HARD. Este rezistența inutilă?/ MAMĂ ÎNSĂRCINATĂ, ARESTATĂ ÎN FAȚA COPIIILOR pentru că a popularizat un PROTEST PAȘNIC față de restricțiile din Australia

TIRANIE POLIȚIENEASCĂ în Meblourne, Australia, după instituirea CARANTINEI TOTALE (Video, Foto). Cu armata pe străzi și panouri orwelliene: „A rămâne separați ne ține împreună!”

Toată baza de date a Ministerului Sănătății va fi transmisă MINISTERULUI INTERNELOR. Avocatul Poporului s-a sesizat: „măsură de natură a conduce la o posibilă încălcare a dreptului la confidențialitatea informațiilor și la viață privată a pacientului”

Guvernul reacționează după deciziile CCR propunând o LEGE de-a dreptul SOVIETICĂ A PANDEMIEI. Legea atentează MASIV ȘI BRUTAL la SUVERANITATE, la DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE: declarațiile OMS devin LEGE în România, CARANTINA poate fi instituită oricând, oricât, iar ASIMPTOMATICII vor fi, în continuare, internați și tratați CU FORȚA. “Cel mai odios atac la adresa drepturilor omului în România post-revoluționară”

OPINII #In-numele-Libertatii. CENZURA COVID, semnele intoarcerii in forta a POLITIEI GANDIRII, a TURNATORIEI GENERALIZATE si a jinduirii dupa “tatuci” salvatori. ASASINAREA DEZBATERII PUBLICE si linsajul vocilor alternative. GENERATIA “MARELUI INCHIZITOR”, pentru care LIBERTATEA celuilalt este un AFRONT/ “Cine hotaraste ca sunt STIRI FALSE? Cei care detin PUTEREA. Fix la fel cum, pe vremuri, Europa Libera era interzisa de comunisti”


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Stat politienesc, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare