CUM A DEVENIT POSIBIL AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Cu pistolul atomic la tâmpla lumii

9-07-2015 1 minut Sublinieri

World-War-3

În august 2014, pericolul real a apărut și am auzit primele avertismente de război. În acea lună, trupe ruse fără însemne au invadat pe ascuns estul Ucrainei, unde conflictul separatist a luat amploare și a scăpat de sub control. Forțele aeriene ruse au început hărțuirea statelor baltice vecine – Estonia, Letonia și Lituania – care sunt membre ale NATO. SUA au promis că-și vor respecta angajamentul de a apăra aceste țări ca și cum ar fi teritoriu american, iar mai târziu au organizat exerciții militare la câteva sute de iarzi de frontiera cu Rusia. 

Ambele părți au ajuns să creadă că celălalt are intenții exagerate. Moscova este convinsă că Occidentul este decis s-o izoleze, subjuge sau pur și simplu să distrugă Rusia. Unul din trei ruși crede acum că SUA poate invada Rusia. Națiunile occidentale își fac griji că Rusia ar putea folosi amenințarea cu războiul sau chiar provocarea unui conflict real pentru a fractura NATO și a compromite angajamentul său de a apăra Europa de Est. Acest lucru ar rupe așezarea actuală, potrivit căreia care Europa s-a unificat pașnic sub conducerea de Occidentului și a îndepărtat influența Rusiei timp de 25 de ani.

Temându-se una de alta, SUA și Rusia s-au angajat să meargă la război, dacă este necesar, pentru apărarea intereselor lor în ținuturile de graniță din Europa de Est. Ei au poziționat forțe militare și au desfășurat exerciții militare de intimidare, în speranța de a a-l descuraja pe celălalt. Putin, avertizând în mod repetat că ar putea folosi arme nucleare într-un conflict, a început dislocarea de rachete și bombardiere capabile să poarte încărcătură nucleară.

Europa de astăzi pare îngrijorător de asemănătoare cu Europa de acum peste 100 de ani, în ajunul Primului Război Mondial. Avem de-a face cu un amestec de angajamente militare și de apărare, unele dintre ele neclare și, prin urmare, mai ușor de ignorat. Liderii politici au dat semnale vagi în legătură cu ce ar putea conduce la un război și ce nu. Tensiunile politice s-au transformat în  escaladări militare. Națiunile sunt într-un echilibru instabil de putere, abia ținut în balanță de înțelegerile din timpul Războiului Rece care cu greu fac față situației actuale. […]

Citeste analiza completa si comenteaza aici: CUM A DEVENIT POSIBIL AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Cu pistolul atomic la tâmpla lumii


Categorii

Al treilea razboi mondial, Rusia, SUA versus Rusia, Traduceri, Ucraina

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “CUM A DEVENIT POSIBIL AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Cu pistolul atomic la tâmpla lumii

 1. Fiecare supraputere are strategia sa pe termen lung:
  – SUA doreste globalizare cu orice pret (prin politica sau prin razboi).
  – Rusia costidera ca trebuie sa-si exercite puterea oriyne exista minoritati ruse compacte si in teritoriile ‘istorice’ ale imperiului tzarist.
  – China dupa secole de izolare, secole in care s-au impartit coloniile, doreste sa recupereze terenul pierdut.

  In momentul de fata, nu exista aliante in lume care sa faca fata armatei SUA, in special dpdv tehnologic.
  SUA cheltuieste cu aparatea 600 miliartde dolari anual in timp ce Rusia numai 90. China nu are tehnologie. Timpul nu lucreaza in favoarea SUA si americanii procedeaza in consecinta.
  Sa nu uitam ca Roosveld pana la Pearl Hrbour a spus ca America nu se va implica in WW2, cand de fapt elabora arhitectura lumii postbelice…

 2. http://www.b1.ro/stiri/externe/general-american-daca-vreti-sa-vorbim-despre-o-tara-care-ar-putea-reprezenta-o-amenintare-existentiala-pentru-statele-unite-ar-trebui-sa-arat-spre-rusia-117467.html

  Rusia reprezintă o ameninţare existențială pentru securitatea Statelor Unite, susține generalul american Joseph Dunford, nominalizat pentru a prelua funcţia de şef al Statului Major General, potrivit BBC News Online.

  “Dacă vreţi să vorbim despre o ţară care ar putea reprezenta o ameninţare existenţială pentru Statele Unite, ar trebui să arăt spre Rusia”, a spus Joseph Dunford în cadrul audierii sale în Senatul american, în vederea confirmării în postul de şef al Statului Major General.

  El a mai precizat și că apelurile anumitor congresmeni americani de a furniza armament letal autorităţilor ucrainene sunt rezonabile.

  “Sincer, fără acest gen de sprijin, nu se vor putea apăra împotriva agresiunii ruse”, a spus generalul.

  După ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în martie 2014, relațiile dintre Washington şi Moscova s-au deteriorat.

  SUA au impus sancțiuni la adresa Rusiei ca urmare a conflictului separatist prorus din estul Ucrainei.

  Stim, stim, afara cald, chiar canicula, materialul muncit aici e prea lung…. dar asta nu inseamna ca subiectul nu e foarte important!

 3. Va recomand o mica melodie:https://www.youtube.com/watch?v=LcXe-GeXH_U

  The joint work of the scientists at Los Alamos resulted in the first artificial nuclear explosion near Alamogordo on July 16, 1945, on a site that Oppenheimer codenamed “Trinity” in mid-1944. He later said this name was from one of John Donne’s Holy Sonnets. According to the historian Gregg Herken, this naming could have been an allusion to Jean Tatlock, who had committed suicide a few months previously and had in the 1930s introduced Oppenheimer to Donne’s work.[108] Oppenheimer later recalled that, while witnessing the explosion, he thought of a verse from the Hindu holy book, the Bhagavad Gita (XI,12):

  ” If the radiance of a thousand suns were to burst at once into the sky, that would be like the splendor of the mighty one …”
  J.R.Oppenheimer

 4. “Sa nu uitam ca Roosveld pana la Pearl Hrbour a spus ca America nu se va implica in WW2, cand de fapt elabora arhitectura lumii postbelice… ”

  Cauzand suferinte zecilor de mii de familii.A corespuns cu era masculinizarii totale ale femeilor.

  “In momentul de fata, nu exista aliante in lume care sa faca fata armatei SUA, in special dpdv tehnologic. ”

  Credeti ca SUA va castiga numai ca are gloante care se ghideaza singure? Sa fim seriosi.
  Un om intelept spunea ca o armata puternica nu se poate construi avand la artilerie si prima linie femei.Sa ne aducem aminte de orgiile care au loc prin regimente ,cu obladuirea comandantului?La fel e si cu femeia “politista” .
  Si in orice caz,nu cu soldati homo.

  Articolul de mai sus ilustreaza doar faptul ca Rusia nu poate tine piept NATO ,DACA NATO va ramane o formatiune unita.Ceea ce evident nu se va intampla.

 5. @emanuel:

  Credeti ca SUA va castiga numai ca are gloante care se ghideaza singure? Sa fim seriosi.
  Un om intelept spunea ca o armata puternica nu se poate construi avand la artilerie si prima linie femei.Sa ne aducem aminte de orgiile care au loc prin regimente ,cu obladuirea comandantului?La fel e si cu femeia “politista” .
  Si in orice caz,nu cu soldati homo.

  Cu homo sau fara, cu femei sau fara, SUA are cea mai puternica armata din lume. N-are nevoie de NATO ca sa ii bata pe rusi. Motivul pentru care are nevoie de NATO e pentru dominatie, care nu e acelasi lucru cu razboiul si victoria militara, si pentru a scadea niste costuri operationale. Motivul pentru care nu-i ataca pe rusi e aratat in material asta lung pe care l-am postat aici, si are legatura cu armele nucleare.

  Nu reusesc sa-mi explic viziunea asta pe care o vad la multi altii care considera ca SUA e cat pe-aci sa se prabuseasca. Oare de pe ce planeta sunt, ca nu par a fi de planeta “Earth”. 🙂

 6. Intr-un ritual de neacceptat in lumea moderna, spartanii organizau banchete in care legatura celor doi parteneri devenea oficiala. Chiar parintii tanarului erau cei care se ocupau de toate aspectele financiare ale petrecerii si il invitau pe invatator pentru a petrece o prima noapte in compania celui pe care urma sa il initieze in tainele artelor si al deja celebrelor antrenamente militare. De fapt, homosexualitatea era o practica des intalnita in armata spartana, considerandu-se ca o legatura afectiva intre doi soldati ii determina pe acestia sa lupte mult mai aprig decat ar fi facut-o in mod normal.

  Cu toate acestea, pentru a incuraja mentinerea ratei natalitatii in Sparta, legiuitorii instituisera norme obligatorii cu privire la casatoriile heterosexuale dintre soldati si femeile spartane. Astfel, tinerele fete erau obligate sa execute exercitii fizice in preajma razboinicilor, fara a fi acoperite de vreun obiect vestimentar, totul cu scopul de a le reaprinde acestora simturile naturale. Dar cum vechile obiceiuri nu puteau fi uitate imediat, spartanii recursesera la un siretlic. In noaptea nuntii, si eventual si in noptile care urmau acesteia, miresele imbracau tunica militara dupa ce, in prealabil, le era taiata podoaba capilara, pentru a se asemana cat mai mult cu un barbat si pentru a fi mai usor acceptate de partenerii obisnuiti cu alte feluri de relatii.
  Controversata sau nu, politica spartana a dat roade in nenumaratele razboaie in care au fost implicati temutii razboinici imbracati in tunici de culoare purpurie. Ar fi suficient sa amintim celebrul episod de la Termopile, in care regele Leonidas, alaturi de 300 de luptatori, reusea sa tina piept imensei armate persane conduse de Xerxes. Spartanii avea sa gaseasca, insa, un adversar pe masura in celebra Armata Sacra a Tebei, grup militar format din 150 de perechi de luptatori, antrenat dupa aceleasi principii ca si urmasii lui Leonidas. In faimoasa batalie de la Leuctra, din anul 340 i.H., razboinicii spartani sufereau o infrangere zdrobitoare in fata soldatilor tebani, infrangere in care insusi regele Spartei, Cleombotrus I, isi pierdea viata.

  http://www.descopera.ro/cultura/2851087-homosexualitatea-in-lumea-antica
  Nu prea are egal SUA din punct de vedere militar. Efectiv nu se poate compara nimeni cu jaggernautul american. O statistica privind pierderile de vieti omenesti, arata ca SUA a pierdut in WW2 in jur de 200 000 de soldati in cateva luni, in razboiul din Vietnam 50 000 de oameni, iar in cel mai lung razboi purtat de America, Afganistan, 5000 de oameni, tendinta cresterii eficientei pastrandu-se. Tehnologic, logistic, factor moral, cantitate, calitate, aliati, propaganda, in apa, pe mare si in aer..numiti orice…US is in the lead, si au de gand sa conserve si sa transforme avantajul dominatie militare, care se alatura celei economice, tehnologice si culturale, stalpii unei civilizatii cuceritoare) intr-unul avantaj institutional suprastatal, formalizat in tratate si bine batut in cuie.

  Dacă îmi spuneţi cine e suveranul cu cea mai mare înrâurire morală, comandantul şef cel mai competent, armata care are de partea sa avantajul condiţiilor meteorologice şi ale terenului, şi în sânul căreia regulamentele sunt cel mai riguros respectate şi ordinele cel mai bine executate, îmi arătaţi care sunt trupele cele mai puternice.
  *Războiul este de o importanţă vitală pentru stat, domeniu al vieţii şi al morţii, calea care duce spre supravieţuire sau spre nimicire. E neapărat necesar să fie studiat temeinic.
  *Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior.
  *Scopul trebuie să fie de a cuceri intact “tot ceea ce este sub cer”. În acest mod, trupele vor rămâne neatinse şi victoria va fi totală. Aceasta este arta strategiei ofensive.

  si probabil cel mai celebru citat…”intreaga arta a razboiului e bazata pe inselaciune”

  ““Arta suprema a razboiului este infrangerea inamicului prin inselatorie, fara lupta, astfel:
  1. Discreditati tot ceea ce merge bine in tara inamicului;
  2. Implicati reprezentantii claselor conducatoare ai tarii inamice in afaceri dubioase. Distrugeti-le reputatia si, la momentul potrivit, supuneti-i dispretului propriilor concetateni;
  3. Utilizati creaturile cele mai ticaloase si abjecte;
  4. Raspanditi discordia si conflictele intre cetatenii tarilor ostile. Intaratati-i pe tineri contra batranilor;
  5. Ridiculizati traditiile adversarilor. Discreditatii-le luminatorii de constiinta;
  6. Induceti in eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare si neglijenta, apoi avansati cu repeziciune;
  7. Perturbati, prin orice mijloace, intendenta, aprovizionarea si functionarea armatei inamicului;
  8. Slabiti vointa luptatorilor inamici prin cantece si melodii senzuale;
  9. Dati inamicului fete si baieti tineri pentru a-i lua mintile, dar si jad si matase pentru a-i zgandarii ambitiile;
  10. Fiti generosi in promisiuni si recompense pentru informatii;
  11. Infiltrati-va peste tot spionii. Bazati-va pe tradatorii care se gasesc in randurile inamice;
  12. Faceti-l pe adversar sa creada ca mai exista o posibilitate de a se salva. Apoi, LOVITI.

  Scopul vostru trebuie sa fie preluarea intacta a tot ceea ce se afla pe pamant. In acest fel trupele va vor ramane odihnite, iar victoria va fi totala. ”

  Sun Tzu, Arta Razboiului
  general chinez, initiatorul stiintei militare (sec IV i. Hr.).
  http://a-tco.ro/?p=2786

 7. @enkidu:

  Adevar istoric e mult spus pentru compunerea fara referinte din celebra revista stiintifica Magazin. 🙂

  Nici macar practicile spartane nu le-as asemana cu ce e azi, pentru ca e vorba, totusi, de niste lumi extrem de diferite.

 8. @admin
  Tot ce se poate.

 9. Pingback: BAZA ANTIRACHETA DE LA DEVESELU – PRIMA TINTA A SISTEMELOR OFENSIVE ALE RUSIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare