CUM AJUNGE CREȘTINISMUL ÎN AFARA LEGII. Marea Britanie: medicul care a refuzat să spună „doamnă” unui TRANSGENDER a pierdut procesul/ California: rezoluție care incrimnează „GRUPURILE RELIGIOASE” care ar cauza stigmatizarea homosexualilor

4-10-2019 4 minute Sublinieri

Sursă foto | https://www.dailymail.co.uk/news/article-7529211/Doctor-56-refused-refer-transgender-people-chosen-sex-loses-legal-battle.html

Un medic din Marea Britanie care a refuzat să utilizeze pronumele transgender în categoria genului ales de pacienți, deoarece era împotriva credinței sale religioase, a pierdut cazul în tribunal, scrie BBC.

Concret, potrivit sursei citate, comisia de audieri a fost informată că doctorul respectiv ar fi refuzat să i se adreseze „unui bărbat de 1,8 m” cu apelativul „doamnă”.

Ulterior, doctorul David Mackereth a reclamat că Departamentul Muncii și Pensiilor (DWP) i-a încălcat dreptul la libertatea de opinie, conștiință și religie, însă o comisie a decis că „viziunile sale biblice despre ce înseamnă să fii bărbat sau femeie sunt incompatibile cu demnitatea umană”. 

Tribunalul din Birmingham a decis că DWP nu a încălcat Legea Echității.

„Lipsa de acceptare a situației persoanelor transgender și obiecția bazată pe libertatea de conștiință nu sunt compatibile cu demnitatea umană și intră în conflict cu drepturile fundamentale ale celorlalți”, a transmis tribunalul.

Medicul David Mackereth a anunțat că va face recurs.

„Fără integritate morală și intelectuală, medicina nu poate funcționa și cei 30 de ani de experiență ca doctor sunt considerați acum irelevanți, comparat cu riscul ca altcineva să se simtă jignit”, a subliniat doctorul.

Tot în Marea Britanie, o femeie care a încercat să spună unui bărbat care se consideră femeie că este bărbat a fost trimisă în fața justiției, anunța ActiveNews în septembrie.

Încerc să vă informez cât se poate de obiectiv și frecvent asupra atacurilor statului secular la adresa noastră. Unul peste care am dat recent și care merită să fie cunoscut și în România e Rezoluția adoptată pe 26 septembrie de Camera Deputaților a Statului California care afirmă, printre altele, și incredibil, că “the stigma associated with being LGBTQ is often created by … religious groups, causing disproportionately high rates of suicides, attempted suicide, depression, rejection, and isolation among LGBTQ and questioning individuals”. („stigma asociată cu identitatea LGBTQ e deseori cauzată de … grupurile religioase care cauzează o incidență de suicid ridicată la persoanele LGBTQ, încercări de sinucidere, respingere și marginalizare”) Rezoluția poate fi citită în întregime aici:

https://leginfo.legislature.ca.gov/faces/billNavClient.xhtml

Prin această afirmație, statul secular a trecut limita oricărui bun simț. Statul secular a ales să se alieze cu un grup minuscul din societate împotriva unui grup majoritar. Să nu mai rămână neutru ori echidistant, ci să demonizeze pe unii cetățeni și să-i favorizeze pe alții. Să transforme creștinii în cetățeni de rang secund și pe homosexuali în cetățeni privilegiați.

California a devenit nu doar cel mai decadent stat american, dar și cel mai irațional. Cel mai anticreștin. Statul din care, din nefericire, se extind, în toată America și apoi în toată lumea, cele mai retrograde și decadente idei și practici cunoscute istoriei.

În ianuarie, New York a adoptat cea mai radicală lege privind avortul cunoscută istoriei, îngăduind uciderea copiilor nenăscuți până în momentul nașterii. În mai puțin de 8 luni de atunci, alte câteva state americane au legiferat atrocitatea legalizată de statul New York, cum, de fapt a făcut și statul Victoria din Australia, tot recent.

Din nefericire, există o tendință a bulgărului de zăpadă (“snow ball effect”) conform căruia practicile decadente se transmit rapid și în alte țări și societăți. Nu va trebui să fim surprinși, deci, dacă vom auzi, în câteva săptămâni ori luni că și alte legislaturi americane vor adopta rezoluții similare cu cea adoptată în California. Toate aceste rezoluții țintesc credința, creștinii, valorile biblice, valorile noastre.

Californienii au început să „emigreze” în masă din California. Ceea ce nu ar trebui să ne surprindă. Săptămâna aceasta a fost publicat un sondaj de opinie conform căruia 84% dintre persoanele conservatoare care locuiesc în California intenționează să părăsească statul California.

Nu este exclus ca ceea ce s-a petrecut în California pe 26 septembrie să se întâmple și în Parlamentul European ori în parlamentele diverselor țări occidentale. Ori chiar și în România, în 5 ori 10 ani.

Cum am ajuns aici? Creștinii Californiei au încetat să mai lupte după ce, în 2007, Tribunalul Suprem al Californiei a anulat referendumul constituțional din 2006 care a interzis căsătoriile homosexuale. În ultimii 12 ani forțele întunericului au făcut ravagii în California. Din nefericire, creștinii Californiei continuă să rămână retrași între pereții sanctuarelor lor, mulți lideri creștini de acolo sugerând neutralitate.

Creștinii României pot învăța din lecția creștinilor californieni să „lupte pentru credința noastră de obște dată sfinților odată pentru totdeauna” și să nu se lase, chiar dacă vremurile în care trăim nu ne sunt propice.

Nota noastra

Comentând cazul medicului care a pierdut procesul cu statul britanic, cineva observa:

„este pentru prima oară în istoria legii englezești când un judecător a decis că cetățenii liberi trebuie să folosească un limbaj obligatoriu”. 

Rod Dreher, comentând asupra motivației tribunalului, care a considerat că respingerea transgenderismului este incompatibilă cu demnitatea umană, arată:

„A crede într-un precept fundamental al antropologiei creștine (Facerea 1, 27: „Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.”) este, în viziunea tribunalului statului britanic, „incompatibil cu demnitatea umană”. Într-adevăr, este seismic. Creștinismul, în acest sens, a fost considerat de o instituție a statului ca anti-uman. Și asta entru că Dr. Mackereth a spus tribunalului că refuză să se adreseze unui bărbos cu „doamnă”.” 

Mai departe, după ce arată că un caz similar se desfășoară și în SUA (un profesor concediat pentru că a refuzat pronume masculine femeilor trans), Dreher punctează:

„Urmăriți cazul îndeaproape. Ca și în cazul Mackereth din UK, este genul de lucruri care va determina măsura în care credincioșii creștini – sau oricine respinge antropologia transgenderismului – vor mai putea deține anumite locuri de muncă.”

În statul California, rezoluția nr. 99 consideră explicit terapia de conversie – practică a unor grupuri creștine neoprotestante – drept ineficientă, neetică, dăunătoare din punct de vedere medical, și cauzatoare de stigmatizare care a dus la „rate mari de sinucidere” în rândul persoanelor LGBT.

Însă problema nu se rezumă doar la terapiile de conversie. Rezoluția proclamă că homosexualitatea și transgenderismul nu sunt maladie, nici deficiență, nici neajuns, ci parte a „variaților naturale” care apar în „orientarea sexuală sau identitatea de gen”, chemând, prin urmare, „liderii religioși să consilieze în chestiuni LGBT cu iubire, compasiune și cunoscând relele psihologice și de altă natură provocate de terapia de conversie”, iar, în ceea ce privește „stigmatele deseori asociate celor care se identifică LGBT”, cheamă „poporul californian – îndeosebi consilieri, pastori, lucrători religiosi, educatori, legislatori – și instituțiile Californiei care au o mare influență morală – în special bisericile, universitățile, colegiile, școlile, centrele de consiliere, grupurile de activiști, centrele religioase – să aplice un tratament echitabil al tuturor oamenilor din stat”. 

Ce înseamnă tratament echitabil, în condițiile în care orientarea sexuală și identitatea de gen sunt variații naturale, iar tentativa de remediere prin terapie a acestor stări este diabolizată? Evident, înseamnă că, dacă vrei să respecți rezoluția 99, în calitate de lider religios sau profesor sau consilier psihologic, ești obligat nu doar să nu apelezi la terapie, ci și să validezi pretențiile persoanelor LGBT. Să le îmbrățișezi, să spui alături de ei că homosexualitatea e naturală și că un bărbos e „doamnă” dacă așa pretinde că se simte, chiar dacă acest lucru contrazice radical convingerile tale religioase. Orice altă atitudine va fi considerată, ca și în cazul medicului de mai sus, incompatibilă cu demnitatea umană. Adică  împotriva legii. 

TRANS-TIRANIA. Intr-o lume TRANSGENDER, identificarea BIOLOGICA a femeii si a barbatului este ILEGALA. Se intampla deja in unele tari occidentale…

Indoctrinare TRANSGENDER in SCOLILE PUBLICE si instituirea DELICTULUI de ”URA TRANSSEXUALA”. Ne așteaptă la orizont: opresiune, disfuncționalitate socială produsă artificial și pierderea libertății individuale

Siluirea firii pe culmile supreme ale nebuniei orwelliene: CUVANTUL BĂRBAT SI PRONUMELE PERSONALE – ELIMINATE DIN LIMBAJUL RECOMANDAT LA UNIVERSITATEA PRINCETON/ JUDECATOR: Intentia Administratiei Obama de a impune prin forta TOALETE UNISEX pentru studentii transsexuali, ILEGITIMA

EXPERIMENTUL SOCIAL AL “INFRACTIUNILOR MOTIVATE DE URA” DIN MAREA BRITANIE. Culpabilizarea majoritatii si alimentarea conflictelor sociale prin INVENTAREA de infractiuni motivate de RASISM, BIGOTISM sau HOMOFOBIE

Reputat psihiatru american in Wall Street Journal: TRANSSEXUALISMUL ESTE “TULBURARE MENTALA”. TRATAMENTELE HORMONALE ADMINISTRATE COPIIILOR – UN ABUZ ASUPRA MINORILOR, OPERATIA DE SCHIMBARE DE SEX – INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI

INTERSECTIA DINTRE TEORIA GENULUI, FASCISM SI CAPITALISM sau NOUA ORDINE MONDIALA. Interviu cu psihologul Yann Carriere (Video). Despre impunerea prin metode totalitare a OMULUI NOU, “eliberat” de separarea sexelor, CONTROLUL SOCIAL prin HAOS deliberat si destructurarea persoanei, strategia VICTIMIZARII si demonizarea crestinilor “asupritori”

Olanda ANCHETEAZA “Declaratia de la Nashville”, un document pro-casatorie crestin/ Petitie pentru INDEPARTAREA unui profesor emerit de la Oxford pentru comentarii critice fata de HOMOSEXUALITATE/ Psihologii americani: “masculinitatea traditionala” e nociva!/ Discursul oficial despre CÂND E MAI BINE SĂ FACI COPII


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Ideologia genului, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CUM AJUNGE CREȘTINISMUL ÎN AFARA LEGII. Marea Britanie: medicul care a refuzat să spună „doamnă” unui TRANSGENDER a pierdut procesul/ California: rezoluție care incrimnează „GRUPURILE RELIGIOASE” care ar cauza stigmatizarea homosexualilor

 1. Asta cu opozitia dintre homosexualitate si credintele religioase este o prostie cat casa. Medicul acela a pierdut procesul pe drept, pentru ca nu poti sa sustii ca Biblia iti spune daca un om este barbat sau femeie. Nu Biblia, ci ochii iti arata cine e barbat si cine e femeie. Nici daca ai fi cel mai inversunat darwinist nu ai putea sa vezi lucrurile altfel, pentru ca ochii, iata, au fost adaptati sa recunoasca membrii speciei. Si apoi, nici normala nu poate fi din moment ce nu asigura reproducerea speciei cu exemplare sanatoase si mai bine adaptate.

  Dar un lucru este absolut adevarat, prigoana impotriva crestinilor este posibila mai ales pentru ca liderii vorbesc prea putin, prea incet si prea rar, dar mai ales NU FAC NIMIC in aceasta privinta.

 2. https://www.dailymail.co.uk/news/article-7541679/Hundreds-youths-gender-surgery-wish-hadnt-says-head-advocacy-network.html

  In UK: sute de tineri transgenderi care au suferit operatii de schimbare de sex isi doresc sa nu o fi avut si vor sa redevina ce au fost.

 3. “…prigoana impotriva crestinilor este posibila mai ales pentru ca liderii vorbesc prea putin, prea incet si prea rar, dar mai ales NU FAC NIMIC in aceasta privinta.”

  He , heeeee!!!! DA , punct pe i ! Excelent spus , mai ales ca n-ati facut nici o precizare privind apartenenta liderilor …
  Nu fac nimic nici in general dar nici in cazuri particulare deosebite , cand incrancenarea impotriva crestinilor este vizibila si … de pe luna. Ati vazut cum s-a comportat preş-ul Joianist la ceremonia de Sf. Maria cand a leşinat militarul american ? N-a clipit , de parca era din alt film. Tot ce conteaza pentru ei , e “agenda”. Daca evenimentul nu e din “agenda” , nu conteaza , e lipsit de importanta , e zero . Si “agenda” nu cuprinde niciodata ceva bun referitor la “adeptii lui Hristos” , “prietenii” stiu de ce 😉

 4. @fane:
  nu am specificat, pentru ca nu era nimic mai mult de specificat, cel putin in opinia mea. Fiecare acolo unde a fost pus de Dumnezeu sa pastoreasca are posibilitatile si responsabilitatile lui. Nici unul, repet, in opinia mea, nu isi acopera cu adevarat functia si pozitia. Rezultatul este ca fiecare dintre cei pastoriti se simte singur si parasit. Si daca cumva vreunul dintre cei pastoriti si-ar lua lumea in cap si ar vrea el sa faca ceea ce conducatorii nu fac, ar fi fie in greseala duhovniceste si atunci mai abitir nu ar avea ajutor ci dimpotriva, fie impotriva lui se va ridica intreg aparatul care ar trebui de fapt sa il pazeasca, fie amandoua impreuna. Dar sa stie cei care astazi lipsesc de la datoria ce singuri si-au luat-o, ca desi e vai de cel prin care va veni sminteala, sminteala trebuie sa vie, iar de judecata nimeni nu va scapa.
  Johannis? Individul acesta care nu s-a invrednicit sa aiba copiii sai, a vandut copiii altora pe bani. Cam ce sa astepti de la asa om(?)? Nu a reactionat cand a cazut un soldat american? Pai nu a reactionat cand au rapit cu justitia un copil roman dintr-o familie de romani, nu a clinteste nici acum cand sunt toate datele pentru a vedea marsavia rapirii de fete in Caracal si toata tara. A, ba da a reactionat, si-a facut un pictorial imbratisandu-se cu o minora intamplator de aceeasi varsta cu cele rapite. Din intamplare, asa i-a venit atunci. Din pura intamplare.

 5. Iată că și proprii cetățeni ai UK sunt îngrijorați de cât de grijuliu este guvernul lor chiar cu ei înșiși:

  https://m.digi24.ro/stiri/externe/proces-de-referinta-un-britanic-a-dat-in-judecata-politia-pentru-softul-de-recunoastere-faciala-1200310

  Chiar dacă în linkul de mai sus nu este vorba direct despre o posibilă prigoană a creștinilor, această prigoană nu este exclusă pe viitor, atunci când un guvern cu convingeri anticreștinesti poate ajunge la putere.

 6. Pingback: William Barr, procurorul general al SUA: seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII REL
 7. Pingback: MAI RĂU CA ÎN COMUNISM. SUA, Iowa: 16 ani de închisoare pentru un hispanic care a incendiat un steag LGBT în semn de protest!/ Marea Britanie - cazul MAYA FORSTATER, concediată pentru mesaje „ofensatoare” despre TRANSGENDERISM. A considera că se
 8. Pingback: Elvetienii au adoptat prin referendum o lege „ANTI-HOMOFOBIE” care trezeste temeri privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE/ Curtea Constitutionala din Croatia decide ADOPTIA COPIIILOR de catre cuplurile gay/ Ce ne lipsea: Muzeul homosexualității din Români
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare