Dupa Russian Collusion, UCRAINA GATE. Impeachment-ul impotriva lui TRUMP – lovitura CIA?/ Ramificatiile scandalului ucrainean: reteaua SOROS de ambasadori, agenti si ONG-uri anticoruptie care acopera ESTUL EUROPEI/ Viktor Orban acuză ATACURI LIBERALE ACOPERITE asupra României și altor state estice

3-10-2019 14 minute Sublinieri

Sursa imaginii: Forbes | https://www.forbes.com/sites/lisettevoytko/2019/09/24/ukraine-scandal-explained-heres-what-led-to-impeachment-inquiry-of-trump/

Pentru context, a se vedea:

 • Hotnews:

Nou scandal la Casa Albă : Trump admite că a discutat despre posibilul său contracandidat, Joe Biden, cu președintele Ucrainei

Trump vrea să știe sursele avertizorului de integritate. „Pe vremuri, cu spionii se trata altfel” (New York Times)

SUA: Avertizorul de integritate este agent CIA (presă)

Amenințat de o procedură de destituire, Donald Trump denunță o “lovitură de stat”

Trump, amenințat de procedura de impeachment, cere și Chinei să-l ancheteze pe Joe Biden și pe fiul său, Hunter

Calin Marchevici/ Cotidianul:

Ron Paul: Impeachment sau lovitură CIA?

Nu trebuie să fii neapărat un susținător al președintelui Trump ca să te preocupe acțiunile de înlăturare a lui din funcție”, scrie fostul congresman texan Ron Paul într-un articol publicat pe site-ul Institutului pentru Pace și Prosperitate.

Săptămâna trecută, președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a anunțat începerea procedurii de impeachment împotriva președintelui Trump, în urma unei convorbiri telefonice dintre Trump și președintele Ucrainei. Potrivit înregistrării convorbirii, președintele i-a cerut omologului ucrainean să cerceteze dacă există probe privind implicarea ucraineană în alegerile din 2016 din SUA și apoi a menționat că multă lume vorbește despre cum fostul vicepreședinte Joe Biden a întrerupt punerea sub acuzare a fiului său, care era investigat pentru corupție în Ucraina.

După ce, timp de doi ani, democrații au fost convinși că afacerea ”Russiagate” le va pernite să-l îndepărteze pe Trump, Raportul Mueller le-a spulberat speranțele. Acum, democrații cred că au noi dovezi de partea lor, odată cu această convorbire telefonică.

E vorba despre politică? Da. Dar ar putea fi mai mult de atât.

Se pare că Partidul Democrat, furios pentru că Hillary Clinton a pierdut alegerile din 2016, se află în spatele acestei noi încercări de a-l destitui pe Donald Trump. Însă la fiecare pas se văd urmele lăsate de CIA și de aliații săi din statul profund.

În august 2016, un fost director al CIA, Mike Morell, a scris un articol extraordinar în New York Times, acuzându-l pe Donald Trump că este ”un agent al Federației Ruse”. Morell se folosea, evident, de cariera sa în servicii pentru a da greutate afirmației că Trump este un spion al Rusiei – până la urmă, CIA ar trebui să știe așa ceva! Însă era o minciună evidentă.

Fostul director al CIA John Brennan l-a acuzat pe Trump de ”trădare” și că ”este în buzunarul lui Putin”, pentru că s-a întâlnit cu președintele rus la Helsinki și pentru că l-a crezut pe cuvânt pe Putin când a spus că Rusia nu s-a implicat în alegerile din SUA. Nu există însă nicio dovadă până acum că Rusia s-ar fi implicat în alegeri. Brennan le-a cerut ”patrioților” republicani să se ridice împotriva ”trădătorului”.

Brennan și omologii săi din statul profund, James Comey de la FBI și James Clapper de la Comunitatea de Informații, au lansat o operațiune folosindu-se de dosarul Steele, despre știm acum că era fals, pentru a spiona campania prezidențială a lui Trump și chiar pentru a le întinde capcane membrilor echipei electorale a lui Trump.

Acum, auzim că ultimul declanșator pentru impeachment este un ofițer CIA detașat la Casa Albă, cel care au depus o plângere împotriva președintelui, pornind de la lucruri pe care le-a auzit de la altcineva, legate de conversația telefonică cu președintele Ucrainei.

După cum iese la iveală, agentul CIA de la Casa Albă a înțeles greșit lucrurile, pentru că nu s-a discutat despre niciun quid pro quo și nu există vreo solicitare din partea lui Trump pentru investigarea lui Biden sau a fiului său.

Se pare că democrații au început brusc să-i laude pe lansatorii de alertă, precum agentul CIA, însă nu este chiar așa. Pelosi vrea încă să-l pună sub acuzare pe lansatorul de alertă Edward Snowden. Însă aceeași Pelosi îi ridică osanale falsului lansator de alertă de la CIA.

Liderul opoziției democrate din Senat, Chuck Schumer, l-a avertizat mai demult pe Trump că, daca ” te iei la luptă cu comunitatea de informații, să știi că te pot pedepsi într-o mulțime de feluri”. E greu să nu ne întrebăm dacă acesta este un impeachment veritabil sau… o lovitură a CIA?

WASHINGTON POST: MULȚI PROTESTATARI DIN ROMÂNIA, FINANȚAȚI DE SOROS. Coșmarul serviciilor și al ONG-urilor anticorupție

Dacă spectrul realegerii președintelui Donald Trump în 2020 nu ar fi atât de amenințător pentru opoziția ”progresistă” din SUA, nu am fi aflat, chiar din publicații precum The Washington Post, cât de puternică a fost implicarea rețelei lui George Soros în protestele recente din România și nu numai. Nu am fi avut scurgeri de informații de la Casa Albă și agenți CIA care sifonează informații din disctutiile telefonice ale președintelui Trump cu omologii săi, nu am fi avut dezvăluirile lui Rudolph Giuliani, nu am fi avut decizia riscantă și fără precedent al președintelui SUA de a publica transcriptul unei conversații cu un omolog străin (o sursă de angoasă pentru mulți lideri aliați din Europa) și nu am fi avut nici procedura de impeachment în Congresul SUA care pare să promită să pună în lumina, ca efect secundar al luptei politice din SUA, filiera Soros în Europa de Est.

The Washington Post: mulți protestatari din România au fost finanțați de Soros

Pe 30 septembrie, The Washington Post a publicat un articol în apărarea lui George Soros, pus la zid de Rudolph Giuliani în scandalul iscat de agentul CIA care a depus plângere împotriva președintelui Trump, după ce a avut acces la detalii din convorbirea lui telefonică cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski.

The Washington Post scrie: ”Aflând despre legătura AntAC-Soros – micul sâmbure de adevăr îngropat în teoria conspirației a lui Giuliani – mi-am amintit de o vizită jurnalistică pe care am făcut-o în România și Slovacia în 2017. Protestatarii au ieșit în stradă în ambele țări în acel an, cerând ca liderii să fie trași la răspundere pentru presupusa corupție. Cei care doreau să submineze protestele îl acuzau pe Soros, susținând că el este adevărata forță din spatele lor.

I-am întrebat pe unii dintre protestatari și grupurile anti-corupție care activau atunci dacă au primit finanțare de la Soros. Și mulți, dacă nu majoritatea, primiseră. Însă asta e diferit de orchestrarea de către Soros a acțiunilor împotriva rivalilor politici, așa cum susțin aceștia din urmă. Ideea acțiunilor filantropice ale lui Soros a fos mereu aceea de a crea societăți în care oamenii să aibă o șansă echitabilă la participarea civică. Fundațiile sale au încercat să sprijine presa liberă, statul de drept, alegerile monitorizate corect și, da, organizațiile anti-corupție. Astfel, multe ONG-uri, institute și centre din Europa Centrală și de Est au primit, într-un moment sau altul, finanțare de la Societatea Deschisă”, srie Emily Tamkin, o apologetă a lui George Soros.

Am putea spune că o organizație internațională nu ar trebui să se implice în afacerile interne ale unor țări. Însă nu asta reclama detractorii lui Soros. Ei spun că Soros însuși încearcă să-i submineze. Că el este cel corupt, care vrea să preia o putere care nu-i aparține, care încearcă să stabilească regulile după bunul plac. Asta a făcut liderul politic român Liviu Dragnea când protestatarii au ripostat la încercările sale de a împiedica anticorupția. Asta a făcut fostul premier slovac Robert Fico când protestatarii i-au cerut demisia, după ce jurnalistul de investigație Robert Kuciak a fost asasinat. Asta a făcut premierul ceh Andrej Babis când protestatarii – îngrijorați că premierul vrea să submineze independența justiției – i-au cerut demisia. Asta vor autocrații, continuă The Washington Post.

”Bătrânelul” Soros, sprijinit de democrați, FBI

Da, într-adevăr, nu George Soros însuși se află în spatele tuturor acestor acțiuni. În spatele lor se află o întreagă rețea creată de Soros, cu mai mult sau mai puțin sprijin din partea National Endowment for Democracy, USAID, Rockefeller Brothers Fund, Biroul pentru Democrație și Drepturile Omului din Departamentul de Stat, plus pleiada de organizații și institute înființate de, deja, o întreagă generație de activiști creată cu migală de Open Society în ultimele decenii.

Iar cazul Ucrainei, o țară pusă acum pe ”masa de disecție” în laboratoarele de consultanță politică americane, demosntrează cu asupra de măsură acest lucru.

Articolul citat mai sus, în care apologeta lui Soros îi face mai mult rău decât bine în încercarea de a-l apăra, a fost publicat ca reacție la o serie de declarații ale avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, în contextul scandalului convorbirii telefonice Trump – Zelenski. ”Ce vreau să spun este că există o compliciate ucraineană, care a fost mare, semnificativă, cu Hillary Clinton, cu Comitetul Național Democrat, cu o femeie pe nume Alexandra Chalupa, cu ambasadorul, cu o agentă FBI care acum a fost angajată de George Soros, cel care finanța multe”, a spus Giuliani la Fox News.

Așadar, în spate nu se află doar un bătrân neputincios de 87 de ani (așa cum le place susținătorilor săi să-l descrie în articole intitulate aproape la indigo ”Cui îi este frică de George Soros”), ci se află Soros plus agenți FBI, ambasadori, lideri politici democrați din SUA și presă.

O ”inocentă” membră a diasporei bate la poarta ambasadei

Așadar, ce s-a întâmplat în Ucraina în timpul campaniei electorale din SUA din 2016, cu Hillary Clinton mare favorită? Valeri Ceali, ambasadorul Ucrainei în SUA (iulie 2015-iulie 2019, numit de fostul regim Poroșenko), a confirmat pentru The Hill că o americancă de origine ucraineana care lucra pentru Comitetul Național Democrat, Alexandra Chalupa, s-a adresat ambasadei Ucrainei pentru a căuta informații despre afacerile din Ucraina ale directorului de campanie al lui Trump, Paul Manafort, în speranța că le va putea prezenta Congresului SUA. Ambasadorul Ucrainei a specificat că, la acel moment, știa despre Chalupa doar că este o membră a diasporei ucrainene, nu o angajată a Partidului Democrat din SUA. ”Alexandra dorea să abordeze un membru al Congresului cu scopul de a iniția audierea lui Manafort sau dorea să trimită un jurnalist de investigație care să-l întrebe pe președintele Poroșenko despre Manafort, în timpul vizitei președintelui la Washington”, spune Ceali. ”Reprezentanții ambasadei au refuzat clar să se implice în vreun fel”, mai spune el.

Chalupa însăși a declarat pentru Politico, în 2017, că ”a dezvoltat o rețea de surse la Kiev și Washington, inclusiv jurnaliști de investigație, oficiali guvernamentali și detectivi particulari” și ”ocazional, le-a transmis ce a descoperit oficialilor din campania lui Clinton”.

Știm ce s-a întamplat apoi. Donald Trump a câștigat alegerile, însă a început scandalul Russiagate, mașinațiunile democratilor fiind mușamalizate. Una din victimele Russiagate a fost chiar Paul Manafort, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală cu banii primiți pentru cosilierea fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, îndepărtat de la putere în 2014.

Filiera ucraineană a lui Soros

Rudolph Giuliani se apropie apoi de scandalul conversației telefonice Trump –Zelenski (succesorul lui Poroșenko, ales președinte în mai 2019), scandal pornit de la presupunerea unui agent CIA că Trump pune presiune pe omologul ucrainean pentru a-l compromite pe Joe Biden, posibil contracandidat la prezidențialele din 2020.

Așadar, Giuliani susține că, în 2016, vicepreședintele SUA Joe Biden a făcut presiuni la Kiev petru demiterea procurorului general Viktor Șokin. Șokin investiga nu doar compania ucraineană condusă de fiul lui Biden, Hunter Biden, ci și o companie numită AntAC, finantata de Soros, fapt confirmat chiar și de Washington Post. ”AntAC este compania care are probele că se produceau informații false despre Trump”, spune Giuliani.

Apoi, intră în scenă Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o organizație finanțată de George Soros, Rockefeller Brothers Fund, National Endowment for Democracy, USAID și Google. Un material al acestei organizații este citat chiar în plângerea depusă de agentul CIA care a iscat scandalul convorbirii telefoinice Trump-Zelenski și care poate duce la impeachment-ul lui Donald Trump. Despre ce vorbea organizația finanțată de Soros? Despre o întâlnire avută de Rudolph Giuliani cu șeful de cabinet al președintelui Zelenski și cu șeful interimar al serviciului ucrainean de informații, în august 2019.

Așadar, susținătorii lui Soros continuă să spună că acesta nu se implică personal, în timp ce organizațiile finanțate de el s-au implicat în campania lui Hillary Clinton și sunt citate și de agentul CIA care speră să-l îngroape politic pe Donald Trump!

Amasadoarea SUA și agenta FBI îi țin spatele lui Soros

Închidem cercul filierei ucrainene amintind de o agentă FBI și o ambasadoare a SUA în Ucraina, Marie Louise Yovanovitch (2016-2019). Este ambasadoarea care a reproșat guvernului de la Kiev, în martie 2019, că nu face suficiente pentru combaterea corupției. Este ambasadoarea despre care procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko (succesorul lui Viktor Sokin, ”procurorul rău” care a cercetat compania lui Hunter Biden și AntAC), a declarat pentru presa americană că i-a dat o listă cu indivizi din Ucraina care nu trebuie să fie urmăriți penal. Printre ei se aflau și mai mulți ONG-iști anticorupție. De aici a izbucnit un scandal care s-a încheiat cu retragerea de la post a ambasadoarei. Ea fusese numită în 2016 de Administrația Obama. Potrivit The Hill, printre ONG-urile pentru care a făcut presiune ambasadoarea se număra și Centrul de Acțiune Anticorupție din Ucraina, finanțat de Departamentul de Stat și George Soros.

Colaborarea SUA-Soros la Kiev a fost vizibilă. Mai multi oficiali de rang înalt ai Departamentului Justiției din SUA au apărut în fotografii ca participanți la conferințele și evenimentele sponsorizate de Soros. Una dintre aceste persoane a fost Karne Greenaway, atunci coordonatoare FBI pentru fraude internaționale și unul dintre agenții care investiga afacerile lui Manafort în Ucraina. A participat la mai multe evenimente și a fost lăudată frecvent de șeful ONG-ului din Ucraina și de presa ucraineană. În 2016, agenta FBI a stat lângă directoarea executivă a ONG-ului ucrainean. Mesajul era limpede: Ambasada susține Centrul de Acțiune Anticorupție. Pentru ca lucrurile să fie și mai limpezi, The Hill scrie că Greenaway s-a retras recent din FBI și a intrat în conducerea … ONG-ului anticorupție din Ucraina.

Revenind la articolul din The Washingto Post citat mai sus, e limpede că rețeaua Soros nu acționează doar în Ucraina, ci și în România, Slovacia sau Cehia – fapt susținut chiar de susținătorii miliardarului. Și nu doar în Ucraina s-a produs coliziunea Soros-Giuliani, ci și în România.

Germenii unui război Soros-Giuliani în România

Să ne amintim de scrisoarea semnată de Rudolph Giuliani trimisă autorităților române în august 2018. Este o scrisoare care vorbea despre: protocoalele secrete şi excesele DNA; intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; o amnistie ce ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor; faptul ca guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI. Giuliani a recunoscut însă că scrisoarea a fost scrisă de o firmă de lobby care l-a plătit pentru a o semna și totul s-a întors împotriva celor care au apelat la acea firmă de lobby. Este însă limpede că Giuliani a fost perceput ca un rival al taberei Soros și al statului profund american.

Ulterior, presa din România a aflat că acea firmă de lobby (condusă de un fost director FBI – Louis Freeh) fusese contractată și de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Același Popoviciu a apelat și la o firmă de cosultanță din tabăra rivală din SUA, o firmă condusă de Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte al SUA. Pe terenurile lui Popoviciu a fost construită noua ambasadă a SUA. Putem observa astfel, desigur la o scară mai redusă, germenele unui potențial scandal precum cel din Ucraina, care să aducă de data aceasta rețelele tenebroase din România pe ”masa de disecție” a laboratoarelor politice americane.

Nopți albe pentru serviciile și activiștii din România

Campania prezidențială din SUA și jocul riscant cu impeachment-ul președintelui Trump le fac cu siguranță nopti albe mai marilor serviciilor din România și nu numai. Invesțigatiile pe care le implică impeachment-ul și ripostele impredictibile ale lui Trump și ale avocatului său Giuliani (care arată că este mai puternic decât orice consilier pentru Securitate Națională al administrației) pot scoate la iveală informații care pot răsturna guverne și președinți în micile țări aliate ale SUA. A acționat și la ambasada României la Washington un agent precum Alexandra Chalupa, au existat întâlniri secrete între trimiși neofiociali și controversați ai președintelui SUA (Obama sau Trump) și șefi ai serviciilor din România, au fost jurnaliști de investigație care au lucrat pentru agenții unui partid din SUA, au avut loc ”alegeri monitorizate corect” (poate dintr-o sufragerie) așa cum susține The Washington Post că își dorește George Soros? Nu știm, dar este posibil să aflăm ca urmare a luptei politice din SUA.

Același impeachment al lui Trump se poate întoarce ca un bumerang împotriva taberei democrate, iar Trump poate câștiga alegerile din 2020 en fanfare. Iar când președintele SUA și Giuliani vor strănuta după victorie, se prea poate că nu puțini agenți și activiști din micile țări aliate să facă pneumonie și chiar să recurga la deja brevetata soluție de a-și pune piciorul în ghips. Dar, desigur, există și varianta semnării un acorduri de miliarde și facilități pentru investițiile SUA. O alegere foarte grea, riscantă și costisitoare la București, într-o lume în care Statele Unite conduse de Trump nu vor fi tocmai cel mai bun partener al UE.

Viktor Orban: Guvernul României, victima atacurilor acoperite

Comisarul propus de premierul Ungariei a fost respins de Parlamentul European, la fel ca și candidatul României. Sâmbătă, când știa cât se poate de limpede că fostul său ministru al Justiției și artizan al legilor ”Stop Soros” va fi respins la Bruxelles, premierul Viktor Orban a lansat un manifest al Europei de Est de la tribuna Congresului Fidesz. Sunt condițiile pe care jumătatea estică a Uniunii Europene le impune jumătății vestice, pentru ca UE să rămână un proiect viabil.

Reales, în unanimitate, pentru a 23-a oară la conducerea partidului, Orban și-a expus viziunea privind viitorul UE, o viziune considerată de-a dreptul distopică de criticii sai. Viktor Orban prevede formarea unui puternic bloc central și est-european în care include Polonia, România, Ungaria, Austria, Slovacia și Cehia și căruia i se pot alătura și țările baltice. Orban vede  acest grup ca unul relativ ”independent” față de restul UE, un fel de enclavă culturală condusă de valorile creștine și diferită de Vestul multicultural.

Manifestul lui Viktor Orban

Vorbind în numele acestor țări, Orban a spus: ”Suntem țări care nu vrem să fim conduse de un imperiu dirijat de la Bruxelles; nu vrem să devenim țări de imigranți cu populații mixte; vrem să rămânem națiuni europene”. ”Vrem să ajungem la un acord” cu cealaltă jumătate a UE ”ținând cont de interesele Ungariei și ale popoarelor est-europene”.

O condiție fundamentală pusă de Orban pentru acest ”acord” pentru menținerea UE dintre Estul și Vestul Europei este următoarea: politicienii occidentali ”trebuie să renunțe la atacurile deschise împotriva țărilor noastre și a guvernelor lor și să nu mai finanțeze din abundență organizațiile pseudo-civice ale lui Soros cu banii europeni”. Poziția lui Orban este limpede: ”Noi nu ne trimitem activiștii la ei, de aceea ei trebuie să-și ia acasă activiștii pe care i-au trimis la noi”.

”Trebuie să renunțe la acțiunile sub acoperire împotriva guvernelor central-europene. Bugetul UE nu trebuie folosit pentru finanțarea echipelor și publicațiilor preferate de liberali și imigranți pentru a-și promova obiectivele. Dacă vrem să menținem Europa împreuna, trebuie să abandonăm aceste practici”.Bugetul UE nu e destinat finanțării liberalilor, a presei liberale și a imigrantilor, nu este destinat finanțării pregătirii protestatarilor și activiștilor, a spus Orban, potrivit Lokal.hu.

În acest context, Viktor Orban a susținut că ”atacurile liberale acoperite au fost cauza instabilității din Macedonia și cauza problemelor guvernului din România”. Rețelele politice de stânga și de la Washington și Bruxelles care sunt implicate în procesul politic internațional sunt o amenințare pentru viața pașnică din Europa Centrală, unde politicienii trebuie să facă față ”zecilor de trucuri politice pe care ele le aduc și de posturilor lor de știri false”, a spus Orban.

Orban a mai adăugat că Vestul trebuie să înceteze atacurile împotriva partidelor politice din Europa Centrală și de Est. ”O Ibiza e destul”, a spus Orban, cu referire la scandalul din politica austriacă care a dus la prăbușirea Partidului Libertății, de extremă dreapta, în urma unei înregistrări a conversației din Ibiza între liderul Hans-Christian Strache și presupusa nepoată a unui oligarh rus, înregistrare scursă în presă într-un moment strategic, înainte de alegerile europarlamentare.

Țările Europei Centrale și de Est trebuie să ceară cu fermitate încetarea atacurilor politice subversive, câtă vreme, spune Orban, aceste țări susțin disciplina fiscală a UE, contribuie substanțial la creșterea economică europeană și protejează granițele externe ale Uniunii. ”Nu mai vrem să fie folosiți bani europeni pentru finanțarea organizațiilor feudale ale lui Soros care ne sunt ostile”,  a spus Orban.

”Deși jumătățile de vest și de est al Uniunii merg în mod clar pe căi diferite … și respectă valori diferite, pot fi găsite și modalități de a trăi împreună în asemenea circumstanțe”, a spus Orban, vorbind despre un ”compromis”. ”Avem dreptul să ne organizăm viețile în acord cu libertatea creștină și să oprim atacurile fățise asupra statelor și guvernelor noastre”, a spus Orban.

Viktor Orban a vorbit despre două revoluții ce au avut loc în Ungaria – cea care a răsturnat comunismul și revoluția actuală, cea care a adus la putere un regim creștin. Ce înseamnă asta? Pentru Viktor Orban înseamnă: ”Patrioți în loc de cosmopoliți, patriotism în loc de internaționalism, promovarea familiei în locul promovării căsătoriilor între persoane de același sex, protejarea copiilor în locul liberalizării drogurilor, protecția frontierelor în locul imigranției, cultură creștină în loc de talmeș-balmeș multicultural”.

Cine este vaca de muls a UE: Estul sau Vestul?

Criticii guvernării Orban susțin că premierul Ungariei nu a făcut decât să spună că UE trebuie să accepte regimurile nedemocratice din Polonia și Ungaria, să nu mai insiste pe valorile europene și normele democratice și că singura datorie a UE este să ofere bani țărilor central și est-europene. Nu este chiar așa. Amintim că economistul francez Thomas Piketty arăta, în 2016, că profiturile părții (preponderente) a economiilor est-europene deținute de capitalul vestic iau calea vestică în procente raportate la PIB mai mari decât fondurile UE primite de aceste țări, raportate la PIB.Au luat calea Vestului 4,7% din PIB în Polonia, 7,2% în Ungaria, 7,6% în Cehia și 4,2% în Slovacia (date pentru intervalul 2010-2016).  Au venit fonduri UE de 2,7% din PIB în Polonia, 4% în Ungaria, 1,9% în Cehia și 2,2% în Slovacia.Pentru a nu mai spune că fondurile UE sunt și un ajutor indirect pentru marile companii occidentale via Europa Centrală și de Est. „O mare parte din fiecare euro ce merge în Polonia se întoarce în Germania, polonezii folosesc banii pentru contracte cu industria germană, pentru a cumpăra mașini și camioane germane“, spunea comisarul pentru Buget Gunther Oettinger, același care declara, în 2018, că ”Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei doresc să slăbească sau chiar să distrugă” proiectul european.

Procedura ”absurdă” împotriva Ungariei

Apoi, criticii lui Viktor Orban se îndoiesc că premierul Ungariei le va transmite oficial liderilor de la Bruxelles propunerea sa pentru un ”compromis” între Est și Vest. Începând de anul trecut, Ungaria este o țară supusă procedurilor de inițiere ale Articolului 7 (ce poate duce la suspendarea dreptului de vot la Bruxelles), Fidesz a fost suspendat sine die din Partidul Popular European, iar PPE a decis să trimită o comisie formată din trei ”experți” care se evalueze situația din țară. De pe asemenea poziții, ar fi dificil pentru Viktor Orban să își lnseze oficial planul, spun criticii săi.

Nu la fel vede lucrurile Judit Varga, ministrul Justiției. La o zi după discursul lui Viktor Orban, Varga a lansat o serie de critici la adresa Comisiei Europene, într-un interviu pentru Financial Times. Ea a declarat că inițierea procedurilor Articolului 7 este ”absurdă”. ”În Ungaria, Articolul 7 a avut o mare putere de unificare emoțională, iar asta nu numai în țară, ci și în regiune. Știm cu toții de ce are loc această vânătoare de vrăjitoare”. Iudit Varga se așteaptă ca UE să renunțe ”repede” la procedura Articolului 7.

Apoi, trebuie amintit contextul în care a fost inițiată procedura de ”pedepsire” a Ungariei. Nu s-a întâmplat când au avut loc marile reforme ale justiției și nici când premierul Orban a adoptat o nouă constituție (criticată de Comisia de la Veneția). Comisia Europeana a inițiat procedurile amintite doar după ce guvernul Orban a adoptat legile ”anti-Soros”, care forțau plecarea din Ungaria a Universității Central Europene a lui Soros și interziceau acordarea de asistență financiară și juridică imigranților ce doreau să rămână în Ungaria.  Cât despre PPE, acest partid a suspendat Fidesz abia după ce guvernul Ungariei a asociat planurile lui George Soros cu figura președintelui Comisiei Europene, Jean-Claud Juncker. Mai spunem doar că printre ”cei trei înțelepți” trimiși de PPE să ”evalueze” Ungaria se numără Wolfgang Schussel, premierul austriac care s-a aliat cu extrema dreaptă în anul 2000 și care a fost pus la zid de UE, care a luat decizia similară de a trimite o ”comisie” la Viena.

Orban poate rămâne fără cei pe care-i consideră aliați

În cele din urmă, criticii lui Orban se îndoiesc că premierul Ungariei a cerut permisiunea de a vorbi în numele omologilor săi din regiune și că aceștia din urmă ar susține planul său pentru un ”compromis” Est-Vest în UE. Aici, rivalii politici ai lui Viktor Orban au dreptate, măcar parțial.

Situația politică din România nu este deloc favorabilă guvernului PSD, despre ale cărui probleme Viktor Orban spunea că își au originea în ”atacurile sub acoperire” venite de la Bruxelles.

În Austria au avut loc alegeri chiar la o zi după declarațiile lui Viktor Orban. A câștigat partidul premierului antiimigrație Sebastian Kurz. Însă, în urma amintitului ”scandal Ibiza”, care a provocat aceste alegeri anticipate, foștii aliați de extremă-dreapta ai premierului nu vor mai intra la guvernare. Partidul Ecologist a înregistrat o ascensiune spectaculoasă, la circa 14%, după ce la precedentele alegeri nu reușise să treacă pragul electoral. Sebastian Kurz și-a exprimat intenția de a forma o coaliție împreună cu verzii, ceea ce anunță un guvern orientat mult mai mult către UE.

Partidele sau alianțele eurosceptice sau cu tendințe eurosceptice au șanse certe de a se menține la putere doar în Polonia, unde vor avea loc alegeri parlamentare peste două săptămâni și unde partidul Lege și Justiție, al lui Jarosalw Kaczynski, este creditat cu circa 45% din voturi.

Urmează alegeri în Slovacia, în martie 2020. Partidul social-democrat aflat la guvernare, lovit de mișcările de stradă de după asasinarea unui ziarist (o criză asemănătoare cu cea produsă de tragedia de la Colectiv), este creditat cu prima șansă. Însă se ridică puternic Partidul Progresist, care a susținut-o pe actuala președintă liberală, proeuropeana și ”progresistă” Zuzana Caputova, o avocată ONG-istă. Dacă va fi aplicată din nou rețeta retragerilor strategice din cursa electorală (de data aceasta prin fuziuni și noncombat electoral) care a adus-o la putere pe Caputova, Partidul Progresist poate spera la detronarea euroscepticilor conduși de Robert Fico.

Partidul populiost ANO din Cehia conduce în sondaje, dar alegerile au loc abia în 2021, timp suficient pentru ca scandalul iscat de investigația OLAF împotriva premierului Andrej Babis să depășească actuala fază a schimbărilor controversate la șefia Ministerului Justiției și să ducă la prăbușirea guvernului, cu ajutorul protestelor organizate de ONG-ul Un Milion de Momente pentru Democrație (simbolul protestelor sunt umbrelele, la fel ca și in Hong Kong).

Fiul vicepresedintelui BIDEN – proaspat numit in Consiliul de Administratie al celei mai mari COMPANII DE GAZ din UCRAINA. Casa Alba sfideaza bunul-simt: “Robert Hunter Biden este un cetatean privat”

Dosarul “RUSSIAN COLLUSION” – un mega-HOAX si o mare colectie de STIRI FALSE promovate de mainstream media, politicieni si fosti sefi de servicii secrete. DONALD TRUMP, “COMPLET EXONERAT” de acuzatiile de CONSPIRATIE CU RUSIA pentru alegerile prezidentiale

UE criticata dur de liderii suveranisti. ORBAN: ”Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu”/ SALVINI: “Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor”/ EXPERIMENTUL SOCIAL AL LUI MACRON. Promovarea “amestecului social și teritorial” prin OBLIGAREA adolescentilor de a trai impreuna in LOCUINTE COLECTIVE/ Petitiile cetatenesti impotriva IMIGRATIEI nu sunt pe placul BUNDESTAGULUI

SOROS influenta direct politica externa a DEPARTAMENTULUI DE STAT al SUA, inclusiv in materie de justitie/ Comisari europeni, companii de PR si mari publicatii occidentale, CUMPARATE de LOBBY-ul Arabiei Saudite pentru a acoperi CRIMELE din YEMEN/ Austria, Polonia, Cehia, Croatia si Ungaria vor sa SE RETRAGA din PACTUL GLOBAL pentru MIGRATIE al ONU

FANTOMELE LUI SOROS IN ROMÂNIA. O analiza a thin-tankului The Capital Research/ George Soros in razboi declarat cu PATRIOTISMUL. Si in lupta pentru legalizarea drogurilor

AMERICA KGB. O “societate secreta” din FBI ar fi conspirat impotriva lui TRUMP. Miscarea #REZISTANCE si STATUL PARALEL american/ GEORGE SOROS intr-un discurs care acopera perfect definitia LUPULUI IN BLANA DE OAIE: critici dure la adresa GIGANTILOR INTERNETLUI

RAZBOIUL IMPOTRIVA DEMOCRATIEI SI LIBERTATII. Isteria FAKE-NEWS, un pretext inventat pentru LEGITIMAREA POLITIEI GANDIRII/ Reteta SOROS a cuceririi puterii in stat prin “SOCIETATEA CIVILA”/ “Rules for radicals” (SAUL ALINSKY) – care sunt REGULILE MACHIAVELICE ale “luptei de gherila” a ACTIVISTILOR IDEOLOGICI?

Inca o piesa in puzzle-ul JURNALISTILOR ACOPERITI. “Spovedania” lui Silviu Manastire. Generația mea a fost prelucrata intr-un sistem de valori de tip ONG adus din exterior. O ideologie anticlasa politica, antisistem, cu precădere anti-PSD

”Revolutia luminilor” reconfirma statutul de colonie politieneasca al României. GALAXIA SOROS SI BEZNA PREZIDENTIALA. Care vor fi consecintele Euromaidanului românesc?

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile


Categorii

America, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Dupa Russian Collusion, UCRAINA GATE. Impeachment-ul impotriva lui TRUMP – lovitura CIA?/ Ramificatiile scandalului ucrainean: reteaua SOROS de ambasadori, agenti si ONG-uri anticoruptie care acopera ESTUL EUROPEI/ Viktor Orban acuză ATACURI LIBERALE ACOPERITE asupra României și altor state estice

 1. Trump este omul sistemului. O analiza pertinenta, chiar daca incompleta, este aici:

  Trump Cannot Be Anti-Globalist While Working With Global Elites
  http://www.silverbearcafe.com/private/10.19/globalist.html

 2. @ioancasian
  Într-adevăr, așa este. Am spus-o și eu de la bun început, chiar de la “câștigarea alegerilor” de către Trump.
  Dar, din păcate, destui oameni sunt păcăliți de teatrul pus în scenă de păpușarii globalizării. Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei dornici SINCER de ADEVĂR !!!

 3. @Romil, Ioancasian

  Nu e vorba de calitatile intrinseci ale lui Trump aici. Ci de ce inseamna el in momentul actual in America. Cu marioneta nu stiu ce sa zic – dar un lucru cred ca e sigur pentru cine observa ce se intampla in SUA: daca va pierde alegerile, se va trece la varianta turbo (si turbata) a revolutiei culturale acolo si de acolo – in toata lumea.

 4. @admin

  De acord cu faptul că “se va trece la varianta turbo…”, dar nu știu sigur dacă va pierde alegerile… De ce cred că nu le va pierde ? Pentru că el a fost folosit pentru a (putea) schimba capitala Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim. Iar deocamdată nu este asigurat suportul internațional, nu toată lumea este de acord cu această schimbare și mă gândesc că mai are de lucru, că sistemul mai are nevoie de el. Mi se pare că, cu toate acuzele care i se aduc, de fapt se (mai) lucrează la îmbunătățirea imaginii lui în lume. Rămâne de văzut dacă am greșit sau am intuit bine. Este îndeobște știut că sistemul, atât la niveluri naționale cât și la nivel global, susține și pe cei de la putere și pe cei din opoziție. Mai corect, are peste tot propria sa opoziție (tocmai pentru a preveni pe viitor apariția unei opoziții adevărate, reale). Excepțiile sunt destul de rare (cazul Poloniei, Iranului, parțial al Italiei, al Ungariei, al Chinei). Nădejdea noastră e numai la Domnul !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 5. @petru
  Da, da, da… Vedem profețiile la știri… Este clar că nu ne putem aștepta la nimic bun… Poate fi întâmplător că și România (pare că) se pregătește de război, așa cum se vede în linkul de mai jos ???
  https://m.zf.ro/politica/este-oficial-institutiile-cu-atributii-in-domeniul-apararii-ordinii-publice-si-securitatii-pot-chema-populatia-pentru-prestari-de-servicii-in-interes-public-in-caz-de-urgenta-18445328

 6. https://m.activenews.ro/externe/Trump-despre-forta-Americii-in-fata-Congresului-Economia-%E2%80%9Eduduie-.-Granitele-noastre-sunt-sigure.-Familiile-noastre-prospera.-Valorile-noastre-sunt-reinnoite.-Mandria-noastra-a-fost-refacuta-159976

  Cu asemenea realizări este greu de crezut că Donald Trump va pierde alegerile din SUA anului 2020…
  Pentru SUA situația se pare că s-a îmbunătățit considerabil de la venirea lui Donald Trump. Pentru noi românii însă, situația nu este prea îmbucurătoare, dar nu prea (mai) avem ce face. Suntem DOAR la mila Domnului, dar nu toți înțelegem acest lucru.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare