CUPLURILE CU MULTI COPII – stigmatizate de Papa Francisc! (video) Dar si o definitie corecta a COLONIZARII IDEOLOGICE

21-01-2015 1 minut Sublinieri

sursa: digi24.ro

Papa Francisc a apărat luni poziţia Bisericii cu privire la “a fi părinţi responsabili”, respingând ideea potrivit căreia cuplurile catolice ar trebui să aibă cât mai mulţi copii dar ridicându-se împotriva “malthusianismului” care reduce rata natalităţii.

“Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei”, a amintit Papa în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în avionul care îl ducea la Roma după o călătorie în Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase.

Dar acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinate a opta oară după şapte cezariene: «Vreţi să lăsaţi orfani şapte copii!», i-am spus“.

Chiar dacă “pentru cei săraci, copilul este o comoară”, “exemplul acestei femei ţine de iresponsabilitate”, a declarat el.

“Ea a spus: «am încredere în Dumnezeu». Dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii”, a afirmat el.

La Manila, Suveranul Pontif argentinian l-a apărat ferm pe Papa Paul al VI-lea şi opoziţia acestuia faţă de contracepţia medicală în enciclica Humanae Vitae în 1968.

“Paul al VI-lea se îngrijora din cauza neo-malthusianismului universal” care “caută un control al umanităţii“, a explicat Francisc în avion. “El era un profet”, a pledat el, subliniind că plata pensiilor şi reînnoirea populaţiei este ameninţată în multe ţări dezvoltate.

“Cuvintele-cheie pe care le apără Biserica sunt: părinţi responsabili. Cum se poate acest lucru? Prin dialog. Există în Biserică grupuri matrimoniale, experţi, pastori”, a insistat Papa.

Încă o dată, Papa a denunţat “colonizarea ideologică” împotriva familiei tradiţionale, denunţând în special faptul că, în urmă cu 20 de ani în Argentina, un împrumut pentru construcţia şcolilor a fost condiţionat de folosirea în aceste şcoli “a unei cărţi în care se preda «teoria genului»”.

“Aceasta înseamnă colonizare ideologică: se colonizează un popor cu o idee, care vrea să schimbe mentalitatea sau structura. Se ia nevoia unui sărac ca oportunitate de intrare” în existenţa sa, a explicat el.


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CUPLURILE CU MULTI COPII – stigmatizate de Papa Francisc! (video) Dar si o definitie corecta a COLONIZARII IDEOLOGICE

 1. S-a intamplat odata sa ajung la o intalnire a unor charismatici (comunitate recunoscuta de Biserica Catolica). Acolo, care lua cuvantul, prezentandu-se, spunea cati copii are. Si cu cat aveau mai multi, cu atat erau ovationati si aplaudati de public. Aproape toti cred ca aveau de la 5 copii in sus, si asta, intr-adevar, pentru ei insemna ca erau buni catolici. Pai nu? Cu cat aveau mai multi copi, cu atat facea sa creasca comunitatea lor. Ce m-a mirat, pe de alta parte, este ca tot ei aveau, si puneau la dispozitia tuturor, carti cu metode contraceptive naturale… bineinteles acceptate de Vatican.

 2. ”Unii cred,… că, a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii”.
  Şi totuşi iepurii nu au supra-populat planeta. (Este un control al naturii acolo).
  ,,Plata pensiilor… amenințată în multe țări”.

  O viziune care va fi îmbrățişată de raționaliştii ,,credincioşi” cu entuziasm.
  Tot Papa a susținut (nu de mult), că omul a intrat în conflict cu natura.

  Credință sau rațiune (la acest om) ?
  Aş zice că mai potrivit ar fi credință în om şi în rațiunea omului.
  Omul, a intrat în conflic cu natura… (susținea el).
  Da.
  DA. Dar de fapt, omul, a intrat în confict cu… Dumnezeu, înainte de toate.
  Da. Omul strică natura. Da, strică de fapt, lucrarea lui Dumnezeu.
  Se strică însă mai întâi pe sine.
  Pe om.
  Ce propune Papa (pentru îndreptare)???
  Soluții ecolologiste, desigur.
  Soluții raționale. Soluțiile omului, nu ale lui Dumnezeu.
  Rațiunea… este un rău?
  Nu. Nu este un rău.
  Altul este răul.
  Care?
  Adevărul.
  Da.Pentru că există adevărul omului. Adevărul pământului.Adevărul minții. Adevărul existenței terestre).
  Şi exstă (înainte de toate), Adevărul lui Dumnezeu.
  Raționaliştii resping Adevărul lui Dumnezeu, sau (în cazul papei şi nu numai), îl iau în discuție doar formal.

  ,,Unii ”credincioşi” cred că trebuie să fie ca iepurii”…

  O logică de raționalist desăvârşit.
  Şi tot el… este îngrijorat de plata pensiilor…
  E clar.
  Omul conduce lumea, dacă judecăm aşa. Nu Dumnezeu.
  Credința de acest astfel…, ne este condiționată de… grija pentru nr. de locuitori ai planetei, de hrana lor, de cutare şi cutare probleme de… agendă a politicilor şi politicienilor, a savanților, etc.
  Oare Dumnezeu nu poate hrăni o populație de (“n” ori mai numeroasă)? , chiar şi cu mana cu care i-a hrănit în pustiu pe evrei ?
  Da… .
  Dar cine crede…?
  Şi dacă nu credem… atunci… omul trebuie să controleze naşterile şi suprapopularea, (dar… nu prin abstinență şi responsabilitate, ci prin păcat şi crimă).
  ORICUM, NU VOIM SOLUȚIILE LUI DUMNEZEU ŞI NU PRIN DUMNEZEU.
  Oare dacă am respecta cele cerute de Dumnezeu, am ajunge la suprapopulare?
  Sau ne-am îngriji de ce le dăm copiilor (şi populațiilor), ca hrană şi comfort sau de ce le dăm ca pildă, educație şi credință ?
  Credința, absinența, frica de Dumnezeu şi de răspunsul la Înfricoşata Judecată nu ar aduce cooperarea dintre om şi Dumnezeu, dintre om şi natură, dintre om şi om, dintre popor şi popor ?
  Soluțiile ar veni de la Dumnezeu nu de la… om (dacă L-am crede şi L-am asculta)
  Nu zic mai mult.
  Afirmațiile acestea sunt ale unui raționalist desăvârşit care ia în cosiderare, doar formal, Adevărul lui Dumnezeu.
  Peştele, de la cap se strică, (şi se curăță de la coadă, spre cap), spuneau bătrânii noştrii.

 3. Papa Francisc uita ca fiecare copil vine pe lume avand o misiune de indeplinit si o cruce de dus. Numai Dumnezeu are dreptul sa decida cati copii trebuie sa nasca o femeie. Prin aceasta declaratie, suveranul pontif dovedeste ca este paralel cu invatatura Sfintei Scripturi si face mai degraba jocul celor care doresc depopularea planetei prin orice mijloace.

 4. Se da de gol la fiecare vorba pe care o spune, si totusi lumea catolica merge “vrajita” dupa el, fara ca sa analizeze lucrurile de o gravitate extrema pe care le lanseaza in spatiul public, si fara ca sa protesteze in vreun fel. Este suficient ca aberatiile sa fie spuse de papa, pentru ca ele sa fie acceptate si legitimate ca adevaruri de credinta infailibile. Mutatiile de constiinta care s-au produs la nivel de individ si de mase in lumea crestina catolica ,sunt semne ca drumul este liber pentru lucrurile care vor veni.

 5. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare