DAN PURIC la “Jocuri de Putere” despre sensul Bisericii in destinul României si NOUA REEDUCARE din zilele noastre: “SUNTEM SLUGI, UN PENITENCIAR SI O COLONIE CONDUSA DIN AFARA” Despre incendiul de la COLECTIV: “O MÂNĂ CRIMINALĂ ca să se schimbe un Guvern” (VIDEO, Realitatea TV)

23-12-2015 3 minute Sublinieri


Dan Puric: “Suntem un penitenciar si o colonie… de medialert

Dan Puric despre incendiul de la Colectiv… de medialert

  • Realitatea.net:

Puric: Suntem o colonie condusă din afară. Europa se schilodește. Nu putem îngenunchea la false valori

Actorul și regizorul Dan Puric este de părere că România a ajuns o colonie condusă din afară. “Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare”, a afirmat Dan Puric, marți seară, în cadrul emisiunii “Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan. În viziunea sa, “Europa de astăzi se schilodește” întrucât pleacă împotriva tradițiilor, iar fenomenul globalizării este mult mai periculos, în planul reeducării, decât ceea ce a însemnat regimul comunist.

“Nu se ocupă nimeni de destinul României. Țara asta nu mai are destin. Oamenii politici se ocupă de propriul lor destin. De destinul României trebuie să ne ocupăm personal, să ne refacem arhitectura sufletească care e fantastic de mult atacată pe față, în ultima perioadă. Acolo se lucrează mai mult ca oricând la distrugerea structurii sufletești a acestui popor. Statul oricum nu mai există, suntem o regiune europeană. Este vorba de neam, care e produsul lui Dumnezeu. Dacă ne uităm în istorie și vedem ce a dat dăinuire acestui popor: nu o armată puternică, ci credința (…) Noi suntem nemuritori atât timp cât suntem legați de Dumnezeu. Acum nu mai are sens, neamaivând sens, nici nu mai are destin”, a declarat Dan Puric.

În acest context, subliniază Puric, este important “să ne refacem pe cont propriu”.

“Important este unde îngenunchezi. Nu putem îngenunchea la false valori. Acest rost, fel de a fi în rostul românesc a fost, prima dată, schilodit de regimul comunist. După ’89, globalizarea care e mult mai feroce (…) reeducarea e mult mai subtilă. Dacă va uitati la desene, filme violente, urâte, un proces de agresare (…) și în parcuri se pun tunuri. Lucruri mici, dar cu consecințe în timp extraordinare. Achizițiile lucrează în timp. Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare. Vor să ne ridice cu tâlpile de pe pământul ăla sfânt al nostru”, a completat actorul.

În viziunea sa, “suntem un penitenciar și o colonie condusă din afară”.

“Procesul de europenizare la noi e voluntar. De la pacea de la Adrianopol, noi toți am vrut să ne europenizăm. Problema acum se pune în sens major: Europa de astăzi o ia împotriva ei, se schilodește. Este o Europă care pleacă împotriva tradițiilor (…) Astăzi a fi român este o rușine. Am fost reeducați să ne fie rușine de condiția de român, să fim culpabilizați etern. O viclenie a ocultei internaționale să pui în spate tot felul de vine ca să te simți prost.

Ca să vrei să scoți religia înseamnă că vrei să desrădăcinezi acest popor și în substanța lui, care o definește, și asta se numește crimă. Dacă ați venit să ne luați ca aliați, respectați-ne valorile. Noi nu mai avem oameni de stat, ci niște politruci care aleargă pe post de slugi”, a adăugat Puric.

“Ba ne împing spre ruși, ba spre lumea musulmană. De ce să ne punem într-un conflict cu rușii?(…) Care e principiul: suntem jucați la ruletă de marile puteri (…) Suntem confruntați cu o situație cumplită, dezastruoasă la care trebuie să îi facem față prin bisericuțe mici, de lemn ale familiei pentru că sistemul e în putrefacție (…) Noi dacă eram regat și nu o regiune stăteam de vorbă altfel”, a mai punctat Dan Puric.

Dan Puric, despre guvernanți: Flăcăii ăștia nu au corzi vocale. Fac o politică de izolare

Actorul, eseistul și regizorul de teatru român Dan Puric a fost invitatul lui Rareș Bogdan la o ediție de colecție a emisiunii ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, unde a creionat o Românie așa cum o vede el. Artistul este de părere că ”România s-a schilodit”, întrucât ”asistăm la fabricarea unui tânăr nou, șters, fals”, care nu mai are viitor.

În opinia lui Dan Puric, din cauza mutațiilor pe care le-au încercat guvernații timp de 26 de ani în țara noastră, asisătm la fabricarea unui tânăr nou, mutant, dar fără tradiții. Acesta este de părere că România are intelectuali de mare valoare, dar care nu intră să creeze opinie publică pentru că nu au fost lăsați. ”Nu intră în bemolul ăsta care s-a creat la Bruxelles”, a explicat actorul.

”Poporul român care a plâns foarte mult vede mai bine. (…) Iarba nu se aude cum crește, dar când suferi și pătimești, o auzi. Ăsta e neamul, într-un vers. România poți s-a insulți, există forme de degrdare în oricine (…) România este o țară liberă, România este o țară frumoasă. Trebuie să rămânem pe poziții să ne păzim cetaatea sufletească, arhitectura sufletească, cu orice preț. Trebuie să ne apărăm granițele noastre invizibile”, a comentat Dan Puric la Realitatea TV.

Invitatul lui Rareș Bogdan a explicat modul în care vede guvernanții, pe care-i compară cu niște flăcăi care ”nu au corzi vocale”. În opinia sa, aceștia fac o politică de izolare. „Securitatea avea înainte termenul ăsta de izolare. Acest popor nu pune botul pe otrava asta. De unde intuiția asta extraordinară a acestui neam? Este instinctul acesta major care ne salvează, adulmecă omul. Trădătorii sunt profesorii care fac manuale, istorii, artistii care joacă rolul de pedofili, ăștia sunt cei care distrug România, pentru că cer bani europeni în numele dreptului omului”, a adăugat Dan Puric.

Puric, despre tragedia #Colectiv: “Trebuie să fim conștienți, să ne asumăm și să ne trezim!”

Actorul și regizorul Dan Puric nu exclude varianta ca tragedia din noaptea de 30 octombrie, din clubul Colectiv, să fi fost parte a unui plan. În cadrul emisiunii “Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan, Puric a subliniat faptul că românii trebuie să se trezească și să își asume cele întâmplate.

“Credința mea e că o mână criminală… ca să se schimbe un Guvern (…) Asta e un tribut pe care țara asta îl plătește. Trebuie să fim conștienți să ne asumăm și să ne trezim. Conștiința începe să fie adormită”, a declarat Puric.

În acest context, Puric a criticat atitudinea multor români, acum, în prag de sărbători: “Când ai un asemenea doliu în neam…știți cât de mult s-ar fi ridicat acest popor dacă ar fi avut mai multă decență? Tocmai prin nașterea Mântuitorului trebuie să ne asumăm: este tragedia noastră. Am fost trist (…) Te abții și dai dovadă de altceva”.

dan-puric


Categorii

1. DIVERSE, Clubul Colectiv, Dan Puric, Educatie, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “DAN PURIC la “Jocuri de Putere” despre sensul Bisericii in destinul României si NOUA REEDUCARE din zilele noastre: “SUNTEM SLUGI, UN PENITENCIAR SI O COLONIE CONDUSA DIN AFARA” Despre incendiul de la COLECTIV: “O MÂNĂ CRIMINALĂ ca să se schimbe un Guvern” (VIDEO, Realitatea TV)

  1. Pingback: CUI II E FRICA DE DAN PURIC? “Jihadul” securist pornit impotriva actorului pentru ultimele sale aparitii TV/ DAN PURIC la Sandra Stoicescu: ROMANIA E MUTILATA, E UN PROCES DE DE-ROMANIZARE si DESCRESTINARE (Video) | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: MASACRUL DE LA COLECTIV sau... De ce "a fost nevoie sa moara oameni"? DEMONSTRATIA facuta de Lumea Justitiei DEMONTEAZA TEZA OFICIALA A DECLANSARII INCENDIULUI PRIN ARTIFICII. Cine a avut interesul DETURNARII si MUSAMALIZARII anchetei, EXCLUZAND
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare