De la “AVEM NEVOIE DE EDUCATIE SEXUALA IN SCOLI” pana la “AU ABUZAT EMOTIONAL COPIII” si “Ar fi prea mult o oră pe săptămână, numai pentru această disciplină” sau CUM SE MANIPULEAZA IN PRESA “QUALITY”/ ONG-ul “SALVATI COPIII” ar “oferi” EDUCATIE SEXUALA intr-o gradinita din Brasov

22-10-2018 6 minute Sublinieri

Este nevoie de educaţie sexuală în şcoli, susţin reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, precizând că lecţia opţională “Educaţie pentru Sănătate” trebuie revizuită. Ei mai susţin că acest curs este necesar în contextul în care sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă, transmite Mediafax.

“Da, avem nevoie de educație sexuală-n școli. Având în vedere reticența părinților de a comunica cu proprii copii şi faptul că mai bine obții o informație diseminată de către un profesionist, şi nu obținută de pe un motor de căutare. (…) Opționalul “Educație pentru Sănătate” trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinți, în toate unităţile de învăţământ”, a postat pe pagina de Facebook, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache precizează că educația sexuală este necesară, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

“Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenție la cine predă aceste noţiuni şi bineînțeles modul în care sunt prezentate în funcţie de ciclul de învățământ. (…) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informația, au abuzat emoțional copiii”, mai susţine Iulian Cristache.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţilor mai susţine că curriculum-ul la decizia şcolii (CDS) a devenit un instrument pentru a completa normele didactice.

“Se fac presiuni, bine-venite, să avem şi Educație juridică și financiară, de aceea spun că toate aceste informații trebuie să intre pe CDS, și părinţii să fie informaţi corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din şcoala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învățământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”, a spus Iulian Cristache.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație! 

Sâmbătă, portalul Mediafax titra: „Avem nevoie de ore de educație sexuală în școli? Ce răspuns au dat Asociațiile de părinți. “Opționalul Educație pentru Sănătate trebuie revizuit”.

Titlul, care părea să promoveze un consens al „asociațiilor de părinți” asupra Educației sexuale în școli, era însoțit de declarația președintelui Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. Nu este clar dacă există vreo asociație de părinți în această Federație.

Iată ce a scris Mediafax: „Da, avem nevoie de educație sexuală-n școli. Având în vedere reticența părinților de a comunica cu proprii copii și faptul că mai bine obții o informație diseminată de către un profesionist, și nu obținută de pe un motor de căutare. (…) Opționalul “Educație pentru Sănătate” trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinți, în toate unitățile de învățământ.

Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenție la cine predă aceste noțiuni și bineînțeles modul în care sunt prezentate în funcție de ciclul de învățământ. (…) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informația, au abuzat emoțional copiii.Se fac presiuni, bine-venite, să avem și Educație juridică și financiară, de aceea spun că toate aceste informații trebuie să intre pe CDS, și părinții să fie informați corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din școala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învățământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”.

În realitate, din declarația completă a lui Cristache au fost scoase unele afirmații, care ar fi schimbat cu totul perspectiva celor spuse de Iulian Cristache.

Cea mai importantă parte a declarațieipe care Mediafax a omis s-o menționeze și care schimbă complet datele probleme este următoarea: „Nu sunt de acord ca această ” Educație pentru Sănătate” să facă parte din trunchiul comun. Ar fi prea mult o oră pe săptămână, numai pentru această disciplină”.

De altfel, chiar la aceeași postare, Iulian Cristache a specificat clar că nu dorește „Educație sexuală”, în termenii propagandei seculariste pe acest subiect, ci în cadrul Educației pentru sănătate.

„Am spus ca vorbim de educatie pentru sănătate. La ciclul primar e bine să-ți cunosti corpul. Nu vă gândiți la educația sexuală în sensul actului sexual.”, a scris el.

Mai târziu, acesta s-a arătat chiar indignat de informația conform căreia, în cadrul unei grădinițe din Brașov s-ar fi predat Educație Sexuală.

„A apărut o informație că la Grădinița Boboceii din Brasov, ar fi început cursuri de educatie sexuală.

Sper, din tot sufletul, să fie vorba de Educație sanitară, altfel am înnebunit cu toții. Ce educație sexuală poți preda la grădiniță?!”, a spus Cristache.

Știrea a fost preluată, mot-a-mot, de pe Mediafax de mai multe siteuri de știri, inclusiv Hotnews. De asemenea, a fost preluată și de portalul România Curată, deținut de ONG-uri care promovează educația sexuală în școli, de ani de zile.

 • Voci Conservatoare (facebook): Primim de la cititori

La Grădinița Boboceii din Brașov, situată pe strada Barbu Lăutaru, nr 19, s-a început Educația Sexuală a copiilor . 
Cine se ocupa de aceasta? ONG-ul ” SALVAȚI COPIII ” .

Acum ne întrebam și noi de ce anume trebuiesc salvați copiii ? De inocența lor sau de ONG-uri ca și ” SALVAȚI COPIII “? 🤔
Cum sa predai ore de educație sexuală unor copii care nici șireturile la pantofi nu stiu să le lege bine ? Cât de ticălos poți să fii să predai educație sexuală unor copilași care încă mai cred in Moș Crăciun?

Așadar atentie părinți: nu prezumați bunele intenții ale ong-urilor cu nume ce sună frumos , verificați și puneți întrebări legate de programele educaționale ale gradinitelor si școlilor , verificați manualele copiilor mai ales cele de educație civică sau ce nume or mai fi purtând acestea 

Nota noastra

Intr-adevar, manipularile sunt evidente.

Mediafax nu doar citeaza trunchiat, dar prezinta deformat realitatea. Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, in ciuda numelui impresionant, e o structura asociationala printre altele. In niciun caz nu cuprinde totalitatea sau majoritatea asociatiilor de parinti, astfel incat a pune in titlu “asociatiile de parinti” vor educatie sexuala e pur si simplu inselator. 

Apoi, am pus in mod intentionat in titlu mai multe afirmatii facute de acelasi om, de la FNAP, pentru a arata in mod clar modul mai mult decat selectiv in care este citat si evidentiat. E o foarte mare distanta de la “avem nevoie de educatie sexuala” la “dar o ora pe saptamana e prea mult” si “sa avem grija, ca unele ONG-uri au abuzat emotional copiii”. Dar, chiar asa, care ONG-uri? Ca asta este un lucru extrem de grav si de important. Au fost abuzati copiii la ore de educatie sexuala?! Si presa trece nepasatoare peste afirmatiile sefului FNAP, retinand doar remarcile vagi despre o nevoie neclar definita cu privire la o forma de educare sexuala?

E asa cusuta cu ata alba incat iti striga in fata ca e un act de PR coordonat.

de Cătălin Sturza, Facebook

Din agenda progresistă radicală împinsă de USR după ce a trecut sperietoarea Referendumului face parte și educația sexuală obligatorie, bazată pe metode contraceptive. USR folosește același vechi sofism și asociază faptul că am fi pe locul I în Europa la capitolul sarcini nedorite cu un singur factor dominant: lipsa educației sexuale bazate pe metode contraceptive.

Dragă USR, dacă ți-ai fi făcut temele (ceea ce nu prea am văzut niciodată la tine, să-mi fie cu iertare), ai fi știut că:

1) Există la un Google search distanță studii care arată că în anumite zone din Marea Britanie unde au fost reduse fondurile pentru programe de educaţie sexuală axate pe metode contraceptive, rata sarcinilor la adolescente a scăzut cu până la 50%.

2) Într-un astfel de studiu (tot la un Google search distanță), semnat de David Paton şi Liam Wright, se afirmă următoarele: „În ciuda previziunilor făcute atunci când au fost tăiate aceste fonduri, datele adunate nu oferă nici un fel de dovadă că în zonele în care s-au redus, cel mai drastic, cheltuielile [pentru educaţie sexuală bazată pe metode contraceptive] s-au observat creşteri relative ale sarcinilor în rândul adolescentelor. Mai degrabă, tăierile bugetelor sunt asociate cu SCĂDERI UȘOARE ale ratelor de sarcini în rândul adolescentelor, un rezultat care susţine, cu tărie, un număr de specificaţii şi teste alternative ale cauzalităţii. Factori socio-economici de fond precum obiectivele procesului de educaţie şi consumul de alcool sunt factori predictivi semnificativi ai sarcinilor în rândurile adolescentelor”.

3) Alte studii arată că, după trei decenii de educaţie sexuală bazată pe metode contraceptive, Marea Britanie a atins una dintre cele mai mari rate de sarcini în rândul adolescentelor din Europa. Explicația simplă ar putea să fi următoarea: „Educaţia bazată pe metode contraceptive poate reduce riscul de sarcină pentru acte sexuale care ar fi avut loc oricum, dar POATE SĂ CREASCĂ RISCUL DE SARCINI în rândul adolescenţilor care sunt convinşi pe baza accesului uşor la metodele contraceptive fie să înceapă să facă sex, fie să facă sex mai frecvent” (citez concluziile studiului pomenit mai sus).

4) Chiar și în rândul comunității rome, care e de regulă prezentată drept una dintre comunitățile cu grad mare de expunere la acest risc și cu grad relativ redus de educație, 80% dintre aceste fete sunt informate cu privire la metodele contraceptive. Citez un studiu realizat de UNICEF – adaug link, să nu spună cineva că am inventat eu prezumțiile de la acest punct sau cifra de 80%.

5) Așadar, ca să avem un minim de onestitate, putem spune măcar atât: că sarcinile în rândul adolescentelor sunt explicate printr-o CORELAȚIE de factori, nu doar printr-un singur factor predominant (lipsa educaţiei sexuale). Și putem presupune, iarăși, că, în ziua de astăzi, nu lipsa accesului la informații cu privire la metodele contraceptive – făcută, eventual, de la grădiniță – e principala problemă cu care se confruntă tinerii și tinerele.

Ca să fim cu adevărat onești, ar trebui să vorbim și despre pericolul ideologizării orei de educaţie sexuală – al transformării acestei noi materii într-un vehicul ideologic. Și am putea să ne gândim că există și alte abordări – sau că problema poate să fie apucată de capătul corect, și nu de capătul greșit, de care tind s-o apuce mereu activiștii zilelor noastre. Dar care e capătul corect?

„Primele două lucruri la care un băiat sănătos şi o fată sănătoasă le simt în ceea ce priveşte sexul sunt acestea: întâi, e ceva frumos; iar apoi, e ceva primejdios”

…scria G.K. Chesterton.

Prin urmare, o formă echilibrată de educație ar trebui să acopere ambele aspecte: „că e ceva frumos” (A); și apoi că e „ceva primejdios” (B). În ordine inversă, (B) poate fi acoperit, simplu, printr-o informare în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viaţă sexuală prea timpuriu şi dezordonată. O informare făcută de profesorul de biologie sau de diriginte, nu neapărat de „proful de sex ed explicită pe steroizi”. (A) acoperă principalul obiectiv al educației – și nu vorbesc despre umplerea capului copilului cu informații despre wombatul cu nas păros nordic. Vorbesc despre educația MORALĂ și, da, de educație religioasă a copiilor, care începe cu cei șapte ani de acasă și care trebuie să reflecte valorile părinților și valorile culturii creștine, și nu fanteziile fierbinți ale unor ideologi.


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “De la “AVEM NEVOIE DE EDUCATIE SEXUALA IN SCOLI” pana la “AU ABUZAT EMOTIONAL COPIII” si “Ar fi prea mult o oră pe săptămână, numai pentru această disciplină” sau CUM SE MANIPULEAZA IN PRESA “QUALITY”/ ONG-ul “SALVATI COPIII” ar “oferi” EDUCATIE SEXUALA intr-o gradinita din Brasov

 1. Educatia sexuala(“de sanatate”) este calul troian al pedofililor.
  Viata sexuala la copii+drepturile copilului=legalizarea pedofiliei!
  In manualele de educatie sexuala din occident nu se vorbeste nicaieri de varsta potrivita de incepere a vietii sexuale, tocmai pt a lasa la alegerea copilului asta( in fapt e incurajat sa inceapa din copilarie). Daca scoala ar recomanda inceperea vietii sexuale dupa terminarea studiilor (cum majoritatea parintilor isi doresc- abstinenta copiilor pana la casatorie- studiu sua) atunci educatia sexuala nu si-ar mai avea rostul. Daca ar recomada-o 6 ani, ar iesi rascoala, deci se tace cu un scop.
  Se spune, copiii sunt obligati sa invete cum se face sex pentru: sanatate, mai putine avorturi, mai putine boli venerice, explorarea genului…Serios?! Pai il inveti sa se joace cu focul ca sa nu dea foc la casa cand va fi mare?!!!! De ce sa nu dea si de permis auto ca sa nu faca accidente cand va fi mare ?!!! De ce sa nu voteze, eventual sa stranga semnaturi pt drepturile copiilor la sex?!!! Dar poate invata si cum se fura ca sa nu fure, nu?!!! E foarte etic! Nu are nicio logica sa inveti copilul despre sex inainte de a avea maturizata functia sexuala, ca nici puiul de pasare nu e invatat sa zboare inainte de a-i creste aripile. Nu are nicio logica, deoarece organizatiile care fac presiuni pentru sexualizare nu sunt unele medicale-animate de educatia medicala precoce sau care vor sa creasca medici ginecologi-, ci unele cu scop politic de promovare a drepturilor lgbt+pedofilia. Deci e f clar care e scopul, prost sa fi sa nu intelegi.
  Cine isi lasa copilul sa se joace cu focul il gaseste carbonizat.
  “Şi cine va sminti pe unul din aceştia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă şi-ar lega de gât o piatră de moară şi să fie aruncat în mare. ”
  Toate la timpul lor, asa le-a facut Dumnezeu, asa trebuie sa ramana, orice varianta e satanism.
  Lui Lucifer i-au placut intotdeauna copiii si jerfele de copii, intelegem de ce e atata graba! Pt ca diavolul isi bate joc de lucrarea minunata a lui Dumnezeu si vrea sa-i puna capac, d’aia lupta sa distruga mintile copiilor si familia. Visul lui e androginul si anarhia!

 2. Netflix Promotes Animated Porn For Children
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=5FyI_Id3GgM
  The show, called “Big Mouth,” is filthier and more obscene than even the most seasoned observers of America’s rapid cultural and moral implosion could possibly imagine. It is pure evil.
  The show also dedicated an entire episode to glorifying tax-funded abortion giant Planned Parenthood, which massacres hundreds of thousands of pre-born children each year. “There is a lot of stigma around abortion,” Planned Parenthood spokeswoman Dinah Stephens told TheWrap. “So I was grateful when I saw that the ‘Big Mouth’ episode included a range of services.”
  http://freedomproject.com/the-newman-report/868-demonic-netflix-cartoon-pushes-pedophilia-sexualizes-kids

 3. Româncele: Sclave sexuale în Occident!
  Povesteste o fata vanduta de mama ei unui proxenet si obligata sa se prostitueze in strada de la 12 ani:
  5:33 “Politia trecea pe langa mine, nici macar nu oprea. Procurori se uitau si plecau mai departe, desi eu chiar aveam o fata de copil. Am fost si la politie, am dat o declaratie. Eu am intrat pe o usa, proxenetul a intrat pe cealalta, a iesit cu declaratia mea in mana si pana acasa m-a tinut in lovituri de picioare, din fata politiei”
  https://www.youtube.com/watch?v=Wr70m6oLghY

  Asta este “statul de drept” din Romania, dar o sa-i loveasca si pe ei “pesta porcina”!

 4. Celine Dion impreuna cu inca doua feministe declara ca vor sa modeleze mintile oamenilor din frageda pruncie. Culmea nerusinarii este ca in ciuda acestei declaratii, Celine, mama a trei baieti, sustine ca este impotriva educarii copiilor si lanseaza imbracaminte “gender neutral” pentru copii, intr-un videoclip in care se comporta ca o vrajitoare care sufla o vraja peste copii dintr-o maternitate.
  https://www.youtube.com/watch?v=fH-46i2RDBU
  1:45 “Fashion has power to shape people’s mind. We’re trying to shape the future of all human beings.”
  Nu se observa nici o urma de afectiune pe fetele celor trei feministe.

  https://edition.cnn.com/2018/11/14/entertainment/celine-dion-clothing-line/index.html

 5. Georgiana Arsene, feminista rusilor de la Sputnik, este suparata ca parintii inca mai au dreptul sa-si educe copii:

  Părinţii, nu şcoala şi temele răpesc micuţilor copilăria!
  https://ro.sputnik.md/columnists/20181106/22878789/parinti-scoala-teme-pentru-acasa.html

  Doamna Andronescu, conduceţi Ministerul Educaţiei Naţionale sau Ministerul Părinţilor?
  Oare dacă mai mulţi părinţi cer ca profesoarele să vină îmbrăcate ca nişte măicuţe, ministrul Andronescu se conformează?
  https://ro.sputnik.md/columnists/20190123/24278666/Doamna-Andronescu-conduceti-Ministerul-Educatiei-Nationale-sau-Ministerul-Parintilor.html

 6. Pingback: Recorder face EDUCATIE SEXUALA: "materialele pornografice contribuie la creșterea nivelului de informare." Ce este initiativa "TINERI PENTRU TINERI" si cine poate vorbi despre sex copiiilor nostri?/ Un secretar de stat francez conside
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare