DEPARTAMENTUL DE STAT NE ADUCE AMINTE CA SUNTEM DOAR O COLONIE. Declaratie oficiala prin care Parlamentul Romaniei e somat sa renunte la LEGILE JUSTITIEI/ România și Polonia, baietii rai ai EUROPEI pentru tentativele de restructurare a JUSTITIEI SERVICIILOR

28-11-2017 11 minute Sublinieri

 • Hotnews: 

BREAKING NEWS Departamentul de Stat al SUA indeamna Parlamentului sa renunte la modificarea legilor justitiei, care “afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara”

Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul institutiei o declaratie oficiala prin care indeamna Romania sa renunte la modificarea legilor justitiei, care, atrag atentia oficialii americani, “afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara si slabesc statul de drept”.

“Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere modificari legislative care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar putea slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice, protejate de interventia politica. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, se arata in comunicatul Departamentului de Stat american, transmis de Heather Nauert, purtator de cuvant al institutiei.

Si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a afirmat, luni, intr-un interviu pentru ziarul Express de Banat, referitor la modificarea legilor justitiei, ca “Urmarim indeaproape evolutia si asteptam sa vedem ce modificari vor aparea in Parlament si care va fi forma finala rezultata din Comisiei. Avem ingrijorari foarte serioase, cel putin cu privire la propunerile initiale ale ministrului Justitiei.”

Hans Klemm a adaugat ca “Motivul ingrijorarii noastre e ca in ultimii aproximativ 15 ani Romania a dus o lupta tot mai credibila impotriva coruptiei de nivel inalt si mediu. A creat independenta judiciara, a creat institutii care se ocupa de descoperirea infractiunilor si a coruptiei, ma refer in principal la DNA. Cand ne uitam la intreaga regiune, SUA cred ca Romania e tara cu cea mai credibila lupta anticoruptie, desigur se mai pot face multe lucruri in ce priveste preventia si educatia, dar Romania are rezultate exceptionale in privinta pedepsirii celor care fura din banii publici.”

Catalin Predoiu, PNL: Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei

“Lupta cu PSD pentru independenta Justitiei nu e usoara si orice sprijin e binevenit. Dar nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei. Nu e sigur cat de inspirata si eficienta este aceasta miscare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american si nationalist, care poate fi manipulat de Rusia“, a scris lberalul Catalin predoiul pe Facebook ca reactie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Postare integrala:

“Eu am sprijinit si sprijin cu fapte administrative si politice independenta Justitiei si parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA. Lupta cu PSD pentru independenta Justitiei nu e usoara si orice sprijin e binevenit. Dar nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei.

Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA in regiune si cel mai apropiat partener in teatrele de razboi, pentru democratie si valorile nord-atlantice. Macar pentru acest motive ar trebui sa se discute pe un alt ton cu Romania, orice probleme, indiferent cat de delicate.

Nu e sigur cat de inspirata si eficienta este aceasta miscare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american si nationalist, care poate fi manipulat de Rusia. Poate ca e nevoie de mai multa ingeniozitate din partea Departamentului de Stat.

Poate ca diplomatii americani ar trebui sa fie mai atenti la modul in care abordeaza Romania, mai adaptati la realitatile din teren, pentru a fi eficienti. O spun de pe pozitia unui prieten al Americii.”

Olguta Vasilescu, dupa criticile Departamentului de Stat: Romania este stat suveran. Poate ar fi interesant ce articol din legile Justitiei deranjeaza/ Trebuie sa protestam si noi daca e pe baza de proteste

Ministrul Muncii Olguta Vasilescu a comentat luni seara, la Antena 3, criticile Departamentului de Stat al SUA fata de legile Justitiei, afirmand ca in Constitutie scrie ca Romania este stat suveran si ca Parlamentul este ales pentru a face legi, ea afirmand ca ar fi interesant ca partenerii americani sa spuna care articol din legile Justitiei deranjeaza, potrivit news.ro.

“Poate fi interesant care articol din legile Justitiei deranjeaza”, a spus Vasilescu dupa ce a facut trimitere la prevederea constitutionala referitoare la faptul ca Romania este stat suveran.

Ea precizat ca daca partenerilor americani li se pare ca in legile Justitiei exista un articol care afecteaza independenta sistemului judiciar, “ar fi bine sa il indice pe acesta”.

Declaratii Lia Olguta Vasilescu:

 • Sunt ingrijorati americanii ca protesteaza ONG-urile la noi? Pai atunci trebuie sa organizam si noi proteste de strada daca se merge in functie de proteste
 • Reactia SUA are o intarziere de vreo trei saptamani fiindca in Parlament legile au alta forma fata de cea propusa de ministrul Justitiei

Bogdan Chireac: E total anormal ca un Departament de Stat sa ceara Parlamentului ceva. E total impotriva democratiei americane. Daca ar fi cerut ceva guvernului Tudose ar fi fost in regula, dar nu Parlamentului.

N.R. Radu Tudor intervine si ii spune lui Chireac ca este vorba de un comunicat adresat ministerului Justitiei si nu Parlamentului.

Ludovic Orban, prin telefon: Noi ne-am exprimat de la inceput opunerea fata de legile Justitiei…

Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat luni ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar si cere Parlamentului sa respinga propunerile care slabesc statul de drept.

Iohannis a semnat decretul de achizitie a sistemului de rachete Patriot

Presedintele Romaniai, Klaus Iohannis, a semnat decretul pribind promulgarea Legii pentru realizarea “Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol” aferenta programului de inzestrare esential “Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)”.

Potrivit Legii, incepand cu anul 2017, vor fi achizitionate sapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT – dintre care patru sisteme destinate inzestrarii Statului Major al Fortelor Aeriene si trei sisteme destinate inzestrarii Statului Major al Fortelor Terestre – si a echipamentelor aferente, in valoare totala de circa 3,9 miliarde USD fara TVA.

Primul sistem din cele mentionate, pentru care a fost deja primita scrisoarea de acceptare de la partea americana, este in valoare de 764,78 milioane USD fara TVA si va fi contractat pana la sfarsitul acestui an.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a anuntat saptamana trecuta ca semnarea contractului cu Guvernul Statelor Unite pentru aceasta achizitie se va realiza cel mai probabil pana la data de 1 decembrie.

Modificarea legilor justiției provoacă îngrijorare în SUA. Ambasadorul Hans Klemm a declarat, luni, că urmărește îndeaproape activitatea Parlamentului și mai ales propunerile ministrului Justiției, despre care spune că anunțau, inițial, că se vor face pași înapoi.

Washingtonul „urmărește îndeaproape” ceea ce se întâmplă în Parlament și așteaptă forma finală a legilor. „În ceea ce privește pachetul de legi pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală”, a declarat ambasadorul într-un interviu pentru Expres de Banat, difuzat live pe Facebook.

Hans Klemm a mai spus că Washingtonul este îngrijorat de situația din România, mai ales că aceasta vine după 15 ani în care țara a dus o luptă credibilă împotriva corupției. „Avem îngrijorări foarte serioase cu privire la propunerile inițiale ale ministrului justitiei. Motivul îngrijorării noastre este că în ultimii aproape 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției la nivel înalt și mediu”, a spus ambasadorul, detaliind realizările României din această perioadă. „România a creat independență judiciară, a înființat instituții speciale care se ocupă cu descoperirea infracțiunilor și a corupției – mă refer aici în principal la DNA. Iar când privim în regiune, SUA cred că România este țara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupției. Desigur că se mai pot face multe lucruri în ceea ce privește prevenția și educația, însă România are rezultate excepționale în ceea ce privește pedepsirea celor care fură din banii publici”.

Întrebat dacă pachetul de legi pe justiție e un pas înapoi, ambasadorul a răspuns pozitiv: „Am fost îngrijorați cu privire la pachetul inițial de legi prezentat de ministrul Justiției, care sugera că s-ar putea face pași înapoi în eforturile în privința aspectelor mentionate anterior și vă pot spune că am urmărit foarte atent ceea ce s-a întâmplat în Parlament săptămâna trecută, ceea ce se va întâmpla săptămâna aceasta și care va fi forma finală care va ieși din comisie”.

 • ActiveNews:

În războaiele altora dăm mult și cerem puțin. Ambasadorul Klemm: Contribuția României la NATO Resolute Support în Afganistan este mai mare decât cea a Angliei

România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan, contribuție care este mai mare ca cea a Angliei. Așa a declarat, luni, la Reșița, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

„Rolul României este foarte, foarte, important, în acest moment. România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan. Este o contribuție mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldații luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea țară”, a spus Ambasadorul SUA în România, conform Agerpres.

Declarațiile au fost făcute la Reșița, la o întâlnire între Klemm cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Matei Lupu și cu primarul Reșiței, Ioan Popa.

Spre deosebire de ISAF, misiunea Resolute Support din Afganistan este de natură non-combat (nu presupune angajarea în lupte contra insurgenților). RSM dispune de un cartier general la Kabul și 4 comandamente regionale la Mazar-e Sharif, Herat, Kandahar și Laghman. Activitățile de instruire, consiliere și asistență vizează 8 domenii prioritare: planificarea bugetară multianuală; transparența, asumarea răspunderii și supervizarea; controlul civil asupra instituțiilor afgane din domeniul securității; procesul de generare a forței; sustenabilitatea forțelor; planificarea politico-strategică, resurse și executarea sarcinilor; informații; comunicarea strategică. România a participat la RSM încă de la debutul său, iar în prezent dispune de un contingent de aprox. 650 militari, îndeosebi în Kandahar și la cartierul general de la Kabul, potrivit site-ului MAE.

Vizită „misterioasă” a lui Hans Klemm la Reșița: Discuții cu caracter secret înaintea venirii nemților

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a efectuat o vizită „misterioasă” Reșița, unde are o serie de întrevederi cu caracter secret cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Matei Lupu și cu primarul Reșiței, Ioan Popa.

Este prima vizită din ultimele două decenii ale unui oficial american în Caraș-Severin și coincide cu interesul manifestat de germanii de la firma Rheinmetall, care vor să producă masiv echipament militar în țara noastră, și care au, de asemenea, programată o vizită în acest județ în zilele următoare, scrie inpolitics.ro.

România e un teren de „bătaie” în SUA și Germania în privința producției și achiziției de armament.

Rheinmetall este concurentul direct al americanilor de la General Dynamics.

În acest context, sursa citată vorbește despre o posibilă sabotare a nemților de către Klemm.

De asemenea, presa locală scrie și despre relansarea fabricii reșițene de armament Arsenal.

Tillerson deparaziteaza cuibul de viespi din Departamentul de Stat. Parazitii ramasi plantati din vremea lui Obama (Klemm gen) sunt pusi pe liber. Dovediti ca finanteaza de la bugetul public programe si ONG uri controlate de escrocul international George Soros. O parte din cei ramasi dau comunicate de presa “oficiale” in numele Administratiei Trump. Exemplul cel mai recent este comunicatul de astazi care “atrage atentia” asupra “pericolului” reprezentat de legea raspunderii magistratilor. New York Times a luat foc in apararea “diplomatilor de cariera” pusi pe liber de Tillerson – Oarba dupa ei ! https://www.nytimes.com/2017/11/24/us/politics/state-department-tillerson.html

„Articolul 7 se modifica si competeaza dupa cum urmeaza:

(1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate si personalul conex prsonalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) completează anual o declaraţie olografă pe propria răspundere din care să rezulte că nu au fost și nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai vreo unui serviciu de informaţii. Declarațiile se depun și se arhivează la compartimentul de resurse umane.

(3) Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 ca lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori. Incalcarea acestei interdictii este infracţiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu închisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste.

(4) Verificarea veridicitatii datelor din declaratiile prevazute la alin. 2 se face de catre CSAT si Comisiile speciale parlamentare pentru controlul activitatii serviciilor de informatii anual, din oficiu, sau ori de cate ori este sesizata de Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, judecatorul sau procurorul vizat.

(5) Serviciile de informatii sunt obligate sa puna la dispozitia comisiilor parlamentare de control toate datele, informatiile sau documentele necesare in acest sens.

(6) Prin derogare de la orice alte legi ori prevederi, informatiile, deciziile, hotararile, protocoalele, ordinele si orice alte acte emise ori co-semnate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sau de un serviciu de informatii care priveste sau are legatura cu justitia este informatie de interes public.”

Comisia speciala comuna a Camerei Deputaţilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei a adoptat toate propunerile pe care UNJR le-a facut pentru clarificarea, transparentizarea si responsabilizarea relatiei dintre serviciile de informatii si justitie.

Ciudat şi aproape de neînţeles este că demersul de a modifica întreg sistemul legilor justiţiei vine prin voinţa politică a două partide aflate la polii opuşi ai eşichierului politic: dreapta naţionalistă în Polonia, stânga  cu accente populiste în România.

Ambele au declanşat o operaţiune fără precedent de preluare ostilă, dacă-mi permiteţi să folosesc acest termen care desemnează una dintre practicile ofensive binecunoscute ale marilor corporaţii, a tuturor pârghiilor justiţiei, într-o încercare de a le subordona în totalitate puterii politice. Oferindu-i acesteia toate atributele de intervenţie şi control (sau cât mai multe posibil) pentru a putea numi personajele-cheie din sistem. Anihilând astfel statutul de independenţă pe care justiţia ar trebui să-l aibă în teoria existenţei oricărui stat democratic.

A început în cazul Poloniei, cu certitudine ne aflăm şi noi pe acelaşi drum, o discuţie extrem de serioasă asupra respectării statului de drept, una dintre precondiţiile esenţiale pentru aderarea unei ţări la Uniunea Europeană, dar şi pentru menţinerea eu în interiorul sistemului. Am discutat deja despre acest lucru, v-am prezentat demersul UE care este acum în plină desfăşurare în cazul Poloniei (ar putea fi iniţiat şi în cazul Ungariei) şi care poate duce la o sancţiune fără precedent, adică ridicarea dreptului de vot în cadrul Consiliului European. Vom vedea ce se va decide în cazul României, după ce schimbările propuse ar putea fi votate în Parlament şi, pe această bază, ar putea începe procesul de evaluare la Bruxelles.

Suntem în momentul în care va trebui precizată decizia asupra modului în care va fi gestionată puterea în spaţiul european.

Dar, dincolo de asta, întrebarea, pe fond, este una extrem de gravă şi vizează natura relaţiilor care se conturează pe viitor: despre ce Europă va mai fi vorba?

Se înfruntă acum, extrem de dur, două tendinţe absolut divergente: o parte a Statelor membre, jucătorii de forţă şi purtătorii de dezvoltare economică sustenabilă, doresc ca, extrem de rapid, să pună bazele unui nou model de cooperare aprofundată în cadrul UE pe baza principiului „cine doreşte, cine poate, cine are cu ce“. De cealaltă parte, foarte vizibil, sunt euroscepticii care vor să păstreze cât mai mult posibil sub control mecanismele de putere, într-o autarhie argumentată prin nevoia de respectare a privilegiilor naţionale ca formulă de supravieţuire şi luptă împotriva tendinţelor globaliste. Suntem în momentul în care va trebui precizată decizia asupra modului în care va fi gestionată puterea în spaţiul european, odată cu precizarea mecanismelor de control care vor asigura respectarea principiilor de bază pe baza cărora se va asigura gestionarea comună a cât mai multe dintre pieţele comune care formează spaţiul Europei Unite.

De aici importanţa enormă acordată modului în care funcţionează sistemul justiţiei într-o ţară sau alta în perspectiva unui efort substanţial care se face de mai mulţi ani de zile în vederea unificării acestor sisteme într-un mecanism cu reguli şi prevederi comune, asigurând predictibilitatea actului de justiţie în UE şi atenuarea treptată a discrepanţelor sau chiar deosebirilor importante care mai există încă între legislaţiile aplicate în acest moment. De partea cealaltă, reacţia contrară se bazează pe principiul „ţara mea, justiţia mea, decizia îmi aparţine în conformitate cu principiul inalienabil al suveranităţii naţionale“. Aici apare problema fundamentală legată de însăşi evoluţia UE: liderii ei vor dori cu adevărat să meargă mai departe pe drumul consolidării unui spaţiu unitar, caz în care după Uniunea fiscală şi monetară urmează cea a Europei securităţii şi apărării şi apoi cea a Europei justiţiei comune, împlinind astfel atributele logice ale unei puteri coerente care să-şi ofere pârghiile necesare pentru a acţiona? Sau, dimpotrivă, ceea ce vom vedea este, la fel de rapid, continuarea unui drum pe care să apară din ce în ce mai multe tendinţe centrifuge, ieşiri neoficiale dar nu mai puţin semnificative din sistem, poate nu de tip BREXIT, dar cu un potenţial cert de anihilare de facto a naturii profunde a structurilor europene aşa cum există ele azi. […]

 

Uniunea Europeana discuta tot mai apasat despre legarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. Primele tari vizate sunt Ungaria si Polonia, dar mecanismul s-ar putea aplica in viitor oricarui stat membru. Ziarul polonez RZECZPOSPOLITA, citat de Rador, a aflat detalii despre mecanismul politic, un mecanism care va da un rol decisiv Comisiei de la Venetia.

Reamintim ca Romania este tot mai des vizata de criticile unor oficiali ai UE sau din state membre pentru derapajele de la statul de drept. In ultimul raport MCV, Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa consulte Comisia de la Venetia inainte de a schimba legile Justitiei, dar Comisia speciala din Parlament a refuzat aceasta consultare.

Astfel, absenta statului de drept intr-un stat membru va fi constatata de Consiliul UE (adica reuniunea ministrilor) prin vot majoritar, pe baza unui raport al Comisiei de la Venetia. Mecanismul gandit la Bruxelles evita necesitatea unui vot in unanimitate, care ar fi facut imposibila aplicarea unei asemenea sanctiuni. De exemplu, daca doua tari ar fi fost vizate de taierea fondurilor UE din cauza lipsei statului de drept, ele s-ar fi aliat si ar fi impiedicat unanimitatea.

Ziarul polonez citeaza in acest sens surse diplomatice de la Bruxelles care arata ca este tot mai probabila condiționarea plății fondurilor din politica de coeziune a UE de respectarea statului de drept. Comisia Europeană dezminte în mod regulat aceste planuri, dar inițiativa va fi anunțată de statele membre. „Germania, Franța, Spania, Italia și țările Benelux sunt tot mai îngrijorate de situația din Polonia”, arata sursa citata de RZECZPOSPOLITA.

Planul se referă la bugetul multianual al UE in perioada 2020-2027, buget al cărui proiect va fi prezentat de Comisia Europeană în primăvara lui 2018. În scenariul optimist, lucrările la el se vor încheia în primăvara lui 2019, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, este posibil să figureze in proiectul de buget prevederea că absența statului de drept, pentru nevoia plății fondurilor de la Uniune, este constatată de Consiliul UE (miniștrii statelor UE) prin vot majoritar pe baza raportului Comisiei de la Veneția. În felul acesta ar fi ocolită procedura de la articolul 7 al tratatului Uniunii, care în ultima etapă, a votului sancțiunii, cere unanimitatea Consiliului Europei (a liderilor statelor UE). Și problema care are astăzi o importanță fundamentală, ce necesită discuții le cel mai înalt nivel și unanimitatea șefilor de stat și guverne, este redusă la un vot tehnic, dar cu mari consecințe financiare.

Tema condiționării fondurilor Uniunii de statul de drept face obiectul unor analize oficiale. Cea mai recentă a fost pregătită de think-tank-ul Centre for European Reform din Londra și prezentată miercuri la Bruxelles. Autorii ei – Jasna Selih, Ian Bond și Carl Dolan – argumentează că condiționarea plății fondurilor de la Uniune de respectarea legalității este logică, deoarece existența unei justiții independente este crucială pentru cheltuirea eficientă a banilor publici.

În opinia lor, acest lucru se vede foarte bine în Ungaria, unde miliardele de euro merg pe firmele și proiectele legate de partidul de la putere și personal de Viktor Orban. Același lucru o așteaptă și pe Polonia. În plus, așa cum a argumentat în timpul dezbaterii după prezentarea raportului Heather Grabbe de la fundația Open Society, acolo unde nu există instanțe corecte, este greu de vorbit de funcționarea corectă a pieței interne, de un mediu stabil pentru afacerea europeană și de încrederea reciprocă a statelor în executarea Ordinelor Europene de Arestare. În sfârșit, ultimul argument este convingerea că banii contribuabililor din Uniune nu ar trebui cheltuiți în țările care nu respectă principiile statului de drept în UE, mai scrie RZECZPOSPOLITA.

“Trebuie să trecem de la faza dialogului și trimiterea scrisorilor, care nu a adus niciun rezultat, la faza consecvenței, căci, fără acest lucru, și alte țări vor începe să devieze în direcția democrației neliberale”, argumentează Carl Dolan, unul dintre autorii studiului citat.

Nota noastra:

Prin ”independenta justitiei” se intelege, de fapt, un sistem judiciar controlat strict de serviciile secrete – controlate si ele, la randul lor, din centrul metropolitan.

Asta este, de fapt, miza in ceea ce priveste celebrele ”legi ale justitiei” din Romania, dar si a ceea ce se intampla, la acest nivel, in Ungaria si Polonia. Miza e controlul. In Polonia si Ungaria controlul asupra justitiei este reapropriat pe plan intern de grupari conservatoare. In Romania, tentative timide in acest sens sunt reprimate din fasa, dupa cum se vede.

Altfel, pozitia lui Predoiu, lasand la parte agenda sa politica, este perfect corecta si rezuma si ceea ce am sustinut si noi. Pur si simplu asta nu se face, decat daca vrei sa transmiti un semnal clar, vizibil pentru toti, ca Romania e un stat second-hand, un fel de semi-stat, semi-tara. 

O astfel de adresare a Departamentului de Stat nu ne intareste nici macar in identitatea noastra euro-atlantica, ci ne vulnerabilizeaza in fata vecinilor si, evident, si a Rusiei.

MISIUNE DE GRADUL ZERO: SALVAREA “SISTEMULUI”: Iohannis cheama “societatea in civil” la o noua INSURECTIE de tip #Rezist/ DOSARUL MICROSOFT, adevaratul test al “anticoruptiei”, readus in atentie de sesizarile fostului ministru GabrieL Sandu. SERVICII SECRETE, AMBASADORI AI SUA, PRESEDINTE, GUVERNANTI, IMPLICATI IN TRAFIC DE INFLUENTA SI ILEGALITATI DE PROPORTII

DE LA STATUL CLIENTELAR LA STATUL PARALEL AL NOII SECURITATI/ Pica Dragnea? Bucuria nebunilor/ LUPTE CRANCENE PENTRU PUTERE SI SUPRAVIETUIRE IN SISTEMUL PROCURORISTIC/ Mica istorie a SISTEMULUI DE PROPAGANDA al statului politienesc/ DE CE AR FI DRAGNEA NOUL “PABLITO”? Sau despre falsa indreptatire a REGIMULUI TERORII

”Revolutia luminilor” reconfirma statutul de colonie politieneasca al României. GALAXIA SOROS SI BEZNA PREZIDENTIALA. Care vor fi consecintele Euromaidanului românesc?

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile

MAREA REBELIUNE NEOSECURISTA. “Releele” oengistic-facebook-iste au adus zeci de mii de protestatari pe strazi. RAZBOI CIVIL DECLANSAT PENTRU PASTRAREA PUTERII IN MAINILE BINOMULUI?

DEZVALUIRE DE MAXIMA GRAVITATE: Consiliul Suprem de Aparare a Tarii “legalizase”, sub Traian Basescu, REINFIINTAREA DE FACTO A SECURITATII SI INSTITUIREA “BINOMULUI SRI-DNA”! “Justitia – camp tactic pentru servicii” – prin DECIZII SECRETE ILEGALE care sfideaza chiar STATUL DE DREPT si ORDINEA CONSTITUTIONALA!/ Sebastian Ghita: KOVESI SI COLDEA SUNT OFITERI AI UNUI SERVICIU SECRET STRAIN/ Dezvaluirile transfugului Ghita si SERVITUTEA VOLUNTARA

Bolnavi si de cultul personalitatii, pana la grotesc: VIBRANT OMAGIU ZEITEI ANTICORUPTIE, “STEAUA POLARA” KOVESI… cu jurnalisti “acoperiti” si precupete din Obor puse sa recite texte de sustinere fara sa stie pentru cine…. INTERESELE ONEROASE ALE AMBASADORILOR COLONIALISTI IN ROMANIA si “MITA” IN DECORATII SI IN PROPAGANDA pentru a nu (mai) fi anchetate companiile straine de catre DNA! Noi informatii si supozitii in dosarul BLACK CUBE

PUSCARIA CA PROIECT DE TARA? 4 MILIOANE DE ROMÂNI IMPLICATI IN DOSARE PENALE? Dezvaluirile terifiante ale lui Ghita, fostul protejat al SRI, despre TEROAREA DOSARELOR SI DELATIUNILOR cu care sunt controlati TOTI liderii politici si despre “MACELUL” POLITICO-SOCIO-ECONOMIC AL DNA. Dictatura procurorilor si securistilor sau NOUL GESTAPO? Dupa ce chiar el “a dat briciul maimutei”, Basescu “descopera”: “DNA face un joc care nu e al României si e partenera MAFIEI”. Cacealmaua “istorica” a dosarului MICROSOFT (video)

“INDEPENDENTA JUSTITIEI” – nume de cod pentru lantul trofic al NOII PUTERI: SERVICII SECRETE si PROCURATURA. Invataminte ale scandalului din Germania ce a dus la demiterea PROCURORULUI GENERAL

Insuportabila mediocritate a periferiei: directivele noului ambasador SUA – CONSOLIDAREA BINOMULUI. Procurorul DNA KOVESI – mai importanta pentru americani decat presedintele tarii/ ROMANIA – doar un alt NULANDUSTAN/ Prea mult SRI…

Printre preferatii Ambasadei SUA, alaturi de Kovesi, Livia Stanciu, MRU: REMUS CERNEA/ “AMBASADELE” – PUTEREA REALA IN ROMANIA/ “CAMPUL TACTIC”: Procese pe baza de ANGAJAMENTE intre JUDECATORI si SRI/ MONICA MACOVEI a pierdut procesul legat de MINERIADA

MONSTRUL BICEFAL SI BABUINIZAREA ROMANIEI. Cum s-a ajuns la o tara controlata de Servicii, Procurori si Ambasade/ PRINSI IN “CAMPUL TACTIC” AL SRI – reactii slugarnice ale CSM si ale ministrului Justitiei/ VAL DE DENUNTURI LA DNA/ SPRE UN NOU AUTORITARISM PREZIDENTIAL?


Categorii

1. DIVERSE, America, Justitie, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “DEPARTAMENTUL DE STAT NE ADUCE AMINTE CA SUNTEM DOAR O COLONIE. Declaratie oficiala prin care Parlamentul Romaniei e somat sa renunte la LEGILE JUSTITIEI/ România și Polonia, baietii rai ai EUROPEI pentru tentativele de restructurare a JUSTITIEI SERVICIILOR

 1. @admini: daca nu spuneati voi in nota, o spuneam eu: este vorba de control. Cine controleaza pe cel care numeste procurorii, controleaza tot. Un singur om (presedintele) este mult mai usor de controlat, Parlamentul, unde totul este alunecos si se negociaza, aproape imposibil. Din nefericire, pentru noi, dar si pentru americani, in cele din urma, ambitiile lor prostesti se vor intoarce impotriva lor. Ingamfarea dovedeste suficienta, ei nu invata nimic. Erdogan nu le trezeste nici un fior…

 2. Toata povestea asta urmareste inchiderea ochilor justitiei fata de tunurile corporatiilor americane, precum cel dat de Bechtel, care a luat peste un miliard USD pe 50 km de autostrada si cele date de Microsoft. Acum trebuie sa dam peste 3 miliarde USD pe 7 sisteme Patriot, care erau depasite inca de pe vremea razboiului din Irak, neputand sa intercepteze anticele Scuduri luate de Sadam de la URSS.

  Rex Tillerson, secretarul Departamentului de Stat al SUA, a aterizat în România în seara zilei de miercuri, 15 noiembrie, la ora 20,30. Șeful diplomației americane a sosit la București într-o escală la întoarcerea dintr-o lungă vizită în Asia, urmând a petrece noaptea în România.
  A avut o întrevedere doar cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, fost ministru al Apărării și director al Serviciului de Informații Externe.
  https://www.dcnews.ro/rex-tillerson-eful-departamentului-de-stat-vizita-discreta-in-romania_566201.html

  Un grup de 12 oficiali ai Departamentului de Stat al SUA a luat decizia neobișnuită de a-l acuza oficial pe secretarul de stat Rex Tillerson că încalcă o lege federală care urmărește să oprească armatele străine să înroleze soldați copii
  Tillerson nu a ținut cont de recomandările interne privind Irakul, Myanmarul și Afganistanul. Noile documente relevă însă un grad ridicat de opoziție în cadrul Departamentului de Stat
  Aceste opinii exprimate de oficiali americani ilustrează tensiunile în derulare între diplomații de carieră și Rex Tillerson, fost șef al companiei ExxonMobil
  https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/21/sua-rex-tillerson-acuzat-de-oficiali-ai-departamentului-de-stat-de-incalcare-a-legislatiei-americane-privind-copiii-soldati-10-47-35

 3. @nimeni

  Acum vorbim de PAC-3 . Nu-s la fel ca alea din Iraq . Doar asa,ca fapt divers .

 4. America: land of the fee and home of the slaves.

 5. Au “disparut” sute de piloti de la compania American Airlines “, fiind foarte probabil reactivati ca piloti militari pentru razboiul ce bate la usa.

  Thousands of American Airlines Holiday Flights Don’t Have Pilots: Union
  The Allied Pilots Association, which represents about 15,000 American Airlines pilots, says they were notified by airline management of “significant holes” in the schedule due to a failure with the pilot schedule bidding system.
  A computer glitch last Friday allowed pilots to drop flights they were assigned to fly next month, without having someone to cover for them.
  https://www.nbcconnecticut.com/news/national-international/Thousands-of-American-Airlines-Holiday-Flights-Dont-Have-Pilots-Union-460822033.html?_osource=SocialFlowTwt_DFWBrand

 6. Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a avertizat: “Dacă vine războiul, să fiţi siguri că regimul nord-coreean va fi complet distrus”
  “Regimul Kim Jong-Un a făcut o alegere – şi cu aceasta vine o alegere critică pentru restul lumii. Dictatorul din Coreea de Nord a făcut ieri o alegere care aduce lumea mai aproape de război, nu mai departe de el.”
  http://www.mediafax.ro/externe/sua-avertizeaza-regimul-nord-coreean-ca-va-fi-distrus-complet-in-caz-de-razboi-16837902

 7. Trump il da afara pe Tillerson pentru ca l-a facut imbecil.

  Azi
  Donald Trump planuieste inlocuirea lui Rex Tillerson cu Mike Pompeo
  http://www.ziare.com/international/america/donald-trump-planuieste-inlocuirea-lui-rex-tillerson-cu-mike-pompeo-presa-1491354

  6 Octombrie 2017
  Trump vrea sa il inlocuiasca pe Rex Tillerson dupa ce acesta nu a negat ca l-a numit “imbecil”
  http://www.ziare.com/donald-trump/presedinte-sua/trump-vrea-sa-il-inlocuiasca-pe-rex-tillerson-dupa-ce-acesta-nu-a-negat-ca-l-a-numit-imbecil-1484101

 8. totusi, Polonia face curat, obiectivul fiind acela de a scoate omologii polonezi ai PSD&ALDE din Justitie si nu numai. In timp ce la noi e putin invers.
  In timp ce unii romani sunt filorusi, care pe fata, care mascat, Polonia e diametral opusa unei astfel de abordari..

 9. Relatiile diplomatice ale Poloniei cu Rusia sunt mai rele ca niciodata, iar primul ministru polonez este constient ca Polonia urmeaza sa participe intr-un razboi impotriva Rusiei, ceea ce ar duce la distrugerea Poloniei, dar “printipiile” transatlantice conteaza mai mult decat lectiile istoriei.

  Russia is not interested in maintaining dialogue with Poland and “does not want to talk with the Polish government about anything,” Poland’s foreign minister said
  http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/333941,Polish-FM-says-Russia-uninterested-in-dialogue

  A historian from Poland’s Institute of National Remembrance (IPN) has returned to Kraków after being detained by Russia’s FSB security service and given 24 hours to leave the country
  http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/336977,Polish-historian-expelled-from-Russia

  Vladimir Putin’s Russia is “ready for war,” and NATO “needs to be ready too,” the Polish defence minister has said
  http://thenews.pl/1/10/Artykul/335183,Russia-%E2%80%98ready-for-war%E2%80%99-NATO-%E2%80%98needs-to-be%E2%80%99-too-Polish-defence-minister

 10. Un profesor englez care a prezis Brexitul si alegerea lui Trump spune ca UE de va dezintegra luna asta. Adica Germania si Franta si-au pierdut influenta in favoarea axei Londra – Washington.

  Professor who predicted Brexit and Trump claims European Union will CEASE TO EXIST in 2017
  https://www.express.co.uk/news/uk/750018/European-Union-Brexit-Trump-predication-collapse

 11. Statul de drepti a invins in Polonia: polonezii nu mai cumpara gaz comunist rusesc, ci gaz capitalist lichefiat made in USA, de 3 ori mai scump!
  Polonia va primi nouă livrări de GNL în perioada 2018-2022. Compania poloneză nu a dezvăluit detalii legate de volumul livrărilor sau preţ convenit în contract.
  Anul trecut, Polonia a inaugurat primul său terminal de GNL de la Marea Baltică, iar în luna iunie a acestui an a recepţionat prima sa livrare de GNL din SUA.
  http://ortodoxinfo.ro/2017/11/22/polonia-nu-mai-depinde-de-gazul-rusesc-acord-cu-sua/

 12. Rusia, pregătiri de RĂZBOI: Şi-a dezvoltat o mega-torpilă nucleară, cu o rază imensă de acţiune

  Documentul descrie un o mega torpilă, capabilă să parcurgă o distanță de 10.000 de kilometri, la o adâncime de 1.000 de metri. Armele vor fi lansate de pe cele mai noi proiecte de submarine nucleare “Belgorod” și “Khabarovsk” ale Rusiei.
  Rossiiskaya Gazeta, descrie Status-6 ca o “torpilă gigant, în esență un submarin robotic” cu o viteză de 100 de noduri, înarmat cu o încărcătură devastatoare”. Potrivit documentului, Status-6 ar trebui să fie o armă nucleară strategică, parte a Perimetrului, sistemul de comandă automatizat construit de ruşi.
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OWsAMrkls5gJ:https://www.stiripesurse.ro/rusia-pregatiri-de-razboi-si-a-dezvoltat-o-mega-torpila-nucleara-cu-o-raza-imensa-de-actiune_1234462.html%2Brusia&hl=ro&gbv=1&ct=clnk

  The Status-6, also known as Kanyon, is designed to create a tsunami wave up to 500 m tall that will radioactively contaminate a wide area on an enemy coasts with cobalt-60.
  The first public report about the Kanyon was in September 2015.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Status-6_Oceanic_Multipurpose_System

 13. Situatia lui Merkel este disperata dupa ce a pierdut majoritatea in parlament: este fortata de Macron si Schultz sa renunte la suveranitatea Germaniei si sa accepte crearea unei federatii europene.

  Schulz to Macron: Forget Merkel, I’m your man
  https://www.politico.eu/article/martin-schulz-emmanuel-macron-forget-angela-merkel-im-your-man/

  Martin Schulz: “A-i oferi (presedintelui francez) Emmanuel Macron un raspuns pozitiv va fi un element cheie in orice negociere cu SPD”
  https://www.agerpres.ro/externe/2017/12/01/martin-schulz-germania-trebuie-sa-si-schimbe-politica-fata-de-europa-13-40-18

  Angela Merkel won’t be pressured into supporting Emmanuel Macron’s Eurozone reforms
  Mrs Merkel is currently commencing her second set of coalition negotiations with old partners the SPD, after the FDP walked out of negotiations
  French President Emmanuel Macron hoped a coalition with the left-wing SPD would help him advance his federalist EU reforms
  https://www.express.co.uk/news/world/885011/Angela-Merkel-CDU-SPD-grand-coalition-negotiations-Emmanuel-Macron-Eurozone-EU-reform

 14. Viktor Orban a intrat in gasca lui Macron si Schultz care “lucreaza” la regionalizarea Germaniei.

  In ultimele şase luni, Viktor Orban şi alţi oficiali guvernamentali ungari s-au întâlnit cu lideri ai landurilor federale Saxonia, Saxonia-Anhalt, Bavaria, Hessa şi Baden-Württemberg.
  După ce guvernul federal german a început să-l critice, Orban „a început strategic să-şi dezvolte relaţiile cu landurile federale”
  http://adevarul.ro/international/europa/viktor-orban-lucreaza-spate-angela-merkel-1_5a2557175ab6550cb8d786f5/index.html

 15. Nerusinarea tradatorilor de tara nu cunoaste limite: Schultz (SPD) ii cere lui Merkel sa aduca si familiile celor peste 1 milion de imigranti ilegali, daca il vrea aliat la guvernare!
  Germania: Liderul CSU, aliat al cancelarului Merkel, respinge planurile SPD de reîntregire familială în cazul refugiaților
  ”Aceasta va duce la o creștere atât de masivă a imigrației încât capacitatea Germaniei de a facilita integrarea ar fi total copleșită”
  https://www.agerpres.ro/externe/2017/12/05/germania-liderul-csu-aliat-al-cancelarului-merkel-respinge-planurile-spd-de-reintregire-familiala-in-cazul-refugiatilor-13-30-25

 16. Pingback: POLONIA RESPINGE SANTAJUL UE, adoptand propriile "legi ale justitiei". Noul premier polonez: VREM SA RECRESTINAM UNIUNEA EUROPEANA/ Haos in Ucraina: tentativa de LOVITURA DE STAT in numele ANTICORUPTIEI condusa de SAAKASVILI, fostul presedinte a
 17. Martin Schulz vrea ca până în anul 2025 Uniunea Europeană să devină un fel de Statele Unite ale Europei.
  Deputatul Daniel Gheorghe, PNL: „Socialistul german Martin Schulz, mai cunoscut la noi pentru abandonul școlar din adolescență, cere sus și tare înființarea “Statelor Unite ale Europei” în scurt timp. Pentru mine și pentru cei care cred că ideea națională este mai presus de dispute politice și lupte mărunte, o astfel de propunere este inacceptabilă și are legătură mai curând cu internaționalismul revoluționar decât cu realitățile economice și sociale din Europa de azi. Cred că este o datorie a întregii societăți românești să respingă utopia eurofederalista!”
  https://www.activenews.ro/externe/Reactia-lui-Daniel-Gheorghe-la-propunerea-lui-Martin-Schulz-privind-crearea-Statelor-Unite-ale-Europei-O-astfel-de-propunere-are-legatura-cu-internationalismul-revolutionar-147982

 18. Bine punctat.
  Utopia eurofederalista e un capitol din arhistrategia (antihristica) a globalizarii, care mai poate fi regasita in propaganda sub denumiri ca “Sustainable Development”, “Agenda 21”, “Agenda 2025”, “Agenda 2030”, “Limits to growth” si multe altele…

 19. Macron a pregatit “Operațiunea Ronces”, razboi civil in Franta si UE, iar Merkel a plecat intempestiv de la Paris, in urma refuzului lui Macron de a renunta la federalizarea UE.

  Semne tot mai clare ne arată că au început pregătirile pentru declanșarea unui război civil în vestul Europei.
  În urma analizelor multilaterale bazate pe informațiile primite atât din interior cât și din exterior, s-a ajuns la următoarele concluzii: în acest “conflict”, vor fi ademeniți naționaliștii (naivi!), împotriva comunităților islamiste din suburbiile marilor aglomerări urbane.
  Operațiunea o să fie lansată de cercurile pro-identitare din societatea civilă și a celor din Armată – numele de cod cunoscut fiind: “Operațiunea Ronces”.
  Acțiunea va fi pilotată în colaborare cu specialiști din Armata israeliană. Surse rebele din “RAID” (forțele speciale din Franța), au semnalat existența unor zone strategice în care, spre uimirea lor, forțele de ordine au primit ordin să nu mai intervină, chiar dacă sunt localizate desfășurarea unor activități criminale, trafic de droguri, de carne vie, etc.
  https://www.incorectpolitic.com/suveranitate-libertate-justitie/

  Merkel flies home early from Paris
  “Working on a new government for Germany also has priority,” Merkel told French President Emmanuel Macron at a news conference.
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/germany-coalition-government-angela-merkel-paris-summit-spd-cdu-a8108481.html

 20. Merkel a pierdut batalia cu Macron si Schulz, urmeaza federalizarea UE

  Angela Merkel susține reformele propuse de Emmanuel Macron: Germania este deschisă discuțiilor privind un ministru de european de finanțe și un buget al zonei euro
  https://www.caleaeuropeana.ro/angela-merkel-sustine-reformele-propuse-de-emmanuel-macron-germania-este-deschisa-discutiilor-privind-un-ministru-de-european-de-finante-si-un-buget-al-zonei-euro/

  Romaniei i se arata pisica poloneza, ca sa respecte statul de drepti

  Emmanuel Macron și Angela Merkel: Vom sprijini Comisia Europeană dacă va decide săptămâna viitoare să activeze contra Poloniei articolul 7 al Tratatului UE
  Situația tensionată a fost reflectată și de faptul că șeful executivului de la Varșovia a părăsit mai devreme summitul Consiliului European, acordându-i dreptul omologului ungar, Viktor Orban de a reprezenta Polonia în cadrul discuțiilor referitoare la zona euro și cele legate de ieșirea Marii Britanii din UE.
  https://www.caleaeuropeana.ro/emmanuel-macron-si-angela-merkel-front-comun-vom-sprijini-comisia-europeana-daca-va-decide-saptamana-viitoare-sa-activeze-contra-poloniei-articolul-7-al-tratatului-ue/

 21. Trump se pregateste sa acuze China de ”agresiune economică”.
  Ponta, casatorit la ambasada din Beijing, zice ca nu trebuie sa pierdem ocazia sa ne vindem chinezilor, precum grecii, sarbii, ungurii, cehii si polonezii.

  Donald Trump va acuza China de ”agresiune economică”, atunci când va prezenta luni strategia de securitate naţională
  https://www.stiripesurse.ro/donald-trump-declan-eaza-nebunia-va-acuza-china-de-agresiune_1238201.html

  “Si țările vecine nouă deja se mobilizează – Ungaria organizează la Budapesta la sfârșitul lunii Summitul China – EEC 16+1 în prezența Premierului Chinei / Cehia și Polonia au depus deja proiecte și au numit responsabili. România …… nimic.”
  http://inpolitics.ro/stirea-zilei-capitalul-chinez-navaleste-peste-europa-de-est-nu-si-peste-romania_18438008.html

  China îşi face simţită prezenţa în Balcani | Serbia începe construcţia unei căi ferate cu bani de la Beijing
  http://www.mediafax.ro/externe/china-isi-face-simtita-prezenta-in-balcani-serbia-incepe-constructia-unei-cai-ferate-cu-bani-de-la-beijing-16835923

 22. Pingback: ROMÂNIA IN SOCUL (POST)TRAUMATIC al PSIHOZEI LEGILOR JUSTITIEI. Un avocat catre magistratii protestatari: ”Aveți colegi care au distrus vieți. Uneori, la propriu, oameni care au murit. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici Dumnezei în
 23. Pingback: MELESCANU reactie critica fata de intentia Comisiei Europene de a sanctiona tarile din ESTUL EUROPEI/ POLONIA continua cu propriile LEGI ALE JUSTITIEI, respingand ferm INTIMIDAREA/ GRUPUL DE LA VISEGRAD vrea sa reinventeze proiectul european: SUVERANITATE
 24. Pingback: DEPARTAMENTUL DE STAT al SUA infiereaza, iar, Biserica Ortodoxa Romana pentru pretinsa apologie a unor legionari si criminali de razboi, critica mentinerea numelor lui RADU GYR si MIRCEA VULCANESCU in spatiile publice, iar sustinatorii COALITIEI PENTRU FA
 25. Pingback: ATAC LA SUVERANITATE. Rezolutie a PE si Raport MCV care ataca „legile justitiei” in complet dispret fata de deciziile CCR, ale Parlamentului României si realitatii/ IOHANNIS reuseste o premieră absolută în UE: declara România „TOTAL NEPREGATITA
 26. Pingback: Inca un autodenunt al AM Pippidi: LEGISLATIA ANTICORUPTIE - INSTRUMENT POLITIC! Protestatarii #REZIST, manipulati prin MERCENARI/ Reactii puternice fata de interventiile ofensatoare ale AMBASADELOR pe tema LEGILOR JUSTITIEI/ Influentatorii binomului regre
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare