DRAMELE SI DISPERAREA MAMELOR lasate fara copii sau amenintate ca vor fi extradate si inchise pentru ca SI-AU SALVAT COPIII. Cazurile ANA MARIA STANCU si HERMINA GHEORGHE. Celei din urma i-a fost luat copilul DE LA NASTERE de Protectia Copilului din Danemarca (video). SI IN SUEDIA SE PRACTICA METODE ABUZIVE DE CONFISCARE A COPIILOR PE BANDA RULANTA!

17-08-2016 10 minute Sublinieri

Ana Maria Stancu află pe 5 septmbrie dacă va fi extrădată în Portugalia, unde riscă până la opt ani de închisoare după ce a fost acuzată de răpire internaţională de copii de către fostul soţ. Decizia a fost luată de magistraţii judecătoriei sectorului 6. Femeia era bătută cu bestialitate de soţ, motiv pentru care a hotărât să divorţeze. În urma separării, instanţa din Portugalia a stabilit ca micuţul Rafael să rămână la ea.

Invitată în platoul Știrilor B1 TV, Ana Maria Stancu a declarat că are este mâhnită și că are senzația că nu se vrea aflarea adevărului.

Nu mai am nicio speranță. Doamna judecător, dacă voia să judece fondul, trebuia să judece în 2014, pentru că este pe rol acest proces din 2014. Dânsa, probabil și acum, în loc să studieze acest dosar gros, a studiat legea să mai găsească motive să-l amâne, să-l închidă, care nu sunt în interesul minorului, să debusoleze acest copil, să-l destabilizeze psiho-emoțional.

Sunt mâhnită, am senzația că nu se vrea adevărul. Nu știu de ce toată lumea se înclină în fața străinilor. Atât timp cât încredințarea minorului din Portugalia îmi este recunoscută de statul român, de judecători români. Nu înțeleg atitudinea justiției față de cazurile mai dificile, a declarat femeia.

Aceasta a povestit că fostul ei soț a fost violent față de copil.

A fost violent și față de copil. La început am avut temeri de statul portughez pentru că fostul meu soț sesiza Protecția minorului în repetate rânduri, anonim. Până nu am ajuns acolo cu un avocat, aceștia nu m-au lăsat în pace. Din aceste motiv, mie mi-a fost teamă să spun că Rafael era bătut în mod repetat peste mânuțe și i se aplicau multe corecții”, a mai spus Ana Maria Stancu, adăugând că fiul ei este foarte bine integrat în România.

În studio au fost prezenți și Ana Maria Nedelcu, cea care a trecut printr-o expriență similară alături de copilul ei, precum și Florin Barbu, bărbatul ai cărui copii au fost încredințați unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie.

Întotdeauna, în orice curcumstanță ar trebui să primeze interesul superior al copilului și îmi dau seama că în Portugalia ar fi fost preluat de Potecția Socială. Practic, asta mă aștepta și pe mine în Canada, dacă nu reușeam să plec de acolo, să îl preia Protecția Socială și să îl dea la o terță familie pentru că așa fac ei. Dacă sunt neînțelegeri între părinți și se constată violența domestică, ei nu securizează copilul, să sprijine părintele care are mai mare capacitate să-l crească, a declarat Ana Maria Nedelcu.

Aceasta a mai anunțat și că va înființa o asociație care să sprijine copii împotriva abuzurilor.

Eu m-am gândit să fac o asociație. Se numește ASACIA – Asociația pentru Salvarea și Apărarea Copiilor împotriva Abuzurilor – nu numai pentru apărarea copiilor care vin din străinătate în România, să fie apărați de justiția română, dar și a copiilor abuzați din România”, a mai spus Ana Maria Nedelcu.

La rândul său, Florin Barbu a declarat că viața copiilor săi alături de cuplul de homosexuali este foarte grea.

Eu consider că este inadmisibil ca până acum, după atâtea luni cât m-am zbătut, să nu se facă ceva. Fiecare zi a copiilor mei în acest cuplu de același sex este foarte grea. Eu nu am voie absolut deloc să țin legătura cu copiii. Ei au întrerupt această legătură deoarece vor să îi atașeze pe copiii mei de ei și dacă noi țineam legătura niciodată nu puteau face acest lucru.

Mama copiilor mă susține și ea dorește să ia copiii sau să îi iau eu sau familia noastră extinsă. Ne înțelegem bine și luptăm împreună pentru acest scop. Ea are viața ei, eu am viața mea, dar copii reprezintă prioritatea noastră. Însă ei nu au ținut cont pentru că au lipsă de copii. Sunt foarte multe familii care vor să adopte și nu au de unde și atunci ne iau copiii noștri, a spus Florin Barbu.

61824165

Pe Ana Maria Stancu am întâlnit-o pentru prima dată în studiourile Realitatea Tv. la o emisiune în care era vorba despre dramele românilor din Afară…Aceste tragedii umane care nu se mai opresc, care au devenit atât de multe încât ai sentimentul că de undeva tot curge sânge românesc…

Sânge românesc, prin Europa, din fiecare casă de român, căci aproape din fiecare casă ne-a plecat cineva în surghiun…

Plângea. Disperarea i se citea pe față, dar acest lucru este puțin spus…Dacă ar fi putut să-şi ia -în direct-, viața, în fața noastră, ar fi făcut-o!, numai că o aşteaptă cineva acasă, un copil de numai 8 (opt) ani care, la rândul lui!, este traumatizat!

… Nici nu am mai ştiut ce să spun, să plâng sau să țip la rândul meu de disperare în fața nesimțirii, incompetenței, nepăsării…

Ana Maria este româncă şi a fost căsătorită cu un cetățean român, căsătoria încheindu-se la ambasada României din Lisabona. Din căsătorie a rezultat un băiețel, Rafael.

Cei doi părinți plus copilul au dublă cetățenie, în afară de cetățenia română, cu care s-au născut, primind ulterior şi cetățenia portugheză.

În anul 2013, fostul soț al Anei Maria a fost condamnat de instanța judecătorească din Portugalia la doi ani fără executare pentru violență domestică. Acesta este şi motivul pentru care Ana Maria a divorțat în ianuarie 2013, părăsind Portugalia, împreună cu copilul, în august 2014.

Ca orice Mamă singură, a fost amenințată, şantajată iar, în cele din urmă, acuzată că şi-a răpit copilul când, de fapt, ea l-a salvat! S-a refugiat în România, patria ei mamă, dar tocmai România – prin birocrații ei, de frunte, de o inteligență sclipitoare!- au linşat-o fără milă, bătându-şi joc nu numai de o Mamă, dar şi de un copil –român, înainte de toate!- care avea nevoie de ajutor.La 9 martie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentință definitivă şi irevocabilă de a duce copilul în Portugalia!!!!!

(De ce nu au decis să-l ducă pe lună sau în Patagonia?! Sau oriunde, numai Acasă, nu!)

Dincolo de toate tratatele internaționale, discutăm aici de doi cetățeni români, născuți în România, care vorbesc limba română înainte de toate, care au un fiu, cetățean român, care vorbeşte la rândul lui limba română şi, care, este integrat de 2 (doi) ani în şcoala românească! În România!

Justiția (?!) românească a dat, totuşi, ordin de expulzare a acestui copil din propria lui țară! Din singura lui țară adevărată!

Au dat sentință să trimită un copil în brațele unui Condamnat!

Am ajuns să nu mai însemnăm nimic ca oameni. Am ajuns să exportăm carne umană în Europa şi ori pe unde este nevoie!

Ana Maria plângea. În pauza publicitară i s-a făcut rău. Tremura.

Ne-am gândit la ce putea fi mai rău…

… A cerut sprijinul tuturor, dar nimeni nu a ridicat un deget pentru copilul său.

Protecția Copilului din sectorul său nu a vrut să deranjeze pe nimeni. Nu s-a băgat!

Judecătoarea a tăiat adevărul, feliându-l, numai cum a ştiut ea. Adevărul săracilor, să ştiți, este total diferit decât cel al bogaților!

Preşedintele Johannis, fantoma noastră din spațiul public, nu a spus nimic. A meditat. A mers pas cu pas.

Dumnealui nu ştie, pesemne, că nu tăcerea lui ne disperă. Pasivitatea, impotența unui preşedinte şi lipsa de suflet sunt cele mai condamnabile. Răspunsul său – sau răspunsul cohortei de consilieri prezidențiali- a fost lamentabil, jalnic, ca de obicei, sub orice critică, demn însă de cascadorii râsului…

Cine să-i apere şi pe românii noştri în fața legilor strâmbe şi a nedreptăților?!

Pe 18 august, Rafael urmează să fie livrat străinilor, căci Ana Maria este executată silit!, – o altă invenție a Noului Cod de Procedură Civilă!… (Noul Cod Penal şi de Procedură Penală are peste 50 (cincizeci) de articole declarate neconstituționale!!!! Felicitări, domnilor! Aceasta este chiar “România lucrului bine făcut.”! Ne regăsim!).

Singurul organ judiciar care a ajutat-o pe Ana Maria Stancu, aplicând corect Legea, este Parchetul! Vă mulțumim, profesionişti de suflet! Luptați în continuare, să salvăm nişte oameni!

Ana Maria şi fiul ei trăiesc sub teroare. Teroarea ca Rafael să fie smuls din propria lui familie, din propria lui şcoală, din propria lui Țară…

Rafael are coşmaruri… Visează nişte răi care vin cu drujbele şi taie oameni… Visează că îi iau şi îi omoară propria mamă…

Aici poate fi vizionată înregistrarea emisiunii „Deschide lumea” din ziua de Sâmbătă, 06 august 2016 – Realitatea TV, cu George Alexander, Ana Maria Stancu, Andreea Brădeanu si psiholog Cornea. [scroll in jos pana la editia de sambata, 6 august]

***

O mama din comuna doljeană Orodel trăieşte de doi ani o adevărată dramă în Danemarca. Hermina Gheorghe a povestit că fără nicio milă, autorităţile daneze i-au luat copilul de la naştere, din cauza unei depresii.

Hermina Gheorghe trăieşte de mai bine de 15 ani în Danemerca, iar acolo i-a murit soţul şi primul copil, bolnav de leucemie. Ulterior, românca şi-a refăcut viaţa, iar în urmă cu doi ani a adus pe lume un alt băieţel. Autorităţile din Danemerca au decis însă să ia bebeluşul în grija statului, la scurt timp după naştere, din cauza unor episoade de depresie pe care mama le-a avut cu mai mulţi ani în urmă.

În momentul în care mi-am pierdut soţul şi copilul în Danemarca am suferit o depresie. Mi-am pierdut familia, iar din punctul meu de vedere era normal să sufăr. În momentul în care am decis să îmi refac viaţa şi am rămas însărcinată cu William Cristian am simţit că viaţa mea s-a schimbat la 180 de grade. Eram extrem de bucuroasă şi visam ziua în care o să îmi strâng copilul în braţe. Autorităţile din Danemarca mi-au luat băieţelul de la naştere din cauză că am suferit o depresie. De doi ani am încercat prin toate mijloacele să îmi recuperez copilul, dar degeaba, a povestit doljeanca.

Doljeanca încearcă de doi ani să îşi recupereze copilul

Atent monitorizată

Hermina Gheorghe a povestit că fiecare întâlnire cu copilul ei este atent supravegheată de pshihologi şi de reprezentanţii autorităţilor din Danemarca. Fiecare gest nevinovat este studiat şi analizat.

Chiar nu ştiu ce mamă ar putea să fie bucuroasă să îi fie smuls copilul din braţe de la naştere. Îmi este foarte greu. Îmi vreau puiul înapoi. Pentru mine este un chin, însă nu o să renunţ niciodată la el. M-am hotărât să merg să îmi caut dreptatea şi la CEDO. William Cristian este copilul meu, iar eu sunt mama lui. El trebuie să crească lângă mine, a mai declarat Hermina Gheorghe.

William Cristian are doi ani şi locuieşte cu familie din Danemarca

Doljeanca nu are bani să dea statul danez în judecată, dar speră că autorităţile din România nu o vor abandona.

I-au făcut cel mai mare rău posibil unei mame. Să-i tragă copilul din braţe. Nu este posibil aşa ceva. Fiica mea este disperată, dar mi-a spus că o să lupte pentru băieţelul ei. Eu nu l-am văzut pe William Cristian decât în poze. Nu pot să o ajut, iar ca mamă şi bunică mă doare sufletul“, a povestit Constanţa Neagoe, mama Herminei.

Constanţa Neagoe şi-a văzut nepotul de doi ani doar în poze Hermina Gheorghe este conştientă că decizia în privinţa lui William Cristian o iau danezii. Autorităţile din România pot cel mult să vină în sprijinul mamei în cazul în care aceasta o să dea în judecată statul danez pentru recuperarea copilului.

“Imi vreau copilul inapoi!”. Este strigatul disperat al unei mame care nu este lasata de statul danez sa isi creasca pruncul de un an.

Femeia traieste de mult timp in Danemarca, si tot acolo si-a pierdut, in urma cu sapte ani, primul copil, bolnav de leucemie. Anul trecut a adus pe lume un alt baietel, dar la nastere bebelusul a fost luat de langa ea, din cauza unor episoade de depresie pe care mama le-a avut in trecut. Danezii au considerat ca femeia nu este capabila sa il creasca singura.

“Imi vreau puiul langa mine, are dreptul sa creasca cu dragostea mamei lui. Acum cum creste? Printre straini. Fara dragostea mamei”, a spus Hermina Gheorghe.

Atunci cand primul baiat i-a murit de leucemie, la doar 14 ani, a inceput cosmarul acestei femei. Hermina Gheorghe a aflat ca e insarcinata cu al doilea copil intr-un spital de psihiatrie, unde a fost internata dupa o tentativa de suicid. Traia in saracie si nu reusea sa treaca peste pierderea fiului, asa ca a vrut sa-si curme suferinta. Cand l-a nascut insa pe William Cristian, viata ei si-a recapatat sensul, chiar daca tatal bebelusului nu a vrut sa auda de el.

Si totusi, imediat dupa nastere, autoritatile daneze au plasat mama si copilul intr-o familie maternala. Acolo a locuit impreuna cu doi batrani care ii supravegheau. Acestia aveau sa spuna ca nu o considera capabila sa fie mama si au separat-o de copil. Acum are dreptul sa-l vada o singura data pe saptamana, o ora si jumatate: “Nu stiu ce mama ar putea fi bucuroasa sa ii smulga din brate copilul de zece saptamani. Chin. Foarte greu sa dai copilul la alta persoana, sa vezi cum pleaca si rade. De multe ori se uita in ochii mei. E foarte greu. De abia astept sa treaca saptamana, sa ma intalnesc cu el, iar cand sunt cu el timpul trece foarte repede”.

Fiecare intalnire a Herminei cu copilul ei este supravegheata de pshihologi si de reprezentantii autoritatilor. Fiecare gest nevinovat este studiat si analizat.

“William pare un copil bine dezvoltat, bine proportionat pentru varsta si sexul lui. Are abilitati motorii si lingvinstice normale. Este un copil zambitor si linistit. A adormit numai in primele doua intalniri, in ultimele cinci minute ale intalnirii, cu sprijin de la Hermina, care a interpretat corect semnele de oboseala”, se arata intr-un raport psihologic.

Cu toate acestea, autoritatile au considerat ca inca nu este pregatita sa-i inapoieze copilul, care ramane in sanul unei alte familii pe termen nelimitat. Acum mama cere disperata ajutorul autoritatilor romane.

“Exista un regulament european ca tara unde se intampla fapta sa hotarasca ce este mai bine pentru copil. Noi vom solicita o ancheta ca sa vedem cum este ingrijit, dar daca danezii hotrarasc ca este mai bine ca sa stea departe de mama, noi nu o sa putem interveni”, a spus Gabriela Coman, de la Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

Mama este insa hotarata sa lupte pana in ultima clipa: Mi-au cerut sa nu mai vorbesc despre copilul cel mare. Fiecare copil are un loc in inima, nu poti sa il dai uitarii. Nu toata lumea e desteapta. Mi-au spus ca sunt o inculta. Chiar daca sunt o inculta si incultii au dreptul la viata, la copii”.

Decizia o au danezii. Ancheta autoritatilor romane poate cel mult sa vina in sprijinul mamei in cazul in care aceasta va da in judecata statul danez pentru recuperarea copilului.

hermina gheorghe si copilul 2

Am scris ieri că nu mai scriu timp de două săptămâni. Dar un asftel de articol, despre metodele Barnevernetului suedez, apărut azi în presă, nu poate decât să te facă să te simți vinovat dacă nu aduci la cunoştința celor interesați în subiectul nebuniei instituționale, dar şi celor care visează la aplicarea modelului etatist scandinav în România.

Stefan şi Lena, din Jönköping, sunt o familie suedeză care au înfiat doi copii chiar la naștere. Autoritățile au considerat că sunt o bună familie pentru a îngriji copii. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dar, în aprilie 2015, au fost invitați la un interviu “de rutină” la serviciile sociale. Ei într-o cameră, copiii în alta. În urma interviului li s-a spus că metode ştiinţifice au demonstrat că nu se califică pentru un mediu familial bun şi sunt decăzuți din drepturile părinteşti. Au început să plângă, să țipe şi au fost trimiși imediat la urgențe la psihiatrie. De atunci nu au mai ştiut nimic de copiii lor.

Cazul a început să se răspândească pe intrenet, iar lumea a cerut explicații serviciilor sociale. Jurnaliştii de la Expressen au intervievat personalul implicat şi au aflat lucruri şocante:

– metoda “ştiinţifică” folosită pentru a lua copiii din familie se numește IAS (interviu pentru evaluarea contactelor) prin care se investighează în ce măsură copiii pot relaționa cu adulții;
– metoda a fost introdusă de o angajată a serviciilor sociale după o instruire efectuată în Marea Britanie în metodologia Adult Attachment Interview.
– angajata, care are doar studii superioare, a dezvoltat un interviu propriu “adaptat” şi l-a implementat în cadrul serviciilor sociale suedeze oferind şi o instruire de patru zile angajaților din întreaga țară. Circa 350 de persoane au fost instruite;
– metoda a fost folosită în 20% din serviciile sociale suedeze pentru a investiga calitatea mediului familial.

Autoarea metodologiei Adult Attachment Interview din Marea Britanie, contactată de Expressen, a declarat că această metodologie nu se poate folosi pentru a evalua calitatea părinților. Experții din mediul academic se declară şocați că un astfel de interviu este folosit pentru a lua copiii din familii. Ei aduc trei argumente:

1. Interviul, folosit de serviciile sociale suedeze, bazat pe teoria contactelor, este neprofesional şi chiar denigrează teoria ştiinţifică în sine;

2. Interviul se aplică numai în grup, nu la relațiile familiale;

3. Este straniu că decizia de a lua copiii din familii se bazează doar pe o singură probă.

Articolul menționează că serviciile sociale iau copiii din familii pe bandă rulantă, că aceasta este doar încă o metodă controversată folosită, că în cadrul serviciilor sociale există secretomanie.

[…]


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, George Alexander, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “DRAMELE SI DISPERAREA MAMELOR lasate fara copii sau amenintate ca vor fi extradate si inchise pentru ca SI-AU SALVAT COPIII. Cazurile ANA MARIA STANCU si HERMINA GHEORGHE. Celei din urma i-a fost luat copilul DE LA NASTERE de Protectia Copilului din Danemarca (video). SI IN SUEDIA SE PRACTICA METODE ABUZIVE DE CONFISCARE A COPIILOR PE BANDA RULANTA!

  1. Pingback: COPILUL DE 9 ANI AL ANEI-MARIA STANCU, “EXECUTAT SILIT”! “Lipit de pieptul mamei, careia n-a vrut să-i dea drumul nicio secundă”, RAFAEL a fost si va mai fi traumatizat de incercarile autoritatilor de a-l DRESA sa accepte sa se m
  2. Pingback: Sub ochii noștri indiferenți se petrec NOILE FORME “LEGALE” DE SILUIRE A CONȘTIINȚELOR ȘI DE TORTURĂ PSIHOLOGICĂ: Strigătul bunicii lui Mihai si Maria, copiii terorizați după ce au fost separați de mama Camelia din Finlanda/ ANA MAR
  3. Pingback: “Şi în Diasporă, şi Acasă, NE IAU COPIII!” Inca un caz dramatic de instrainare fortata a COPIILOR UNEI MAME ROMÂNCE. Justiția Română a decis impotriva MARIEI FORȚU, obligand returnarea COPIILOR sai fostului sot din PORTUGALIA | Cuvâ
  4. Pingback: COPIII - AI NOSTRI ORI AI STATULUI? Cum se instaureaza, sub pretextul interzicerii pedepselor fizice, o reala POLITIE A FAMILIEI
  5. Dar cine se afla la baza Pretextului interzicerii pedepselor fizice in familie? PEDOFILUL ENGLEZ PETER NEWELL, EXPERT UNICEF PENTRU DREPTURILE COPILULUI, LUCRA DE DECENII LA ELABORAREA STANDARDELOR INTERNATIONALE DE PROTECTIA COPILULUI! A fost condamnat și închis pe 16 februarie pentru violuri repetate. Newell era coordonator-cheie al “Mișcării împotriva pedepselor corporale în familie”, inițiată – cf familypolicy.ru – de organizația pedofila “Paedophile Information Exchange” (PIE), care existase legal în Marea Britanie între 1974-1982, când – cf. aceluiași familypolicy.ru – pedofilia era privită ca un drept al persoanelor cu orientare sexuală atipică. Conform aceluiasi centru (http://www.familypolicy.ru/rep/int-18-070.pdf), preceptele “Mișcării împotriva pedepselor corporale în familie” sunt cele propuse astăzi de dușmanii familiei traditionale. http://www.bbc.com/news/uk-43075546

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare