“VECHITURILE” DE AVIOANE F16 ATERIZEAZA IN ROMANIA, dupa scutul antiracheta care nu apara pe nimeni. Consecintele vizitei lui Basescu la Obama

5-10-2011 45 secunde Sublinieri

F16 probabil vor fi folosite ca “elemente ale scutului anti-racheta“, in cel mai bun caz. Sau chiar ca rachete, dupa cum putem vedea in imaginea de mai jos, avionul fiind deosebit de versatil… 🙂

Avioanele F16

Constrânşi să argumenteze în favoarea producţiei avioanelor de luptă F-35, americanii de la Lockheed Martin au făcut o gafă monumentală, admiţând că avioanele pe care SUA încearcă să le vândă României, Bulgariei şi Croaţiei sunt, practic, nişte vechituri scumpe.

Programul F-35 a fost gândit acum 20 de ani, pentru a înlocui avioanele de luptă F-16. Acestea sunt acum îmbătrânite, vor deveni rapid depăşite, iar întreţinerea lor este prea scumpă”, a declarat Sam Grizzle, purtătorul de cuvânt Lockheed Martin, pentru nashuatelegraph.com. Pentagonul a anunţat, recent, că întreţinerea flotei sale de F-35 va costa 1 trilion de dolari, făcându-i pe unii politicieni, precum senatorul John McCain, să ceară anularea programului F-35 şi continuarea productiei de F-15, F-16, F-18 şi F-22.


Categorii

1. DIVERSE, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““VECHITURILE” DE AVIOANE F16 ATERIZEAZA IN ROMANIA, dupa scutul antiracheta care nu apara pe nimeni. Consecintele vizitei lui Basescu la Obama

 1. Vai, da’ ce buni sant americanii, nici nu stiam. Uite ce zice Basescu:

  ”Nu este nici o presiune din partea americană să achiziţionăm avioane F16 neapărat. Avem noi însă o obligaţie asumată când am devenit stat membru NATO, să avem un număr de avioane cert, 48, compa­tibile cu echipamentele NATO.”

  Deci Romania va finanta oricum avione pentru uzul strainilor,ca ea nu-si mai apartine,in caz ca acestia vor vrea sa atace de pe teritoriul ei.

  Si bietii romani vor plati si pentru asta.
  Ca asa-i povestea cu contractele, inclusiv internationale. Le-ai semnat, le respecti, altfel iti pierzi tichia de margaritar.

 2. Pingback: SCUTUL ANTIRACHETA ESTE INEFICIENT SI AR PUTEA DUCE LA RAZBOI NUCLEAR, declara un oficial francez din cadrul AP a NATO
 3. Romania ere nevoie in timp de: a) 3-4 escadrile de f16 falcon modernizat decent nu mai jos de nivelul 5.2( un avion de atac, dogfight, sigur,manevrabil cu incarcatura de razboi,testat cu succes in diferite teatre de operatii,piese de schimb-aici putem antrena si industria de profil ,inginerii ,tehnicienii daca suntem in stare?,deci un avion cost/manevrabilitate/siguranta acceptabil care inca mai face fata cu brio noilor generatii de avioane) . b) o escadrila de f 22 RAPTOR/f 35 sau o escadrila de RAFFALE./eurofighter,inclusiv Soim 93,95,99 o escadrila . c) naval 2-3 distrugatoare modernizate decent plus 3-4 fregate alaturi de cele existente compatibile sa efectueze toate tipurile de actiuni de lupta nava-nava,nava-submarin,nava-aer pentru a detine un oarecare confort atat naval cat si aerian. d) la capitolul terestru stam oarecum mai bine dar este loc intotdeauna de mult mai bine. Aceste necesitati trebuie sustinute de la bugetul de stat si antrenate fabricile competente din tara pentru a demonstra de ce sunt capabile ,opinia mea. Este bine sa tinem cont de relatia SUA-FRANTA si anume: – Franta este de fapt tara care a sustinut UNIREA PRINCIPATELOR=Romania –Sua este in momentul de fata cel mai tare aliat al Romanie si a sustinut de peste ocean dezideratul la autodeterminare al popoarelor iar in 89-90 a incurajat UNIREA ROMANIEI cu MOLDOVA. Atat produsele militare americane cat si franceze sunt de top,insa de la francezi putem solicita mai rezonabil -offset-ul mult dorit pt industria de profil din tara. Cat despre Gripen, J-20 ,Su -Pak -Fa ,Mig-uri numai de bine si atat ,adica avioane doar pt demonstratii fara armament fara teste reale fara dogfight ( mig-urile au cam fost doborate),suhoiurile nu prea lovesc tinta decat de la distante mici, tehnologie stealth doar pe furate ,nu dezvoltata propriu de lasa o amprenta radar cat o portocala, gripen-slab si doar defensiv. Scutul de la Deveselu este f.bine amplasat atat tactic cat si strategic.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare