Romanii dau dovada de CONSERVATORISM EXTREM: inca un studiu FUNDATIA SOROS…

5-10-2011 1 minut Sublinieri

 

Peste 80% dintre romani considera ca homosexualitatea si prostitutia sunt comportamente care nu pot avea nicio justificare. Acestea sunt principalele concluzii ale unei cercetari care a fost realizata de Fundatia Soros Romania. Pe de alta parte, procentul celor care au aceeasi opinie despre pedeapsa cu moartea este de 76%. Astfel, concluziile acestui studiu arata ca romanii dau dovada de un conservatorism extrem.

Daca in cazul pedepsei cu moartea 7% dintre respondenti o considera justificata si 16% au o atitudine neutra, in ceea ce priveste sinuciderea lucrurile stau mult mai categoric: 92% dintre romani considera ca decizia de a-ti lua viata nu poate avea nicio justificare, in timp ce doar 2% considera ca pot exista motive intemeiate in astfel de cazuri.

In ceea ce priveste comportamentele din sfera familiei si vietii de cuplu, divortul este cel fata de care se manifesta rata de respingere cea mai scazuta: doar 39% dintre romani nu-i pot gasi nicio justificare, 18% o accepta, iar 43% se declara cu atitudine neutra.

Din aceeasi sfera a familiei, relatiile sexuale extraconjugale sunt respinse de 70% dintre concetateni, in timp ce mai mult de jumatate dintre romani accepta relatiile sexuale premaritale. Sase din zece romani considera ca minciuna nu poate fi niciodata justificata.

Desi varsta, veniturile sau educatia influenteaza gradul de acceptabilitate al diverselor comportamente, autorii acestei cercetari sustin ca exista si o legatura cu biserica: “cu cat o persoana merge mai des la biserica, cu atat respingerea comportamentelor analizate este mai mare”.

Comparativ cu date similare obtinute in alte tari europene, romanii sunt printre cei mai conservatori cetateni din Uniunea Europeana:

-► Sinuciderea este respinsa in mai mare masura doar in Cipru.
-► Homosexualitatea este respinsa in mai mare masura doar in Lituania.
-► Divortul este respins in mai mare masura doar in Malta si Polonia.

Printre cauzele posibile ale acestui conservatorism se afla atat nivelul de religiozitate ridicat al romanilor, cat si perioada indelungata de dictatura comunista.

Cercetarea „Religie si comportament religios” a fost realizata de Fundatia Soros Romania in perioada 01 – 21 iunie 2011, pe un esantion de 1.204 persoane, cu o eroare de +/- 2,9%.

Nici nu am terminat bine postarea legata de ultimele studii ale Fundatiei Soros, ca inca unul a iesit la iveala.

Evident, este vorba despre aceeasi cercetare, care se pare ca are proportii gigantice – te si intrebi cum de au testat atatea subiecte ce tin de dimensiuni atat de variate pe acelasi esantion in acelasi interval de timp. In fine…

Remarcam concluzia: romanii sunt conservatori “extremi” – deci un fel de extremisti – cu privire la homosexualitate si sinucidere pentru ca mai au ceva treaba cu Biserica si au stat sub clopotul autist al comunismului, fiind asadar departe de reeducarea mediatica din Occident pe subiectele respective.

Asadar, mai trebuie insistat pana o sa fie de acord cu drepturile gay si euthanasia…

Si, prin urmare, a fi impotriva homosexualitatii nu mai tine de un traditionalism pana la urma banal, normal, ci deja de o conditie extrema, care te pune in randurile altor popoare care ar trebui, nu-i asa, reeducate cat mai grabnic…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Romanii dau dovada de CONSERVATORISM EXTREM: inca un studiu FUNDATIA SOROS…

 1. Adicătelea, dacă românii sunt conservatori şi extremişti (în 80 sau 92 sau 100% din cazuri), pasămite un fel de fundamentalişti sau talibani, atunci cu siguranţă că Biserica tb eliminată, acest focar de extremism şi terorism care-i ţine pe români în mentalitate de ev mediu întunecat! Periculos! Da’ întrebarea e, pt cine este pericol??? Se vede treaba, că pt fondurile lui Soros aruncate prin România. Ar tb să înveţe şi el, măcar la vârsta asta înaintată, că Dumnezeu are o regulă: banii cum vin, aşa se şi duc…. Aşa că să mai arunce cu bani aiurea p-aci, căci pe noi observ că nu ne afectează decât prea puţin. Da’ ce nu înţeleg eu din toate acestea: ce i-a căşunat lui Soros pe România? Că nu este prea clar, de unde atâta ură pe noi!?
  Să-i dea Dumnezeu mintea de pe urmă şi să-şi vadă de sufletul său măcar în ultimul ceas! Că de noi românii, se vede treaba, că Dumnezeu se mai îngrijeşte încă.

 2. A fi impotriva homosexualitatii este deja un atentat la principiul fundamental al egalitatii in drepturi si la cel al libertatii de exprimare, coordonatele majore ale religiei drepturilor omului.

  Exista o jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului foarte duplicitara cu privire la casatoria intre homosexuali si problema adoptiei copiilor de cuplurile de homosexuali dar asta nu inseamna ca pentru radicalii sustinatori ai drepturilor omului povestea este incheiata.

  Totusi in anumite situatii statele au fost condamnate pentru nerespectarea principiilor de care discutam, iar banii sunt platiti din bugetul de stat al respectivelor state adica din contributiile cetatenilor care platesc impozite directionate spre amenzi pentru nerespectarea dreptului homosexualului in loc sa fie destinate educatiei, medicinei, apararii, cercetarii.

  Asistam fara sa putem face nimic la modificarea subversiva a legislatiei interne, lent dar sigur, spre directia impusa de organismele supranationale (oare de ce nu le-o fi spunand pe nume, organe centrale ale statului federal?? – e o intrebare retorica) pentru ca:
  1. Normele de drept international reglementate prin conventii si tratate internationale se impun in fata reglementarilor nationale cu exceptia legii interne (penale) mai favorabile si au aplicabilitate interna directa in sistemele de drept ale statelor semnatare ale respectivelor conventii / tratate.
  2. Legislatia interna care se adopta dupa semnarea acestor tratate de aderare (se mai numeste si cedare partiala de competenta) trebuie adoptata in acord cu reglementarile internationale la care statul este parte iar legislatia anterioara trebuie adaptata in acelasi sens.
  3. Homosexualitatea a disparut ca infractiune din Codul penal roman.
  4. Legislatia civila proaspat imbogatita cu un nou cod, pe langa foarte multe norme salutare, contine si formulari ambigue care deschid porti spre un necunoscut al relatiilor sociale destul de ingrijorator din punct de vedere juridic. Este cam ca in bancul cela cu emigrantul care dorea sa fuga din propria tara pana ce homosexualitatea nu apuca sa devina obligatorie.

 3. @ Cristian:

  De fapt stii raspunsul: de ce o uri diavolul rugaciunea si, in general, pe ortodocsi?

 4. Pingback: SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: MANIPULARE ACCEPT POPULARIZATA DE PROTV. O asa-zisa “cercetare” despre cum sunt oprimati elevii homosexuali in România ”homofoba”. In realitate, proiectul se baza pe un CHESTIONAR ONLINE SELECTIV si a fost finantat din FONDURI NORVEGIENE/
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare