EFECTE ADVERSE ALE VACCINURILOR COVID. Raport CDC (SUA): 55 decese la 3 milioane de vaccinați + alte efecte grave/ Decese și în NORVEGIA și GERMANIA, îndeosebi la populația vârstnică și bolnavă/ CEO-ul PFIZER admite: NU ȘTIE cât durează imunizarea presupusă de vaccin și dacă împiedică transmiterea virusului/ LE MONDE: EMA a autorizat vaccinurile Pfizer la presiunile Comisiei Europene. Vaccinurile în masă ale Pfizer, diferite calitativ de cele din teste!/ VACCINARE și INFECTARE în Israel, UK și Franța

18-01-2021 18 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.dw.com/en/europe-kicks-off-covid-vaccination-drive-to-end-pandemic/a-56065810

Am primit pe email această evidență a efectelor adverse înregistrate de vaccinul covid

Desi vaccinarile Covid mARN au inceput in SUA de o luna, si majoritatea celor vaccinati nu au primit decit prima din cele doua doze de vaccin, datele din diferite surse arata ca rata efectelor adverse severe associate cu aceste vaccinuri este alarmanta.

 • Datele din sistemul VAERS (folosit de CDC pentru raportarea efectelor adverse cauzate de vaccinuri):

Note:

1. datele din sistemul VAERS care pot fi accesate de catre public au un decalaj de o saptamina (cele mai recente date care pot fi accesate sunt cele care au fost raporate pina vinerea din saptamina precedenta; de exemplu, datele care pot fi accesate vineri, 15 ianuarie 2021, sunt cele care au fost raportate pina la data de 8 ianuarie, nu si mai recente)

 1. in documentul prin care FDA a dat companiei Pfizer autorizatia de utilizare de urgenta, se stipuleaza ca efectele adverse trebuie raportate in sistemul VAERS in cel mult 15 zile (la pagina 45 a documentului care poate fi accesat la adresa: https://www.fda.gov/media/144416/download)

Datorita acestor doua considerente, datele legate de efectele adverse cauzate de vaccinurile Covid care au pot fi accesate la acesta data in sistemul VAERS se refera la vaccinurile administrate in SUA in luna decembrie 2020.

Desi planurile anuntate de oficialitati erau ca 20 de milioane de americani sa fie vaccinati in luna decembrie, confirm datelor furnizate de CDC, doar 2.1 milioane au fost vaccinati pina pe 29 decembrie, iar cifra totala a ajuns in jur de 3 milioane pina pe 31 decembrie, asa cum se poate deduce din graficul de mai jos publicat de cnbc.com.

Situatia efectelor adverse cauzate de cele doua vaccinuri mARN (Pfizer si Moderna) este prezentata in tabelul de mai jos, ce reprezinta un raport creat in sistemul VAERS pe data de 15 ianuarie.

Dupa cum am precizat anterior, acestea sunt efectele adverse severe raportate pentru un total de 3 milioane de vaccinari cu vaccinuri Covid Pfizer and Moderna in decembrie 2020 (vaccinul Moderna a primit autorizatia de urgenta la o saptamina dupa vaccinul Pfizer, facind ca numarul de doze Moderna administrate in decembrie sa fie mai mic decit numarul dozelor Pfizer; o aproximare grosiera este: ~2 milioane doze Pfizer si ~1 milion doze Moderna au fost administrate in decembrie 2020).

Decese: total de 55 decese raportate la 3 milioane de doze, rezultind in aproximativ 18 decese la milionul de adulti americani dupa prima doza de vaccin; situatia pare mai grava pentru vaccinul Moderna (27 decese raportate la ~1 milion/vaccinati), comparat cu vaccinul Pfizer (28 decese raportate la ~2 milion/vaccinati).

Vizite la camera de urgenta: 224 raportate pentru vaccinul Moderna si 1163 raportate pentru vaccinul Pfizer.

Desi alarmante, aceste resultate reprezinta, foarte posibil, o subestimare a situatiei reale. Nu toate efectele adverse sunt raportate in sistemul VAERS. Desi raportarea se poate face si de catre persoane particulare (persoana vaccinate sau parinti), majoritatea rapoartelor sunt facute de cadrele medicale care trateaza pacientul. Raportarea in sistemul VAERS de catre cadrele medicale nu este obligatorie, si lasa aceasta la dicretia doctorului sau asistentei.

 • Un raport din Norvegia sugereaza ca rata de decese dupa vaccinul Covid mARN Pfizer este mult mai mare decit o arata datele din VAERS in SUA. In Norvegia, au fost vaccinati in jur de 42,000 adulti si rata de deces e de 1 deces la 1500 de vaccinari. Oficialitatile au completat investigatia pentru 13 dintre aceste decese dupa vaccinari si o continua pentru celelate.

Conform articolului publicat pe pagina Bloomberg.com, Pfizer colaboreaza cu autoritatile din Norvegia la investigatia acestor decese. Pfizer a precizat intr-o declaratie data prin email ca “numarul de incidente de pina acum nu este alarmant, ci e aliniat cu asteptarile”.

In ciuda declaratiilor facute de Pfizer ca acesta situatie nu e alarmanta, autoritatile din Australia, care au un contract sa cumpere 10 milioane de doze vaccin Pfizer, sunt ingrijorate si doresc sa obtina detalii in mod urgent atit de la Pfizer cit si autoritatile medicale si guvernul din Norvegia.

(https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-16/norway-vaccine-fatalities-among-people-75-and-older-rise-to-29)

 • Intr-un raport al CDC (in seria de raporturi Morbidity and Mortality Weekly Report, publicate saptaminal din 1930) se arata ca rata socurilor anafilactice este de 11 la 1 milion de doze vaccine Covid Pfizer. Pentru alte vaccinuri rata de soc anafilactic este in jur 1 cazuri la 1 million de vaccinari. E important de precizat ca socurilor anafilactice sunt situatii de urgenta care pot duce la decesul celui afectat fara interventie medicala imediata; din cauza riscului crescut de soc anafilactic, este imperative ca vaccinarile Covid sa se faca numai in locuri in care se poate da ajutor medical de urgenta (spitale, policlinici, farmacii) si nu in scoli, parcari sau stadioane. https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7002e1.htm

*************************************************************************************

Nu se poate crea un link la un search din sistemul VAERS; pentru a accesa datele, mergi la adresa https://vaers.hhs.gov/data.html ; la baza paginii alege optiunea “I have read and understand the disclamer”, dupa care apasa pe “Search CDC Wonder”;  pe pagina urmatoare, sub “Disclaimer”, apasa “I agree”; apoi apasa “VAERS Data Search”

Pentru o prezentare sumara a resultatelor legate doar de efecte adverse severe (ca in imaginea de mai sus), alege urmatoarele optiuni:

 1. Organize table layout:

Group Results by: “Event Category”

And by: “Vaccine Manufacturer”

 1. Select vaccine characteristics:

Vaccine Products: “Covid19 (COVID 19 VACCINE)”

Pentru o prezentare detaliata a resultatelor dupa tipul de simptome, alege urmatoarele optiuni:

 1. Organize table layout:

Group Results by: “Symptoms”

And by: “Vaccine Manufacturer”

 1. Select vaccine characteristics:

Vaccine Products: “Covid19 (COVID 19 VACCINE)”

Nota Cuvântul ortodox: la data la care publicat acest raport, verificarea pe siteul CDC a returnat aceleași rezultate ca cele prezentate mai sus.

Later edit: Sistemul VAERS este folosit pentru a raporta evenimente asociate vaccinării. Potrivit descrierii oficiale, aceste evenimente trebuie investigate pentru a se considera ca fiind cauzate de vaccin.

SmartRadio:

Germania intră pe lista țărilor care anchetează decesele survenite după vaccinare. 10 persoane au murit la scurt timp după administrarea serului anti-Covid

În Germania, Institutul Paul Ehrlich anunță că analizează cazurile a 10 persoane care au decedat la scurt timp după vaccinare. Acestea se adaugă celor 23 de vârstnici care au murit în Norvegia, după ce au fost vaccinate. Chiar dacă nu este stabilită legătura directă cu vaccinul, vulnerabilitatea acestei grupe de vârstă la efectele secundare este reală. În mai multe țări a fost lansată o anchetă pentru a elimina îndoiala.

Este o cifră care ar putea fi îngrijorătoare, în plină campanie de vaccinare Covid-19: autoritățile norvegiene, care au administrat peste 20.000 de doze de ser Pfizer/BioNTech, trebuie să ia în considerare moartea a 23 de pacienți, cu vârsta peste 80 de ani.

Agenția Norvegiană pentru Medicamente (NOMA) a raportat sâmbătă că a fost deschisă o anchetă pentru a determina cauza acestor decese. Conform investigațiilor inițiale, 13 dintre victime au dezvoltat efecte secundare considerate obișnuite, manifestate prin febră, diaree sau greață.

„Este posibil ca aceste reacții adverse, care nu sunt neobișnuite în cazul vaccinurilor şi care nu sunt periculoase la pacienții mai tineri şi sănătoşi, „ar putea agrava o boală deja existentă la vârstnici”, spune directorul medical de la NOMA, Steinar Madsen în British Medical Journal.

Chiar dacă el asigură că, în această etapă, „nu există o legătură certă între decese și vaccin”, nu a vrut să excludă nicio posibilitate: „Poate fi o coincidență, dar nu sunt sigur”.

10 decese după vaccinare, în Germania

NOMA subliniază, de asemenea, că studiile clinice efectuate pentru vaccinul Pfizer au inclus doar câțiva participanți cu vârsta peste 85 de ani, subliniind lipsa datelor cu privire la vârstnici. Un alt punct care justifică aceste decese: „În prezent vaccinăm persoanele în vârstă și persoanele care locuiesc în case de bătrâni”, explică agenția, care amintește că în fiecare săptămână mor 400 de rezidenți ai căminelor de bătrâni.

„Prin urmare, este de așteptat ca decesele să apară aproape de momentul vaccinării”. În așteptarea clarificării cauzelor care au provocat decesele, NOMA a cerut medicilor să continue vaccinările, cerând totuși o evaluare aprofundată a celor mai vulnerabili pacienți.

Aceste decese nu sunt singurele investigate. În Germania, unde au fost injectate peste 800.000 de doze, Institutul Paul Ehrlich a anunțat că analizeaza decesele a 10 persoane, care au avut loc la scurt timp după vaccinarea împotriva Covid-19. Experții însă nu cred în legătura cu vaccinul, deoarece victimele erau „pacienți foarte grav bolnavi”, a indicat un oficial al departamentului pentru siguranța medicamentelor, citat de NTV.

CDC (Centers for Disease Control and Prevention), responsabil pentru vaccinare în Statele Unite, a menționat în primul său raport, din 6 ianuarie, că din primii 1.893.360 de pacienți vaccinați cu serul Pfizer, 21 au intrat în șoc anafilactic – o reacție alergică gravă, care putea fi fatală. Majoritatea pacienților au avut antecedente de alergii și nu s-a înregistrat niciun deces, susține CDC (vezi raportul de mai sus – n.n.).

Dar vestea morții unui medic, victimă a unei tulburări de coagulare a sângelui, la două săptămâni după o injectare, a declanșat între timp o nouă investigație.

Un deces în Franța, fără „legătură cu vaccinarea”

În Franța, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit la două ore după ce a primit produsul de la Pfizer, potrivit ANSM (Agenția Medicamentelor), care menționează „nu s-au observat efecte adverse imediate” . Având în vedere aceste elemente, istoricul medical și tratamentul intens al persoanei, nu există nimic care să concluzioneze că acest deces este legat de vaccinare”, spune agenția, care subliniază și apariția a „șase efecte adverse grave, cu un rezultat favorabil”, de la începutul campaniei„patru cazuri de reacții alergice și două cazuri de tahicardie”, la care se adaugă „aproximativ treizeci de cazuri de efecte adverse non-grave”, inclusiv roșeață sau durere la punctul de vaccinare.

„75% din efectele adverse grave apar imediat și 25% în decurs de 3 ore”. Acesta este motivul pentru care, după injectare, trebuie respectată o perioadă de 15 minute de observare a pacientului înainte de a pleca acasă.

Importanța „echilibrului beneficiu-risc”

În cazul vaccinului împotriva coronavirusului, ecuația trebuie să fie aceeași: chiar dacă persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile la posibilele efecte secundare, ele sunt, de departe, cele mai afectate de simptomele Covid-19.

BURSA.RO:

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

ASTĂZI, 18 IANUARIE – Autorităţile din Filipine speră că decesul persoanelor din Norvegia nu va afecta autorizarea vaccinului Pfizer, relatează gmanetwork.com.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Harry Roque, a declarat astăzi că speră ca decesele raportate ale unor persoane în vârstă din Norvegia după ce au primit vaccinul COVID-19 de la Pfizer-BionNTech nu vor afecta Autorizaţia de Utilizare de Urgenţă din Filipine.

Harry Roque, a subliniat importanţa acordării protecţiei filipinezilor de COVID-19, în ciuda raportului negativ.

“Sper că nu va afecta Autorizaţia de Utilizare de Urgenţă Pfizer, deoarece este foarte important ca această protecţie să fie acordată poporului nostru”, a spus el.

Pentru Roque, nici un vaccinu nu pot pretinde că are 100% siguranţă şi eficacitate.

“De aceea, avantajul utilizării vaccinului depăşeşte dezavantajul“, a spus el.

ASTĂZI, 18 IANUARIE – Agenţia Norvegiană a Medicamentelor a comunicat ieri: Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli cronice şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani

“Toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate cu rezultate fatale după vaccinare sunt evaluate cu atenţie.

Rapoartele sugerează că reacţiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra şi greaţa, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienţi fragili, spune Sigurd Hortemo, medic şef la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli instabile sau acute – şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani. În Norvegia, acum vaccinăm persoanele în vârstă şi persoanele aflate în casele de îngrijire medicală cu boli grave, prin urmare, este de aşteptat să se producă decese aproape de momentul vaccinării. În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală şi în instituţii de îngrijire pe termen lung.

Toate decesele care apar în primele câteva zile de vaccinare sunt atent evaluate. Nu putem exclude faptul că reacţiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra şi greaţa) pot contribui la evoluţia mai gravă şi la rezultatul fatal la pacienţii cu boală subiacentă severă.

Agenţia norvegiană pentru medicamente şi Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează împreună toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate. Drept urmare, Institutul Norvegian de Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare covid-19 cu sfaturi mai detaliate privind vaccinarea persoanelor în vârstă care sunt fragile”, conform unui comunicat emis de Agenţia Norvegiană a Medicamentelor .

Reprezentantii Pfizer au declarat ca au aflat de situatia din Norvegia si ca, impreuna cu cei de la BioNTech si cu reprezentantii Instutului Norvegian de Sanatate Publica, investigheaza cazurile de decese corelate cu vaccinul anti-COVID. Reprezentantii agentiilor sustin ca “pana acum, numarul de incidente asociate vaccinului nu este unul ingrijorator”, relatează instituţiile publice de sănătate din Norvegia şi presa străină.

“Stim ca au mai fost raportate astfel de cazuri si in alte tari dar inca nu avem detalii despre acele cazuri”, au mai spus reprezentantii Agentiei de Medicamentelor din Norvegia.

Acestia au mai declarat: “De asemenea, campaniile de vaccinare din celelalte tari au proritati diferite, in functie de ce categorii de persoane sunt vaccinate, fapt ce poate afecta raportarea efectelor adverse sau chiar a deceselor.”.

“Agentia Norvegiana a Medicamentelor a transmis, inainte de inceperea campaniei de vaccinare, ca exista un risc de deces sau de efecte adverse atunci cand sunt vaccinati cei in varsta sau cei bolnavi. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca exista o asociere clara intre vaccin si deces. De asemenea, in contextul acestor decese raportate, am informat asupra faptului ca este posibil ca efectele adverse ale vaccinului sa fi dus catre acest final nefericit”, au conchis reprezentantii Agentiei Norvegiene a Medicamentelor.

China a criticat mass-media din SUA pentru tăcerea sa asupra celor 23 de morţi din norvegieni care au fost vaccinaţi cu Pfizer-BioNTech

În mod surprinzător, mass-media nu a raportat incidentul imediat, ca şi cum ar fi ajuns deja la un consens. Majoritatea mass-media din SUA şi Marea Britanie şi-au minimizat în mod evident decesele, a relatat Global Times.

În schimb, acele mass-media occidentale majore vor publica imediat orice informaţie nefavorabilă despre vaccinurile chineze şi vor încerca să le amplifice impactul asupra psihologiei publice, mai arată sursa citată.

Au fost confirmate încă şase decese în Norvegia şi, de asemenea, s-a redus grupul de vârstă considerat a fi afectat la 75 de la 80 de ani, conform Bloomberg.

Norvegia îşi exprimă îngrijorarea din ce în ce mai mult cu privire la siguranţa vaccinului Pfizer la persoanele în vârstă cu afecţiuni de sănătate, după ce a crescut estimarea numărului de persoane care au murit după vaccinăre la 29.

Oficialii norvegieni au declarat că 23 de persoane au murit în ţară la scurt timp după ce au primit prima doză de vaccin. Experţii în sănătate din Wuhan au solicitat Norvegiei şi altor ţări să suspende utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm produse de companii precum Pfizer, în special în rândul persoanelor în vârstă, conform Zerohedge.

Experţii chinezi au declarat că incidentul cu moartea ar trebui evaluat cu prudenţă pentru a înţelege dacă moartea a fost cauzată de vaccinuri sau alte condiţii preexistente ale acestor persoane.

Yang Zhanqiu, virolog de la Universitatea Wuhan, a declarat ieri pentru Global Times că incidentul morţii, dacă s-a dovedit a fi cauzat de vaccinuri, a arătat că efectul vaccinului Pfizer şi al altor vaccinuri pe bază de ARNm nu este atât de bun pe cât se aştepta.

Un imunolog din Beijing, care a solicitat anonimatul, a declarat pentru Global Times că lumea ar trebui să suspende utilizarea vaccinului pe bază de ARNm făcut de Pfizer, deoarece această nouă tehnologie nu a dovedit siguranţă în utilizarea pe scară largă. El nu a recomandat persoanelor în vârstă, în special celor peste 80 de ani, să primească niciun vaccin COVID-19.

Toate acestea reprezintă o problemă, întrucât persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului şi, prin urmare, sunt cele care au cea mai mare nevoie de protecţie. Experţii chinezi din domeniul sănătăţii spun în schimb că celor mai în vârstă şi cei mai fragili ar trebui să li se recomande să ia medicamente pentru a-şi îmbunătăţi sistemul imunitar.

“Pentru cei cu fragilitatea cea mai severă, chiar şi efectele secundare relativ uşoare ale vaccinului pot avea consecinţe grave”, a spus Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Vaccinul Pfizer-BioNTech aprobat la sfârşitul anului trecut a fost utilizat pe scară largă, fiind administrat şi un vaccin similar de la Moderna.

SMARTRADIO:

Norvegienii cred că vaccinarea vârstnicilor este prea riscantă. 23 de persoane au decedat la scurt timp după administrarea primei doze

Norvegia spune că vaccinurile împotriva Covid-19 sunt prea riscante pentru cei foarte în vârstă și bolnavi în fază terminală, după ce 23 de persoane au murit la scurt timp de la primirea primei doze.

Dintre aceste decese, 13 au fost autopsiate până acum, rezultatele sugerând că reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la degradarea stării de sănătate în cazul persoanelor în vârstă, potrivit Agenției Norvegiene pentru Medicamente.

„Pentru cei fragili, chiar și efectele secundare relativ ușoare ale vaccinului pot avea consecințe grave”, spune Institutul Norvegian de Sănătate Publică. „Pentru cei care au o speranță de viață foarte scurtă, beneficiul vaccinului poate fi marginal sau irelevant”.

Norvegia a vaccinat până acum aproximativ 33.000 de persoane, cu prima doză, concentrându-se asupra celor considerate expuse riscului, inclusiv persoanele în vârstă.

R3Media

Revoluția borfașilor farmaceutici

„Către o Uniune Europeană a Sănătății” – așa a fost intitulată o sesiune online a grupului popularilor europeni din Parlamentul European în care au fost audiați șefii companiilor producătoare de vaccinuri covid de la Pfizer, BioNTech și CureVac, precum și comisarii europeni Margaritis Schinas, Mariya Gabriel and Stella Kyriakides. Evenimentul online a fost transmis live pe Facebook pe 13 ianuarie.

Audiere e un mod de a spune, căci transmisia a fost un fel de Cântarea Europei Vacciniste.

Discursuri extrem de simpliste, de o propagandă care aduce aminte de cea socialistă. Oamenii buni care salvează Europa vs oamenii răi, populiștii, înfierați de Comisarul Schinas, responsabil cu „promovarea modului de viață european” (orwelliană titulatură) care ar  lupta împotriva vaccinurilor ca să-și păstreze pozițiile. Care poziții? Ce teorie a conspirației paranoică mai e și asta? Sau, cumva, reluăm vechea retorică a luptei de clasă împotriva rămășițelor ordinii burghezo-moșierești?

Întrebările moderatorilor au fost toate de tipul : „nu-i așa că e minunat vaccinul”; „nu-i așa că e minunată UE?”; „dar când vom primi mai multe vaccinuri?”

Pe Franz-Werner Hass, CEO-ul CureVac, l-au întrebat despre cât de importantă e o reacție sanitară la nivel european în contextul pandemiei. Răspunsurile au fost previzibile : „trebuie să acționăm rapid”, „autoritățile trebuie să se sincronizeze” (că intră oamenii la idei dacă văd că în unele țări e autorizat și în altele nu – chiar spune asta!), „să aprobe foarte rapid vaccinurile”. Tot el a afirmat că ceea ce s-a clădit acum ca putere de manufacturare și producție de ARNm va fi folosit global în următoarea pandemie: „ce am construit împreună cu colegii de la Pfizer și Moderna rămâne și pentru următoarea pandemie.” La care moderatoarea intervine oportun pentru a ridica următoarea minge la fileu: nu cumva legislația europeană e prea învechită, nu ține pasul și pierdem momentul oportun inovației? Haas evident că prinde ocazia pentru a dezavua faptul că vaccinurile nu sunt autorizate unitar în toate țările. În numele noii revoluți farmaceutice, căci, citez: „inovația este ca revoluția – trebuie să o rupi cu ce era acolo, deja, și să începi ceva nou, iar asta se va reflecta în modul în care va fi reglementată chestiunea”. Dând astfel senzația că literalmente corporația va face legislația revoluționară.

Singurele întrebări serioase au venit din partea unui parlamentar european din Bulgaria. El a întrebat dacă vaccinarea împiedica transmiterea virusului (dacă există suficiente date pentru a răspunde la întrebare), mai ales în contextul în care se discută despre un certificat de vaccinare ce limitează libertatea de mișcare, și cât durează zisa imunizare.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a evitat să răspundă întâi la întrebările concrete (imunizarea, transmiterea) ci s-a lungit cu generalități auto-flatante sau teme fără legătură directă cu vaccinul. Până la urmă a răspuns și la întrebările directe: „în acest moment, studiem să vedem dacă nu cumva vaccinul împiedică transmiterea virusului, ceea ce avem nu e concludent încă”… Cât privește întrebarea despre cât durează imunitatea: „avem nevoie de mai mult timp” pentru a vedea cât durează.

Sesizați ironia? Cât bla bla encomiastic, câte ode, câte lingușeli reciproce, cât entuziasm revoluționar și cum sunt ei pregătiți deja să se ia la trântă cu următoarea pandemie, iar la singurele (!) întrebări concrete, anume, dacă împiedică transmiterea virusului și cât durează imunitatea dobândită prin vaccinare, producătorul vaccinului răspunde: NU ȘTIM. Dar în numele acestui „nu știm” suntem gata să aruncăm la coș legislația învechită, să renunțăm la principiile consacrate ale prudenței și proporționalității din sănătatea publică, și să folosim autorizări pe repede înainte și producție la scară industrială de ARNm, ca să revoluționăm farmacologic lumea.

Și toate acestea în condițiile în care membrii Parlamentului European nu au acces la contractele semnate de Comisia Europeană cu producătorii de vaccinuri covid, ci doar la o variantă redactată a acestora, fără a avea voie să o fotografieze sau copieze. Revoluției nu îi place transparența.

Cum să n-ai încredere?!

Le Monde, dezvăluiri despre presiunile la care a fost supusă Agenția Europeană a Medicamentului pentru a autoriza vaccinul anti-covid de la Pfizer

Documente furate de pe siteul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) au apărut pe dark web au fost analizate de către o echipă de jurnaliști europeni, scrie Le Monde.

Analiza acestora relevă faptul că o parte dintre aceste documente au fost alterate de către hackeri, dar „emailurile reflectă subiectele și discuțiile care au avut loc”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Conform Le Monde, există cinci emailuri „care ne permit să subliniem presiunile la care agenția a fost supusă pentru a aproba un vaccin anti covid mai repede”.

Într-un email datat 19 noiembrie, un oficial EMA vorbește despre o conferință prin telefon cu Comisia Europeană care s-ar fi ținut „într-o atmosferă mai degrabă încordată, câteodată chiar neplăcută, care ne dă o idee despre ceea ce EMA poate să se aștepte dacă așteptările nu sunt îndeplinite, indiferent dacă sunt realiste sau nu”, scriu jurnaliștii francezi.

În aceeași zi, într-un schimb de mailuri cu Agenția Medicală Daneză, același oficial a fost surprins să afle că Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, „a identificat clar două vaccinuri care ar putea fi aprobate înainte de sfârșitul anului (Pfizer-Biontech și Moderna). Sunt încă probleme cu amândouă”, a spus oficialul.

În legătură cu aceste probleme, în special cu vaccinul Pfizer-Biontech, vorbesc documentele din Decembrie 2020. Astfel, descoperim că EMA a formulat „mari obiecții” față de acest vaccin: anumite locuri de producție nu fuseseră încă inspectate; lipseau încă date asupra loturilor de vaccinuri comerciale; dar, mai ales, datele disponibile arătau diferențe calitative între loturile comerciale și cele care fuseseră folosite în timpul testelor clinice.”

Îngrijorările oficialilor de la EMA aveau legătură mai ales cu ultimul punct. Pentru a trece la stadiul comercial, producătorul a trebuit să schimbe modul de producție și a inaugurat noi puncte de lucru, ceea ce explică faptul că este o compoziție diferită, în special gradul de integritate al ARNm-ului. Vaccinurile folosite în testele clinice aveau un un grad de integritate al ARN-ului între 69-81%, pe când la cele comerciale media este de 59%, putând scădea și la 51 sau 52%. O problemă de netrecut, spunea EMA pe 23 noiembrie.

Problema nu e doar de eficiență, explică Le Monde, ci și de siguranță, căci un ARN mai slab poate pune și probleme de efecte secundare.

FDA nu a privit ca o problemă chestiunea ARN-ului mai slab. O explică un oficial al FDA într-un email datat 23 noiembrie. Dar Le Monde explică faptul că autorizația de urgență dată de FDA nu este o autorizare a vaccinului ca atare, ci o autorizare a utilizării sale temporare.

Pfizer a căutat să răspundă tuturor reținerilor și obiecțiilor EMA, fără a părea să fi fost foarte convingător pentru oficialii europeni. Mai departe nu se știe ce s-a întâmplat, însă în prezent EMA susține că problemele ridicate ar fi fost reglate. „Societatea a fost în măsură de a rezolva aceste probleme și de a furniza informațiile și datele necesare pentru a permite EMA să evalueze pentru o recomandare pozitivă a vaccinului”. Comisia europeană a susținut, la rândul său, că independența EMA nu a fost afectată în cursul procesului.

Le Monde arată însă că pe 3 decembrie Wall Street Journal publica un articol în care arăta aceeași problemă a producției de vaccinuri comerciale la Pfizer: calitatea lor era alta decât cea a vaccinurilor folosite în teste. „Unele dintre primele loturi nu corespundeau normelor.” Deocamdată Pfizer nu a dorit să comenteze, dar producătorul tocmai a anunțat pe 15 ianuarie o altă întârziere în livrarea vaccinurilor din cauza unor lucrări necesare la uzina belgiană din Puurs.

Atacul cibernetic pare a fi realizat de hackeri ruși, mai adaugă Le Monde.

Interviu Mihai Micu, cadru medical în Germania: Deocamdată nu sunt dispus să mă vaccinez. Dacă va veni un vaccin sigur, testat îndelungat și care să precizeze ce reacții adverse are, da, aș face-o

La finalul lunii noiembrie trecut, de-anul trecut, stăteam de vorbă cu Mihai C. Micu, un român care lucrează în sistemul sanitar din Germania.

Acesta ne spunea că nici 5% dintre colegii săi din sistem nu vor să se vaccineze împotriva covid-19. La aproape două luni de la această scurtă discuție, văzând interesul uriaș pe care l-a stârnit, am decis să o reluăm și s-o aprofundăm.

Mihai C. Micu (MCM): Da, desigur! Lucrurile s-au mai schimbat puțin, era de așteptat.  Consider că suntem într-un război psihologic, în primul rând. Și la război, inamicul oprește puțin artileria, dă timp de repaus și adversarului, ca apoi să înceapă iarăși asaltul!

R3M: Totuși, ce v-au spus autoritățile, managementul unității medicale unde lucrați dvs despre vaccinul anti-covid? Încearcă să vă convingă în vreun fel să vă vaccinați?

MCM: In Germania nimeni nu are dreptul să te oblige să te vaccinezi, dar există anumite constrângeri. De exemplu, nu primesc copilul la școală dacă nu este vaccinat, iar părintele este obligat prin lege să trimită copilul la scoală.

Altfel, răspunde penal, și-i este luat copilul de către autorități. Dar nimeni nu are dreptul sa facă asta expre, îl poți reclama și autoritățile trebuie să se sesizeze. Se încearcă de ani buni vaccinarea antihepatită a tuturor lucrătorilor din spitale, iar cine nu vrea trebuie să poarte mască, pe secție, obligatoriu. Și sunt unii care fac treaba asta.

Șeful doar m-a întrebat dacă vreau să mă vaccinez, am spus „nu” și așa a rămas, nimic mai mult. Am observat că încearcă să ne convingă pe ton vesel, că vaccinul Pfizer este fenomenal, mult mai bun decât cel rusesc, etc.  El nu are voie decât să mă întrebe dacă vreau sau nu. Medicul de familie poate doar să îmi propună asta, nu să mă condiționeze, altfel poate răspunde in fata legii! Asta apropo de cazul recent din România…

La televizor se face propagandă intensă. Sunt vaccinate doar 890 000 de persoane până astăzi, 15.01.2020.  Pfizer-Biontech anunță la televizor ca are ca target să vândă 2 miliarde de vaccinuri. Nu interesează dacă aceste vaccinuri au și efecte secundare, dacă sunt eficiente din punctul de vedere al sănătății, daca pot să aibă într-adevăr o eficiență contra unor anumite tulpini.Vorbim despre un așa zis vaccin, care conține doar informație, care speră să ajute organismul sa învingă virusul. Nu este vorba despre vreun vaccin cu celule moarte care sa dea vreo imunitate sigură contra unui virus.

Tot la televizor, s-a pus întrebarea despre eficiența vaccinului, fiind deja pusă la îndoială, așa cum este și normal. Răspunsul unei doamne de la Ministerul Sănătății a fost că nu are vreo importanță, important este că lumea trebuie să înțeleagă importanța vaccinării, și asta să devină ideologie. A spus clar, ideologie. Dacă acest vaccin nu este sigur, trebuie să se meargă mai departe, să caute alt vaccin care să aducă imunitate, că asta este singura soluție salvatoare.

R3M: Ați discutat cu colegi de-ai dumneavoastră care s-au vaccinat? De ce au făcut-o, cum se simt după vaccinare?

MCM: Deocamdată sunt trecuți pe liste câțiva dintre ei, vaccinurile nu au sosit. Unii dintre ei au mai cedat, au cerut vaccinul, alții au rămas fermi pe poziții. Cei slabi cedează. Sunt ca frunza dusă de vânt.

Oamenii care din primele săptămâni de început de pandemie erau reticenți contra vaccinării prea dese, care nu se vaccinau nici măcar antigripal, care nu recomandau vaccinarea prea des, au rămas și acuma fermi în refuzul lor. Va fi, cred, societatea împărțită în două, ca și în România.

R3M: Apropo, de asta, ați auzit de cazuri, în Germania, în care să se condiționeze păstrarea job-ului de vaccinare?

Am auzit că marinarii vor fi primii obligați să facă asta. Pur și simplu nu au clauze contractuale, li se spune că trebuie să vaccineze, de către angajator, altfel nu mai sunt chemați. Deocamdată nu, dar cred că vor fi. Mai ales cei din gastronomie, chelnerii, cei din domeniul hotelier, care nu aveau contracte ferme, femeile de serviciu, vor fi obligați sa se vaccineze. Practic vor fi obligați.

Eu, unul, mă simt privilegiat, cel puțin momentan. In domeniul meu nu pot să permită concedierile. Când nu putea să intre niciun român în Germania în mai (2020-n.r.), când erau ținuți în carantină cu miile pe câmpurile de sparanghel, eu am arătat un singur certificat la vamă, care menționa că starea de urgență permite celor care lucrează în domeniul medical, social și al infrastructurii să intre în Germania, cu drept garantat de angajator. Ca un fel de viză, garanție de la angajator, cum pretind acuma și englezii. Nu a venit nimeni de la politie să mă caute dacă m-am testat sau carantinat. În domeniul medical, legea permite să lucrezi și dacă ești pozitiv la testul de covid, dacă nu ai simptome.

In ce privește măsurile, autoritățile au fost mai dure in Badden Wurtemberg și Munchen, singurii care cereau declarație și întrebau prin primăvară unde te duci, și încercau să te sperie. In rest, la Berlin, în aceeași perioadă, prin mai erau străzile pline, la 12 noaptea veneau oamenii de la serviciu. Tot atunci se deschiseseră restaurantele cu terase, poliția doar patrula ca de obicei, să asigure ordinea.

Nu se punea problema să controleze pe cineva poliția dacă venea din străinătate, nici pe cei care nu făceau excepție, adică nu lucrau in domeniul medical sau social si ceruseră la aeroport să se izoleze. Sau să legitimeze oamenii, să caute dacă sunt veniți de afară si li s-a cerut carantina, ori dacă sunt bolnavi să părăsească locuința, să ceara vecinilor să reclame. Exclus !

R3M: Ați fi dispus să vă vaccinați anti-covid? Și dacă da, după cât timp?

MCM: Deocamdată nu sunt dispus. Dacă într-adevăr va veni un vaccin sigur, testat timp îndelungat, preferabil pe animale, cu celule moarte, care să precizeze contra căror tulpini de corona este eficient, și cât timp dau imunitate, ce fel de reacții adverse are, da, aș fi de acord. Nimenea nu este nemuritor, și eu am ceva greutate în plus, sedentarism, și chiar daca nu sunt fumător, nu mai sunt verde ca bradul.

R3M: Care este, în opinia dumneavoastră, cel mai bun tratament pentru covid?

MCM: Tratamentul îl acordă medicii, în funcție de fiecare persoană. Pentru unele persoane ajută un anumit tratament, pentru altele nu. In primele săptămâni este important un tratament antiviral precis și antiimflamator, dacă ești testat și depistat la timp. Apoi, dacă ai nevoie de antibiotic, trebuie să știi dacă ai sau nu vreo bacterie multirezistentă la antibiotic.

Milioane de oameni au astăzi în Germania în organismul lor bacterii precum cea cu stafilococul auriu, infecție cu klebsiella, 4 MRGN – un virus multirezistent la patru antibiotice. Fără aceste teste, iei degeaba antibiotic, că nu își fac efectul, aceasta fiind  cauza morții a sute de mii de oameni anual.

Sunt bacterii care se vad doar în laborator, în România nici nu se fac astfel de teste în spitale, și este grav. Căci trebuie separați astfel de pacienți, pot fi uneori un sfert dintre toți pacienții veniți în spital cu o simpla răceala, fractură, cu gastroenterită, și primesc o astfel de bacterie care rămâne activă, fără să îl deranjeze cumva toata viața. In fața unei pneumonii, însă, doar Cefuroxim-ul de exemplu, poate să ajute, și se prescrie greu de către medic. Poți da 3-4 antibiotice și vezi ca nu au efect, înseamnă că pacientul are virus multirezistent la antibiotic. Trebuie să știi la care dintre antibiotic are multirezistență, că altfel moare omul. Și apoi spui că a fost de vină covidul.

Dacă este necesar, stabilirea unui antibiotic potrivit, apoi zincul, Vitamina D, Vitamina C, un medicament antifebril si antiinflamator.

R3M: Ce le transmiteți celor care ar putea spune că nu sunteți o persoană reală, ci un „troll” sau un „conspiraționist”?

MCM:  Bună întrebare. Daca mă cred troll, este problema lor. Unii dintre cei care citesc mă știu de pe facebook de mult timp, cred că unii cititori ai siteului R3media mă știu și din viața reală. Nu vreau să dau prea multe detalii despre identitatea mea, unde exact lucrez, pentru că nu consider necesar. Nu trăim vremuri unde se respectă dreptul la opinie și la libera exprimare.

Conspiraționist împotriva a ce? Conspirațiile există de când lumea. Desigur media de azi, presa mainstream, agențiile de securitate vor să te defăimeze folosind acest termen. Nu conspir împotriva a nimic. Conspiraționismul, comploturi, au existat și există de când lumea. S-a conspirat contra a unor persoane, familii, sate, partide, puteri politice, economice, împotriva unor anumite confesiuni religioase, și chiar interiorul lor au existat și exista conspirații și comploturi. Mai conspir contra sănătății mele când consum mâncare nesănătoasă de la fastfood sau beau băuturi acidulate! 😂

R3M: Mulțumesc mult pentru acest interviu!

MCM: Mulțumesc și eu și vă doresc tot binele din lume! Indemn pe toți să citească și să sprijine fiecare cum poate R3Media. Este colțișorul de presă liberă din România, ceva foarte rar astăzi în întreaga lume !

SmartRadio:

Paradox| Crește rata de vaccinare, dar și cea de contaminare. Israel și UK înregistrează mai multe cazuri și decese de când au pornit campania

Țările cu ratele cele mai mari de vaccinare, până în prezent, sunt și cele care au cunoscut o accelerare puternică a epidemiei – cu cifre ale infectărilor care au crescut exponențial -, potrivit datelor furnizate de OMS.

Evoluția în Israel, după vaccinare

Mass-media lauda Israel, considerat statul-campion în lupta anti-Covid. Operațiune excelentă și pentru Pfizer, care a obținut un preț cu 40% mai mare din partea Israelului.De pe 20 decembrie, în 24 de zile, peste 20% dintre israelieni (două milioane de cetățeni) au fost vaccinați.

Dar, de la acea dată, conform cifrelor OMS, numărul zilnic de contaminări și decese atribuite Covid-19 a explodat. Astfel, contaminările zilnice au trecut de la 2.792 de cazuri pe 20 decembrie, la 9.416 pe 15 ianuarie.

Aceste date au determinat guvernul să prelungească a treia izolare a țării pe o perioadă nedeterminată.

Evoluția în Marea Britanie, după vaccinare

În Marea Britanie, campania de vaccinare a început pe 8 decembrie, cu vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

De la acea dată, numărul de contaminări zilnice a explodat – 20.964 de cazuri pe 11 decembrie, 55.761 pe 16 ianuarie 2021.

Mortalitatea s-a triplat (516 decese pe 11 decembrie, 1.564 pe 14 ianuarie 2021) depășind cu 27% rata observată în martie-aprilie 2020 (vârf maxim – 1.224 pe 22 aprilie 2020).

Aceste creșteri considerabile și simultane ale incidenței zilnice de contaminare și deces, după debutul campaniei de vaccinare, sunt foarte îngrijorătoare și confirmă faptul că autorizațiile de introducere pe piață pentru vaccinuri au fost premature.

Evoluția în Franța, în aceeași perioadă (țară cu rată mică de vaccinare)

În Franța, atât numărul de cazuri noi, cât și numărul de decese zilnice au rămas stabile în această perioadă și la un nivel mult mai mic (pe milion de locuitori) față de ​​țările care au avut o campanie de vaccinare puternică.

De la administrarea pe scară largă a vaccinului Pfizer, numărul infectărilor și al deceselor zilnice a crescut brusc în Israel și Marea Britanie, în timp ce, în rândul francezilor, epidemia cunoscut o ușoară încetinire.

Recomandarea oricărui tratament sau vaccin trebuie să se bazeze pe o evaluare a raportului beneficiu / risc.

Argumentul civic (ne vaccinăm pentru a-i proteja pe ceilalți) este irelevant, deoarece este departe de a fi demonstrat că vaccinul este capabil să prevină sau să încetinească transmiterea virală. În stadiul actual al cunoștințelor, vaccinarea persoanelor în vârstă, cu factori de risc (grupul pentru care un vaccin eficient și sigur ar putea fi util) nu a fost evaluată corespunzător, deoarece studiile refuză includerea acestora.

Sursa: France Soir

„UN EXPERIMENT CUM NU S-A MAI VĂZUT PÂNĂ ACUM”. Comentariul unui neurolog olandez pe datele oficiale ale VACCINULUI PFIZER. Ce NU ne spun autoritățile și producătorul despre NOUL VACCIN COVID bazat pe tehnica ARNm/ Peter Doshi, editor la British Medical Journal, pune la îndoială EFICIENȚA vaccinului Pfizer

Expert al OMS: „Vaccinul anti-Covid NU previne transmiterea virală”/ STUDIU: vaccinurile anti-covid pot AGRAVA clinic boala. Acest risc nu a fost corespunzător explicat participanților la teste/ Vaccinuri EXPERIMENTALE și fără LICENȚĂ. Ce fel de aprobare a dat, de fapt, Autoritatea Europeană vaccinului PFIZER?

ÎNTREBĂRI SERIOASE PRIVIND VACCINUL ANTI-COVID PFIZER. „Noi, publicul larg nebănuitor, docil și încrezător, vom suferi dacă oricare dintre aceste decizii se dovedește a fi greșită”

Cum și ce a aprobat de fapt FDA, agenția americană a medicamentelor, în privința VACCINURILOR PFIZER și MODERNA? „Vaccinuri investigative”, adică în stadiu EXPERIMENTAL, autorizate pentru uz, dar încă nelicențiate/ Procesul evaluării vaccinului PFIZER de către FDA, considerat „TOTAL INADECVAT”/ 6 decese la testele MODERNA, vaccinul la care s-a lucrat încă de pe 7 ianuarie

Profesorul SUCHARIT BHAKDI despre cele patru mari pericole ale VACCINULUI ANTI-COVID genetic (Video)

British Medical Journal critică „ȘTIINȚA PRIN COMUNICATE” folosită de producătorii vaccinurilor Covid-19/ Un precedent important: VACCINUL ÎMPOTRIVA GRIPEI PORCINE/ Didier Raoult: Vaccinurile anti-covid sunt SF și Publicitate/ Astărăstoae despre EXPERIMENTUL PFIZER: Nu cred în altruismul marilor companii farmaceutice/ Elveția rămâne PRUDENTĂ față de vaccinurile anti-covid/ Strategia vaccinării: CONDIȚIONARE, NU OBLIGARE FORMALĂ/ Bill Gates anunță 6 vaccinuri anti-covid

Profesorul și medicul infecționist CHRISTIAN PERRONNE, fost vice al experților OMS pentru vaccinare pe Europa: VACCINURILE PFIZER ȘI MODERNA, O ÎNȘELĂTORIE. „Oamenii care promovează aceste terapii genetice, numite în mod fals „vaccinuri”, iau cetățenii lumii drept COBAI”. „Trebuie REFUZAT CATEGORIC tipul acesta de vaccin” (Video)

VACCINURILE ANTI-COVID-19 ARNm de la Pfizer și Moderna se bazează pe o tehnologie cu totul nouă și comportă „RISCURI UNICE ȘI NECUNOSCUTE”. Compendiu de texte din Jerusalem Post, The Lancet, Nature, Independent


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “EFECTE ADVERSE ALE VACCINURILOR COVID. Raport CDC (SUA): 55 decese la 3 milioane de vaccinați + alte efecte grave/ Decese și în NORVEGIA și GERMANIA, îndeosebi la populația vârstnică și bolnavă/ CEO-ul PFIZER admite: NU ȘTIE cât durează imunizarea presupusă de vaccin și dacă împiedică transmiterea virusului/ LE MONDE: EMA a autorizat vaccinurile Pfizer la presiunile Comisiei Europene. Vaccinurile în masă ale Pfizer, diferite calitativ de cele din teste!/ VACCINARE și INFECTARE în Israel, UK și Franța

 1. Pingback: Analiză a RISCURILOR tipurilor de vaccin covid. Christian Vélot, biolog și genetician molecular, despre riscurile specifice ale vaccinurilor pe bază de ARN și ADN
 2. Pingback: Coordonatorul campaniei de de vaccinare din ISRAEL acuză PFIZER că eficiența vaccinului este MULT MAI MICĂ decât cea pretinsă de companie/ Jurnaliști AP despre includerea populației israeliene în studiile clinice ale Pfizer: "Naţiunea Vacci
 3. Pingback: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îndeamnă statele membre și UE să NU facă OBLIGATORIU vaccinul Covid/ Ce ne arată răfuiala UE cu compania ASTRAZENECA/ Imunoloaga (?!) Melinda Gates ne prezice: Până nu ne vaccinăm TOȚI, nu ne putem
 4. Pingback: „Mortul e de vină întotdeauna. Vaccinul niciodată”/ Cîțu, „teroriștii” și minciuna loturilor Astra Zeneca/ Reminder: toate vaccinurile Covid sunt riscante, căci TOATE sunt experimentale/ Scrisoare deschisă către AGENȚIA EUROPEANĂ A MED
 5. Pingback: Între “circ” și “război” – de la arenele arhipline de la “EURO” sau WIMBLEDON la “TULPINA DELTA” și IMPERATIVUL VACCINĂRII infailibile și culpabilizante. CINE ȘI ÎN CE SCOP NE MINTE ȘI NE ÎNG
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare