FALIMENTAREA PRODUCATORILOR ROMANI DE LAPTE – “efect colateral” al EMBARGOULUI RUSESC. Piata romaneasca – invadata de lactate de import

10-09-2014 59 secunde Sublinieri


Românii vor mânca numai brânzeturi şi lapte din… by medialert

Piaţa românească a laptelui dă în foc din cauza embargoului rusesc. Asta înseamnă că vom mânca doar brânzeturi şi lapte din import.

Producătorii români se plâng că nu vor mai avea cui să vândă laptele din ferme, iar cei din statele europene vor invada piaţa din România cu produse ieftine.

Embargoul rusesc îi înspăimântă pe producătorii români de lapte. Procesatorii vor fi tentaţi să cumpere laptele de la străini care deja au stocuri foarte mari şi îl vând în ţările Uniunii Europene la preţuri scăzute.

Şi stocurile de brânză din Europa ar putea ajunge pe rafturile din magazinele româneşti.

Costel Caraş are o fermă cu peste 100 de vaci. Invazia de produse lactate din Europa ar însemna pentru el o pierdere de sute de milioane de lei, iar într-un final s-ar traduce în faliment.

Dar, profitul producătorilor de lactate nu garantează un preţ mai mic şi la raft. În prezent, ţările care exportau în Rusia, au stocuri de SCRIS 250.000 de tone 250 de mii de tone numai de brânzeturi. Asta înseamnă două milioane de tone de lapte, în condiţiile în care cota de lapte în România este de un milion de tone.

În prezent, litrul de lapte românesc se vinde, în medie, la poarta fabricii cu 1 leu şi 30 de bani. Fermierii români se aşteaptă ca ceilalţi producători din ţările Uniunii Europene să scadă preţul şi cu până la 60 la sută pentru a scăpa de volumul mare de materie primă.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “FALIMENTAREA PRODUCATORILOR ROMANI DE LAPTE – “efect colateral” al EMBARGOULUI RUSESC. Piata romaneasca – invadata de lactate de import

  1. Nici ei nu s-au luptat pentru crearea unei culturi de consum de lapte proaspat, de la producator… S-au lasat calcati in picioare de firmele mari, cedandu-le toata crema profitului si toata piata, multumindu-se cu oasele si frimiturile. Acum “tragem” cu totii: producatori, procesatori si consumatori.
    Pe de alta parte, ce face statul roman pentru producatorii autohtoni, in situatia asta? Vreo subventie, ceva? Atata le trebuie – sa vezi suturi ce-si ia de la UE! Dar nu-mi faceam griji pt asta, pt ca nu va face nimic.

  2. o alta gaselnita ca fiind cireasa dupe tort boala limbii albastre la bovine, care subit a aparut asa dintr-o data, cu ce scopuri!? vom vedea

  3. Pingback: ”SE DORESTE DISTRUGEREA FERMIERILOR ROMANI. NU AVEM LOC IN PIETE, IN SUPERMARKETURI.” Eliminarea cotelor de lapte si importurile sufoca fermele de vaci din Romania | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: OBIECTIV: LICHIDAREA CAPITALULUI ROMÂNESC. Studiu de caz: PRODUCATORII AUTOHTONI DE LAPTE SI LACTATE. Declaratiile iresponsabile si balbaielile incredibile ale MINISTRULUI AGRICULTURII. Pentru cine lucreaza si care e misiunea tehnocratilor lui Cioloş? (
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare