Esecul istoric al “nationalei” de fotbal a României la EURO 2016 – SIMBOLUL “PROFETIC” AL PRABUSIRII UNEI TARI sub povara propriilor nevolnicii. “Realitatea e că am fost reduși la nivelul unor sclavi incapabili să mai discearnă între robie și libertate”

20-06-2016 6 minute Sublinieri

13434938_640600766089574_8271359808188663501_n

Echipa națională de fotbal a pierdut meciul cu Albania de la Euro 2016 și văd foarte multă lume supărată în jurul meu. Mulți îi înjură pe jucători, alții pe antrenor, unii înjură neamul care e mereu de vină, se folosesc cuvinte grele gen “rușine, umilință“, etc.

Eu nu sunt supărat. Pentru că un om lucid, conștient de ce se întâmplă în jurul său, nu are cum să fie supărat. Echipa națională de fotbal sau mai bine zis, componenții și antrenorii ei, reflectă cu acuratețe realitatea neamului, sau dacă preferați varianta occidentalizantă, a societății românești.

Pentru ca “noi” să fi învins pe cineva sau pentru ca “noi” să fim umiliți, ar fi trebuit să mai existe un “noi’. Dar un “noi” românesc nu mai există. Pur și simplu. Aceasta este realitatea. Hai să vedem care-i situația la fotbal, pentru că reprezintă, în mic, ceea ce se întâmplă la nivelul țării: acum doi ani s-au petrecut alegeri la Federația Română de Fotbal. Mircea Sandu, cel care a condus treaba timp de 20 de ani nu a mai candidat, mare favorit să-i ia locul fiind fostul mare fotbalist Gică Popescu. Popescu era un om de afaceri de succes, cunoscut ca un tip foarte serios și muncitor. Doar că nenea Popescu fusese trimis în judecată pentru un dosar în care era vorba despre niște taxe neplătite pentru niște transferuri. Popescu și-a recunoscut de la început vina, a plătit prejudiciul, a fost găsit nevinovat de o instanță, iar cealaltă l-a condamnat cu suspendare. Așa a candidat el la președinția FRF, convins fiind că și a treia instanță, Curtea de Apel București va merge pe linia celorlalte două. Numai că, surpriză: cu câteva zile înainte de alegeri, instanța îl condamnă definitiv la trei ani de închisoare cu executare. Spațiul liber este ocupat de un individ cu zero experiență în fotbal, cu un limbaj corporatist de lemn,  dar care, până la 29 de ani, apucase să absolve “cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate susținute la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” “, dar și să fie consilier prezidențial al lui Traian Băsescu. Era un tehnocrat cum s-ar spune azi. Vă sună cunoscut acest scenariu?

Deci cum putem avea pretenții de la niște bieți fotbaliști în asemenea condiții? Ei sunt produsul acestui sistem. Un sistem care nu are alt obiectiv decât a ține sub control fenomenul fotbalistic și nimic altceva. Suntem singura națională de fotbal care nu are demnitatea să-și scrie numele pe tricouri, așa cum sunt în ele în realitate și preferă varianta “europeană”, astfel că Raț a devenit Șobolan (RAT). În sport, ca și în burleanu-2orice altă activitate în care concurezi cu alte națiuni, ca să ai succes, trebuie mai întâi să-ți pese de ăia pe care îi reprezinți. Căutați-i discursurile lui Răzvan Burleanu din ăștia doi ani de când e președinte: simțiți ceva în afară de senzația că limba română nu e limba lui maternă?

Putem discuta la infinit despre sisteme, legi, soluții, etc. Degeaba. Totul se va duce din rău în mai rău până nu vom redeveni “noi”. Noi înșine. Acum suntem doar o anexă și reprezentații anexelor nu se pot transforma peste noapte în reprezentanții unor oameni liberi, ai unor proprietari.

Ați auzit, de când cu scutul de la Deveselu, dar nu numai, sintagma “România e în cel mai bun moment al istoriei sale”. Dar nu este vorba de România aia din sufletele noastre, e vorba de caricatura asta occidentalizată, fără personalitate și fără vlagă. Suntem morți, nu existăm! La meciul cu Albania pe stadion au fost zeci de mii de albanezi, mult mai mulți ca românii. Unde a fost diaspora? Italia și Spania au granițe directe cu Franța și cu toate astea ne-au depășit albanezii! Unde e diaspora aia care moare de dragul și de dorul României? Păi vă spun eu: la tastatură sau în fața televizoarelor la terasă.

Până și comentatorii de la ProTV au remarcat că albanezii erau mai mândri ca noi, păreau să moară pentru culorile țării lor. Culmea, tocmai Pro TV-ul să se plângă de lipsa noastră de patriotism… ei care au tocat mărunt orice liant dintre noi, orice simbol național.

[…]

Genul acesta de competiții sportive este doar vârful, este doar partea spectaculoasă dintr-o cursă pe care o noi o pierdem zi de zi. Suntem zero la capitolul producție, industrie, sănătate, agricultură, etc. În “campionatele” europene pe aceste domenii suntem inexistenți, suntem morți. Doar că spre diferență de fotbal, despre aceste domenii auzim altceva: “avem creștere economică”, “suntem în trendul european”, “a crescut nivelul de trai”, etc. Dar realitatea e că am fost reduși la nivelul unor sclavi incapabili să mai discearnă între robie și libertate. Și când vine cineva și arată că se poate și altfel  – vezi cazul Ungariei sau Poloniei, “vocile rațiunii” vin și devarsă un torent de invective: aceia nu sunt “ieuropeni”, sunt “extremiști”, precum și nelipsitul “sunt vânduți rușilor”.

Oameni buni: lăsați-i în pace pe Tătărușanu și Hoban, nu-l mai înjurați pe Iordănescu, nu mai dați vina pe “ghinion”. E mare lucru că au ajuns acolo. Într-o țară în care natalitatea se află la nivelul anilor din timpul unui război mondial, din care au plecat peste 3,5 milioane de români (alții spun că peste 4  milioane, majoritatea adulți și tineri apți de muncă. În orice caz, ca să ne facem o idee, din Siria devastată de război de cinci ani, au plecat 7 milioane),  sute de mii de români au fost uciși în sistemul medical, prin tratarea voită cu dezinfectanți diluați, operațiune de care s-a știut în cele mai intime unghere ale puterii oculte și în care, pentru prima oară de la retragerea armatei sovietice de ocupație, din 1958, România nu mai dispune de o armată capabilă să apere teritoriul național, voi vreți ca fotbaliștii să fie zmei în Europa?

Albania, o țară cu o populație cât Bucureștiul, ne-a arătat unde este locul acestei Românii. Ne-au bătut după 68 de ani! Pentru a ne însănătoși, trebuie ca această Românie – palidă caricatură după Occident, să fie aruncată la gunoi. Trebuie să ne revenim în fire. Să fim iarăși “noi”: aceia care se luau cu toți de gât – dacă era nevoie, și care trăiau în primul rând pentru și prin ei înșine. Nu pentru alții, nu pentru imaginea țării în ochii investitorilor sau a nu știu cărei organizații. Niciodată în istorie românii nu au fost motivați de altceva decât de iubirea de neam și de Dumnezeu. Dacă nu vom înțelege asta, dacă nu ne vom reveni în fire, nu va mai exista niciodată un “noi”, iar meciuri precum cel cu Albania vor deveni deziderate, nu coșmaruri.

Prioritatea trebuie să fie accesarea iubirea de neam, aia ascunsă sub straturile de “multiculturalism”, “lene” și “modernitate”, nu fondurile europene. În caz contrar, ne vom bucura pe vecie de roadele faptului că România e în cel mai bun moment din istorie. Dar măcar ne[-a] lăudat Europa că suntem civilizați…

Dupa cum spuneau comentatorii meciului, Albania a intrat in istorie la prima participare la un campionat european. Noi am iesit din istorie 🙁

Suferim in relatiile de joc si in finalizare pentru ca aceasta este o caracteristica a fiecaruia dintre romani. Iar despre liderii nostri nu mai vorbim… Iordanescu este intruchiparea sefului orgolios care nu numai ca nu isi recunoaste slabiciunile, dar indrazneste sa vorbeasca de o performanta.

Doua imagini ale performantei:

Anghel Iordanescu, selectioner al reprezentativei Romaniei: “N-a fost o seară neagră. Dacă ne reproșăm ceva, e că n-am reușit să marcăm. Nu pot fi supărat pe jucătorii noștri. Au atacat, și-au dorit. (…) Pentru noi a fost o performanță că am ajuns aici.”

Razvan Burleanu, presedinte FRF: “Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceasta prezenta la Campionatul European este o performanta”.

Merci, dar decit asa performante, mai bine lipsa.

***

[…] Echipa Romaniei, o adunatura de puturosi aflati in treaba, cu o conducere tehnica la fel de iresponsabila si nesimtita (hidos final de cariera pentru “tata Puiu”, un pseudoantrenor norocos, pina acum), ar merita sa-si dea demisia in bloc impreuna cu presedintele FRF, ireprosabilul tinar Burleanu, numit politic in conditiile cunoscute.

Ramin la parerea ca nu meritam sa ne calificam si ca prezenta noastra la CE a fost rodul unui complex de imprejurari de care n-am fost in stare sa profitam. Prestatia fotbalistica anterioara, in grupe si amicaluri, a fost submediocra. Dupa iesirea din scena a generatiei lui Hagi si Gica Popescu, fotbalul romanesc a intrat pe tobogan, iar acum se afla in faliment nedeclarat. Il declar nul.

Acest esec al echipei nationale ar putea fi citit ca o “pars pro toto” pentru un esec sistemic al Romaniei in postcomunism. […]

Comentariu intermediar

[…] Albanezii sunt cei mai haotici fotbalisti pe care i-a suportat televizorul meu. N-au niciun plan. N-am vazut asa ratari si atata naivitate de cănd mama m-a făcut.

Daca ne bat, ar trebui sa desfiintam federatia de fotbal, ca si-asa e condusa de un şmecher de doi bani, săgeata a “băietilor”.

Asta-i Romania serviciilor. Ele, serviciile, hotarasc la fotbal, hotarasc in politica, justitie si business.

De aia nu merge nimic.

https://www.facebook.com/catalin.beciu.1/posts/1192106317480411

***

Gata, stiu.
Am inteles ce se intampla cu noi. Avem trei probleme:
-Romania este in deficit de caracter,
-Romania este in sevraj infractional,
-Romania a ajuns pe mana frumosilor liberi, in toate domeniile.
Asta e tot.

TRENUL MORȚII (Euro 2016, România-Albania)

[…]

… I-am privit şi apoi m-am prăbuşit. La fel ca milioane de oameni. Ca milioane de români care le-au acordat acestor impostori atâta credit.

Poate unii nu sunt atât de interesați de fotbal… Aici, însă, nu este vorba numai de fotbal…

Căci, ne-au îndurerat nu pentru faptul că au pierdut, în primul rând. Ci pentru laşitatea lor, pentru psihologia lor de oameni pierduți, rătăciți pe teren, ca orice schelete, care sunt moarte cu mult înainte…

Nimic nu au arătat pe teren. Decât Refuzul de a lupta. Refuzul de a se dedica. Decât uriaşul vid intelectual şi emoțional pentru culorile patriei.

Garnitura aceasta este trenul morții în fotbalul românesc.

Este cel mai trist exemplu că banii nu aduc deloc fericirea nici chiar în fotbalul românesc. Banii ne fragilizează numai atunci când dragostea de patrie şi față de culorile naționale sunt pe cale de dispariție, oameni!…

am-iesit-primii

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, George Alexander, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Esecul istoric al “nationalei” de fotbal a României la EURO 2016 – SIMBOLUL “PROFETIC” AL PRABUSIRII UNEI TARI sub povara propriilor nevolnicii. “Realitatea e că am fost reduși la nivelul unor sclavi incapabili să mai discearnă între robie și libertate”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @admini:

    cred ca pot publica un roman doar cu comentariile la acest topic ratacite prin spamul vostru. 🙂

  2. Fotbalul –si prin extensie intreg sportul romanesc- trebuie reintors la origini; la baza “de masa”-vorba comunistilor.
    Antrenarea in sport inca de la nivelul scolii generale; descoperirea; creearea si cultivarea talentelor locale si transformarea varfurilor de performanta in bunuri (nationale)-vorba draga a corporatismului. Adica intoarcerea la organizare pe grupe de varsta, cu finantare bugetara (ca pentru porcariile politicienilor sunt mereu bani de la buget, doar pentru interesul national nu se scobesc bani niciodata).
    Disciplina de tip militar-clasic trebuie regasita; sportul nu performeaza decat cu multa munca in cadru organizat precis si totodata liber pentru performanta.
    Unde sunt grupele de fotbal de “pitici”-5-8 ani;juniori I intre 9-12 ani;juniori II intre 12-14 ani;cadeti intre 15-18 ani si seniori peste 18 ani ??? Lucescu,Sames,Boloni, Balaci,Camataru, Hagi,Raducioiu,A. Ilie au aparut si crescut in astfel de sistem.
    La seniori,in cantonamente fara petrecere in cluburi pana la 6 am-tigari, alcool, droguri.Cine le foloseste sa fie exclus o vreme sau definitiv; Fara sa fie insotiti in cantonamemte de de sotii, prietene lapdance-iste sau cubiste. E un esec sportiv total sa nu poti alerga 90 de minute la un meci de fobal; sa fie pregatiti pentru 120 de minute de alergat dupa minge.
    Fara transferuri din strainatate mascand spalari de bani la cluburi; fara proprietari de cluburi de fotbal care nu-si platesc taxele pe motiv “…ca am da faliment daca am plati TVA-ul”..
    Echipele nationale la toate sporturile de traditie trebuie sa fie parte a Strategiei nationale de dezvoltare a Tarii–aceea care “…e sublima, dar lipseste cu desavarsire”.
    Sportul trebuie sa iasa din zona Business si sa intre in cea a interesului national.Vor da asalt carcotasii,dar orice inceput are un prim pas.
    Acum e prilejul sa scuturam tot putregaiul din fotbalul romanesc si acesta sa dea exemplu tuturor sporturilor nationale-handbal, gimnastica, lupte,judo, scrima, tenis, box ,canotaj), reprezentat de Piturca, Iordanescu,Sandu, Dragomir,Burleanu,Becali,Porumboiu,Borcea etc etc .
    Cine va avea puterea s-o faca ?? Nu vad lansatorii acestei schimbari printre oamenii lui Ciolos-Johanis-Dracnea-Bl(e)aga.

  3. Peștele de la cap se împute. Fotbalul, la fel.
    Păi când jocurile se făcură acum câțiva ani pentru un Burlean neoseku în locul unui fost căpitan al României, Științei și al Barcelonei, ce vă așteptați?

    Însă oricum, nu vâ faceți griji, vine clipa încheierii socotelilor cu oltenii și lucrurile nu pot fi decât din ce în ce mai interesante în fotbalul românesc. Un mititel sărit de pe fix le pune capac și stinge lumina, cine și-ar fi închipuit.

    @enkidu
    tovarășe Cornel Dinu, mi-au dat lacrimile citindu-vă. Hai România!

    Cântați și voi, cântați cu noi
    Să-i încurajăm într-una
    Pe cei buni, și întotdeauna
    Alb-albaștrii să fie cei buni

    Hai Craiova! Hai studenții!
    Suntem toți cu voi până la sfârșit,
    Hai Craiova! Hai băieții!
    Cu oltenii nu e de glumit.

  4. @Doroteea
    Multumesc.

    Cred ca urmatorul interviu scoate in evidenta diferenta dintre sportivii de atunci si cei de acum, care nu sunt neaparat de blamat, pentru ca apartin altei lumi

    http://adevarul.ro/news/sport/interviu-Stefanbirtalan-fost-campion-olimpic-handbalamcunoscut-o-mama-de-fata-echipa-nationala-budapesta-26-ani-1_571a0b9a5ab6550cb83e3b0e/index.html.

  5. “Gruia, idolul lui Birtalan. Cine a fost modelul dumneavoastră în sport în anii aceia? Gheorghe Gruia. L-am văzut jucând la televizor, dar am avut şi norocul să joc alături de el. Mi-aduc aminte de primul meci în echipa naţională, în ’68, în turneul Spaniei. Meci România-Franţa. Pe atunci, îi băteam pe francezi de le suna apa-n cap. Eram în cantonament în Franţa două săptămâni şi făceam meciuri de antrenament cu ei. Le ziceam: „Dacă ne aduceţi câte un pahar de vin seara, atunci vă batem mai puţin. Nu vă batem la 10 goluri, ci la 5“. Şi ne aduceau şi antrenorii nu ştiau nimic. E, acum ne bat francezii pe noi… Au avut altă susţinere materială. Şi noi am avut în Bucureşti 102 echipe de handbal, dar acum au rămas şase. Cu asta am spus tot. Păi, te uiţi pe stradă şi unii nu ştiu nici să meargă, darămite să alerge!”

    “Ce era atunci şi nu mai e acum? Care-i explicaţia? Vă spun: făceam totul din pasiune, iubire faţă de sport şi pentru noi. Eu am fost antrenor la generaţia de azi. Le-am spus: „Mă, băieţi, voi sunteţi paraleli cu sportul de performanţă. Nu vă intersectaţi în veci“. În primul rând, pentru că nu au seriozitatea necesară. Păi, voi credeţi că muşchiul se pune fumând o ţigară? Nu, se pune muncind. Voi credeţi că vi se cuvine totul. Dacă fac cu ei un atrenament cum făceam noi cu echipa naţională a României, după o săptămână sunt toţi la spital. Am făcut asta, în anii ’90: „ “. În 45 de minute erau morţi. Noi aveam grijă să dormim bine, să mâncăm bine. Nu mergeam la plimbări. Păi aveam colegi de echipă care, când dădeau cu pumnul în masă, se rupea masa. Acum, dacă ar încerca vreunul, ar avea fractură. Meciurile erau un eveniment. Era arhiplină sala. Eu le mai spun tinerilor, în glumă: „Ştiţi când m-am lăsat de sport? Când din 2.000 de oameni veniţi la Floreasca, au plecat 50“. Exagerez, dar oamenii veneau să vadă spectacol şi performanţă.”

    http://adevarul.ro/news/sport/interviu-Stefanbirtalan-fost-campion-olimpic-handbalamcunoscut-o-mama-de-fata-echipa-nationala-budapesta-26-ani-1_571a0b9a5ab6550cb83e3b0e/index.html

  6. @ admin 2 – 37

    Multumesc. De exceptie articolul recomandat (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/12/04/desteapta-te-romane-dar-la-ce-fel-de-trezire-suntem-chemati/). Nu credeam sa fie ceva atat de bine scris. Felicitari!

    Cu toate acestea ramane insa controversa asupra articolului din active. Accept faptul ca poti vorbi despre o realitate si, da, poti face chiar si afirmatia ca “suntem zero”. Cu o conditie: In acelasi loc sa prezinti cauza si solutia. Ori articolul ca si cauza vede jocurile de culise si faptul ca nu suntem “noi insine” care pana la urma poate insemna orice. Iar ca solutie ramane problema ca nu suntem “noi” (un fel de “noi” patriotard) dar ca altii au facut-o, deci sunt solutii lumesti. Ori chiar nu cred ca ideile din imaginatia infierbantata a autorului pot ajuta la mai mult decat la baricade. Ii recomand cu caldura sa se adanceasca asupra intelesului versurilor “Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane”.

    Stiti, cand ies cu cainele la plimbare sunt momente in care ii las lesa mai lunga ca “sa simta” si el putina libertate. Altfel ar inebuni saracul. Este chestia aceea cu biciul si morcovul. Acum polonezii mananca morcovi. Bravo lor. Le doresc pofta buna.

    N-as vrea acum sa desfiintez o asa frumusete de articol insa cauza si solutia pot fi aratate pe scurt, cu trimitere la surse eventual, dar altfel … ma iertati, nu se deosebeste cu nimic de discursurile politicianiste de peste tot si din toate timpurile.

    Nu as fi insistat insa mi-as dori sa evitam experienta amara ce vad ca ni se pregateste (din toate partile – si cei cu intiativa si cei cu contracararea ei). O sa fim iarasi batjocoriti daca alegem calea corecta politic (adica o sa participam la alegeri democratice, poporul o sa voteze cu noi, o sa schimbam politica in folosul oamenilor si tot asa … marmota invelea ciocolata).

    Stim bine ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit si de aceea este cel mai bun aliat. Ati vazut ca in confruntarile Coalitiei pt Familie Dumnezeu nu a fost nici macar mentionat in treacat, nici macar o urma de marturisire, ceea ce le-a dat putere pidosnicilor sa se victimizeze in loc sa se rusineze (spun si studiile ce spun insa mai important pentru noi este ceea ce spune Dumnezeu – despre asta insa nu s-a vorbit pentru ca suntem oameni civilizati si discutam cu “argumentele stiintei” ca si cum n-am fi citit Scriptura care spune ca “intelepciunea lumii acesteia este nebunie in fata lui Dumnezeu”). M-am referit in primul rand la ceea ce s-a spus la o emisiune tv, adica ce a avut audienta. Ori fi fost pe la colturi si niste marturisitori, cine stie?

    Stiu, ceea ce am spus sunt nuante insa vorbim de sute de mii, milioane de vieti care vor fi influentate. Iar daca ne lasam asa sodomizati la nesfarsit nu inseamna numai ca nu gandim ci ca o facem cu placere chiar.

  7. @alin
    🙂
    na, poftim la el, s-a trezit dupa 7 luni.
    pan’ la urma a biruit microbistul.
    cu respect, salutam!

  8. S-a trezit doar cât să anunțe Brexit-ul.

    http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results

    Hai România, se poate!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare