FAKE-NEWS-UL ANULUI: cazul preotului-profesor de religie din Copsa Mica acuzat de gesturi obscene. LINSAJ MEDIATIC si “oportunitate” de atacare a OREI DE RELIGIE, Coalitiei pentru Familie si… noului regulament scolar. CARE ESTE DISTANTA DE LA MASTURBARE IN FATA ELEVILOR la… DRAMA CUMPLITA A UNUI CANCER TESTICULAR?

20-01-2018 6 minute Sublinieri

 • ActiveNews: 

Se confirmă că mass-media l-a nenorocit pe profesorul de religie din Copșa Mică. Patriarhia și elevii îl apără pe preot. Cancerul i-a revenit și face un tratament care poate da mâncărimi de piele, ca efect secundar

ACTUALIZARE 21:05 După cum ActiveNews a afirmat încă de la început, se confirmă acum că profesorul de religie acuzat că și-a mângâiat zonele intime este nevinovat.

“Aceasta persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona înghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei la Europa Fm..

De asemenea, potrivit Pro TV, si elevii sustin ca gestul a fost interpretat gresit, iar conducerea scolii sustine ca preotul ar lua un tratament care poate provoca mancarimi de piele, ca efect secundar.

“Elevii din clasă spun că ei nu au văzut asa ceva, erau doi elevi situați in prima banca, ziceau ca nici poveste de așa ceva. A fost bolnav de cancer, se pare că din nou din ultimele date pe care le-a primit, boala a revenit. Este sub tratament”, explica un consilier al Liceului Tehnologic Nicolae Tecu din Copșa Mică.

Totul este tardiv, profesorul dându-și demisia din învățământ.

Știrea inițială

Un profesor de religie din Copșa Mică este acuzat că s-a mângâiat în zonele intime în timpul unei ore, după ce în mediul online a apărut o filmare în acest sens.

Profesorul a fost filmat de o elevă în timp ce făcea presupuse gesturi obscene. Inspectoratul Școlar Sibiu a deschis o anchetă în acest caz, iar ministrul Educației, Liviu Pop, i-a cerut public demisia profesorului de religie, vineri dimineața, într-o intervenție telefonica la Antena 3. Profesorul a demisionat ulterior din învățământ.

Surse din cadrul Mitropoliei Ardealului au precizat că preotul respectiv a suferit o operație de cancer testicular în urmă cu câțiva ani, acesta fiind motivul pentru care profesorul a afirmat că s-a „scărpinat” în zona intimă.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă și cercetează dacă preotul profesor de religie din Copșa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedește că preotul profesor a greșit, acesta nu va mai purta haina preoțească, a spus Mitropolitul Ardealului.

„Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informația. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecințele canonice. Așa ceva este de neconceput”, a menționat ÎPS Laurențiu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că filmarea nu este edificatoare și că se vor lua măsurile de rigoare.

„E o filmare nu total edificatoare, pentru că nu se vede în filmare concret gestul obscen, dar s-au format două comisii: una a Inspectoratului și una a Mitropoliei, care vor analiza concret acest caz. În urma analizei va fi dat un comunicat”, a declarat Bănescu.

Primarul orașului Copșa Mică, Daniel Mihalache, s-a declarat „șocat” de acuzația potrivit căreia preotul Adrian Circa s-ar fi mângâiat de față cu elevii la o oră. Primarul este de părere că boala incurabilă cu care a fost diagnosticat profesorul ar fi putut să îi afecteze comportamentul.

„Nu am putut să cred asta. Nu se poate! Este un om cu pregătire, doctor în religie! Prima reacție când am văzut filmul a fost să mă gândesc că ar fi putut să fie ceva legat de boala sa. A fost foarte grav bolnav și a făcut chimioterapie. Ma gândesc ca i-ar fi putut modifica ceva in comportament, ceva  generat de tratamente. A fost foarte bolnav. E ciudat!”, a declarat Mihalache pentru Stiri de sibiu.

Deși preotul are o reputație impecabilă și filmarea este neclară, mai multe mass-media s-au năpustit asupra cadrului didactic respectiv, titrând cu litere de-o șchioapă că „se masturba”. Indiferent de rezultatele anchetelor care-l au ca subiect, cariera și reputația acestui om este terminată.

Hienă-news.ro: Dan Tăpălagă se folosește de cazul preotului din Copșa Mică pentru a lovi în Coaliția pentru Familie

Deși imaginile sunt neclare și ancheta nu a stabilit încă nimic, există deja persoane care instrumentalizează cazul profesorului de religie din Copșa Mică acuzat că s-a mângâiat în zonele intime pentru a lovi în dușmanii ideologici.

Prima astfel de persoană se numește Dan Tăpălagă. Fostul ( și actualul?) colaborator al Monicăi Macovei a profitat de ocazie pentru a mai lovi în Coaliția pentru Familie, una dintre țintele preferate ale publicației pe care o conduce, Hotnews.ro. Coincidență sau nu, Copșa Mică este chiar orașul natal al lui Tăpălagă.

Astfel, deși imaginile nu sunt clare, deși anchetele sunt în desfășurare, iar profesorul însuși a negat faptele, Tăpălagă scrie că „preotul ăsta nesimțit care se masturbează fix la ora de religie în fața unor copii” este unul dintre motivele pentru care CPF se opune „educației sexuale în școli”. Am păstrat ortografia originală a emitentului:

„Va amintiti reactia Coalitiei pentru Familie dupa scandalul politistului pedofil? V-o reamintesc: “Iata unde duce drumul nesocotirii valorilor fundamentale ale civilizatiei crestine”. Folosind logica lor putem spune acum asa: Iata cum preda un preot valorile fundamentale ale civilizatiei crestine. Ce invata copiii la ora de religie?

Este cel mai bun exemplu de abordare abuziva. cea mai buna dovada ca orice tampenie poate fi demonstrata generalizand aiurea pornind de la cazuri particulare. Asta face si Coalitia pentru Familie, in habotnicia ei paguboasa. Se agata de exemple fara relevanta pentru a-si demonstra teza ca in afara religiei oamenii se transforma in niste monstri.

Ce ne facem insa cand in interiorul Bisericii, printre slujitorii ei, gasim monstruozitati la fel de mari? Pe cine mai aruncam vina? Deci politistul pedofil e un exemplu bun de dat pentru a arata unde ajunge o societate desacralizata, dar cu preotul asta nesimtit care se masturbeaza fix la ora de religie in fata unor copii ce facem? De asta se opunea Colaitia educatiei sexuale in scoli, ca sa se ocupe in felul asta preotii de ea? Ce concluzii generale tragem din acest caz particular?”.

Hotnews.ro este una dintre publicațiile online nominalizate, în repetate rânduri, de către CPF pentru că răspândește „știri false” despre această instituție și demersul de modificare a Constituției pentru apărarea familiei. De asemenea, Hotnews a atacat în numeroase rânduri ora de religie, susținând activ eliminarea acestei materii din școli. 

Dan Tăpălagă nu este la prima manipulare de acest gen: în trecut, s-a folosit de acuzațiile de furt aduse unor preoți pentru a acuza imoralitatea Bisericii. În realitate, acuzațiile s-au dovedit false, dar Tăpălagă nu și-a mai retras articolul.

Recent, Hotnews a atribuit CPF niște propuneri de măsuri care nu aparțineau acestei organizații. Abia după câteva ore și după ce a fost amenințată cu măsuri legale, redacția  Hotnews a găsit de cuviință să modifice textul.

[…] Sindicalişti: profesorii nu fac teste psihologice standartizate

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), afirmă că acest caz nu face decât să arate disfuncţionalităţile grave din sistemul de educaţie. „Lipsa testelor psihologice standardizate făcute cadrelor didactice, precum şi lacunele legislative arată că în faţa elevilor pot ajunge astfel de persoane care marchează viaţa copiilor. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ apasă pe o rană veche a sistemului: subfinanţarea este cea care duce la astfel de situaţii. Dacă am avea psihologi şcolari în tot sistemul, persoanele cu probleme comportamentale ar fi depistate din timp.“ Dacă am avea psihologi şcolari în tot sistemul, persoanele cu probleme comportamentale ar fi depistate din timp.

„ Ar trebui modificată legislaţia, astfel încât persoanele instabile emoţional sau cele cu probleme psihice, inclusiv cele care au probleme de moralitate, să nu mai aibă acces în sistemul de învăţământ. De asemenea, directorii ar trebui să fie mai atenţi la colegii lor şi să semnaleze eventualele probleme, nu să le ascundă sub preş. Totodată ar trebui să sancţionăm complicitatea sau lipsa de profesionalism în situaţiile în care cadre didactice cu suspiciuni de tulburări psihice, primesc <> “, a completat Hăncescu.

La rândul lor, reprezentanţii părinţilor afirmă că este de neacceptat faptul că o profesoară a vrut să ascundă fapta, dovadă că nu a înştiinţat direcţiunea după ce a văzut imaginile. „Acest profesor nu mai are ce să caute la catedră. Apreciem că şi-a dat demisia pentru liniştea părinţilor din şcoala respectivă“, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor Iulian Cristache. „Orele de Religie nu sunt ceea ce ar trebui. Nu trebuie să îi mai învăţăm pe copii că trebuie să se închine la moaşte, ci să ne axăm pe transmiterea unor valori morale. Din păcate, ora de Religie a devenit doar un pretext de încasat banul pentru anumiţi profesori. Mai mult, este necesar ca diriginta care a încercat să ascundă această situaţie să fie trasă la răspundere. Mai cu seamă, să fie cercetată într-o comisie de disciplină. Situaţia de faţă ne arată încă o dată că e necesar să reglementăm cât mai repede Codul de Etică pentru profesori, care să prevadă nişte sancţiuni clare pentru dascăli“, a completat Cristache.

Este un semnal de alarmă pentru viitoare abuzuri care nu vor putea fi filmate

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa Alexandru Manda atrage atenţia că pe viitor asemenea incidente nu vor mai putea fi semnalate dacă se va aplica măsura prevăzută în noul regulament-cadru, potrivit căreia elevul nu mai are voie să aibă telefonul în posesia sa la ore, obiectul trebuind să fie depozitat într-un spaţiu special amenajat. „Acest caz dezonorant ne determină să ne adresăm o întrebare legitimă: dacă s-ar fi aplicat noua prevedere cu telefoanele, ar mai fi intrat incidentul în atenţia autorităţilor şi a opiniei publice? Trebuie să ne gândim că ar fi fost cuvântul profesorului contra cuvântului elevilor. Ori de cele mai multe, cuvântul cadrului didactic cântăreşte mai mult.“, a explicat Alexandru Manda.

….M-a abordat să îmi spună cât e de trist de ce se întâmplă cu preotul de la Mediaș. Care s-a operat de cancer testicular acum două saptamani. Și i se vindecă rana. Il și doare și îl și mănâncă. Cine a făcut vreo operație cunoaste foarte bine senzatia. Plus ca omul e dreptaci, dacă era să facă prostii făcea cu dreapta, nu cu stânga pe care în film o folosea să se scarpine fiindca il mânca nenorocita aia de tăietură, care e făcută fix pe partea stângă.

Câtă sminteală pe fetița aia care l-a filmat și pe părinții ei, care probabil că au încurajat-o să posteze.

Eu însă am rămas mută văzând cât de repede se aruncă lumea să judece. Chiar dacă judecata lor poate distruge o viață. Dar ce mai contează o viață de om, mai ales dacă e preot. Să ne transformăm cu toții în instrumente ale prigoanei mediatice la care sunt supuși preoții ortodocși. Să nu pregetăm! Hai, că putem! Să fim oamenii vremurilor noastre.

În cancer se întâmplă ca organele să-ți cedeze şi DA,TE SCARPINI!!!
Cine nu crede,să nu-i dea Dumnezeu nici măcar să vadă un bolnav care nu-şi poate controla o asemenea reacție!!!

[…]

Of!Din păcate ştiu concret…curgea sânge în urma scărpinatului,băga mâna in jarul din sobă pentru a nu mai simți durerea.😔
Când rinichii mei o iau razna mă mănâncă pielea cumplit,din senin,şi n-am cancer,sau cel puțin nu ştiu să am…
In cazul de fata erau putini in clasa,probabil si aia cu ochii in telefoane.Nu cred ca se gandea ca din spatele catedrei va fi observat ca se scarpina.
S-au grabit sa-l linseze…


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “FAKE-NEWS-UL ANULUI: cazul preotului-profesor de religie din Copsa Mica acuzat de gesturi obscene. LINSAJ MEDIATIC si “oportunitate” de atacare a OREI DE RELIGIE, Coalitiei pentru Familie si… noului regulament scolar. CARE ESTE DISTANTA DE LA MASTURBARE IN FATA ELEVILOR la… DRAMA CUMPLITA A UNUI CANCER TESTICULAR?

 1. Inainte chiar de a se afla ca profesorul-preot este bolnav, eu mi-am pus intrebarea: chiar daca omul este un ticalos, cum de nu se sfieste un copil sa priveasca asa ceva?
  Cum este posibil ca o mama sa vorbeasca despre “rusinea si frica” fetei atata timp cat “fetita” a privit, a filmat si a pastrat filmul in telefon?
  Curat murdar!

 2. Cât de ușor este de aruncat cu piatra împotriva aproapelui nostru. Cu atât mai mult împotriva unui preot, mai ales că acuzaţia este neadevărată. Are dreptate @cititor : cum poţi acuza pe cineva atât de ușor ??? Mama fetei nu a auzit în Sfânta Scriptură :”Vai de cel (cea) prin care vine sminteala ” ??? Este de zis :”Doamne ferește să te lase Bunul Dumnezeu la mintea ta! “.Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toţi !!!

 3. Inseamna ca Parintele profesor o fi iesit din operatie cu inima mult mai induhovnicita de au sarit toti diavolii din iad pe el, o fi si un profesor bun, o mai fi salvat si vreun elev de la nu stiu ce pacat, sau macar sa-l fi ajutat a se abtinta de la a face vreo lucrare mare si rea a demonilor…
  Amarata de eleva nici nu stie ce-a facut…..daca ar citi si ar intelege ca “madularul trupului”-alias mana ei cu care a filmat – o incaseaza de cele mai multe ori, in justitia dumnezeiasca neanteleasa pt. noi….
  De urmarit evolutia acestei nefericite….nici nu m-as mira ca pe viitor sa ii slabanogeasca mana, sau sa se lepede de credinta ortodoxa, lpsindu-se de semnul Sf.Cruci..

 4. Cititor, Romil, Pr. Gabriel: subscriu.

 5. “…the perceived [false] sense of perfection…”

  https://www.youtube.com/watch?v=39RS3XbT2pU

 6. @Pr.Gabriel Iertare pentru exprimarea directă,dar deoarece suntem părinți ,cred că mai vinovată decât fata este mama ei, care a declarat că: “ei (fetei) i-o fost rușine…i-am luat forţat telefonul și am mers la școală…”.Deci, scandalul a fost declanșat de mama fetei !!!
  Pe de altă parte ar trebui să sărim cât mai mulţi în apărarea dreptății, dar și în a aduce în faţa oprobriului public indivizii de tipul Dan Tăpălagă & comp.,agențiile de știri de tip Hotnews, ProTv, Adevărul, Digi24 și altele care parazitează sănătatea sufletească a neamului românesc cu asemenea informații calomniatoare fără a fi vreodată pedepsite de CNCD, de CNA, de justiție sau alte organisme de control ale statului român !!!

 7. Imi aduc aminte ca la finele anului trecut a mai fost un caz oarecum similar.
  cred ca pe undeva printr-un supermarket din Constanta, in ajun de Craciun, un inteligent filmeaza doi preoti care aveau cosurile de cumparaturi pline cu de toate, din belsug.
  imediat, urca filmuletul pe Feisbuk insotit de un comentariu, desigur, usturator la adresa celor doi imbuibati in haine preotesti.

  dupa cum s-a dovedit ulterior, cosurile erau pline de cumparaturi pentru copii de la un orfelinat (sau ceva de genul).
  inteligentul cu filmarea si-a cerut scuze, in cele din urma, si a sters postarea.
  insa efectele au ramas…in special in mintea celor care au citit numai postrea injurioasa si nu si retractarea ulterioara.
  pe asta se bazeaza, de altfel, si propaganda anti preoti si anti biserica din ultimii ani – pe provocarea de astfel de reactii pavloviene si pe faptul ca urmele calomniei raman in mintile multora de vreme ce orice retractare ulterioara este preluata de foarte putini in comparatie cu viralizarea initiala a calomniei.
  in epoca retelelor sociale gen Feisbuk, a propagandei (de multe ori anticrestine) si a calomniei desantate, minciuna are picioare mai lungi ca in alte vremuri.

  @pr. Gabriel

  Amarata de eleva nici nu stie ce-a facut…..

  daca nu stia ce a facut, acum cu certitudine stie. poate ii si pare rau.

  ar citi si ar intelege ca “madularul trupului”-alias mana ei cu care a filmat – o incaseaza de cele mai multe ori, in justitia dumnezeiasca neanteleasa pt. noi….
  De urmarit evolutia acestei nefericite….nici nu m-as mira ca pe viitor sa ii slabanogeasca mana, sau sa se lepede de credinta ortodoxa, lpsindu-se de semnul Sf.Cruci..

  sa-mi fie cu iertare…dar chiar nu inteleg rostul acestor fraze…?!

 8. De urmarit evolutia acestei nefericite….nici nu m-as mira ca pe viitor sa ii slabanogeasca mana, sau sa se lepede de credinta ortodoxa, lpsindu-se de semnul Sf.Cruci..

  Da , într-adevăr cuvinte prea puternice ..
  Cu iertare Pr Gabriel , nici eu nu înțeleg …

 9. De obicei, din Vietile Sfintilor, observam ca madularul cu care s-a savarsit pacatul (de ex. in cazul bataii parintilor-acesta nu putrezeste dupa moarte, decat cu dezlegarea ierarhului-vezi cazul cu Pr.Cleopa) se vatama cel mai mult. Aduceti-va aminte…Cain si-a ucis fratele si semnul care era? tremuratul mainilor…deci…madularul-alias mana cu care a filmat aceasta nebunie – va fi cel mai afectat…v-o spun din experienta. Cu membrul trupului cu care faci pacatul, prin acela suferi cel mai mult.
  Mi-a duc aminte de un caz stiut personal…o enoriasa a vrut sa dea afara un preot batran, pe motive neintemeiate, si a mers cu lista de semnaturi prin sat, sa iscaleasca oamenii ca sa mearga la protoierie si sa il dea afara….Consecinta? V-o spun eu, ca eu am inmormantat-o…ii tremurau mainile de nu mai putea tine nimic in maini..nici macar o amarata de cana cu apa, .si cu tot cu spovedanie si impartasanie…ani de zile i-a ramas acest “canon” luat din prostie de catre dansa, de la Dumnezeu…I s-a iertat pacatul, insa in mainile ei “traia” pecetea nebuniei ei…groaznic….si as putea sa va mai spun..ca sa ma intelegeti, dar ma rezum doar la atat.
  In ceea ce priveste pe eleva aceasta….daca este o nedreptate adusa preotului, mana cu care a filmat va suferi groaznic…probabil ca se va salbatici atat de tare incat va refuza rascumpararea acestui madular—-prin semnul Sf.Cruci.
  Aduceti-va aminte! In rugaciunile de dezlegare la inmormantare sau parastas, pe care le rosteste preotul… in prim plan nu este, curvina, hotia, omorul…ci…..”daca a amarat pe vreun preot cumva..”…
  Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!

 10. @Pr. Gabriel

  sper ca n-am sa va supar cu comentariul dar mi se pare nitel fortata asocierea, e totusi un copil nu un adult; nicidecum o enoriasa pornita impotriva unui preot batran.
  la fel si supozitiile referitoare la “salbaticirea” persoanei si asa mai departe. adica ne gandim mai degraba la demonizarea persoanei decat la posibilitatea pocaintei. nu stiu ce sa zic, mi se pare oarecum trista viziunea – parca Dumnezeu dorea indreptarea pacatosului si nu dezmembrarea lui.
  pe principiul acesta aproape contabilicesc karmic, Saul ar fi devenit cel mult un mut de treaba, fara maini, fara picioare.

  pe de alta parte, glumind un pic, inseamna ca e un tremur in redactiile jurnalelor si televiziunilor din Romania incat ma mir ca mai reusesc sa scrie…

 11. @Cititor
  Si eu m-am intrebat acelasi lucru legat de aceasta fata. Pe de alta parte este de inteles ca prvirea copiilor nu mai este curata dupa ce privesc toate murdariile pe telefonul mobil. Copiii respectivi nu mai sunt chiar copii nevinovati, ei poarta deja in privire si in suflet otravurile celor maturi in conditiile in care mintea nu le este matura. Sa se interzica elevilor purtarea in scoli a telefoanelor mobile ! In loc sa urmareasca explicatiile profesorilor, ei fac poze si privesc tot felul de mizerii chiar in timpul orelor. Neam care-si da singur cu tesla-n cap !

 12. Sa luam exemplul Chinei si sa interzicem tembelizarea si vulgarizarea populatiei.

  ‘Tasteless, Vulgar and Obscene.’ China Just Banned Hip-Hop Culture and Tattoos From Television
  http://time.com/5112061/china-hip-hop-ban-tattoos-television/

 13. ..”e totusi un copil nu un adult”
  OARE? Ca preot si profesor, va pot spune ca acesti copii, ca eleva in cauza, sunt mai mult decat simpli copii….si pe alocuri, depasesc in prostii si un adult..
  Pocainta este una, urmarea pacatului este…alta…poti trai cu pocainta si…insemnat de propria ta prostie…pe viata..
  Cati copii din”teribilism” sau “inocenta” gresc iremediabil azi? Numai daca ne gandim la bolile incurabile care se pot lua ..doar dintr-o singura “greseala” de 5 min.
  Multi zic:
  Cu ce sunt ei de vina, doar sunt niste copii buni! Sunt, nu zic nu! INSA e deajuns o singura greseala sa schimbe radical viata unui om, tanar, copil…si…iata consecintele nefaste.
  Acestia nu pot dezvolta pocainta? Ba da, dar consecintele rele sunt..inevitabile..

 14. Pingback: CAZUL PREOTULUI DE LA BARANCA (jud. Botosani) - INSCENARE SI EXECUTIE PUBLICA? Profesorul de religie acuzat ca ar fi batut "pana la sange" un copil de etnie roma – AGRESOR SAU VICTIMA? Mitropolia Moldovei acuza: "S-a INTOXICAT opinia publ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare