Alerta! – EXTREM DE GRAV si FARA PRECEDENT/ UPDATE: Se trece si la impiedicarea dreptului la vot?/ SABOTAREA INSTITUTIONALA A REFERENDUMULUI. Coalitia pentru Familie este obstructionata de BEC, comunicarea pe tema referendumului este limitata arbitrar, iar in unele judete inca nu exista Birouri Electorale!

2-10-2018 8 minute Sublinieri

 

ACTUALIZARE

Hotnews:

Referendumul pentru familie: Sute de președinți de secțiilor de votare s-au retras și din județele Dolj, Teleorman și Prahova

Peste 350 de președinți de secții de votare din județele Teleorman și Dolj au anunțat, marți, Birourile Electorale Județene la care sunt arondați că nu vor putea participa la desfășurarea referendumului pentru definirea familiei, transmite Mediafax. Și la Prahova un sfert dintre președinți au spus că nu vor fi prezenți.

Aproape jumătate din cei 363 de președinți de secții de votare din județul Teleorman, care au fost trași la sorți în ședința din 28 septembrie, au anunțat marți că nu vor lua parte la procesul electoral de la finalul săptămânii.

Cristian Toma, reprezentant USR în BEJ Teleorman, a declarat pentru Mediafax că numărul celor care s-au retras e îngrijorător de mare.

“Au depășit 100. Unii au murit, unii sunt bolnavi, unii nu știu că sunt pe listă, unii pur și simplu sunt în concediu sau au probleme personale și unii s-au mutat din județ. Cam 50% dintre toți. Acum trebuie să vadă ce fac, pentru că e posibil ca acest Referendum să fie un fiasco”, a spus Toma.

În județul Dolj situația e aproape identică, de aici retrăgându-se circa 100 de președinți de secții de votare dintr-un număr total de 530 puși pe liste. Majoritatea au invocat probleme personale.

La rândul său, președintele BEJ Prahova, judecătorul Ancuța Monica Mitrache, a declarat pentru Mediafax că aproximativ un sfert dintre președinții secțiilor de votare din județ au renunțat la funcții.

“Nu vă pot spune numărul exact. Pot să vă spun că în continuare se depun cereri de retragere. Imposibilitățile au documente justificative și sunt legate în general de motive medicale, evenimente în familie și altele. Cele mai multe sunt în general probleme medicale”,a spus Mitrache.

În județul Prahova sunt 623 de secții de votare.

Amintim că sute de președinți de secții de votare s-au retras și din județele Bihor, Cluj, Arad și Timiș. Citește mai multe: Organizarea referendumului întâmpină probleme mari în județul Sibiu, unde aproape jumătate dintre președinții secțiilor de votare s-au retras / Situații similare, dar la scară mai mică, în județele Cluj, Bihor, Timiș, Arad și Neamț

***

Stiri de Sibiu:

Fără precedent: Referendumul RISCĂ să fie BLOCAT la Sibiu; Se retrag presedinții de secții!

Situație fără precedent la Sibiu, unde organizarea referendumului este pusă în pericol din cauza retragerii persoanelor desemnate să fie președinți la secțiile de votare. Cu doar câteva zile înainte de scrutin, aproape jumătate din persoanele desemnate se retrag de pe lista intocmită de Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu, a declarat judecătorul Andrei Sebeșan.

”Cele 373 de persoane selectate să fie președinți ai birourilor electorale a secțiilor de votare au fost stabilite prin tragere la sorți din lista cu cei 1000 de experți electorali deținută de Autoritatea Electorală Permanentă. Problema este că mulți dintre cei aleși se retrag. Nu știu din ce motive, nu mai vor să participe, deși trebuie să  fie prezentat un motiv întemeiat pentru acceptarea cererii de retragere. Avem peste 150 de solicitări de retragere de pe listă până acum. Este un val de retrageri nemaiîntâlnit. Este o situație extrem de problematică, care pune sub semnul întrebării buna organizare a referendumului”, a declarat Andrei Sebeșan, președintele BEJ Sibiu.

Potrivit acestuia, în lipsa persoanei desemnată ca președinte al unei secții de votare, procesul electoral nu se poate desfășura.

În acest context, judecătorul Andrei Sebeșan a lansat un apel la disponibilitate, pentru a evita blocajul.

”Fac un apel la disponibilitate către persoanele aflate în evidențele AEP, să se implice în organizarea referendumului. Cei interesați trebuie să ia legatura cu AEP, unde se pot depune cereri”, a mai precizat președintele BEJ Sibiu.

Pe lângă retragerea celor desemnați de pe liste, o alta problemă este dată de lipsa datelor de contact ale expertilor, informațiile AEP nefiind actualizate.

Pentru munca depusă în cele patru zile de implicare în organizarea referendmului, un președinte de secție primește aproximativ 1000 de lei, impozabili.

Lista cu persoanele desemnate de BEJ președinți ai birourilor electorale a secțiilor de votare poate fi consultata AICI!

Referendumul pentru revizuirea Constituției se organizează în perioada 6-7 octombrie. Potrivit Autorității Electorale Permanente, în județul Sibiu vor fi amenajate la referendum 373 de secții de votare, dintre care 106 in Sibiu și Paltinis și 101 în Mediaș.

Alexandru Racu (fb):

Mda, greu de crezut, dar au ajuns sa recurga si la astfel de tactici. Daca nici acum nu pricepeti ca aici nu mai este vorba de gay si straight, de familie homo si hetero, ci de un efort masiv si sistematic de sabotare a democratiei, atunci va meritati soarta si meritati sa traiti intr-un sistem politic in care se va vota doar atunci cand vrea minoritatea tefelista. Daca vreti in continuare democratie, atunci e cazul sa va duceti sambata sau duminica sa votati. Asta deja nu mai este boicot. E sabotaj. Al democratiei si ordinii de drept.

Anghel Buturuga:

Sabotarea institutionala a referendumului

Referendumul este sabotat nu doar tematic, de catre armate de activisti si trolli care au ca scop evident distrugerea oricarei discutii, ci este sabotat, lucru extrem de grav, si institutional.

1. Deciziile complet aberante ale BEC referitor la materialele de campanie ale CpF. Asimilandu-le in mod abuziv si, cel mai probabil, nelegal, unor materiale de campanie electorala specifica unor alegeri electorale, aceste decizii implica pur si simplu obstructionarea comunicarii Coalitiei pentru Familie despre referendum.

Oamenii astia care au asteptat 3 ani de zile pentru ca initiativa lor avizata de CCR sa fie supusa votului se trezesc ca sunt tratati ca oricare alt partid politic – desi nu sunt alegeri electorale, ei nu sunt partid politic si obiectul votului este de interes general, constitutional. Oare asa au procedat BEC-urile si la referendumul din 2002 cand Constitutia a fost modificata pentru integrarea in UE?

2. CNA a decis, in mod similar, ca televiziunile trebuie sa trateze tema referendumului intr-un regim similar alegerilor electorale. Va fi interzis sa se vorbeasca despre referendum in ziua dinaintea votului (pe 5 octombrie) – ceea ce este aberant si inechitabil.

3. Exista BEC-uri in criza: presedinti si membri care se recuza. Exista posobilitatea efectiva ca in unele judetele sa nu poata fi organizate si sa fie functionale BEC-uri, ceea ce ar insemna ca in acele judetele nu se va putea vota. E absurd, dar se intampla: a se vedea cazul de la Sibiu.

Pana si comunicarea despre referendum de pe Facebook se discuta in ce masura intra in sfera comunicarii care ar trebui sistate pentru ca ar incalca legea care zice ca nu se face campanie inaintea alegerilor. In conditiile in care nu exista campanie electorala si nu exista alegeri – ci un vot pe o tema de interes general si constitutional.

Aceste acte de sabotaj institutional sunt total incorecte. Rusine autorilor! Rusine celor care le sustin!

***

Antena3:

REFERENDUM FAMILIE 2018. Mega-scandal înaintea referendumului. Aproape 675.000 de români nu sunt pe liste

18,9 milioane de cetăţeni au drept de vot – este anunţul făcut marți de Autoritatea Electorală Permanentă.

Iniţial, AEP a raportat la Biroul Electoral Central 18,2 milioane de cetăţeni. Acest număr este, însă, contestat la BEC de deputatul liberal Mihai Voicu.

“Vreau să încep cu o afirmație care cred că este greu de contrazis: aprobarea sau respingerea acestui referendum trebuie să depindă de toți cetățenii români cu drept de vot. Acum, acești cetățeni cu drept de vot sunt de două feluri, administrativ vorbind: sunt cetățenii români cu domiciliul în țară. Aceștia sunt în număr de 18.245.426. Aici intră și cei 3 milioane de români care locuiesc temporar în străinătate, dar care și-au păstrat buletine de România.

Mai există 646.562 de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care au un pașaport special care se numește CRDS și care sunt cetățeni români cu drept de vot, doar că nu au un domiciliu stabil în țară – au ales de foarte mult timp să se stabilească în străinătate.

Adunarea simplă a acestor cifre duce la 18.917.495 de cetățeni români cu drept de vot. Am trimis la BEC o cerere de emitere a unei hotărâri de interpretare a legii cu privire la constatarea acestei cifre. Am făcut acest lucru fiind conștient că validarea referendumului aparține CCR, însă eu nu am calitate să sesizez Curtea Constituțională, doar BEC o poate face – lucru care s-a și întâmplat”, a precizat Mihai Voicu.

Pentru ca referendumul să fie valabil, este nevoie de o prezență de cel puţin 30% la urne, din numărul total de alegători. Asta înseamnă că minimum 5,6 milioane (5.685.516) de români cu drept de vot trebuie să treacă pe la o secţie de votare, în cele două zile.

Iar 25% din totalul voturilor celor înscrişi pe liste să fie şi validate, adică cel puţin 4,5 milioane (4.571.357) de voturi.

Judecătorii de la Curtea Constituţională vor decide dacă, după închiderea urnelor, a fost asigurat cvorumul şi dacă Referendumul este sau nu valid.

Până atunci, însă, circumscripţiile din ţară se confruntă cu un număr mare de cereri de retragere ale preşedinţilor.

Anghel Buturuga:

Democratie hijacked (1): activistii anti-referendum fac totul ca tu sa nu votezi!

Va mai aduceti aminte de uriasul val de furie populara din turul 2 al ultimelor alegeri prezidentiale? Atunci, diaspora parea impiedicata de la vot, fiind prea putine sectii deschise.

Ei bine, acum asistam intr-adevar la o tentativa de rea credinta de impiedicare, de sabotare a exercitarii dreptului de a vota, de aceasta data chiar in interiorul tarii. Activisti anti-referendum care au capturat institutii ale statului si care iau decizii care contrazic legea cadru a referendumului vor ca cei din Bucuresti care nu se afla la domiciliul lor sa nu poata vota!

Este foarte grav si vorbim de zeci de mii de posibili votanti. Mi se pare ca se depaseste orice prag de ticalosie prin aceste tentative disperate, acum institutionale, de a sabota votul de pe 6 si 7 octombrie.

Redau mai jos ce a scris Catalin Sturza pe subiect:

„Există zvonuri că în București s-ar putea vota numai la adresa de domiciliu, în baza unei hotărâri date de BEM București care încalcă art. 21 din L3 / 2000 – legea-cadru de organizare a referendumului.

Dacă aceste zvonuri se confirmă la nivel de București și poate chiar la nivelul altor orașe din țară, fac apel către toți cei care susțin democrația prin respectarea votului, care este principalului instrument de exprimare democratic, să fie în localitatea de domiciliu pe 6 sau pe 7 octombrie. De asemenea, fac apel către studenții din București care pot merge în localitățile de domiciliu pe 6 sau pe 7 octombrie să facă acest lucru și să participe la vot.

Eu unul sper ca aceste zvonuri să nu se confirme – deoarece, așa cum am zis, această hotărâre încalcă legea-cadru a referendumului. Însă trebuie să fim pregătiți și pentru această eventualitate în care unii dintre noi ar trebui să ajungă, pe 6 sau 7 octombrie, în localitățile unde avem adresa de domiciliu.”

Democratie hijacked (2): La Vrancea, judecatoarea pro-LGBT obstructioneaza afisajul CpF

USR si ilibealul Mihai Voicu au impanzit tara cu contestatii privind materialele de comunicare ale CpF. Esenta o constitutie asimilarea acestor materiale cu unele electorale, ca la alegerile parlamentare sau prezidentiale. Ceea ce e evident fals, caci referendumul, ce sa vezi, nu e nici despre locuri in parlament, cum ar fi cel al dlui Voicu, nici despre Cotroceni, ci, in acest caz, despreConstitutie!

In unele Birouri Electorale Judetene contestarile USR si ale iliberalului Voicu si-au gasit aliati pe masura. Nu in toate. Dar, in unele, iata ca s-a trecut, pe baza acestor contestatii, la abuzuri.

Ultimul caz, Vrancea. Dupa ce s-a raportat ca sefa BEJ este mama organizatoarei evenimentului pro-transgender din Focsani, avand, ceea ce ridica legitim problema partizanatului, iata ca aflam ca BEJ a decis admiterea contestatiei. Prin urmare, in toata Vrancea afisajul CpF care nu se incadreaza in limitele absurde ale legii electorale va fi indepartat.

Asta se intampla cand avem activisti si partizani ideologici care au capturat institutiile statului.

***

VRANCEA MEDIA:

DOCUMENTE: BEJ Vrancea și BEJ Alba au dat decizii diferite în privința bannerelor privind referendumul. BEJ Vrancea susține că REFERENDUMUL este asimilat alegerilor pentru… Senat și Camera deputaților! În ce țară trăim?

Referendumul pentru revizuirea Constituției se organizează în baza Legii 3/2000, lege care prevede la art. 30 faptul că cetățenii au dreptul la campanie pentru referendum. De altfel, reprezentanții Comitetului de Inițiativă Cetățenească au precizat ieri faptul că ”această campanie privind referendumul NU cade sub incidența Legii 208/2015 pentru că NU se desfășoară simultan cu niciun tip de alegeri politice (art 15/1/ din Legea 3/2000) și nici a Legii 334/2006 întrucât si cetățenii – nu doar partidele politice – au dreptul la campanie potrivit art 30 din Legea 3/2000”. În plus, cheltuielile cu materialele informative pentru referendum NU sunt decontate de la bugetul statului, așa cum se întâmplă la alegerile politice.

În aceste condiții, avem deja în România decizii diferite în cazuri similare, cu privire la bannerele informative amplasate în mai multe localități din România. Astfel, o sesizare făcută la BEJ Alba a fost respinsă, în vreme ce sesizările făcute la BEJ Brăila și BEJ Vrancea au fost admise. Decizia de la BEJ Vrancea NU este definitivă, ea putând fi contestată în 48 de ore la BEC, așa cum a precizat BEJ Alba în dispozitivul hotărârii.

Întrebarea este: cum poți justifica o decizie susținând că se aplică legislația privind alegerea… Senatului și Camerei deputaților, când la mijloc este vorba de un REFERENDUM de revizuire a Constituției?

 1. DECIZIA BEJ Alba: RESPINGE solicitarea!

2. Decizia BEJ Vrancea: ADMITE sesizarea (formulată de aceeași persoană)

3. BEJ Vrancea se raportează la Legea 208 privind alegerea… Senatului și a Camerei Deputaților, deși pe 6 – 7 octombrie avem REFERENDUM!

3.1 La art. 65 se face referire clară la candidați, partide politice, alianțe politice etc.. Absolut nicio legătură cu noțiunea de REFERENDUM.

4. Peste tot în Legea 208 se face referire la partide politice, alianțe politice, candidați independenți. Ce legătură au cu REFERENDUMUL?

5. BEJ Vrancea s-a raportat și la Legea 334 privind finanțarea activității PARTIDELOR POLITICE. Care-i legătura cu REFERENDUMUL?

6. Aceeași Lege face referire la partide și alianțe politice, candidați independenți. Pe 6 – 7 octombrie avem REFERENDUM, nu alegeri locale sau parlamentare!

***

Coalitia pentru Familie:

Comitetul de Inițiativă Cetățenească, Coaliția pentru Familie și Platforma civică ÎMPREUNĂ reclamă și condamnă interzicerea de către autorități a dreptului cetățenilor români la campanie pentru Referendumul din 6 – 7 Octombrie 2018, la sesizările nelegale ale unor agenți propagandistici anti-referendum.

La Brăila, aseară, un echipaj de poliție a intervenit în curtea unei Biserici și a dat jos un banner, sancționându-l pe preotul paroh.Este fără precedent după 1989 ca poliția să acționeze discreționar în incinta unei biserici, fără temei legal, intervenind în viața unei comunități creștine, interzicând libera expresie și libera manifestare în cadrul campaniei pentru Referendumul național.

La București s-a dispus îndepărtarea materialelor de campanie pentru Referendum amplasate de cetățeni prin Comitetul de Inițiativă Cetățenească și prin Coaliția pentru Familie, cu motivarea nelegală că cetățenilor și organizațiilor acestora li s-ar aplica prevederile Legii 208/2015 și ale Legii 334/2006. De asemenea, cetățenilor români li se interzice folosirea culorilor drapelului național în campania pentru Referendum, măsură, la rândul ei, nelegală.

În țară există birouri electorale județene care au interzis accesul liber al cetățenilor și organizațiilor acestora la serviciile de radiodifuziune și televiziune pentru campania pentru Referendum, cu aceeași motivare nelegală.

Aceste situații atestă încercarea generalizată de interzicere a dreptului cetățenilor români și organizațiilor civice ale acestora la desfășurarea unei campanii în mod liber și fără a fi discriminate, cu motivarea nelegală că această campanie pentru referendum este una electorală, având ca actori doar partidele politice.

Denunțăm excluderea de către autorități a cetățenilor și organizațiilor civice ale acestora din campania pentru Referendumul din 6-7 Octombrie care nu este o campanie electorală, atragând atentia că această campanie nu cade sub incidența Legii 208/2015 pentru că nu se desfășoară simultan cu niciun tip de alegeri politice (art 15/1/ din Legea 3/2000) și nici a Legii 334/2006 întrucât si cetățenii – nu doar partidele politice – au dreptul la campanie potrivit art 30 din Legea 3/2000.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos: Comunicat de presă

În legătură cu unele afişe postate în spaţiile aparţinând bisericilor din Eparhia Dunării de Jos, facem cunoscut că materialele privind îndemnul pentru participarea la Referendumul din data de 6-7 octombrie 2018 au scop informativ pentru populaţie şi sunt realizate de către Coaliţia pentru Familie, iar postarea acestora s-a făcut de către reprezentanţii Coaliţiei, preoţii susţinând această iniţiativă pentru definirea fără echivoc în Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie.

Poziţia Arhiepiscopiei Dunării de Jos rămâne constantă faţă de demersul perfect democratic validat de Curtea Constituţională, întrucât se afirmă protejarea familiei tradiţionale şi limpezirea în textul constituţional a noţiunii de căsătorie, adevăruri pe care Biserica le-a propovăduit dintotdeauna.


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “Alerta! – EXTREM DE GRAV si FARA PRECEDENT/ UPDATE: Se trece si la impiedicarea dreptului la vot?/ SABOTAREA INSTITUTIONALA A REFERENDUMULUI. Coalitia pentru Familie este obstructionata de BEC, comunicarea pe tema referendumului este limitata arbitrar, iar in unele judete inca nu exista Birouri Electorale!

 1. Halucinant !!!

 2. “Va fi interzis sa se vorbeasca despre referendum in ziua dinaintea votului (pe 5 octombrie) – ceea ce este aberant si inechitabil.”

  1. Ei , na , cum sa fie aberant daca asa e legea electorala? Ce facem , incercam chiar noi sa ocolim legea si sa dam alte prilejuri de comentarii ?
  2.inechitabil , DA , poate fi , pentru ca sabotorii actiunii nu vor tine cont de nimic …

  Dar , fratilor , multe din problemele astea se datoreaza tocmai ….organizatorului referendum-ului , recte , onor Guvernul . Cu alte cuvinte , se tinde spre ceea ce tfl-istii teoretizeaza ca fiind un exercitiu executat de coalitia de guvernare in vederea sondarii populatiei dar , mai ales , a oamenilor lor din teritoriu. Semanam , din nou, a cobai ?!?! Cam , DA …

  Sa ne mai amintim din urma , despre faptul ca CpF-ul si BOR au facut greseala ca in cei 3 ani de tergiversari , au ridicat cateodata total , piciorul de pe acceleratie si nu s-au organizat cum ar fi trebuit , la nivel teritorial ????..lucru pe care adversarii nu l-au facut niciodata , ba dimpotriva , ne-au sicanat permanent… CpF-ul a existat doar la varf …si atat. Anuntul PSD-ului cu fixarea grabnica a referendum-ului ne-a prins in offsaid … Ca intotdeauna , culegem ceea ce am semanat…
  Dar Dumnezeu poate sa faca si din piatra , pâine . Din punctul acesta de vedere , ii dau perfecta dreptate IPS Laurentiu Streza ( pe care nu’l aveam deloc , pana acum , la suflet ) cand ne-a indemnat la post si rugaciune , in aceasta saptamana.
  Doamne ajuta !

 3. Este socant ce vad.Sunt voluntar in distribuirea de pliante pro referendum, iar cu aceasta ocazie te expui mereu la reactii diferite din partea oamenilor de acceptare de indiferenta (multe) de apostrofare etc Dar sa auzi ca unul din pnl partid pe care il consider la fel de neomarxist ca oricare altul de extrema stanga, a cerut sa fie scoase toate banerele si primaria chiar asa a facut este groaznic. Acesti tineri se mobilizeaza asa de frumos si sa auzi ca presedintii de sectii pleaca cred eu in urma santajelor ca daca participa vor fi etichetati intr un fel, in acest fel toata munca aceasta asa de frumoasa putand sa cada, nu ti vine sa crezi, mai ales cand stai si vezi indiferenta multora si stai si dai pliante pt a auzi cat mai multi. Sondajele vorbesc de posibile participari de 60 la suta ceea ce e f bine dar sa fie astfel de probleme impuse de acesti neomarxisti. Cati nenorociti au ajuns in functii de conducere. CPF la conferinta de presa spunea de emisiuni oprite la tv si radio de faptul ca nu erau invitati ci doar cei care se opun sarmanii, nestiind ce fac… E grav ce se intampla, acesti tineri voluntari muncesc asa frumos si uite ce se intampla. Vai de ce am ajuns.

 4. Este socant ce vezi. Sunt voluntar in distribuirea de pliante vad ce munca atat de frumoasa duc acesti tineri si in acest timp un liberal care face parte dupa mine dintr-un partid la fel de extremist ca unul de extrema stanga, reuseste sa impuna scoaterea banerelor iar primaria sa accepte. Am obs si prin oras asta… nici o pregatire. Nici un baner, la alegeri te lovesti de toate mutrele pe toate gardurile, iar acum nimic iar afisele care le pun acesti tineri sunt rupte de cei de la usr. Nu mai spun ce violenta au in gesturi si voce. Sunt cei mai intoleranti cu ceilalti. La fiecare pliant te astepti la reactii de indiferenta care doare sufleteste, la vociferari, la acceptari si multumiri, asta in niste procente variate. Acesti tineri se mobilizeaza asa de mult iar altii ISI BAT JOC DE MUNCA LOR fara ca acesti credinciosi sa stie sau sa reactioneze. Este groaznic sa stii ca 60 la suta voteaza, ca majoritatea accepta ideea de casatorie intre femeie si barbat si uite ce se intampla.
  Presedintii de comisii sunt santajati ca li se vor pune diferite etichete si renunta. Au ajuns la noi sa aiba astfel de influenta acei impotrivitori. Stai si vrei sa atragi oamenii sa ia acele pliante si uite, ce lucruri pentru care ar trebui sa fie pedepsiti, fac te miri ce indivizi. Acel liberal Mihai Voicu ar trebui reclamat propriului partid, dar cred ca toti sunt aceeasi cloaca de reeducati. Vai de noi ce am ajuns si cum este distrusa munca acestor tineri voluntari.
  Eu am mai trimis un comentariu care nu a aparut.

 5. @ Constantin:

  A aparut si primul.

 6. Oare de ce tocmai la Sibiu, in fieful lui Iohannis, se retrag presedinții de secții?
  Astrid Fodor (FDGR) primarul ales la Sibiu după Klaus Iohannis, din 2002 până în 2008 a fost director economic al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Astrid_Fodor

  Biserica Evanghelică C.A. din România: Un referendum inițiat de o putere dictatorială nu poate fi susținut!
  “Noi susţinem credinţa în Dumnezeu, libertatea şi toleranţă faţă de minorităţi.”
  https://www.antena3.ro/actualitate/religie/referendum-familie-2018-biserica-evanghelica-c-a-din-romania-un-referendum-initiat-de-o-putere-489024.html

  Biserica Evanghelică C.A. din România numără în prezent ca. 14.300 de credincioși. Cu ocazia vizitei cancelarei Angela Merkel la București, premierul Emil Boc a admis că sumele alocate Bisericii Evanghelice de la bugetul de stat ar trebui să fie superioare proporției credincioșilor luterani din România.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Evanghelic%C4%83_de_Confesiune_Augustan%C4%83_din_Rom%C3%A2nia

 7. Ierarhia să se implice, unde oamenii nu po vota, preotul cu cantaretul și cei din consiliu parohial să meargă din poarta in poarta să facă liste cu cei care vor să voteze și nu pot. Să închirieze ierarhii locului 4, 5 microbuze să poată vota oamenii la cea mai apropiata secție. De sâmbătă se face cvorum.

 8. @robert

  Nu cred ca e legal sa transporți oameni la vot.

 9. Ii transporta ca nu au unde vota, nu le spun ce sa voteze. Se poate, daca se vrea

 10. Trebuie sa postim si sa ne rugam. Nu mai este mult pana duminica.
  @Robert cr – doar daca oamenii pot fi dusi cu autoturismul personal al unor oameni de bine.

 11. Au fost si urne mobile. Batrani de la tara au votat acasa in urne mobile. Numai ca acuma e alceva , cum zicea si Fane – timp scurt , pe deasupra credem ca se aduna 6.000.000 la vot si gata.
  Acuma imi dau in cap ca nu am tinut post saptamana asta…

 12. “Nu te teme turma mica”. Situatia este asta pe care o cunoastem. Si nu prea ne convine. Dar la ce ne asteptam? De ce suntem dezamagiti si infricosati? Nu stiam de la inceput caror duhuri ne opunem? Personal ma bucur ca ierarhii nostri au dat dovada de curaj si au marturisit. Nimeni, niciodata, nu a iesit invingator cand a luptat impotriva lui Dumnezeu. Sus sa avem inimile!

 13. @Robert:

  Poate fi utila parcurgerea acestei hotarari a.i. sa fie respectata legea: http://referendum2018.bec.ro/wp-content/uploads/2018/09/Hotarare-nr.21.pdf

 14. La asa ceva chiar nu ma asteptam!!! La tot felul de presiuni ,da dar la sabotaj, nu!
  Are dreptate Alexandru Racu afirmand ca este sabotata insasi democratia!

 15. Inteleg sa lupte impotriva Refendumului cei cu orientari LGBT, dar cei cu familii normale, cununati religios, cu copii, sa aibe asemenea pozitii este luciferic!
  Asta este rodul la 30 de ani de manipulare prin tv, presa, filme in care persoanele homo si lesbi au fost promovate cu roluri pozitive, eroi principali, nedreptatiti, prigoniti etc

 16. @cititor
  “Nu stiam de la inceput caror duhuri ne opunem?”
  90% din populatie nici macar nu este constienta de existenta acestor duhuri, ascunse simturilor, dar inteligibile la o analiza mai atenta a ceea ce se intampla. Sa nu ne amagim, ar fi bine daca macar 10% dintre mintile noastre nu ar putea fi controlate de aceste duhuri. Doar prin rugaciune si contemplatie ne putem dezmetici ca sa pricepem, cat de cat, cum, prin diverse ganduri, mintea rataceste si ne rataceste neincetat.

 17. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Bihorl-au amendat cu zece mii de lei pe proprietarul unei brutării, după ce a introdus pliante pentru referendum în pungile cu pâine trimise magazinelor. „Apără copiii României! Apără căsătoria dintre un bărbat şi o femeie! Apără România de mâine! VINO LA REFERENDUM! VOTEAZĂ „DA” pentru definirea în Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. 6-7 octombrie 2108, să fim 6.000.000 la VOT! Doar aşa ne apărăm copiii”, arată mesajul care îi îndeamnă pe consumatori să voteze la referendum.
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ce-a-patit-proprietarul-brutariei-care-a-bagat-pliante-pro-referendum-in-pungile-cu-paine.html

 18. 47 de europarlamentari au transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă:
  “Permiterea efectuării acestui referendum promovează retorica anti-LGBTI și încurajează discursul prin ură și violență împotriva persoanelor LGBT. Nu putem permite ca acest limbaj legal să pună persoanele LGBT, inclusiv copiii și copiii LGBT în familii curcubeu, într-o poziție vulnerabilă și în încălcarea flagrantă a dreptului fundamental la nediscriminare, așa cum este consacrat în Legea drepturilor omului a UE.”
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/47-de-europarlamentari-i-au-scris-lui-dancila-despre-referendum-suntem-ingrijorati.html

  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

 19. Un avocat italian îi îndeamnă pe românii din Italia să voteze DA la referendum „în ciuda puternicului lobby gay și a dictaturii gândului unic”
  https://www.activenews.ro/stiri-diaspora/Un-avocat-italian-ii-indeamna-pe-romanii-din-Italia-sa-voteze-DA-la-Referendumul-din-6-7-octombrie-%E2%80%9Ein-ciuda-puternicului-lobby-gay-si-a-dictaturii-gandului-unic-152766

  Actori de renume merg la referendum, dar comediantii se tem sa mearga.
  Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca, Vlad Miriță și Ozana Barabancea vor merge la referendum.
  https://evz.ro/referendum-pentru-familie-oamenii-de-cultura-optiunea.html

  Alexandru Arşinel, în vârstă de 78 de ani, nu va merge la referendum “pentru că nu vreau să-mi influneţez viaţa şi viitorul”.
  https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/arsinel-nu-merge-referendum-data-viata-abtin-1_5bb4630edf52022f751c1683/index.html

 20. Exista urne de vot mobile, preotul ajutat de cantaret poate cere aceasta si vor veni la toti din sat. Ei au astfel de urne.
  Suntem prigoniti groaznic, politistii tocmai au fost informati ca nu avem voie sa distribuim acele pliante la sesizarea unui homosexual cu gesturi patologice, de femeie, asta la Unirea. Ce motiv a gasit acel individ Mihai Voicu de la extrema stanga pnl, ca exista tricolor pe buletin, ceea ce spuneau si politistii. Ei spuneau ca asa au fost instruiti, deci s-a si insistat pentru asta la ei. Imediat s a pus in practica. Asta a avut si un efect de timorare a unor fete voluntare.
  CNA a dat drumul la mesaje pro sau anti venire la referendum. Asta nu e corect pt ca a indemna sa nu vina nu e un raspuns la intrebare, e un gest intentionat. Ei sunt constienti ca mai multi spun ca da, chiar daca ei ar veni sa spuna nu. . La alegeri sunt chemati toti ca sa se stie una clara. Dar aici asta e un boicot cum zic si ei.
  Suntem nepregatiti parca nu ne am facut temele. Nici un baner… Unele afise mari AU FOST SCOASE AZI, SAU IERI chiar in campanie…
  Ce sa faci doar cu voluntari care incearca sa abata de la grijile specifice pe unii care merg indiferenti pe strada aratandu-le un fluturas… Un baner era vazut de sute de oameni… Cum sa impui si sa reusesti sa scoti acele banere importante. care dau si o atmosfera care cheama oamenii sa raspunda.
  Ce mizerie de partid penele care accepta tacit ceea ce face un asemenea individ Mihai Voicu, sunt deja neomarxisti. Ar trebui mers acolo sa li se spuna.
  Cat cantaresc aceste fapte la judecata, greu de imaginat de om. O sansa istorica sabotata de unul sau mai multi. Zic fara judecata doar ca o observare cu ingrijorare , vai de cei prin care vin ispitele.
  Intr adevar suntem persecutati. Nu se vede nimic pe strada in preajma acestui act istoric. S au gasit asa usor atat de multi care sa impiedice. Sa stam bine.

 21. Pingback: „...ca să se descopere gândurile din multe inimi” / ACTE DE INTIMIDARE FATA DE VOLUNTARII COALITIEI PENTRU FAMILIE SI VANDALIZAREA AFISELOR. Grupurile #boicot aplica tactici agresive de gherila urbana/ Strategia de sabotare a Referendumului pentru C
 22. “NU VĂ FIE TEAMĂ! ȘI NU VĂ RUȘINAȚI ÎN FAȚA LIPSEI DE RUȘINE!”

  https://marturieathonita.ro/nu-va-fie-teama-si-nu-va-rusinati-in-fata-lipsei-de-rusine/

  “Atunci când adversarii referendumului spun că acesta e inutil, să știți că au înțeles eficacitatea inițiativei și se tem de el.
  Atunci când se plâng că revizuirea constituțională nu e necesară pentru că nu schimbă şi nu aduce nimic nou în privința căsătoriei, traduceți că au priceput foarte exact că după referendum nu vor mai putea schimba legea căsătoriei naturale prin presiune politică.
  Atunci când spun că avem alte priorități de rezolvat înaintea unui referendum pentru consacrarea căsătoriei naturale în Constituție, înseamnă că ar vrea să amâne la nesfârșit orice consultare populară pe această temă.

  Atunci când spun că tema căsătoriei este o falsă dezbatere, uitați-vă cât de puternic se implică în ea.
  Atunci când dau Coaliției pentru Familie indicații ce anume ar fi trebuit să facă și să dreagă, în locul referendumului, pentru a sprijini familia, gândiți-vă că nu dă lupul dezinteresat sfaturi mieilor și întrebați-i de ce nu fac ei adevarata coaliție pentru familie, care să se ocupe cu punerea în practică a sugestiilor pe care ni le dau nouă.
  Atunci când aduc vorba numai despre familie, fie ea monoparentală sau tradițională, o vor face doar ca să distragă atenția de la faptul că referendumul este despre căsătorie și nu despre familie.
  Atunci când vă vor face fasciști, să știți că țipă din ei bolșevicii (sau „idioții utili” ai acestora, cum le spunea Lenin).
  Când vor acuza Coaliția pentru Familie că este finanțată de neo-protestanții americani, să știți că fac aceste acuzații pe bani norvegieni; sau europeni; sau de la neo-bolșevicii americani.
  Când spun că oricum nu ceruse nimeni căsătoria homosexuală, fiți siguri că în realitate așteptau doar momentul oportun; și că nu ar fi consultat, atunci, prin vot direct, populația.
  Când spun că poporul e prost, de fapt ei știu că poporul e greu de prostit în cele ale firii și firescului.
  Când vor arăta cu degetul spre Putin, o fac doar pentru a nu fi căutați de patronii lor ideologici.
  Când vor striga că e opresivă societatea, luați aminte ce buni milițieni și poterași ai gândirii și exprimării se pregătesc să fie.
  Când vor acuza Biserica și cultele, va vorbi de fapt ciuda lor că nu mai sunt doar ei societatea civilă; și că nu o mai reprezintă.
  Când vă vor acuza de bigotism, vor demonstra intoleranța lor.
  Când vă vor spune înapoiați, să știți că ei nu sunt mai avansați decât pe drumul nihilismului.
  Când vă vor acuza că vreți să interziceți noi libertăți pentru unii, să știți că voiau să le impună pe spezele libertăților voastre.
  Nu vă fie teamă. Și nu vă rușinați în fața lipsei de rușine.
  DA la referendum!”

  “Traim acum cele mai bune vremuri de mantuire”! (Parintele Sfant Arsenie Boca)

 23. https://www.facebook.com/speri.speri/posts/2195769300665944 – autoarea este Cristina POPESCU, nu Topescu, ar trebui sa nu se mai raspandeasca cu numele gresit.

 24. @ Tatarul: Nu numai sau prea putin pe motive din astea. Mai ales pe motive de psihoza politica si de receptivitate/obedienta maxima la manipularea pe zona #rezist, anti-Dragnea.

 25. Deputatul USR Matei Dobrovie a anunțat că demsionează din partid și va susține referendumul pentru familie.
  “Am votat PENTRU în Camera Deputaților și îndemn cetățenii României să iasă la vot pe 6–7 octombrie! Această inițiativă civică este un exercițiu democratic util, legitim și îmbucurător.”
  “Comportamentul PSD-ului este ipocrit: în țară, pesediștii „apără familia tradițională”, iar la Bruxelles, europarlamentarii social-democrați votează cele mai progresiste rapoarte anti-familie, așa cum o face grupul S&D. Acolo sunt progresiști radicali, în țară conservatori. Trebuie să se decidă!”
  https://www.antena3.ro/politica/referendum-familie-2018-demisie-surpriza-in-usr-un-deputat-pleaca-din-partid-pentru-ca-sustine-489323.html

 26. Pingback: REFERENDUM FRAUDE. Cronica unei contestări anunțate a referendumului. ULTIMUL ASALAT, SI CEL MAI AGRESIV, DE DEMOBILIZARE: DIVERSIUNEA FRAUDELOR
 27. Alexandru Arsinel un spalat pe creier un actor fara personalitate care azi-maine va fii chemat de Domnul sa raspunda pentru viitorul copiilor.Sa nu mai aud de omu asta in veci!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare