MIHAI NEȘU PENTRU REFERENDUM: “Mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar DA pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă”/ Mărturii de la Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și alții: „La Referendum vom vota DA, din toată inima” (Video)/ VIRGILIU GHEORGHE: Ieșirea la vot are valoarea unei mărturisiri

3-10-2018 12 minute Sublinieri

Mihai Neşu, 35 de ani, fost fotbalist al Stelei, vorbeşte despre tema referendumului din weekend şi îşi argumentează convingerile.

Libertatea găzduiește, în această perioadă, puncte de vedere diferite ale ambelor curente de gândire din societate: pro și contra referendum.

Mihai Neşu a rămas acelaşi om senin, în ciuda vitregiilor sorţii. O vilă cochetă, într-un cartier rezidenţial din Oradea, într-o casă străjuită de un gard viu luxuriant, bărbatul de 35 de ani este împăcat cu sine.

„Trăiesc cel mai bun moment al meu. Credinţa în Dumnezeu mă împlineşte şi îmi oferă cea mai mare linişte, niciodată nu m-am simţit mai bine în existenţa mea”, spune Neșu.

Fostul fotbalist e în scaun cu rotile după acel moment negru din 10 mai 2011. Atunci, şi-a fracturat coloana cervicală, după ce un coechipier, Alje Schut, a căzut peste el la un banal antrenament.

– Mihăiţă, ce părere ai despre subiectul important al acestei săptămâni, referendumul din weekend?

– Omul e singura fiinţă de pe pământ care, prin ceea ce face, riscă să-şi producă singur dispariţia. Deşi e singura fiinţă capabilă să judece. Au fost strânse semnături de la trei milioane de români pentru referendum, e o şansă mare să rămânem pe drumul cel bun. Dacă nu se revizuieşte legea asta şi rămâne aşa vagă, o să ajungem să vrem să ne căsătorim cu televizorul, cu maşina de spălat, cu alte alea şi alţi ăia. Doamne fereşte!

– Cum se susţine ideea pe care tu o expui, o aperi?

– E lăsat de Dumnezeu ca un bărbat să se căsătorească cu o femeie. Altfel, apar repercusiuni şi se alege praful. Şi de noi, şi de ei, fiindcă noi, oamenii, suntem legaţi unii de alţii. Dragostea lăsată de Dumnezeu nu e cea a celor ce susţin promovarea homosexualităţii, a schimbărilor de gen. Sau să-ţi fie luat copilul de acasă, cum s-a întâmplat în Canada, fiindcă fiind băiat i-ai spus că e băiat şi nu l-ai lăsat să aleagă el ce este. Nişte enormităţi.

– De ce le numeşti astfel?

– În Evanghelie au mai fost lucruri ce au depăşit măsura şi mila lui Dumnezeu şi s-au sfârşit foarte tragic. Uite în prezent. În Grecia, s-a aprobat căsătoria persoanelor de acelaşi gen şi după puţin timp a picat la ei un incendiu imens.OK, anual la greci sunt incendii, dar n-au fost atât de puternice. Nu e de joacă! Tot ce nu e de la Dumnezeu moare! Nu poţi să-ţi faci poftele la infinit.

„O dovadă de credinţă”

– Vei merge la referendum?

– Clar. O să reuşesc cumva. Şi dacă nu-mi va fi reparată maşina, am o Lancia Voyeger, mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar Da’ pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă, dovedeşti că te lupţi pentru Dumnezeu. Altfel, vreţi să vă lepădaţi de Dumnezeu? N-o să fie bine.În afara celor trei milioane de semnatari, cred că vor fi mai mulţi care vor vota pentru a trece în Constituţie, clar, că o căsătorie e legătura dintre un bărbat şi o femeie, nu între soţi, care ar fi interpretabilă.

– Pari foarte aprins de această idee ce a stat la baza referendumului.

– Îmi pare rău când văd că oamenii nu sunt interesaţi să treacă tot prin filtrul lui Dumnezeu. Dacă nu o faci, rişti să te laşi păcălit de gânduri. Uite, îţi citesc două chestii (se ajută de un stick pentru a găsi pe smartphone citatele pe care le va rosti): «Sufletul omului ia decizii de la gânduri, altfel se înşală». Mai exact, nu poţi numi dragoste o relaţie între doi bărbaţi sau două femei. Apoi: «Omul nu a fost clădit spre înclinaţii păcătoase, dar, în urma căderii în păcat, darurile cele bune sădite în sufletul lui s-au prefăcut în patimi. Nevoia de a mânca s-a transformat în lăcomia pântecelui, care duce la boli, apoi nevoia de a bea la beţie, adulterul şi desfrâul izvorâte din dorinţe necuviincioase. Răul ia fiinţă prin neexistenţa binelui!»

Mihăiţă Neşu are şi o fundaţie ce-i poartă numele: „Ei, cei 115 copii de acolo, mă ajută pe mine, nu eu pe ei! Sper să facem un sediu mai nou, mai încăpător.”

Ce crede Mihai Neșu despre căsătorie și referendum:

„E firesc, femeia şi bărbatul sunt singurii care pot întemeia o familie, binecuvântată de Dumnezeu. Doar această comuniune poate perpetua specia. Celelalte sunt doar pofte ale anormalului.”

„Eu mă mir cum se gândesc lucruri aberante, sunt chestii făcute fără de Dumnezeu. Sper ca noi, românii, ortodocși, să facem ceea ce trebuie, ceea ce e normal. Trebuie să meargă lumea la referendum, nu vă lăsaţi păcăliţi!’

Referendumul de modificare a Constituţie României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie 2018. Iniţiativa „Referendumul pentru familie”, cum mai este recunoscut, are la bază iniţiativa ce vizează înlocuirea sintagmei „între soţi” din articolul 48, alineatul 1 al Constituţiei cu cea „între un bărbat şi o femeie”.

La referendum se va putea vota între orele 7.00 şi 21.00.

Românii care vor participa la referendum vor trebui să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

 • ActiveNews: 

„La Referendum vom vota DA, din toată inima”. Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și artiștii lirici Vlad Miriță și Ozana Barabancea, pentru familia formată din bărbat și femeie

„La Referendum vom vota DA, din toată inima, pentru copiii și nepoții noștri, pentru viitorul României!“, au transmis pentru cititorii ActiveNews marea actriță Maria Ploae și soțul ei, regizorul Nicolae Mărgineanu, fiu de fost deținut politic. Mai mulți artiști și-au anunțat aceeași opțiune fermă pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie, care se va vota la Referendumul din 6 și 7 octombrie. Astfel, întrebat pe această temă într-o emisiune TV (audio/video mai jos), îndrăgitul actor Florin Piersic a răspuns: „Sunt de acord că trebuie să păzim familia: bărbat și femeie; soția mea și Florin Piersic, soțul. Asta poți să o iei ca pe o declarație a mea, că eu iubesc familia, că eu țin cu familia. Asta e tot”.

Opinia lui Marcel Iureș a devenit virală zilele acestea, când a fost reluat extrasul dintr-o emisiune de la postul DigiTv când realizatorii, formați de anticreștinul vorace Cristian Tudor Popescu, Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru, încercând să obțină o părere pro-homosexuală au rămas de-a dreptul siderați, ca la dentist, de afirmațiile categorice ale marelui actor. După cum ActiveNews a relatat la vremea respectivă, foștii ziariști de la Gândul, unde atacul la adresa Bisericii Ortodoxe era tema principală, au început emisiunea prin a se mira de formula de salut a lui Marcel Iureș – „Doamne-ajută!” -, dar și că acesta este un om credincios. Întrebat de Negruțiu ce părere are despre inițiativa Coaliției pentru Familie, „o organizație formată din mai multe ONG-uri afiliate Bisericii care vrea să schimbe definiția familiei în Constituție în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie”, Marcel Iureș a dat un răspuns care i-a lăsat pe cei doi fără replică: „Un bărbat și o femeie… și nu e normal?” Uluiți, cei doi încearcă să se replieze și nuanțează întrebarea, precizând că tot ceea ce face Coaliția pentru Familie este pentru a exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex, dar primesc un răspuns și mai direct: „E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc”, a mai spus actorul, adăugând că „la baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii” (video mai jos).

Sofia Vicoveanca, Doamna muzicii populare, o mare artistă daruită în totalitate neamului românesc a anunțat deja printr-o filmare că susține Referendumul pentru definirea căsătoriei și va vota cu DA în week-end-ul 6-7 Octombrie, pentru a fi apoi atacată de postacii anti-Referendum. Actrița Manuela Hărăbor face o adevărată mărturisire de credință pe pagina sa de Facebook, anunțându-și opțiunea fermă de DA la Referendumul pentru Căsătorie din 6 și 7 octombrie.  La fel ca artista Sofia Vicoveanca, și Manuela Hărăbor a fost linșată online de brigăzile postacilor boicotangii din rețelele deschise antiromânești. Nici una însă nu s-a intimidat, ba chiar le-au mai și răspuns în față postacilor.

Iată postarea Manuelei Hărăbor: „Votez DA la Referendum! Aceasta e convingerea mea. Și am rugămintea de a fi cel puțin respectată. Este ceea ce gândesc. O inițiativă care nu are de a face cu politicul. Puteau să o facă și guvernele precedente, dar nu au făcut-o. Convingerea mea cu privire la acest subiect ține de normalitate. De perfecțiunea zidită dintru început de Dumnezeu. Și dacă îndrăznesc să mă număr printre copiii Lui Dumnezeu, încerc să nu mă abat de la nicio învățătură primită de la El. Eu îmi asum orice faptă și nu mă rușinez să mărturisesc. Și această inițiativă nici măcar nu mă privește direct. Sunt mamă, dar nu voi fi niciodată soacră mare și nici bunică. Dar asta nu mă oprește să mă gândesc în ce lume vor trăi viitorii copii ai României. Cu siguranță viețile lor nu vor fi doar lapte și miere, cu siguranță se vor izbi de multe greutăți și poate multe lipsuri. Dar cel puțin vor avea șansa să trăiască într-o lume nemodificată din prea multă corectitudine politică. Avem un Ziditor care a creat viața într-o rânduială perfectă. Cei care vor să o schimbe s-au lepădat demult de El. Eu nu mă lepăd de Hristos, oricare ar fi consecințele.”

Actrița apare și într-un clip explicativ cu privire la Referendum, pe care îl publicăm mai jos.

De asemenea, tenorul Vlad Miriță și artista lirică Ozana Barabancea și-au exprimat aceleași gânduri creștinești. Căsătoria este una singură – uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie – și așa va rămâne! La Referendum vom vota, categoric, DA!”, afirmă Miriță într-o înregistrare video postată de Mitropolia Ardealului. Într-o postare video de pe Facebook, pe care o preluam și noi în baza textului, titrată cu mesajul “Slava lui Dumnezeu pentru toate!”, artista Ozana Barabancea ne spune “cu bucurie în suflet” că “am decis să vă invit la Referendum și să susținem familia formată dintr-un tătic și o mămică, dintr-un bărbat și o femeie. Pentru că așa am fost eu învățată în această minunată familie a mea de intelectuali credincioși, pentru că așa îmi educ și eu copiii, să aleagă fericirea, și pentru că Hristos ne iubește pe toți, păcătoșii, dar nu iubește păcatul. Să fim binecuvântați!” Doamne, ajută!

Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: Ieșirea la vot are valoarea unei mărturisiri. Sunt momente istorice, când un popor poate să își scrie istoria, iar acum este unul dintre acestea!

Biofizicianul Virgiliu Gheorghe îndeamnă românii să iasă la vot pe 6-7 octombrie, pentru că are valoarea unei mărturisiri în fața lui Dumnezeu. Într-un interviu din numărul pe octombrie al revistei Familia Ortodoxă, spune că acest moment este unul istoric, în care poporul român își poate scrie istoria.

„Cred că are valoarea unei mărturisiri. Dacă românii vor face această mărturisire, cu siguranță mare va fi răsplata lui Dumnezeu asupra întregului neam. Suferim, am ajuns unde am ajuns fiindcă am fost prea pasivi în ultimii 28 de ani, prea toleranți cu răul care a invadat societatea românească. Credința noastră spune clar că Dumnezeu ne va judeca nu numai pentru răul pe care l-am făcut, ci și pentru binele pe care eram datori să-l împlinim și nu l-am făcut, din nepăsare sau din altă pricină.

Deși, în esență, este un act politic, sunt momente istorice – iar acum este unul! –, când un popor își poate scrie istoria. De ce să ne-o scrie alții? De ce să trăiască urmașii noștri într-o lume infestată de o ideologie toxică? De ce credeți că-i deranjează pe unii referendumul?! De ce ar trebui să-i deranjeze dacă nu ar avea în vedere posibilitatea legalizării căsătoriei între homosexuali. De fapt ideea aceasta plutește în aer, efectul manipulării mediatice”, spune Virgiliu Gheorghe.

Acesta mai afirmă că legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex „este un act care atentează la întreaga ordine morală a lumii în care trăim”.

„Să nu uităm că legalizarea căsătoriei dintre homosexuali este un act care atentează la întreaga ordine morală a lumii în care trăim! Cum pot eu să stau nepăsător când statul consfințește un act care, în esență, este considerat unul dintre cele mai mari păcate de întreaga Scriptură? Chiar și dacă nu ar fi pusă în pericol familia, totuși, prin această legalizare a căsătoriei dintre homosexuali îmi este pusă în pericol libertatea și manifestarea credinței în actele vieții mele cotidiene. Această legislație, corelată cu cea antidiscriminare și cu limbajul politic corect, nu este altceva decât instaurarea noii cenzuri a statului polițienesc”, mai continuă biofizicianul.

Virgiliu Gheorghe susține că legalizarea acestor mariaje va avea efecte directe asupra credinței.

„Ți se va interzice să mai propovăduiești adevărul Evangheliei atâta timp cât acesta vine în contradicție cu noua ideologie. Și cu siguranță acest lucru se va întâmpla, fiindcă această ideologie este o inversare, un fel de „negativ” al întregii Evanghelii a lui Hristos, proclamând păcatele împotriva firii ca virtute. Vom ajunge iarăși la condiția din perioada prigoanelor, când în Imperiul Roman condus de Nero era instituită o lege care spunea creștinilor: „Nu vă este permis să existați!” (Non licet esse vos)”, a adăugat el.

Acesta a reiterat faptul că ieșirea la vot pe 6-7 octombrie este un act al mărturisirii.

„Înmulțirea păcatului în societatea globală a mass-mediei și a internetului va face, cred, ca toată lumea să devină o mare închisoare. Cu atât mai mult cu cât oamenii vor fi cuplați mai strâns la această mass-media controlată de fanstasme. Libertatea va rămâne, așa cum am mai spus, doar pentru cei care Îl urmează îndeaproape pe Hristos. Virtutea cea mai importantă va fi cea a discernământului, căci lumea va fi stăpânită, într-o măsură fără precedent, de puterile întunericului, de duhul lumii, al seducției și al înșelării. Dar a câștiga discernământul va fi greu de realizat, atâta timp cât ne vom uita la televitor sau vom petrece timpul pe internet. Va fi un deziderat mult prea îndepărtat cât timp nu suntem mânați de duhul jertfirii de sine și ne vom complace în confortul și comoditățile pe care ni le pune la dispoziție societatea de consum. Va fi de-a dreptul imposibil cât timp nu vom mărturisi adevărul, fiecare acolo unde se află și toți împreună, prin acte cum este și acesta al ieșirii tuturor la vot în 6-7 octombrie”,a conchis el.

 • Romania Libera:

Vasile Astarastoae: Bruxelles-ul, referendumul și politicienii români

Printre temele preferate ale celor care contestă referendumul, privind revizuirea Constituției, două sunt vehiculate cu insistență: referendumul nu este necesar, deoarece se referă la o temă lipsită de importanță și fără efect în viața publică, și “iubirea nu se votează”.

În realitate, referendumul se raportează la o problemă de maxim interes public, dovedit, printre altele, de interesul (am putea spune exagerat) neomarxiștilor culturali de la Bruxelles. Acest lucru este confirmat și de faptul că, la recentele întâlniri ale Vioricăi Dăncilă cu grupul socialist din Parlamentul European și ale lui Călin Popescu Tăriceanu cu grupul ALDE, tema principală de discuții a fost referendumul din România. Politicienii români au reacționat după principiul (parafrazez) „dacă cineva strănută la Bruxelles, politicienii de la București fac febră și cad la pat“. Astfel că domnul Călin Popescu Tăriceanu, tigru pe sticlele televizoarelor din România, s-a transformat într-o pisicuță blândă, care a anunțat că nu se va implica în campania pentru referendum și, mai mult, o va însărcina pe doamna Renate Weber (cunoscută ONG-istă și militantă pentru liberalizarea avortului la minore) să elaboreze de urgență un proiect de lege privind parteneriatul civil. Nici doamna Dăncilă nu s-a lăsat mai prejos. După ce, în declarații publice, a cerut implicarea PSD-ului în campanie, la revenire a anunțat că PSD nu va participa la campanie. Domnul Ludovic Orban a căzut la pat înainte să strănute cineva de la Bruxelles. A anticipat boala. Poate că este mai bine așa, pentru că se evidențiază astfel caracterul de inițiativă civică, și nu o implicare a partidelor politice. Dar această atitudine duplicitară și lașă relevă faptul că avem politicieni meșteri în vorbe, și nu oameni politici remarcabili prin fapte. În plus, intervenția Bruxelles-ului dă referendumului și o nouă dimensiune – anume, cea legată de demnitate națională.

Iubirea nu se votează

Bineînțeles, iubirea nu se votează. Dar iubirea nu se reduce la relații sexuale și la hedonism. Referendumul nu se referă la iubire, ci la căsătorie și familie în sensul legii civile. Referendumul nu modifică cu nimic prezentul, dar jalonează viitorul.

Inițiativa cetățenească nu are nimic de-a face cu viața privată a cetățenilor, cu orientarea sexuală și identitatea de gen. Acestea sunt protejate în Constituția României de Articolul 26: „Viața intimă, familială și privată – (1) Autorităţile publice respectă și ocrotesc viața intimă, familială și privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri“.

Inițiativa cetățenească se referă la definirea căsătoriei și, din acest punct de vedere, și la definirea familiei.

Căsătoria este un construct social, care are o încărcătură istorică, socială, educativă, economică. Istoric, căsătoria a apărut chiar înaintea apariției statelor, sub forma unei căsătorii religioase. Ulterior, a apărut și căsătoria civilă, care reprezintă conceptul legal de căsătorie ca instituție a Codului Civil, indiferent de apartenența religioasă, în conformitate cu legislația țării în care are loc. Căsătoria este o uniune legalizată prin care două persoane sau mai mult de doi parteneri (în țările care recunosc poligamia) s-au decis să întemeieze o familie, să trăiască și să-și împartă veniturile și bunurile materiale în comun, să împărtășească aceleași valori și să-și educe împreună copiii. Soții nu sunt nici rude și nici afini și formează împreună o familie nouă. După cum se observă, relațiile sexuale, orientarea sexuală și identitatea de gen nu constituie elemente de definire a căsătoriei. Astfel de relații apărea și în afara căsătoriei.

Familia este tot un construct social și are mai multe funcții sociale și biologice. Ca funcție biologică, o familie depinde de fecunditatea soției și a bărbatului. Ca funcții sociale: funcția de socializare – formarea capacității de adaptare și motivare în conviețuirea socială; funcția economică – asigurarea materială și protejarea copiilor față de lipsuri și boli; funcția educativă – asigură copiilor prin educație o poziție legitimă în societatea existentă. În plus, se pot distinge și: funcția religioasă a familiei – care de fapt joacă un rol în funcția de socializare a familiei, prin transmiterea către generația următoare a tradițiilor religioase; funcția juridică a familiei – care este cuprinsă în Constituție și are scopul protejării familiei în societate, iar funcția economică a familiei este întregită de timpul liber și recreere a familiei.

Specificul familiei româneşti

În România, în mare parte, se păstrează modelul familial tradițional, caracterizat prin relații de afecțiune și economice strânse între părinți și copii. În cadrul acestui tip de familie sunt recunoscute și respectate gradele de rudenie până la 7, 8, deși legea recunoaște doar gradele de rudenie până la 4 inclusiv. Specifică familiei românești este importanța deosebită acordată relației dintre nași și fini. Această relație, în mare parte consecință a amprentei ortodoxiei, este asimilată uneia dintre părinți spirituali și copii spirituali. Pe fondul noii realităţi socio-economice, cuplurile şi-au adaptat comportamentul reproductiv. Cuplurile amână, în general, venirea pe lume a copiilor de rang superior și mai puțin a primului copil. Circa jumătate din nou-născuți sunt aduși pe lume în primii doi ani de la căsătorie, după care frecvența apariției copiilor scade semnificativ. Alături de acest fenomen de amânare, asistăm și la fenomenul de renunțare, dovedit de reducerea constantă a copiilor de rangul I, ceea ce demonstrează că din ce în ce mai mult cuplurile nu mai doresc copii. Se constată o creștere a proporției născuților vii din mame sub 15 ani și peste 30 de ani și o scădere marcată la femeile cu vârste între 20 și 24 de ani. Se pare că modelul reproductiv târziu s-a instalat deja în România. În prezent, familia românească şi-a redus continuu mărimea. Caracteristic modelului cultural românesc este că reducerea numărului de copii ai unei femei/familii nu se realizează prin amânarea nașterilor (cum se întâmplă în țările occidentale), ci prin stoparea lor după atingerea numărului de copii dorit.

Familia românească este influențată de atitudinea Bisericii

Evoluția societății românești, viața culturală și socială au fost legate în decursul istoriei de religia creştină în care ortodoxia constituie curentul majoritar. În acest moment, 87% din populaţia României se declară, la recensăminte, a fi de religie creștin-ortodoxă. Rădăcinile civilizației românești sunt creștine, deoarece creștinismul, în România, nu s-a impus ca în alte state, de sus în jos, prin decizia unui conducător, ci a fost urmarea misionarismului. Creștinismul a pătruns pe teritoriul actualei Românii încă din sec. I d.H., prin Apostolul Andrei. Andrei, frate cu Simion Petru, ar fi fost, după Evanghelia lui Ioan, mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, care i-a recomandat să-L urmeze pe Iisus din Nazaret, devenind astfel primul apostol. La Sinodul Apostolic, care a avut loc în 49-50 d.H., la Ierusalim, Apostolului Andrei i-a revenit Scytia (Dobrogea). Biserica Română a influențat întreaga istorie, dar a fost o biserică tolerantă, implicându-se mai puțin în viața politică și mai mult în dezbaterea morală. Atitudinea sa față de familie a influențat evoluția acesteia chiar și în condițiile secularizării societății.

Biserica Ortodoxă a acordat și acordă importanță majoră căsătoriei și familiei creștine, deoarece, în opinia sa, de acestea depind nu numai destinul unui cuplu, ci și al comunității umane în general, al națiunii și al Bisericii. În ortodoxie se consideră că însușirile familiei creștine sunt unitatea și egalitatea, dragostea și buna voire între soți, sfințenia (familia trebuie să fie binecuvântată prin taina sfintei cununii) și trăinicia, căsătoria fiind pentru toată viața – „ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă“ (Matei, 19, 6).

Spre deosebire de alte biserici, Biserica Ortodoxă Română permite recăsătorirea soților văduvi, iar preoţii nu au voie să fie celibatari. Ei pot deveni preoți (sunt hirotonisiți) numai după ce s-au căsătorit. Doar pentru călugări (monahi) din mănăstiri este impus celibatul.

În Biserică, sexualitatea e înțeleasă, în primul rând, în termenii unei relații cu Dumnezeu. Sexualitatea trupească întărește legătura între soț și soție. Scopul relațiilor sexuale e nașterea de copii, dar relațiile trupești în căsătorie pot fi întreținute și cu altă intenție decât cea reproductivă. Câtă vreme posibilitatea reproducerii e mereu acceptată, aceste relații nu sunt condamnate în ortodoxie. Sexualitatea prin care bărbatul și femeia se dăruiesc unul altuia nu este redusă numai la ceva biologic, ci capătă un caracter axiologic.

În concluzie, referendumul de modificare a Constituției poate fi considerat drept cel mai important eveniment din istoria recentă a României. El va fi definitoriu pentru evoluția ulterioară a societății. Familia și căsătoria își vor recăpăta conținutul dacă acest referendum va reuși. Referendumul este pentru ceva, nu împotriva cuiva. Este pentru iubire, pentru că iubirea nu se reduce la relații sexuale hedonice. Veniți la referendum și votați DA.

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI “DA” la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER?

Mesaj puternic al Adunarii Nationale Bisericesti: PARTICIPAREA LA REFERENDUM ESTE UN ACT DE MARTURISIRE/ IPS Laurentiu Streza cheama la POST si RUGACIUNE in saptamana 1-7 octombrie/ Mesaje video pro-referendum de la tenorul Vlad Mirita, medicul Stefan Mindea si altii (Video)/ DEZBATERE LA RADIO ROMANIA CU ANA SACRIERU SI VASILE BANESCU/ Pentru românii din Diaspora: UNDE SI CUM PUTETI VOTA PE 6-7 OCTOMBRIE? Informatii oficiale/ Emisiuni TV cu HORATIU PEPINE si MIHAI GHEORGHIU (Video)

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)


Categorii

Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “MIHAI NEȘU PENTRU REFERENDUM: “Mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar DA pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă”/ Mărturii de la Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și alții: „La Referendum vom vota DA, din toată inima” (Video)/ VIRGILIU GHEORGHE: Ieșirea la vot are valoarea unei mărturisiri

 1. Pingback: SUSTINERE PENTRU REFERENDUM din SFANTUL MUNTE ATHOS. Staretul EFREM de la VATOPEDU si Parintii Schitului PRODROMU ii indeamna pe români la MARTURISIRE prin vot si prin cuvantul de propovaduire si ii sfatuiesc “sa nu-si plece urechea la soaptele ins
 2. Pingback: MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credinț
 3. Ce ar mai fi de spus ? Razboiul de-a surda de pana acum s-a transformat in razboi pe fata si va fi un razboi de gherila pe termen lung. Nimic nu va mai fi ca inainte de referendum. Pentru ca acum trebuie sa constientizam tot mai mult ca implicarea noastra este absolut necesara si permanenta, la fel ca si rugaciunea neincetata. Nu mai putem afisa indiferenta de dinainte de referendum. Nu ne mai putem permite. Toate tunurile sunt pe noi si trebuie sa strangem randurile si sa ne aparam.
  Un medic cu care am facut campanie pentru referendum mi-a spus ca Romania este a doua tara europeana ca numar de avorturi raportat la numarul de locuitori. Pe primul loc este Rusia. La noi au loc cate 400 de avorturi/zi(mi se pare incredibil, dar asa am primit informatia). Este de mirare ca Dumnezeu ne mai tine si mai are rabdare cu noi cand avem atatea crime impotriva copiilor nenascuti. Mai sunt prin munti si prin manastiri monahi si monahii care se roaga pentru aceasta tara, ca altfel ar fi vai de noi. Aceasta problema a avorturilor cred ca nu s-a vrut sa fie rezolvata cu adevarat. S-a facut numai joc de glezna si cativa entuziasti oengisti crestini incearca sa mai reprime fenomenul.
  Dar deocamdata, HAI LA REFERENDUM !!! VOTEZ #DA PENTRU CASATORIE SI FAMILIE !!!

 4. @miriam

  Nimic nu va mai fi ca inainte de referendum. Pentru ca acum trebuie sa constientizam tot mai mult ca implicarea noastra este absolut necesara si permanenta, la fel ca si rugaciunea neincetata. Nu mai putem afisa indiferenta de dinainte de referendum. Nu ne mai putem permite. Toate tunurile sunt pe noi si trebuie sa strangem randurile si sa ne aparam.

  Foarte adevarat.

 5. Radu Gyr
  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
  nu pentru patule, nu pentru pogoane,
  ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
  pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
  pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
  ci ca să aduni chiuind pe tapsane
  o claie de zări şi-o căciula de stele,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
  şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
  şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
  pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
  pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
  Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
  Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

 6. Pingback: REFERENDUM CASATORIE. „A început războiul! Și e război mare. Război pe viaţă!”/ „Va veni vremea să dorim să dăm răspunsul nostru, dar nu ne va mai întreba nimeni”/ Pr. SAVATIE BASTOVOI: „lupta e contra lui Hristos, contra părințilo
 7. Cu un singur lucru nu sunt de acord cu Virgiliu Gheorghe: implicarea V. Dancila si PSD-ului in campanie nu ar ajuta cauzei, ci din contra. Majoritatea opozantilor referendumului sunt si opozanti PSD, iar tendinta acestora din urma de a lega de PSD orice se intampla in tara e notorie.

  Se pare ca circula pe retelele de socializ o mega-manipulare legata de formularea intrebarii de pe buletinele de vot. Intreb e: ‘sunteti de acord cu legea de revizuire a constitutiei, asa cum a fost votata de Parlament?” iar unii inoculeaza ideea – stupida, dar perfect digerabila de bietii #rezistenti – ca in acest fel poporul o sa isi dea de fapt acordul pt legile justitiei. Nu radeti, este cat se poate de real.

  De fapt legea referendumului din 2000 impune aceasta formulare – ce i drept, nefericita. De fapt, ‘legea de revizuire’ e UNA la numar, si a fost publicata in Monitorul Of. din 18 sept. 2018. Restul legilor sunt ordinare si organice, nu exita alte legi de revizuire. Legea specifica f clar cum va arata Articolul din Constitutie referitor la familie, in urma revizuirii, daca referendumul va fi aprobat.

  O manipulare debil-mintala dupa parerea mea, dar care, paradoxal, a facut extrem de multe victime…

 8. Admin: “@miriam

  Nimic nu va mai fi ca inainte de referendum. Pentru ca acum trebuie sa constientizam tot mai mult ca implicarea noastra este absolut necesara si permanenta, la fel ca si rugaciunea neincetata. Nu mai putem afisa indiferenta de dinainte de referendum. Nu ne mai putem permite. Toate tunurile sunt pe noi si trebuie sa strangem randurile si sa ne aparam.

  Foarte adevarat.”

  Subscriu.

  https://www.youtube.com/watch?v=z1L5XGqA-6c

 9. @ Doroteea:

  Nu Dancila sau Dragnea, dar primarii sau parlamentarii convinsi de cauza e foarte important sa ajute la informare si mobilizare, mai ales in mediul rural.

  Da, asta e tema de manipulare care a prins cel mai tare dintre toate si face inca victime… Pentru ca asta e rodul psihozei #rezist, cu marota Dragnea-monstrul-cel-rau/ PSD-hotii-coruptii-penalii si astfel orice tema care trebuie demonizata trebuie cumva lipita puternic de acestia.

 10. Referedumul va fi catigat in mediul rural sau nu va fi deloc!

 11. @admin

  Mai degraba sa ajute preotii si oamenii din Biserica la informare si mobilizare. Psd-ul in Oltenia nu a facut nimic, strict legal si-au onorat atributiile. Sa nu ne asteptam la ajutor din partea lor, ca mai sunt exceptii, e alta poveste. Cu o floare nu se face primavara. Biserica pare pregatita pentru planul B, sper sa nu se ajunga acolo.

 12. PSD-ul a avut marele merit de a permite ca acest referendum sa aiba loc, zic ca n ar trebui sa uitam asta. Mai ales cand vorbim de o initiativa veche, ignorata magistral de 2 guverne anterioare. De aici incolo e treaba noastra, nu a PSD-ului.
  Atitudinea lor mi se pare f corecta, mai ales in contextul in care sunt inconjurati de adversari care le intrrpreteaza si rastalmacesc ORICE miscare: daca sustin referendumul, ca de ce confisca initiativa si o exploateaza politic (ca sa nu mai vbim de Brxl unde ei si asa trebuie sa demistifice toata ziua minciuni si unde deja au fost articulati ca ar discrimina lgbt). Ca sa nu mai vbim de acel segment social extrem de consistent (si care se va pierde la vot daca nu face Dumnezeu o minune) care continua sa creada ca e #referendumulluiDragnea si ca sfideaza PSDul daca nu se duc. Noi, la randul nostru – ca de ce sunt pasivi si nu se implica, uitand ca daca nu erau ei initiativa CoF ar fi fost mancata de molii prin cinestiece sertar ministerial, cum s a intamplat pana acum, pe principiul ‘cainii latra, caravana trece’. Deci putina recunostinta in loc de castane zic eu ca n ar strica.

  Nu sunt nici pesedista, nici penelista, nici userista, dar nu pot sa nu observ si sa nu constat.

  Hai, la referendum, cu Dumnezeu inainte!

 13. Pingback: “SABIA” REFERENDUMULUI, MOMENTUL ADEVARULUI, ZILELE CERNERII si MORTII VII de langa noi – GENERATIA CARE A ALES LEPADAREA DE HRISTOS. Apocalipsa in direct sau eliberarea Fiarei. SODOMA – PAMANT ROMÂNESC?! “Nu pot să rămân
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare