Gaddafi ameninta: “Venim peste Europa ca lacustele”. In plus, liderul libian s-ar fi jurat ca il va asasina pe Silvio Berlusconi

4-08-2011 1 minut Sublinieri

manifestatie sustinatori Gaddafi

Liderul libian, Muammar Gaddafi, a ameninţat că “va duce bătălia în Europa” dacă “NATO nu va pune capăt campaniei sale militare în Libia”. “Locuinţele, birourile şi familiile” din Europa vor deveni ţinta colonelului libian care caută răzbunare pentru operaţiunile NATO desfăşurate în ţara sa.

Mesajul audio al lui Gaddafi a fost difuzat prin portavoce în piaţa Verde din Tripoli unde s-au adunat 100.000 de susţinători ai liderului libian, relatează Reuters.

Poporul libian este capabil să ducă într-o zi bătălia în Mediterană şi în Europa“, a declarat colonelul Gaddafi în alocuţiune, informează BBC News.

Ar putea să vă atace locuinţele, birourile şi familiile, care ar deveni ţinte militare legitime pentru că aţi transformat birourile noastre, cartierele noastre generale, casele şi copiii noştri în ţinte militare pe care le consideraţi legitime“, a adăugat el, adresându-se liderilor europeni.

Dacă vom decide acest lucru, vom fi capabili să pătrundem pe străzile Europei ca lăcustele sau albinele. Vă sfătuim, deci, să vă retrageţi înainte de a suferi o catastrofă“, a încheiat Gaddafi.

Discursul său vine ca reacţie la informaţiile potrivit cărora Franţa a furnizat armament rebelilor libieni. De altfel, oficialii francezi au recunoscut că au susţinut disidenţii cu mijloace tehnice de luptă.

Liderul libian Muammar Gaddafi a jurat sa-l asasineze pe premierul italian Silvio Berlusconi, scrie sambata publicatia Corriere della Sera, citata de RIA Novosti.

Potrivit ziarului italian, Berlusconi ar fi aflat de planurile lui Gaddafi de a-l asasina din “surse de incredere”, insa seful guvernului de la Roma nu a dorit sa precizeze care sunt aceste surse. Berlusconi a declarat ca amenintarea lui Gaddafi nu se refera la “moartea sa politica”, ci la uciderea sa fizica.

“Pentru ca asta a decis el (Gaddafi – n.r.), si-a jurat asta”, ar fi spus Berlusconi, potrivit Corriere della Sera. Libia este zguduita de ciocniri violente intre fortele loiale liderului Muammar Gaddafi si rebelii anti-guvernamentali din luna februarie. In urma unei rezolutii ONU, la 19 martie a fost inceputa o operatiune militara internationala in LIbia, care a fost prelungita pana in septembrie. Italia joaca un rol activ in operatiunile militare derulate in Libia.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Revolte populare, revolutii, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare