Geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE despre înăsprirea restricțiilor, măști și vaccin. “Văd o DISPROPORȚIE între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, și ceea ce suntem puși să trăim” (VIDEO)

19-09-2020 2 minute Sublinieri

Măsuri disproportionate – Interviu cu Alexandra Henrion-Caude

R: Alexandra Henrion-Caude, geneticiană, mulțumim că sunteți alături de noi în direct la RT France. Se strânge șurubul măsurilor sanitare în lume, dar și în Franța. Era și timpul? Exagerăm? Sunt măsuri disproporționate după părerea dumneavoastră?

Alexandra Henrion-Caude: Subiectul dumneavoastră arată că Franța e mare, pentru că este o mare diversitate a teritoriilor. Așa se face că Guadalupe se confruntă cu o realitate diferită de cea pe care o trăim noi în metropolă. Ceea ce este interesant e că am ajuns la ora bilanțului. Dacă în Guadalupe abia începe, noi am ajuns la bilanț, adică suntem la sfârșitul epidemiei. Am văzut că nu am avut o mortalitate excesivă în Europa, între 0,50-0,60 într-o mulțime de țări precum Austria, Germania, Danemarca și Norvegia.

R: Dar de ce n-ar putea să reizbucnească, la urma urmelor? De ce ne spuneți că suntem la sfârșitul epidemiei? N-ar putea să reizbucnească, după părerea dumneavoastră?

AHC: Reizbucnește – nu reizbucnește! Avem impresia că cineva ne tot agită spectrul unei sperietori. Ce anume riscă logic să reizbucnească? Ca în fiecare an în acest anotimp, puțin mai târziu, este gripa. Vorbiți cumva despre gripă din moment ce știm că în termeni de letalitate, ajungem la procente foarte apropiate de cele ale gripei? Aici văd eu o disproporție între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, cum spuneți dumneavoastră, și ceea ce trăim, ceea ce suntem puși să trăim, mai ales prin purtarea măștii în multe regiuni acum.

R: Efectiv, portul măștii, îl preconizați pentru cei care știu s-o poarte, nu-i așa? Pentru că e adevărat că uneori ne ducem mâinile la față. Deci ce înseamnă folosirea inteligentă a măștii până la urmă?

AHC: Îmi vine să vă întreb și eu. Pentru că tocmai v-am spus că am ajuns la un nivel de cunoaștere al covidului care face să avem un raport de letalitate echivalent cu cel al gripei. De ce nu v-ați pus mască iarna trecută când era gripă?

R: Efectiv, a fost epidemia de covid, dumneavoastră ne vorbiți de gripă, de faimosul vaccin. Asta înseamnă că trebuie să ne vaccinăm?

AHC: Eu nu vă vorbesc despre vaccinuri, ci despre faptul că în fiecare an avem o epidemie de gripă. Că anul acesta, 2019-2020, am avut mai puțină gripă decât de obicei, nu ne explicăm prea bine de ce, că de fapt avem în fiecare iarnă un episod gripal.

R: Corect! Trebuie să ne vaccinăm, așa cum cer autoritățile? Sunteți pentru o vaccinare masivă împotriva gripei sezoniere, cea pe care o cunoaștem, pentru a identifica până la urmă bolnavii de Covid-19?

AHC: Deja mă întrebați despre mască. V-am răspuns cu o întrebare la care mi-ați răspuns cu o altă întrebare despre vaccin…

R: Răspunsul meu nu interesează pe nimeni. Dumnevoastră sunteți experta.

AHC: Da, însă experta care sunt vă poate spune că nu există nici o indicație, nu a existat nici un studiu științific care să demonstreze interesul ca o persoană sănătoasă să poarte mască în nici o patologie și în nici un sistem. Aceasta este realitatea, că nu există un asemenea studiu științific. Singurele studii științifice pe care le-am avut despre mască erau cele care arătau că nu trebuie purtată o mască de pânză în mediul spitalicesc – și lucrul acesta a fost arătat în diferite țări – cu riscul de a contracta o afecțiune de tip gripal. De ce? Pentru că de fapt pânza formează un mic ecran, o pernuță unde riscați să vă reinfectați, să vă auto-contaminați. Este un lucru cunoscut și pe care OMS îl descrie foarte bine în indicațiile și sfaturile sale pentru portul măștii și nu preconizează portul măștii de către marele public în locuri aerisite.

R: În concluzie, dumneavoastră insistați de asemenea asupra unei bune igiene a vieții. De ce este indispensabilă în acest moment?

AHC: Este indispensabilă în acest moment pentru că anotimpul ne permite să ne facem un stoc de vitamina D care este fundamentală în reacția noastră în fața infecțiilor respiratorii. Încă odată, acesta este un comunicat de presă despre covid pe care l-am primit de la Academia de Medicină la începutul crizei și e o certitudine. Și apoi, e momentul când putem face sport fără dificultate pentru că vremea e încă foarte frumoasă, este momentul când ne putem pregăti sistemul imunitar de luptă pentru perioadele mai reci când circulă mai mulți viruși, mai ales cel al gripei și apoi cel al covidului care va continua să circule. Întrebarea este: trebuie să facem în continuare deosebirea dintre gripă și covid, sau putem să tratăm de-acum entitatea gripală covid-gripă, ceea ce mi s-ar părea mai judicios, ținând cont de ceea ce știm, repet, despre letalitatea covidului. Acesta este un aspect.

Cât despre vaccin… Văd că toate indicațiile sunt pentru, spunând: ”Oameni buni, dați fuga să vă vaccinați de gripă anul acesta!” Este un punct asupra căruia am solicitat să se discute acum câteva luni. De ce? Pentru că singurul studiu de care dispun este unul în care au luat 3 000 de persoane pe care le-au vaccinat de gripă, 3 000 pe care nu le-au vaccinat și în lotul celor vaccinați au putut constata o creștere a infecțiilor respiratorii în general și în special a infecțiilor respiratorii cauzate de coronavirusuri. Nu era Covid-19, erau altele. Deci este un punct foarte important de subliniat înainte de a spune să se năpustească asupra vaccinului de gripă. Dacă mă întrebați astăzi care este poziția mea, nu am. Vreau să fie confruntați specialiștii și în special acest studiu.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE despre înăsprirea restricțiilor, măști și vaccin. “Văd o DISPROPORȚIE între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, și ceea ce suntem puși să trăim” (VIDEO)

  1. Pingback: Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii, stipendiați
  2. Pingback: Alexandra HENRION-CAUDE, genetician și specialist în ARN: „A utiliza această moleculă la indivizi sănătoși, din punctul meu de vedere, este NEBUNIE curată”. Despre VACCINUL GENIC EXPERIMENTAL și efectele secundare de termen lung: „Suntem î
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare