Ilie Serbanescu despre “fatidicul” 2013, anul in care se vor aduna toate (VIDEO)/ O.C.D.E. NE SPERIE CU “5 SOCURI MAJORE” PENTRU VIITOR

28-06-2011 5 minute Sublinieri

“Lumea se scufunda si noi ne luam cu alte subiecte ca sa nu auzim sunetul tsunami-ului?”

“Printre picaturi”, printre atatea teme false, dispute politice sterile si scandaluri fabricate artificial, se mai strecoara si pe la televiziunile de la noi cate o abordare serioasa a problemelor grele care apasa asupra lumii. Asa se face ca economistul Ilie Serbanescu ne atrage atentia asupra conditiilor care deja sunt coapte pentru o noua  mega-criza mondiala, al carei apogeu il vede pentru anul 2013. In 2013 se pare ca se vor putea “coagula” exploziv si ireversibil toate crizele “locale” posibile, incluzand, pe langa Europa si SUA, si China, si Japonia, dintre marile puteri mondiale. Ni se sugereaza ca totul este deja aproape gata pentru ca lumea sa faca, practic, o explozie socio-economica fara precedent, in foarte scurta vreme, adica in maximum 2 ani. Aceasta fiind, de fapt, si finalitatea planificata a modului in care s-a condus, deliberat, economia lumii, si deznodamantul logic al mecanismelor prin care a fost provocata, intretinuta si…. “tratata” (citeste: “agravata”) criza actuala.

Pe langa detonarea mondiala a celui de-al doilea val al crizei economice, OCDE ne “ameninta” si cu alte patru “socuri” in urmatorii ani, toate legate indisolubil de globalizarea vietilor noastre, deci si a nenorocirilor, insa avand si aerul ca, cel putin unele dintre ele,  reprezinta mai degraba o lista de “proiecte” de bifat de pe o agenda decat niste evenimente “naturale” si cu adevarat inevitabile. Cheia Raportului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare o gasim in concluziile sale:

“Aceste socuri necesita noi abordari, pentru imbunatatirea cooperarii si coordonarii internationale…”

Asadar, ce surpriza!, avem imperioasa nevoie de mai multa coordonare globala pentru ca altfel nu vom face fata atator “socuri” care ne vor lovi frontal, toate deodata…. Deci, lume, asteapta-ne, ca venim sa te salvam cu o… “guvernanta mondiala” indispensabila! Oare mai poate fi si altul drumul catre implinirea profetiilor privind haosul social si dezastrul general (care vor culmina cu un razboi), ce vor pregati instaurarea unei conduceri mondiale unice, incredintate lui Antihrist?

Coincidenta sau (mai degraba) nu, tot in anul 2013 Romania se va afla in momentul unor decizii cruciale. Anume pentru 2013, an post-electoral la noi, au fost amanate cam toate hotararile dificile care ar urma sa dea lovitura de gratie atat Statului roman, cat si, mai ales, nivelului de trai al populatiei. Cum pentru atunci au fost “programate” ori “reportate” cam toate datoriile scadente ale Statului, si cum tot in 2013 se anunta detonarea finala a Crizei financiare globale, putem spune ca acela se preconizeaza a fi anul prin excelenta al scadentei generale, al “sfarsitului lumii” noastre relativ asezate, asa cum am cunoscut-o, si al “inceputului” noii ordini mondiale atat de mult planuita de mai-marii luciferici ai lumii.

Printre multe altele amintite de profesorul Serbanescu in materialul video, dintre care cele mai importante sunt inceputul platii datoriilor uriase catre FMI si al obligatiei un deficitar bugetar imposibil (care se va traduce, logic, prin noi masuri anti-sociale genocidale cu impact catastrofal), 2013 este si anul in care, cu “dezlegare” de la Comisia Europeana, se va putea trece si la o posibila noua organizare administrativa, asta daca procesul nu va reusi totusi sa fie urgentat, asa cum inca isi doresc acerb, de executantii (cu un exces de zel vecin cu posedarea) ai “modernizarii fortate” de la noi.

(…) Acesta susţine că nu ştie dacă se va face în formula “8+2” propusă de Traian Băsescu sau în cea de 16, propusă de UDMR.

UDMR vrea  regiuni mai mari, nu neapărat cele 16. Şi ei şi-au dat seama că versiunea “8+2″ le-ar face pe cele două judeţe, Harghita şi Covasna,să rămână în urmă”, adaugă el.

Potrivit acestuia, emoţia stârnită cu Ţinutul Secuiesc a venit pe sentimente etnice.

Întrebat despre faptul că UDMR şi maghiarii şi-ar pierde ponderea în cazul în care ar fi înglobaţi în alte regiuni, Lăzăroiu a afirmat că acest lucru nu va împiedica dezvoltarea aşa numitului Ţinut Secuiesc.

“Ponderea UDMR rămâne de 30% în această regiune”, susţine Lăzăroiu, apreciind că o pondere de 30% a populaţiei maghiare în regiunea centru înseamnă la vot 40% pentru că “ei se mobilizează mai bine”. “Se mai putea negocia un bonus de reprezentare pentru ei”, a adăugat el.

Ministrul Muncii este de părere că trebuie mers înainte pe descentralizare, iar PDL trebuie să se aşeze apoi la masă cu UDMR ca să discute despre reorganizarea judeţelor.

Se poate începe cu a doua componentă, cu cea a descentralizării. Nimeni nu s-a opus descentralizării. UDMR spune asta din 1990: vrem autonomie locală,vrem autoritate la primării. UDMR e campionul descentralizării. Ei au fost înjuraţi de toţi românii că vor descentralizare, pentru că s-a pus problema emoţional, s-a vorbit de Ţinutul Secuiesc“.

Discutiile privind reforma administrativa a Romaniei se amana pentru toamna acestui an, au anuntat luni mai multi lideri PDL dupa sedinta coalitiei de guvernare. Pana la termenul stabilit, coalitia de guvernare se va axa pe descentralizare si reorganizarea institutiilor deconcentrate pe forma actualelor regiuni de dezvoltare economica, au mai spus sursele citate.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat luni ca “nu mai este timp pana la 1 iulie sa cadem de acord asupra modului in care se face reorganizarea administrativa”.

“Vom continua discutiile urmand ca pana atunci sa facem reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economica”
, a precizat Udrea.

Ea a precizat ca la ministerul pe care il conduce s-a facut deja o analiza a reorganizarii Inspectoratului de Stat in Constructii, unde va ramane un inspectorat la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, iar la nivel de judete vor ramane doar inspectorii.

Astfel, din 865 de angajati vor ramane doar 740, realizandu-se o reducere de personal de 18% si economii de 15% la cheltuieli. In plus, in urma reorganizarii, o multime de sedii se vor elibera, a argumentat ea.

“Cele mai multe posturi care se reduc sunt de soferi, secretare si sefi”, urmand ca aparatul de conducere sa existe doar la nivel de regiune, a adaugat Elena Udrea.

“La un prim calcul, se realizeaza economii de cateva zeci de milioane de euro numai din cheltuieli salariale si cu functionarea diverselor institutii la nivelul judetelor”, a sustinut ministrul Dezvoltarii, care a recunoscut ca “oricat de mult ne-am dori noi sa facem aceasta reorganizare (administrativa, n.r.), daca nu ai vot in Parlament sigur ca nu poti”.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat si ea, la finalul sedintei Coalitiei de guvernare, ca deocamdata actiunea guvernamentala se va concentra pe descentralizarea la nivel local.

La nivelul coalitiei se va forma o comisie care sa analizeze “formula de gandire” a reorganizarii administrative a Romaniei.

UPDATE – Kelemen Hunor: UDMR a respins toate propunerile PDL privind reorganizarea teritoriala

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Mediafax, ca formatiunea pe care o conduce a respins, in sedinta coalitiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritoriala, astfel incat s-a decis amanarea acestui proces.

Sever Voinescu: Se va constitui o comisie care sa ajunga, pana in toamna, la o formula care sa multumeasca pe toata lumea

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca, in Coalitie, exista un acord ca trebuie facuta reorganizarea, dar difera metoda. “Exista pareri diferite in legatura cu felul in care se deseneaza harta acestui proiect”, a spus Voinescu.

Reprezentantul PDl a anuntat ca “s-a decis sa se constituie o comisie, formata din cate trei membri din partidele de guvernamant, care sa ajunga, pana in toamna, la o formula care mutumeste pe toata lumea si care va avea sprijinul intregii Coalitii”.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) arata intr-un raport recent ca vor exista socuri in viitor, care avea consecinte grave.

Raportul, intitulat “Viitoarele socuri mondiale”, analizeaza cinci posibile riscuri majore pentru anii viitori, respectiv o pandemie, un atac cibernetic vizand o infrastructura critica, o criza financiara, un conflict socio-economic si o furtuna geomagnetica. “Impactul economic al unor evenimente precum criza financiara sau o posibila pandemie va fi amplificat de globalizare”, se arata intr-un comunicat al OCDE.

Pericolul unei pandemii a fost scos in evidenta de epidemia de pneumonie atipica din 2002, care s-a propagat rapid din Hong Kong in restul lumii, pe masura ce calatorii contaminati au revenit in tarile de origine. “Numarul tot mai mare al metropolelor foarte populate, in special in Asia, amplifica acest risc”, in special la Dhaka, Manila si New Delhi, orase intens vizitate pentru afaceri, turism si migratie, explica OCDE.

Raportul mentioneaza si impactul secetei din Rusia, care a distrus o cincime din recolta de grau a tarii in 2010, ceea ce a dus la cresterea preturilor alimentelor la nivel mondial si la revoltele sociale din Orientul Mijlociu. Aceste socuri necesita noi abordari, pentru imbunatatirea cooperarii si coordonarii internationale, potrivit OCDE, care preconizeaza “sisteme de alertare rapida”.

Legaturi:


(…) Criza economica, pandemia si razboiul sunt, fiecare in parte si impreuna, mijloace prin care se face posibila edificarea unui stat mondial totalitar. Experienta istorica arata ca in trecut crizele de acest gen au provocat o intarire a autoritatii fara precedent. In timpurile noastre, aceste crize si-au pierdut din caracterul lor natural, spontan si au devenit artificiale, construite si planificate (…).

(…) Pe plan politic, lucrurile se precipita. Deja unii comentatori fac propaganda ideilor de interventie masiva a statului. Dar nu a statului francez, sau german, sau belgian, cum ati crede. Nu, ci a hiper-statului european! Criza devine pretextul ideal de a arata iarasi cu degetul la necesitatea istorica urgenta de realizare a unei Uniuni Europene centralizate, cu sef de stat si puteri suverane, care controleaza toata economia. Iata ce scria Le Monde ieri, preluat azi de Adevarul: “Concret, Uniunea Europeană se dovedeşte incapabilă să elaboreze un plan de salvare comparabil cu acela propus de Paulson, în SUA […] În 1970, Henry Kissinger ironiza: “Europa? Ce număr de telefon are?”. Din păcate, gluma rămâne actuală. […] În acest context, a cere “un nou Bretton Woods”, aşa cum a făcut-o Nicolas Sarkozy, e o idee bună. A da, însă, Europei puterea de a vorbi pe o singură voce ar fi o idee şi mai bună.”

O singura voce, un singur lider, un singur popor, o singura vointa… Cat de sinistru suna, cat de… ein furer, ein volk suna… Iata, aceasta este solutia, mascata, pentru publicul ignorant sau neatent, sub necesitatea avansarii unor solutii economice: crearea unui hiper-stat, impunerea unui control fara margini. Deoarece, cu cat mai mare criza, cu atat mai mare CONTROLUL. Sub pretextul “salvarii”…

***Categorii

Criza mondiala, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Dezastre, calamitati, ILIE SERBANESCU, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Teroarea "terorismului", Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Ilie Serbanescu despre “fatidicul” 2013, anul in care se vor aduna toate (VIDEO)/ O.C.D.E. NE SPERIE CU “5 SOCURI MAJORE” PENTRU VIITOR

 1. 9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.
  10. Şi mulţimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul.
  11. Şi toţi îngerii stăteau împrejurul tronului bătrânilor şi al celor patru fiinţe, şi au căzut înaintea tronului pe feţele lor şi s-au închinat lui Dumnezeu,
  12. Zicând: Amin! Binecuvântarea şi slava şi înţelepciunea şi mulţumirea şi cinstea şi puterea şi tăria fie Dumnezeului nostru, în vecii vecilor. Amin!
  13. Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit?
  14. Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului.
  15. Pentru aceea sunt înaintea tronului lui Dumnezeu, şi Îi slujesc ziua şi noaptea, în templul Lui, şi Cel ce şade pe tron îi va adăposti în cortul Său.
  16. Şi nu vor mai flămânzi, nici nu vor mai înseta, nici nu va mai cădea soarele peste ei şi nici o arşiţă;
  17. Căci Mielul, Cel ce stă în mijlocul tronului, îi va paşte pe ei şi-i va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=7

 2. Costel,
  “Cel ce marturiseste acestea zice: Da, vin curand. Amin! Vino, Doamne Iisuse!”
  (Ap.22;20).

 3. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qKpxPo-lInk#at=288 Documentar despre criza social,economica,politica din Grecia si consecintele ei.

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce inseamna, de fapt, guvern minimal si de ce nimeni nu vrea sa existe asa ceva in Romania? UNDE ESTE FRAUDA PRIMORDIALA?
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Pana unde a ajuns isteria securitara: SUA AVERTIZEAZA ASUPRA BOMBELOR ASCUNSE SUB PIELE
 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » NOUA ORDINE MONDIALA INSEAMNA FOAMETE: ONU, Societe Generale si presa de profil economic umfla subiectul foametei ce va sa vina
 7. Pingback: PUTIN CRITICA ECONOMIA DE PARAZIT A SUA/ Soros se retrage din afaceri. De ce?/ LA NOI, SE PROMIT CRESTERI SALARIALE SI SE CERE CONTROL SEVER AL CHELTUIELILOR SOCIALE/ Mega-scandal masonic-mafiot in Italia
 8. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
 9. Pingback: ILIE SERBANESCU despre comparatiile intre Romania si Grecia in privinta datoriilor suverane si despre CE NE ASTEAPTA DIN PARTEA CREDITORILOR MONDIALI
 10. razboi intrucuvant va rog spuneti mi cum inregistrati sau descarcati emisiunile de pe antena3 pentru ca vreau sa am emisiunile in care ilie serbanescu vorbeste tocmai despre mizeriile pe care fmi,banca mondiala si comisia europeana le fac in romania.
  mai multe emisiuni inregistrate pe antena3.ro dispar periodic tocmai cand ilie serbanescu fusese invitat.

 11. Pingback: Ilie Serbanescu: SUNTEM O ANEXA BANANIERA A UNIUNII EUROPENE SI NE AFLAM PE MARGINEA PRAPASTIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: ILIE SERBANESCU despre MINICIUNILE FMI si EXPERIMENTUL ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: ANALIZA. Programul guvernului Ponta II: continuarea COLONIZARII ECONOMICE, EXPLOATARILOR MINIERE, GUVERNARII ELECTRONICE, STATUTULUI MINORITATILOR… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: 2013: ANUL “APOCALIPSEI” economice AMERICANE, al crizei EURO si al AUSTERITATII?/ Si GRECIA se asteapta la CE E MAI GREU…/ Rusia, China, Siria si Iran: nevralgiile ce tulbura PAX AMERICANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare