IMPERIUL CONTRAATACA. Reluarea protestelor #REZIST, in frunte cu TEHNOCRATII ciolosieni, si manipularile propagandistice ale NOII SECURITATI, pe fondul degringoladei pesediste/ CINE SUNT ADEVARATII HOTI? Statutul de colonie bancara al României, protejat de influencerii anti-coruptie, necontestat de PSD

6-11-2017 12 minute Sublinieri

Dan Barna, seful USR, si Dacian Ciolos, seful Platformei 100, la mitingul ”spontan” de ieri

Protestele din Piața Victoriei și alte orașe au fost precedate de o activitate deosebit de intensă pe Facebook, unde au fost prezentate tot soiul de anunțuri mobilizatoare, precum și luări de poziție ale unor oameni politici.

La începutul anilor ’90, mișcările de protest din stradă au cunoscut o amploare imensă care s-a diminuat de la un an la altul. Mitingurile de la începutul acestui an au impus termenul de „TFL-liști“, prescurtare propagandistică a unul slogan politic: „Tinerii Frumoși și Liberi“. Iar asta, în ciuda faptului că foarte mulți dintre manifestanții respectivi nu mai erau de multă vreme „tineri“. Tot atunci s-a impus hashtagul „Rezist“, care a fost asumat, apoi, de cine vrei și cine nu vrei.

Programul anunțat

Pe Facebook s-a anunțat că la mitingul de duminică seară vor participa circa 11.000 de oameni care, adunați inițial în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, vor mărșălui către Casa Poporului. De asemenea, s-a anunțat că evenimente similare vor avea loc şi în alte oraşe din România, dar şi din străinătate, precum Zurich, Berlin şi Paris.

Protestele au avut ca motiv central apărarea independenței justiției, iar sloganul anunțat – „Nu vrem să fim o nație de hoți“.

Duminică, în jurul prânzului, protestatarii au lansat și o petiție numită „Toți pentru Justiție“ și adresată către: „Parlamentul României, în atenția domnilor Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, și Călin Popescu-Tăriceanu, președinte al Senatului, precum și lui Klaus Iohannis, președintele României“.

În acest document public se afirmă: „Cetățenii României știu că o societate democratică nu poate funcționa fără o justiție puternică și independentă. Însă acest sistem al justiției, care nu de puține ori a fost catalogat ca «redutabil», «remarcant» sau «excelent» de către parteneri externi, este pus în pericol de modificările propuse acum. Pachetul Legilor Justiției se află pe mesele dumneavoastră. Vă cerem ca în ziua votului de modificare să spuneți NU! Vă cerem să fiți de partea bună a istoriei, într-un moment în care este clar că se decide viitorul european al României. Dorim să vă reamintim că peste 4.000 de magistrați, CSM, DNA, DIICOT, președintele României și chiar Comisia Europeană au criticat dur pachetul de modificare a Legilor Justiției. Adoptarea lui ar însemna anularea tuturor eforturilor României la transparență și bună guvernare din ultimii 10 ani. Noi, cei ce v-am ales să ne reprezentați drepturile în Parlament, vă cerem să ne respectați încrederea cu care ați fost învestiți. Și vă mai cerem să vă disociați de interesele penalilor pentru care o justiție independentă este sinonimă cu drumul scurt spre închisoare“.

Cum și-au mobilizat politicienii activul de partid

Cu toate că inițial s-a anunțat că va fi o mișcare de protest spontană, o serie de lideri politici au anunțat participarea la acest protest. Ba chiar au și chemat lumea în stradă.

Bulversată de scandalurile interne care s-au produs în ultimul timp, Uniunea Salvați România a anunțat că „membrii USR vor participa duminică la demonstraţiile declanşate în toată ţara pentru a opri asaltul PSD împotriva Justiţiei. Toate forţele reformiste trebuie să spună într-un glas: Nu vrem să fim o naţie de hoţi!. În plus, conducerea partidului a explicat că „România este în pericol să devină un stat eşuat şi avem datoria să ne opunem acţiunilor PSD care vor să întoarcă România în vremea când niciun politician nu putea fi tras la răspundere pentru furtul din bani publici şi abuzul în funcţie. O facem în Parlament, o vom face şi în stradă. Suntem într-un război purtat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, împotriva românilor care-şi doresc o societate dreaptă, modernă şi prosperă. Putem să-i oprim! Am reuşit cu Roşia Montană, cu Marţea Neagră, cu OUG 13“.

La rândul său, Ludovic Orban, preşedinte PNL, a anunțat: „Sunt solidar cu protestele de stradă anunţate împotriva modificărilor PSD la legile justiţiei. Am îndemnat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la aceste manifestaţii şi la orice acţiune de protest împotriva PSD. Ne vom bate pentru a împiedica adoptarea oricărei modificări care să permită controlul justiţiei de către PSD. Şi noi vom organiza în următoarea perioadă manifestaţii pentru independenţa justiţiei, pentru stoparea involuţiei fiscale iniţiate de PSD, pentru scoaterea învăţământului din zodia analfabetismului şi subfinanţării, pentru asigurarea dreptului la sănătate al românilor“. Iar senatorul liberal Florin Câţu a anunţat că va participa la marşul „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!“: „Aşa cum am promis şi am declarat public, la 18.00 sunt în piaţă. Voi ce faceţi? #curajhaicasepoate“.

Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunţat, tot pe Facebook, că liberalii se alătură protestelor anunţate pentru duminică seară: „Aşa cum am declarat la preluarea funcţiei de purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, atacul la Justiţie pentru interese personale şi haosul din economie trebuie să înceteze. PNL şi toate grupurile active din societate, cu toţii suntem de aceeaşi parte a baricadei şi cu toţii credem în adevărul: Corupţia ucide! În această seară, împreună cu prietenii şi colegii din PNL, vom protesta împotriva atacului PSD la independenţa Justiţiei şi împotriva măsurilor fiscale care aruncă economia României în haos“.

„România fără corupție“, în viziunea lui Cioloș

La rândul său, fostul premier Dacian Cioloș, conducătorul Platformei România 100, a anunțat: „România este într-un moment de cumpănă. Dincolo de orice dezbatere şi argumente raţionale, maşinăria de vot PSD – ALDE este gata să treacă prin Parlament pachetul de modificări la legile justiţiei propus de «Comisia Iordache». Proiectul PSD – ALDE reprezintă un atac direct împotriva independenţei justiţiei din România. Următoarele zile sunt decisive. Ele vor hotărî dacă România rămâne un stat de drept sau va fi aruncată la periferia Uniunii Europene, cu o justiţie subordonată politic, cu o clasă politică aşezată deasupra legii, fără oprelişte la jefuirea banului public. Susţinem o Românie fără corupţie, în care nicio forţă politică nu trebuie să pună oprelişti justiţiei sau să slăbească statul de drept – acesta este primul punct al Manifestului fondator al Platformei România 100. În aceste zile, când injustiţia riscă să devină lege, te chemăm să participăm împreună la aceste proteste“.

Reprezentantă (probabil) a „veritabilei societăți civile“, antreprenoarea Ioana Nicolau a menționat, tot pe Facebook, motivele care o îndeamnă să meargă la proteste: „E așa… o atmosferă de care pe care; e așa… ca o ultimă respirație a lor sau a noastră. Se simte în aer o încordare în ambele tabere, ambele disperate să scape: ei de pușcărie, iar noi de ei. E aşa… o încrâncenare nevăzută, dar simțită, ca aceea dinaintea furtunii. N-au avut timp să pregătească chiar tot, oamenii încă se mai zvârcolesc și asta nu le place. N-au avut timp pentru a interzice complet orice formă de protest; nu știu însă care va fi reacția lor mâine. Să nu mergi deloc nu mai este o opțiune. Lucrurile devin din ce în ce mai grave pe zi ce trece. Și vor fi grave pentru noi toți, nu doar pentru cei cărora le pasă. E nevoie de o reacție care să balanseze lucrurile. Dacă nu acum, poate că nu va mai exista «altcândva». Legile justiției vor trece de Parlament și ne vom trezi că e prea târziu.

Ar închide Facebook, ar închide gurile ziariștilor curajoși, ar cumpăra toată presa, ar interzice orice fel de punct de vedere contrar, ne-ar călca în picioare, ar vinde țara cu totul – dar nu este chiar totul de vânzare pe lumea asta. Nu s-au pregătit pentru toate. Nu încă!“.

Pentru a „balansa situația“, după cum spunea antreprenoarea Ioana Nicolau, deputatul PSD Liviu Pleșoianu s-a trezit și el vorbind: i-a numit pe cei care ies duminică în stradă „ticăloși“ și „proști“, afirmând și că ar fi cu toții „colaboratori ai Noii Securități“.

Cioloș cu “tehnocrații”, Turcan cu “liberalii”, Barna cu “USR-iștii”… Un marș #POLITIC, susținut inclusiv prin prezență de oameni #POLITICI. Dacă te apuci să-i întrebi concret pe participanți ce anume din modificările legislative PREFIGURATE (că de-abia încep dezbaterile parlamentare DEMOCRATICE) îi deranjează, cei mai mulți vor livra clișeul: “e afectată independența Justiției”. Adică, practic, NU vor spune nimic concret. Și asta pentru că, de fapt, e vorba despre proteste politice, organizate de opoziția POLITICĂ, împotriva câștigătorilor alegerilor. Nu protestează “România” în integralitatea ei (cum încearcă să inducă propaganda Noii Securități), ci protestează Opoziția POLITICĂ. Iar opoziția POLITICĂ (inclusiv #IPOCRITUL suprem, Cioloș, care se face ba că e “tehnocrat”, ba că e “societate civilă”), e brațul POLITIC al Noii Securități. E foarte simplu și doar despre asta e vorba.

În rest, desigur, oricine e liber să fie COLABORATOR voluntar al Noii Securități. Oricine e liber să le slujească pe Kovesi și Macovei. Oricine e liber să-și pună casca de Realitate Virtuală peste ochi și să trăiască fericit în lumea paralelă pe care i-o livrează Statul Paralel.

…Între timp, în Parlamentul României, forul reprezentativ SUPREM conform Constituției României, vor continua dezbaterile și depunerile de amendamente. Parlamentul va LEGIFERA, oricât de oribil ar suna asta pentru cei care au impresia că VOTUL nu înseamnă nimic.

De trei-patru săptămâni, duduie furnalele din Știrbey Vodă.
Se pregătește contraatacul final.

După porc… urmează circul. Haideți să îi stricăm statului paralel surpriza și planul.

Diseară [ieri seara-n.n.], TFL-iștii vor ieși în piață. Ca la un semnal.
De mâine, în următoarele săptămâni, Statul paralel condus de PFA Kovesi va trece la asaltul final asupra listei negre a opozanților.

Nume multe. Nume mari.
Printre care: Dragnea-Teldrum, Ponta (PFA Kovesi este neagră după povestea cu porcul), Oprea (pentru a șterge amintirea sufrageriei), Nițu, Tobă, Udrea și campaniile electorale și mulți alții, ceva ANRP -uri noi.
Praf în ochi. Dar și dosare vechi de 3-4 ani aruncate pe piață împotriva opozanților:

Împotriva celor care au îndrăznit să propună legi noi,
Împotriva celor ce au vorbit despre sufragerii și porci,
Împotriva celor ce au scos la lumină statul paralel,
Împotriva unui partid care deranjează (dosarele strânse sunt deja despre toți membrii CEx),
Împotriva oricărei forme de opoziție la abuzurile din ultimii ani.
Și împotriva porcului de la T14 dacă s-ar putea.
Împotriva celor care nu au spus încă nimic sau a multor lucruri ce nu au fost spuse, dar vor fi spuse în curând . Iar acel nimic va face ca sufrageria să pară o plimbare în parc.
O țară nu poate să se dezvolte sau să evolueze sub imperiul răului, al fricii și al listelor negre.
Statul paralel nu înțelege că a pierdut. Seamănă din ce în ce mai mult cu Ceaușescu în noiembrie 1989.

Lupta finală se apropie și sunt convins că oamenii acestei țări vor ca imperiul răului, al fricii și al listelor negre să se termine.

#nuvăfiefrică

 • Gheorghe Piperea:

Lumea iese in strada pentru ca, cica nu vrea sa devenim o natiune de hoti. 

Pana descopera #rezistentii ca:

(i) exemplele de cca 300 de politicieni purtatori ilegali de mustata, suspectati mereu de coruptie, dar nu prea condamnati de judecatori, pt ca faptele nu prea exista, nu ne fac pe noi o tara de hoti, ci pe ei o masa de manevra usor de manipulat;

(ii) omniprezenta capitalistilor rentieri si monopolisti care mituiesc politicieni, tehnocrati si ong-isti pentru a obtine si mai multe privilegii, ne face un paradis fiscal, un cazino corporatist, o colonie bancara (si, in curand, una penitenciara) si nu o tara “de hoti”, o sa ajungem, de fapt, o tara de debitori captivi, executati silit si evacuati din case.

Dar pt asta nu se iese in strada, nu? Niciun influencer ong-ist, niciun ambasador, niciun tehnocrat european nu va sustine un protest contra acestei stari de lucruri care nenoroceste destine si pune serios sub semnul intrebarii viitorul acestei comunitati.

O singura companie de colectare de creante are, in acest moment, 1,2 milioane de dosare de executare silita pe rol.

Alte milioane de dosare zac pe rolul instantelor cu anii. In timp ce toata energia societatii (si multi, foarte multi bani) se concentreaza pe cei 300 de mustaciosi care, ca un facut, obisnuiesc sa scape printre degetele glorioasei masinarii anticoruptie, cateva zeci de manageri expati, tinuti mereu la distanta de dna si diicot de ong-urile si influencerii anti-coruptie, dar mai ales de diversi ambasadori si tehnocrati #rezistenti, prospera si fac profituri de cazino pe seama unui numar din ce in ce mai mare debitori pauperizati de consumul pe credit, iar dreptatea si legitimitatea in justitia romana au devenit poezii de inceput de secol 19, mai importante fiind directivele think tank-urilor societatilor deschise la sugestiile purtatorilor de pungi cu arginti.

Probabil ca cei care ies in strada sub stindardul tfl considera ca respira impreuna aerul ozonat al libertatii si civilizatiei. In realitate, ei nu fac decat sa schimbe artificial si fortat agenda publica in favoarea prioritizarii publice a unui sistem de lupta anti-coruptie, finantat si din banii nostri, care nu a facut deloc proba eficientei ci, extrem de grav, proba abuzurilor, a incalcarii dreptutilor omului si a revenirii la bazele si in fruntea puterii, a serviciilor secrete politizate.

Natiune de hoti, hm?
Mai degraba o tara de praduiti, talhariti si ruinati de hotul care striga hotul cu vocile naimitilor sai din presa si de pe net.

Eu, unul, nu mai accept sa mi se puna, la gramada, eticheta de cetatean al celei mai corupte tari si de membru al unui natiuni de hoti doar pentru ca niste pseudo-zeitati ale justitiei nu reusesc sa ii dovedeasca pe cei 300 de suspecti mustaciosi.

Aud la stiri declaratiile auto-suficiente ale unui tip de la psd care ma face, de fiecare data cand il vad/aud la tv, sa schimb pe National Geographic sau pe Netflix pentru intreaga seara.

Cica psd e foarte tare, putand sa scoata in strada nu zeci de mii, ci sute de mii de oameni. Poate se refera la sindicalistii din sistemul bugetar si la pensionarii care se pregatesc sa iasa in strada contra masurilor fiscale si sociale ale puterii SOCIAL democrate. E clar pentru omul cu capul pe umeri ca votantii psd si restul cetatenilor neafiliati politic (eu nu sunt votant psd) nu vor iesi in strada sa sustina psd si, cu atat mai putin, sa ii sustina pe liderii sai cu mustata. Nu si pentru respectiva voce a psd.

Anterior numitii inca asteapta sa vada niste promisiuni electorale psd-iste indeplinite, de exemplu, o mai justa impartire a poverii fiscale, o atitudine mai ferma, mai combativa, contra abuzului de putere economica, o protectie adevarata a salariatilor si a consumatorilor, crearea de locuri de munca pentru recladirea increderii in Romania a celor care s-au expatriat fara voie, salarii decente in sanatate si educatie, coerenta si predictibilitate fiscala, precum si punerea codurilor penale si a legilor justitiei in acord cu Constitutia si CEDO. E cat se poste de clar, mai concret, ca debitorii supra-indatorati la banci, carora li s-a promis dreptate si care nu (prea) o vad infaptuita, nu vor iesi in strada pentru psd. Ar fi penibil sa se gandeasca cineva la asa ceva, in conditiile in care votul lor nu conteaza nici macar 0,1% din greutatea unui singur cuvant spus incet si din varful buzelor de la tribuna bnr de dl Isarescu, cel care isi pregateste un Craciun linistit si fericit sub acoperisul protestelor de strada care baga spaima in decizia politica si guvernamentala.

A trecut un an de la mega-promisiunile electorale ale lui Dragnea. Ce vedem :

– un avorton de proiect denumit “legi ale justitiei”, o chestie care nu mai e nici cal, nici magar, contestata de jumatate dintre judecatori, dar si de cei care nu sunt de acord cu abuzurile luptei anti-coruptie si cu derogarile de la drepturile omului; este penibil ca un guvern majoritar sa nu isi asume aceste legi, asteptand acordul unui comisii de experti de la Venetia (un conclav fara putere de decizie, ci doar cu putere de a convinge prin argumente si prin forta brandului mitologizat in Romania), in timp ce majoritatea parlamentara le preia ca initiativa proprie, modificand esential chiar prevederile cele mai sensibile (cum ar fi numirea sefilor de parchete, care ramane, neconstitutional, la latitudinea presedintelui, si vechimea minima a candidatilor la magistratura, care revine unde suntem acum, adica, facultate de drept si doi ani de INM) in asa fel incat sa nu se schimbe nimic fata de varianta actuala, atat de contestata;

– o serie nesfarsita de propuneri de modificare a legislatiei fiscale si a celei de munca, bulversante pentru public si pentru mediul de afaceri (care nu economiseste niciun ban pentru a torpila aceste propuneri de modificare, in timp ce se plange de statusul fiscal si social, panicand lumea cu pericolul deficitului) la care se renunta din mers, in mod repetat, in siajul unor alte propuneri, si mai incerte si mai ingenui si mai greu de pus in practica;

– o propunere de refacere a economiei in sectorul public prin infiintatea unui fond suveran de investitii care a intrat deja in uitare;

– o intentie de reluare a investitiilor, amanata la nesfarsit, in favoarea comodului si nelipsitului credit guvernamental, inclusiv a celui denumit cu cinism Prima casa, credit care alimenteaza bula consumului pe credit;

– o intarire “naturala” a rolului serviciilor secrete in politica, presa, economie si, mai ales, in intimitatea omului de rand, ascultat, monitorizat, interceptat, in timp ce marile acte de coruptie (exemplu, Puiu Popoviciu), mega-spalarea de bani (exemplu, Silver Mountain), marea evaziune (exemplu, banci, firme din industria agrara, Big Pharma, moguli IT, Fondul Proprietatea) si multe altele scapa nepedepsite.

Nu mai bine s-ar organiza alegeri anticipate in 2018? Cu ocazia asta, cei care sunt tematori pentru viitorul copiilor lor, plus purtatorii de geaca rosie de protest stradal, ar putea, in sfarsit, sa scape de “penali”. Prin vot ar putea verifica si dl Codrin Stefanescu nivelul de simpatie la care se situeaza, in mod real, psd si domnia sa, personal.

Actualul sistem de “lupta anti-coruptie” nu va reusi sa il scape pe dl presedinte de neplacerea de a bea sampanie in compania “penalilor”. Nu atata vreme cat sistemul parleste porcul si gusta soriciul alaturi de mustaciosi, sub atenta supraveghere a serviciilor secrete, gazda tuturor sindrofiilor de acest fel din ultimii 12 anu.
Hai, ca se poate.

 • Dan Diaconu:

Imaginaţi-vă un Guvern

avându-l ca prim ministru pe Moise Guran, pe Mândruţă la Cultură, pe Tunegaru (sau Vlaston) la Învăţământ, pe Cartianu la Tineret şi Sport, pe Câţu la Finanţe, pe Isar la Industrii, pe Poliţeanu(sau Guseth) la Justiţie. Un asemenea guvern ar avea nevoie de cel puţin două ministere suplimentare faţă de cele de până acum: un minister al Gândirii condus de Pleşu sau Cristian Tudor Popescu şi unul al Reeducării, condus de Macovei, Koveşi sau Liviu Avram.

Ştiu, marea majoritate dintre cei care-mi citesc textul se vor uita strâmb la unele nume deoarece nu le cunosc. Şi e logic să fie aşa întrucât întreaga şleahtă enumerată nu s-a ridicat „la lumină” prin fapte de excepţie sau prin realizări memorabile ci doar prin propagandă. O masă de indivizi goi, fără repere, fără direcţie, cunoscând instinctiv doar mirosul banului şi gustul dulce al pupatului în cur pentru obţinerea lor. E o specie nouă, răsărită din rândul foştilor propagandişti ai PCR, repetând cu aceeaşi abnegaţie sloganuri goale, mimând eroismul şi împuindu-le capul unor făpturi prea precare pentru a gândi.

Guvernul pe care l-am amintit este guvernul #rezist, al oilor scoase la păscut în Piaţa Victoriei, la Parlament, sau oriunde le cer păstorii neomarxişti ai lumii de azi. Înainte transhumanţa se desfăşura între vale şi munte, având ca rezultat brânză, lână şi carne. Transhumanţa neomarxistă se desfăşoară între birou şi diverse puncte ale oraşelor importante, având ca efect doar credibilizarea idioţilor şi înfierbântarea oilor cu sentimentul că sunt folositoare la ceva.

Ce poate oare înţelege un om cât de cât civilizat văzând că în piaţă se desfăşoară o manifestaţie „pro justiţie” în care se cere desfiinţarea Curţii Constituţionale? O demonstraţie pentru independenţa justiţiei în care se protestează împotriva autonomizării unor instituţii fundamentale şi se cere subjugarea lor intereselor unui individ, în cazul de faţă preşedintele ţării. O demonstraţie pentru democraţie în care se cere desfiinţarea Parlamentului. Despre ce e vorba în toată ecuaţia asta?

Minţile precare ale celor care mănâncă rahat în numele unor interese total ilegitime n-au logică. Dar nici măcar nu au nevoie de ea. Asta pentru că întreaga organizare a unor astfel de defilări de oi nu este o acţiune raţională, ci, din contră. Oile ies pentru că au nemulţumiri proprii, iar influencerii nu fac altceva decât să le ofere nemuţumiţilor o falsă cauză. Nu-ţi mai funcţionează ţuţurelul, te-a părăsit pisi din cauză de iubit mai potent? Dragnea e de vină! Te-a dat afară stăpânul? Legile Justiţiei din Parlament sunt de vină? Îţi chiorăie maţele de foame? Cu siguranţă „ciuma roşie” te-a lăsat nemâncat. Chiar dacă sunt hazlii, acestea sunt şabloanele manipulării universal valabile. Sunt brutale, rudimentare şi uneori penibile, dar FUNCŢIONEAZĂ. Şi funcţionează la fel de când lumea.

Ceea ce este de-a dreptul fascinant e peisajul sumbru care se așază în momentul în care bombele propagandistice de acest gen îşi ating ţinta. Aş fi preferat să încep cu Revoluţia Franceză, cu foametea teribilă şi cu masacrele care au urmat „victoriei”. Dar, pentru că mulţi m-ar putea acuza că aduc în discuţie un fapt istoric îndepărtat şi controversat, o să aduc discuţia mult mai aproape de noi. Ce s-a întâmplat după instaurarea regimului „bulă propagandistică” băsescu? Mai ţineţi minte picajele abrupte ale economiei, prostovanii incapabili să gâlgâie două cuvinte? Vi-l mai amintiţi pe boc şi prostia sa legendară? Sigur n-aţi uitat hoţiile teribile făcute la lumina zilei, dar niciodată sancţionate de „justiţia independentă” de-atunci şi de-acum. Cum a fost posibil? E simplu: bulele propagandistice împing în faţă tot felul de farsori, în realitate prostovani goi, dar care ştiu bine să fenteze, să inducă în eroare. Nu credeţi? Parcurgeţi istorisirile lui Cristian Sima în care descrie cum era purtat pe la diverse comiţii şi comitete oficiale sau oculte pentru a oferi soluţii pentru ieşirea din criză. Vă imaginaţi cât habarnism pentru a experimenta pe o ţară întreagă ideile creţe ale unui aventurier cam cutremurat la creier precum Cristian Sima?

Aceleaşi lucruri – şi poate unele chiar mai grave – s-ar întâmpla şi acum în cazul în care mişcarea #rezist va putea să genereze o bombă propagandistică prin intermediul căreia să dea lovitura de stat mult dorită. Şi atunci s-ar putea ca guvernul fantomă pe care l-am prezentat la începutul articolului să devină realitate, iar negura în care ne va împinge atât de neagră încât să nu mai vedem niciodată ieşirea.

P.S. De la „Revoluţie” Franţa a mers din ce în ce mai jos, iar picajul său nu se va opri până când ţara nu va intra în rândul naţiunilor eşuate. Diferenţa dintre noi şi Franţa este aceea că Franţa a avut de unde să cadă, pe când noi n-am ridicat niciodată capul deasupra colbului.

 • Iulian Capsali:

Consecvență, numele tău e Ludovic Orban  :)))

Liderul politruc al Partidului Non-Liberal, cel care le cere oamenilor să iasă în stradă:

Ludovic Orban pe stil vechi, varianta 2013: „Atât timp cât procurorul general, șeful DNA, șeful DIICOT sunt numiți de Președinte, întotdeauna va exista interferență în justiție și întotdeauna o să existe tentative de comandă politică.”

Ludovic Orban pe stil nou, varianta 2017: „PNL se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul Justiţiei, în special aceea de a elimina preşedintele din procedura de numire a şefilor parchetelor.”

Ludovic Orban pe stil vechi, varianta 2013: Propunerea omului lui Traian Basescu, Codruta Kovesi, care a fost mana dreapta in tot sistemul ticalosit pe care l-a pus in miscare Traian Basescu, pentru mine este un act inacceptabil care ma determina ca incepand de astazi sa pun semn de egalitate intre Victor Ponta si Traian Basescu.”

Ludovic Orban pe stil nou, varianta 2017: Da. Sunt absolut convins (că vor s-o schimbe pe Kovesi). N-am nicio îndoială în privinţa asta. (…) Este evident că de când există şi funcţionează DNA, mai ales în ultima perioadă, a scăzut corupţia în România. Hai să fim cinstiţi!”

Bulimie politică

Înțeleg că PNL şi eternul Cioloş se adaugă koviliturii de stat tefeliste.
Aniversăm 100 de ani de la Revoluția Bolşevică. Lenin clipeşte din mausoleu. În curând, va fi învelit în steagul curcubeleghetebe. 
E bine.

PS Ponta îşi pregăteşte contrarevoluția, cu Grindeanu pe post de martor. Tudose se autodizolvă prin sms.


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “IMPERIUL CONTRAATACA. Reluarea protestelor #REZIST, in frunte cu TEHNOCRATII ciolosieni, si manipularile propagandistice ale NOII SECURITATI, pe fondul degringoladei pesediste/ CINE SUNT ADEVARATII HOTI? Statutul de colonie bancara al României, protejat de influencerii anti-coruptie, necontestat de PSD

 1. Bine fac polonezii.
  Și la noi se face, cu anvergură mai mică, la 10 seara, la 12 noaptea și la 3 dimineața.
  Se poate și mai mult, cu siguranță – mai ales dacă s-ar auzi un cuvânt de îndemn cu putere și mărturisire din partea păstorilor.
  Să ne ajute Domnul tuturor să se facă această lucrare de rezistență întru Adevăr.

 2. Da, dar ei ies in strada pt CREDINTA lor. Se aduna efectiv! E un impuls uman extraordinar de solidarizare pt o cauza comuna, ceea ce aici nu exista decat daca are hashtag in fata. F trist. Si cred ca mereu a fost asa, nu e vorba doar de tarele comunismului.

 3. @Doroteea
  Este cu mult mai greu si mai laudabil sa se gaseasca cateva zeci de oameni care, fiecare de unul singur, din proprie initiativa, nestiuti de nimeni, sa intre inlauntrul lor la 10 seara, la 12 noaptea sau la 3 dimineața, decat sa iasa afara cateva mii la o manifestare colectiva.

 4. @nimeni

  1. nu stiu de ce e mai “greu” si nici de ce e mai “laudabil”, mai ales ca, asa cum bine spui, sunt “nestiuti de nimeni”, deci nu stim cati sunt. Iar daca sunt 100 atunci cade si “greu” si “laudabil”.

  2. poate ca ei ii au si pe aia.

  3. Credinta afirmata public in astfel de vremuri e marturisire (asta tine de primul argument, adica de faptul ca nu exista niciun motiv rezonabil sa afirmi ca acest demers e “mai putin laudabil”, cu atat mai mult cu cat, revin, nu il exclude pe celalalt, ci doar FACE DOVADA CAPACITATII REALE DE MOBILIZARE COMUNA, care la noi e doar presupusa. Poate tocmai pt ca e doar presupusa avem o pozitie mult mai fragila ca a lor sub aspectele in discutie, in sensul ca politic suntem pe cale de a fi supusi).

  4. in fine dar nu in ultimul rand: pai dragutza, nu mai deunazi, intr un comentariu pe care efectiv din oboseala nu l am mai contrazis, ziceai ca ceasul n are nicio relevanta in rugaciune? Ia citeste tu atent-atent ce chiar degetelele tale au tastat atunci!:) Iar daca mai citesti atent-atent si textul Sf. Porfirie pe care te ai bazat, si tot atent-atent si ce am zis eu, poate realizezi ca te afli in coliziune si cu Sfantul dar si cu tine insuti. Si poate, cel putin, nu o sa mai fiu eu cea acuzata ca interpreteaza textele sfintilor cand de fapt exact acuzatorii sunt cei care le lectureaza in paradigma proprie si personala, la care nu renunta nici macar cand textele pe care le invoca ii contrazic explicit! 🙂 Si nu e vorba doar de tine, stai lin.

  Ca idee si indiciu: Sf. Porfirie Kavsokalivitul este un spargator de tipare. Daca il citesti atent – iar eu il citesc atent pt ca de obicei citesc atent si obiectiv, probabil deformatie profesionala, deh.. – vine cu o abordare cu totul noua. De fapt cu abordarea corecta si profunda, care merge la esenta. Mai ales in problema abordarii raului, acolo e f…’inovativ’. Dar si in probl rugaciunii, unde ce spunea el de curatirea prealabila nu era doar ‘teorie’ cum spui tu (cu oarecare indrazneala as zice..), ci un adevarar ‘tertip’ cat se poate de …pra tic. Pt ca abia atunci rugaciunea are efect, cand e insotita de efortul personal al lepadarii de vointa proprie, lepadare care tine exclusiv de noi, de libertatea noastra. Altfel, rugaciunea e o simpla cerseala fara munca.

 5. ca sa fiu si mai clara: daca astia 60 de mii au reusit sa iasa in strada pt o rugaciune colectiva, intr un demers demonstrativ si mobilizator, mie mi e clar ca vor reusi si sa se roage in comun la o anumita ora daca isi propun asta.

  Daca noi insa nu o putem face, am toate motivele sa ma indoiesc si ca avem capacitatea de a ne ruga tacut la aceeasi ora. Plus ca, am mai spus, conteaza si pt ce te rogi. Uneori e nevoie de mobilizare pe un anumit subiect ca sa induplecam pe Domnul, cum e de ex cazul Cameliei Smicala.

 6. @Doroteea
  Este mai greu, pentru ca este necesara o determinare si perseverenta mult mai mare cand faci ceva de unul singur.
  Este mai laudabil, pentru ca nu faci asta in vazul lumii sa arati, impreuna cu altii care au raspuns chemarii unor organizatori, asemenea tie, cum da pe dinafara credinta ta si hotararea de a sta in calea dusmanului care nici macar nu s-a aratat. Daca te uiti in istorie, vezi ca ciobanestii mioritici au dat piept cu musulmanii de mult mai multe ori decat “dragonii inaripati” polonezi, cu care se bat in piept ca l-au invins si pe Stefan cel Mare.
  Este o vorba: cainele care latra nu musca!

 7. Pingback: ROMÂNIA IN SOCUL (POST)TRAUMATIC al PSIHOZEI LEGILOR JUSTITIEI. Un avocat catre magistratii protestatari: ”Aveți colegi care au distrus vieți. Uneori, la propriu, oameni care au murit. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici Dumnezei în
 8. Pingback: "RESTART ROMANIA" - sau cine si cum a creat miscarea "#Rezist" (VIDEO): CEI 140000 DE TINERI "ALESI" DE AMBASADA SUA si ALTE AMBASADE OCCIDENTALE sa fie FINANTATI pentrua fi "AGENTI AI SCHIMBARII" si pentru A SUSTIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare