MISIUNE DE GRADUL ZERO: SALVAREA “SISTEMULUI”: Iohannis cheama “societatea in civil” la o noua INSURECTIE de tip #Rezist/ DOSARUL MICROSOFT, adevaratul test al “anticoruptiei”, readus in atentie de sesizarile fostului ministru Gabriel Sandu. SERVICII SECRETE, AMBASADORI AI SUA, PRESEDINTE, GUVERNANTI, IMPLICATI IN TRAFIC DE INFLUENTA SI ILEGALITATI DE PROPORTII

30-09-2017 37 minute Sublinieri

 • Contele de Saint-Germain: 

Prin sintagma „implicare civica maxima”, Presedintele ne-a anuntat ca se pregateste de razboi. De razboi civil!

Încercarea de a rezolva criza justiției din țara noastră printr-o confruntare deschisă între tabere antagonizate de români furioși ar fi cea mai proastă soluție dintre cele la îndemâna conducătorilor noștri.

Totuși, o campanie iresponsabilă de acoperire a unor mari abuzuri făcute de DNA, SRI și Parchetul General, declanșată de președintele Iohannis în ultimele zile, indică determinarea domniei sale de a apela chiar și la această soluție barbară dacă interesele lui și ale grupurilor antinaționale care îl susțin vor fi periclitate.

Oricât ar încerca șlefuitorii de imagine ai lui Klaus Iohannis să mascheze sensul belicos și asperitățile apelului președintelui la o „implicare civică maximă”, acest apel rămâne, în sine, de o gravitate socială excepțională. Mai ales existând ca precedent comportamentul incitant al domnului Iohannis, în geaca sa roșie, la protestele masive din ianuarie. Se va vedea, la prima scânteie ce-i va inflama pe susținătorii președintelui, ce ințeleg aceștia prin „implicare civică maximă”. Luați aminte!

Klaus Iohannis a chemat, fără rușine și în disprețul total al rolului său constituțional, un sfert din Românie să se războiască cu celelalte trei sferturi.  Cunoscând încă din ianuarie care este forma de „implicare civică maximă” a tefeliștilor care nu vor altceva decât moartea PSD-ului (considerând că pentru atingerea acestui scop major orice mijloc, oricât de murdar, orice abuz, oricât de abject, poate fi acceptat) președintele a fost conștient că vorbele sale reprezintă pentru aceștia o chemare la luptă de stradă, o instigare la război social, o garanție că orice și oricum vor face, Cotroceniul îi va apăra.

Să nu ne amăgim că ar fi vorba despre apărarea unor principii nobile. Îl interesează pe Klaus Iohannis respectarea drepturilor omului? Când el se face că nu observă  evidența evidențelor,  practicile emblematice pentru DNA descrise cu lux de amănunte în înregistrările cu procurorul Zdreanță? Îl interesează pe Klaus Iohannis independența justiției? Când aceasta nu a mai fost niciodată după decembrie 1989 atât de captivă și atât de imoral deturnată ca acum? Cum să fie condus cel mai puternic parchet de un om prins în flagrant cu furtișagul (4% plagiat, oficial) și cu minciuna (sufrageria lui Oprea) iar tu, președintele moralist și instigator la război civil al românilor să-l aperi pe acel om, ba chiar să-l elogiezi?

Deci Klaus Iohannis a apelat la tabăra lui de nervoși și presetați să facă prăpăd, la nevoie, printre adversari. Să schimbe cu forța un guvern legitim, să apere cu teroarea fanatismului lor manipulat fabricarea în continuare de dosare politice și torturarea țintelor prin intermediul copiilor, să anihileze instituțiile de bază ale democrației (parlamentul, CCR) și să înlocuiască voința majorității electorale cu dictatul unei minorități oculte.

La asta își îndeamnă președintele României susținătorii: la vrajbă, la divizare, la rebeliune.

Ce-ar trebui să facă ceilalți? Ce face o tabără, când altă tabără îi declară război? Este forțată să se mobilizeze. Și să înțeleagă că, deși reprezintă trei sferturi din popor, sfertul care i se opune a echilibrat raportul de forțe prin apelarea la mercenari și la sprijinul altor țări, cu alte limbi și alte interese decât ale României.

Voinței de 75% a unui popor i se opune o alianță feroce și antinațională care, prin campania declanșată în aceste ultime 3-4 zile, își prezintă, parcă ostentativ, trupele: președintele cu prețioasele lui instituții de forță, așa zisa societate civilă, adunând ca într-o haită de animale de pradă sorosiști și macoviști, unitățile de presă demascate de Daniel Dragomir ca instrumente  de propagandă ale binomului și, ultimul pe listă dar nu cel din urmă, ambasadorul SUA, acest trepăduș care parcă și-a propus să viruseze cu orice preț bunele sentimente ale românilor față de americani.

Așadar, toți cei care doresc cu adevărat să apere statul de drept și justiția independentă (nu ca impostorii care fură și apoi se grăbesc să strige ei, primii, hoții) trebuie să fie pregătiți ca în orice moment să poată da curs apelului președintelui, fără însă a-l urma pe președinte. După principiul „fă ce spune popa, nu ce face popa!”.

Dacă actuala alianță de la putere (PSD + ALDE) chiar e hotărâtă să meargă mai departe cu legile justiției, asumându-și riscurile de dezordine socială ce derivă din instigarea președintelui Iohannis la atitudini civice extreme, atunci trebuie neapărat să se pregătească pentru ce e mai rău. Să asigure susținătorilor ei condițiile necesare de a-și apăra, chiar în stradă dacă altfel nu se poate, voința și idealurile.

Altfel nu vom mai avea niciun drept să ne plângem că România a devenit o colonie.  Pentru ca ar însemna că am acceptat, fără luptă, acest statut degradant.

Domnule presedinte, sunteti un farsor!

Eu sunt rezervist. Locotenent de AAA (artilerie antiaeriană). Am făcut armata 6 luni la rachete și ceea ce am învățat atunci se rezumă cam la asta: când țara este în pericol lași totul deoparte și te înrolezi, cu orice risc, să o aperi.

Acum două zile,  domnul președinte Iohannis a sunat mobilizarea:De aceea, este nevoie de o implicare civică maximă, este nevoie ca toţi cei care îşi doresc o Românie stat de drept şi care doresc o justiţie independentă să se anunţe şi să-şi spună opinia”.

M-am simțit direct vizat de apelul președintelui. Da, îmi doresc din tot sufletul ca România să fie stat de drept și da, lupt din răsputeri să avem în țară o justiție independentă. Ce-mi cere, așadar, comandantul suprem? Să mă implic civic maxim. Să mă anunț și să-mi spun opinia.

Iată, azi ridic două degete (să mă anunț) și scriu articolul de față care reprezintă opinia mea.

Domnule președinte, cu tot respectul cuvenit gradului și funcției dumneavoastră, cu tot atașamentul față de România și români, vreau să vă spun răspicat și fără pic de patimă subiectivă un adevăr tragic pentru ţară: sunteți un farsor!

Vă pavoazaţi, propagandistic, cu vorbe mari „o Românie stat de drept”şi „o justiţie independentă” dar, prin atitudinea dumneavoastră, dovediţi un dispreţ ciocoiesc faţă de sensul profund al acestora.

Ciocoiul , conform DEX, este un parvenit din rândul vătafilor, angajat ca servitor la un boier. Definiţia vi se potriveşte de minune. Iar boierul pe care îl serviţi nu este nicidecum poporul român ci un anti-popor, neromân. Asta este opinia mea!

Ieri v-aţi grăbit să-i primiţi la Cotroceni pe ostaşii aceia bravi care umblă în chiloţi prin metrou şi caligrafiază cu zel sorosist denunţuri patriotice, la dictarea procurorilor DNA, împotriva trădătorilor de sistem ocult şi de putere paralelă. Aş vrea să mă primiţi şi pe mine ca să vă expun crezul meu civic.

România stat de drept pe care mi-o doresc eu ar trebui să fie intolerantă faţă de nesocotirea drepturilor omului. Aşadar fără procurori Portocală, violatori şi şantajişti, fără dosare politice întocmite pe bază de denunţuri mincinoase, stimulate prin tortură, fără conducători de parchete ce fură prin plagiere şi îşi încalcă propriile principii morale participând la sindrofii cu politicieni şi şefi de servicii secrete, fără, fără, fără…

Nu ştiu ce repere etice aveţi dumneavoastră când vorbiţi de astfel de lucruri dar, ceea ce observ, este că o apăraţi necondiţionat pe Laura Kovesi, care îl apără necondiţionat pe procurorul Portocală. Deci, prin tranzitivitate, îl apăraţi necondiţionat pe procurorul Portocală. Asta nu vă face deloc cinste!

Mă chemaţi la implicare civică maximă pentru apărarea unor idei mari. Iată-mă! Prezent, cu arma la picior. Dar, stupoare, văd că definiţi aceste idei mari exact pe dos decât într-o democraţie autentică. Oamenii cărora le-aţi devenit stindard de luptă cu jiletca dumneavoastră roşie din Piaţa Universităţii vor execuţii colective, nu justiţie liberă. Vor „DNA să vină să vă ia” la grămadă, după carnetul de partid, nu după dosare întocmite corect, responsabil, pe bază de probe solide şi nu de interese politice.

Deşi am o vârstă de „lăsat la vatră”, mă înrolez voluntar. Şi ca mine, sunt sigur, foarte mulţi dintre cei care, profund şi onest, doresc o Românie stat de drept, (dar cu adevărat stat de drept, nu stat al procurorilor) şi o justiţie liberă (dar cu adevărat liberă, nu liberă la abuzuri şi poliţie politică).

V-aţi chemat în sprijin şi în stradă gaşca de tefelişti setaţi antinaţional de un finanţator fără scrupule şi fără Dumnezeu. Speraţi că ea, gaşca, va mai pune o dată între paranteze voinţa majorităţii, exprimată prin vot, şi că vă va mai cadorisi o dată cu un guvern de trădare naţională precum funestul guvern Cioloş. Degradantă speranţă!

Riscaţi, în megalomania dumneavoastră special întreţinută de forţele răului, un război civil. Un măcel  între români şi români. Nu vă pasă! V-aţi pozat cu Trump, sunteţi mare!

Şi nu doar că riscaţi. Dar instigaţi!

Aţi chemat din nou cohortele feisbuciste la implicare civică maximă? Ei bine, fără să vreţi, m-aţi chemat şi pe mine şi pe milioane de alţi români care gândesc ca mine.

Vă promit, vă promitem că, la nevoie, vom da curs chemării dumneavoastră.

Credeţi că sunteţi şmecher? Că numărul şi bunul simţ nu va conta în faţa tupeului şi a lipsei de informare?

Ei bine, vă înşelaţi!

Farsor, farsor… Dar să devii complicele lui Portocală e parcă, totuşi, prea mult. Prea greţos. Prea de zdreanţă.

Pe 28 iunie 2009, președintele Hondurasului, Manuel Zelaya, ales în 2006, a fost arestat de armată exact în ziua în care se pregătea să organizeze, democratic, un referendum de modificare a constituției, elaborate în mandatul generalului Policarpo Paz Garcia, omul americanilor venit la putere în 1978 prin lovitură de stat militară. Puciul a zguduit America latină și a obligat numeroase mari cancelarii să reacționeze. Un eveniment care – în mod aparent ciudat – ar trebui să dea de gîndit românilor în aceste zile.

La vremea respectivă, SUA, UE și ONU au protestat zdravăn față de puciul din Honduras și au cerut eliberarea imediată a președintelui hondurian. Zelaya a fost, însă, alungat din țară de puciști și s-a refugiat în Costa Rica, în țară producîndu-se ample mișcări sociale de protest împotriva loviturii de stat.

Ales în 2006 ca reprezentant al conservatorilor, Manuel Zelaya și-a schimbat ulterior politica şi s-a apropiat de liderii sud-americani de stînga, precum Daniel Ortega, preşedintele Nicaraguei, sau Hugo Chavez.

Zelaya a ajuns președinte, foarte important, cu sprijinul consultanței politice asigurate de Partidul Liber-Democrat German (FDP), el însuși recunoscînd asta public. Derapajul său spre stînga a deranjat profund germanii, însă. Fundația ”Friedrich Naumann”, aparținînd FDP, ținea în palmă jumătate dintre cei 62 de parlamentari ai Partidului Liberal din Honduras, care îl avusese pe Zelaya drept candidat, patru miniștri și patru miniștri-adjuncți din guvern, precum și alți opt înalți oficiali din diverse structuri ale statului.

Prin respectiva fundație, germanii erau și sunt încă puternic implicați în jocurile politice din America Latină, după cum relata, acum cîțiva ani, siteul german-foreign.policy.com.

Reorientarea lui Zelaya îi afecta profund, pentru că acesta se alipise grupării ALBA, reunind o duzină de state sud-americane care urmăreau desprinderea de sub hegemonia politică a SUA și a UE. Deja, președintele hondurian începuse să concedieze din structurile statului oamenii susținuți de ”Friedrich Naumann”. Or, nemții aveau cu totul alte planuri politico-economice. Ca și americanii, în scandal fiind implicată inclusiv Hillary Clinton.

Drept represalii, germanii s-au reorientat și ei spre susținerea adversarilor lui Zelaya, fiind acuzați de implicare majoră în lovitura de stat care a dus la înlăturarea lui Zelaya, ca și de alte jocuri oculte, precum slăbirea, prin aceeași fundație ”Friedrich Naumann”, a guvernului din Bolivia șamd.

Bun, și ce treaba au toate astea cu România, vă întrebați?

Noi zicem că are.

În luna mai a acestui an, la București a avut loc coagularea unui organism așa-zis civic, numit ”Contract România”: 18 organizații, grupate în 9 grupuri civice din 8 județe ale României (Arad, Bacău, București, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timisoara).

Lansarea rețelei de ONG-uri a avut loc sub coordonarea Fundației ”Friedrich Naumann”, participant fiind însuși Daniel Kaddik, director pentru Europa de Sud-Est al fundației. O fundație, trebuie spus, prezentă de foarte mulți ani în România, dar care în ultima perioadă o lăsase mai moale cu activitatea. De asemenea, au mai supervizat Preston Savarese, Rule of Law Officer la Ambasada SUA și reprezentanții ambasadelor Marii Britanii și Olandei la București.

ONG-urile care au fost plasate la acea vreme sub pălăria ”Contract România” sunt aceleași care astăzi vor urca dealul Cotrocenilor, convocate fiind de președintele Klaus Iohannis, cu maximă promptitudine, după ce ieri i-au trimis o scrisoare în care îi cer să apere justiția și să reformeze clasa politică.

Foarte interesant, organizații preocupate declarativ de drepturile homosexualilor, ale animalelor, de interesele IT-iștilor ori chiar de iahturi (?!!) au elaborat o întreagă listă de propuneri vizînd inclusiv sistemul electoral de la noi, ca să nu mai vorbim de chestiuni punctuale ținînd de reforma în justiție.

”Pieces of Heaven”, spre exemplu, se autodefinește drept ”un ONG ce îşi doreşte să ofere mici bucăţele de rai tuturor fiinţelor neajutorate, fie ele din lumea necuvântătoarelor sau nu”. Din cîte se pare, a trecut la problematici mult mai serioase.

Ar apărea tentația unui zîmbet condescendent, mai ales din partea PSD, ținta iritării ONG-urilor.

Dacă ne gîndim însă că respectiva fundație e acuzată de implicare într-o ditamai lovitura de stat în America Latină și în general, în politica unui întreg continent, ar trebui ca motivele de zîmbit să dispară.
S-ar putea să urmeze săptămîni mai interesante decît ne imaginăm. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 • Anghel Buturuga: 

Portocala mecanica e live and kicking in Romanica

Iohannis, pentru ca-i bransat la statul paralel, invita o asa-zisa societate civila la Cotroceni ca sa apere “justitia”, adica acea constructie procuroristic-securistica care lupta de zor impotriva coruptiei, dupa cum mancati-as gura ta, curu’ pe dosare, iubi, ce faci zdreanta etc, samd stim. Printre interesatii de justitie se afla si pasionati de yacht si de LGBT. Societate civila, nu gluma.

Asta in conditiile in care, cu vreo 2-3 saptamani mai devreme, undeva cam la 400 de ONG-uri/asociatii/fundatii de tot felul si din toata tara s-au reunit in platforma Impreuna pentru a sustine referendumul pentru casatorie. Acea societate civila nu s-a vazut decat prin comunicate transmise de Agerpres si ceva comunicare pe FB. Aceasta s.c. nu e bagata in seama de Cotroceni, desi e produs organic, bio, spre deosebire de by product-ul complexului securistic organizat in civil.

Dar, dupa cum stim, in statul de drept Romanica, asa cum poreclitul procuror Portocala spunea, exista societati civile si societati civile. Exista Romanici si Romanici.

Exista Romanica Portocalei Mecanice, acest sistem, complex industrial bine uns, performant, productiv.

Exista si Romanica Mioritei organice, care contempla anesteziata cum e calcata in picioare si siluita de Portocala mecanica… Nu stim, insa, cum ii va fi acestei Romanici dupa ce trece anestezicul.

 • Iulian Capsali:

Statul Paralel distruge România pas cu pas

Deci Johannis s-a întâlnit astăzi, la iniţiativa şi în apărarea Statului Paralel şi a şefei DNA în special, cu “societatea civilă” a lui Soros, aia globalistă, probabil puşi pe listă de Sandra Pralong, plus câteva elemente de hlizeală, posibil organizaţii patronate de băieţii din servicii.

Spicuim: Asociaţia Culturală Diogene, LGBTeam, Pieces of Heaven (Yacht Club Timişoara) şamd, precum şi grupurile civice Corupţia Ucide, Geeks for Democracy şi # REZISTENŢă  :)))))))))))))))))))))))))))))))

Începe pregătirea pentru ieşirea batalioanelor #rezist în stradă. Dulapul îşi pregăteşte geaca roşie, Klemm şi-a pus casca vopsită în camuflaj curcubeu. Păzea!

Cum să acoperi mizeria DNA şi a serviciilor, care ţâşneşte zilnic din toţi porii deschişi de toate dezvăluirile dinlăuntru ale Parchetului, IJ şi din servicii – mai ales că aflu “pe surse” că dl. col. SRI Daniel Dragomir a făcut nişte dezvăluiri îngrozitoare.
Mai adăugaţi la asta şi faptul că Statul Paralel, din care face parte şi ambasadorul în SUA Maior, a nenorocit un judecător CCR (!) pentru că s-a opus legilor Big Brother şi aveţi tabloul întreg al grupării de crimă organizată ce pregăteşte dictatura globalistă.

P.S. A se observa că 1000 de ONG-uri care sprijină Referendumul pentru NORMALITATE – Platforma “Împreună” – nu au existat pentru presă. Dar spârcâielile astea Soros chemate la Cotroceni sunt “societate civilă”, deci aptă pentru popularizare…

Presa infectată de acoperiţi îşi face datoria faţă de stăpâni. Curve!

România mai există ca stat?

Nu înţeleg ceva, vine un fost ministru şi arată toată reţeaua de crimă organizată făcută cu sprijinul ambasadorilor americani Nicholas Frank Taubman şi Mark H. Gitenstein, în care a intrat ambasadorul Austriei – Martin Eichtinger, şi patronată de corporaţia gigant Microsoft cu acordul FMI. Capul mafiei locale era Traian Băsescu, iar sub el camarila Cocoş – Udrea – Ghiţă, apărată de serviciile aservite corporatocraţiei. Ceea ce bănuia toată lumea (care gândeşte) este acum documentat.

Ce face gaşca #rezist, idioţii utili, în afara faptului că ascultă emisiunile lui Moise Guran, îl citesc pe Mîndruţă şi se pregătesc să dea jos “ciuma roşie”? Nimic, nimic? Nu vă preocupă problema, puilor? Dar presa acoperiţilor?

Alo, ce spune ăsta e nasol de tot, e o mafie transnaţională teribilă care jupoaie ţara şi au creat un Stat Paralel (toată conducerea de atunci a SRI este implicată) care să le conserve privilegiile şi chiar să-i ferească de justiţie. Codruţo, cinstita neamului, pe unde eşti, ţi-ai pregătit discursul de retragere?

Dar ce face Ministerul de Externe cu Maior, care e ambasador în SUA?

Vă spun că din toată povestea asta mai lipseşte cascheta unei dictaturi de tip sud-american, că în rest avem absolut toate ingredientele necesare.

„Microsoft a făcut trafic de influenţă începând cu anul 2004, fiind susţinut în acest sens de un grup consistent de oameni politici în frunte cu preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu primul-ministru Emil Boc, cu consilierul preşedintelui României, Theodor Stolojan, consiliera prezidenţială Elena Udrea, devenită apoi ministru al Dezvoltării, soţul acesteia, Dorin Cocoş, de reprezentanţi de frunte ai corpului diplomatic (ambasadorii SUA, a Austriei şi Germaniei) şi FMI, dar şi de ofiţeri superiori din Serviciul Român de Informaţii şi STS (generalii SRI Dumitru Zamfir şi Dumitru Cocoru, generalul STS Marcel Opriş, aceştia fiind reprezentanţii prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea şi directorului SRI George Maior)”

Gabriel Sandu fostul ministru al Comunicatiilor din Guvernarea Boc continua demersurile pentru demascarea pretinselor fapte comise in afacerea Microsoft. Dupa ce a formulat denunt la DNA impotriva fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ambasadorilor SUA, Austriei si Germaniei, impotriva generalilor SRI Zamfir si Cocoru, generalul STS Marcel Opris si altii, denuntand comiterea mai multor infractiuni de coruptie, Gabriel Sandu a sesizat Departamenul de Justitie al SUA si Grupul Statelor contra Coruptiei (GRECO), reclamand ilegalitatile comise de Microsoft in Romania si traficul de influenta exercitat de ambasadorii SUA la Bucuresti Nicolas Taubman si Mark Gittenstein. Informatia si documentele au fost prezentate in cadrul emisiunii Esential moderata de jurnalista Ana Maria Roman la Antena 3. Demersul sau are loc dupa ce a constatat ca denuntarea unor posibile fapte de coruptie la DNA a fost in zadar, caci procurorii anticoruptie nu ar fi miscat pana la acest moment nicio fila din denunt in vederea declansarii de verificari pentru clarificarea acuzatiilor aduse de Gabriel Sandu.

In cuprinsul celor doua scrisori transmise Departamentului de Justitie al SUA si la GRECO, Gabriel Sandu reclama ca faptele relatate vizeaza contractele semnate intre oficialii Guvernului si Mircrosoft International in perioada 2000-2013, sesizarea vizandu-i atat pe Claudiu Florica, in calitate de director al Fujitsu Siemens Computers, cat si pe reprezentati ai Microsoft in Romania. Gabriel Sandu sustine in scrisorile sale ca in contractele semnate intre Microsoft si Guvernul Romaniei s-au comis o serie de nereguli, precum achitarea unor servicii care nu au fost niciodata prestate si produse care nu au fost niciodata livrate.

Prin intermediul celor doua scrisori, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu reclama si neplicarea directivelor GRECO privind acordarea calitatii nejustificate si nelegale de martori denuntatori persoanelor care au facut initial obiectul verificarilor procurorilor in dosarul Microsoft, facand trimitere la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, fapt ce a condus la nepedepsirea persoanelor anchetate pentru dare de mita. In schimb, Sandu apreciaza ca a fost defavorizat prin tragerea sa la raspundere de catre organele de cercetare penala, intrucat nu s-a tinut cont de “aspectele imputabile persoanelor responsabile de incalcarea prevederilor legale transnationale privind fapta de dare de mita catre oficiali guvernamentali.

Avocatul Dan Chitic: “Se vorbeste cu subiect si predicat despre ambasadori care veneau si faceau trafic de influenta in sediul Guvernului Romaniei”

Aflat in studioul Antena 3, aparatorul lui Gabriel Sandu, avocatul Dan Chitic (foto) a precizat ca denuntul depus la DNA si scrisorile transmise la Departamentul de Justitie al SUA si la GRECO vizeaza in principal demascarea sistemului coordonat de Microsoft, prin tragerea la raspundere penala companiei care ar fi actionat in acest mod de-a lungul mai multor guvernari precum si a ambasadorilor americani care veneau in sediul Guvernului Romaniei pentru a cere semnarea de catre Executiv a unor contracte cu diverse societati.

Iata ce a declarat avocatul Dan Chitic la Antena 3:

“In mare, Gabriel Sandu sustine in scrisorile transmise ceea ce am sintetizat si in denuntul depus ieri la DNA. Sesizeaza o sumedenie de nereguli in modul de derulare a contractelor intre gigantul Microsoft si Guvernul Romaniei. Sesizeaza faptul ca au fost platite servicii si produse care nu au fost niciodata livrate. In schimb, aceasta sesizare are o anumita vechime, asteptam un raspuns in continuare pe aceasta cale. Vom reveni cu o sesizare catre acelasi departament urmand sa aducem clarificari pe care le-am obtinut de-a lungul timpului si care exista in momentul de fata si in denuntul pe care l-a depus ieri. Referitor la acest denunt, probabil ca elementele esentiale, cele mai importante, nu sunt cele legate de faptul ca politicienii au furat aceasta tara si ca multi ar putea fi acuzati de tradare. Asta o stim de foarte multa vreme. Intr-unul din dosare, Microsoft II, a fost o enumerare extrem de precisa din partea domnului Cocos a sumelor de bani si a destinatiei acestora si felul cum au fost folositi in campania electorala din 2009. Lucrurile nu sunt noi. Probabil ca elementele cheie sunt doua: faptul ca se vorbeste despre o responsabilitate penala pentru gigantul Microsoft, care ar fi in spatele intregului sistem pus la cale de-a lungul mai multor guvernari. Asta este probabil una dintre cele mai interesante aspecte, iar din punct de vedere politic, cel mai spectaculos aspect al denuntului este faptul ca se vorbeste cu subiect si predicat despre ambasadori care veneau si faceau trafic de influenta in sediul Guvernului Romaniei. Faptul ca s-au prezentat ambasadori in nenumarate randuri in sediul Guvernului pentru a cere ca anumite contracte sa fie semnate de catre Guvernul Romaniei cu diferite entitati private, avem o problema. Iar daca lucrurile se constata ca sunt asa cum spune domnul Sandu Gabriel, sunt de o maxima gravitate.”

Amintim ca in denuntul sau depusa la DNA in 27 septembrie 2017, Gabriel Sandu a acuzat Microsoft ca a facut trafic de influenta pe teritoriul Romaniei incepand cu anul 2004, fiind sustinut de oameni politici, in frunte cu Traian Basescu si ambasadorii SUA, Austriei si Germaniei, dar si de ofiteri din cadrul SRI.

*Cititi aici scrisoarea trimisa Departamentul de Justitie al SUA

*Cititi aici scrisoarea trimisa la GRECO

Gabriel Sandu a făcut un denunţ la DNA în care explică modul în care s-a desfăşurat „afacerea Microsoft”, în cadrul documentului făcând referiri la Florian Coldea, ambasadori ai Statelor Unite ale Americii şi Germaniei, dar şi la Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea sau Sebastian Ghiţă.

Fostul ministru al Comunicaţiilor a depus, miercuri, un denunţ la DNA, imediat după ce a fost trimis în judecată în dosarul „Microsoft II”, potrivit blogului lui Sorin Roşca Stănescu, care a şi postat întregul document.

În cadrul documentului, Gabriel Sandu i-a denunţat pe ambasadorii SUA Nicholas Frank Taubman şi Mark H. Gitenstein şi ambasadorul Austriei, Martin Eichtinger, Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, Dragoş Nicolaescu, dar şi la adresa companiei Microsoft.

Conform sursei citate, au fost făcute denunţuri şi pe numele lui Florian Coldea sau George Maior.

„Microsoft a făcut trafic de influenţă începând cu anul 2004, fiind susţinut în acest sens de un grup consistent de oameni politici în frunte cu preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu primul-ministru Emil Boc, cu consilierul preşedintelui României, Theodor Stolojan, consiliera prezidenţială Elena Udrea, devenită apoi ministru al Dezvoltării, soţul acesteia, Dorin Cocoş, de reprezentanţi de frunte ai corpului diplomatic (ambasadorii SUA, a Austriei şi Germaniei) şi FMI, dar şi de ofiţeri superiori din Serviciul Român de Informaţii şi STS (generalii SRI Dumitru Zamfir şi Dumitru Cocoru, generalul STS Marcel Opriş, aceştia fiind reprezentanţii prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea şi directorului SRI George Maior)”, conform documentului precizat.

În acelaşi denunţ transmis DNA, Sandu vorbeşte şi despre o discuţie „dură” pe care a avut-o cu Sebastian Ghiţă/

„Într-una din discuţiile pe care l-am avut cu domnul Claudiu Florică de faţă chiar cu consilierii, care au avut în sarcina de serviciu negocierea contractului România, mi-a făcut precizat ca el nu reprezintă doar interesele lui, ci şi pe ale lui Sebastian Ghiţă şi mai ales Dorin Cocoş şi că, de faţă cu acesta (Claudiu Florică), domnul Dorin Cocoş l-ar fi sunat de preşedintele Traian Băsescu, pentru a îi expune situaţia şi a-i spune că “se pare că Gabriel Sandu joacă într-un alt film.” În concluzie, Claudiu Florică mi-a spus că propunerea lui a fost discutată de către domnul Dorin Cocoş cu domnul preşedinte Băsescu, care cunoaşte problema, urmând ca un om al lui Florian Coldea să ia legătura cu mine şi să îmi explice cum poate deveni legal tot ceea ce-mi cer ei, cum vor fi disponibilizaţi 1,8 milioane de euro din această afacere, care se va face cu ei (Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Dorin Cocoş şi Sebastian Ghiţă) sau deloc.

Ulterior, am fost sunat din nou şi de către domnul Sebastian Ghiţă, prilej cu care am avut o discuţie extrem de dură cu acesta, în care şi el a ţinut să îmi precizeze următoarele:

1. Dorin Cocoş lucrează în numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru Băsescu şi Elena Udrea;

2. Având această atitudine şi comportament nu voi apuca sfârşitul anului în fotoliul de ministru;

3. Am fost întrebat “ce treaba am eu cu bugetul Ministerului?” Şi mi-a sugerat “să-mi văd de treaba mea şi să accept condiţiile puse de Cocoş – Florică – Pescariu, pentru că, în caz contrar, îmi voi pune serviciile în cap, având în vedere ca aceşti domni lucrează pentru “ei”;

4. Sebastian Ghiţă mi-a spus că va încerca să mă ajute dar cuplul Cocoş – Perscariu, cu sprijinul doamnei Udrea, era “mult mai tare decât” el la aceea dată.

5. Tot Sebastian Ghiţă mi-a sugerat să accept cererile lui Florică – Pescariu – Cocoş, măcar pentru a câştiga timp, pentru că “mi l-am pus şi pe Pinalty în cap” ”, conform documentului menţionat.

Redăm mai jos varianta integrală a denunţului depus de Gabriel Sandu la DNA.

„Ministerul Public

Direcţia Naţională Anticorupţie

Domnule Procuror,

Subsemnatul Sandu Gabriel, (…) in calitate de inculpat în Dosarul nr. 766/P/2016, prin apărător ales av. Daniel M.V. Chitic,

formulez în temeiul art. 290 C.pr.pen. prezentul

DENUNŢ

prin care vă aduc la cunoştinţă săvârşirea mai multor infracţiuni de care am luat cunoştinţă în perioada în care am fost membru al Guvernului României, respectiv 23.12.2008 – 01.09.2010, în calitate de Ministru al Societăţii Informaţionale şi al Comunicaţiilor, dar şi în calitate de vicepreşedinte PDL Central, primvicepreşedinte PDL Prahova, şi coordonator al PDL Brăila.

Prin conţinutul său, acest memoriu are valoarea unei declaraţii-denunţ care să facă posibilă, dacă se va dori, cercetarea întregului context al contractelor încheiate de către Guvernul României cu Microsoft şi care s-au constituit începând cu anul 2003 în “platforma de afacere Microsoft”, o escrocherie care a fost transpartinică, transguvernamentală şi transfrontalieră. Uriaşul prejudiciu al staului român nu poate fi calculat decât în condiţiile în care va fi cercetată afacerea Microsoft din perioada 2003 – 2012.

Pentru început, iată câteva elemente din contextul în care s-a derulat în ansamblul ei operaţiunea Microsoft, care a prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro:

1. Între Guvernul României şi Microsoft, la Roma, data de în 17 Septembrie 2003, a fost încheiat un “Parteneriat strategic” care a avut ca efect instituirea unui monopol în favoarea gigantului IT american pe piaţa din România. Acest monopol a fost consfinţit prin semnarea de către Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei pe de o parte şi Steve Ballmer, CEO Microsoft, pe de altă parte, a unei “Scrisori de intenţie privind Parteneriatul Strategic între Guvernul român şi Microsoft”, şi mai apoi prin semnarea la data de 15 apilie 2004 a Contractului 0115.RO care viza preluarea de licenţe pentru operarea computerelor deţinute de administraţia centrală, (deşi o parte din computere deţineau deja licenţă) dar şi pentru proiectele de e-government şi licenţele educaţionale. Arăt că numărul de licenţe vizate depăşea cu mult numărul computerelor existente. Acest contract încheiat între stat şi o entitate privată a încălcat legile concurenţei. Ca efect al încheierii “Parteneriatului strategic” şi a “Contracatului 0115.RO”, Microsoft a devenit placa turnantă a pieţei IT din România dar şi a securităţii cibernetice a Statului român, fiind anihilată în acelaşi timp libera concurenţă pe piaţa IT din ţara noastră prin legalizarea şi instituţionalizarea abuzului de poziţie dominantă a companiei Microsoft în România. Menţionez că Microsoft operează la nivel mondial prin subsidiare zonale ale concernului multinaţional. În Europa, subsidiara mare a fost şi este Microsoft Irlanda. Locaţia a fost aleasă anume întrucât are o legislaţie a impozitelor mai prietenoasă. Microsoft Irlanda a creat o reprezentanţă în România numită Microsoft România.

2. La intervale de patru-cinci ani, contractul iniţial a fost “novat” prin încheierea unor acte adiţionale sau noi contracte de ambele părţi în urma unor negocieri directe şi netransparente care încălcau odată în plus legile europene ale concurenţei. Contractele succesive care au “novat” “Parteneriatul strategic” şi Contractul 0115.RO au fost făcute prin coruperea sistematică a oficialilor români prin instituirea unei grupări infracţionale care s-a aflat de-a lungul timpului, în mod invariabil, în spatele echipelor de negociatori şi cărora li s-au oferit ca recompensă procente importante din preţul contractelor încheiate cu statul român prin oferirea unor discounturi imense (ce mergeau până la 65%) din valoarea contractelor încheiate cu Guvernul României. Modul prin care comania Microsoft cumpăra influenţă la nivelul de vârf al statului român va fi descris în cele ce urmează în prezentul denunţ.

3. Cum compania Microsoft (prin subsidiara sa Microsoft Ireland şi repreznteanţa sa – Microsoft România) nu putea încheia în mod direct contracte directe ca urmare a unei interdicţii stabilite de instanţele internaţionale în domeniul concurenţei, Microsoft opera şi comercializează în România în mod indirect licenţe şi servicii prin intermediul unor terţe companii agreate şi abilitate în mod direct de către compania americană numite LAR (Large Account Reseller). Aceste terţe companii (pe care le vom numi în continuare LAR-uri) obţineau şi obţin în mod netransparent discounturi stabilite în urma unor negocieri directe între acestea şi compania Microsoft, această modalitate de ofertare directă către LAR-uri încălcând odată în plus legile internaţionale ale concurenţei. În România, au existat şi au operat mai multe asemenea LAR-uri (persoane juridice române şi/sau străine), care făceau oferte instituţiilor administraţiei publice centrale, dar de fiecare dată în spatele acestor LAR-uri se găseau aceleaşi persoane care alcătuiesc un grup criminal organizat.

4. Este esenţial de reţinut că discounturle acopereau o plăjă largă, între 17 şi 65 la sută, ultimul procent fiind total nefiresc sub aspect comercial.

5. În 2009 a fost dată Hotărârea de Guvern 460 şi s-a organizat o licitaţie, câştigată de D-CON.NET AG, un LAR reprezentat de Claudiu Florică, una şi aceeaşi persoană care reprezenta şi precedentul LAR care contractase cu Guvernul României – Fujitsu Siemens Computers GMBH (numit în continuare FSC).

6. Au fost prevăzute sume uriaşe (de zeci de milioane de euro) pentru consultanţă şi asistenţă, pe care Guvernul României i-a plătit şi care au fost dirijaţi către o reţea de offshoruri deţinute de reprezentanţii unui grup criminal organizat, alcătuit din peste o sută de persoane, avându-i la vârf pe Claudiu Florică, Dinu Pescariu şi Dragoş Stan.

7. În cele ce urmează voi demonstra că Microsoft nu livra în realitate nici toate produsele (licenţele) contractate şi nici consultanţa convenită. În schimb, avea acces la toate informaţiile sensibile sau chiar la secrete ale statului român.

8. Prin intermediul LAR-urilor, Microsoft a făcut trafic de influenţă începând cu anul 2004, fiind susţinut în acest sens de un grup consistent de oameni politici în frunte cu preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu primul-ministru Emil Boc, cu consilierul preşedintelui României, Theodor Stolojan, consiliera prezidenţială Elena Udrea, devenită apoi ministru al Dezvoltării, soţul acesteia, Dorin Cocoş, de reprezentanţi de frunte ai corpului diplomatic (ambasadorii SUA, a Austriei şi Germaniei) şi FMI, dar şi de ofiţeri superiori din Serviciul Român de Informaţii şi STS (generalii SRI Dumitru Zamfir şi Dumitru Cocoru, generalul STS Marcel Opriş, aceştia fiind reprezentanţii prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea şi directorului SRI George Maior).

9. Timp de circa 14 ani, sume uriaşe de bani au fost, în baza contractelor Microsoft, preluate din bugetul diferitelor instituţii centrale, prin intermediul directorilor Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu (ultimul, o vreme, fiind şi secretar de stat MCSI, sub patronajul lui Dan Nica, în calitate de ministru), având acelaşi partener, în persoana lui Claudiu Florică, ca director D-CON.NET AG şi FSC, şi cu aceiaşi colaboratori de bază din Microsoft, directorii Florin Pletea – toţi plătiţi prin prin intermediul Zonko Overseas Ltd. şi alte offshore-uri înfiinţate special în acest sens de către Sorin Eftene, director Microsoft, prin intermediul multinaţionalei KPMG – un gigant în domeniul consultanţei fiscale.

10.Din grupul infracţional organizat care au devalizat bugetul României şi au spălat banii obţinuţi în acest mod, au mai făcut parte şi Dragoş Nicolaescu, şef FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH), numit în această funcţie de către Claudiu Florică, Diana Comănici director economic, şi toţi ceilalţi directori Microsoft, membri ai delegaţiei Microsoft în MCSI, directori FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH), directori D-CON.NET AG sau membri ai grupului D-CON.NET AG şi Dorin Cocoş care, începând din 2009, a devenit şeful neoficial al negociatorilor grupului Microsoft în raport cu Guvernul României.

În fapt, contextul electoral al anului 2008 a făcut ca în perioada 15-23 decembrie 2008, la insistenţele domnului Gheorghe Ştefan cu susţinerea PLD, în cadrul PDL, să se stabilească, prin algoritmul de desemnare al membrilor de partid, cu rezultate foarte bune în campanie electorală, ca funcţia de Ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, aripa PLD din PDL, să fie ocupată de subsemnatul.

Imediat după desemnare am fost chemat la partid, la PDL şi mi s-a adus la cunoştinţă de către conducerea acestuia, modul de repartizare a funcţiilor de conducere în cadrul MCSI pe baza de recomandare a fiecărei filiale judeţene PDL.

În data de 23.12.2008 am fost instalat ca ministru MCSI de către domnul vice prim-ministru Dan Nica, cu recomandarea să lucrez cu „omul care ştie totul în acel minister” pentru că el l-a înfiinţat, secretarul general al ministrului, domnul Cezar Armeanu.

Am preluat MCSI pe bază de proces verbal de la ministrul Karoly Borbély. Menţionez că acesta nu mi-a indicat absolut nicio problemă deosebită din activitatea ministerului.

Primele informaţii pe care le-am primit în minister au fost că acel minister este controlat de SRI şi este condus de dl. Dan Nica prin intermediul dlui. Cezar Armeanu, acesta din urmă fiind pe statul de plată atât al lui Microsoft – FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH), cărora le reprezintă interesele, cât, mai ales, ale avocatului Doru Boştină, care îi reprezintă pe toţi, respectiv Microsoft, FSC, Unicredit şi MCSI.

În minister era un haos total. Se zvonea că toţi şefii de departamente şi o parte din angajaţi erau plătiţi de FSC, Florică, TeamNet, Ghiţă Sebastian, Siemens, SIVECO, şi mulţi alţii.

În aceste condiţii, imediat după preluare am dispus, la sugestia Secretariatului General al MCSI, domnul Cezar Armeanu, o şedinţă de lucru în care mi s-a adus la cunoştinţă o singură problemă şi anume situaţia licenţelor Microsoft cumpărate de dânsul în numele Guvernului României.

Problema principală ridicată de domnul Cezar Armeanu era inexistenţa sumelor aferente plăţilor necesare achitării licenţelor nelivrate de Microsoft în perioada 2006 – 2008, dar care trebuiau plătite de MCSI în anul 2009. Este motivul pentru care a fost identificată o soluţie de plată, optându-se pentru achitarea contravalorii unui număr antecalculat de ore de consultanţă şi de mentenanţă. Servicii care, în cea mai mare parte, nu au fost prestate.

Ceea ce m-a nedumerit, din primul moment, a fost de ce acest contract de închiriere licenţe Microsoft era urmărit de departamentul de politică externă al ministerului, şi nu de departamentele de IT, achiziţii, sau tehnic.

Divergenţa principală era între departamentul de politică externă, care urmărea derularea contractului şi departamentele juridic şi economic.

Ulterior, am înţeles că oamenii reţelei erau plasaţi exact în departamentul de politică externă al ministerului.

În primele săptămâni din ianuarie 2009, odată cu începerea mandatului meu de ministru MCSI, am dispus efectuarea unei inventarieri complete a licenţelor Microsoft, gestionate în perioada 2006-2008, şi a licenţelor necesare la nivelul anului 2009.

Rezultatul a fost absolut dezastruos. Nu exista nicio coerenţă în evidenţa Ministerului, hotărârile de guvern emise în 2008 nu aveau niciun fundament, nu exista niciun document care să stea la baza întocmirii şi redactării acestor hotărâri de guvern, nu existau comenzi ale instituţiilor, procese verbale de recepţie, de comodat, vouchere, ore de consultanţă, nu existau procese verbale de recepţie asura serviciilor. Documentul care consemna numărul de ore de consultanţă, respectiv 50.000 de ore, document deţinut în arhiva Secretarul general-ului MCSI, aferent perioadei 2004 – 2009 (ore evaluate în cadrul MCSI la 5.000.000 $ la nivel de LAR, valoarea de piaţă fiind de peste 8.000.000 $) dispăruse din evidenţa MSCI.

Am solicitat o situaţie a voucherelor date instituţiilor din contractul de licenţiere. Nici aceasta nu exista.

Am solicitat documentele de livrare ale companiei Microsoft FSC în baza comenzilor date de instituţiile beneficiare, cuprinse în actele adiţionale nr. 2, 3 şi 4, precum şi procesele verbale de recepţie a kit-urilor şi a voucerelor de ore de consultanţă, însoţite de contracte de comodat cu toate ministerele şi instituţiile cuprinse în H.G. 634/11.06.2008 şi H.G. 1193/24.09.2008, împreună cu H.G. 1451/12.11.2008. Aceste documente nu mi-au fost prezentate pentru, aşa cum mi s-a spus, nu mai existau în minister. Dacă au existat vreodată.

Am avut o discuţie foarte dură cu Secretarul general-ul MCSI, domnul Cezar Armeanu, care nu mi-a putut prezenta nicio explicaţie în condiţiile în care nu exista niciun document în minister care să nu treacă pe la el. Foarte prietenos, mi-a spus că nu e nicio problemă pentru că are soluţie pentru această situaţie şi îmi va prezenta omul care deţine toate documentele prin care va justifica situaţia de mai sus şi care a întocmit şi redactat toate hotărârile de guvern menţionate mai sus.

Şefa serviciului juridic mi-a precizat că aceste documente nu există pentru că aceste hotărâri de guvern au fost pregătite de secretarul de stat Szomodi împreună cu Secretarul general-ul MCSI dl. Cezar Armeanu, şi scrise de domnul avocat Doru Boştină.

Departamentele din cadrul Ministerului nu au fost implicate. Acelaşi lucru l-au susţinut şi directorul economic al MCSI domnul Florea şi şefa Serviciului financiar, doamna Daneţ, care mi-au argumentat, inclusiv pe documente scrise, de ce nu pot fi plătite sumele de 31.000.000 $ şi 26.800.000 $ aferente actelor adiţionale nr. 2,3 şi 4.

În urma analizării informaţiilor oferite de toate aceste departamente, referitoare la actele adiţionale 2, 3 şi 4, subsecvente contractului 0115RO/2004, am constatat discrepanţe între prevederile textelor de lege ce vizau termenele de plată, livrarea de produse, cantităţile şi modalitatea în care aceste produse puteau fi achitate doar în baza prevederilor bugetare al următorului an şi situaţia efectiv regăsită, astfel:

Prin Hotărârea de Guvern nr. 470/2004 şi CTR 0115RO/2004 se prevedea la:

“Art. 2: plata ratelor se făcea in limita sumelor aprobate anual prin lege cu aceasta destinaţie din bugetul SGG-ului

Art. 3 alin. 2: instituţiile publice beneficiare vor primi câte un kit de instalare pentru fiecare dintre produsele solicitate.”

În anexa de la H.G. 470/2004 – contractul comercial de închiriere licenţe, în art. 5 alin. 4 obligaţia de livrare se va considera îndeplinită la data prevăzută în notificarea adresată licenţiatului de către Microsoft prin care se confirmă că licenţiatul are acces la licenţe şi predă către licenţiat câte un kit de instalare pentru fiecare instituţie publică beneficiară având calitatea de afiliat inclus.

Contractul a fost semnat de către SGG pe o perioadă de 5 ani (2004–2009), valoarea iniţială a contractului încheiat în anul 2004 între SGG şi Microsoft prin reprezentantul său Fujitsu Siemens GMBH Austria a fost de 54.567.465 $ pentru un număr de 50.155 licenţe de drept de utilizare începând cu anul 2004 până în anul 2009.

Cuantificare Prejudiciu

Costul de finanţare în valoare de 11.000.000 $ a determinat creşterea valorii contractului de 42.000.000 $ oferta iniţială, la 54.567.465 $ – suma apreciată de Gheorghe Gheorghina ca fiind o creştere nejustificată care nu poate fi explicată.

Total prejudiciu aferent contractului 115RO/2004 – 26.400.000 $ din care 11.000.000 $ costuri legale de finanţare şi 15.600.000 $ plătiţi ilegal cu avizul şi acordul dat de Microsoft prin Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu, Florin Pletea, Sorin Eftene, care au supravegheat afacerea Microsoft. Banii au fost împărţiţi între Microsoft, FSC, KPMG şi directorii Microsoft enumeraţi mai sus, directorii FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) Viena în frunte cu Malinovski, dar şi ai FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) România, Claudiu Florică, Dragoş Nicolaescu, Diana Comanici împreună cu cei care ţineau legătura cu serviciile secrete şi guvernele României – Dragoş Stan şi Dinu Mihail Pescariu, bani pe servicii plătite dar nelivrate, ajungând la ei şi prin ei la toţi cei de mai sus.

H.G. nr. 470/2004 este ilegală pentru că trebuia să cuprindă obligativitatea de a se face licitaţie publică. Actul normativ a intrat în vigoare la data de 13.04.2004, după ce a fost semnat de:

– prim-ministrul Adrian Năstase – contrasemnează

– ministrul MCTI Dan Nica

– ministrul pentru coordonarea SGG Eugen Bejinariu

– ministrul Finanţelor Publice M. Tănăsescu

Odată cu intrarea în vigoare a acestei hotărâri, a fost abrogată o altă hotărâre, H.G. nr. 1473/2003, de asemenea ilegală, care atribuia competenţă SGG-ului de a semna contractul-cadru de licenţiere, referitoar la produsele Microsoft. Aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea 2 nr. 912 din 19 decembrie 2003.

H.G. nr. 1473/2003 a fost semnată la 11 decembrie 2003 de următorii:

– prim-ministrul Adrian Năstase

– ministrul MCTI Adriana Ticau

– ministrul pentru coordonarea SGG Eugen Bejinariu

– ministrul Finanţelor Publice Mihai Nicolae Tănăsescu.

În prima parte a anului 2009, am avut câteva întâlniri cu toţi şefii marilor companii de IT din România, printre care şi doamna Irina Socol, preşedinte, director general al SIVECO SRL. Aceasta mi-a prezentat mai multe variante de îmbunătăţire a sistemelor IT în Guvernul României, printre care şi propuneri de îmbunătăţire a programelor de licenţiere în cadrul Ministerului Învăţământului, explicându-mi că nu se poate accepta sub nicio formă oferta Microsoft, întrucât este incorectă, compania SIVECO SRL livrând, în perioada 2000–2004, toate calculatoarele folosite de Ministerul Învăţământului pe care erau instalate licenţe Microsoft legale.

În 2009, am rezistat insistenţelor domnilor Tatomir Cătălin, Sorin Eftene, Florin Pletea, care erau făcute direct sau prin intermediul ambasadei SUA şi al ambasadorilor Nicholas Taubman şi Mark Gittenstein – mai mult sub forma unor ameninţări directe asupra mea şi asupra Guvernului României – la presiunile domnilor Dorin Cocoş, Dinu Pescariu (cu care m-am văzut o singură dată în luna mai 2009, iar următoarea dată a intrat peste mine în casă în noiembrie 2009), Claudiu Florică – FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH), Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, dar mai ales a domnilor Cezar Cezar Armeanu şi a avocatului Doru Boştină. Toţi aceştia au depus eforturi pentru a mă convinge să includ în Hotărârea de Guvern soluţia de rezolvare a licenţelor Microsoft, în baza solicitărilor făcute de Mihnea Costoiu.

Vă aduc la cunoştinţă că începând din anul 2008, luna iunie, companiile Microsoft şi FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) au impus un contract de consultanţă juridică pentru MCTI cu avocatul Doru Boştină, care era în acelaşi timp şi avocatul MCSI şi avocatul Unicredit Bank, lucrând direct cu domnii Florică Claudiu, Dinu Pescariu, Dragoş Nicolaescu, Florin Pletea, Sorine Eftene plus Călin Tatomir. Aceştia împreună au procedat la iniţierea unui număr de Hotărâri de Guvern prin care se efectuau plăţi ilegale. Respectiv:

1. Conform contractului comercial de închiriere licenţe – anexa la H.G. nr. 470/15 Aprilie 2004, care prevede că obligaţia de livrare se va considera integral îndeplinită la data prevăzută în notificarea adresată licenţiatului de Microsoft Ireland Operation LTD, prin care se confirmă că licenţiatul are acces la licenţe şi a predării către licenţiat a câte unui kit de instalare pentru fiecare instituţie publică beneficiară, având calitatea de afiliat inclus.

2. Hotărârea de Guvern nr.199/27.02.2008 prevede, la Articolul 2.2 că autorităţile şi instituţiile publice beneficiare au obligaţia de a transmite, până la data de 30 martie a fiecărui an către MCTI numărul echipamentelor de calcul instalat în cadrul instituţiei, numărul de licenţe existent şi numărul de licenţe necesar a fi închiriate, cu justificarea necesităţii, iar MCTI are responsabilitatea de a centraliza şi corela aceste informaţii.

La Articolul 3 se prevede că MCTI verifică modul de utilizare de către fiecare autoritate şi instituţie publică beneficiară a avantajelor şi servicilor aferente contractului comercial de închiriere de licenţe Microsoft.

3. Hotărârea de Guvern nr.634/11 iunie 2008 prevede plata fără recepţionarea vreunui produs. În plus, urmau să fie livrate în luna iunie 2008 produse care aveau să fie folosite începând de la 01.01.2006. În Articolul 2, în schimbul acestora, se prevedea plata sumei de 26.172.156 $. Conform Articolului 3, MCTI urma să distribuie licenţe pe bază de contract de comodat instituţiilor şi autorităţilor publice beneficiare (în data de „aprilie 2006” cu drept de folosinţă de la data de 01.01.2006), În Anexa nr. 2 a Actului adiţional nr. 2 se prevedea dreptul neexclusiv de a utiliza produsele software Microsoft închiriate şi kiturile de instalare corespunzătoare.

În actul adiţional nr. 2/11 Iunie 2008, la contractul 0115 RO/2004 se stabilea ca până la data de 31.03.2006 să fie predate kiturile către SGG şi contractul de comodat semnat cu instituţiile beneficiare.

Ministrul Karoly Borbély, Secretarul General al MCSI Cezar Armeanu, Secretarul de Stat Szomodi şi Microsoft, prin Călin Tatomir, Florin Pletea, Sorin Eftene au făcut presiuni uriaşe asupra mea, pentru a renunţa la verificarea inventarelor licenţelor primite şi pentru a face face plăţile retroactiv, în schimbul unor produse nelivrate şi nerecepţionate. Produsele aşa-zis livrate au fost comunicate MCSI prin intermediul avocatului Boştină Doru, care a şi redactat hotărârile de guvern, inclusiv contractele şi anexele lor către Microsoft. În acest sens a colaborat cu Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea şi echipele subordonate lor. De la Fujitsu Siemens Computers GMBH au participat Claudiu Florică, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, care au împărţit banii obţinuţi ilegal de la Guvernul României între Microsoft, FSC, directorii Microsoft, directorii FSC prin offshore-urile lui Dragoş Stan, Dinu Pescariu, Thomas Heintschell .

Semnificativ cred că este faptul că Dragoş Stan, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică sunt patronii din umbră ai firmelor Lisaos – Balzac – Essim cu acelaşi sediu în Cipru – Limassol Cipru Griva Digeni 115 Trident Centre 3101 (Certificat de înregistrare fiscală 122 601 96 Q nr. incorpore HE 260 196), acţionar majoritar în Synotech Global Service România SRL, fosta DIM SOFT, actualul loc de muncă al lui Sorin Eftene, care a lucrat permanent în subordinea lui Claudiu Florică, la fel ca şi D-CON.NET AG în 2014 – şi care a devenit Synotech Global Service Switzerland GMBH (aspect confirmat prin păstrarea numărului de înregistrare la ORC, J40/2051/1994 rezultân în urma fuziunii prin absorbţie a societăţilor Abacus System & Solutions J40/2476/1998 si Abacus Telcon J40/2994/2005), proiect semnat şi de Rilla Roxana, avocat partener cu Chirvase Neculai, soţul Rilla Cornel fiind plătit de Florică pentru a fi consilierul ministrului V. Vreme.

De remarcat că la nivelul anului 2004, societatea Quinn Asociated LTD, ce avea ca beneficiar real pe Dragoş Stan, este reprezentată de către Irene Spoerry şi Andreas Moustras, persoane ce se regăsesc cu drept de reprezentare şi semnătură pentru Essim Partners şi Balzac la nivelul anului 2009.

Acest lucru rezultă din contractele semnate între Baringwood si Essim si Balzac, la fel cum D-CON.NET AG si Baringwood sunt reprezentate de Erich Amman. [1]

Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, directori Microsoft, împreună cu Claudiu Florică, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, Victor Malinovski, şi ceilalţi directori FSC GMBH, prin intermediul lui Dragoş Stan şi Dinu Pescariu, au întocmit, prin intermediul avocatului Doru Boştină, împreună cu Cezar Armeanu, secretar general MCTI şi cu aprobarea ministrului Karoly Borbély şi a Secretarul de stat Szomosi, următoarele Hotărâri de Guvern ilegale, pentru plăţi retroactive, pentru marfa nelivrată, toate fiind făcute pentru înşelarea Guvernului României cu suma de 31.144.865 ,64 $ plus 26.725.491 ,36 $, în total însumând 57.970.367 $.

Marfa nelivrată reprezintă 31.144.865,64 $.

Cred că este important să precizez că în anul 2009, a avul loc o întâlnire în patru, impusă lui Pinalti (Gheorghe Ştefan) de Traian Băsescu, Elena Udrea şi Dorin Cocoş, în care Claudiu Florică a explicat afacerea Microsoft, FSC, MCTI, cu modul de plată şi cu prelungirile de contract FSC 2009 – 2012. Menţionez că îl cunoşteam pe Dorin Cocoş din 2007, când în calitate de vicepreşedinte PLD, Theodor Stolojan mă trimitea la el pentru a ţine adunările PLD la Eurohotels.

Mai fac precizarea că şi Emil Boc mi-a pus în vedere să rezolv problema plăţii, iar Gheorghe Gherghina de la Ministerul Finanţelor m-a presat să plătesc. La rândul ei, Elena Udrea m-a obligat să mă văd cu Cocoş. Cocoş Dorin m-a sunat şi m-a presat la rândul lui să rezolv plăţile pentru Microsoft. La fel, presiuni în acest sens făceau FSC prin Wolfgang Horak, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, avocatul Doru Boştină (Secretarul general MCSI) şi Cezar Armeanu. Precizez că, în aceeaşi direcţie au făcut presiuni şi Nicolas Taubman şi Mark Gittenstein, ambasadori ai Statelor Unite în România.

În cele din urmă o parte din mită nu a mai ajuns la destinatarii finali, pentru că eu am refuzat să plătesc retroactiv 57.000.000 $ fără dovada efectuării prestaţiei serviciilor şi livrării produselor.

În continuare, în vederea derulării operaţiunilor Microsoft, s-a decis elaboarea unei noi Hotărâri de Guvern, în baza căreia urmau să se plătească licenţele din 2004, la care vom primi 50.000 de ore de consultanţă plus produse Software Microsoft plus servicii, iar pentru cele nelivrate în 2006, 2007, 2008, 2009 se va prelungi perioada de drept de folosinţă până în 2012.

În momentul în care Mihai Tănăsescu, în calitate de şef al delegaţiei FMI în anul 2009, (una şi aceeaşi persoană cu cea care a semnat în 2004 HG-urile ilegale pe relaţia cu Microsoft) a făcut presiuni uriaşe către Emil Boc, acesta din urmă i-a dat ordin lui Gherghina să plătească 31.144.865,64 $ în baza Actului Adiţional nr.2 în favoarea Unicredit Bucureşti. Ulterior, domnul Dragoş Nicolaescu şi-a dat demisia, FSC prin Diana Comănici şi W. Horar nu au mai recunoscut înţelegerea şi au preferat să recunoască nelivrarea, iar Sorin Eftene şi Florin Pletea, în calitatea lor de directori ai Microsoft România, au spus clar că fără FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) se opreşte discuţia.

Prin Hotărârea de Guvern nr.1451/2008 i s-a atribuit MCTI dreptul de a semna actul adiţional nr.4, valoarea totală a acestuia fiind de 26.725.491,36 $ pentru un număr de 40.939 licenţe cu drept de utilizare începând cu anul 2007 până în 2009, respectiv 22.860 licenţe cu drept de utilizare începând cu anul 2008 până în anul 2009.

Suma nu a fost achitată din cauza unor deficienţe constatate în actul adiţional încheiat, cu efecte în derulare. Factura a fost stornată cu acceptul firmei.

Contractul comercial de închiriere de licenţe numărul 0115/RO, încheiat la 15.04.2004, prevede la articolul 5.4 că obligaţia de livrare se va considera integral îndeplinită la data prevăzută în notificarea adresată licenţiatului de Microsoft Ireland Operations LTD, prin care se confirmă că licenţiatul are acces la licenţe, şi a predării către licenţiat a câte unui kit de instalare pentru fiecare instituţie publică beneficiară având calitatea de afiliat inclus.

Toate H.G.-urile de mai sus sunt absolut ilegale. Ele au fost făcute pentru plata în anul 2009, a unor produse şi servicii nelivrate în perioada 2004-2009, fiind întocmite pe baza datelor furnizate de Microsoft prin domnii Sorin Eftene, Florin Pletea, Călin Tatomir şi a echipei Microsoft, care cunoşteau clar că prin FSC România si FSC Austria (prin Malinovski, Horak, Claudiu Florică, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici) au încercat să fure de la statul român de suma de 57.000.000 $ prin HG-uri ilegale redactate de avocatul Doru Boştină, întocmite de Cezar Armeanu şi aprobate de ministrul Karoly Borbély, bugetate de Varujan Vosganian, şi semnate şi aprobate de Călin Popescu Tăriceanu.

Acest furt grosolan a fost cercetat de DNA, însă făptuitorii mai sus menţionaţi au fost favorizaţi prin necorelarea cu Dosarul 187/2013, prin prescrierea faptelor din Dosarul 21/P/2006, şi prin muşamalizarea Dosarului 448/P/2011.

Menţionez că şi subsemnatul am fost şantajat să plătesc ilegal cei 57.000.000 $ de către Claudiu Florică şi Dorin Cocoş în mod direct, şi indirect de către Traian Băsescu, („Tăticuţul”), Elena Udrea, Emil Boc, Călin Tatomir, Florin Pletea, Sorin Eftene, Gheorghe Gherghina, W. Horak, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, avocat Doru Boştină, Răzvan Radu, Şerban Tănăsescu, dar mai ales de ambasadorii Nicholas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, care m-au forţat să plătesc aceste sume furate de Microsoft cu complicitatea FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) şi gruparea Florică.

După intervenţia brutală a domnului Mihai Tănăsescu, în calitate de şef al FMI, la Emil Boc, acesta i-a determinat pe domnii Gh.Gherghina şi Cezar Armeanu să plătească 31.000.000 $.

Înţelegerea cu Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, în calitate de reprezentanţi ai Microsoft, pe de-o parte, şi Claudiu Florică, Dragoş Nicolaescu, Diana Comănici, ca reprezentanţi ai FSC, pe de altă parte a fost de prelungire a contractului pentru perioada 2009 – 2012 şi plata sumei de 54.000.000 $ în perioada 2009 – 2012 pentru icenţele din 2004. Iar pentru diferenţa de până a 57.000.000 $ , 50.000 de ore de consultanţă în perioada 2009-2012. Ca urmare a negocierilor dure pe care le-am purtat cu aceştia, ştiind că au furat cei 31.000.000 $ prin Colina Investment direct de la Unicredit, mai sus numiţii au preferat să renunţe la 26.000.000 $.

Subliniez că ambasadorii Nicolas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, m-au ameninţat că voi suporta consecinţe serioase dacă nu voi plăti hotărârile de guvern.

Este important să fac precizarea că accordul semnat de Guvernul Românei prevede foarte clar că 163.428 de licenţe instalate pe 163.428 de calculatoare, vor avea implementate un număr de 36 proceduri la toate cele 27 de instituţii, conform Hotărârii de Guvern 460/2009, cu instituţii comasate.

1. Ministerul Afacerilor Externe

2. Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

3. Ministerul Apărării Naţionale

4. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

5. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

6. Ministerul Sănătăţii

7. Ministerul Public

8. Ministerul Finanţelor Publice

9. Ministerul Justiţiei

10. Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din decembrie 1989

11. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

12. Ministerul Mediului şi Pădurilor

13. Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale

14. Secretariatul General al Guvernului

15. Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

16. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice

17. Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investitiilor Străine

18. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor

19. Consiliul Naţional de Contestare a Contestaţiilor

20. Institutul Naţional de Statistică

21. Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor

22. Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat

23. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii

24. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

25. Ministerul Administraţiei şi Internelor

26. Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului

27. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret

Fiecare din aceste instituţii cumulat pe toate cele 164.428 de calculatoare, adunate ca număr de licenţe totale pe instituţii, ar fi trebuit să aibă fiecare un sistem intranet securizat de STS, care per total să facă intranetul Guvernului cu 36 proceduri instalate şi funcţionale pe fiecare calculator, şi în interconexiune respectiv cu:

P1 – Achiziţii publice

P2 – Analiză şi elaborare acte normative

P3 – Analiză şi soluţionare petiţii

P4 – Avizarea instrumentelor de plată cu acces la distanţă

P5 – Circuitul informaţional

P6 – Controlul documentelor

P7 – Controlul înregistrărilor

P8 – Deplasări externe

P9 – Deplasări interne

P10 – Derularea financiară a contractelor UMP

P11 – Elaborare politici şi strategii în domeniul societăţii informaţionale

P12 – Elaborarea proiecte e-guvernare

P13 – Elaborarea planului strategic

P14 – Elaborarea poziţiei de negociere a României la UE

P15 – Elaborarea procedurilor

P16 – Elaborarea propunerilor de politici publice

P17 – Elaborarea propunerilor de politici şi strategii în comunicaţii

P18 – Evaluare şi inventariere a bunurilor primite cu titlu gratuit

P19 – Evaluarea performanţelor personalului contractual

P20 – Evaluarea performanţelor profesionale ale funcţionarilor publici

P21 – Fişa postului

P22 – Furnizarea informaţiilor de interes public

P23 – Gestionarea abaterilor

P24 – Managementul riscului

P25 – Metodologia de elaborare a bugetului propriu

P26 – Metodologia privind recrutarea şi selecţia funcţionarilor publici

P27 – Metodologia privind recrutarea şi selecţia personalului contractual

P28 – Monitorizare mentenanţa autoturisme şi consumul de combustibil

P29 – Organizarea şi efectuarea controlului

P30 – Program de audienţe

P31 – Prezenta personalului în MCSI

P32 – Procedura de achiziţie publică de bunuri pentru proiectul EBC

P33 – Procedura de achiziţie publică de servicii pentru proiectul EBC

P34 – Recepţia produselor, evidenţa şi gestionarea

P35 – Reprezentare grupuri de lucru tehnice

P36 – Stabilire şi monitorizare obiective specifice.

Cele 36 de proceduri pentru cele 27 de institutii implementate pe 163.428 de calculatoare ar fi însemnat intranetul Guvernului şi baza pentru trecerea la societatea informaţională.

La data de 30 iunie 2010 am anunţat Microsoft şi D-CON.NET AG că voi suspenda plăţile pentru nelivrare. Presiunile făcute de Microsoft, Claudiu Florică şi mai ales Dorin Cocoş şi Elena Udrea, au dus la “demisionarea” mea de către prim ministrul Emil Boc la ordinul presedintelui Traian Băsescu.

Referitor la implicarea reprezentanţilor SRI şi a fostului preşedinte Traian Băsescu, declar următoarele:

În luna ianuarie 2009, am fost solicitat de domnul Sebastian Ghiţă – sponsorul personal al doamnei Roberta Anastase, pentru o întâlnire cu o persoană foarte, foarte importantă.

Am fost preluat de la minister de maşina cu şofer a domnului Sebastian Ghiţă şi, împreună cu acesta, am fost dus la unul din sediile SRI, unde ne aştepta domnul general Dumitru Zamfir.

Aici am aflat următoarele:

1. MCSI este un obiectiv strategic pentru siguranţa naţională, iar obiectivul principal al ministeriatului meu va fi CERT-ul, care este în subordinea mea directă, în componenţa ICI-ului dar care va fi coordonat în mod direct de SRI prin detaşarea unui ofiţer SRI, care cunoaşte foarte bine problema. CERT-ul urma să facă parte din organizaţia europeana E NISA.

2. Punctul unic de contact (PCU) era următorul obiectiv strategic, acest punct unic de contact urmând să fie modul de comunicare securizată a României cu Uniunea Europeană;

3. Am aflat deasemenea că prioritatea numărul unu a SRI era securitatea cibernetică a României

4. În consecinţă, toate proiectele IT sau produse Software vor avea şi o componentă de securitate şi, implicit, o viză mai mult sau mai puţin vizibilă a SRI-ului.

5. România are ca obiectiv o singură bază de date care să fie o componentă a S.I.I. – Sistemul Informativ Integrat – cu maximum de servicii de e-Guvernare posibile pe fiecare etapă, pentru trecerea către o societate informaţională.

Pentru realizarea acestor obiective, am avut întâlniri săptămânale şi, uneori, zilnice pe această temă, precum şi pe alte teme de interes naţional sau de siguranţă naţională cu domnii general Dumitru Zamfir, Dumitru Cocoru din SRI precum şi cu domnul general Marcel Opriş, directorul STS.

Am primit un material de la SRI, pe baza căruia am elaborat Strategia Naţională de trecere către societate informaţională – e-România. După primirea materialului, am procedat la stabilirea obiectivelor şi am făcut prima licitaţie e-România 1, care, împreună cu e-România 2, trebuiau să cuprindă 169 servicii de e-guvernare, care funcţionau în teritoriu, fiind realizate prin proiectele cu fonduri europene precum şi cel puţin 40 de servicii de e-guvernare la nivel naţional.

Nu am ştiut cine a câştigat e-România 1. După câştigarea licitaţiei e-România 1, la începutul anului 2009, am fost sunat de domnul Sebastian Ghiţă, cu care m-am întâlnit şi care mi-a spus următoarele:

1. trebuie să ţin cont de Dorin Cocoş, care are interese cu Elena Udrea, care la rândul ei are o influenţă uriaşă asupra lui Traian Băsescu. De altfel, se pare că, la acel moment, Dorin Cocoş mă “pârâse” deja preşedintelui Băsescu că “cu Sandu nu se poate lucra”.

2. Ministerul meu are un proiect e-România, iar el, Sebastian Ghiţă, este cel care l-a câştigat dar este de acord ca o parte din proiect să fie preluat de Dorin Cocoş, la insistenţele domnului Dinu Pescariu. În acest sens, mi-a solicitat ca, în zilele următoare, să îl primesc pe grecul care, împreună cu Claudiu Florică, era şef de consorţiu, sugerându-mi să accept condiţiile puse de Cocoş – Pescariu – Florică, întrucât aceştia au acordul lui Traian Băsescu şi “viza” lui Florian Coldea, motiv pentru care nu avea rost să “îmi bat cuie în talpă”.

A doua zi, am avut şedinţă de Guvern, prilej cu care am fost rugaţi de Elena Udrea, colega mea ministru, să ieşim puţin din şedinţă pentru avea o discuţie. Odată ieşiţi, aceasta m-a rugat să-l văd în ziua următoare la ora 8:30, la Eurohotels, pe domnul Dorin Cocoş. Am acceptat, pentru că deja toată situaţia devenise explozivă.

La data şi locul stabilite de către doamna Elena Udrea, m-am întâlnit cu domnul Dorin Cocoş. Acesta a ţinut să-mi spună că, anterior întâlnirii cu mine, a vorbit cu preşedintele Băsescu şi s-a înţeles totodată şi cu domnul Sebastian Ghiţă. În acel moment, după discuţia cu mine, urma să îl sune pe preşedintele Băsescu, să îi confirme că am acceptat să îi primesc pe Claudiu Florică împreună cu un cumnat al acestuia, un grec, implicat compania care câştigase licitaţia e-România 1. Cu acesta şi împreună cu Sebastian Ghiţă, care conducea echipa TeamNet, urma să discut condiţiile de desfăşurare a contractului.

Am acceptat şi i-am spus domnului Cocoş ca “grecul” să contacteze secretariatul meu de la minister. Acesta a sunat şi a fost stabilită o întâlnire. În pregătirea întâlnirii, eu am hotărât să fie întrunită pe echipe de negociere, din care însă nu am dorit să fac parte.

După câteva săptămâni, în care domnul Claudiu Florică s-a aflat quasi permanent în MCSI, nu s-a ajuns la niciun rezultat în urma negocierilor purtate, deoarece noua echipă de negociere condusă de Claudiu Florică voia să schimbe total condiţiile de licitaţie, în special să reducă la jumătate a numărului de servicii de e-Guvernare.

Într-una din discuţiile pe care l-am avut cu domnul Claudiu Florică de faţă chiar cu consilierii, care au avut în sarcina de serviciu negocierea contractului România, mi-a făcut precizat ca el nu reprezintă doar interesele lui, ci şi pe ale lui Sebastian Ghiţă şi mai ales Dorin Cocoş şi că, de faţă cu acesta (Claudiu Florică), domnul Dorin Cocoş l-ar fi sunat de preşedintele Traian Băsescu, pentru a îi expune situaţia şi a-i spune că “se pare că Gabriel Sandu joacă într-un alt film.” În concluzie, Claudiu Florică mi-a spus că propunerea lui a fost discutată de către domnul Dorin Cocoş cu domnul preşedinte Băsescu, care cunoaşte problema, urmând ca un om al lui Florian Coldea să ia legătura cu mine şi să îmi explice cum poate deveni legal tot ceea ce-mi cer ei, cum vor fi disponibilizaţi 1,8 milioane de euro din această afacere, care se va face cu ei (Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Dorin Cocoş şi Sebastian Ghiţă) sau deloc.

Ulterior, am fost sunat din nou şi de către domnul Sebastian Ghiţă, prilej cu care am avut o discuţie extrem de dură cu acesta, în care şi el a ţinut să îmi precizeze următoarele:

1. Dorin Cocoş lucrează în numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru Băsescu şi Elena Udrea;

2. Având această atitudine şi comportament nu voi apuca sfârşitul anului în fotoliul de ministru;

3. Am fost întrebat “ce treaba am eu cu bugetul Ministerului?” Şi mi-a sugerat “să-mi văd de treaba mea şi să accept condiţiile puse de Cocoş – Florică – Pescariu, pentru că, în caz contrar, îmi voi pune serviciile în cap, având în vedere ca aceşti domni lucrează pentru “ei”;

4. Sebastian Ghiţă mi-a spus că va încerca să mă ajute dar cuplul Cocoş – Perscariu, cu sprijinul doamnei Udrea, era “mult mai tare decât” el la aceea dată.

5. Tot Sebastian Ghiţă mi-a sugerat să accept cererile lui Florică – Pescariu – Cocoş, măcar pentru a câştiga timp, pentru că “mi l-am pus şi pe Pinalty în cap”

Într-adevăr, în zilele următoare s-au repetat aceleaşi presiuni venite din partea doamnei Elena Udrea şi Gheorghe Stefan, presiuni la care s-a adăugat şi un telefon direct primit de la preşedintele Traian Băsescu, toţi solicitându-mi să am o nouă întâlnire cu domnul Dorin Cocoş.

A trebuit să accept întâlnirea cu Dorin Cocoş, care mi-a solicitat mod expres să accept următoarele cerinţe şi condiţii:

1. proiectul va fi funcţional în trei ani (lucru pe care personal îl consideram inacceptabil, deoarece acesta ar fi trebuit să fie pus în funcţiune în maximum un an)

2. Vor fi înjumătăţite numărul de servicii cuprinse în proiect;

3. Pentru serviciile care urmează a fi implementate (cealaltă jumătate) se va proceda la o suplimentare cu 50 la sută a bugetului afectat;

4. Vor fi anulate creditele de angajament şi se va trece totul pe bugetul anului 2009, cu plată anticipată.

Ulterior acestei discuţii, mai exact a doua zi, m-am văzut şi cu domnul Claudiu Florică. La această întâlnire am avut un comportament mai mult decât neprietenos cu interlocutorul meu, căruia i-am spus “să se ducă dracului învârtindu-se, la pachet cu Ghiţă, Cocoş, Pescariu” şi am cerut să-mi facă plăcerea de a nu-l mai vedea în perioada următoare.

Ca răspuns la mesajul meu tranşant, domnul Claudiu Florică, cu tupeul care îl caracterizează, m-a ameninţat că dacă nu accept condiţiile impuse, acesta “mă va turna”. Deşi nu avea de ce să mă tem de o eventuală delaţiune, am luat în serios ameninţarea acestuia, fiind conştient de susţinerea formidabilă pe care o avea din partea FSC şi Microsoft şi, prin acestea, interesele lor fiind susţinute şi de ambasadele SUA, Germaniei şi Austriei, influenţa sa ajungând în acest mod până la primul-ministru Emil Boc şi preşedintele României, Traian Băsescu.

În pofida presiunilor şi ameninţărilor primite, subsemnatul am anulat licitaţia e-România 1, împiedicând astfel ca bugetul statului român să fie căpuşat prin comisionare de către aceleaşi grupuri de persoane, fapt care, în mod evident, a avut ca efect direct situaţia în care mă găsesc acum.

În luna septembrie 2010, am avut o discuţie foarte dură cu domnul Gabriel Marin, care m-a atenţionat că e-România nu se va mai face din următoarele considerente:

1. domnul Valerian Vreme nu înţelege nimic din nimic şi este controlat în proporţie de 100% de cuplul Udrea – Cocoş;

2. “S-a băgat pe fir cuplul de jigodii ordinare” Pescariu – Florică, care “sunt nişte nemernici şi vor fura tot”;

3. A venit la el Dinu Pescariu şi i-a cerut milioane de euro comision în numele lui Dorin Cocoş, spunându-i că, în caz că nu-i va primi, va bloca proiectul. Mi-a mărturisit că, dacă ar fi dat aceşti bani, nu ar mai fi putut termina proiectul.

După această discuţie, am luat masa cu domnul ministru Valerian Vreme şi cu domnul secretar de stat Marius Fecioru. Cu acest prilej, domnul Valerian Vreme mi-a spus că preşedintele Băsescu îi interzisese să mă vadă. Tot atunci Marius Fecioru mi-a spus clar că Elena Udrea şi Dorin Cocoş vor să mă scoată din partid, pentru că sunt incontrolabil şi, pentru a mă face să tac, s-au gândit chiar să îmi facă un denunţ la DNA.

Cu acest prilej, amândoi mi-au spus că nici Microsoft şi nici e-România nu mai sunt problemele mele şi că ar fi mai bine să îmi văd de drum şi poate aşa voi scăpa. Menţionez deasemenea că amândoi ştiau de situaţia Omnilogic, amândoi fiind chemaţi la acel moment la ordin de către Dorin Cocoş.

După mai mult timp, m-am revăzut cu Gabriel Marin, care mi-a spus clar că Dinu Pescariu l-a şantajat şi, împreună cu Claudiu Florică “i-au furat bani”, care au ajuns şi la Cocoş. Cu acest prilej mi-a mărturisit că el, personal, ca urmare a şantajului căruia i-a fost supus, a plătit 3 milioane € comision către triada Pescariu-Florică-Cocoş dar că el nu a primit niciun ban din acest proiect.

Eu l-am avertizat că Agenţia “România digitală”, cu cei 27 de angajaţi ai săi, va trebui să lucreze doar pentru e-România, altfel aruncă totul în aer.

El mi-a spus clar că Pescariu, Cocoş şi Florică i-au furat banii pentru proiect şi au blocat proiectul şi nu are ce să le facă, deoarece a aflat că off-shore-urile înfiinţate de aceştia sunt în realitate societăţile “bidoane colectoare” ale Securităţii, şi că, din aceste societăţi, Dorin Cocoş scoate bani pentru preşedintele Traian Băsescu şi Elena Udrea. Mai mult, acesta mi-a spus că ei nici nu se ascund, lucrând pe faţă, Pescariu spunându-i fără să vrea că banii vor fi plătiţi în “off-shore-ul Microsoft”, de unde ia bani toată lumea: şefii Microsoft, oamenii “serviciilor” româneşti, politicieni şi mulţi alţii, “de ajuns să îi fie frică până şi lui când se va sparge buba”. Tot Pescariu i-ar fi spus că el a plătit, “însă banii nu au ajuns unde trebuia, şi acum nu mai ştie ce să facă”.

Aceste declaraţii au fost confirmate şi se coroborează cu declaraţiile lui Dorin Cocoş care, în Dosarul 1865/1/2016 (numit “Microsfot II”), a declarat că “Dinu Pescariu a efectuat la solicitarea sa următoarele plăţi:

– 500.000 euro către o firmă chinezească numită Shanzen pentru următoarele produse: 300.000 geci, 1.000.000 pixuri, 300.000 umbrele, 300.000 fesuri, 300.000 fulare, 1.000.000 brichete;

– 300.000 euro la o altă sucursală îm Austria pentru achitarea altor produse de campanie electorală;

– 1.700.000 euro în mai multe tranşe plătită începând cu sfârşitul anului 2009, începutul anului 2010, sumă care i-a remis inculpatului Gabriel Sandu cu titlul de împrumut, suma de 500.000 euro întrucât acesta i-a spus că are nevoie de bani urgent pentru a face plăţi aferente campaniei electorale prezidenţiale;

– 600.000 euro care conform proprieti declaraţii rezultă că i-a depus la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-a remis domnului Ivaşcu la solicitarea domnului Vasile Blaga cae era la acel moment secretar general al partidului şi şeful campaniei electorale iar banii au fost daţi iarăşi fără a primi vreo chitanţă în acest sens;

– 50.000 euro i-a dat domnului Alin Albu, trezorierul PDL pentru achiziţia unor găleţi, tot fără chitanţă;

– 30.000 euro i-a dat domnului Radian Tufa, secretar general al Ministerului transportului pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale în ţară, precum şi costurile cu depozitarea; 300.000 euro i-a cheltuit în folos personal; 200.000 euro i-a remis firmei Shanzen din România;

– 1.800.000 – 1.900.000 euro a fost achitată de Dumitru Nicolae a fost achitată de Dumitru Nicolae pentru mine din banii primiţi de la Dinu Pescariu, în Elveţia, pentru achitarea contravalorii altor produse electorale şi a precizat că au fost 27 containere de materiale electorale; (…)” (paginile 40 – 41 din Decizia ÎCCJ 162/03.10.2016).

Coroborând declaraţiile lui Dorin Cocoş (consemnate cu putere de lucru judecat de către ÎCCJ) cu faptele denunţate prin prezentul memoriu de către subsemnatul, este evident că Traian Băsescu a fost beneficiarul direct şi final al unei sume de cel puţin 5.480.000 euro din banii sifonaţi de către grupul criminal organizat mai sus denunţat, sumele fiind folosite în mod direct şi nemjlocit în campania prezidenţială din anul 2009, acesta fiind motivul real pentru care, în mod direct şi indirect, a făcut presiuni asupra mea în vederea încheierii contractelor cu Microsoft prin intermediul LAR-urilor mai sus menţionate.

Faţă de toate cele mai sus menţionate este evident că Microsoft a avut o actiune concertată şi constantă prin care a urmărit păstrarea şi consolidarea monopolului său pe piaţa IT din România, prin continuarea realaţiilor contratuale cu Guvernul României ca efect al faptelor de corupţie pe care le-a permis, iniţiat, încurajat şi favorizat în raporturile pe care această companie le-a avut cu cei mai înalţi demnitari ai satului român şi a structurilor acestuia de securitate.

În drept, consider că faptele săvârşite de persoanele fizice şi juridice mai sus menţionate întrunesc elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni, încadrări juridice pe care vă solcităm repectuos a le avea în vedere, fără însă a vă limita numai la acestea, în cercetarea faptelor şi persoanelor pe care le-am denunţat prin prezentul memoriu:

– compania Microsoft a săvârşit faptele prevăzute de la art. 367 C.pen. (Constituirea unui grup infracţional organizat), 291 C.pen. (Traficul de influenţă), 47 raportat la 291 C.pen., 290 C.pen. şi 292 C.pen. (instigare la trafic de infuenţă, dare de mită şi cumpărare de influenţă);

– ambasadorii SUA – Nicholas Frank Taubman şi Mark H. Gitenstein şi ambasadorul Austriei – Martin Eichtinger au săvârşit faptele prevăzute de 291 C.pen. (Traficul de influenţă), 47 raportat la 291 C.pen. (instigare la trafic de infuenţă);

– Băsescu Traian a săvârşit faptele prevăzute de la art. 367 C.pen. (Constituirea unui grup infracţional organizat), 291 C.pen. (Traficul de influenţă), 47 raportat la 291 C.pen. (instigare la trafic de infuenţă), 289 C.pen. (luarea de mită), art. 29 lit. c din Legea 656/2002 (spălarea de bani);

– Emil Boc şi Elena Udrea au săvârşit faptele prevăzute de 291 C.pen. (Traficul de influenţă), 47 raportat la 291 C.pen. (instigare la trafic de infuenţă);

– Dorin Cocoş, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, Dragoş Nicolaescu au săvârşit faptele prevăzute de 367 C.pen. (Constituirea unui grup infracţional organizat), 291 C.pen. (Traficul de influenţă), 47 raportat la 291 C.pen., şi 292 C.pen. (instigare la trafic de infuenţă şi cumpărare de influenţă) şi art. 29 lit. a şi b din Legea 656/2002 (spălarea de bani).

Faţă de cele arătate, rog analizaţi şi dispuneţi.

Sandu Gabriel”, conform informaţiilor publicate pe blogul lui Sorin Roşca Stănescu.

Care este sensul MEGA-SCANDALURILOR MICROSOFT si EADS? Prin anticoruptie la antidemocratie sau cum dispare POLITICUL din Romania. CINE NU E DE ACORD CU DIRECTIVELE OBLIGATORII N-ARE DECAT SA DEVINA “EXTREMIST”

INCATUSAREA CAPITALISMULUI ROMANESC. Corupti sunt doar afaceristii romani?

PUSCARIA CA PROIECT DE TARA? 4 MILIOANE DE ROMÂNI IMPLICATI IN DOSARE PENALE? Dezvaluirile terifiante ale lui Ghita, fostul protejat al SRI, despre TEROAREA DOSARELOR SI DELATIUNILOR cu care sunt controlati TOTI liderii politici si despre “MACELUL” POLITICO-SOCIO-ECONOMIC AL DNA. Dictatura procurorilor si securistilor sau NOUL GESTAPO? Dupa ce chiar el “a dat briciul maimutei”, Basescu “descopera”: “DNA face un joc care nu e al României si e partenera MAFIEI”. Cacealmaua “istorica” a dosarului MICROSOFT (video)

DOSARUL MICROSOFT SI MORALISTII NEAMULUI. Liiceanu, Plesu, Patapievici si altii, finantati de compania IT in ciclul “CONFERINTELE MICROSOFT”

LUPTA ANTICORUPTIE NU ESTE SI PENTRU STRAINI (Video). Razboiul pe care deja l-am pierdut: cel economic. DEZBATERI TV CU PAVEL ABRAHAM, RAZVAN SAVALIUC, MIRCEA COSEA, GHEORGHE PIPEREA DESPRE PROCURORI SI AMBASADE, RESURSE NATIONALE SI INTERESE STRAINE/ Romania – PRIZONIERA importurilor alimentare

IOHANNIS: LOBBY PENTRU PARTENERIATUL TRANS-ATLANTIC si pentru “eliminarea ultimelor bariere” din calea companiilor americane/ SCANDALUL VOLKSWAGEN si dubla masura a occidentalilor sau cand gura pacatosului BASESCU se intampla sa mai graiasca si adevarul/ CAPITALISM SALBATIC SI SECURISTIC, IMUN “ANTICORUPTIEI” DNA. Scandalul APA NOVA si sfarsitul mitului privatizarilor. MULTINATIONALELE SI RETELELE SECURISTICE DE INFLUENTA

SPRE O ECONOMIE DE RAZBOI? STATUL CAPTURAT, RISCUL DICTATURII si o ipoteza de lucru pentru cazurile MICROSOFT si EADS/ Ilie Serbanescu despre COALITIA IMPOTRIVA DEZVOLTARII ROMANIEI


Categorii

1. DIVERSE, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “MISIUNE DE GRADUL ZERO: SALVAREA “SISTEMULUI”: Iohannis cheama “societatea in civil” la o noua INSURECTIE de tip #Rezist/ DOSARUL MICROSOFT, adevaratul test al “anticoruptiei”, readus in atentie de sesizarile fostului ministru Gabriel Sandu. SERVICII SECRETE, AMBASADORI AI SUA, PRESEDINTE, GUVERNANTI, IMPLICATI IN TRAFIC DE INFLUENTA SI ILEGALITATI DE PROPORTII

 1. Va implor, spuneti-mi si mie: cam care o fi procentul celor care pricep ce se intampla?? Sunt f derutata. De pilda, intru pe Evz, 80% din comentarii sunt cu hashtag dar cand te uiti la numarul de like-uri sau dislike-uri vezi ca lucrurile stau complet rasturnat, de unde deduci ca majoritatea tacuta nu e un concept ci o realitate, ca cei care pricep pur si simplu evita sa se exprime dintr-un motiv sau altul – lehamite, teama etc. – si iti mai vine inima la loc, incepi sa speri… sa te inaripezi! 🙂 Intri insa apoi pe fb, pe contul – sa zicem – lui Tariceanu si gasesti acolo (sa zicem) scrisoarea deschisa catre Iohannis; efectiv te ia GROAZA citind comentariile! Domle, ori fb-ul este pur si simplu un vortex de imbecilism colectiv, ori el pur si simplu reflecta situatia societatii romanesti! Intri iar in depresie. Citesti sondajele oficiale – te resuscitezi… si tot asa sinusoidal o tin de cateva zile incoace…

  Spuneti-mi si mie – ma adresez tuturor – cum stau de fapt lucrurile??

 2. @Doroteea
  “Domle, ori fb-ul este pur si simplu un vortex de imbecilism colectiv, ori el pur si simplu reflecta situatia societatii romanesti!”

  Nu-mi vine sa cred ca poti sa suspectezi fb de asa ceva si ca mergi atat de departe ca-l asociezi cu zombizarea societatii! Este deprimant, sa trecem la chestiuni mai amuzante.

  Facebook is full of self-proclaimed feminists passionately stating their opinions. I can’t can count the number of times I’ve sat there with a blank stare on my face reading their posts. It’s happened so many times that I have given the phenomenon a name: Facebook Feminism.
  http://bust.com/feminism/15887-the-rise-of-facebook-feminism.html

 3. @dorotheea
  Suntm 8 colegi de birou. Oameni cu scoala, cel putin in hartii…
  Cel putin 2 sunt entuziast isteric pe segmentul#rezist, 4 sunt neutru_circumspect afini ai acwleiasi miscari cu predispozitie de afiliere totala daca se activeaza din nou “mecanismul”. 2 suntem neutru dezgustati, sceptici si reflexivi, desi manati de premise si asumari diferite, cu intelegere a profunzimilor socio-istorice usor diaonante, insa greu de dus de nas de mecanismele manipulatorii practicate la acest nivel…
  Pein urmare, cred ca raportul in mediul, ‘”educat” e invers proportional cu cel al Romaniei rurale, imbatranite, constiente…

 4. @emanuel
  Oare de ce o fi acceptat Anglia atat de muti imigranti romani? De aia!

  https://anonimus.ro/2017/09/romania-fruntasa-la-numarul-de-masoni-40-000-de-romani-loja-masonica/

 5. @k

  ‘Pein urmare, cred ca raportul in mediul, ‘”educat” e invers proportional cu cel al Romaniei rurale, imbatranite, constiente…’

  Hm, are sens ce spui. Si nu stiu de ce, dintre toate variantele de raspuns asta suna cel mai prost… Groaznic!

 6. @nimeni

  Da, stiu dragutza :), femeile e de vina pt toate. Daca opui feminismului un misoginism simplist si bolovanos n-ai facut decat sa pui in fata a ceea ce acuzi o alta polaritate si gata.

  Ca idee: majoritatea comentariilor erau masculine. Poti verifica.

 7. @Doroteea:

  Are dreptate K.
  Personal cunosc situatia dintr-o mare institutie culturala (din mediul privat) romaneasca. La varf, adica manageri, contabili, IT-isti, toti cu hash tag. La baza, adica la depozit, cararatorii cu carca, foarte circumspecti. Dar nu prea au curaj sa vorbeasca deschis, pentru ca, nu-i asa, la varf sunt alte opinii si la mijloc este locul lor de munca.

  Una peste alta, situatia mi se pare asemanatoare cu observatia lui Karel Capek, anume ca umorul sanatos (semn al unei gandiri sanatoase) se gaseste la cei plini de viata si cu mintea limpede, adica la cei care muncesc cu adevarat. Ceilalti, pot fi suspectati ca au mintea prea obosita ca sa mai poata exprima puncte de vedere corecte si coerente. Din pacate insa, acestia ne conduc din postul de vatafi, iar mintea si situatia lor morala ii impiedica sa vada mai departe de propriile placeri imediate.

 8. Romanii trebuie sa scoata din buzunar, incepand de la 1 octombrie, mai multi bani pentru carburanti, gaze naturale si energie electrica, in timp ce ratele la banca pentru cei cu credite in lei vor fi mai mari din cauza cresterii indicelui Robor
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-22030452-romanii-trebuie-plateasca-1-octombrie-mai-mult-pentru-carburanti-energie-electrica-gaze-naturale.htm

 9. #Insist, #Rezist, cam astia sunt “societatea civila” in opinia Plavanului sasesc si doar ei au exclusivitate in consultarile cu Mobilierul masiv si greu cuvantator de la Cotroceni. Eu le recomand acestor jivine, care alcatuiesc “fauna lui Soros”, bine coordonati de coada de matura a acestuia din Romania, madam Praflong(praf lung de tras pe nas) sa se numeasca toti (inclusiv Dulapul sasesc), #IUDE ale poporului roman, caci astea sunt de fapt. Apropo, ii recomand dulapului Slugannis, ca atunci cand se intoneaza imnul national, sa nu mai stea cu palma la piept, ci sa si-o puna la cur, adica exact acolo unde-l doare de neamul si tara aceasta.

 10. “Societatea deschisa” este de fapt o redefinire a anarhiei intr-un limbaj elegant. In aceasta “societete” individul nu mai are nici un crez, filiatii sau obligatii fata de cei cei dinaintea lui sau fata de cei de dupa el.

  “In his book Open Society and Its Enemies, Popper argues that no philosophy or ideology is the final arbiter of truth, and that societies can only flourish when they allow for democratic governance, freedom of expression, and respect for individual rights—an approach at the core of the work at the Open Society Foundations.”

 11. SA FIE ANARHIE! – Directorul SRI Eduard Hellvig legitimeaza miscarile de strada: “Ma bucur ca avem semne ale unei participari civice solide, care ofera incredere pentru viitor. O participare civica puternica inseamna preocupare pentru exprimarea nemultumirii, dar si implicare in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea spiritului asociativ al societatii civile”
  https://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/sa-fie-anarhie-directorul-sri-eduard-hellvig-legitimeaza-miscarile-de-strada-ma-bucur-ca-avem-semne-ale-unei-participari-civice-solide-care-ofera-incredere-pentru-viitor-o-participare-civica-puternica-inseamna-preocupare-pentru-exprimarea-nemultumirii-dar

  Operaţiunea „Black Cube“ a fost sau nu comandată de Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig, aşa cum a declarat Dan Zorella, nimeni altul decît şeful agenţiei israeliene?
  http://www.cotidianul.ro/au-comandat-klaus-iohannis-si-eduard-hellvig-operatiunea-black-cube-306989/

 12. “România este anarhie. Atâta timp cât forțele politice în deciziile pe care le iau sunt obligate să țină cont de stradă, nu mai putem discuta de un stat de drept, ci despre un stat anarhic. Instituțiile voastre sunt la pământ. Voi folosi acest mod de abordare pentru că am fost scos din stat și acum sunt eu cu ai mei și voi”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.
  http://www.cotidianul.ro/sorin-ovidiu-vintu-stie-din-ce-cauza-este-romania-in-anarhie-297768/

 13. “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea , dar va veni steaua cu sase colturi, anarhia, si va fi vai si amar de lume“.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-parintelui-arsenie-boca-despre-romania-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari-imi-pare-rau-ca-sunteti-cei-pe-urma-va-vor-cerne-%E2%80%9D/

 14. Titus L(@all):

  Asadar concluzii similare cu ale lui @k dar explicatii diferite (si ce-i drept, mai tonice 🙂 ), pt ca vad ca tu nu iei in calcul criteriul varstei.

  Experienta mea e ceva mai nuantata: de ex., si parca m-ar duce mai degraba la varsta decat la ‘educatie’. Desi e destul de amestecat, nu-mi dau prea bine seama… Pt ca mai e o faza: ganditi-va ca ‘a pricepe ce se intampla’ in momentul de fata echivaleaza cu a fi, volens-nolens, de partea psd-ului care prin forta imprejurarilor (‘abuzatorul abuzat’) e nevoit sa faca jocul corect de data asta. Or asta e usor si liniar pt fostii simpatizanti ai psd, dar presupune o schimbare de paradigma pt tabara asa-zisei ‘drepte’, formata cum stim din oameni tineri si de varsta medie si ‘cu carte’. Iar schimbarea de paradigma nu e usoara. Ceea ce ma face sa cred ca interesant de fapt ar fi raspunsul la intrebarea: ‘cati dintre cei care nu au votat in mod obisnuit psd-ul pana in 2014 pricep ce se intampla?’. Iar dintre astia, cati sunt tineri, cati varsta medie, cati varstnici, cati cu carte samd samd.

  Si mai e inca o faza: sincer, eu nu cred ca e asa usor sa pricepi ce se intampla. Bun, inceputul marii manipulari a avut loc odata cu alegerile din 2014, cand au izbutit sa modeleze, literalmente, aproape definitiv o suma de creiere care cu mare greutate cred ca ar izbuti sa mai iasa curand din paradigma de gandire care le-a fost incrustata atunci neuronal, si anume: 1. ‘psd – sursa tuturor relelor din tara,’urmasul comunistilor’ si ‘mama coruptiei’. Orice, dar o r i c e!, vine de la ei e fals, malefic, corupt etc.; 2. `dna si americanii – salvatorii tarii; cine ii sustine pe ei sustine democratia, libertatea, Ro moderna, statul de drept etc.’; 3. ‘antenele (adica – atentie! – alteritatea!) trebuie evitate cu orice pret’ (ceea ce nu a fost greu pt ca ele oricum erau tabu pt o mare parte a populatiei, in randul careia admit ca m-am numarat, si in conditiile in care ne place sau nu dar in prezent ala e singurul spatiu tv in care au loc dezbateri profesioniste si argumentate la care participa direct actorii implicati, si nu simple hahalere care isi dau cu parerea). Cu acest prim pas – adica incrustarea acestei paradigme neuronale – clar au marcat un mare si durabil punct!

  Atunci insa a fost vorba de o manipulare politica. Acum lucrurile sunt si mai complicate insa, pt ca dezbaterea s-a deplasat pe un teren in primul rand juridic, si doar in subsidiar politic. Eu de exemplu inteleg (sau mi se pare ca o fac 🙂 ) limpede ce vor astia sa faca pt ca, pe de-o parte, ma uit la Sinteza zilei si de acolo chiar aflu ce se intampla si, pe de alta parte, pt ca am formatie juridica, ceea ce mi se pare esential pentru a lectura in cheie corecta fenomenul. Or, in conditiile in care nici nu urmaresti singurul post care vine cu probe, dezbateri argumentate profesionist, opiniile celor direct implicati etc., si nici nu ai pregatire juridica, efectiv nu prea ai CUM sa pricepi! Este chiar de mirare ca sunt atatia totusi in sondaje de partea psd-ului, inseamna ca pur si simplu exista un instinct politic care le spune ca de partea ailalta s-a atins o limita pana acum neegalata de lichelism si tradare (cum foarte plastic s-a aratat in comentariul de mai sus al lui @Albert Desalvo 🙂 ). Ceea ce, daca asa stau lucrurile, chiar e remarcabil.

  Scz, am scris pe graba, nu stiu daca se intelege ceva…

 15. @Doroteea
  Paradigma asta partinica, dualista este falsa, iar a alege “raul cel mai mic” sau “a te face frate cu dracul pana treci lacul” nu este o solutie.
  Sa nu confundam actorii cu scenaristii.
  Trebuie sa ne uitam in sus, nu in jur, sa cerem dinspre cer, nu dinspre cei aflati vremelnic in diferite roluri.

 16. Doroteea:

  Da, uneori se simte nevoia unei abordări sociometrice. Datele sociometrice pot da o bază solidă unei analize teoretice. Dar noi nu avem un instrument ca dl. Marius Pieleanu (scuzați divagația). Slavă Domnului, avem totuși minte și un instrument de cunoaștere la îndemână: observația.

  Eu observ că nici @k nu a amintit nimic de vârstă. Nu că vârsta nu ar putea fi văzută ca un item în explicație. Dar, cum am mai spus, uneori există situații în care două variabile covariază deși nu se influențează una pe cealaltă cu adevărat. Cum aflăm totuși asta, dincolo de speculațiile teoretice? Verificăm excepțiile. În cazul nostru excepțiile sunt cei mai în vârstă care sunt adepți #rezist și tinerii care nu văd cu ochi buni manifestațiile din Piața Victoriei. Dacă au ceva în comun, atunci acolo poate fi găsită explicația

  Și mie mi se pare că au. Anume, preocupările și stilurile lor de viață sunt destul de diferite între ele, și mai degrabă potrivite cu cele ale căror opinii le împărtășesc. Deci, ar fi vorba de expunerea la ideologie și mai mult decât atât, permisivitatea la ideile ce li se transmit. E drept, odată cu vârsta oamenii dobândesc alte preocupări, de aici și diferențele de opinii și valori între generații, dar vârsta în sine, singură, nu explică nimic. Să ne legăm de vârstă ar fi o greșeală, ar fi reversul acelei idei cinice care circulă printre adepții #-tagurilor că bătrânii sunt doar niște asistați sociali inutili și care încurcă dezvoltarea societății.

  De fapt, ideologia la care sunt expuși oamenii este cea care are efectele pe care le vedem. Cunoști probabil imaginea managerului zâmbitor care prezintă un grafic mereu crescător? De ani buni suntem învățați că secretul succesului este principiul olimpic „altius citius fortius”, și că numai succesul profesional este singurul criteriu de evaluare a unui om. Cum amândouă ideile sunt de fapt false, cei are ajung să le creadă adevărate sunt foarte deschiși către toate sursele posibile de frustrare, pe care nu le pot identifica, rupți de realitate fiind. Lor li se oferă de-a gata un răspuns pentru toate neîmplinirile lor: PSD, clasa politică, poporul român, Biserica etc. sau toate la un loc.

  De aceea toata ura lor generată de frustrări și neîmpliniri difuze se va canaliza către ținta simplă și clară care li se oferă. Ceea ce este grav cu adevărat este că ei cred că răul este acolo, în direcția către își canalizează ura.

  Și atunci, pentru omul obișnuit problema este de a se opune cumva acestui tăvălug al urii. NU este neapărat vorba de a vota răul cel mai mic, ci ca om normal cred că este absolut natural să te apropii mai mult de ceea ce ar putea să oprească efectele acestei uri. PSD-ul nu e lipsit de bube, ooo și chiar mari. Să amintesc, TVA split, într-adevăr o crimă pentru economia României, vaccinarea obligatorie, o crimă la adresă libertății și sănătății oamenilor și poate încă multe. Dar acestea sunt erori, calcule meschine și interese. Dincolo este doar neantul.

 17. Titus,

  Da, chiar, bine ca ai adus ‘ura’ in ecuatie, uitasem de ea! N am o teza cu varsta, de acord ca principial are relevanta limitata, pur si simplu incercam sa i depistez ponderea in ecuatia asta… @k e subtil, le piteste la vedere si cu impact emotional (‘..al Romaniei rurale, imbatranite, constiente’), nici eu nu m am prins decat dupa intristarea inexplicabila care m a cuprins citind mesajul 🙂 (@k, no offence, e admirativ). Da, e amestecata treaba. Si nu stiam ca sociometrie se cheama… 🙂

  Eu ma refeream strict de fapt la ‘republica procurorilor’ si delirul constitutional in care ne aflam si pe care psd ul are interes direct sa il denunte, si care, in plus, trimite in anacronism filmul simplist cu raul cel mai mic.

  Sigur ca psd ul are bube, nu am devenit brusc o fana, ti-nchipui! Numai ca circumstantele ii obliga la precautie si.miscari inteligente card ne ar putea profita noua, plebei.

  In rest, stii conceptia mea cu neantul, ‘lumescul’ etc.. A privi la Cer nu presupune a nu intelege ce se intampla pe pamant, mai ales ca dupa cum le gestionam pe cele lumesti ne calificam pt cele ceresti. Iar neantul e o expectatie logica daca chiar ne decidem sa nu mai facem nimic.

 18. Titus

  Da, interesanta teza ta. Totusi stii ca economic vorbind, exact ‘frustratii’ se presupune ca sunt cei care n au hashtag. Si din contra, corporatistii si ‘implinitii profesional’ ingroasa randurile aparatorilor ‘statului de drept’. 😛

  Pornind de la ce spui as rearanja doar un pic piesele: permeabilitatea la o anumita ideologie, da si ura, asa e. Dar nu ura venita din neimplinirea valorilor unei ideologii anume, ci din asimilarea unei ideologii care e a urii. Nu a urii declarate, dar a elitismului si excluderii, adica o ura cu mult mai multa vanilie.Nu i exclus.

  Iar eu inca as vrea grozav sa stiu cati dintre votantii constanti ai dreptei, de 27 de ani incoace, simt urgent si imperativ nevoia de colebil cand aud de dna, iohannis si lupta impotriva coruptiei?

 19. Paiii, Doroteea, taman “implinitii profesional” sunt cei frustrati. Pentru ca valorile in care se scalda (caci nu traiesc) ii imping mereu spre mai mult, mai bine, mai… mai… Ei sunt neimpliniti pentru ca niciodata nu au destul. In momentul in care ar deveni multumiti cu ceea ce au, brusc ar fi expulzati de lumea in care se afla, si iar, nu ar mai avea nimic.
  Acestia sunt cei care, daca ii intrebi, ti-ar spune ca ei nu fac decat sa se zbata sa inmulteasca talantii (la modul foarte concret, si acesta un nivel de citire al Scripturii, totusi). Minciuna este ca ei se opresc la inmultire, dar nu ar da nimic inapoi cand li se cere sa dea inapoi ceea ce au inmultit. Acestia sunt oamenii care nu vad nimic mai departe de ei insisi.
  Un exemplu foarte concret, teribil de lumesc: Dispretul celor care isi pun centrala de apartament fata de cei care au ramas cu incalzirea centrala de la CET-uri. Supremul lor argument este ca au dreptul sa isi aranjeze cum vor ei in casa lor. Fals. Nu au acest drept atat timp cat ei traiesc intr-un condominiu, deci intr-un spatiu comun. Ei insa nu fac decat sa rapeasca concret ceea ce isi insusesc simbolic din spatial comun. Si atat timp cat militeaza pentru desfiintarea incalzirii centralizate ei nu fac decat sa demonstreze autosuficienta si egoism. Bine, fie, trecem peste condominiu, dar incalzirea centralizata din orase nu se opreste doar la apartamente. Nu am auzit niciodata, nici macar o singura data amintindu-se ca incalzirea centralizata a fost conceputa sa serveasca si scolile, si gradinitele si spitalele si toate celelalte institutii publice, si ca pentru a putea sa isi indeplineasca menirea, are nevoie ca locuintele condominiu sa nu fie debransate.
  Bun, nu tema incalziri centralizate voiam sa abordez, dar este un exemplu potrivit pentru ceea ce am descris. Si cum in fiecare moment, orice problema este abordata in aceeasi maniera, esenta societatii, adica ideea de comuniune intre cei care avem ceva de pus in comun, dispare. Observam de fapt ca avem din ce in ce mai putin in comun unii cu altii si doar ura fata de ceva sau cineva mai poate aduce oamenii la un loc.
  Din pacate, acesta este modelul care prinde. Simti cat de accentuat este ritmul schimbarii? Eu ma uitam la un televizor cu lampi cand eram copil. Ceva mai tarziu, copii mei nu intelegeau ce e acela un televizor alb negru, iar astazi… vorbim de telefoane cu recunoastere faciala. Oricum, peste doi ani vor fi desuete.Toate acestea se intampla pentru ca nemultumirea este mai mare si din ce in ce mai mare. Vrei tot timpul altceva pentru ca nu esti multumit cu ceea ce ai. Iar nemultumirea si frustrarea merg tinandu-se de mana. Cei care indreapta lumea intr-o directie sau alta sunt plini de frustrari si nemultumiri. Evident ca nu au nevoie de colebil. Greata apare numai in sevraj, si la ei nu este cazul.

 20. “Si cum in fiecare moment, orice problema este abordata in aceeasi maniera, esenta societatii, adica ideea de comuniune intre cei care avem ceva de pus in comun, dispare. Observam de fapt ca avem din ce in ce mai putin in comun unii cu altii si doar ura fata de ceva sau cineva mai poate aduce oamenii la un loc.
  Din pacate, acesta este modelul care prinde. Simti cat de accentuat este ritmul schimbarii? Eu ma uitam la un televizor cu lampi cand eram copil. Ceva mai tarziu, copii mei nu intelegeau ce e acela un televizor alb negru, iar astazi… vorbim de telefoane cu recunoastere faciala. Oricum, peste doi ani vor fi desuete.Toate acestea se intampla pentru ca nemultumirea este mai mare si din ce in ce mai mare. Vrei tot timpul altceva pentru ca nu esti multumit cu ceea ce ai. Iar nemultumirea si frustrarea merg tinandu-se de mana. Cei care indreapta lumea intr-o directie sau alta sunt plini de frustrari si nemultumiri.”

  Foarte important acest lucru. Impartasesc perspectiva. Si subscriu.

  Aceasta dezradacinare multidimensionala a omului este programatica. Si stim cine este cel care a “trasat” programul, cu mult-mult timp in urma.
  Daca nu revenim la acel un singur lucru de trebuinta, la care ne indeamna Mantuitorul, ca sa ni-l facem temeiul si centrul absolut al vietii noastre, ca persoana si comunitate, in jurul caruia sa se aseze din randuiala Domnului tot restul de aspecte din viata noastra de zi cu zi – ne vom ineca in multitudinea neinchipuita de capcane cu care suntem inglodati din partea vrajmasului – si vom muri.
  Iar cei care se aduna in numele Domnului, ca persoana si comunitate, vor trai si vor propasi in bine, cu ingaduinta si cu ajutorul Domnului.

 21. Titus L
  Aveți dreptate
  Iubirea multora s-a răcit.
  Dumnezeu cu mila .

 22. Titus,

  Sa ti spun drept nu am privit pana acum muntele din unghiul asta. Dap, admit ca exista o legatura subtila intre consumerism si ura, nu m am gandit sa aduc piesele astea pe tabla desi rolul lor e atat de evident (corporatistii si ura aroganta care a caracterizat miscarea #rezist) si nici nu m as fi gandit sa pun o legatura intre ele. Interesant. Ceea ce inseamna ca grupa asta a ‘implinitilor competenti’ reactioneaza f bine la tactica constructiei unei tinte a urii. Ceea ce e paradoxal, pt ca ai spune ca exact categoria opusa s ar califica pt rol, de data asta via invidie/frustrare. De fapt din ce spui deduc ca nu atat implinirea profesionala e factorul cheie, cat implinirea intr un anumit mediu cladit pe o ideologie a competitiei si elitismului. Are sens, nu te contrazic.

  Apropo de contrazicere, sa nu uit, am o dedicatie speciala pt tine! Sunt de treaba si te mai las un pic sa te incalzesti pe marginea terenului 😛

 23. .. si a mea Petru, si a mea…

 24. @Titus L
  “Simti cat de accentuat este ritmul schimbarii? Eu ma uitam la un televizor cu lampi cand eram copil. Ceva mai tarziu, copii mei nu intelegeau ce e acela un televizor alb negru, iar astazi… vorbim de telefoane cu recunoastere faciala. Oricum, peste doi ani vor fi desuete.”

  “Schimbarea” asta este un fenomen extrem de profund, este o pierdere a pacii interioare, a tuturor reperelor, pentru ca se schimba inclusiv pietrele de hotar, valorile, aparand asa-numita “uzura morala” o sintagma aberanta, un nonsens, care sta in spate amoralizarii si demoralizarii lumii. Noul devine criteriul valorii si nu cele care au rezistat la proba timpului, devenite “desuete”. Virtutile s-au “uzat moral”, iar schimbarile multe si dese au golit de continut si de sens viata oamenilor. In ciuda ritmului schimbarilor, lumea se simte tot mai plictisita, toti vor sa experimenteze ceva nou, chiar daca asta inseamna sa ia droguri, sa stea ancorati intro lume virtuala sau sa se arunce in gol de pe un pod sau de pe marginea prapastiei.

 25. TItus L
  Cu siguranța totala ziceți ca nu mai aveți iubire sau ca se răcește ?
  Oare ?

  In inima dv , știți ca aveți iubire . Si cred ca știți ca aceasta iubire este de la Hristos , darul Lui .
  Eu nu cred ca se răcește la dv . E doar începutul sa o Creșteți .. in fiecare zi , mereu .. Contează de Dv sa o mențineți calda , fierbinte – doar intenția . Domnul lucrează .

 26. @petru: Multumesc

 27. Pingback: DNA devine un BIG BROTHER capabil sa monitorizeze telefoanele mobile si activitatea pe internet
 28. Pingback: IMPERIUL CONTRAATACA. Reluarea protestelor #REZIST, in frunte cu TEHNOCRATII ciolosieni, si manipularile propagandistice ale NOII SECURITATI, pe fondul degringoladei pesediste/ CINE SUNT ADEVARATII HOTI? Statutul de colonie bancara al României, protejat
 29. Pingback: DEPARTAMENTUL DE STAT NE ADUCE AMINTE CA SUNTEM DOAR O COLONIE. Declaratie oficiala prin care Parlamentul Romaniei e somat sa renunte la LEGILE JUSTITIEI/ România și Polonia, baietii rai ai EUROPEI pentru tentativele de restructurare a JUSTITIEI SERVICI
 30. Denunţul făcut la DNA, în septembrie, de fostul ministrul Gabriel Sandu, în care explică modul în care s-ar fi desfăşurat afacerea Microsoft, făcând referire şi la ambasadori ai SUA, a fost trimis Departamentului de Justiţie al SUA şi preşedintelui Donald Trump.

  “Situaţia este cu totul excepţională. Avem două companii mari, americane, între care una deţine un cvasimonopol mondial, companie care a mai fost cercetată în trecut de către autorităţile americane pentru practici nu tocmai ortodoxe din punct de vedere al corupţiei, al integrităţii. Pe de altă parte, avem doi ambasadori americani implicaţi.”
  http://www.gandul.info/stiri/un-fost-ministru-din-romania-condamnat-pentru-coruptie-i-a-scris-lui-trump-situatia-este-cu-totul-exceptionala-16841048

 31. Pingback: "Suntem de mult trecuţi de ceasul al doisprezecelea. DEJA AM INTRAT ÎN LUMEA LUI KAFKA". Cui și în ce scop a folosit ALIBIUL "LUPTEI ANTICORUPȚIE", împinse până la formele de abuz cele mai grosolane, amintind izbitor de "J
 32. Pingback: Cui și în ce scop a folosit ALIBIUL LUPTEI ANTICORUPTIE, împinse până la formele de abuz cele mai grosolane, amintind izbitor de "Justiția" stalinistă?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare