Iohannis: “PERSPECTIVA RAZBOIULUI a revenit in Europa. TREBUIE SA FIM PREGATITI sa ne aparam tara”/ BLOCAJ IN NEGOCIERILE dintre Merkel, Hollande si Putin. Presedintele francez avertizeaza: DACA NU AJUNGEM LA COMPROMIS, VA FI RAZBOI!

8-02-2015 10 minute Sublinieri

  • Digi24:

Klaus Iohannis: „Perspectiva războiului a revenit pe continentul european”

Politica dusă de preşedintele rus Vladimir Putin este una a trecutului, care nu se potriveşte secolului al XXI-lea. Este declaraţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis, pentru presa austriacă. Preşedintele României a declarat pentru publicaţia „Profil” că viziunea convieţuirii în Europa secolului al XXI-lea nu poate accepta politica dusă de Moscova în estul Ucrainei.

Agresiunea rusă în estul Ucrainei ne-a învăţat că perspectiva războiului a revenit pe continentul european, deşi s-a crezut că aparţine istoriei”, a spus şeful statului.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „într-o situaţie excepţională trebuie să fim pregătiţi să ne apăram ţara, acest lucru presupune o armata bine pregătită şi echipată”. 

Președintele Ucrainei avertizează: Risc mare de război în Europa

Pericolul unui război în Europa este acum mai mare ca niciodată, susţine preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. Liderul de la Kiev a făcut apel la solidaritate în faţa celor care vor să-şi impună, cu forţa, supremaţia pe continent, asta după ce parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluţie prin care a declarat Rusia stat-agresor. Mai mult, subsecretarul de stat american Victoria Nuland a declarat că soarta întregii Europe depinde de modul în care este soluţionat conflictul din estul Ucrainei.

Petro Poroşenko a mulţumit comunităţii internaţionale pentru sprijinul acordat ţării sale, dar a avertizat că ambiţiile Rusiei merg dincolo de Ucraina şi că este nevoie de eforturi şi mai mari pentru oprirea agresiunii. De asemenea, preşedintele ucrainean consideră că este datoria politicienilor să înveţe lecţiile istoriei.

Nu trebuie doar să ne aducem aminte despre victimele nevinovate din trecut, ci să ne gândim şi cum să prevenim repetarea unor tragedii similare cu Holocaustul şi cel de-al Doilea Război Mondial. Trebuie să ne opunem împreună noii nebunii imperiale, noilor pretenţii de supremaţie în Europa”, a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene, Victoria Nuland, a declarat că o Europă liberă, întreagă şi paşnică se leagă de soarta Ucrainei. Diplomatul american a lăudat Ucraina pentru reformele făcute şi pentru faptul că au fost organizate alegeri.

Lupta Ucrainei pentru libertate este şi a noastră. Cel puţin, trebuie să ajutăm Ucraina să îngheţe luptele, dar cel mai bine ar fi să închidem graniţa, deoarece, până se opresc interferenţele externe, cauza acestor probleme o să fie o luptă constantă pentru a preveni violenţa să reizbucnească”, a declarat Victoria Nuland.

Peste 5.000 de oameni au murit de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei, anul trecut.

Premierul Ucrainei: „Nimeni nu vrea să vadă tancurile ruseşti la graniţa Uniunii Europene”

Dezbaterile de la Munchen au loc în contextul în care, aseară, preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei nu au reuşit să-l convingă pe liderul rus să accepte planul de pace pentru Ucraina. Mai există însă o speranţă: discuţiile vor continua şi mâine, când Francois Hollande, Angela Merkel şi Vladimir Putin vor vorbi la telefon pentru a pune la punct un proiect pentru estul Ucrainei. Preşedintele francez spune că aceasta este una dintre ultimele şanse de pace în regiune, iar în lipsa unui acord, războiul este singurul scenariu.

„Pe baza propunerilor făcute de preşedintele Franţei şi cancelarul Gemaniei, eforturile comune sunt în desfăşurare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse.

Această declaraţie scurtă a însemnat rezumatul întâlnirii dintre Francois Hollande, Angela Merkel şi Vladimir Putin. Şi chiar dacă discuţiile nu au clarificat situaţia din estul Ucrainei, Kremlinul a anunţat că cei trei lideri pregătesc un text comun, o variantă îmbunătăţită a acordului de încetare a focului semnat anul trecut la Minsk.

„Documentul ar include propunerile preşedintelui Ucrainei şi cele formulate şi adăugate de preşedintele Federaţiei Ruse”, a adăugat Dmitri Peskov.

A fost un maraton diplomatic pentru Angela Merkel şi Francois Hollande, care înainte de vizita de la Moscova au mers la Kiev, unde au discutat cu preşedintele Petro Poroşenko.

Planul de la Minsk este foarte simplu: încetarea imediată a focului, eliberarea tuturor ostaticilor, închiderea graniţelor”, a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Iar dacă eforturile de pace nu vor duce la nici un rezultat, Ucraina este pregătită să ducă un război total împotriva separatiştilor din estul ţării. Pentru a reuşi acest lucru are nevoie de armament, iar un ajutor ar putea veni din partea politicienilor americani, care vorbesc tot mai des depre susţinerea armatei ucrainene.

Nimeni nu-şi doreşte un nou război, un război la scară largă în Europa. Dar sunt sigur că nimeni din Europa nu vrea să vadă tancurile ruseşti la graniţa Uniunii Europene”, a declarat Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei.

Administraţia de la Kiev susţine că luptele din est costă bugetul Ucrainei între cinci şi şapte milioane de euro pe zi, o sumă extrem de mare pentru o ţară în recesiune economică.

  • Hotnews:

Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona. Trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta/ Hollande: Daca nu gasim un acord de pace durabil, stim ce urmeaza – razboi

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca nu este clar daca initiativa de pace privind Ucraian, propusa impreuna cu presedintele francez Francois Hollande si discutata cu presedintele rus Vladimir Putin vineri, va functiona, transmite Reuters. La randul sau, Hollande a declarat ca aceasta initiativa este una dintre ultimele incercari de a obtine pacea, in caz contrar urmand un scenariu care “poarta numele razboi”, transmite Reuters.

“Dupa discutiile avute ieri la Moscova pe care eu si presedintele francez le-am avut, nu este sigur ca vor functiona”, a spus Merkel la Conferinta de Securitate de la Munchen, la care participa si presedintele ucrainean Petro Poroshenko si ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

“Insa este in opinia mea si a presedintelui francez ca trebuie incercat. Datoram asta oamenilor afectati in Ucraina, cel putin”, a spus ea.

De asemenea, ea a afirmat ca trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta. “Inteleg dezbaterea, insa cred ca si trimiterea de si mai multe arme in Ucraina nu ar duce la progresul de care are nevoie Ucraina. Ma indoiesc”, a spus ea.

La randul sau, Hollande, care nu participa la conferinta din Munchen, a declarat ca aceasta initiativa este printre ultimele eforturi de a aduce pacea in estul Ucrainei.

“Cred ca este una dintre ultimele ocazii, de aceea am luat aceasta initiativa”, a spus Hollande. “Daca nu reusim sa gasim nu doar un compromis ci un acord de pace durabil, stim foarte bine ce fel de scenariu va fi. Are un nume, se cheama razboi”, a spus Hollande reporterilor in orasul Tulle din centrul Frantei.

Vladimir Putin: Nu vom purta un razboi impotriva nimanui

Presedintele Rusiei Vladimir Putin a facut primele comentarii dupa intalnire de vineri cu cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, afirmand ca Rusia nu va purta un razboi cu nimeni. El a atras insa atentia ca Rusia nu va fi niciodata de acord cu o ordine a lumii in care un singur lider le spune celorlalti ce pot sa faca sau sa nu faca, transmite Reuters.

“Exista in mod evident o incercare de a ne rastrange dezvoltarea cu diferite mijloace. Este o incercare de a perturba ordinea lumii cu una in care un singur lider incontestabil care vrea sa ramana astfel crezand ca are voie orice in timp ce ceilalti au voie doar ce permite el, si doar in interesele lui”, a spus Putin in timpul unei intalniri cu sindicatele in orasul Soci.

“Aceasta ordine a lumii nu ii va conveni niciodata Rusiei. Insa nu vom purta razboi impotriva nimanui, vom coopera cu toti” a continuat el.

Liderul de la Kremlin a repetat faptul ca sanctiunile impuse de Vest asupra Moscovei ca pepeapsa pentru implicare in Ucraina nu vor functiona.

“Sanctiunile – in final cred ca nu vor aduce bucurie nimanui si este evident ca nu pot fi eficiente cu o tara precum a noastra, desi ne cauzeaza oarecare pagube. Si trebuie sa intelegem asta si sa ne crestem nivelul de suvernitate inclusiv in economie”, a spus Putin.

Criza din Ucraina: Negocierile de pace vor continua, miercuri, cu o reuniune internationala la Minsk

Niciun progres nu s-a inregistrat, astazi, in urma unei teleconferinte purtate de cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez, Francois Hollande, cel ucrainean, Petro Poroshenko, si cel rus, Vladimir Putin. Urmatorul pas, convenit de cei patru lideri, va fi o reuniune in capitala Belarusului, Minsk. Summitul este programat pentru ziua de miercuri, 11 februarie.

Informatia a fost comunicata de purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert. Acesta a precizat ca lucrarile la „pachetul de masuri” vor continua, maine, la Berlin, pentru ca acesta sa fie gata de negociere directa, miercuri, la Minsk.

Informatiile actuale arata ca reprezentanti ai OSCE, Ucrainei, Rusiei si ai separatistilor ar urma sa se intalneasca separat, inainte de summitul din Belarus.

La Minsk sunt asteptati, apoi, pentru o eventuala negociere finala, liderii celor patru state – Germania, Franta, Ucraina, Rusia – care vor discuta in asa numitul format „Normandia”. Acest grup cvadri-partit a fost infiintat anul trecut, la comemorarea Debarcarii din Normandia.

In context, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, apreciaza ca o „solutionare rapida a crizei din Ucraina este nerealista. Dupa ultimele negocieri din acest weekend suntem in continuare foarte departe de o solutie”. Miza, in opinia sefului diplomatiei de la Berlin este acum „limitarea si detensionarea conflictului pentru a permite o solutionare politica mai tarziu”.

Atat presedintele rus, cat si cel ucrainean au confirmat organizarea summitului de la Minsk de miercuri, relateaza AFP. Conform presei ruse insa, Vladimir Putin a subliniat si necesitatea ca, inainte de intalnirea in format „Normandia”, „unele chestiuni sa gaseasca acordul tuturor partilor”, relateaza Sputnik.

L. Colintineanu: Ziua in care lumea s-a destramat: 7 februarie 2015

Reprosuri, acuze, amenintari ne-mascate: In ultimii 20 de ani, Estul si Vestul nu au fost niciodata mai departe unul de celalalt. Si niciodata nu a fost mai evident acest lucru precum s-a intamplat, sambata, 7 februarie, la Conferinta de Securitate de la Munchen. Presa germana vorbeste despre iminenta posibilitate ca „Ucraina sa devina noua criza mondiala”. Cum s-ar rasfrange acest scenariu asupra statelor din imediata vecinatate, precum Romania sau Polonia?

Pentru a intelege exact evolutiile ultimului an, e de ajuns sa comparam editiile 2014 si 2015 ale Conferintei de Securitate de la Munchen.

In 2014, Occidentul era in plin avant revolutionar ce batea dinspre Euromaidan. Revolutia ucraineana avea sa se sfarseasca sangeros, cateva zile mai tarziu, dar scopul de a-l inlatura de la putere pe Viktor Ianukovici era atins. La Munchen, pe scena Conferintei de Securitate, Vitali Kliciko, unul din liderii opozitiei era primit ca un Mesia, in aplauze furtunoase si o atmosfera de speranta a apropierii Ucrianei de Vest.

Pe aceeasi scena urca, in 2014, si Iulia Timoshenko. Proaspat eliberata din inchisoare, fosta doamna prim ministru era, pentru Occident, simbolul opresiunii regimului Ianukovici, al justitiei arbitrare si controlului exercitat de Moscova asupra Kievului.

Federatia Rusa era, inca, consternata de evenimentele de la Kiev. Putin il facea disparut pe Ianukovici pe teritoriu rusesc si furia Moscovei impotriva Occidentului nu se declansase, pentur moment.

In 2015, Conferinta de Securitate de la Munchen poate fi rezumata in termeni precum frustrare, furie, confruntare si lipsa de solutii. Dusmania pluteste in aer fara menajamente.

Pozitia Rusiei

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a facut la Munchen urmatoarele declaratii din care putem trage usor o concluzie.

•Occidentul a avut visul ca este castigatorul Razboiului Rece.

Scutul de aparare antiracheta al Americii este o obsesie pe care noi nu o intelegem.

Sistemul de dialog bilateral Rusia-SUA a fost inghetat, in principal, de americani.

Revolutia ucraineana a fost starnita de NATO. Acum, chiar si in birourile de legatura NATO-Rusia, Moscova trebuie sa ocupe spatiile mai mici.

•SUA au distrus aceste relatii, nu noi (Rusia, n.a.) ne-am retras din Tratate.

•Acum trebuie sa strangem cioburile si sa refacem un sistem in care toti sa se simta in siguranta, inclusiv Ucraina.

Vestul trebuie sa decida daca vrea o arhitectura de securitate impreuna cu Rusia sau impotriva Rusiei.

Pozitia Occidentului

Vestul se afla intr-o cautare interna cum nu s-a mai intamplat in ultimii 20 de ani. In toate capitalele occidentale se pune intrebarea „Cum se poate imblanzi Vladimir Putin?”. Raspunsurile gasite de fiecare arata insa dezbinarea Vestului in confruntarea cu Rusia.

Americanii, cel putin republicanii si generalii, militeaza pentru o inarmarea Ucrainei, mai devreme decat mai tarziu si cu eforturi masive, nu cu atitudine indoielnica. Modelul este cel consacrat de istorie: programul Star Wars al presedintelui Ronald Reagan, mai bine cunoscut drept „cursa inarmarii”, a pus capat Razboiului Rece fara ca armamentul sa fie folosit.

Catre ideea de inarmare se indreapta si vicepresedintele democrat, Joe Biden. La Munchen, Biden a spus ca „acest conflict nu se poate solutiona militar, dar Ucraina are dreptul de a se apara”. Presiunea asupra persedintelui Obama de a livra arme Kievului va creste, probabil, in saptamanile urmatoare. Probabil acesta a fost si unul din motivele pentru care Angela Merkel si Francois Hollande s-au grabit sa inceapa negocierile de pace.

Despre initiativa diplomatica franco-germana, senatorul republican John McCain, seful comisiei fortelor armate din Congres, a spus ca „privind atitudinea guvernului german in criza ucraineana, am putea crede ca nu are habar ce se intampla pe front sau ca ii este indiferent ca oameni mor acolo”.

Nemtii nu vor sa se lase intimidati. Cancelarul, Angela Merkel, si ministrul apararii, Ursula von der Leyen, au incercat sa convinga la Munchen ca pasul inarmarii ar fi o greseala, o masura disperata, sangeroasa si autodistructiva. Cea mai clara declaratie a venit de la Merkel: „Nu imi pot imagina o situatie in care inarmarea Ucrainei l-ar opri pe Putin din urmarirea propriilor teluri”.

In alta ordine de idei, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a criticat, discursul omologului sau rus. El a cerut Rusiei direct sa dea dovada de mai multa disponibilitate la compromis pentru ca lumea ar fi „departe de o solutionare a crizei din Ucraina”. Steinmeier a adaugat ca e si „de datoria Rusiei sa formuleze interese comune ale sale cu Occidentul, dar din astfel de incercari am vazut prea putin pana acum”.

Pozitia Romaniei si a Poloniei

Nimeni nu ii poate impiedica pe americani sa decida ceva. Intrebarea este insa daca o eventuala decizie de inarmare a Ucrainei ar face ca acest conflict sa devina noua criza mondiala, asa cum se teme, de exemplu, o buna parte a presei germane.

Pentru tarile invecinate direct cu Ucraina, cum sunt Romania si Polonia, situatia promite sa se complice. Ambele tari au baze militare americane pe teritoriul lor. Ambele sunt membre ale Uniunii Europene si membre NATO. Se pun urmatoarele intrebari:

In cazul in care americanii decid sa livreze arme Kievului, ce pozitie vor adopta Romania si Polonia: cea a UE (majoritar impotriva inarmarii) sau cea americana?

•Avand in vedere raportul de forte in cadrul Aliantei Nord-Atlantice – unde SUA reprezinta de departe cea mai mare forta militara – cum vor fi influentate planurile NATO de aparare in estul Europei?

Cum vor evolua relatiile ambelor state cu Rusia, avand in vedere gazduirea de elemente ale scutului antiracheta?

•Si, nu in ultimul rand, cum va afecta scenariul viata politica interna a acestor tari?

Deocamdata, Polonia joaca cea mai dura carte. Inca de anul trecut, fostul premier Donald Tusk, actual presedinte al Consiliului European, anunta dorinta de a crea o Uniune Energetica europeana pentru a putea negocia mai bine pretul la gaze naturale cu Rusia. Polonia gazduieste si trupe americane, acele contingente trimise de Washington prin rotatie in statele estice din vecinatatea Rusiei.

De asemenea, Polonia a anuntat ca va boicota comemorarea a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ziua Victoriei, sarbatorita, de regula, la Moscova, pe data de 9 mai, va marca absenta liderilor polonezi, dar si a celor din statele baltice. Polonia se foloseste de un detaliu istoric si propune organizarea, pe teritoriul sau, a unei comemorari alternative pe data de 8 mai. Capitularea Germaniei naziste a avut loc pe 8 mai 1945, la ora 23:01. Actul in sine a fost semnat de Bundeswehr pe 9 mai. Momentul capitularii era insa deja pe 9 mai, conform fusului orar al Moscovei. Polonia vrea sa comemoreze in apropiere de Gdansk, unde au avut loc primele bombardamente naziste in 1939.

Romania incepe si ea sa dea semne de critici mai dure la adresa Rusiei. Presedintele Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu acordat unei reviste din Austria ca „politica lui Putin nu este compatibila cu conceptul convietuirii in Europa secolului 21” si ca, ideea nerepetarii scenariului de razboi in Europa „este istorie”.

Iohannis a amintit de consensul politic privind cresterea bugetului apararii la 2% din PIB, afirmand ca Romania trebuie sa fie pregatita sa se apere intr-o situatie exceptionala. Amintim ca, la 1 ianuarie, Statul Major al armatei romane a primit un nou sef, pe generalul Nicolae Ciuca. El este singurul general roman care a condus o misiune de lupta, in Irak, in 2004.

La Conferinta de Securitate de la Munchen, ministrul roman de externe Bogdan Aurescu a vorbit despre conflictele inghetate din Europa, dintre care cel transnistrean este cel mai apropiat de teritoriul Romaniei. Aurescu a mai explicat si ca exista posibilitatea ca criza ucraineana sa se transforme intr-un nou conflict inghetat in Europa. Ar fi al doilea in imediata vecinatate a Romaniei.

In fine, mai trebuie amintit si rolul jucat de Romania in noua strategie de aparare NATO din estul Europei. Alaturi de Polonia si alte patru state, Romania va gazdui unul din centrele de comanda pentru Forta de Reactie Rapida a NATO. In plus, pe teritoriu romanesc va functiona si un cartier general multinational pentru zona de sudest.

Rusia a trimis, din nou, un convoi de camioane in estul Ucrainei fara acordul Kievului

Un convoi de 170 de camioane a trecut, duminica, frontiera ruso-ucraineana catre teritoriile controlate de separatistii prorusi. Confirmarea oficiala vine de la ministerul rus al protectiei civile. Kievul acuza Moscova ca se foloseste de acoperirea ajutoarelor umanitare pentru a livra rebelilor si armament. In acelasi context, surse militare germane afirma ca bilantul mortilor in conflictul ucrainean ar fi de zece ori mai mare decat cel anuntat oficial.

Ministerul de la Moscova a declarat ca, in camioane, se afla materiale de constructii, medicamente si alimente care se indreapta catre regiunile Donetk si Lugansk. Ucraina acuza, in acest context, o noua incalcare a suveranitatii sale. Rusia respinge acuzatiile, spunand ca situatia umanitara catastrofala din Donbas se datoreaza blocadei impuse de Kiev.

La orele pranzului este programata conferinta telefonica intre cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, seful statulu ucrainean Petro Poroshenko si cel rus Vladimir Putin. In discutie se va afla noul plan de pace negociat in formatul „Normandia” zilele trecute la Kiev si Moscova.

Bilantul victimelor, aparent mult mai mare

Bilantul oficial al luptelor din estul Ucrainei este de 1.200 de soldati ucraineni morti si 5.400 de morti in randul civililor. Surse din cercurile de securitate germane, citate de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) in contextul conferintei de securitate de la Munchen, afirma insa ca bilantul real ar putea fi de zece ori mai mare.

Estimarile facute de aceste surse se bazeaza pe unele contradictii aparute in declaratiile oficialilor de la Kiev. Astfel, dupa lupte grele si bombardamente, bilanturile anuntate de armata ucraineana erau, uneori, de pana la 10 morti, ceea ce pare, in opinia cercurilor de securitate germane, „o estimare extrem de retinuta”.

  • Digi24: 

Vicepreședintele SUA, Joe Biden: Rusiei nu trebuie să i se permită să redeseneze harta Europei

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a mers astăzi la Bruxelles pentru a discuta cu liderii europeni despre situația din Ucraina. Mesajul Americii: Ucraina luptă pentru supravieţuire, iar Rusiei nu trebuie să i se permită să redeseneze harta Europei.

„În acest moment, Ucraina luptă pentru supravieţuire. Rusia continuă să escaladeze acest conflict trimiţând mercenari şi tancuri, precum şi, ca să reiau un eufemism pe care îl folosim în SUA, omuleţi verzi fără însemne militare, de fapt nişte trupe speciale foarte sofisticate. Și în timp ce trupele lui defilează prin Ucraina, preşedintele Putin continuă să vorbească despre un nou plan de pace”, a declarat Joe Biden.

„Este unul dintre acele momente când SUA și Europa trebuie să fie unite, să fie hotărâte. Rusiei nu trebuie să îi fie permis să redeseneze harta Europei, pentru că asta este ceea ce face”, a adăugat vicepreşedintele SUA.

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Germania, Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Iohannis: “PERSPECTIVA RAZBOIULUI a revenit in Europa. TREBUIE SA FIM PREGATITI sa ne aparam tara”/ BLOCAJ IN NEGOCIERILE dintre Merkel, Hollande si Putin. Presedintele francez avertizeaza: DACA NU AJUNGEM LA COMPROMIS, VA FI RAZBOI!

  1. Azi Basescu a iesit la apel.Cred ca stiti despre ce e vorba.A fost aplaudat cand a spus:”Adversarii mei “mi-au furat” (sic) discursul anti-coruptie.Ajung sa spuna ce am spus eu in 2005(sic) ” .

  2. In analiza voastra referitoare la situatia din Ucraina si ISIS, am retinut temerea voastra justificata de a vedea in conflictul din Ucraina cea mai periculoasa situatie pt. Romania in viitorul foarte apropiat si o situatie la fel de periculoasa, la nivel mondial, pt. perioada imediat urmatoare.
    La cate declaratii s-au facut in ultimile zille si tinand cont de ce mesaje au transmis aceste declaratii, ma tem ca acel moment de care va temeati e foarte aproape.
    Ca totul e la Dumnezeu, si ca inca asteapta pocainta nastra, e bine de stiut!
    Dar sa ne fereasca Dumnezeu sa inceapa si la noi ce a inceput in Ucraina ca praful se va alege de noi. Iar declaratia dl. Presedinte nu face altceva decat sa ne pregateasca, repede, repede, cu ideea razboiului.
    Imi vine in minte coperta de la revista the economist si ma gandesc la acel nor radioactiv
    La ce or mai gandi mintile lor diabolice. Si da, Dumnezeu poate sa mai amane, chiar la nesfarsit , dar poate si sa grabeasca, daca nu se mai poate altfel.
    Sa ne rugam si sa nadajduim la Domnul!

  3. Ma si miarm eu ca Hollande sa duca o autentica politica independenta fata de USA. Cat desre Merkel nu ma mira, duplicitatea ei e evidenta.

    ‘Negocierile’ cu Putin sunt un simulacru de negocieri, doar un fel de a arata: ‘uite, noi am vrut,el e problema!’

    Unde sunt exact probele ca Putin inarmeaza pe rebeli, de ce Putin n-ar face-o cand americanii la randul lor inarmeaza Ucraina, de ce trebuie sa ii credem pe cuvant cand imi spun ei care sunt intentiile secrete ale lui Putin cand tot iuresul din Ucraina a fost provocat de americani, si nu de Putin?? De cand marile decizii de politica internationala si militara se iau pe baza presupunerilor si a analizelor psihologice de doi bani ale adversarului??

    Cand aud fraze de-astea ca ‘adevaratele intentii ale lui Putin sunt…’ sau ‘Putin vrea de fapt sa …’ parca vad vecinele de bloc la o partida de comentat politica dupa ce s-a mai incheiat un episod din ‘Tanar si nelinistit’…

  4. @eucred:

    La cate declaratii s-au facut in ultimile zille si tinand cont de ce mesaje au transmis aceste declaratii, ma tem ca acel moment de care va temeati e foarte aproape.

    De acord. Din pacate, nu prea mai constientizam, pur si simplu subiectul asta nu mai e urmarit. Probabil ne inchipuim ca, totusi, nimic nu e iminent. Or asta e ceva iluzoriu, fals.

  5. SU si-au demascat planurile mizerabile prin vocea lui Biden ca Ucraina “are dreptul de a se apara”, ma intreb cum de au devenit asa de “grijulii” fata de soarta Ucrainei ? Stalin a ocupat toata Europa de Est si a distrus toate institutiile nationale ale acestor state comunizandu-le cu forta si atunci n-au zis nimic.
    Aceleasi SU care au adus moartea si dezastrul peste Orientul Mijlociu vor sa le aduca si peste Europa.
    Javreii americani care l-au inarmat pe Hitler si au aprins al 2-lea razboi mondial vor acum sa vanda arme Ucrainei ca sa-l porneasca pe cel de-al 3-lea.
    Ucraina trebuie sa accepte renuntarea la teritoriile care nu sunt ale ei pe care doar mana grosolana a lui Stalin le-a taiat pentru ea prin forta si abuz, de aici trebuie sa se porneasca, cu negocierile de rigoare.
    Romania nu trebuie sa voteze pentru inarmarea Ucrainei, in viitor problemele ei vor fi cu Ucraina, nu cu Rusia.
    Europa trebuie sa fie impotriva inarmarii Ucrainei , focul este aproape si s-ar putea praji din nou, pentru americani este departe…

  6. Se implinesc 3 ani de la acest avertisment pe care nimeni nu l-a luat in serios:

    Cleric al Patriarhiei Moscovei: RAZBOIUL MONDIAL ESTE INEVITABIL
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/18/cleric-al-patriarhiei-moscovei-razboiul-mondial-este-inevitabil/

    Lucrurile erau clare dinainte de euromaidan si criza din Ucraina, dar acum toata lumea se arata foarte surprinsa! Unii sunt mereu surprinsi de venirea iernii, ca nu e iarna cum e vara.

  7. Jumatea de adevar a lui Putin:

    Criza din Ucraina este rezultatul încercărilor Statelor Unite și aliaților lor, care s-au considerat învingători în “războiul rece”, de a-și impune voința pretutindeni, a declarat președintele rus Vladimir Putin, citat luni de agenția RIA Novosti, în pagina electronică rusă.

    http://www.cotidianul.ro/ultima-explicatie-oferita-de-putin-pentru-criza-din-ucraina-256367/

  8. Cui foloseste Europa versus Rusia? America e departe, euro a subminat dolarul, rusii si chinezii impreuna sunt prea puternici asa ca Ucraina a fost doar un pion de sacrificiu (pretext pentru declansarea ororii ce va urma si care va “slabi” combatantii angrenati direct). Si Merkel, Hollande si Putin stiu asta dar agenda satanica isi urmeaza cursul. Ce conteaza vietile pierdute, suferinta familiilor destramate cand de fapt cei care guverneaza sunt doar marionete ale adevaratului conducator al imparatiilor pamantesti. Si ce-si poate dori mai mult Satana decat o intreaga lume suferinda, inspaimantata si gata sa renunte la Dumnezeu pentru o viitoare “pace mondiala” sub un guvern unic si cu o religie unica si antihristica.
    Doamne ajuta!

  9. “Aşa că mesajul meu de încheiere este acesta: vom muri pentru cine şi pentru ce vrem noi, nu pentru „miopia şi neghiobia altora„, cum zicea Mircea Eliade. E ultima libertate care ne-a mai rămas.
    Cu noi este Dumnezeu. Şi nu mă refer la pagina de facebook a prietenului tău rătăcit.”

    Raspuns integral: http://activenews.ro/draga-lucian-mindruta_1885482.html

    Lucian Mandruta – vorbe mieroase si viclene: http://lucianmindruta.com/2015/02/12/draga-tinere-intre-20-si-35-de-ani/

  10. […]
    În acest moment S.U.A. şi N.A.T.O. atacă Rusia cu propagandă falsă şi cu masarea de trupe şi armament la graniţele Federaţiei Ruse. Agenţia de ştiri „Reuters”, prin vocea lui David Brunnstrom, se întreabă cum a reuşit America performanţa de a pierde vechii aliaţi de pe arena mondială? „Americanii sînt extrem de speriaţi pentru că au pierdut total controlul şi nu se mai pot baza pe nici un aliat”. Domnule jurnalist Brunnstrom, să fim serioşi, S.U.A. se poate baza pe noi şi nu invers! Nu pentru asta le-am dat Kogălniceanu şi Deveselu? Pentru că România a pus la dispoziţia Wasghintonului uscatul, apa, aerul şi fraierul, iată că, după o absenţă de doi ani, în fine, ne binecuvîntează cu un ambasador, în persoana lui Hans G. Klemm.
    […]

    Sursa: http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/SUA%20si%20Nato%20cu%20ipocrizie%20flagranta%20de%20MDP.htm

  11. “Rusul eşti tu!”
    […]
    “Deci nu, trupele americane nu sunt aici pentru ca “ne apara de rusi”. Sunt aici ca sa apere statul colonial de noi.
    Dupa cum nu am intrat in NATO fiindca “ne apara de rusi”, ci ca sa ne “aparam” chiar de NATO, care altfel ne-ar fi sters de pe fata pamantului, cum a facut in Irak, Serbia, Libia, Siria. Bine, ne-au sters oricum de pe fata pamantului in alt mod, demografic, economic, cultural, politic, asa ca nu stiu daca a fost un targ prea bun…”
    […]

    Sursa: http://gandeste.org/general/rusul-esti-tu/51810

  12. […]
    “Cei mai multi americani nu stiu ca un urias exercitiu militar, ce va cuprinde 10 state americane, va pune in miscare trupe militare, elipcotere, blindate si armament militar, direct pe strazile oraselor din intreaga tara. ‘Operatiunea Jade Helm va incepe in luna iulie si va dura timp de 8 saptamani’, raporteaza Daily Mail.”
    […]

    Articol integral aici: https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/31/operatiunea-jade-helm-un-exercitiu-militar-privind-instaurarea-legii-martiale/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare