IPS Ciprian, Ana-Corina Sacrieru si mai multi sefi de institutii locale, reclamati la CNCD de ACCEPT si un transgender. Miza: limitarea DREPTULUI CONSTITUTIONAL al parintilor de a-si educa copiii potrivit propriilor convingeri/ Urmatorul nivel al agendei pro-LGBT in Canada. Premierul Trudeau: „NU mai este suficientă TOLERAREA Homosexualității, ea trebuie ACCEPTATĂ!”

29-08-2018 6 minute Sublinieri

Conventia de la Istanbul

Asociația Accept și Brăila Iulia-Patricia au reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cinci persoane, între care pe IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și av. Ana-Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, pentru că ar fi discriminat-o pe o persoană care se prezintă drept bărbat transgender.

În realitate, motivul este că aceștia s-au opus conferinței pe care activiștii gen urmau să o prezinte în fața unor copii de 15 ani-18 ani la Focșani și în care Brăila Iulia-Patricia (care se consideră bărbat, deși este biologic femeie) urma să le vorbească elevilor despre cum ar putea identitatea de gen să difere de sexul lor biologic.

La momentul respectiv, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Vrancea a sesizat Inspectoratul Școlar Județean, iar în urma verificărilor, s-a constatat că instituția nu-și dăduse acordul pentru desfășurarea acestei activități cu elevi.

În acest context, Ateneul Popular „Gheorghe Pastia” din Focșani a anunțat că nu mai găzduiește evenimentul, care s-a desfășurat totuși, într-un cadru mult mai restrâns, în altă parte.

De caz se va ocupa însuși președintele CNCD, Asztaloș Csaba Ferenc, care și-a expus de mai multe ori viziunile pro-homosexualitate.

De asemenea, Asociația Accept și CNCD au semnat un parteneriat, prin care cele două entități au accesat un proiect cu finanțare europeană intitulat „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”.

 • Anghel Buturuga:

Drepturi constitutionale la judecata CNCD

Patrick Braila si ACCEPT au decis sa faca plangere la Tribunalul Poporului, aaah, asta, la CNCD, acuzand de discriminare si discurs al urii presedinti ai unor institutii publice din Focsani si diversi lideri ai societatii civile. Printre ei, si Ana Corina Sacrieu.

E interesant ca au facut asta dupa ce a trecut ceva timp. E interesant ca plangerea e facuta de un ONG care colaboreaza cu CNCD – ma refer la ACCEPT. E interesant ca, cel putin in cazul avocatei Sacrieru, plangerea este impotriva unor actiuni presupuse, nici pe declaratii, nici pe fapte propriu-zise. Si mai interesant este ca, de fapt, plangerea ACCEPT este asupra unor actiuni locale care s-au intemeiat pe dreptul constitutional al parintilor de a isi educa proprii copii potrivit convingerilor lor.

Slabe sanse ca CNCD sa fie obiectiv – pentru simplul motiv ca nu e, ca privilegiaza colaborarea cu ONG-urile pro-LGBT si pentru ca a gestionat partinitor si alte dosare rasunatoare, cum ar fi cel al lui Vasile Banescu.

Dar, daca CNCD va decide pe marginea acestui caz in sensul dorit de initiatorii plangerii, atunci vom asista la un precedent: cenzurarea unor drepturi si libertati civice garantate de Constitutie prin presiunea unor grupari ideologice ajutate de tribunale ale corectitudinii politice.

Si inca ceva. Grosul „probelor” infatisate de petenti este constituit de raspunsurile date de unii sau altii din Focsani la „investigatiile” Casei Jurnalistului. Sa nu ne amagim: jurnalismul „alternativ” din Romania este un organ de ancheta al noilor bolsevici si instrument de manipulare a opiniei publice prin fake news-uri rafinate (aici am citat Romania Curata).

La links un articol pe care l-am scris despre taraboiul din Focsani facut de activistii luptei de gen.

Doctorul Pavel Chirilă reacționează la informația că mai multe persoane, între care avocata Ana Săcrieru și Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, au fost reclamați la CNCD de către asociația pro-homosexualitate Accept și încă o persoană.

În acest sens, doctorul Chirilă ne-a remis o scrisoare deschisă în care afirmă că rațiunea acestui demers liberticid este apropierea iminentă a Referendumului pentru Familie.

Iată textul scrisorii deschise trimise pe adresa redacției ActiveNews:

Recent, am aflat că CNCD ( în traducere liberă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) va judeca un grup de cetățeni români ce încercau să respecte Constituția României Art. 29 care spune că părinții sunt răspunzători de educația copiilor lor.

În fapt s-a petrecut așa: două ființe umane numite – unul (una)  transgender și alta (altul) homosexual au dat în judecată alte cinci ființe umane Netransgenderi și Nehomosexuali. Pe acestea din urmă nu putem să-i definim pentru că nu se găsește un nume pentru ei. Știm doar ce nu sunt dar în mod sigur sunt ființe umane normale.
Acești OAMENI sunt acuzați pentru “dispoziția de a discrimina pe criteriul de gen, orientare de gen și identitate de gen”, etc.

Poate acum CNCD- ul o să dea în judecată și limba română ( e de gen feminin) sau Academia Română (e tot de gen feminin) pentru inadvertență gravă din interiorul cuvântului  transgender: un transgender/ doi transgenderi. Pare masculin, dar ce ne facem? În mod sigur este și feminin.
Țintă acestui act de (în)justiție este desigur Ana Sacrieru-Purtătorul de cuvânt al Coaliției Pentru Familie și numele sonor al unui Ierarh al BOR.

Coaliția Pentru Familie a pus foc la călcâiele homosexualilor transgenderilor și celor care au că singur ideal al vieții lor teoria gender.

Organizatorii conferinței din Focșani uită să spună (cu tupeul caracteristic celor care nu sunt în adevăr) că au organizat această manifestare (pro-homo, pro-gender, pro-orice orientare sexuală, pro-, pro-, pro-) în fața unor copiii fără aprobarea părinților și-au încălcat Art.29 din Constituție.
Domnul (Doamna) Brăila „conferențiarul” zice că a fost femeie și acum este bărbat. Va rog respectuos să nu îl credeți în mod sigur e tot femeie.

Se înțelege că organizatorii Domnul(Doamna) în calitate de părinți ( I sau ÎI ) sau mama ( tată ) (în același timp sau pe rând) își vor educa copiii în teoria gender care oferă avantajul că poți fi mama sau tată după cum te taie capul.

Bănuiesc că Brăila simte imensă bucurie că el (ea) este o ființă( umană desigur) care și-a depășit condiția biologică parentală. Stupefacția este imensă: s-a născut femeie acum este bărbat și nimeni nu  știe ce va fi mâine.

Frați români,
Săriți!!! Rugați-vă pentru cei dați în judecată să-i scoată Domnul din mâinile transgenderilor, homosexualilor și a celor vânduți lor.

Rugați-vă și pentru transgenderi și pentru homosexuali pentru că dogmatic vorbind sunt oameni având minunata alcătuire a ființei umane: trup și suflet.

Rugați-vă pentru ei să fie așa cum I-a alcătuit Creatorul în pântecele maicii lor, să experieze până la sfârșitul vieții lor pocăință și sacralitatea identității de gen, pecetluită de Domnul în clipa conceperii și de Apa Sfântului Botez și nu maculată de înșelarea care ii încearcă.

O nouă viziune prinde rădăcini în occident: ideologia de gen. Mai pe scurt, te-ai născut femeie dar dacă “te simți” bărbat, te poți transforma în bărbat (și viceversa). Da, oricât ar părea de surprinzător, conform acestei ideologii, poți deveni din femeie – bărbat și din bărbat – femeie. Costurile implicate (intervenții chirurgicale, tratament medicamentos, etc ) sunt suportate din fondurile publice. Îți poți schimba numele. Vei primi un buletin nou. Efectele acestei ideologii? Încercați să le aflați singuri.

Ce se întămplâ în România?

*În IUNIE 2016, Parlamentul României a ratificat Convenția de la Istanbul, în care, pentru prima data în istoria umanității, GENUL nu mai este determinat de sexul biologic ci de ROLUL pe care un om decide să și-l asume: cel de bărbat sau cel de femeie. Genul este astfel o alegere fără nici o legătură cu biologia. Conform convenției, statul va include în materialul didactic, la toate nivelurile de educație, informații relevante pentru implementarea acestei noi viziuni.

POȚI SPUNE: “Ce să facem? Trebuia să ne aliniem și noi vremurilor!”. OARE?

Polonia, Croația, Ungaria sau Bulgaria sunt state care au refuzat ratificarea acestei convenții. De ce? Contravine sistemului de valori morale sau legislației interne.

*În IULIE 2018, prin Legea nr. 174/2018 si Legea nr. 178/2018, Parlamentul României, transformă în normă juridică internă, noua viziune asupra genului. Un extras din lege: “Ministerul Educației Naționale are obligația de efectua demersurile necesare pentru a include în curriculumul școlar al fiecărui nivel de educație şi abordări didactice precum: … rolurile de gen, etc”.

POȚI SPUNE: “Legi care nu se vor aplica niciodată”. OARE?

Iată ce s-a dorit a fi învățați elevii minori de la un liceu din Vrancea în data de 24 februarie 2018, la care a “conferențiat” o persoană transgender (o personă de sex feminin care se consideră barbat): “ Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina ȋn orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans. Hetero, sacro (?), romantic și pan-sexual nu mă ȋntreba ce ȋnseamnă, vreau să vă faceți voi exercițiile!” , iar în continuare, persoana transgender de sex feminin le spune copiilor: „Am avut relații de lungă durată cu femei pe care le-am considerat heterosexuale, pentru că eu – și asta vreau să fac mențiunea pentru că persoanele trans s-au săturat să fie reduse la corpul lor, la organele lor genitale; nu vrem să fim reduși la asta. Genul e aici (arată spre propriul cap). Dar există persoane trans care sunt heterosexuale, care pot fi homosexuale și care sunt homosexuale, sau orice altă identitate sexuală, orientare sexuală. Se pot ȋmbina ȋn foarte multe feluri.”

* POȚI SPUNE: “Ne putem opune!”. OARE?

In data de 24 AUGUST 2018, cei care au apărat copii din Vrancea, explicând cu subiect și predicat părinților și instituțiilor implicate ce anume urmau să fie învățați sute de copii din Vrancea, fără acordul părinților, sunt chemati la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Sunt acuzați de “discriminare directă, hărțuire și dispoziția de a discrimina pe criteriile de gen, orientare sexuală și identitate de gen”. Printre cei chemați la “Poliția Gândirii și Exprimării” se numără: Ana Corina Săcrieru (părinte, avocat, purtător de cuvânt al Coaliției pentru Familie), ÎPS Ciprian (Ahiepiscop al Buzăului si Vrancei), Valentin Gheorghiță (directorul ateneului popular din Focsani).

Urmeaza a fi interogați, intimidați și posibil amendați.

*Statul român îți vrea copiii! De ce? Să-i REEDUCE!
Vei renunța la ei?

POTI SPUNE “Nu e chiar asa …”. OARE?

Organizațiile conservatoare cred că, prin aceste cuvinte, Justin Trudeau anunță intenția de a incrimina penal exprimarea publică a credinței.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat cu ocazia unei conferințe de presă înainte de Parada Gay de la Montreal din august, că nu mai este suficientă „toleranța” față de homosexualitate: canadienii trebuie să „accepte” homosexualitatea.

„Putem să încetăm odată să mai vorbim despre toleranță?” a întrebat Trudeau, care purta o cămașă roz. „Trebuie să vorbim despre acceptare”.

Șeful guvernului nu a răspuns ziariștilor care i-au cerut să explice ce efecte va avea declarația sa pentru milioanele de canadieni a căror religie îi învață că homosexualitatea este un păcat.

În schimb, Eleanore Catenaro, atașată de presă la cabinetul lui Trudeau, a emis un scurt comunicat electronic: „Prim-ministru și guvernul nostru sunt hotărâți să promoveze egalitatea și vor apăra întotdeauna drepturile comunității LGBTQ2”.

Citat de Life Site News, politologul John Fonseca a declarat că insistența acum fățișă a premierului în favoarea „acceptării” homosexualității” înseamnă „că masca a fost dată definitiv jos de pe agenda LGBT, care a devenit și agenda Partidului Liberal”.

„Toleranța nu a fost niciodată un scop”, a adăugat Fonseca. „Ea a avut menirea de a forța creștinii să accepte lucruri despre care ei cred că sunt păcate. Nu îți place doctoria, dar te forțează să o înghiți.”

Fonseca a mai spus că ținta lui Trudeau este de a incrimina penal exprimarea publică a învățăturii creștine: „Justin Trudeau are intenția de a incrimina penal credințele creștine privind homosexualitatea. Am văzut asta la programul de locuri de muncă estival.”

În cadrul programului Canada Summer Jobs, 1559 de aplicații ale unor companii care solicitau să primească bani de la stat pentru angajarea de studenți au fost respinse, din cauză că au refuzat să se arate de acord cu avorturile sau cu drepturile homosexualilor.

Fonseca a conchis: „În mod logic, următoarea etapă este de a extinde asta la toate programele și beneficiile acordate de guvern și apoi la exprimarea publică a învățăturii creștine despre homosexualitate.”


Categorii

Homosexualitate, Ideologia genului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “IPS Ciprian, Ana-Corina Sacrieru si mai multi sefi de institutii locale, reclamati la CNCD de ACCEPT si un transgender. Miza: limitarea DREPTULUI CONSTITUTIONAL al parintilor de a-si educa copiii potrivit propriilor convingeri/ Urmatorul nivel al agendei pro-LGBT in Canada. Premierul Trudeau: „NU mai este suficientă TOLERAREA Homosexualității, ea trebuie ACCEPTATĂ!”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. https://doarortodox.ro/2018/08/29/ne-pasa-de-copiii-nostri-av-ana-corina-sacrieru

  Nadajduiesc ca PD Daniel va avea o intalnire cu cei din conducerea tarii cat de curand, pentru a termina cu acest odios CNCD.

 2. Astept, astept , astept ca soarele de la rasarit , referendumul pentru a afirma clar : MAMA – femeie si TATA – barbat. Punct

 3. Va cam sta in gat CNCD, nu-i asa? Odioasa este aceasta CpF, cea care a pus presiuni pe autoritatile locale din Vrancea, asa cum a facut si cu Metrorex in cazul panoului publicitar de la Calzedonia. Problema nu este aceea de a va trai vietile portivit perceptelor voastre religioase, problema este ca vreti sa impuneti tuturor modul vostru de viata. Ghinion! Nu vom sta cu mainile in san sa va lasam sa va faceti voi mendrele, asa ca asteptati-va la o opozitie din ce in ce mai accentuata. Libertate de exprimare are toata lumea, nu numai voi. Stim, e greu de digerat, dar nu mor caii cand vor cainii.

 4. @August

  Ca nu stati cu mainile in san, am vazut.

  Ca sunteti niste totalitari care vreti sa eliminati drepturile de baza din Constitutie, am vazut si asta.

  Ca sunteti mincinosi cand ziceti ca e vorba de a contracara presupusi religiosi, este foarte clar.

  Iar in Focsani era simplu: respectivii voiau sa faca propaganda ideologiilor LGBT. Dar nu au avut nici onestitatea, nici curajul sa spuna institutiilor locale ce au de gand si pe cine aduc. Asa ca atunci cand institutiile au aflat, au contramandat. Pentru ca ar fi incalcat legea daca ar fi mers mai departe.

 5. PS: si da, stiam si ca CNCD e organul vostru represiv. Multumim de confirmare.

 6. Nu, admin, institutiile stiau de la bun inceput despre ce este vorba, numai ca voi ati aflat si ati facut presiuni, asa cum va sta obiceiul – cine sunt totalitarii aici?

  Chiar ne prostiti asa pe fata, admin?

  Ce lege ar fi incalcat, admin? Aia a prietenului vostru imaginar din ceruri?

  CNCD este un organ represiv, sigur ca da. Pentru ca nu va lasa pe voi sa faceti ce vreti si, vai, va incalca dreptul la libera exprimare. Dar voi n-aveti nicio apasare in a-l incalca pe al altora, nu-i asa?

  Sunteti de o ipocrizie maxima. Dar deja stiam asta.
  Multumim pentru confirmare, totusi.

 7. @August

  Evident, stiau ca va veni Patrick Braila si le spune elevilor ca genul e in capul lor si pentru actiunea asta toti sefii institutiilor voiau sa le intinda covorul rosu, sa-i primeasca cu paine si sare si elevi prezenti fara acordul scris al parintilor. Fix asta voiau sa faca, dar a venit CpF peste ei, cu asociatii reprezentand zeci de mii de parinti, si i-a razgandit. Pe baza unor demersuri institutionale, dar asta zicem asa in treacat, sa nu stricam asa rau filmul vostru…

  Voi nu reprezentati pe nimeni. Asta e un fapt.

  Asociatiile care au facut demersurile in Focsani reprezinta parinti ai elevilor din regiune. Asta e un fapt. Parinti inscrisi pe bune, adeziuni personale.

  Legea spune ca pentru orice actiuni destinate elevilor, in afara cadrului institutional, trebuie acordul parintilor. Nu face oricine orice oricand cu elevii. Stiu, e greu pentru voi, voi veti acces direct, statul de partea voastra si parintii dati la o parte.

  De ce nu o luati muncitoreste, asa, din bob in bob, in afara cadrului scolar? De ce bagati si scoala, si institutiile in ciorbele voastre stricate? Ah, si dupa aia va dati victime si veniti cu CNCD-ul, daca vedeti ca statul, scoala si parintii nu sunt la dispozitia voastra?

  Si faceti pe intransigentii morali? Sigur, ca orice fariseu resentimentar, galgaie in voi toleranta si acceptarea celuilalt.

  hai, pa!

 8. “De ce nu o luați muncitorește, așa, din bob în bob, în afara cadrului școlar?”

  Pentru că ar fi mult prea lent pentru planul păpușarilor și prea riscant să nu-și atingă ținta, până la final.

  Da’ io aș vrea să știu, să ne povestească “August” cum s-a născut în pro-LGBT-ism și cu ce ocazie. Ar fi o relatare cel puțin glorioasă, din moment ce-i este atât de venală manifestarea întru ea. N’est pas “August”?
  Te invit, povestește-ne nouă cum s-a petrecut, cum de… !?
  Că mami și tati nu te-au adus așa pe lume, ci fu o emancipare colaterală, petrecută în malaxorul sufletelor…

  Cât despre Prietenul nostru – Acela este mai Viu decât noi înșine și este și Prietenul tău.
  Și este Acela care, precum nouă, îți ține carnea pe tine și sufletul în oase, clipă de clipă și zi de zi.
  Îți doresc din inimă să-ți dai seama de asta cât mai curând, înainte să pierzi acest dar ușor de trecut cu vederea… carnea de pe tine și sufletul din oase…

  Iar dacă pomenești conștient de avansarea voastră strategică în societate, fiind în opoziție cu fundamentul ei creștin, atunci știți a-priori și că veți fi respinși. Așa cum respingi o boală din preajma copiilor tăi: de dragul lor pentru azi, de dragul lor pentru mâine.
  Din nefericire, pe asta se bazează și dirijorii voștri, știuți și neștiuți… știind să vă împingă și știind că stârniți conflict garantat… Dar asta e altă discuție…

  Știi ce nu se va schimba niciodată – dar niciodată? Atâta timp cât alegeți întunericul acestor lucruri putrede și corupătoare de suflet, triste slăbiciuni și aplecări, pe care le apărați și pe care le practicați, sufletele voastre, conștiințele voastre nu se vor odihni niciodată și nu veți găsi niciodată cu adevărat fericirea, nici scăparea – conștiința voastră vă osândește mereu, oricât ați îngropa-o cu încurajări reciproce și cu plăceri infernale… Conștiința voastră vă va chinui tot mai tare, pe măsură ce răspândiți între tineri, între copii și între oamenii de toate vârstele această aberație a sufletelor și josnică lepră a trupurilor…

  Foarte, foarte trist și pentru voi și pentru noi. Și pentru întreaga lume de mâine.

 9. @August

  Eu sincer n am inteles problema ta. Da, exista libera exprimare, dar nu e absoluta, pt ca exista si dreptul parintilor de a si educa copiii cum vor, si asta e tot drept fundamental. Deci libera exprimare functioneaza pana la…copii. Acolo intervine bariera – perfect legala si legitima – pusa (sau nu) de parinti.

  Deci nu stiu, ce e neclar aici, de ce atata victimizare? Imi scapa ceva?

  (Lucian O-A: nu cred ca e cazul sa ne napustim asupra interlocutorului cu intruziuni in viata lui particulara si nici cu filozofari cu care, nefiind credincios, nu are cum sa rezoneze. Mai eficient si mai util sa ne tinem de subiect si sa incercam noi cel putin sa pricepem cum se vad lucrurile de cealalta parte…zic)

 10. Apropo de subiect, vroiam sa postez mai demult:

  https://youtu.be/s57T27M1ZXk

  Interesant de urmarit comentariile: sunt unii care sunt homosexuali si se declara pefect de acord cu intrrviul!!

 11. Doroteea, iti scapa multe, poate asta e o problema… asta e…cheia. 😉
  In paranteza fie spus, draga e pluribus unum.

  Persoana a fost invitata cu bunavointa, desi aspra, sa spuna ce are pe inima.

  Seara linistita sa ai.

 12. Lucian:
  Uite inca una care imi scapa, dar poate mi o explici tu in calitate de autor: ce e aia “aspra bunavointa” si, mai ales, ce te face sa crezi ca asa o struto-camila poate fi ‘inviting’ (cu precadere la confesiuni)? ;;)

 13. Doroteea, ce este de inteles aici? Si de unde pana unde grija pentru “imixtiunea in viata privata” aratata anterior ? Este vorba de o categorie care are o agenda clara si agresiva , subliniind ca nu sta cu mainile in san…
  Nu trebuiesc avute nici un fel de discutii cu o astfel de categorie care vrea sa-si umfle “drepturile” ei calcand in picioare drepturile celorlalti.
  Asta se va intampla pana la un anumit punct si nu trebuieste decat un epsilon, oricat de mic, care sa declanseze o reactiune.
  Video-ul este o fumigena pentru camuflarea mutarii subiectului in spatiul public de dezbateri si obisnuirea populatiunii cu el..

 14. @Doroteea
  Lucian a vorbit drept cu dl “August”
  Chiar daca poate parea aspru pt urechile noastre desfranate, Adevarul trebuie marturisit.
  Si Lucian a facut-o in duh crestin. Nu era cazul sa te “zburlesti” la el.
  Nici eu nu cred ca poti avea discutii argumentate cu astfel de duhuri. Ce spune Pavel?
  “Şi eu, fraţilor, când am venit la voi şi v-am vestit taina lui Dumnezeu, n-am venit ca iscusit cuvântător sau ca înţelept….Iar cuvântul meu şi propovăduirea mea nu stăteau în cuvinte de înduplecare ale înţelepciunii omeneşti, ci în adeverirea Duhului şi a puterii”

 15. Doroteea, ti-au raspuns fratii, care au inteles.

  Daca nu intelegi cum e bunavointa aspra, ia la citit Vietile Sfintilor. Sau Sfanta Scriptura…
  Sau comentariile fratilor admini…

  Cat despre fapte si cuvinte, fiecare face si zice dupa cum crede. Iar fratii admini au toate caile la dispozitie, daca vor sa ma mustre sau sa ma traga de urechi cand fac ceva gresit sau ce nu se cuvine. 🙂
  Ca unde tu vazusi o struto-camila, altii, mai intelepti ca mine, au vazut ceva normal si de bun folos.

  Da’ acum, ca veni vorba, io as mai vrea sa vad cum ar decurge “discutia” asta intre tine si “August”, daca ar fi sa ne vedem toti trei fata catre fata, intr-un parc in Bucuresti, sa zicem. Sa vorbim ca oamenii, despre ce ne doare. Ca asa, peste gard si cu baticul pe nas, multi pot zice orice despre orice…

  Doamne, ajuta!

 16. @Lucian-Octavian Anghel – Comentariu pertinent si in duh crestin orthodox. Asta apropos si de Evanghelii, nu numai de vietile sfintilor. Mi-a placut formularea si sper sa-si atinga scopul.
  Mi-a placut si scrisoarea deschisa a domnului dr. Pavel Chirila si nu putem sa nu fim de accord cu dumnealui in privinta rugaciunii pentru toti. Nu de alta, dar unii au nevoie de carbuni aprinsi pe crestet macar ca sa se trezeasca la realitate, nu din alte ganduri indreptate catre ei(Doamne fereste Doamne binecuvanteaza-i !).

  @August – cunoasterea noastra de sine porneste de la suflet si “carne si oase”, cele doua componente ale noastre pe care ni le-a creat Dumnezeu. Cine nu stie ca Dumnezeu l-a creat, nu stie nimic despre el, nici macar ce gen este. Asta daca esti fiinta umana si nu cumva vreun cyborg, care poate pretinde ca este orice pe lumea asta, inclusiv gen, in functie de cum este programat. Daca din ambitia pe care o cheltui pentru aceste manifestari de ura fata de ceilalti(daca nu ai fost iubit in copilarie sunt multe alte solutii win-win de a fi iubit si de a iubi) macar 0,0000001 ai folosi ca vointa, care este un dar divin, sa spui zilnic Tatal nostru si Imparate Ceresc de cate ori iti aduci aminte de Prietenul nostru comun, ai descoperi cine esti de fapt si pentru ce traiesti pe aceasta lume, ai descoperi ca viata nu este o nesfarsita suferinta, acceptata schimband genul periodic, ci o cale in cautarea bucuriei si de ce nu a fericirii.

  Niste homosexuali din SUA s-au aratat indignati de propaganda LGBT, pentru ca ei nu-si doresc ca toti oamenii sa fie ca ei, si asta in numele libertatii clamate de statul American.

 17. Elena, GeluS:

  Sunt intr-o asa de buna masura de acord cu voi ca sunt inutile discutiile la acest nivel de divergenta conceptuala, incat observatia pe care o mi-o criticati exact asta isi propunea: evitarea unor asemenea discutii. Va reamintesc continutul mesajului care a determinat reactia mea:

  ‘Da’ io aș vrea să știu, să ne povestească “August” cum s-a născut în pro-LGBT-ism și cu ce ocazie. Ar fi o relatare cel puțin glorioasă, din moment ce-i este atât de venală manifestarea întru ea. N’est pas “August”?
  Te invit, povestește-ne nouă cum s-a petrecut, cum de… !?
  Că mami și tati nu te-au adus așa pe lume, ci fu o emancipare colaterală, petrecută în malaxorul sufletelor…’

  Nu stiu, doamna Elena, cat de desfranata sau nu este urechea Dvs., stiu insa ca urechea mea nu simte nevoia sa auda confesiuni individuale pe un forum de discutii, decat in masura in care ele sunt spontane si omul chiar simte nevoia sa le faca. Prin urmare, cand fratele Lucian il someaza pe August sa ‘ne’ povesteasca astfel de detalii, isi asuma o reprezentativitate de care – cel putin din partea mea – nu se bucura, si apreciez ca este dreptul meu sa ma delimitez de o astfel de ‘somatie’ facuta in nume colectiv dar in care nu ma regasesc. Eu una nu vreau sa mi se povesteasca nimic din viata personala a domnului August. Si, culmea, inteleg ca nici Dvs. si nici GeluS. Prin urmare, nu mi-e clar unde am gresit si, dupa cum vedeti, bateti la usi deschise. Iar daca invitatia era ironica este f grav, bataia de joc nu o consider o ‘aspra bunavointa’ ci bataie de joc si atat. Sa explici argumentat e una, sa iti bati jos de om e alta, in conditiile in care chiar si necredinciosii sunt fii ai Domnului si frati ai nostri

  Ca de fapt exact cei pe care ii sustineti sunt amatorii de discutii o dovedeste din plin comentariul doamnei Miriam care, in acelasi spirit pe care in prima faza declara apasat ca il aproba, simte nevoia, in etapa secunda, sa dezvolte o expunere didactica despre Dumnezeu adresata…ghici cui? Celui cu care, altfel, ne declaram cu totii de acord ca discutiile nu isi au rostul: lui August. Incurcata logica…

  Cat priveste intrebarea mea catre August, la o lectura ceva mai atenta sunt sigura ca veti observa ca era o intrebare cu raspuns inchis – A sau B – nicidecum o ‘invitatie la discutii’. Ea exprima de fapt nevoia mea personala de a ma lamuri daca omul acela – a carui sincera indignare era absolut evidenta – stie sau nu ca dreptul la educatie al parintilor este de asemenea un drept fundamental. Aceasta curiozitate (a carei satisfacere, din pacate, interventiile Dvs. au compromis-o) este una care demult ma framanta, in primul rand dpdv profesional, pt ca am observat – in variate contexte – ca multe din relele ce macina aceasta tara se trag din necunoasterea dinamicii drepturilor fundamentale, mai cu seama din impresia generalizata ca libertatea de exprimare este un drept absolut dpdv al exercitiului (ceea ce e fals).

  Pe de alta parte, faptul ca anumite discutii sunt vadit inutile cu acesti oameni – si anume exact cele de fond pe care incearca sa le intieze comentatori ca Lucian si Miriam (adica cele legate de existenta lui Dumnezeu sau de apartenenta la LGBT) nu reclama automat ca ORICE discutie trebuie evitata. O astfel de abordare mi se pare trufasa si complet incompatibila spiritului crestin. Ca una care are o experienta consistenta in materie de mediere (in ultima perioada am ales tot mai mult, in locul instantei, medierea unei intelegeri intre clientii mei) pot sa va impartasesc cateva concluzii empirice: in cel putin 70% din cazuri conflictele au drept cauza nu atat divergenta de opinii, cat faptul ca nu ne ascultam atent. Exact asta era cazul aici, unde un spatiu comun in realitate ar fi putut fi gasit, dar NU in zona de fond, ci in cea procedurala, care de fapt ne si intereseaza prioritar. Nu o sa dezvolt subiectul ca sa nu divaghez prea tare. Cert este ca in acest sens raspunsul admin-ului este unul da, adecvat, pe care replica mea si-a propus sa il sintetizeze pt a-l simplifica putin si a-l tinti cat mai direct in directia de care vorbeam: un raspuns de tipul A sau B, prin care omul ajunge singur la concluzia pe care ne-o dorim.

  Lucian (si Miriam):

  Tocmai pt ca ii citesc pe Sfintii parinti stiu ca abordarea corecta este alta.

  http://www.familiaortodoxa.ro/2013/12/09/parintele-porfirie-cu-o-gasca-de-hipioti/

  ‘In săptămâna următoare, iată că vine, pe neaşteptate, cu o gaşcă de hipioţi. Au intrat cu toţii în chilie şi s-au aşezat în jurul meu. Era cu ei şi o fată. Tare i-am simpatizat. Erau suflete bune, dar rănite. Nu le-am vorbit de Hristos, căci am văzut că nu erau pregătiţi să asculte. Le-am vorbit pe limba lor, despre lucruri care îi interesau. Când am terminat şi s-au ridicat să plece, mi-au spus: „Părinte, vrem o favoare: să ne permiţi să îţi sărutăm picioarele”. M-am ruşinat, dar ce să fac, i-am lăsat.`

  „Libertatea religioasa, lucrare indeosebi a Sfantului Constantin cel Mare, a fost primul articol al Bisericii noastre. Biserica Ortodoxa se bazeaza pe vointa omului. Omul trebuie sa vrea sa faca ceva. Imi amintesc de parintele Porfirie, care spunea:

  `Eu nu vorbesc nimanui despre Hristos, daca nu vrea, daca nu-mi cere asta`.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-porfirie-kavsokalivitul-sfant-cuvios-erou-contemporan-al-duhului-tropar-acatist-minuni-harisme-invataturi/

  Avertizez inca o data ca abordarea necredinciosilor este o chestie de mare finete care reclama reactii variate, in functie de persoana si context, si ca raspunsurile noastre pripite, oricat de adecvate ar parea unui crestin, pot sminti grav pe celalalt in asa masura incat sa ne transforme in adevarate prilejuri de ispita (si ‘vai de cel prin care vine ispita…). Nu trebuie sa fiu crezuta pe cuvant, sunt suficiente marturii din vietile Sfintilor in acest sens, totul e sa le citim. In special Sfintii contemporani – a caror experienta este, asadar, adecvata vremurilor in care traim – ofera o galerie ampla de exemple de `bune practici` in zona despre care vorbim.

  @GeluS

  Cat priveste observatia ta despre interviul postat, o iau ca pe o gluma.

  Iti reamintesc ca ceea ce a adus in spatiul public subiectul este exact pretentia transgenderilor de a fi considerati ‘normali’ (cea combatuta in interviu). Iar la data la care a fost dat interviul se trecuse demult de nivelul declarativ si ne aflam deja la stadiul masurilor administrative si legale – de la educatia in gradinite, scoli si universitati pana la accesul la toalete – adoptate tocmai pe baza acestor pretentii de normalitate.

  Aici se potriveste manusa textul Scripturii: ‘Orice împărăţie care se dezbină în sine se pustieşte, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui.Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăţia lui?’

 18. Dorotea,

  Sunteti “intr-o asa de buna masura de acord” cu noi, incat insirati un comentariu de doua pagini in care incercati sa demonstrati tocmai… contrariul spuselor noastre :), sau mai bine zis ce ati inteles sau ati vrut dvs sa intelegeti. Din punctul meu de vedere acest “dialog” nu isi are sensul. Va urez, asa cum v-a dorit si Lucian mai deunazi, o seara linistita, cu pace 🙂

 19. Elena,

  Seara linistita si Dvs.. Doamne ajuta! 🙂

 20. Doroteea, scuza-ma daca n-am inteles eu bine, se mai intampla, nu te supara!

 21. @Doroteea, draga mea,

  Nu doresc sa discut cu o persoana care confunda teologia cu altceva, poate stii tu cu ce.! ! !
  Nu ti-am adresat nicio intrebare/observatie si nu vreau sa discutam steril si fara capat nici acum, nici cu alta ocazie. Roaga-te ca sa intelegi duhul crestin orthodox. Consider subiectul de fata atat de grav pentru societatea noastra, pentru crestinii ortodocsi si nu numai, pentru Biserica, incat nu ma preocupa “jocurile de cuvinte”.

  Nu am stabilit nimic impreuna ca nu am nimic de discutat cu @August.
  Asta este libertatea mea de a face ce am considerat de cuviinta. Iubirea este scopul vietii noastre si cheia cu care vom putea trece in alta lume. M-am adresat lui @August pentru ca asta este sursa suferintei lui – lipsa iubirii adevarate pe care sa o traiasca alaturi de Dumnezeu.
  Daca vrei poti sa spui zilnic, de cate ori poti rugaciunea Tatal Nostru si Imparate Ceresc. Aduc pace in suflet, liniste, intelegere cu cei din jur, intelepciune etc.

  Doamne, ajuta-ne sa ne iubim ! Doamne, ajuta-ne sa Te iubim !

 22. Doamne, ajuta-ne sa ne iubim ! Doamne, ajuta-ne sa Te iubim !

  Amin, Amin , Amin !

 23. Dragilor, mulțumim pentru strădanie, dar…
  Sunt ani deja de când practica sorei Doroteea duduie înainte, cu mici pauze de răsuflare. Nu cred că o vom scoate noi din starea asta.
  Și mi-e sincer milă, că-și tot dă cu piciorul în țepușă……
  Cum ar putea să nu-mi fie, când văd atâta virulență în a răstălmăci, în a “demonstra” (citând într-aiurea), în a rearanja lucrurile în poziția scontată de dumneai… încât ar face și ar zice orice.
  Bunăoară, că să citez citatul (ceea ce e destul, pentru cine vrea să priceapă): io zic “te invit”, ea zice “te somez”……..

  Chiar a fost o invitație (și stărui cu ea), pentru că mi-e milă sincer și de “August”.
  Când cineva crede atât de tare în ceva încât merge în tabăra celor pe care-i luptă ca să amenințe și să înjosească, atunci nu ar fi o rușine să vorbească și despre temelia acelei credințe – temelie care este întotdeauna personală și ca atare se și comunică în “apostolat”… “interlocutorilor”.
  Deci, de ce aș primi eu ce zice ea? Să ne zică pe ce se bazează credința și manifestările ei, ca persoană, să ne arate adevărul și frumusețea transformării sale întru LGBT-ism…, dacă se așteaptă să primim ceea ce zice ca fiind adevărat, inclusiv “mustrările”-i.
  Din reflecțiile ce ies din aceste întrebări s-ar putea folosi multe suflete și nu în ultimul rând “August”.
  Că să repet ce-am zis și cu altă ocazie, cunosc cercurile lor din interior – deci “cel puțin să pricepem cum se văd lucrurile de cealaltă parte…zic”.

  Dar ce credeți, mai mult respinge pe “August” (și pe alții în aceeași situație), mai mult îi îndepărtează de creștinism ce am scris eu, sau vrajba și capcanele pe care le înfiripă interpunerile de acest fel – cum făcu Doroteea în acest caz (și în altele) – dezbinarea asta imediat căscată în mijlocul nostru?

  Nu vi se pare interesant cum apar aceste dezbinări (micro și macro) exact în momente critice, exact atunci când unitatea de cuget și de glas și de faptă a ortodocșilor ar trebui să fie cât mai strânsă?… Și efectul este o deraiere de la rost și o risipire fără rod…….
  Întreb cu dorința de răspuns din partea voastră fraților, nu retoric.
  Pentru că răspunsul acestei întrebări s-ar putea să aibă reverberații în toată viața ortodoxă de azi. Este întrebarea despre dezbinare și amestecare a întunericului cu lumina…

  Iertați.
  “Doamne, ajută-ne să ne iubim ! Doamne, ajută-ne să Te iubim !”

 24. GeluS:
  Ma bucur ca m am facut inteleasa :).
  Nu m am suparat deloc, doar mi am explicat pozitia. Doamne, ajuta!

  Miriam:
  ‘Nu ti-am adresat nicio intrebare/observatie si nu vreau sa discutam steril si fara capat..’
  Buna! 🙂
  Mesajul meu continea o informare, nu isi propunea sa deschida o discutie. Poti sa faci abstractie de el daca vrei (oricum ti era adresat in secundar).
  Toate cele bune!

 25. Lucian:
  Ce faci frate? 🙂 Acusi te vazui!
  2 idei:
  1. cand cineva nu e de acord cu parerea ta nu inseamna nici ca se cearta, nici ca dezbina, nici ca are ceva cu tine, nici ca e un om rau etc etc. Ci, pur si simplu, ca…e de alta parere!
  2. Vorbeste asumat, ca un adult, in nume propriu, atunci cand vorbesti. Nu vb in nume colectiv, pt ca faptul ca te sustin 1, 2, 3, 5..10 frati (sau cati vrei tu) nu inseamna ca ditai forumul e de aceeasi parere cu tine. Vei observa ca toata lumea procedeaza asa pe aici, cu rare exceptii in care intr adevar ne stim cu totii de acord (cum ar fi credinta in Dumnezeu).
  3. In rest, n am inteles mare lucru din ultimul tau mesaj, dar nu i nimic, stii prea bine ca asa sunt eu, mai limitata, si ca e greu sa ma scoti din starea asta..uff! 🙂 Sunt sigura ca surori si frati mai intelepte si induhovnicite ca mine au prins ideea si le va fi de folos! Data viitoare iti propun sa nu ma mai bagi in seama ca sa nu te mai necajesti degeaba.
  Toate cele mai bune si Doamne, ajuta! 🙂

 26. @Lucian

  Si eu am remarcat dezbinarea creata de interventia Doroteei. Nu am vrut sa o mai aduc in discutie, era destula tensiune in aerul virtual…
  Este practica clasica a diavolului, fara indoiala. Cu rugaciune, pe cat putem, sa incercam sa nu-i dam apa la moara, cum se zice. Ca asa, prilejuri de ispite gaseste la tot pasul ca sa ne invrajbeasca 🙁

 27. In data de 07.octombrie.vom vota pt. modificarea art.din constitutie in care este stipulat casatoria dintre doua persoane.DACA nu vor fi 6000000 de voturi pt. casatoria dintre femeie si barbat, legea va ramane,iar cei ca “august”vor jubila.SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE ASEMENEA PRAPASTIE.Cu adevarat va fi inceputul sfarsitului.De aici vor decurge tot ce poate fi inpotriva noastra.CONSTRANGERI in numelei libertatii nebunului(sa ma ierte DUMNEZEU pt. cuvant).DOAMNE AJUTA!

 28. Vor sa blocheze pe facebooc orice discutie profamilie.

 29. Frate Anghel
  Fi linistit . Mergi înainte pe calea pe care ți-e deschisă . De la mine : Nu uita ca ești om . Cu muuult mai slab ca Cel Rău . Dar cu infinit mai puternic cu Hristos . Lumina te luminează . Dar , sa ai înțelegere fata de fiecare , înțelegere la măsura iubirii tale de oameni , a neputințelor , in așa fel încât sa nu te smintesti . Doroteea are o înțelegere larga , cuprinde multe , dar si se primejduiește cu multe . Sincer , pe amândoi va iubesc la fel , dar voi doi mereu o sa va izbiți aici . Firii proprii … Biruiește cel care renunța , cam au făcut Domnele de mai înainte .. si sa invatam unii de la alți . Deoarece nu avem tăria si puterea acelora care cu simplul cuvânt cu putere neclintita is in stare sa facă pe cei cărora le rostește cuvântul sa “ sărute” picioarele celui care a rostit forța cuvântului .

 30. E nevoie de multa rugaciune fratilor, sa strigam la Maicuta Domnului sa se organizeze referendumul, sa vina la vot romanii, sa ne pastram identitatea crestina.
  Uitati-va ce ispite mai creaza PF Bartolomeu, uitati-va la Firea cum isi da arama pe fata, dupa ce a stat in preajma PF Daniel, a ridicat cantine, after-school-uri pe langa biserici, etc(fapte crestine), s-a dat bine si pe langa evrei, iar acum sa se simta rusinata de Juncker si compania.
  https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/711117362573564?__tn__=K-R
  Sa nu ingaduie Bunul Dumnezeu revansa Statului Paralel…
  Un ucenic al parintelui Justin Parvu, spunea ca o familie din Craiova venise la Cuviosul ca sa se roage pentru copilul lor care-si facuse operatie de schimbare de sex. Parintele a spus…pentru el nu pot sa ma mai rog.
  Mare grija, cum spune si fratele Petru, sa ne smerim, dar sa nu credem ca argumentele pot schimba inima acestor suflete prinse in chingi de diavol, doar dragostea o poate face.

 31. “Biruiește cel care renunța, cum au făcut doamnele de mai înainte … si sa invatam unii de la alți.” – cred ca drept ai zis frate Petru. Multumim!

  “sa nu credem ca argumentele pot schimba inima acestor suflete prinse in chingi de diavol, doar dragostea o poate face.” – intocmai; cred ca bine zici frate Robert.

 32. Petru:
  “dar voi doi mereu o sa va izbiți aici . Firii proprii … Biruiește cel care renunța , ”
  Ei, nu e chiar asa. Pe noi nu ne diferentiaza atat ideile cat metodele de lucru.
  De altfel, stii vorba aia: ‘qui s’aime se taquine’. 🙂

 33. @Lucian-Octavian Anghel

  Daca ai credinta si nu te vei indoi in inima ta, intentia pentru discutii pe subiect este necesara si binevenita. Noi nu putem face decat sugestii unor astfel de persoane si ei prin libertatea pe care le-a dat-o Dumnezeu, pot decide daca vor urma sugestiile.
  Pana la urma, alegerea lor nu depinde de noi, ci de momentul pe care il allege Dumnezeu sa ii indrume pe calea cea buna.

  Nu te necaji daca ei nu rezoneaza cu tine. Nu tu alegi momentul pentru izbavirea lor.

  Poti sa dezvolti subiectul despre chinurile constiintei si sufletelor unor astfel de oameni si cu alte ocazii, mai documentat.

  @GHEORGHE, @Robert Cr,

  Este nevoie de multa rugaciune, poate intr-un program organizat, cu anumite ore sau anumite rugaciuni si cu binecuvantarea preotilor si duhovnicilor. Se poate discuta si in parohii cu duhovnicii nostril ce parere au si cum sa facem rugaciuni comune pentru referendum si alte probleme comune care ne framanta.

 34. Poti sa ai alta parere si sa nu tii mortis sa ti-o afirmi, ca poti sa fii la fel de viu si daca taci, poate chiar mai viu decat daca-ti faci o distractie din a-ti manifesta punctul de vedere diferit de dragul de a fi original.
  Oare cum poate “cuprinde multe” cineva care sta intr-un punct (de vedere)?

 35. Pingback: Liderii Coalitiei pentru Familie: IDEOLOGIA DE GEN A DEVENIT POLITICA DE STAT. Manuale pro-LGBT in scoli "fără ca şcoala să informeze părinţii, fără să existe discuţie publică, fără să fie certificate"/ REFERENDUMUL NU DIVIZEAZA!/
 36. Dl Nimeni
  Cuprinde multe = cunoaște multe , scormonește , cercetează , cauta … acestea sunt la care m-am referit . Inteligenta sa nu o confundam cu înțelepciunea . Ca sta într-un punct de vedere ,asta nu o știu . Totuși din prea mult , prea mult ale inteligentei , precum am continuat , te primejduiești .Poți fi spiritual , dar nu dumnezeiesc . Dl Anghel a sesizat acestea si ca un adolescent rușinos 🙂 i a cerut întâlnire la olimpica Doroteea ..
  Discuția nu va duce la nimic bun , ( eu o închei aici , pt ca nu aceasta a fost tema ) dacă ne apucam sa o disecam pe Doroteea . Știm noi cine e ?? Avem o ideea prin felul in care se manifesta aici , dar … necunoscute sunt căile Domnului.
  In orice om , o lume își face încercarea . ( Eminescu )

  Doamne, ajută-ne să ne iubim ! Doamne, ajută-ne să Te iubim ! – foarte frumos , frumos .

 37. Petre, ne diferentiaza pe mine si pe Doroteea din destul credinta, in aspecte importante ale ei.
  Implicit, si “metodele” sunt diferite…
  Cum bine ai vazut.
  Iar sora nu poate vorbi decat in numele ei. Vorbe carora nici in acest caz nu le subscriu, nici nu sunt crestine.

  Miriam, “noi nu putem face decat sugestii unor astfel de persoane si ei prin libertatea pe care le-a dat-o Dumnezeu, pot decide daca vor urma sugestiile.”
  Intocmai.

  “Nu te necaji daca ei nu rezoneaza cu tine. Nu tu alegi momentul pentru izbavirea lor.”

  Pai niciodata de cand am scris aici nu am dorit ca cineva sa fie de acord cu mine, sau sa-mi spun punctul meu de parere ca reper pentru cineva / ceva. Eu imi doresc ca oamenii sa fie de acord cu Hristos si cu Biserica Lui, nu cu mine. Iar atunci cand am spus ce cred eu, am spus ca marturie – atat, nu ca referinta – referinta este Domnul si Biserica Lui cea Vie.
  Deci, nici pe departe nu doresc nimanui rezonarea cu mine, decat in masura in care “rezonam” impreuna cu Iisus Hrisos, Mantuitorul nostru.
  Eu nu aleg momentul in care cineva primeste Adevarul si nici nu doresc asta. Dar orice crestin se intristeaza cand aproapele nu-L primeste. Daca nu se intristeaza pentru intunericul sufletului aproapelui sau, atunci este doar indiferent. Care spus cu alt cuvant se numeste nepasare, neiubire.
  Daca imi pasa de mantuirea aceluia, atunci nu pot sa nu fiu trist cand orbecaie in intuneric. Asta nu inseamna ca-i hotarasc eu intoarcerea intr-un ceas sau altul. Cum bine zici.

  Multumesc frumos de incurajare! Sa dea Domnul sa nu fie in desert incercarea mea aici.

  Doamne, ajuta!

 38. Sa vedem…

  “uniunea europeană a imbecililor”

  În timp ce el, Nicu Steihardt, ca mai toată elita interbelică a României mânca pârnaie pe turtoi în minunata lume nouă comunistă, în Occidentul care le-o livrase ”un miliard și jumătate de tineri imbecili, înotând în belșug și dispunând de mai multă libertate decât pot îndura, se depoaie în pielea goală, urlă, râgâie ostentativ, își lasă barbă și plete, nu se spală, cultivă jegul, fac gesturi obscene și dragoste-n public, manifestează, țin cuvântări și seminarii, aruncă până și bombe pentru a realiza și ei societatea coridoarelor cu mașinuțe de gaz, a spațiului locativ, muncii patriotice neplătite, interdicției grevelor, cenzurii și obligativității studierii marxismului.” Și adaugă Steinhardt: ”Le-aș ține eu discursuri, începând cu: dragi imbecili.” (Jurnalul Fericirii)

  L-au asasinat pe Ceaușescu și ne-au băgat în U.E. ca să progresăm de la imbecilitatea comunistă la cea neo-comunistă, de la imbecilitatea monocoloră, la cea rogvaiv. Cetățeanul european al viitorului (apropiat), prototip al cetățeanului global, e un imbecil care trebuie să întrebe Statul până și de ce gen e. Îi poate spune, profetic, N. Steinhardt cu o precizie fără rest: e de genul imbecilului absolut!

  Li se reproșează românilor că sunt triști și pesimiști. De fapt, ca de obicei, în fața progresului lumii civilizate spre maimuța perfectă, românii trag de timp: așteptând să se întoarcă Omul….

 39. @Petru si ceilalti,

  Noi nu suntem capabili sa iubim fara ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca iubirea este chiar El.

  Noi nu suntem cu adevarat capabili sa iertam si trebuie sa ne rugam Lui sa ne ajute sa iertam.
  Cand s-a spus “Doamne, ajuta necredintei mele !” a insemnat “Doamne, da-mi credinta !” Asa trebuie sa ne rugam si pentru iubire si iertare.

  Asa cum ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea putere de munca, asa trebuie sa ne rugam sa ne daruiasca cele mai inaltatoare sentimente, ca sa le putem darui si celorlalti. Aceste cuvinte mi le-a spus un parinte si o maica varstnica, pe care ii iubesc la randul meu.
  “Doamne, ajuta-ma sa-l iert/s-o iert!” este o rugaciune necesara, pentru ca altfel noi nu iertam din adancul sufletului nostru, ci mai din suprafata lui. Chiar daca avem cele mai bune intentii de a ierta, nu ajungem pana la nivelul iertarii adevarate fara ajutorul lui Dumnezeu.
  Apoi puteti sa va cereti iertare celor carora le-ati gresit, iar daca sunt persoane prea “colerice” o puteti face si in gand, pentru ca Dumnezeu va cunoaste sufletul si il va face pe cel implicat sa inteleaga ca va cereti iertare.

  Trebuie sa ne cerem iertare lui Dumnezeu frecvent, pentru ca pacatuim frecvent si, deasemenea, trebuie sa ii spunem ca ne pare rau de ceea ce am facut si sa ne disciplinam straduindu-ne sa nu mai repetam greselile. Atentie! Aceasta nu inlocuieste spovedania in care stim fiecare ce avem de facut. Este un mod de a ne apropia cu smerenie de fiu sau fiica de Dumnezeu si de a pastra o legatura mai buna cu El.

  Uite ca am impartasit invataturile primite pentru mine si apropiati si voua. Daca considerati ca sunt potrivite voua, rugati-va si cu aceste rugaciuni acolo unde va aflati si veti vedea rezultatele intre membrii familiei, intre colegi de serviciu, intre vecini care nu isi vorbesc de ani de zile, intre nora si soacra etc.

  Doamne ajuta-ma sa iert ! Doamne ajuta-ma sa-i iubesc pe semenii mei !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare