IPS Hrisostomos al Ciprului: „AR FI TREBUIT SA FIM MAI SEVERI”

22-10-2009 1 minut Sublinieri

kyprou

Autor: Aimilios Polighenis, Cipru, 21.10.2009, 20:30

Reacţia Arhiepiscopului Hrisostomos al Ciprului a fost deosebit de puternică astăzi – cu prilejul incidentelor ce au avut loc ieri, în Pafos, în care un grup de manifestanţi din Cipru şi din Grecia şi-au exprimat dezacordul în ceea ce priveşte Dialogul dintre ortodocşi şi romano-catolici.

Arhiepiscopul Ciprului, kir Hrisostomos, în declaraţiile sale la ΠΙΚ, a susţinut că Poliţia ar fi trebuit să fie mai severă.

Mai precis, Arhiepiscopul Hrisostomos a accentuat: „Comportamentul lor a fost inadmisibil şi ar fi trebuit să fim mai severi, atât noi, cât şi Poliţia”.

Întâistătătorul Bisericii Cipriote a mai menţionat că „astfel de acţiuni expun Biserica Ciprului la nivel internaţional”.

În final, de semnalat că preşedintele EDEK, dl. Iannakis Omiru, în declaraţiile sale a caracterizat pe monahii care au participat la incidente drept „talibani”.

(traducere: ierom. Fotie; sursa: romfea.gr)

preşedintele Uniunii FiloOrtodoxe răspunde Arhiepiscopului***

Anchetă disciplinară asupra poliţiştilor pentru violenţe în Pafos

Şeful Poliţiei a dispus o anchetă disciplinară asupra a doi membri ai Poliţiei din Pafos, în legătură cu incidentele de lângă Biserica Sf. Gheorghe din Hloraka.

Această informaţie a fost comunicată de reprezentantul pentru presă al Poliţiei, Mihalis Katsonotos, adăugând că hotărârea şefului Poliţiei s-a întemeiat pe concluzia anchetei administrative urgente pe care a dispus-o locţiitorul de comandant al serviciului de poliţie, Andreas Nikolaidis, pentru a se asigura dacă şi în ce măsură a fost folosită violenţa de către membri ai Poliţiei.

După cum a spus dl. Katsonotos, abuzurile cercetate sunt:

1. Arestarea ilegală sau inutilă fără un motiv rezonabil sau suficient.

2. Folosirea violenţei în afara necesităţii absolute faţă de cel reţinut sau faţă de o persoană care, posibil, să se fi aflat acolo în timpul împlinirii serviciului şi

3. Comportament nepoliticos sau crud faţă de o persoană.

A declarat, de asemenea, că poliţiştii nu au fost disponibilizaţi.

Referitor la cei şase arestaţi, dl. Katsonotos a menţionat că au fost acuzaţi în scris şi au fost lăsaţi liberi.

(traducere din greacă: ierom. Fotie; sursa: http://www.philenews.com/ via

http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/)

cybia

Cititi si:


Categorii

Ecumenism, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “IPS Hrisostomos al Ciprului: „AR FI TREBUIT SA FIM MAI SEVERI”

 1. Am participat in aceasta seara la o conferinta sustinuta de IPS Teodosie al Tomisului la Casa de Cultura din Constanta cu tema : “Crestinismul in ziua de azi.” Desi multi ii atribuie porecle care mai de care mai neortodoxe, Inaltu’ a demonstrat ca este un ferm aparator al ortodoxiei prin convingerile impartasite credinciosilor, impotriva ecumenismului, a primatului papal, dar si a vaccinurilor gardasil cat si cel antiporcin precum si a masoneriei, ultimele trei fiind dezbutite prin raspunsurile la intrebarile puse de credinciosi. Desi a aparut in presa in urma unor viclesuguri puse la cale din motive de razbunare, sincer cred ca acest ierarh ar trebui mediatizat si prin lucrurile bune pe care le face, nu numai prin gura presei, dornica sa scoata in evidenta aspecte mai mult sau mai putin negative ale unui arhiereu antiecumenist.

 2. @ Misu1987:

  Mare mirare ar fi… Ar fi bine daca ai face rost de vreo inregistrare. Presupun ca Radio Dobrogea ar trebui sa aiba.

 3. Am o parere buna despre IPS Teodosie. Presa stim bine cum a facut scandal pe seama sa.

 4. Am gasit pe site-ul radiodobrogea conferinta de aseara. Am descarcat-o,dar nu stiu cum sa v-o trimit. Poate e mai bine sa o descarcati voi, admin. Scuze :).

 5. Multumim!

 6. IPS Hrisostomos al Ciprului are acelasi limbaj cu cei care au impus mondializarea in Romania: la ei „astfel de acţiuni expun Biserica Ciprului la nivel internaţional”, iar la noi ”trebuie sa ne aliniem la cerintele Uniunii Europene”, ”vom primi nota proasta de la Bruxelles”.
  Adica nu trebuie sa stam izolati de cei care au acceptat mondializarea. NEAPARAT TREBUIE SA NE INTEGRAM. Mai necrestinule, nu ai uitat sa ma intrebi daca vreau?
  Daca cineva se mai indoia de scopul intrunirii din Cipru (alinierea crestinismului la mondializare), acum are si proba.

 7. @ Misu1987:

  Da, am ascultat a doua parte si e surprinzator si imbucurator, in marea parte a raspunsurilor. Mai putin cel legat de cipuri, bineinteles, unde a ramas, de neinteles, pe pozitiile initiale. Cu atat mai de neinteles cu cat a avut curajul sa se delimiteze de catolicism, de rugaciunile in comun, sa cheme la prudenta si scepticism in legatura cu vaccinurile, unde ar fi fost mult mai greu. A vorbit si de masonerie negativ, dar… mai “moale”, insa probabil ca suficient cat se inteleaga, fara sa riste nici sa-i infurie foarte rau pe masoni. Ne-a placut si cum a vorbit despre rugaciune.

 8. În plus spune că ecumenismul nu este o erezie şi că dialogul este necesar. Însă prin “dialog” se pot înţelege multe. Aici e capcana. Dacă noi nu ştim să trăim creştineşte, să ne vindecăm mai întâi pe noi înşine, nu putem converti pe alţii. Trebuie să fim lumina lumii, dar dacă doar cu buzele Îl cinstim pe Dumnezeu, nu suntem nimic… Iar dialogurile astea conţin şi rugăciuni împreună cu ereticii şi de multe ori şi participarea ca şi clerici la acte de cult săvârşite împreună cu ereticii şi chiar îmnpărtăşirea cu ereticii. Acesta este dialogul promovat de ecumenişti. Aşa că eu nu-l văd pe Înaltul Teodosie mare ortodox.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare