IPS PIMEN de Ziua Bucovinei: “RESURSELE TARII AU FOST VANDUTE LA STRAINI DE TRADATORI DIN SÂNUL NOSTRU! Veniturile uriașe acolo merg, în afara țării. La noi rămâne ce trece printre degete”

30-11-2016 4 minute Sublinieri

pimen-tradatori

Ieri, de Ziua Bucovinei, Consiliul Județean Suceava s-a întrunit într-o ședință solemnă ce a avut loc la Palatul Administrativ. Președintele administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat încă de la sfârșitul săptămânii trecute că în cadrul ședinței, nepoții și strănepoții marilor militanți ai unirii Bucovinei cu țara, Iancu Flondor și Ion Nistor, vor primi titlurile de Cetățean de Onoare, acordate post-mortem.

De la ședința solemnă a CJ Suceava nu au lipsit parlamentari suceveni, primarul Sucevei Ion Lungu,  consilierii județeni, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, precum și mai mulți politicieni locali. Sedința a debutat cu intonarea imnului național al României, după care șeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să ureze: „La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, Suceava! La mulți ani, România!”. Acesta s-a arătat onorat că el este cel care deschide ședința solemnă organizată de Ziua Bucovinei.

„Virtutea este rezultatul unor eforturi pentru a învinge ceea ce e răul. Si răul înlocuit cu ceea ce este bine. Nu putem avea viitor fără a cunoaște și a cinsti trecutul, a spus Regele Mihai în fața Parlamentului țării noastre. Se cade să ne aplecăm mai mult asupra istoriei poporului nostru și a Bucovinei.

În Parlamentul vienez era și Eudoxiu Hurmuzachi și a avut curajul și demnitatea de român să spună împăratului că românii sunt nedreptățiți privind administrarea Fondului Bisericesc. Acesta e român bucovinean. Acum câteva săptămâni am fost la Curtea Constituțională, unde am arătat că am fost întotdeauna proprietari ai Fondului, iar un procuror a spus că niciodată nu am fost. Deci, avem de luptat de aici pentru a trăi prin unire ca cetățeni ai acestui pământ. Dumneavoastră veți hotărî. Vârsta mea e la stadiul de încheiere a socotelilor.

Oricum, poporul de aici iubește țara și este credincios. Cultura consumă bunurile materiale și nu produce bunuri materiale. Eu ca venetic cunosc foarte bine sufletul acestui popor din Bucovina. Cui să vândă produsele muncii lor bucovinenii și pe cât? Pe preț de pomană? Ca să poată și ei la rândul lor ajuta cultura. Resursele țării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru. Veniturile uriașe acolo merg, în afara țării. La noi rămâne ce trece printre degete, a transmis ÎPS Pimen.

[…]

[…]

ÎPS Pimen: ”Resursele ţării au fost vândute la străini, de trădători din sânul nostru!”

”Avem de luptat, cei de aici, de a trăi în unire ca fii ai acestui pământ. Avem datoria sfântă de a îngriji aceste valori de patrimoniu unice în lume. Nici o provincie, nici un judeţ nu are atâtea valori şi avem datoria de a le îngriji prin posibilităţile lăsate de ctitori, nu prin cerşit la Guvern şi la Uniunea Europeană. Statul nu poate acoperi valoarea pentru îngrijirea valorilor de patrimoniu aflate în proprietate privată, cum este a noastră, decât pe jumătate. (…)

Poporul român din Bucovina sare în foc pentru aceste valori de patrimoniu, dar să aibă cu ce. Bucovinenii muncesc exemplar, dar cui să vândă produsele lor şi cu cât? Dăm de pomană. Resursele ţării au fost vândute la străini, de trădători din sânul nostru. Veniturile ţării acolo merg, în afara ţării!”, a spus cu glas puternic ÎPS Pimen.

[…]

[…]

84 de excepţii de neconstituţionalitate depuse de-a valma de şeful Bisericii

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin Arhiepiscopul Pimen, şi Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB), de asemenea reprezentat prin Arhiepiscopul Pimen, au reclamat la Curtea Constituţională a României nu mai puţin de 84 de excepţii de neconstituţionalitate vizând Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, precum şi ale art. 1202 din Codul Civil din 1864 şi art. 328 alin.(2) din Codul de procedură civilă.

„În măsura în care sunt excluse de la restituire proprietăţile fundaţionale ale cultelor religioase şi, de asemenea, în măsura în care registrele de carte funciară şi extrasele de carte funciară nu constituie acte doveditoare suficiente pentru admiterea cererii de restituire, iar cererile depuse prin centrul eparhial şi de cult nu permit restituirea proprietăţilor fundaţionale”, se arată într-o excepţie de neconstituţionalitate ce vizează articolul 4 din OUG 94/2000. Prin cele 84 de dosare depuse la Curtea Constituţională privind excepţii de neconstituţionalitate invocate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, amândouă reprezentate de ÎPS Pimen Suceveanul, în contradictoriu cu Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, se încearcă recuperarea celor peste 160.000 de hectare de pădure revendicate de FBORB.

ÎPS Pimen a cerut acum mai bine de un an anulare deciziei luate în dosarul Fondului Bisericesc

La jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB), reprezentată legal prin ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a depus o cerere de Contestaţie în Anulare, împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de menţinere ca definitivă a soluţiei date de Curtea de Apel Cluj prin care pădurile revendicate de FBORB rămân în proprietatea statului. În cererea depusă pe data de 15 ianuarie 2015, la Curtea Supremă, semnată de ÎPS Pimen, se cerea să se anuleze decizia din 27 noiembrie 2014 a ÎCCJ şi să dispună rejudecarea recursului promovat împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, din 13 noiembrie 2013, dar şi asupra unor încheieri pronunţate în iunie, septembrie şi noiembrie 2012, toate nefavorabile FBORB.

Acestea au venit după o lungă suită de soluţii câştigătoare la alte instanţe din Suceava şi Timişoara în favoarea fundaţiei care a cerut iniţial să fie reîmproprietărită cu 192.000 de hectare de pădure, cu logistica aferentă şi care a aceptat în cele din urmă 166.000 de hectare în aceleaşi condiţii, în judeţul Suceava – terenuri, drumuri forestiere, cantoane silvice şi alte dotări gestionate acum de Direcţia Silvică Suceava – Regia Naţională a Pădurilor, ca reprezentant al Statului Român. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins la data de 27 noiembrie 2014 în mod irevocabil, ca nefondat, recursul declarat de Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, împotriva deciziei din 13 noiembrie 2013 a Curţii de Apel Cluj, împotriva încheierilor pronunţate în 21 iunie 2012, 11 septembrie 2012 şi 17 septembrie 2012 ale Curţii de Apel Cluj, respingând ca nefondate şi recursurile înaintate de RNP Romsilva – Direcţia Silvică Suceava şi de către intervenienta Fundaţia Pro Fond Bis 1946 Semper, împotriva aceleiaşi decizii ale instanţei clujene.

S-a respins, de asemenea, acordarea cheltuielilor de judecată pentru o persoană intervenientă. Decizia a fost irevocabilă, astfel încât, de acum încolo, s-a apreciat că pădurile din judeţul Suceava revendicate de FBORB vor rămâne în proprietatea statului român şi vor fi administrate de Direcţia Silvică Suceava. După un proces ce a durat 14 ani, iniţiat de Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, care a cerut, printr-un proces de revendicare imobiliară deschis iniţial la Tribunalul Suceava, strămutat apoi la Timişoara, trimis în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dus spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj şi revenit la Curtea Supremă, sentinţa finală nu a fost favorabilă iniţiatorilor acestui proces de retrocedare, cel mai important pentru judeţul Suceava şi, foarte probabil, unul dintre cele mai importante din ţară, în domeniul restituirilor imobiliare.

[…]


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, IPS Pimen, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “IPS PIMEN de Ziua Bucovinei: “RESURSELE TARII AU FOST VANDUTE LA STRAINI DE TRADATORI DIN SÂNUL NOSTRU! Veniturile uriașe acolo merg, în afara țării. La noi rămâne ce trece printre degete”

  1. Foarte adevărat dar nu lângă țuțărul lui Băsescu (Flutur cel ,,super-ortodox”). Împreună au corupt și au distrus totul: țară, suveranitate, justiție… Să stai lângă astfel de ,,oameni” înseamnă să le accepți opera.

  2. Judecata te baga sub judecata.
    Observam ca Pimen nu a dat nume…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare