IPS Serafim de Pireu despre blasfemica piesa de teatru “Corpus Christi”

13-06-2012 1 minut Sublinieri

Regizorul Laertis Vasiliou – desigur dintr-un sentiment de “recunostinta” fata de Biserica Ortodoxa a Greciei, care a s-a ingrijit de familia sa, oferind de lucru tatalui sau, domnul Ilia Vasiliou, destul de multi ani ca sacristan in cadrul Bisericii Sfantul Dimitrie din Pireos, atunci cand ajunsese cu toata familia din invecinata Albanie – a scos “de la naftalina” oprobiului mondial piesa de teatru “Corpus Christi” a scriitorului American, homosexual declarat, Terence Mcnally, care a fost scrisa in 1997 si, cu toate ca, la inceput a anuntat ca va fi prezentata in teatrul “Anesis” (bulevardul Kifisias,nr 14), totusi, din cauza mirosului de nesuportat si a nebuniei, si absurditatii proiectului, precum si din cauza slabului interes, care era de asteptat  al unui public “special”, in cele din urma l-a prezentat intr-un depozit mic, in Gazi, pe care l-a amenajat intr-o mica sala de teatru numita “Hitirio” (n.t. turnatorie).

Performanta scriitorului homosexual in privinta deturnarii psihopatologice a homosexualitatii, care este o rasturnare a fiziologiei umane si ontologiei in Dumnezeul cel Vesnic si Sfant, Care a murit pentru toti oameni si Care pe ucenicii Sai “agramati”, plini de Duhul Sfant, i-a facut cei mai desavarsiti teologi filozofi din istoria umanitatii – si asta nu ca sa se bucure de pozitii, privilegii si placeri ale lumii acesteia ci de martiriu, persecutii si moarte – aminteste de antropomorfismul religiilor facute de mintile omenesti, de zeii carora inventatorii lor umani le-au imprumutat propriile patimi vulgare, josnice si perverse probabil pentru a suprima controlul constiintei care, in anumite momente de acalmie spirituala, se revolta impotriva lor, marturisind crima pe care o faceau in detrimentul propriei lor existente.

Sfantul Sinod al Bisericii Greciei, asa cum avea datoria, a condamnat aceasta indecenta, brutala si rau intentionata blasfemie a credintei noastre curate in Adevaratul Dumnezeu, care se ascunde sub o asa zisa arta si a chemat si poporul nostru ortodox sa condamne aceasta provocare si insulta.

Inutil desigur sa mentionam ca interpretii acestei performante fetide, actorii si spectatorii deopotriva, se plaseaza singuri in afara Bisericii, cu toate consecintele care decurg de aici in vesnicie.

Totusi, uimeste inexistenta unei sensibilitati democratice a presei scrise, ca spre exemplu a ziarului “Avghi”, ce s-a grabit sa acopere ultrajul, calcand in picioare la randul sau, la modul vulgar, sentimentele religioase ale poporului Ortodox Elen, care este blasfemiat si injosit prin acest delir paranoic al scriitorului homosexual american.

Se demonstreaza in acest fel cat de mult isi respecta semenii si prin urmare democratia pentru care chipurile lupta, deoarece este binecunoscut principiul dupa care in democratie libertatea si drepturile unui individ se intind pana acolo unde incep libertatea si drepturile celuilalt.

Desigur, daca ar fi existat posibilitatea unui dialog cu interpretii acestei inacceptabile mizerii, le-am putea sugera sa incerce sa joace aceeasi reprezentatie intr-o tara musulmana, unde li s-ar taia imediat capetele, pentru a intelege astfel dimensiunea credintei pe care vesnicul Dumnezeu a revelat-o omenirii prin Fiul Sau Cel intrupat, a jertfei Sale care a transfigurat si a preschimbat natura razbunatoare si criminala a justitiei umane si care ne cheama in cadrul Bisericii lui Hristos la iubire de vrajmasi si la binecuvantarea celor care ne nedreptatesc si ne umilesc.

La aceast ultraj a contribuit cunoscuta – si datorita problemelor sale penale pe care le are cu fostul sau sot, domnul Apostolo Doxiady, actor – doamna Vasia Panagopoulou care, dupa cum a declarat, a tradus acest mizerabil text in limba greaca.

Este de asemenea util ca toate aceste persoane care vor sa umple Grecia cu musulmani sau care se lupta, precum domnul Papadimoulis de la Syriza, sa se construiasca moschee in gradina botanica, sa urmareasca, daca au puterea, decapitarea in numele inexistentului dumnezeu Allah, a unui tanar crestin din Tunisia asa zisei primaveri arabe, asa cum a prezentat-o televiziunea egipteana.

Dupa cele spuse mai sus, poate se pot intelege mai usor cum stau lucrurile.

Traducere pentru Razboi intru Cuvant de E. P.

Nota: Sfantul Sinod al Bisericii Greciei a protestat fata de reprezentarea piesei de teatru Corpus Christi, pe 7 iunie a.c., pentru caracterul sau blasfemic la modul extrem, exprimandu-si regretul pentru imaginatia morbida a autorului sau.


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Serafim de Pireu, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “IPS Serafim de Pireu despre blasfemica piesa de teatru “Corpus Christi”

  1. ce cuvinte…ce ierarh!

  2. Pingback: IPS Serafim de Pireu cere noului premier Samaras sa se delimiteze de organizatia de tineret a Noii Democratii pentru sustinerea blasfemiei CORPUS CHRISTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare