La un an de la răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu… Deputat în Comisia parlamentară de anchetă a copiilor dispăruți: DIRECȚII DE PROTECȚIE A COPILULUI, IMPLICATE ÎN TRAFIC DE MINORI! „Reţelele sunt aproape imposibil de destructurat”

24-07-2020 3 minute Sublinieri

INPOLITICS:

DEZVALUIRI HALUCINANTE: PROTECTIA COPILULUI, FURNIZOR DE ”MARFA” PENTRU TRAFICANTII DE CARNE VIE

Comisia parlamentară de anchetă pentru copiii dispăruți, înființată în martie la propunerea deputatei PNL Adriana Săftoiu, și-a început activitatea, iar primele elemente descoperite sunt absolut stupefiante: în România, marele furnizor de carne vie la nivel european, ”marfa” e livrată traficanților chiar de către instituțiile statului specializate în protejarea copiilor.

”Ultima audiere a fost şocantă ca informații şi concluzii.” scrie Săftoiu azi, pe Facebook

”Am avut o altă întâlnire cu un ONG care se ocupă de trafic de persoane. Informațiile au venit să confirme şi să adauge la ceea ce au spus în ultima audiere alte două ONG-uri care sunt implicate în combaterea acestui flagel. Plecând de la informația primită la prima audiere din cadrul Comisiei – unde reprezentantul MAI a afirmat că 40 la sută dintre copiii dispăruți (plecare voluntară cu recidivă) provin din DGASPC – am mers pe firul informației.

La cea de-a treia audiere, ONG-urile invitate la audieri au relatat că există Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (ne-au fost nominalizate judeţele în cauză) care furnizează “marfă” pentru reţelele de trafic de persoane, respectiv prostituţie şi/sau cerşetorie.

Reţelele sunt aproape imposibil de destructurat, fiind o încrengătură între “instanţe, poliţie, politicieni”, conform afirmațiilor de la audieri. Ne-au fost prezentate cazuri concrete, unde dosarele sunt fie dosite, fie clasate pe motiv că minora a consimțit sexul.

România figurează în multe rapoarte internaționale ca țară-sursă în Europa pentru trafic de persoane. A fost și o instituție arătată cu degetul (mă abțin încă să o nominalizez până va fi și aceasta audiată), rolul ei fiind să promoveze o strategie şi să acţioneze în sensul combaterii traficului de persoane. Din ceea ce s-a afirmat în audieri și în discuțiile purtate cu reprezentanți ai societății civile care acţionează pentru combaterea traficului, instituția respectivă stopează demersurile acoperind “peştii mari de ape tulburi” (am citat din audieri).

Acum câteva zile, a fost făcut public un raport al UK pe acest subiect. România figurează acolo cu o reţea de trafic care operează pe teritoriul UK. Cooperarea cu instituţiile din România pare a fi inexistentă sau total ineficientă și formală. Nu ştiu care va fi finalul acestor audieri, dar e imposibil să mă fac că nu aud ceea ce se spune şi că nu văd documentele. Cred că subiectul ar trebui inclus, de urgenţă, între priorități, pe agenda instituțiilor statului” mai scrie deputata. (B.T.I.)

ActiveNews:

Inpolitics, despre cum „sărbătorește” Ambasada SUA un an de la răpirea din Caracal: „Undeva, din celula lui Dincă, se aude, probabil, un imens și nestăpînit hohot de rîs”

La 24 iulie se împlinește un an de la „cazul Caracal”, o tragedie care a bulversat săptămâni la rând societatea românească, dar care, în ciuda presiunii mediatice, continuă să lase loc întrebărilor fără răspuns. Un an de când familia  Alexandrei Măceșanu,  fata care a sunat la 112 pentru a cere ajutor, și despre care nici azi nu se știe nimic cert, își strigă durerea printre bâlbâielile și impotența autorităților. O altă familie, cea a Luizei Melencu, se luptă de peste un an, să afle unde a dispărut tânăra. Și dacă Alexandra și Luiza mai sunt în viață.

La un an de la tragedia Caracal, două lucruri sunt sigure:  suspectul Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată,  deși procesul nu a început la Tribunalul Olt, fiind în cameră de consiliu, iar polițiștii care au condus cazul au primit salarii de excelență, așa cum dezvăluie EVZ. 

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob scrie pe Inpolitics cum au sărbătorit cei de la Ambasada SUA cazul Caracal, ambasadorul Zuckerman fiind încânat de cum rezolvă justiția condusă de guvernarea liberală cazurile de trafic de persoane.

„În aceste zile se împlinește un an de la tragedia din Caracal, dispariția minorei Alexandra Măceșanu, prezumtivă victimă a ”monstrului” Gheorghe Dincă, la pachet cu o alta, Luiza Melencu. Și poate cu multe altele. Un an în care nu am aflat nici noi, nici familiile fetelor dacă ele sunt vii ori moarte. Dacă au fost traficate peste hotare ori se află încă în țară. Dacă Dincă e sau nu vinovat. Dacă organele statului și-au făcut sau nu datoria ca la carte.

Am aflat azi, totuși, două lucruri semnificative.

Primul, că șefii poliției Dolj au primit salarii de excelență pentru modul în care au coordonat ancheta.

Al doilea, că ambasada SUA e încîntată de modul în care mai-marii Justiției de la noi rezolvă cazurile de trafic de persoane, în care s-ar încadra și cazul Caracal.

Ambasadorul Adrian Zuckerman s-a întâlnit, astfel, ieri, cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiției, potrivit unei informări a ambasadei SUA.

Cei doi au discutat despre recentele progrese privind statul de drept și lupta împotriva traficului de persoane:

„Ambasadorul i-a lăudat pe ministrul Cătălin Predoiu și pe procurorul general Gabriela Scutea pentru foarte strânsa cooperare dintre agențiile românești și americane de aplicare a legii. Această cooperare a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate, ale unor infractori implicați în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracționalitate cibernetică, în comerț ilicit cu droguri și în infracțiuni financiare. Ambasadorul a lăudat de asemenea eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior și de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate: ”Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupției și a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare””, se mai arată în comunicarea Ambasadei SUA în România.

Despre ce ”arestări recente de mare notorietate ale unor infractori implicați în trafic de persoane” vorbește ambasada SUA nu e deloc foarte clar. Or fi infractori de „ai noștri”? Or fi de „ai lor”?

Undeva, însă, din celula lui Dincă, se aude, probabil, un imens și nestăpînit hohot de rîs”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “La un an de la răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu… Deputat în Comisia parlamentară de anchetă a copiilor dispăruți: DIRECȚII DE PROTECȚIE A COPILULUI, IMPLICATE ÎN TRAFIC DE MINORI! „Reţelele sunt aproape imposibil de destructurat”

 1. Suferim de si pentru avorturi si prostitutie endemica in Romania si inafara. Copii ramasi in viata dupa uraganul chiuretei si al pastilelor avortive sunt rapiti, vanduti si introdusi in iadul prostitutiei si pedofiliei mondializate. Cei chemati sa apere legea, sunt frati de rautate cu cei care ii rapesc si vand copiii Tarii.
  Ierarhii tac,oamenii legii tac, noi toti tacem,Dumnezeu asculta tacerile noastre si zice: ce sa mai fac cu neamul asta de muti, fricosi si mamaligi ?!

 2. Da… toti suntem vinovati fata de decaderea in care a ajuns tara noastra: prin toleranta fata de imoralitate, de nedreptate, de minciuna pe care o vedem si o acceptam, etc. In fata acestor nenorociri ar trebui ca toti sa avem inima zdrobita si sa plangem in fata acestor drame, sa cerem si de ce nu sa incercam sa facem dreptate, pe cat posibil. In locul acestor tinere ar fi putut fi copiii nostru, ce-am fi facut atunci?
  Se vede musamalizarea investigatiilor, si cel mai probabil implicarea americanilor de la baza militara din apropiere, plus “cooperarea” autoritatilor si a organelor de lege pentru a ascunde adevarul.
  Ma intreb ce-ar fi facut un popor “sanatos” in aceasta situatie, vazand minciuna din spatele investigatiilor? Noi suntem de demult un popor cuminte, prea cuminte, docil, as putea spune chiar domesticit spre a fi asupriti si batjocoriti. Din aceasta decadere ne ridica doar Mantuitorul Hristos, prin intoarcere si pocainta sincera. Sa vrem numai, El ne asteapta (inca)!

  Iertare!

 3. Pingback: Atent să nu „discrimineze” pedofilii, abuziv cu drepturile constituționale de bază. Guvernul ORBAN a contestat la CCR legea care înăsprește pedepsele pentru PEDOFILIE și VIOL/ Încă o dezvăluire care confirmă REȚELELE COMPLICE ale traficulu
 4. Pingback: Strigătul părintelui Dan Damaschin din marea de lacrimi a vieților distruse: EDUCAȚIA SEXUALĂ, PARAVAN PENTRU INDUSTRIA PROSTITUȚIEI ȘI A TRAFICULUI DE PERSOANE.
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare