Cum a luptat Franta in “razboiul impotriva terorismului”. LAURENT FABIUS, ministrul de externe, despre JIHADISTII AL NUSRA, factiune AL QAIDA, in 2012: “fac o treaba excelenta”

18-11-2015 1 minut Sublinieri

Laurent-Fabius

Atentatele de la Paris au socat intreaga lume si vor provoca, probabil, o rearanjare a sistemului de aliante occidental menit combaterii Statului Islamic, astfel incat sa fie inclusa si Rusia.

Sub valul indignarii, al apelurilor la unitate si mobilizare impotriva jihadistilor, conducatorii Frantei isi ascund, insa, propria contributie adusa haosului din Orientul Apropiat. Intr-adevar, Franta a fost direct implicata in sustinerea asa-zisilor “rebeli moderati” din Siria si, chiar pana in zilele recentelor atentate, critica bombardementele aceleiasi Rusii careia ii cauta, mai nou, cooperarea.

O ilustrare a acestui angajament de partea… terorii este o afirmatie a ministrului de externe francez, Laurent Fabius, facuta in timpul unei vizite din 2012 pe teritoriul sirian. Fabius declara ca lumea araba si opozitia siriana s-au opus punerii Al Nusra pe lista organizatiilor teroriste, de catre ONU, deoarece gruparea ar fi facut “treaba buna” («sur le terrain, ils [al Nosra] font du bon boulot »). 

Al Nusra este o grupare jihadista care a facut parte, pana in 2013, din Statul Islamic condus de Al Baghdadi, iar de atunci face parte din reteaua AL Qaeda. 

Recent, in septembrie 2015, Fabius a fost dat in judecata de rude ale victimelor jihadistilor pentru afirmatiile sale, fiind acuzat, de avocatul partii vatamate, de “provocare pentru crime in masa”. Curtea sesizata a trimis cazul la o instanta superioara, declinandu-si competenta din cauza faptului ca afirmatiile au de-a face cu politica externa.

Gruparea Al Nusra, bratul armat al Al Qaeda in Siria, este vinovata de cel putin aceste crime comise impotriva crestinilor: 55 civi ucisi si 400 raniti la Damasc; 48 morti la Alep in atentate cu masini capcana; 1 adulti si 7 copii ucisi la Qatana in trei atacuri cu bomba; 100 morti, 1 preot si 7 studenti asasinati la Homs; 4 luni de sacrilegiu si profanari la Maaloula, unde au rapit 12 calugarite si 7 tineri.

Ultima cucerire a Al Nusra a fost orasul al-Qaryatain din centrul Siriei, unde se afla 18 000 musulmani suniti si mai bine de 2000 de crestini catolici si ortodocsi.

250 de civili crestini sunt tinuti ostatici, in prezent, in manastirea Mar Elian, ce dateaza din sec. VI. 

Cuvantul Ortodox

al-nusra

*

 


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Cum a luptat Franta in “razboiul impotriva terorismului”. LAURENT FABIUS, ministrul de externe, despre JIHADISTII AL NUSRA, factiune AL QAIDA, in 2012: “fac o treaba excelenta”

 1. Pingback: MILITARIZAREA EUROPEI. Starea de alerta se prelungeste in Bruxelles/ PARISUL: MAI MULTA POLITIE INARMATA, MAI MULTE CAMERE DE SUPRAVEGHERE/ Rusia si Franta coopereaza in MEDITERANA/ Biserica Rusiei e de acord cu uciderea teroristilor FARA judecata si vrea
 2. scrisoarea lui Hussein, teroristul arab:
  “Scrisoarea unui arab terorist din Romania

  Zalutam cu rezbekt, Jefu.

  Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital, doctor roman durut la c_r, noi luat c_r fok. Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la Romania, cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum… !

  Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara apa la robinet, geamm sparte ca la Beirut, tigle kazut cap cind vind bate.
  Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine. Astia romani are tupeu nu gluma ! Urgent trebuie recrutat, jefu ! Bomba cu azotat mare efect aveam… Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman. Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat , tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei…

  Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter. Aicia la Romania, mult cretin ! Zbierat, zguibat la sin, c___t be mine de frica ! Jefu, ma indorg acasa ! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba. Hussein”

 3. Pingback: Fapte si istorii care contrazic MITOLOGIA terorismului islamist ca manifestare a unui RAZBOI AL CIVILIZATIILOR. Legatura dintre COLONIALISM, SCLAVIE si rapirile in masa practicate de BOKO HARAM in Nigeria/ O relatie speciala: SUA FACE ECHIPA CU AL QAEDA,
 4. Pingback: ATENTATE IN SERIE LA BRUXELLES (Video). In plina epoca de RESTRANGERE A DREPTURILOR si de expansiune a SERVICIILOR SECRETE… | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: TERORISMUL – PRETEXTUL PERFECT PENTRU CONTROL SOCIAL sau… EUROPEI CAT MAI MULT “BIG BROTHER” si CAT MAI PUTINA LIBERTATE! Atentatele de la Bruxelles – “operatiune interna sub steag fals” sau VESNICA, TICALOASA SI
 6. Pingback: ATACUL DE LA STRASBOURG: la țanc pentru salvarea lui MACRON? Atac armat în centrul orașului Strasbourg, lângă Târgul de Crăciun. Autorul, in evidentele politiei pentru „RADICALIZARE”, ar fi trebuit arestat in aceeasi zi! (Video)/ FRANTA IN STAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare