Legea care pedepseste cu inchisoarea “ORGANIZATIILE CU CARACTER FASCIST, LEGIONAR”, “NATIONALISMUL EXTREMIST” si “CULTUL CRIMINALILOR DE RAZBOI” a fost ADOPTATA la SENAT. Care e miza reala?

8-04-2014 4 minute Sublinieri

Cenzura pe Internet

Senatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu.

Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizaţii cu caracter legionar sau aderă la o astfel de organizaţie să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de Comisia juridică, membrii acestei comisii invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Proiectul de lege a fost semnat, alături de Antonescu, de deputaţii liberali Andrei Gerea şi George Scutaru.

Potrivit iniţiativei legislative, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se va sancţiona şi utilizarea în public a simbolurilor legionare – drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum şi orice alte asemenea însemne. Acestea nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei şi interesul este exprimat în sensul protecţiei drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi al prevenirii şi combaterii incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Senatul a dezbătut în calitate de primă Cameră sesizată propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Nota noastra:

Legea este aberanta din motive care nu se regasesc in stire asa cum a fost redata de Mediafax. Chestiunea Holocaustului este secundara in prezenta lege, si destul de inutila, de vreme ce negationismul este, deja, pedepsit prin lege. Doar ca acum se poate abuza mai mult prin recurgerea la notiunea de “minimalizare”, nedefinita nicicum.

Miezul real al legii sta altundeva:

– in faptul ca “organizatiile fasciste” care, printre altele, “promoveaza nationalismul extremist” (art. 1.3 – amendamentele pot fi consultate aici) sunt definite extrem de LAX, extrem de vag, atat din punct de vedere al ideologiei, cat si juridic. Practic, orice grup de la trei persoane in sus, chiar daca nu are personalitate juridica, este considerat ORGANIZATIE. Cat priveste aspectul ideologic, daca fascismul, de pilda, va fi definit conform corectitudinii politice, atunci orice va fi alternativ fata de ideologia dominanta va putea fi catalogat ca atare (asa cum s-a intamplat recent cu Iulian Capsali, recent, comparat cu Eichmann, dar cum se intampla, practic, cu absolut oricine se doreste a fi stigmatizat in mod definitiv si absolut). Sa ne gandim, doar, cat de mult se abuzeaza de termenul “fascist” in zilele noastre, cand de mult se practica “reductio ad Hitlerum”.

Si, apoi, cine defineste ce este aceea nationalism extremist?! 

in faptul ca, pentru prima oara, se “criminalizeaza” legionarismul, atat doctrinar, cat si organizational. In ceea ce ne priveste, pozitia fata de acest subiect este clara si cunoscuta, si nu de acum:

Nu am fost, nu suntem si nu vom fi nici legionari si nici neolegionari, deoarece am respins, respingem si vom respinge nu doar modul de organizare, dar si ideologia legionara si metodele sale. De altfel, este arhicunoscuta dusmania pe care ne-o poarta aceste grupuscule extremisto-isterice.

Insa nu neaparat despre legionari (reali, neo- sau pseudo-) este vorba aici. Implicatiile acestei legi sunt extrem de periculoase atat pentru simpla libertate de exprimare (atata vreme cat nu atinge drepturile altora si atata vreme cat antisemitismul era, oricum, deja penalizat, se deduce ca altceva se are in vedere de aceasta data!), cat si pentru libertatea de a cinsti sfintii inchisorilor, dintre care o buna parte au fost legionari si condamnati tocmai pentru aceasta apartenenta. E lesne de imaginat ce adevarata PRIGOANA anti-ortodoxa ar fi declansata, perfect “legal”, o data cu reprimarea fenomenului de cinstire a sfintilor inchisorilor…

Cum spuneam si atunci cand comentam proiectul de lege al lui Antonescu et co.:

De asemenea, ar fi impotriva constiintei de crestin si de om a ne lepada si a necinsti pe toti acei giganti ai sfinteniei si ai eroismului care, fara a aproba vreodata crimele sau antisemitismul (dimpotriva, alegand jertfa de sine pana la mucenicie, chiar din iubire fata de semenii lor evrei), au aderat, intr-o perioada istorica ce ar trebui inteleasa foarte bine in tot contextul ei, la o miscare ce corespundea crezurilor si idealurilor acestora crestine, patriotice si anti-comuniste. Chiar nu trebuie sa fii filo-legionar ca sa pretuiesti si sa iei ca pilda suferinta, sacrificiul, nobletea si demnitatea unor inaintasi care au avut curajul de a infrunta fiara comunista si de a-L marturisi pe Hristos, sub cea mai neagra teroare si cele mai atroce torturi, tot asa cum nu trebuie sa ai vreo simpatie pentru liberalism si pentru taranism ca sa te pleci in fata patimirii din inchisorile rosii ale unor ilustri membri ai respectivelor partide, pentru convingerile lor. La fel, chiar si cand nu poti impartasi, si cand nu poti intelege unele lucruri, ai datoria sa respecti si convingerile politice din trecutul unor oameni care s-au facut jertfe vii pentru neamul si credinta noastra, fara a le distorsiona si a le rastalmaci prin prisma unor prejudecati inflamate de un mecanism prezent al urii totalitare. In acelasi timp, este limpede ca nu ai voie sa treci sub tacere sau sa scuzi in vreun fel, sub mantaua sfinteniei celor curatiti prin suferinta din temnite, crimele savarsite prin Miscarea Legionara si nici derapajele legionare de la gandirea crestina, asa cum marturiseau, de altfel, inca din inchisoare, un Ianolide sau un Gafencu, fara a se dezice de ceea ce au primit bun pentru formarea lor prin Fratiile de Cruce. Cum scriam si altadata: Nu putem scuza cele de nejustificat! Altminteri ne inselam si inselam si pe altii foarte grav!

[…]

Desi in lege nu se defineste extremismul prin toate aceste componente tematice, este limpede ca aceasta este tinta: “legionarizarea” si “extremizarea” discursului crestin si nationalist (patriotic, pro-romanesc) pentru scoaterea sa in afara legiiA amesteca tema avortului si homosexualitatii, a euroscepticismului cu cele ale unui discurs xenofob sau antisemit este absolut nepermis si nu poate fi facut decat de cineva cu rea-credinta. Ce sa mai spunem de Sfintii Inchisorilor…

De altfel, aceste intentii de penalizare juridica a temelor ortodoxe si nationale “incorecte politic” si de criminalizare a sustinatorilor acestora, au mai fost exprimate si anterior, sub diverse forme…

– in faptul ca se criminalizeaza “cultul” persoanelor condamnate pentru crime de razboi. Este o decizie care sfideaza insasi istoria noastra. Pe de o parte, condamnam comunismul, pe de alta, ii luam de bune condamnarile?! Printre cei condamnati drept criminali de razboi se numara si oameni care nu doar ca nu s-au facut vinovati de asa ceva, dar au si ajutat evrei sau alte persoane (comunisti, de pilda) aflati in dificultate in dictatura antonesciana. Si, oare, cate din aceste condamnari sunt valide juridic? Sa ne gandim numai la Martirul Mircea Vulcanescu – de altfel, cu siguranta ca reclamatia privind statuia sa are drept cauza o gandire similara cu cea care a nascocit aceasta lege ciunta.

Mai multe am explicat aici:

Vedeti si:

***

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Legea 217/2015 ("antilegionara"), Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Legea care pedepseste cu inchisoarea “ORGANIZATIILE CU CARACTER FASCIST, LEGIONAR”, “NATIONALISMUL EXTREMIST” si “CULTUL CRIMINALILOR DE RAZBOI” a fost ADOPTATA la SENAT. Care e miza reala?

 1. Aberatia asta nu mai poate fi combatuta in nici un fel?

  Adica daca ungurii care viseaza hungaria lor mare fac ce fac ei de obicei prin Ardeal or sa fie ridicati pe sus de politie?

  Sau politia, jandarmeria stia sa dea un parul doar in romani?

  Am ramas masca!

 2. Am vrut sa spun anulata, nu doar combatuta!

 3. dusmanu nu doarme!

 4. Repede, repede se intampla toate
  Tare grabiti mai sunt
  Cred ca de fapt acesti guvernanti urasc poporul din care se trag
  Sa dai legi anapoda, sa poftesti pe pamantul tarii tale niste venetici care sa-ti taie padurile, sa-ti otraveasca apele, aerul….
  Sa-ti dispretuiesti semenii la un asemenea nivel de esti in stare sa-i omori cu zile
  Toate astea pentru ce? Ca rau ei nu o duc, o duc chiar foarte bine.
  Ceva diabolic ii mana de la spate, ii impinge in neant, vor cadea in groapa sapata neamului, dar vor cadea singuri….

 5. Chiar daca ciuma rosie a fost adusa de rusi, ea a fost nascuta de scoala germana si revolutia franceza. Totionarii sfintilor din inchisori au fost totusi romani. Tot niste romani se straduiesc de 24 de ani sa darame propriul popor si sa distruga propria tara. Culmea e ca vor sa devina presedinti si prim-ministri a tocmai ceea ce distrug in fiecare clipa. Se simt incurajati de niste indivizi cu putere in occident care le promit probabil sprijin pentru a ajunge sefi peste nimicul pe care il creaza. Aceeasi sefi de la vest le (si ne) cer apoi sa fim scut pentru tavalugul rusesc care iata, vine.
  Cum sa facem asta daca ne distrugeti? Ce vreti voi sa stapaniti daca praful se va alege din ceea ce ati avut la picioare?
  Ne era frica sa vorbim in comunism despre ceea ce credeam, astazi nimic nu s-a schimbat. Ma uit la vest, ma uit la rusi. Ieri Dumnezeu era interzis in Rusia iar libertatea o asteptam de la vest. Astazi Dumnezeu este slavit in Rusia si interzis in vest. Libertatea vine mereu de la Dumnezeu. Ne va trebui putin sa ne deszmeticim, parca e de necrezut. Dar poporul va intelege curand.

 6. @Titus
  Sper si astept cu sufletul la gura sa se dezmeticeasca….
  La asta ma gandeam si eu: peste ce vor mai stapanii ei daca omoara si distrug totul?
  Peste un maldar de moloz sub care va zacea ingropat de viu propriul popor?
  Ca asta va ramane din toata tara daca pun pe ea securea si ciocanul venite de data asta din vest.

  Cand vor demonstra ungurii pentru Ungaria mare prin Harghita si Covasna, romanii vor fi luati de politie daca vor avea indrazneala sa protesteze catusi de putin, sub acuzatia ca sunt nationalisti
  Nu logica si nici bunul simt nu dicteaza in mintile domnilor care voteaza legile ci “pumnul in gura” cu orice pret celor de un neam cu ei
  Sa nu mai scoata nimeni un cuvintel, sa tacem ca mortii, si sa muncim ca sclavii pentru asta suntem buni
  Ma intreb deja ce lege stramba vor mai “naste” dupa asta?
  Au mult de furca la distrugerea tarii

 7. Practic aceştia ne interzic să mai fim români= naţionalişti şi creştini ortodocşi practicanţi. Astfel se legitimează pe ei înşişi şi trădarea naţională. Şi-şi dau loruşi un instrument puternic de folosit fără prea mari limitări împotriva noastră. De neînţeles totuşi neînţelegerea de care dă dovadă în aceste momente Sfântul Sinod BOR, care se pare că actualmente pune mai presus finanţarea Catedralei decât nevoile obiective ale neamului. Tare mult ar tb ca să-i supere în acest moment pe politicieni, nu numai pe tema aceasta, ci şi pe tema viitoarei constituţii şi a încadrării creştinilor ortodocşi în sistemul electronic de urmărire (prin noile CI).
  În rest ar mai fi poate o observaţie de făcut: nu ne ajută absolut cu nimic, dacă la fiecare prostie pe care au de gând s-o facă conducătorii statului român, ne apucăm să-i criticăm simultan cu ridicarea în slăvi a ruşilor şi a lui Putină! Adicătelea nu sunt ruşii cu nimic mai buni decât noi, dacă noi suntem răi. Au pecit ei (conducerea lor în primul rând) prea destul faţă de poporul român începând de la sfârşitul sec. 18 şi până azi inclusiv, încât să poată cineva să-i scoată basma curată şi demni de urmat! Da’ mai treziţi-vă români!

 8. (…)

  Lumea-i plina de răni
  Şi de doctori docenţi
  Şi de măşti şi de vămi
  Şi de mari inocenţi.
  Fiindcă naşteţi copii
  Apăraţi-i luptând
  Doborâţi monştrii vii,
  Ce d-un veac de vecii
  Dolii pun pe pământ.

  (…)

  (Pamantul, deocamdata – Adrian Paunescu)

 9. Dumnezeu sa-i ierte, caci nu stiu ce fac !!

 10. Dar adevarul trebuie aparat,cu orice pret!

 11. Pingback: Asociatia “Studenti pentru viata” si revista ei anti-avort – INTERZISE LA TARGUL DE EDUCATIE al Universitatii Bucuresti, in urma unor instigari si manipulari. TOTALITARISMUL ANTICRESTIN IA PROPORTII TOT MAI INGRIJORATOARE IN ROMANIA - Re
 12. conducerea BOR ne tradeaza, tace malc si nu vede nimic; ierarhii de azi ai Bisericii noastre nu mai au nimic in comun cu cei din vechime, episcopi sfinti de care e plin calendarul, care luptau prin cuvant pana la moarte cu politicienii vremii si sanctionau orice abuz si prigoana asupra dreptei credinte mantuitoare a lui Hristos.
  fiara a acaparat pe tacute conducerea Bisericii si am pierdut singurul sprijin care ne putea trezi si salva in aceste vremuri

 13. @ safimvigilenti:

  Da, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne revoltam si sa iesim din Biserica. Apropo, sa fim vigilenti la tot, deci si la ispita dezbinarii si la dezbinatori.

 14. Pingback: Radu Preda, noul director al IICCMER: “Este datoria mea sa pun pe agenda institutului cazurile sfintilor inchisorilor”. “Biserica trebuie sa aiba curajul asumarii trecutului recent” - Recomandari
 15. Pingback: Crin Antonescu – “rasplatit” de Congresul Mondial Evreiesc pentru LEGEA “ANTILEGIONARA” cu o invitatie in SUA - Recomandari
 16. Pingback: PROTESTUL PRESEDINTELUI AFDPR, OCTAV BJOZA: “Consider că noi trebuie să avem curajul de a prelua tot ce a fost bun de la fiecare, fie ei liberali, ţărănişti, legionari, cuzişti sau de nici o culoare politică, dar şi de a dezbate tot ceea ce
 17. Pingback: Cateva observatii pe marginea legii INTERZICERII ORGANIZATIILOR LEGIONARE si a CULTULUI CRIMINALILOR DE RAZBOI. Care vor fi efectele legii? Instaurarea TERORII IACOBINE prin CONDAMNAREA LA INCHISOARE a celor care ii cinstesc si ii promoveaza pe VALERIU GA
 18. Pingback: Seful Institutului Elie Wiesel confirma atitudinea stalinist-aberanta: placa comemorativa a lui NICHIFOR CRAINIC si bustul lui MIRCEA VULCANESCU ar trebui INTERZISE/ Istorici despre legea antilegionara: LEGE BIG BROTHER A ISTORIEI, MIREASMA REPRESIVA CA I
 19. Pingback: LEGEA UMILINTEI NATIONALE. Reactii fata de LEGEA “ANTILEGIONARA”. Dezbatere TV cu Pr. Mihai-Andrei Aldea, istoricul Marius Stanescu si Claudiu Tarziu (Video)/ Pr. Marcel Seliste – analiza detaliata a (ne)temeiurilor juridice. CU BARDA PR
 20. Pingback: Ce nu stie sau nu vrea sa stie Institutul Elie Wiesel. NICHIFOR CRAINIC SI ALTII AU FOST REABILITAT JURIDIC. Totodata, ministrul de finante GHERON NETTA din guvernul Antonescu a fost, la randul sau, REABILITAT | Cuvântul Ortodox
 21. Pingback: CONTROVERSELE LEGII ASA-ZIS “ANTILEGIONARE”. Filosoful Andrei Plesu reactioneaza: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea: “O POLITIE A GANDURILOR, A CONVINGERILOR, A O
 22. Pingback: NOI REACTII fata de legea stalinista Antonescu-Elie Wiesel, care CRIMINALIZEAZA CINSTIREA EROILOR SI SFINTILOR ANTICOMUNISTI – Andrei Plesu: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea
 23. Pingback: NOI REACTII fata de legea stalinista Antonescu-Elie Wiesel, care CRIMINALIZEAZA CINSTIREA EROILOR SI SFINTILOR ANTICOMUNISTI – Andrei Plesu: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea
 24. Pingback: CE SE ASCUNDE IN SPATELE LEGII “ANTILEGIONARE”? Atitudini, opinii, ipoteze (cu extrase Video) | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video) |
 26. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video)/
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare