Mai zeloși decât Cezarul sau PERSECUȚIA DINĂUNTRU mai rea decât carantina Statului…. ÎPS NATHANIEL al Episcopiei Ortodoxe Române din America (OCA) INTERZICE în continuare săvârșirea Sfintei Liturghii cu credincioși și toate celelalte Sfinte Taine! “Sentimentul de părăsire din partea preoților români a fost maxim”/ ÎPS CALINIC AL ARGEȘULUI ne cheamă la „grandioasa” operă de a salva „SĂNĂTATEA MONDIALĂ”

18-05-2020 4 minute Sublinieri

La începutul tăvălugului care a pus sub o presiune fără precedent viața liturgică a Bisericii, informam că IPS Nathaniel Popp, care conduce Episcopatul Român din cadrul OCA (Orthodox Church of America), cu parohii în Canada și SUA, luase deja decizia aberantă de a interzice total săvârșirea Sfintei Liturghii, încă înainte să existe vreo solicitare a autorităților în acest sens.

Regimul absurdului continuă în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din OCA, IPS Nathaniel luând decizia să interzică, în continuare, săvârșirea Liturghiei cu credincioși, indiferent de format, „îngăduind” doar o liturghie ținută de preot și cantor sau membru al familiei. Din nou, acestea fiind decizii arbitrare ale acestui arhiereu, depășind, pare, cadrul deciziei sinodale a OCA (care a emis unele directive privind redeschiderea bisericilor) și, în orice caz, măsurile restrictive decise de autorități. Este interzisă până și spovedania, cu excepția celei „ultime”!

Evident, efectele unei astfel de aberații sunt dramatice, cum o relevă acest email primit de la un român din America de Nord (pentru a proteja identitatea persoanei, am anonimizat orice referire la localități sau țări):

Hristos a înviat! Deși așa cum v-am mai scris și acum ceva timp la începutul acestei farse isterice globale, aici în (…), autoritățile nu au găsit de cuviință să facă vreo restricție în ceea ce privește libera circulație a persoanelor, în parcuri, la muncă la magazine sau Biserică, respectându-se limita nr max de 50 de persoane în spații închise, Arhiepiscopia OCA, a decis ca să nu dea binecuvântarea preoților să țină Liturghia NICI MĂCAR ÎN CASA PROPRIE ÎMPREUNĂ CU CANTORI SAU ALȚI MIRENI (persoane din afara familiei Preotului).

Vă trimit acum atașat, o REVIZUIRE A DIRECTIVEI DIN 2 APR. 2020.

De menționat este și faptul că Bisericile Bulgare, Sârbe, au rămas deschise pe toată perioada sărbătorilor respectând limitele impuse de lege, 50 de persoane în spații închise. Personal, împreună cu un grup numeros de Români am făcut sărbătoarea Paștilor la Biserica Sârbă care, cinste lor, ne-au permis să venim în număr nelimitat (s-a îndurat Dumnezeu de noi, căci mare tulburare este aici în comunitate din cauză că Preoții fac mai mult ascultare de om decât de Dumnezeu). Nu vă pot descrie sentimentul pe care l-am avut atunci când ni s-a spus că “frații Români sunt bineveniți să vină orcând și oricâți” (brate moi Rumânski…) și vă mărturisesc aceasta cu lacrimi în ochi.

Să știți că din păcate, din 3 Biserici Românești de aici (…), nici una nu a avut curajul să respecte măcar legea pământească. Iar sentimentul de părăsire din partea Preoților Români a fost maxim. Nu mai vorbim de tragediile care au avut loc în această perioadă, oameni care au murit chiar în ziua de Paști nespovediți, neîmpărtășiți, familii care erau programate pt botez și care au renunțat, certuri și “bisericuțe” în rândul mirenilor…

Preotul nostru a făcut tot felul de artificii ca să poată ține slujba doar cu membrii familiei în biserică (slujbă transmisă și pe YT), încălcând (dacă se poate spune așa ceva), oarecum directiva dată de OCA. Din această cauză mulți Români sunt hotărâți să treacă la Biserica soră Ortodoxă Sârbă și chiar eu personal mă gândesc serios la asta în ciuda diferențelor de calendar. Preotul Sârb mi-a spus că deși și dânsul a primit directivă din partea episcopiei Sârbe să nu aibe mai mult de 3 persoane în Biserică, NU A FĂCUT ASCULTARE și nici nu va face ascultare în această privință. A spus că dacă legea permite 50 de oameni, el lasă să intre 100 și tot așa… (autoritățile … nefiind așa de exagerate -sataniste- ca cele din România).

Cu stimă și respect pentru toate eforturile depuse, un păcătos Român pe care păcatele îl țin așa de departe de locurile natale.

La noi în țară, după IPS Casian al Dunarii de jos, care ne îndemna să păstrăm distanța socială și în casele noastre, IPS Calinic dă acest mesaj pe Facebook, preluat de G4media și contrapus, cum altfel, cu declarațiile și acțiune IPS Teodosie:

„Prudenţa se impune cu toată atenţia şi responsabilitatea, înmulţind timpul pentru rugăciune, ca Domnul Dumnezeu să ne apere şi să ne vindece de toate bolile şi suferinţele. Totodată, să ne îndreptăm viaţa de fiecare zi şi să punem început bun comportării noastre, în familie şi în societate. Şi aşa, cu grijă mare, putem păşi din starea de urgenţă spre starea de alertă. Şi să nu uităm, dacă, Doamne fereşte, se vor constata creşteri virusale, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va ezita să decreteze din nou, stare de urgenţă, nu ca ameninţare, ci din necesitate medicală, pentru sănătatea românilor! Să nu uităm, că nu glumeşte! Aşadar, datoria noastră de bază este să ne găsim menirea pentru a contribui la o operă grandioasă, «sănătatea mondială a omenirii secolului XXI, fără nici o discriminare»”, se arată în mesaj.

Arhiepiscopul Calinic subliniază că trebuie să fie respectate toate recomandările transmise de Sfântul Sinod, precum şi hotărârile Guvernului României şi ale ministerelor de resort.

„Distanţarea fizică (socială), absolut obligatorie! Iisus Hristos, după Învierea Sa dintre cei morţi, atunci când femeile năvăleau spre El, le-a oprit, spunând: Noli me tangere!, adică, nu mă atingeţi. Şi pe atunci nu era virusul Covid 19! Acum, cu atât mai mult se impune îmbrăţişarea de la distanţă, sărutatul şi salutul tot de la distanţă, vizitele de orice fel, tot de la distanţă. E tare bună distanţa! Câte păcate şi câte virusuri şi tot felul de microbi sunt evitaţi prin această comportare igienică. Se spune că un pupat epidermic transmite 220 de microbi! Nu ştiu cine a numărat! Aşa că, adio, pupat! Nu am auzit până acum să fi murit cineva din lipsă de pupat sau îmbrăţişat. Să ne facem obiceiul de a ne saluta ca asiaticii și mai ales asemenea celor din Extremul Orient! Semn de bună vedere, la întâlnire respectând distanța de cel puțin doi metri, cu o plecare a capului și unirea mâinilor, ca în rugăciune!”, recomandă înaltul ierarh.

Arhiepiscopul Calinic îi îndeamnă pe oameni se respecte regulile de igienă personală și să poarte măști, pentru a preveni îmbolnăvirea.

„Ca să nu fim virusofori (purtători de virusuri), microbofori, etc. trebuie, în mod alert şi în stare permanentă de urgenţă, să nu uităm să ne spălăm pe mâini cât mai des. Nu ştiu cine a fost mai infectat până acum, în istoria lumii: femeile sau bărbaţii! Oricum, cred că trebuie să ne spălăm toţi cu grijă şi cu râvnă şi să nu uităm, cum uităm să ne spălăm pe dinţi (unii) din cauza grabei! Ce proaspăt şi igienic este să te speli peste tot şi cât mai des!”, a scris arhiepiscopul Calinic.

El atrage atenţia şi asupra pericolului pe care îl reprezintă, în actualul context, ştirile false sau neverificate.

„O veste oarecare, a o trânti pe piaţă, sub nasul mulţimii, fără acest control de rutină, înseamnă a accepta să fim în stare de alertă şi să menţinem o spaimă, care de la frică, duce uşor-uşor, la o depresie patologică. Am întâlnit oameni serioşi, care-şi menţin cumpătul şi înţelepciunea, care ignoră cu osârdie orice încercare de ducere în eroare. O mare parte, mai comodă şi mai flecară fiind, iau ca bună orice veste plimbăreaţă, prin plină piaţă. O disciplinare pe traseul acesta mediatic se impune de urgenţă şi trebuie să fim mereu în alertă, pentru a nu lua ca adevărate veştile şi poveştile lansate la derută”, se mai arată în mesajul arhiepiscopului Calinic.

Bună distanțarea socială, bună și disciplinarea! Curat mesaj de arhiereu al lui Hristos, nu? Mai lipsește la final sloganul Luptăm pentru pace! Altfel, IPS Calinic pare a se simți în largul său printre „enoriașii” de pandemie (pozele sunt preluate de pe siteul arhiepiscopiei în prima duminică de după interzicerea slujbelor cu credincioși). Poate că își dorește să rămână doar cu aceia, cine știe? Întru mulți ani!


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi ortodocsi din alte tari, Ierarhi romani, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Mai zeloși decât Cezarul sau PERSECUȚIA DINĂUNTRU mai rea decât carantina Statului…. ÎPS NATHANIEL al Episcopiei Ortodoxe Române din America (OCA) INTERZICE în continuare săvârșirea Sfintei Liturghii cu credincioși și toate celelalte Sfinte Taine! “Sentimentul de părăsire din partea preoților români a fost maxim”/ ÎPS CALINIC AL ARGEȘULUI ne cheamă la „grandioasa” operă de a salva „SĂNĂTATEA MONDIALĂ”

  1. Cu cine(ce) a populat biserica vladica Nataniel??? Cu manechine de ceara??!!!Deh, sa nu se simta singur si degeaba….Mai trebuia sa le puna masti pe figura, sa fie circul complet !

  2. Nu, acela este IPS Calinic, cel cu preocupări mondiale.

  3. Păi PS Calinic are exercițiul de pe timpul comunismului, dată fiind vârsta! Cum are memoria bună nu a fost nevoie decât de un exercițiu de reamintire și, iată, vechile slogane comuniste, acum în haine noi au revenit la viață!

  4. mai bine punea schelete in loc de manechine de la Zara sau Arta Populara, dadea mai ascetic..na, are si securitatea oamenii ei

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare