IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

18-05-2020 2 minute Sublinieri

“… Aceasta bucurie sa o impartasim si noi astazi. Odata ce am cunoscut ai Cui suntem, ca noi suntem ai lui Hristos, sa intelegem ca  Hristos este Cel Care ne elibereaza de toate. Suntem cei care Il purtam pe Hristos in sufletele si inimile noastre si trebuie sa Il purtam mai ales prin impartasirea cu El.

Si iata ce lucru nefiresc in vremea noastra: cei care se impartasesc cu Hristos sunt vinovati ca nu respecta nu stiu ce regula. Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. S-au impartasit copiii in biserica. Dar tot vom impartasi! Pentru ca cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau. Asa intelegem proorocia Sfantului Prooroc Daniil: Cand va veni uraciunea pustiirii si va sta la locul cel sfant, cine citeste sa si inteleaga!”.

Noi trebui sa intelegem ca fara Hristos nu avem nici o valoare. Hristos ne da noua valoare. Hristos a adus de la intuneric la lumina pe femeia samarineanca. De aceea, luati aminte: in Sfantul Potir este Hristos. Dumnezeu nu Se imbolnaveste niciodata si nu imbolnaveste pe nimeni. De aceea, sa luam aminte. Si vreau sa cer acest drept in instanta, pentru ca este un drept al Bisericii de cand Biserica s-a intemeiat.

Sa luam aminte la femeia samarineanca: o femeie a biruit relele intr-o cetate pentru ca a venit sa biruiasca Adevarul. Adevarul este Hristos. Orice alta marturisire ca Adevarul este in alta parte, este o minicuna. Adevarul este Unul Singur. De aceea Hristos ne-a chemat la Sine, ne-a spus: „Fara Mine nu puteti face nimic”. „De nu veti manca Trupul Fiului Omului si de nu veti bea Sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Trupul Meu este adevarata mancare si Sangele Meu adevarata bautura” spre Viata Vesnica.

De aceea, sa luam aminte ca Dumnezeu este Cel Care ne tine viata. Spune psalmistul de atata vreme: “Lua-vei Duhul Tau si in tarana ne vom intoarce”. Daca Dumnezeu Isi va intoarce Fata Sa, Dragostea Sa de la lumea aceasta, nu va mai fi aici nimic.Trimite-vei Duhul Tau si pe toti ii vei innoi si fata pamantului o vei innoi”.

Sa ramaneti credinciosi, sa ramaneti cu bucuria ca traim in Adevarul lui Hristos! Adevarul Invierii lui Hristos este adevarul cel mai puternic.

Ne vom pregati ca adevarul Invierii sa il marturisim in noaptea din 26 spre 27, asa cum face si Biserica Greciei, ca sa ne recuperam Pastile, sa fim aici impreuna in acea noapte cand se incheie sarbatoarea Invierii. Aceasta e randuiala in Biserica: slujba din a 39-a zi după Înviere (Odovania) este ca in noaptea Pastilor. Atunci o vom face tot noaptea ca sa fim impreuna, sa aveam comuniune deplina.

Rugam pe bunul Dumnezeu sa ne dea Apa cea Vie. Apa cea Vie este credinta si invatatura cea adevarata. De aceasta Apa Vie sa ne impartasim necontenit. De aceea, rugam pe Mantuitorul Hristos, Care a adus lumina femeii samarinence, ce avea o credinta amestecata – tinea credinta si de la iudei, dar avea si zei pagani, si iata a scos-o Mantuitorul din intunericul necunostintei – sa ne scoata si pe noi din acest intuneric al unei credinte indoielnice. Ca unii cred ca lingurita si Sfantul Potir imbolnavesc. Nicidecum! Este o traditie vie prin care a trecut poporul nostru. Sa nu dam Lumina pe intuneric, sa ramanem in Lumina, [fiindca] fara Lumina lui Hristos noi nu putem sa fim crestini! De aceea, Il rugam pe Domnul Luminii, pe Mantuitorul Hristos sa aduca tuturor in inimiile noastre Harul Invierii Sale, sa ne intareasca, sa ne dea credinta vie si lamurita! Si toti sa avem bucuria de a-L intampina pe Hristos in fiecare zi, sa traim cu El in fiecare ceas, in fiecare clipa, sa vestim adevarul Invierii lui Hristos, pe Hristos sa Il tinem in sufletele noastre, in viata noastra, in toate momentele noastre! Sa ne izbaveasca de cumpene, de boli, de orice necaz, nevoie si stramtorare si, mai ales, Hristos venind in inima si sufletul nostru, sa ne izbaveasca de indoiala, de frica, de boala, de necredinta si de orice rautate.

Hristos a Inviat! Si noua ne-a daruit Viata Vesnica! Inchinamu-ne Sfintei Invierii Lui, celei de a treia zi!”

LINȘARE mediatică a ÎPS TEODOSIE și INCITARE LA URĂ pe rețelele de socializare împotriva PĂRINȚILOR ce și-au împărtășit copiii/ REACȚIE NEINSPIRATĂ a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei/ Cum s-a transformat CONSULTAREA ierarhilor privind chestiunea împărtășaniei în DECIZIE a Sfântului Sinod?/ “Dacă cedăm acum, VOR CERE ȘI MAI MULT, ca setea lor sa fie satisfacută”

RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: “E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri”. PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala a RANDUIELII SFINTEI IMPARTASANIEI si a raportarii la sfintele icoane, dar si fata de DECLARATIILE ECHIVOCE ALE LUI VASILE BĂNESCU: “Nu idolatrizam lingurita de la Impartasanie, dar nici nu renuntam la ea”

Ce „ÎNDRUMĂRI” a transmis Patriarhia Română privind participarea credincioșilor la slujbele bisericești pe timpul STĂRII DE ALERTĂ

Deschiderea bisericilor – cu ce pret? “AMANAREA” IMPARTASIRII CREDINCIOSILOR la Sfanta Liturghie – DOAR O MASURA TEMPORARA sau INCEPUTUL CELEI MAI GRAVE CAPITULARI in fata abuzului autoritatilor, in numele “ratiunii practice”?! “Biserica este Euharistie, este Potir” – DE CE ACCEPTAM SANTAJUL STATULUI si ne multumim cu firimiturile pe care ni le arunca? “Tot delirul asta e la inceput si va urma un razboi aproape inevitabil”

AVIZ PATRIARHIEI ROMÂNE! Comunicate ferme ale SFINTEI CHINOTITE ale Sfantului Munte si ale SINODULUI BISERICII GRECIEI, care DEZAVUEAZA CATEGORIC “ridiculizarea Sfintelor Taine”, dar si “declarațiile publice care pledeaza pentru ABTINEREA DE LA SFANTA IMPARTASANIE”: “Nu este cu putinta sa fie obligati credinciosii sa fie lipsiti de CEA MAI MARE TAINA A BISERICII”

Cu vehemență și fermitate exemplară, EPISCOPUL IGNATIE al Hușilor acuză “instalarea unui DESPOTISM SANITAR, care se traduce printr-o IMIXTIUNE hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii”. Despre “MINȚILE DRILL LOCKDOWN” ale seculariștilor care doresc să reconfigureze cultul ortodox, pornind de la LINGURIȚELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

ÎPS TEOFAN (video + text): “MARE ESTE NERĂBDAREA NOASTRĂ SĂ NE REVEDEM, participând la Sfânta Liturghie, împartășindu-ne cu Trupul și Sângele Domnului – NU DUPĂ ALTE MODALITĂȚI PE CARE NI LE INSPIRĂ UNII ȘI ALȚII, ci după rânduiala statornicită. NU SE CUVINE SĂ SCHIMBĂM RÂNDUIELILE NOASTRE ÎN BISERICĂ!”


Categorii

1. DIVERSE, IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Sfanta Impartasanie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

 1. Întru veșnicie Prea Sfințite Părinte! Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos să vă dea cuvânt cu putere multă spre întărirea turmei celei cuvântătoare a Bisericii!

 2. Il rog pe Bunul Dumnezeu sa-i trezeasca si pe ceilalti ierarhi si preoti adormiti, speriati si sa le trimita curajul dar mai ales credinta acestui Ierarh care ar fi trebuit sa ne fie noua Patriarh.

 3. Pingback: Parintele Emil Jurcan despre LUPTA IMPOTRIVA IMPARTASANIEI, ca inceput al razboiului total cu Biserica: “Lui Hristos nu poti sa-i pui conditii medicale. NU CEDATI! Daca astazi veti ceda povestea cu Lingurita si sa nu impartasiti, maine vor veni cu a
 4. Pingback: PS Prodromu al Madagascarului: Sfânta Împărtăşanie NU transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în AFRICA, unde intrăm în contact cu nenumărate boli”/ Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenic
 5. Pingback: Pr. Prof. Vasile Păvăleanu explică DE CE NU TREBUIE SCHIMBATĂ MODALITATEA DE ÎMPĂRTĂȘIRE A BISERICII, PRIN LINGURIȚA SFINȚITĂ, în ciuda presiunilor dinafară și dinlăuntru: “Modul administrării consfințește, confirmă, întărește,
 6. Pingback: Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la
 7. Pingback: PS IGNATIE – predica la Duminica orbului despre ATACUL LA SFANTA IMPARTASANIE si noii farisei – IDEOLOGII ANTICRESTINI DIN EPOCA POST-ADEVAR | Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: CEZARUL si BISERICA – IERI, AZI SI MAINE, intre protectie si PRIGOANA. Ganduri pastorale la sarbatoarea SFANTULUI IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE: “El a impus libertatea religioasa, azi conducatorii politici europeni si autohtoni o batjocoresc, de
 9. Pingback: MĂRTURIA BISERICII ORTODOXE despre SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE. Răspunsul Mitropolitului Ierotheos Vlachos dat controverselor teologice, “părerilor necuvioase” și BLASFEMIILOR lansate în spațiul eclezial în legătură cu TAINA SFINTEI LITU
 10. Pingback: ARAFAT PUNE BISERICILE ÎN TOPUL LISTEI ROȘII A LOCURILOR PERICULOASE DE TRANSMITERE A COVID-19. Oficialul citează fără a fi verificat o listă atribuită OMS. Dar care sunt datele empirice din România?/ ARHIEPISCOPUL TEODOSIE „se întoarce” cu n
 11. Pingback: De ce numai ORTODOCȘII au probleme în ceea ce privește ÎMPĂRTĂȘIREA CU SFINTELE TAINE? | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: ÎPS TEODOSIE: “Frica de boală adâncește boala. Una e prudența și alta e frica. Dacă pierdem însă frica de Dumnezeu, atunci suntem pradă celui rău. SĂ-I IERTĂM ȘI PE CEI CARE NE-AU ÎNFRICOȘAT CU BOALA!” | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: IPS TEODOSIE „SFIDEAZĂ” IAR CARANTINA. Sau, mai degrabă autoritățile și massmedia ESCALADEAZĂ ARTIFICIAL un conflict ce putea lipsi. IPS TEODOSIE, ferm în fața abuzurilor: „Nu ne supunem unor ordine care sunt împotriva legilor” (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare