Marea Britanie legalizeaza CASATORIILE HOMOSEXUALE, Nigeria refuza SANTAJUL “ajutorului extern”/ Copiii nu mai vor JUCARII, ci GADGETURI/ Cultul “Sfintei” MORTI (stiri familie)

12-12-2012 5 minute Sublinieri

Guvernul britanic s-a pronuntat marti in favoarea casatoriilor homosexuale civile si s-a declarat favorabil casatoriei religioase intre doua persoane de acelasi sex, cu exceptia notabila a Bisericii anglicane, majoritara in regat, scrie AFP.

Proiectul a fost anuntat la Camera Comunelor de ministrul Culturii, Maria Miller, care intentioneaza sa legifereze aceste noi dispozitii la inceputul anului viitor. Potrivit textului legislativ, casatoria religioasa va ramane “ilegala” in Biserica anglicana, dar celelalte confesiuni vor avea libertatea sa aleaga daca vor celebra sau nu casatorii gay, a precizat ea.

ABUJA, December 10, 2012 (LifeSiteNews.com) – Guvernul nigerian a atentionat lumea occidentala ca, daca pretul acceptarii ajutorului este legalizarea casatoriilor homosexuale atunci va refuza ajutorul.

Camera Reprezentantilor din Nigeria a aprobat, unanim, o lege care interzice casatoriile homosexuale, in ciuda amenintarilor administratiei Obama si a premierului Marii Britanii, David Cameron, ca vor lua in considerare stoparea autorului daca tara nu va recunoaste drepturile homosexualilor. Legea impune o pedeapsa de 14 ani pentru oricine intra intr-o “casatorie sau uniune civila homosexuala” sau care ajuta o astfel de actiune. Afectiunea exprimata public intre homosexuali atrage o pedeapsa de 10 ani. Legea interzice, de asemenea, si cluburile sau organizatiile homosexuale.

Liderul majoritatii din Camera, Mulikat Adeola-Akande, a afirmat, despre “casatoriile homosexuale”, ca sunt “straine de societatea si cultura noastra si nu trebuie sa fie importate”. “Aceasta practica nu are loc in cultura, religia noastra, in Nigeria sau oriunde altundeva in Africa. Este imorala si ar degrada cultura noastra, o condamnam in totalitate”.

Un alt reprezentant, Adams Jagaba, a spus ca nigerienii trebuie sa respinga atitudinea Occidentului fata de casatoriile homosexuale. “Suntem un popor cu o cultura proprie, nu putem lua orice de la alte culturi”. Reprezentanta Nkeiruka Onyejeocha a declarat, de asemenea, ca spera ca votul va da un semnal puternic natiunilor occidentale ca morala si etica Nigeriei nu sunt de vanzare.

Nigeria este o natiune puternic religioasa a carei populatii este impartita in mod egal intre crestini si musulmani. Legislatia anti-gay este foarte populara. Critica acesteia provine din afara tarii si a continentului.

Cand legea a fost dezbatuta in Senatul Nigeriei anul trecut, Cameron, premierul britanic, a afirmat ca ar trebui sa fie anumite constrangeri adaugate ajutorului extern si ca se gandeste la taierea ajutorului pentru tarile care esueaza in alinierea la atitudinea occidentala fata de homosexualitate. Dupa ce legea a trecut de Senat, administratia Obama a ordonat organizatiilor SUA care se ocupa cu ajutorul extern sa-si foloseasca resursele pentru promovarea tolerantei fata de homosexualitate.

La acel moment, amenintarile si manipularile au provocat furie printre nigerieni si alti africani care au vazut in ultimatumul Vestului un abuz de putere tipic colonialist. Chiar si presedintele Ghanez John Atta Mills, un aliat important al Vestului, a spus ca tara sa ar respinge ajutorul daca i s-ar cere sa violeze moralitatea. “Nu voi sprijini niciodata nicio incercare de legalizare a homosexualitatii in Ghana“, a spus el.

Dupa ce legea a fost votata si de Camera Reprezentantilor, va trebui sa treaca si de veto-ul presedintelui Goodluck Jonathan pentru a intra in vigoare. Activistii gay din SUA au lansat o petitie online prin care ii cer presedintelui Goodluck Jonathan sa respinga prin veto legea.

 • Doxologia/

Olanda a abrogat legea blasfemiei

Parlamentul olandez a aprobat o moțiune prin care elimină legea care califică insulta adusă lui Dumnezeu ca fiind ilegală. Această decizie este salutată de susținătorii libertății de exprimare și confirmă drepturile anti-islamiștilor să critice religia. Legea blasfemiei nu mai este relevantă în secolul XXI, a afirmat o majoritate a membrilor partidelor olandeze. Această lege nu a mai fost aplicată de mai mult de jumătate de secol, au adăugat aceștia.

Faptul că în actualul Parlament olandez predomină membrii partidelor liberale a făcut posibilă abrogarea acestei legi care datează din anul 1930, aceeași moțiune fiind blocată în 2008 de către aliații partidelor politice creștine. Această problemă a fost adusă în centrul atenției parlamentului ca urmare a cazului Wilders Geert din 2011.

Wilders, membru al unui partid anti-islamist și de extremă dreapta, a fost achitat în urma unui proces în care a fost acuzat că a instigat la ură și discriminare față de musulmani. Judecătorul a hotărât ca „acceptabilă” comparația islamului cu fascismul făcută de Wilders, ceea ce a dus la mai multe critici împotriva musulmanilor chiar dacă acestea sunt insultătoare.

Abrogarea legii blasfemiei a fost salutată ca o victorie de activiștii pentru libertățile de exprimare. Cu toate acestea, decizia a fost numită ca fiind „pierderea unei ancore și un simptom al crizei actuale” au spus membrii partidului SGP din Olanda, a relatat media. Potrivit legii olandeze, este încă ilegal să insulți forțele de poliție şi monarhul țării.

Activiștii pentru drepturile omului spun că multe dintre statele europene mai au încă legi împotriva blasfemiei, în vreme ce altele au încercat să înlocuiască asemenea legi cu o legislație mai generală sub incidenţa căreia să intre şi ura împotriva religiei.

Copiii sunt din ce în ce mai dezinteresați de jucării

Începând de la 8-9 ani, cei mici își îndreaptă atenția către produsele „high-tech” în detrimentul jucăriilor tradiționale. Comercianții sunt îngrijorați de declinul vânzărilor de jucării, acum când începe cursa cumpărăturilor de Crăciun.

În acest an, tolba lui Moș Crăciun va fi plină de tablete, smartphone-uri și alte gadget-uri. Copii încep să nu mai fie atrași de jocurile tradiționale începând în schimb de pe la vârsta de 8 sau 9 ani să fie încântați de produsele high-tech folosite în mod normal de adulți. Producătorii vorbesc despre un fenomen numit: „comprimarea vârstei: „Copiii se maturizează mai repede” constată Eric Rossi, director general la Vivid Europe, într-un interviu acordat publicației Le Monde. Motivul: „evoluția tehnologiei, expunerea continuă la mijloace media precum televizorul, internetul sau telefonul mobil”. Dintr-o dată, copiii devin consumatori ai pieței gadget-urilor începând cu vârsta de 9 ani, adică cu doi ani mai devreme decât acum douăzeci de ani.

O tabletă sub bradul de Crăciun

Potrivit unor statistici recente, vânzările de jucării au scăzut față de cele de anul trecut cu 12% în octombrie, și cu 11% în noiembrie 2012. Producătorii tind să se adapteze acestei revoluții tehnologice, prin producerea de jucării mai sofisticate sau propunându-le copiilor jocuri high-tech special concepute pentru ei. Oare bugetele părinților vor putea ține pasul?

pr. Valentin Istrati: Cultul „Sfintei Morţi” – o tipologie a disperării

Un scriitor american numit Andrew Chesnut a scris o carte numită: Devoţiunea pentru Moarte: Santa Muerte, Sfânta Schelet (apărută la Oxford University Press, 2012).

Unul dintre fenomenele religioase emergente din anii recenţi în America este prezenţa publică a „Sfintei Morţi”, o sfântă populară mexicană, cu chip de schelet. Această prezenţă a stârnit mânia ierarhiei creştine tradiţionale. Acest cult controversat este de fapt direct proporţional cu războiul drogurilor din Mexic şi cu imigraţia masivă. Cartea este un studiu academic complex despre această manifestarea religioasă.

Portretizarea Sfintei Morţi este deseori legată de violenţa cauzată de dependenţa de droguri. „Sanctuarul” acestui cult este în Mexico City. Ceea ce este remarcabil este că tot mai mulţi oameni din cele două Americi încep să creadă în „Sfânta Moarte”. Fenomenul a devenit viral şi datorită internetului.

La o primă vedere este doar o altă faţă a religiozităţii aberante care se manifestă prin imaginarul fabulos, prin curiozitate şi frică de moarte şi de necunoscut, realităţi general umane şi universal valabile. Omul caută acel „altceva”, insolitul, „the peculiar” ar spune britanicii. Oriunde există ceva ciudat, care incită fantasmele monstruoase ale omului, apar şi adepţii extraordinarului, ieşiţii din tipare, oamenii care caută satisfacţia magică etc.

La o analiză mai atentă, cultul morţii este o anomalie a religiozităţii care surprinde o complexitate de factori din imaginarul colectiv al americanului. Într-o lume care zace în infracţionalitate, cu o societate polarizată uriaş între puţini foarte bogaţi şi mulţi foarte săraci, religia devine ea însăşi un ferment al aberaţiei mentale, în care vocaţia morbidă, sinistrul şi moartea sunt imaginile principale.

Criza cumplită care a lovit mai ales pe cei săraci înseamnă de bună seamă o pierdere a sensului fundamental al vieţii pentru cei care nu mai au ce mânca. Durerea şi disperarea celor ce muncesc şi care nu vor avea niciodată ceea ce îşi doresc, dublate de averile fabuloase făcute prin crimă, droguri, trafic de carne vie, infracţionalitate organizată, bandă etc., zdruncină din temelii întreg edificul societăţii. Fantoma haosului generalizat şi al răutăţii pure se arată tot mai des. Zecile de oameni ucişi, descoperiţi în Guadalajara, războiul cu sute de victime al drogurilor, corupţia generalizată, sărăcia lucie, supra-popularea oraşelor etc., toate acestea şi multe altele au zdrobit conştiinţa publică din cele două Americi, au anihilat valorile morale ale oamenilor.

În această prolegomenă la iad, unde banul se obţine prin sânge şi lacrimi, oamenii au început să se închine morţii, singura în stare să le stingă durerile şi să le distrugă duşmanii, reali sau închipuiţi. Moartea este aşadar transformată în conştiinţa umană căzută. Ea devine, din răsplată a păcatului, anihilare şi durere, o figură aproape simpatică, familiară, căci este peste tot, obiectul unui cult al fricii şi al suferinţei, devenite firesc al umanităţii bolnave de nefiinţă.

În ortodoxie, moartea este primită cu respect, este înţeleasă în esenţa ei, de despărţire de lumea aceasta şi de cei dragi, dar de întâlnire cu Hristos în Împărăţia Sa. Deşi ortodocşii au cultul morţilor foarte dezvoltat, şi firesc, cei morţii fiind cei dragi ai noştri, care sunt vii cu sufletul în faţa lui Dumnezeu, nu a existat niciodată cultul morţii în sine, ca valoare de fiinţă (?!), şi nicidecum personificarea ei idolatră, decât în credinţele populare unde moartea este ridiculizată, ascunsă în ţesătura magică a folclorului sau pur şi simplu biruită de Învierea Mântuitorului.

Oamenii care se închină la „Sfânta Moarte”arată adevărata măsură a disperării omului fără Dumnezeu, a omului căzut în laţurile magiei negre, a răutăţii cu conotaţii religioase, a cultului celui viclean. Căci diavolul de la început a fost ucigaş de oameni – spune Hristos, Împăratul vieţii şi al învierii. El a adus moartea în lume, el ucide de plăcere şi pentru stăpânire, împreună cu acoliţii săi, el aduce şi întreţine moartea veşnică, adică despărţirea de Dumnezeu, însingurarea egoistă şi iadul fără de sfârşit.

Legaturi:


Categorii

Comercializarea copilariei, Cultura desfraului, Homosexualitate, Preot Ioan Valentin Istrati, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Marea Britanie legalizeaza CASATORIILE HOMOSEXUALE, Nigeria refuza SANTAJUL “ajutorului extern”/ Copiii nu mai vor JUCARII, ci GADGETURI/ Cultul “Sfintei” MORTI (stiri familie)

 1. “morala si etica Nigeriei nu sunt de vanzare.” Cinste lor!
  Noi, cu “civilizatia” noastra dorim sa spurcam tot pamantul. Vai si amar de sufletele noastre.

 2. se face din ce in ce mai frig si din ce in ce mai intuneric pe micuta noastra planeta albastra.

 3. “O tabletă sub bradul de Crăciun”…xanax

 4. Inteleg ce “spui”, Ioana, insa eu n’am a ma teme! Emanuel!
  Pamantul, Terra, nu este o PLANETA. Amanunte: http://www.hexaimeron.ro/IntrebariFrecvente/ObiectiiStiintifice.html

 5. Pingback: Blogul ActiveWatch reactioneaza la apelul lui Sorin Dumitrescu si fata de siteul razbointrucuvant: VREM RAZBOI, FARA SCRUPULE, FARA MILA. Revista Kamikaze: SOLUTIA CU CRESTINII HOMOFOBI: VIOLENTA, NU ARGUMENTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: (Si) in Marea Britanie Camera Comunelor a votat pentru CASATORIILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: BIRUINTA CULTULUI MORTII SAU A INVIERII?/ Iubire, suferinta, pacat,... neiubire/ LA CE SUNT BUNI PREOTII, CEI ATAT DE HULITI?/ Slujbele de seara si acordarea la viata sfintilor (Recomandari duhovnicesti II) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: OBAMA redefineste prioritatile in AFRICA: combaterea HOMOFOBIEI. Foametea si razboaiele nu sunt importante. Raspunsul demn al presedintelui KENYEI: NU IMPUNEM POPORULUI LUCRURI PE CARE ACESTA NU LE ACCEPTA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare