MARELE JAF AL RETROCEDARILOR ABUZIVE si al DISTRUGERII PADURILOR ROMÂNIEI prin mecanisme institutionale (VIDEO, “Jocuri de putere”): “Este un atac sistematic, concentrat si dirijat pe toate resursele României”

27-03-2014 2 minute Sublinieri

JAFUL NATIONAL AL INSTRAINARII SI DISTRUGERII FONDULUI FORESTIER VITAL AL TARII

Emisiunea “Jocuri de putere” (Realitatea TV) din 26 martie 2014, cu Rares Bogdan, Marcel Barbatei, Marian Stoicescu si Aurelian Pavelescu


1/2: JAFUL RETROCEDARILOR SI DISTRUGERII PADURILOR… de medialert


2/2: JAFUL RETROCEDARILOR SI DISTRUGERII… de medialert

 • Realitatea.net:

TRANSILVANIA FURATĂ – SERIE NOUĂ. UNDE DISPAR PĂDURILE

România pierde 3 hectare de pădure pe oră, iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui protejate. A spus-o un “român” aflat la Londra, Prinţul Charles al Marii Britanii. Când o spun jurnaliştii, ei sunt bănuiţi că servesc interesele unor grupuri de interese sau că atentează la siguranţa naţională.

Dar adevărul se petrece sub ochii tuturor: dacă în alte ţări europene, industria lemnului înregistrează un regres, în România înfloreşte. Să fie prostie, doar nesimţire sau interese financiare uriaşe? În România ultimilor 10 ani “Codrul, frate cu românul” s-a transformat în “Codrul, frate cu austriacul…”!

Veţi vedea efectele devastatoare ale unui contract încheiat cu mai bine de 10 ani în urmă pe baza căruia pur şi simplu se deşertifică ţara dar şi cum s-au retrocedat proprietăţi uriaşe de păduri cu acte false către moştenitori inventaţi.  […]

MARELE JAF al retrocedării pădurilor. De multe ori, beneficiarii nu sunt adevăraţii propietari

“Acest proces de retrocedare a pădurilor se face în momentul actual in integrum, la nivelul întregii proprietaţi. Foştii propietari beneficiază de un drept, de dreptul de proprietate, de acele păduri pe care le-au avut. Din păcate, însă, de multe ori beneficiarii acestor păduri nu sunt adevăraţii proprietari. Poate aceia nici nu mai sunt. Sunt alţii care, pe baza unor documente de proprietate false, pe baza a incoerenţelor şi unor neclarificări la nivelul legii 247 pe 2005, obţin retrocedările. Se asistă la un jaf în ceea ce priveşte pădurile. În România sunt circa 500.000 de hectare de păduri în sectorul privat ale nimănui. Aceste păduri sunt expuse distrugerii”, a declarat Marian Stoicescu, fost director Romsilva.

Stoicescu a mai subliniat că falşii proprietari încearcă să vândă cât mai repede pădurile obţinute.

“Faptul că falşii propietari, ştiind că nu sunt adevăraţii proprietari, caută să vândă cât mai repede această proprietate, această pădure. Sau o taie repede pentru a beneficia rapid de uzufructul pădurii. Nu se aplică prevederile Codului silvic“, a declarat Stoicescu.

Avocatul Aurelian Pavelescu a atras atenţia că există un proces împotriva resurselor României.

“Este vorba despre un atac sistematic, concentrat şi dirijat pe toate resursele României. Dacă nu înţelegem că există un proces împotriva resurselor României, înseamnă că pierdem esenţa problemei. Când vorbim despre păduri, vorbim de zona muntelui. Acolo, se află resursa de apă”, a spus Pavelescu.

Este vorba despre corupţie instituţionalizată [prin lege]. Vorbim despre legalitate, dar nu mergem mai departe să vedem cine a adoptat acele [legi]. Avem legi care s-au dat pentru grupuri de interese, avem legi care nu au nicio legătură cu  interesul public şi cu poporul român şi cu interesul ţării”, a mai spus Pavelescu.

651x322_un-ong-acuza-ministerul-mediului-ca-nu-face-nimic-pentru-a-stopa-distrugerea-padurilor-3294

Legaturi:

***


Categorii

Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, Vanzarea pamanturilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MARELE JAF AL RETROCEDARILOR ABUZIVE si al DISTRUGERII PADURILOR ROMÂNIEI prin mecanisme institutionale (VIDEO, “Jocuri de putere”): “Este un atac sistematic, concentrat si dirijat pe toate resursele României”

 1. POVESTEA SORICELULUI

  Un soricel privi din crapatura sa din perete si il vazu pe taran si pe nevasta acestuia deschizand un pachet.
  -Ce mancare sa fi adus oare?se intreba soricelul….Cu groaza isi dadu repede seama ca este o capcana.Soricelul se strecura cu mare grija in curtea animalelor si dadu alarma:
  -E o capcana in casa,e o capcana in casa!
  Gaina cotcodaci si se infoie,ridica apoi capul si ii spuse:
  -Domnule Soarece,vad bine ca acest lucru te afecteaza,dar pentru mine el nu are nici o importanta.Acest lucru nu poate sa ma afecteze.
  Soricelul se intoarse atunci inspre porc si ii spuse:
  -E o capcana in casa,e o capcana in casa!
  Porcului ii fu mila de el,dar ii spuse:
  -Imi pare foarte rau,Domnule Soarece,dar tot ce pot sa fac este sa ma rog.Te asigur ca te vei gasi in rugaciunile mele.
  Soarecele merse atunci la vaca si ii spuse:
  -E o capcana in casa,e o capcana in casa!
  Vaca ii spuse:
  -Vai,Domnule Soarece,imi pare foarte rau pentru tine,dar chiar nu e o urgenta pentru mine.
  Si asa se intoarse soricelul in casa,cu capul plecat si cat se poate de amarat,pentru a infrunta de unul singur capcana pusa de taran.
  In chiar noaptea aceea se auzi un zgomot…Cum ar fi zgomotul produs de o capcana in care s-a prins un soricel…
  Nevasta taranului se repezi sa vada ce s-a prins.Pe intuneric,ea nu isi dadu seama ca in capcana isi prinsese coada un sarpe veninos.
  Sarpele o musca pe nevasta taranului.Taranul o duse cat putu de repede la spital,si cand o aduse acasa,ea mai avea inca febra.
  Oricine stie ca cel mai bun tratament pentru febra este supa proaspata de pui,asa ca taranul lua un cutit si se duse in curtea pasarilor,ca sa faca rost de principalul ingredient pentru supa.
  Dar nevasta lui nu se insanatosi,asa ca prietenele si vecinele au venit sa o ingrijeasca si stateau cu ea toata ziua.Pentru a le da de mancare,taranul fu nevoit sa taie porcul.
  Nevasta taranului nu se mai insanatosi,si muri la scurt timp.
  La inmormantare veni multa lume,iar taranul trebui sa taie vaca pentru a-i hrani pe toti.
  Soricelul se uita acum din crapatura lui din perete cuprins de tristete.

  Asa ca data viitoare cand auzi ca cineva se confrunta cu o problema si tu ai impresia ca acest lucru nu te priveste,adu-ti aminte:Cand unul dintre noi este amenintat,cu totii suntem expusi unui risc.
  Suntem cu totii implicati in aceasta calatorie numita VIATA!
  Trebuie sa avem grija unii de altii si sa facem un efort in plus pentru a ne incuraja unii pe altii!
  P.Iagaru Ion-Doru-Caracal

 2. “Radu Golban dezgroapa un alt scandal national: Calin Popescu Tariceanu preda averi romanesti succesorilor hitleristilor si autonomistilor maghiari”
  […]
  “Toti spionii unguri ai premierilor romani. Azi, Rudas Erno, asociatul “si” in afaceri al premierului Tariceanu. SCHEMA Retelei Erno – Verestoy – Patriciu – Tariceanu”

  http://valentinro.blogspot.ro/2014/02/radu-golban-dezgroapa-un-alt-scandal.html

 3. @soram,
  reprezentativa poveste,multumim.

 4. Pingback: “CODRUL, FRATE CU STRAINUL” – reportajul “In Premiera” (Antena 3) despre MAFIILE PERICULOASE CARE A PUS STAPANIRE (SI) PE PADURILE ROMANESTI [video] - Recomandari
 5. @soram: este acelasi mesaj de la inceputul filmului de desene animate “free birds”…

 6. Pingback: MILIARDE DE EURO DIN MILIOANE DE METRI CUBI CHERESTEA. Firmele austriece fac profituri uriase din EXPLOATAREA NEMILOASA a padurilor romanesti - Recomandari
 7. Pingback: UNGARIA FACE PRESIUNI ASUPRA RETROCEDARILOR DIN ARDEAL. LASZLO TOKES – folosit de guvernul ORBAN in procesul de RESTITUIRE a proprietatilor revendicate de bisericile maghiare din TRANSILVANIA - Recomandari
 8. Pingback: “MACELUL PADURILOR” – departe de final. Prapadul din Piatra Craiului si dezastrul din Rucar-Bran [Reportaj IN PREMIERA - VIDEO]/ PSD acuzat ca inlesneste JAFUL PADURILOR prin modificarea CODULUI SILVIC - Recomandari
 9. Pingback: CINE SI DE CE NE CUMPARA SAU DISTRUGE PADURILE SI RAURILE DE MUNTE ALE ROMÂNIEI? Parcul Național Retezat – aproape distrus prin exploatarile agresive cu destinatar extern. PARCUL NATIONAL PIATRA CRAIULUI – VANDUT UNEI FUNDATII APROPIATE PRIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare