MĂRTURIE DE ORTODOXIE ÎN LUMEA SECULARIZATĂ ȘI IDOLATRĂ – Procesiune în Danemarca a Părintelui Episcop Macarie cu Icoana Maicii Domnului “Arătătoarea Căii” (FOTO, VIDEO)/ Părintele GHEORGHE HOLBEA – CONFERINȚĂ despre ICOANA ORTODOXĂ vs. IMAGINEA MEDIATICĂ, FANTASMELE LUMII VIRTUALE și FALSA ICONOGRAFIE OCCIDENTALĂ (video)

26-02-2018 1 minut Sublinieri

Procesiune cu Sfintele Icoane în Duminica Ortodoxiei la Copenhaga. PS Episcop Macarie: „Dăm o mărturie de Ortodoxie celor cu care conviețuim în această lume secularizată, iconoclastă și idolatră”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a început, în aceste zile, o vizită misionară la comunitățile de români din Danemarca. Traversând cu vaporul Marea Nordului, Părintele Episcop Macarie a ajuns, vineri, 23 februarie 2018, la Mănăstirea „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț” din Ikast. Ierarhul a săvârșit seara Pavecernita Mare iar în Sâmbăta Sfântului Teodor sau a pomenirii celor adormiți, 24 februarie 2018, Preasfințitul Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie cu pomenirea celor adormiți la mănăstirea românească din Ikast. Părintele episcop a explicat semnificația acestei zile și a îndemnat pe cei prezenți să țină vie tradiția pomenirii celor trecuți la cele veșnice. Tot sâmbătă, dupa amiază, Preasfințitul Macarie s-a aflat în mijlocul românilor din Sønderborg, oraș care se află în punctul cel mai sudic al teritoriului canonic al Episcopiei Europei de Nord, la granița Danemarcei cu Germania. Ierarhul român a slujit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii. De asemenea, românii din Sønderborg s-au putut închina la icoana relicvar a Sfântului Mucenic Teodor Tiron, adusă spre închinare de la Centrul episcopal din Stockholm.

Duminică, 25 februarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie s-a aflat la parohia românească din Copenhaga. Ierarhul român a săvârșit împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie și a comunicat credincioșilor conținutul pastoralei Sfântului Sinod emisă cu ocazia Duminicii Ortodoxiei.

După încheierea slujbei, credincioșii s-au închinat la icoana Maicii Domnului Arătătoarea Căii, așezată în biserica românească din Copenhaga, fiind apoi purtată în procesiune în afara lăcașului de închinare.

Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a spus:

Prin această procesiune cu icoanele împărtașim harul, lumina și frumusețea Ortodoxiei pe aceste meleaguri. Dăm astfel o mărturie de Ortodoxie celor cu care conviețuim în această lume secularizată, în această lume iconoclastă și idolatră, în acestă lume care a uitat chipul lui Dumnezeu și care, prin urmare, uită chipul adevărat și firea adevărată a omului. Prin cinstirea icoanelor, iată, suntem legați de lumea cea nevăzută pe care o mărturisim în Crez, deoarece icoana este o fereastră spre un alt univers, spre lumea cea nevăzută de care aparținem cu adevărat. Necinstirea icoanelor înseamnă orbire duhovnicească, inseamnă o dezicere și o negare a lumii nevăzute, a Împarăției harului

a mai spus ierarhul ortodox român al Europei de Nord.

***

Conferinţa pr. GHEORGHE HOLBEA – „Icoana ortodoxă – de la imagine la chipul slavei divine” – 25.02.2018, la Biserica Șerban Vodă:

 

PROCESIUNEA ICOANELOR, “LUMINA ORTODOXIEI” – mărturisirea credinței în frig și ninsoare în Capitală (VIDEO)

Documentar despre icoana bizantina VS. agresiunea imaginii bestializate/ LIBERTATEA DE “A AVEA TIMP” SA SI TRAIM, IN AFARA DELIRULUI LUMII…

PASTORALA DE INVIERE (2017) a IPS ANDREI – avertisment cu privire la ROBIA IMAGINII

“DISTRACTIA CARE OMOARA” – traducerea unei carti profetice/ Interviu cu profesorul american Read Schuchart. DE CE NU SUNT TEHNOLOGIILE NEUTRE? SE POATE FOLOSI BISERICA DE NOILE TEHNOLOGII ALE COMUNICARII?/ Studiu despre FACEBOOK: majoritatea celor care posteaza stiri sau le comenteaza pe retea o fac fara a le citi!

FARD – un film interpretat in cheie duhovniceasca: CAPTIVITATEA VIRTUALA IN CARE VOR SA NE INCHIDA STAPANII LUMII NOI

DUMINICA ORTODOXIEI, BIRUINTA ICOANELOR. Jean-Claude Larchet ne explica ce este icoana si care este rolul ei: ICONARUL SI ARTISTUL

DE CE ICOANA NU E IDOL SI DE CE NE INCHINAM LA ICOANE?/ Sensul duhovnicesc al Duminicii Ortodoxiei: “Frumosul liturgic in absenţa rigorii dogmatice esueaza in sentimentalism siropos”/ INTERVIU CU IPS IUSTINIAN despre POST (video)

ORTODOXIA – CREDINTA MANTUITOARE, BISERICA INTEMEIATA DE HRISTOS. De ce icoana NU este “chip cioplit” si in ce fel o cinstim? SFANTUL SINOD NE INDEAMNA SA SUSTINEM “familia creştină tradiţională” si “identitatea noastră spirituală românească”

CONVERTIREA UNUI PROTESTANT LA ORTODOXIE PRINTR-O ICOANA. Calvin si intemeierea biblica a icoanelor

ELENA MURARIU, Sfanta Cruce si rugaciunea prin icoana (VIDEO). Fotografii de la vernisajul expozitiei “INALTAREA SARPELUI DE ARAMA” de la Libraria Bizantina, cu participarea parintelui STARET AL MANASTIRII LUPSA

Predicile Sfantului Luca al Crimeei la Duminica Ortodoxiei despre ERETICI, SCHISMATICI si ICONOCLASMUL DE IERI SI DE AZI


Categorii

1. DIVERSE, Pagini Ortodoxe, Parintele Holbea, PS Macarie Dragoi, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “MĂRTURIE DE ORTODOXIE ÎN LUMEA SECULARIZATĂ ȘI IDOLATRĂ – Procesiune în Danemarca a Părintelui Episcop Macarie cu Icoana Maicii Domnului “Arătătoarea Căii” (FOTO, VIDEO)/ Părintele GHEORGHE HOLBEA – CONFERINȚĂ despre ICOANA ORTODOXĂ vs. IMAGINEA MEDIATICĂ, FANTASMELE LUMII VIRTUALE și FALSA ICONOGRAFIE OCCIDENTALĂ (video)

 1. Cata bucurie si curaj dau aceste fapte…!

  Alte marturii vii… merita fiecare clipa…

  https://www.youtube.com/watch?v=ivEq85ufCZ4

  Chiar si:

  http://youtube.com/watch?v=SBlZXZXU5ew

 2. Pingback: PASTORALA SFANTULUI SINOD din Duminica Ortodoxiei AVERTIZEAZA SEVER asupra pericolelor aduse de "ERA VIDEOCRATIEI" si asupra patimilor din sfera NARCISISMULUI si (AUTO)IDOLATRIEI induse de RETELELE DE SOCIALIZARE: "Suntem captivi, fără ni
 3. Pingback: “CU MÂNTUIREA NU NE PUTEM JUCA! Nu putem arde tămâie şi la idoli, şi la sfinți”. PS MACARIE DRĂGOI – adevăruri dureroase despre ORTODOXIA ÎN LUMEA IDOLATRĂ DE ASTĂZI: “Nu am ajuns noi să trăim în vremuri în care raț
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare