UPDATE: Mitropolia Chisinaului ii ameninta cu EXCOMUNICAREA pe politicienii care AU VOTAT LEGEA PRO-HOMOSEXUALITATE/ IPS Pimen il sustine pe deputatul care a afirmat ca “nu va vota transformarea Romaniei in Sodoma”

21-06-2013 2 minute Sublinieri

legea antidiscriminare

UPDATE:

 • In Profunzime:

S-a imbunat Sinodul? Politicienii sunt atentionati si nu excomunicati

S-a imbunat Sinodul? La doar cateva ore dupa ce au publicat decizia Sinodului, pe site-ul Mitropoliei a aparut o dezmintire.

Cu toate ca in comunicatul plasat de dimineata scrie negru pe alb ca biserica ii va lipsi pe guvernanti la Sfanta Taina a Impartasaniei, la cateva ore Mitropolia vine cu o dezmintire prin care comunica urmatoarele:

“Ținem sa precizam ca membrii Sinodului doar ATENȚIONEAZA putrea de varf a tarii asupra masurilor canonice care ar putea fi luate ulterior si nici de cum NU A LUAT o hotarare de excomunicare a cuiva din sanul Bisericii Ortodoxe”, se arat in comunicat.

Vezi declaratia initiala:

Ghimpu indignat de decizia sinodului: Seful meu este Dumnezeu!

Strelet: Decizia sinodului, politizata. Daca un preot o sa refuze sa ma impartaseasca o sa discut cu el personal

Voronin sustine sinodul: Accesul politicienilor in biserici sa fie interzis

Biserica a interzis accesul guvernanţilor la Sfânta Împărtăşanie. Decizia a fost luată joi, în cadrul şedinţei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, şi vine în contextul dezacordului faţă de votarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii de şanse, care îi vizează în special pe homosexuali.

Sinodul a adoptat o declaraţie, adrestă conducerii statului, prin care comunică următoarele:

„La o lună de la ultima adresare a Sfântului Sinod către guvernare pentru a revizui cel puţin Legea Antidiscriminării, constatăm cu desăvârşire că glasul instituţiei care se bucură de cea mai înaltă încredere în societate, adică al Bisericii, a fost vădit ignorat”.

„Luând prin jurământ datoria de a sta la strajă şi de a ne opune cu orice preţ răspândirii păcatului, situaţia ne cere astăzi să alegem între veşnicul Hristos şi vremelnica guvernare cu toată legislaţia sa anticreştină. Desigur că noi alegem a prima cale. Această raţiune a lucrurilor ne face să ne declarăm oponenţi şi să ne depărtăm deschis de cei care prigonesc făţiş Biserica lui Hristos şi să apelăm la scopuri strict terapeutice – la tradiţia canonică a excomunicării lor din Biserică până la îndreptare. Acest fapt îi va lipsi dintru început pe guvernanţi de accesul la Sfânta Taină a Împărtăşaniei, ca mai apoi, în dependenţă de pocăinţă, să fie primiţi, sau respinşi definitiv, de la oricare slujire bisericească”, se arată în declaraţia Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Potrivit Moldova.org, Legea egalităţilor de şanse a fost adoptată de Parlament pe 25 mai 2012.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, îl felicită pentru “poziţia sa de demnitate cetăţenească şi creştinească” pe liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care declara că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care “confundă funduleţul cu fericirea”.

Într-o scrisoare oficială transmisă preşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, IPS Pimen îi mulţumeşte acestuia şi îl felicită pentru poziţia pe care a avut-o, “de demnitate cetăţenească şi creştinească” în ceea ce priveşte problema celor care vor să pună sub autoritatea Constituţiei “păcatul sodomiei”.

În scrisoarea adresată deputatului PNL, IPS Pimen arată că, mai mult, căsătoria unui bărbat cu un alt bărbat “distruge nucleul societăţii, care este familia creştină”.

“Rugăm pe Bunul Dumnezeu să lumineze minţile celor care ne conduc, împiedicând pericolul ca România să se numească şi Sodoma”, mai spune Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în scrisoarea adresată deputatului PNL Alexandru Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, săptămâna trecută, că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care “confundă funduleţul cu fericirea” şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma şi îi roagă “pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă”. […]

142734


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, IPS Pimen, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “UPDATE: Mitropolia Chisinaului ii ameninta cu EXCOMUNICAREA pe politicienii care AU VOTAT LEGEA PRO-HOMOSEXUALITATE/ IPS Pimen il sustine pe deputatul care a afirmat ca “nu va vota transformarea Romaniei in Sodoma”

 1. S-a imbunat Sinodul? La doar cateva ore dupa ce au publicat decizia Sinodului, pe site-ul Mitropoliei a aparut o dezmintire.

  Cu toate ca in comunicatul plasat de dimineata scrie negru pe alb ca biserica ii va lipsi pe guvernanti la Sfanta Taina a Impartasaniei, la cateva ore Mitropolia vine cu o dezmintire prin care comunica urmatoarele: “Ținem sa precizam ca membrii Sinodului doar ATENȚIONEAZA putrea de varf a tarii asupra masurilor canonice care ar putea fi luate ulterior si nici de cum NU A LUAT o hotarare de excomunicare a cuiva din sanul Bisericii Orotodoxe”, se arat in comunicat.

  http://inprofunzime.md/stiri/politic/s-a-imbunat-sinodul-politicienii-sunt-atentionati-si-nu-excomunicati—142734.html

 2. Oare cine-i santajeaza!?

 3. @Decizia sinodului este una politizata. Daca un preot o sa refuze sa ma impartaseasca o sa discut cu el personal”

  Un politician ca acesta n-ar mai trebui impartasit deloc chiar daca n-ar avea alte pacate. Si asta pana ce invata sa se supuna smerit duhovnicului indiferent ce hotaraste acesta! Numai duhovnicul are voie sa hotarasca cand si daca este pregatit sa primeasca pe Hristos. Nu penitentul hotaraste ca este extraordinar de vrednic si e abuz sa i se desconsidere aceasta “vrednicie”!

  Un om ca acesta, daca se impartaseste, este sigur osandit de Hristos pentru impertinenta si mandrie!

  In alta ordine de idei, tot politicianul care a votat pozitiv amendamentul pro nediscriminare “orientare sexuala”, si contra familie definita clar de la noi din tara intra la aceleasi canoane, si nu au sanse sa se mantuiasca fara pocainta pe masura. Si orice preot indrazneste sa-i impartaseasca fara pocainta si canon greu (ca si cum ar fi savarsit ei insisi pacatul sodomiei, sau mai greu, ca e mai grav sa puna legi spre smintirea si nenorocirea tuturor tinerilor tarii), acel preot va fi foarte aspru cercetat de Hristos!

  Daca reusesc astfel de nenorociti sa santajeze oameni, pe Hristos nu-L pot santaja! Pacat de preotii si mitropolitii aceia care se lasa santajati….

 4. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
 5. Pingback: ORTODOXIA TINERILOR despre derapajul rusinos al ZIARULUI LUMINA: evocare slugarnic-laudativa a unui DOCUMENT EUROPEAN ce ar “apara libertatea religioasa”, INTERZICAND INSA “DISCRIMINAREA” HOMOSEXUALILOR! - Recomandari
 6. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INGRADESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE A BISERICII. Analiza importanta pe marginea textului european aplaudat de PATRIARHIE - Recomandari
 7. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi: CRONICA VIZITEI PATRIARHULUI KIRILL IN MOLDOVA. Cum s-a rugat patriarhul Rusiei cu “AFURISITII” conducatori [VIDEO] - Recomandari
 8. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” | Cuvântul Ortod
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare