MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: “Marturisirea” umple un mare gol al Bisericii

16-09-2009 47 secunde Sublinieri

serafim.jpg

15.09.2009

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU –

SCRISOAREA PRIN CARE SEMNEAZĂ „MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ  ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”

Sursa: „Theodromia”, aprilie-iunie 2009, pag. 208

SFÂNTA MITROPOLIE DE PIREU

Nr. Prot. 626

În Pireu, 18 mai 2009

Către Comisia Redacţională a „Sinaxei Clericilor şi Monahilor Ortodocşi”

T. Θ. 1602-541 24 Tesalonic

Preacuvioşilor şi preaînvăţaţilor fraţi,

Plin de iubire frăţească vin prin prezenta pentru a Vă retrimite Vouă „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului”, ce a fost trimisă mie de către Voi pentru a fi semnată de nimicnicia mea, felicitându-Vă din adâncul sufletului, pentru această deosebită iniţiativă a Voastră, care umple un mare gol al Bisericii care este păstorită spre pâlnia contemporană a sincretismului şi a incertitudinii lucrurilor. Vă informez că prin a noastră Enciclică-Semnal a fost trimis deja acest foarte important text de trezire şi de pregătire duhovnicească către Sfântul Cler al Sfintei Mitropolii de Pireu care slujeşte Biserica, cu îndemnul ca fiecare din păstorii Bisericii să-şi ia (în serios) sfintele responsabilităţi faţă de Dumnezeu şi de turma încredinţată, semnând „Mărturisirea de credinţă” împotriva ecumenismului celui cu nume rău famat.

Îmbrăţişându-Vă în Hristos cel Înviat, închei cu deplin respect şi iubire frăţească.

Mitropolitul Serafim de Pireu.

(traducere din neogreacă de ieromonahul Fotie; sursa:

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_5506.html)

the_ark.jpg

Legaturi:


Categorii

Ecumenism, Mitropolitul Serafim de Pireu, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: “Marturisirea” umple un mare gol al Bisericii

 1. HRISTOS A INVIAT SI MORTII NU NE-A DAT! Salutam cu evlavie si metanii pe iubitorul de Dumnezeu, Mitropolitul SERAFIM de Pireu, impartasindu-i intrutotul credinta si bunacuvantare.Rugandu-ne IMPARATULUI CERESC,CU OSARDIE, SA FIM ACOPERITI DE SAGETILE OTRAVITOARE ALE CELOR POTRIVNICI NOUA SI BISERICII MANTUITOARE A LUI HRISTOS BIRUITORUL, luminand capetele celor tulburati de inselari viclene, spre Slava Lui Dumnezeu si Pace Bisericii noastre in DOMNUL CEL NESCHIMBATOR!Amin!

 2. Cu plecaciune si multa admiratie, recunosc sfintii de maine, MARTURISITORII de azi, ai credintei noastre INTAISTATOARE,CURATA,NEAMESTECATA IN INTERESE, ASA CUM A FOST MOSTENITA DE LA HRISTOS BIRUITORUL prin Sfintii Apostoli, si pastrata de binecredinciosii crestini ortodocsi, prin jertfa vietii lor si inteleapta cugetare.O astfel de recunoastere o pretuiesc si in Preacuviosul Mitropolit SERAFIM DE PIREU, caruia de asemeni, ii fac plecaciune la pamant,urandu-i sanatate si viata indelungata cu buna lucrare biruitoare asupra celor ce au incoltit ORTODOXIA, prin, chiar ,,capii”ei.DUMNEZEU SA NE DEA LUPTA CEA BUNA SA O AVEM, vrajmasii sa-i risipim si in PACE sa traim! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururi in vecii vecilor liberi ortodocsi sa fim!Amin!

 3. Un foarte bun exemplu de urmat pentru toti mai marii ierarhii de pe toate meleagurile ortodoxe, inclusiv Romania, o tara ortodoxa prin excelenta.Doamne ajuta!

 4. Atunci cand a aparut marturisirea de credinta,i-am dat-o socrului meu la Focsani in mai multe exemplare,cu rugamintea de a o da preotilor pe care ii cunoaste(si nu sunt putini).
  Si acum are acele exemplare,pt.ca nu a avut cui sa le dea.
  La Focsani daca sunt 1 la 100 impotriva ecumenismului,iar cei care ar fi anti-ecumenism,tare mi-e teama ca marturisesc formal.

 5. Intr-adevar, traim niste vremuri groaznice, niste vremuri cum nu au mai fost niciodata in istoria crestinatatii, in istoria omenirii! Un timp al nestatorniciei aproape depline!
  Si in masura in care dorim sa ramanem credinciosi Ortodoxiei adevarate, multe indatoriri ne stau pe umeri. Trebuie, dupa cum ne povatuieste Episcopul Ignatie, sa evitam si sa ne pazim de apostazia care creste atat de grabnic in lume. Trebuie sa ne aparam de duhul stricacios al acestor vremuri, pentru a-i evita inrudirea.
  (Din scrierile Arhiepiscopului Averchie Tausev)

 6. Pingback: Război întru Cuvânt » Marturisirea hotarata, totala, dar si plina de discernamant a VLADICAI SERAFIM DE PIREU, sustinut de multi arhierei: ”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”, “MARELE ARHITECT AL MASONERIEI ESTE LUCIFER”
 7. Pingback: ANTIHRISTUL ESTE "MESIA" ASTEPTAT ASTAZI DE EVREI - marturiseste in fata unui rabin Mitropolitul Serafim de Pireu. Ce este si ce rol are CABALA?
 8. Pingback: IPS Serafim de Pireu, omilie la Duminica Ortodoxiei (I): ECUMENISMUL – PANEREZIE SI MISCARE SIONISTA PENTRU O RELIGIE UNIVERSALA. Papismul nu este Biserica! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: MESAJ AL MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI: "Chemarea crestinilor-ortodocsi este sa-si pazeasca inima lor smerita si in discernamant" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare