OAMENII LUI SOROS STRANG RANDURILE: Nicusor Dan (USR) vrea sa defileze mai departe cu CIOLOS, GHINEA si toti tehnocratii “in civil”/ SORIN DUMITRESCU: “Grupările Soros AU IMPLEMENTAT VALORI STRAINE, AU DISTRUS ROMÂNIA şi au acaparat instituţiile. Suntem într-un PROCES DE DEZINTEGRARE PROFESIONISTĂ” (VIDEO)

22-08-2016 4 minute Sublinieri

dacian-ciolos_-nicusor-dan

Liderul USR Nicuşor Dan a declarat că, după alegeri, formaţiunea va propune un premier tehnocrat, actualul prim-ministru fiind o variantă, şi a adăugat că USR caută oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu şi Cristian Ghinea, însă nu au existat discuţii politice, ci pe chestiuni profesionale, transmite MEDIAFAX.

“Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

În context, Dan a mai spus că membrii actualului guvern au uşile deschise pentru a se înscrie în partid, însă nu au numele pe liste garantate, ci vor trebui validate candidaturile în partid. Duminică a avut loc primul congres al USR, la care au fuzionat Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea şi la care s-a discutat despre extinderea în teritoriu.

Integrarea în Uniunea Europeană este în realitate o dezintegrare urmărită, profesionistă, a valorilor; suntem o colonie în care nu se mai vede om de cetățean, a spus academicianul român Sorin Dumitrescu.

BUCUREŞTI, 18 Apr — Sputnik. Este inadmisibilă direcția pe care o are tara noastră, a avertizat academicianul român Sorin Dumitrescu într-un dialog purtat cu jurnalistul Iurie Roşca din Republica Moldova.

Întrebat cum se simte România din cadrul Uniunii Europene, cunoscutul pictor şi iconar Sorin Dumitrescu a tranşat problema fără ocolişuri: „România este dezintegrată complet, nu mai există valori. Suntem o colonie pe zi ce trece”.

“Vreți vești de unde ne-am dezintegrat. Că aparent e integrare, dar în realitate e dezintegrare deoarece suntem o colonie pe zi ce trece. Cred că Ştefan cel Mare al dumneavoastră din centru se întoarce în mormânt de mânie, şi toţi ceilalţi”, a spus academicianul Sorin Dumitrescu.

El a afirmat că este inacceptabilă direcţia pe care o are în momentul de faţă România. Suntem într-un proces de dezintegrare urmarită, profesionistă, a sistemului de valori. În România nu se mai vede om de catăţean, toţi sunt risipiţi pe toate direcţiile, iar pentru cultură este ceva de netrăit, a punctat Sorin Dumitrescu.

Pericolul major este că românii s-au predat de bună voie în faţa noului năvălitor, spre deosebire de atitudinea faţă de invadatorii din trecut.

“Greşeala după părerea mea, eu n-am spus că noi nu avem hibe, dar greşeala mare este a năvălitorului. Năvălitorul este Occidentul, de care spre deosebire de mongoli şi alte neamuri agresive, noi ne-am bucurat în 1989”, a menţionat academicianul.

Sorin Dumitrescu a precizat că invadatorul nu are nevoie de valorile noastre şi ne-a impus valori străine. Grupările Soros, apărute imediat după 1989 cu puternică susţinere financiară, au distrus România şi au acaparat instituţiile, a subliniat pictorul Sorin Dumitrescu.

george-soros-ocupati-romania

Legaturi:

***

 


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “OAMENII LUI SOROS STRANG RANDURILE: Nicusor Dan (USR) vrea sa defileze mai departe cu CIOLOS, GHINEA si toti tehnocratii “in civil”/ SORIN DUMITRESCU: “Grupările Soros AU IMPLEMENTAT VALORI STRAINE, AU DISTRUS ROMÂNIA şi au acaparat instituţiile. Suntem într-un PROCES DE DEZINTEGRARE PROFESIONISTĂ” (VIDEO)

 1. ”Gruparile soros au distus Romania”.Toata lumea stie acest lucru si totusi…….Sa inteleg ca lucrare sorosiana trebuie privita ca o fatalitate?.

 2. http://www.zf.ro/opinii/papagalii-vorbareti-ai-absorbtiei-15596520

  Iată ce scrie încă din prima pagină raportul: “Rata de absorbţie curentă este de 76,69% din alocarea 2007 – 2013. Guvernul Cioloş a reluat a preluat în noiembrie 2015 situaţia la 58%”.

  Iar documentul care însoţeşte raportul insistă: „Rata de absorbţie curentă a fondurilor avute la dispoziţie de România în exerciţiul bugetar european 2007 – 2013 a crescut la 76,69%, faţă de 58,67% în noiembrie 2015 şi 66,21% la preluarea mandatului.”

  De ce sunt aceste fraze cuminţi mici erezii? Pentru că guvernul Cioloş are puţine de-a face cu exerciţiul financiar 2007 – 2013, iar ministrul de resort chiar nu are nici în clin nici mânecă cu acesta în sensul că nu mai poate, prin natura structurii plăţilor, să influenţeze în vreun fel rata de absorbţie. De ce „raportează” atunci dl Ghinea creşterea ratei de absorbţie de la „66,21% la preluarea mandatului” la 76,69% în prezent? Cele 10 procente rata de absorbţie în 100 de zile ale ministrului înseamnă 2 miliarde de euro din alocarea totală de 19 miliarde de euro fonduri structurale în exerciţiul 2007 – 2013. Are Cristian Ghinea vreun merit în asta? Nici unul! Pentru că banii intraţi în ţară (la buget sau în conturi private) sunt decontări ale cheltuielilor efectuate în trecut, iar bariera pentru astfel de cheltuieli a căzut la 31 decembrie 2015 când dl Ghinea nici nu visa să fie ministru. De ce face atunci el astfel de raportări? De sanchi, ar fi cel mai bun raspuns, dacă acesta ar fi un raspuns.

  De fapt, guvernul tehnocratic abordează pur politic o problemă strict tehnică. Cel puţin pentru exerciţiul financiar 2007- 2013 cortina a căzut, cum spuneam, la 31 decembrie, finalul exerciţiului financiar. Într-o lună de mandat, o lună de iarnă (decembrie), guvernul Cioloş nu avea cum să facă lucrări care să fie decontate în acest an astfel încât să contribuie la creşterea ratei de absorbţie, cum se laudă, de la 58% în noiembrie la aproape 77% azi. Un lucru bun a făcut guvernul Cioloş: a plătit, în decembrie, din buget, 15 miliarde de lei pentru investiţii făcute, în principal investiţii în care sunt implicate fonduri UE. (ZF a cerut ministerului de resort în luna ianuarie o listă cu aceste investiţii, dar nu a primit răspunsul nici astăzi). Achitarea obligaţiilor în decembrie este însă o practică veche a Ministerului Finanţelor; orice guvern s-ar fi aflat la Palatul Victoria ar fi procedat întocmai precum guvernul Cioloş în aceasta privinţă (e un fel de a ţine sub control deficitul, practică pe care nu o comentâm acum). Rezultă cu claritate că banii intraţi în ţară de la UE, în mandatul guvernului Cioloş, sunt sume decontate în urma lucrărilor efectuate în guvernele anterioare. (Nu comentam nici faptul că cele 77% absorbţie, departe de a fi o laudă, înseamnă, practic, o pierdere de 5 miliarde de euro, în condiţiile în care la finalul anului trecut, jumătate din ţările UE aveau o rată de absorbţie de 99% – prefinanţări şi rambursări).

  Este explicabil într-un anume fel, reacţia guvernului în exerciţiu. Este atacat din toate părţile. I se reproşează greşeli pe care nu le-a făcut şi se apără cu realizări care nu-i aparţin. Spre pildă, dacă acum stăm foarte prost la capitolul pregătire pentru exerciţiul financiar 2014-2020, asta se întâmplă 100% din cauza întârzierilor înregistrate în timpul guvernului Ponta. Actualul guvern nu are nicio vină în ciuda a ceea ce susţin parlamentarii PSD în frunte cu şeful partidului Liviu Dragnea.

  Dar reacţia guvernului tehnocratic, de tipul celei mai sus descrise este una politică. Dl Ghinea a admis, de altminteri, într-un interviu la Digi 24 că ar putea intra în lupta electorală cu voie de la şeful Cioloş (căci “suntem o echipă”).

  Cum, necum, nu este de bun augur faptul că guvernul prin miniştrii săi ne îndreaptă spre piste false. Nu acesta este rostul unui guvern responsabil. Un guvern respectabil nu-şi umflă penele precum papagalii.

 3. Sorin Dumitrescu:

  În fine, am lăsat dinadins la urmă dezastrul, aflat în plină desfăşurare, al colonizării în act a culturii identitare a României. În aceste zile, vînzătorii de pămînt românesc, veritabili vînzători de ţară, sînt dublaţi de intelectualii vînzători şi ei de valori, adevăraţi uzurpatori ai axiologiei identitare. În ordine spirituală, colonizarea axiologică se execută într-ascuns, la adăpostul vacarmului politic ,generat de scenariul public al pedepsirii corupţilor. Ca urmare, colonizatorul poate umbla liniştit la tabloul de siguranţe ale sistemului de valori identitare, fără ca cineva să observe. „Grupurile Soroş” din România au fost special instruite şi finanţate pentru a numi şi implementa în posturile de conducere ale principalelor instituţii responsabile cu orientarea culturii spirituale, de persoane şi simpatizanţi, devotaţi „cauzei Soroş”!

  MNAC, MŢR, ICR-urile, Uniunile de creaţie, Ministerul Culturii, ca să nu pomenim decît o mică parte, au devenit, peste noapte, adevărate centre de colonizare abuzivă, încît puţin lipseşte ca în curînd să ne trezim chiar şi cu un „Patriarh Soroş”! Pentru naţiunea română fenomenul colonizării reprezintă astăzi un „secret al lui Polichinelle”! Am putut asista de curînd la mazilirea şanselor electorale a unuia din liderii politici proeminenţi, operată, în timp record, doar de zarva cîtorva fundaţii fidele „cauzei Soroş! „Lumea a tăcut şi tace mîlc! Mi-ar fi greu să cred că acest mizerabil asalt ideologic colonizator, ar fi rămas necunoscut actualei conduceri AR. Atunci de ce se tace? Rolul excelentisim statal, conferit illo tempore de ctitorii AR, o obligă să i-a urgent atitudine publică. Altminteri riscăm să ne trezim împresuraţi cu modificări care, treptat vor reuşii să facă din AR o instituţie dezamorsată axiologic şi identitar, de nerecunoscut. Să nu fie!

  Profit de împrejurare, pentru a cere respectuos Academiei Române, plenului şi actualei conduceri, să-şi exercite grabnic nobilele atribuţii pentru care a fost creată.

  http://convorbiri-literare.ro/?p=6577

 4. Pingback: SOROSLEAKS. Editorialista Jerusalem Post despre CAMPANIA LUI SOROS DE CREARE A UNUI HAOS GLOBAL | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: SORIN DUMITRESCU – apel curajos si vehement catre ACADEMIA ROMÂNĂ pentru apararea de asaltul dizolvant al GRUPARILOR SOROS: “Vînzătorii de pămînt românesc, veritabili vînzători de ţară, sînt dublaţi de INTELECTUALII VÎNZĂTORI DE
 6. @carmen
  USR tocmai s-a descalificat punand pe lista electorala un asemenea personaj!
  Romanii voteaza persoane, preferabil personalitati, nu personaje de telenovele.

 7. Tudor Chirila canta aceasi partitura ca si Clotilda: vrem scoli si spitale, nu catedrale!

  “le-am spus oamenilor ca nu inteleg cum in tinutul bisericilor de lemn a fost posibila initierea unei constructii grotesti cum este Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare. Le-am spus oamenilor ca este o perspectiva urata cand intri in oras si le-am mai spus ca s-ar fi putut investi banii mai intelept, intr-un spital sau in scoli, pentru ca, slava Domnului, Maramuresul are multele si superbele lui biserici de lemn.”
  http://huff.ro/vedete/opinia-lui-tudor-chirila-despre-piesa-despre-smerenie-a-trupei-taxi-69379

  Mihai Morar, scrisoare deschisă către Tudor Chirilă în scandalul Catedralei Neamului: “Mi-ar părea rău să trăiască în totală necunoștiință a unor date esențiale”
  http://spynews.ro/monden/mihai-morar-scrisoare-deschisa-catre-tudor-chirila-in-scandalul-catedralei-neamului-miar-parea-rau-sa-traiasca-in-totala-necunotiina-a-unor-date-eseniale-100137.html

  Chirila si Clotilda au acelasi maestru “spiritual”:

  ”Imparțialul” Tudor Chirilă face politică: Cheamă lumea să semneze pentru USR. ”Nu mă plătește Soroș”. Dar cine?
  http://www.napocanews.ro/2016/10/impartialul-tudor-chirila-face-politica-cheama-lumea-sa-semneze-pentru-usr-nu-ma-plateste-soros-dar-cine.html

 8. Pingback: EXPERIMENTUL ANTIPOLITIC CIOLOȘ CONTINUA, RESAPAT PENTRU ALEGERI. ”Tehnocratul” manevrat de aceleasi SERVICII SECRETE si penibila sa ”PLATFORMA” pentru România | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: “Cioloșenia pământului” sau cum se fabrica in laboratoarele anti-românesti CIOLOȘOLATRIA – cel mai recent si mai strident EXPERIMENT (ANTI)POLITIC de “zeificare” a ZERO-ului absolut si de PROSTIRE IN FATA A ROMÂNILOR.
 10. Pingback: RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei |
 11. Pingback: GEORGE SOROS la emisiunea 60 minutes (CBS) in 1998. Patronul “SOCIETATII CIVILE” de pretutindeni prezinta un PROFIL clar de SOCIOPAT | Cuvântul Ortodox
 12. Ponta: ”România nu e ruptă, e distrusă. E mult mai grav. Suntem ca în 1940. Nu mai avem niciun vecin prieten. Turcia nu mai colaborează cu NATO, Bulgaria și-a ales un președinte care are opinii total diferite de ale lui Iohannis, Ungaria are relații bune cu Rusia, Moldova e cea mai mare pierdere. Ca țară suntem total defazați. Avem cei mai slabi conducători.”
  “Nu cred că pentru PNL se vor fura voturi, ci pentru partidul sistemului. Sistemul și-a făcut un partid. Ca să știe toată lumea mă refer la USR.”
  http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-arunca-romania-in-aer-declara-iile-facute-la-tv-i-care-vor-provoca-un-cutremur_1164539.html

 13. Pingback: Go, Ciolo(s), Go!… – PSD CASTIGA ALEGERILE cu aproape 50%, “Martorii lui Ciolos” repudiati de “REVANSA” TACUTA A “TELEORMANULUI”. Semnificatia VOTULUI ZDROBITOR de “inrosire” a tarii: INFRANGEREA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare