“DOSARELE” OLIGARHILOR RUSI CARE AU DISTRUS INDUSTRII ROMANESTI ESENTIALE cu sprijinul unor politicieni de varf de la noi si al serviciilor secrete… (VIDEO)

1-06-2013 7 minute Sublinieri

Vedeti si:

***

 • Realitatea TV:

DOSAR DE POLITICIAN: Politicienii din dosarul ALRO

Colegul meu jurnalist Rareş Bogdan era curios zilele trecute să ştie care sunt interesele Rusiei în România. Rareş era îngrijorat după ce mai mulţi binevoitori se arătau revoltaţi că aici la rubrica “Dosar de Politician” am avut curajul să punem în discuţie rolul pe care îl joacă fostul general NATO Wesley Clark şi fostul ambasador Mark Gitenstein în deciziile economice care se iau în România. În special în zona resurselor naturale şi a energiei.

Ieri, postul de televiziune Realitatea era vândut ruşilor. Astăzi, pentru a satisface curiozitatea tuturor, vom discuta despre politicienii români care, împreună cu oligarhii de la Moscova, au distrus industria metalurgică şi cea a aluminiului din România. Două tunuri care au pulverizat practic industria românească. Dosarele Mechel şi ALRO Slatina sunt din acest punct de vedere două mari pete negre pe obrazul serviciilor noastre de informaţii.

alro-pozaVom luă cazul ALRO Slatina. România deţinea până în 1998 o industrie de aluminiu integrată. Aveam o fabrică la Oradea unde se producea alumină tubulară, printre singurele locuri din lume. Alumina se producea din cărbune autohton şi apoi era transformată în aluminiu. Alte fabrici care preluau producţia de la Oradea erau ALRO şi ALPROM din Slatina, precum şi ALUM Tulcea. Pe durata a 4 ani, între 1998 şi 2002, toate fabricile din domeniul aluminiului au fost cumpărate de oligarhi de la Moscova, într-o operaţiune strategică de îngenunchere economică a României. Aşa numiţii oligarhi ruşi au pus mâna pe toată industria de aluminiu. Tranzacţiile s-au făcut în majoritatea lor în timpul guvernului Adrian Năstase şi au fost semnate de fostul şef al Autorităţii Privatizării Statului, Ovidiu Muşetescu. Din păcate, Muşetescu a încetat din viaţa şi nu mai poate să ne povestească cum a ajuns România să cedeze industrii întregi fraţilor de la răsărit. Este greu de crezut că deciziile lui Musetescu au fost luate fără acordul premierului Năstase.

chigirinski-and-mashitski-at-hanukahPatronul grupului ALRO Slatina este acum oligarhul Vitali Machitski. El are dublă cetăţenie: rusă şi israeliană. El a cumpărat la pachet şi companiile ALUM şi ALPROM şi le-a contopit în interiorul ALRO. Fabrica de alumină de la Oradea a fost privatizată din 1998 de către oligarhii Roman Abramovici şi Oleg Deripaska, ultimul este cel mai bogat oligarh rus şi apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. După numai 3 ani, Deripaska a închis fabrică de la Oradea pe motiv că nu mai este profitabilă. Practic, după închiderea fabricii orădene de alumină, ţara noastră a ieşit de pe piaţa aluminiului – ruşii şi-au păstrat însă făbricile de pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice.

Într-un document oficial de la un tribunal comercial din Londra se află secretele privatizării ALRO. Documentul a fost publicat de jurnaliştii de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigaţii dar nu a fost preluat de presa centrală. Oligarhul Vitali Machitski a pus la cale preluarea ALRO alături de Alexander Krasner, unul dintre oamenii de încredere ai omului de afaceri american Mark Rich, acuzat că a fost implicat în privatizările dubioase din Rusia imediat după 90. Rich a fost condamnat la închisoare în Statele Unite pentru fraudă, a finanţat campania electorală a lui Bill Clinton, care l-a şi salvat de la puşcărie, Mark Rich fiind graţiat de preşedintele american. În numeoase articole de presă internaţională numele americanului apare asociat cu mafia rusă.

Oligarhul Machitski a cumpărat iniţial pachete de acţiuni ALRO de la persoane fizice prin intermediul unei companii înfiinţate în Statele Unite. Apoi au urmat întâlniri cu politicieni români la Bucureşti şi cu directorul ALRO de la acea vreme Gheorghe Dobra, care teoretic reprezenta interesele statului român. După ce au cumpărat circa 40 la sută din acţiuni de pe piaţa liberă ruşii au reuşit să obţină din partea Autorităţii de Privatizarea a Participaţiilor Statului condusă de Muşetescu o derogare importantă: aceea ca statul român care deţine aproape 60 la sută din acţiuni nu mai putea lua nicio decizie în Consiliul de Administraţie al ALRO fără acordul ruşilor. În 2002 Muşetescu, fără să facă licitaţie, a mai cedat 10 la sută din acţiuni iar ruşii au devenit majoritari. Toate tranzacţiile grupului condus de oligarhul Machitski au fost legalizate şi supervizate în România de casa de avocatură Zamfirescu, Racoţi-Predoiu. Adică de cabinetul de avocatură al fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi al socrului acestuia influentul avocat Cătălin Zamfirescu. Persoana desemnată în tranzacţiile ALRO a fost avocată Ioana Racoţi, ea apare inclusiv ca acţionar minoritar al companiei, ceea ce indică o relaţie specială între avocaţii români şi ruşii de la ALRO. Cătălin Zamfirescu, şeful casei de avocatură are relaţii extrem de apropiate cu Valeriu Stoica, fost ministru şi el al Justiţiei. Stoica, la rândul lui, este apropiat al lui Theodor Stolojan, cel care l-a pus preşedinte al PNL. În timp, cei doi vor avea grijă de afacerea ALRO …

După venirea la putere a lui Traian Băsescu, oligarhii de la ALRO au fost implicaţi în cel mai mare scandal judiciar al ultimilor ani. Poate chiar unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie muşamalizate. Matchitski l-a concediat pe partenerul său Alexander Krasner, care l-a ajutat să preia ALRO, pentru că a descoperit că acesta a semnat contracte dezavantajoase de livrare de energie cu societatea Energy Holding deţinută de controversatul Bogdan Buzăianu. ALRO voia să cumpere direct energia de la compania de stat Hidroelectrica şi astfel a început o intensă activitate de lobby la nivelul consilierului prezidenţial Theodor Stolojan, dar şi prin intermediul Elenei Udrea şi a soţului ei, omul de afaceri Dorin Cocoş. Din înregistrările dosarului ALRO, clasat de procurori DIICOT, rezultă o serie de întâlniri între oamenii din jurul preşedintelui Traian Băsescu şi reprezentanţii ALRO. În final, ruşii au obţinut energia ieftină de care aveau nevoie, iar preşedintele pro-american Traian Băsescu a ieşit public în apărarea companiei ruseşti ALRO. Care era chipurile spoliată de băieţii deştepţi de la Energy Holding. Peste toate dosarele penale de la ALRO, începând cu cele ale privatizării din anii 2000, s-a aşternut praful…

Mâine discutam despre cum a fost pusă pe butuci toată industria metalurgică a României de către ruşii de la Mechel, în complicitate cu politicienii români…

DOSAR DE POLITICIAN: Igor Zyuzin, dosarul Mechel

Continuăm astăzi episodul II al implicării politicienilor români în privatizările controversate din România făcute în favoarea oligarhilor ruşi. De la aluminiu trecem la industria metalurgică. În afaceri este ca la război. Poţi să faci o alianţă, apoi să-ţi distrugi partenerul din interior. În 2003, oligarhul rus Igor Zyuzin a demarat o amplă operaţiune de cumpărare la bucată a industriei metalurgice româneşti. După ce a cumpărat toate fabriciile competitive din România, Zyuzin le-a închis în acest an şi a dat bir cu fugiţii.

.Metalurgia românească, competitivă sau nu prea, era la un moment dat cea mai dezvoltată din Estul Europei. România deţinea importante resurse de cărbune, gaze şi minereuri. Regimul comunist a împânzit ţara cu fabrici şi uzine. Zeci de ani, combinatele metalurgice de la Câmpia Turzii, Cluj, Iaşi, Galaţi, Reşiţa sau Târgovişte au exportat produsele cu precădere în Uniunea Sovietică. Ruşii cunoşteau foarte bine industria grea românească. Începând cu anul 2000, după ce în Rusia a venit la putere Vladimir Putin, oligarhii ruşi au început expansiunea economică înspre Europa. Industria metalurgică şi cea a aluminiului aveau să fie cumpărate de ruşi la bucată, apoi îngropate.

Punctul culminant al dezastrului a fost tunul dat de grupul Mechel deţinut de oligarhul Zyuzin. Acesta a vândut acum 2 luni, 6 combinate metalurgice în care lucrau 6000 de angajaţi cu preţul de 70 de euro (!) unei companii intermediare din Cipru. Companie controlată tot de Zyuzin. Combinatele sunt tăiate la fier vechi chiar în acest moment. Statul român a negociat în genunchi contractele de privatizare iar acum asista neputincios la dezastru.

Cum s-a ajuns aici? Ca şi în cazul preluării industriei de aluminiu, operaţiunea a fost una bine gândită şi girată de la cel mai înalt nivel. igor_zyuzinOligarhul Zyuzin a preluat în 2003 de la Autoritatea pentru Privatizare a Participaţiilor Statului pachetul majoritar de acţiuni la combinatul Industria Sârmei – Câmpia Turzii, printre cele mai mari din ţară cu acest profil. În ecuaţie apare acelaşi Ovidiu Muşetescu, şeful oficiului de privatizare, care a încetat din viaţa. Muşetescu era sută la sută omul de încredere al premierului Adrian Nastase. Preţul de vânzare al combinatului de la Câmpia Turzii a fost de doar 2,5 milioane de euro, plus obligaţia de a face investiţii de circa 16 milioane de euro. În 2006, liderii de sindicat reclamau la DNA faptul că ruşii nu au respectat contractul şi nu au făcut investiţiile promise. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu acest dosar. Practic, ruşii de la Mechel au exploatat la maximum utilajele combinatului şi forţa de muncă slab plătită. Asta timp de 10 ani. După ce nu a mai fost nimic de stors şi după ce au scos profiturile din ţară prin firme offshore au simulat o vânzare mascată. Acum taie şi vând la fier vechi ce a mai rămas din fabrici pentru a umfla ultimii bani…

Aşa cum spuneam, regretatul Ovidiu Mustescu nu putea semna de capul lui contractele cu ruşii, mai ales că la privatizarea combinatului de la Câmpia Turzii a participat şi magnatul indian Lakshmi Mittal, cel care privatizase Sidex Galaţi. Indianul avea o relaţie personală cu premierul Marii Britanii, Tony Blair, cel care s-a implicat personal în privatizarea Sidex. Social democratul Adrian Năstase a primit un cadou frumos atunci când a fost invitat la Blair într-o vizita istorică la Londra. Mai departe, Lakshmi Mittal a sponsorizat generos Partidul Laburist. Cert este că ruşii de la Mechel au fost mult mai influenţi în comparaţie cu indianul şi – în timp scurt – au privatizat combinatele metalurgice de la Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. În mâna lui Zyuzin se concentrase aproape toată industria grea a României!

Chiar dacă privatizările nu mai puteau fi anulate, după schimbarea puterii în 2005, noii şefi de la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (cea care a moştenit contractele lui Muşetescu) ar fi trebuit să verifice dacă investitorii au respectat ce promiseseră. Cei de la AVAS au dormit în bocanci, iar acum 6000 de familii, care depindeau de combinatele Mechel, nu au altă soluţie decât să iasă în stradă. Nu are rost să amintim aici numele şefilor AVAS, din punctul meu de vedere vinovaţii sunt premierii României din ultimii ani…

Mai hilar este faptul că nicio instituţie a statului nu a început o investigaţie serioasă cu privire la modul în care activele în valoare de sute de milioane de euro ale celor cinci combinate au fost înstrăinate contra a 70 de euro! Un caz flagrant de subevaluare şi fraudă!!! Dacă mâine, oricare dintre noi va vinde o maşină care costă 50 de mii de euro pentru sumă de 1 euro, cu siguranţă ne va umfla Garda Financiară! Fireşte, hoţia de miliarde în România nu este pedepsită. Colac peste pupăză, ministrul economiei – Varujan Vosganian- se arată însă îngrijorat de faptul că grupul Mechel avea de primit o sumă impresionantă de la stat drept returnare de TVA. Sărăcii hoţi, să nu cumva să rămână cu TVA-ul neincasat de la stat! Parcă trăim într-un film prost!

Ca să ne consolăm, spre final trebuie spus că nici oligarhul Zyuzin nu se simte prea bine. În 2008 a primit o lovitură de graţie: premierul Vladimir Putin l-a atacat public, acuzându-l că face evaziune fiscală deoarece exportă la preţuri mici cărbunele din Rusia. Practic, Zyuzin vindea cărbunele unor firme din Elveţia pe care le controla tot el, firme cu regim offshore. Apoi, revindea cărbunele la preţul real. Aşa a procedat Zyuzin şi cu activele sale din România. După acest episod, oligarhul a intrat în atenţia procuraturii ruse, iar afacerile sale s-au prăbuşit peste tot în lume.

În Rusia, statul ajută oligarhii să distrugă sau să invadeze economic alte ţări. Atât timp cât nu-ţi baţi joc de resursele ţării mamă şi nu încerci să-i păcăleşti pe cei de la FSB, care controlează jocul! Putin îi spunea oligarhului Zyuzin aşa: “dacă eşti bolnav şi nu vii la întâlniri, va trebui să-ţi trimitem un doctor şi să rezolvăm toate problemele“.. Vreau şi eu un doctor în România care să rezolve măcar jumătate din marile hoţii…

putin ameninta

***

Cazul ALRO a fost cel mai amplu documentat si investigat, inca din 2010, din vremea cand lucra la Realitatea TV, de jurnalista Oana Stancu, cea care, sintetizand datele cazului mai recent, se intreba, in legatura cu numirile noilor procurori: “Pentru cine fac umbra CODRUTA (Kovesi) si CODRUT (Olaru)?”

(vezi mai jos video)

Oana Stancu a prezentat în cadrul Ediției Speciale de duminică [7 aprilie 2013] un rezumat al dosarului ALRO în care fostul procuror Angela Ciurea, fost adjunct la DIICOT le-a adus acuzații uimitoare procurorilor șefi Laura Codruța Kovesi și Codruț Olaru. Ancheta în cazul ALRO a fost deschisă în 2007, pentru suspiciuni de subminare a economiei naţionale. Potrivit datelor de la dosar, Grupul Marco, deţinătorul fabricii ALRO era acuzat că a reuşit să-şi creeze o reţea de sprijin atât la Administraţia Prezidenţială cât şi la Parlament, care să susţină interese ruseşti din domeniul energiei.


Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la ““DOSARELE” OLIGARHILOR RUSI CARE AU DISTRUS INDUSTRII ROMANESTI ESENTIALE cu sprijinul unor politicieni de varf de la noi si al serviciilor secrete… (VIDEO)

 1. In curand Antena 3 va fi anihilata.Dupa Vantu,Patriciu,Becali urmeaza piesa de rezistenta a vechii structuri mafiote ,dar totusi cu urme de impotrivire la totalitarismul “european”:Voiculescu.UE isi instaleaza noii guvernatori provinciali prin varfurile de lance Ponta-Naumovici si Ghita.Capital romanesc nici macar teoretic nu mai trebuie sa existe si nici vreo posibilitate de rezistenta la toate minciunile pe care ni le ofera sovietul de la Bruxelles.

 2. si noi ce facem fratilor, nu luptam nimic?

  ce putem face sa ne luam economia inapoi, noi oamenii de rand?

 3. Industria metalurgică este o componentă strategică în orice economie avansată și precum în celelalte cazuri cu metalele rare, aurul, diamantele sau petrolul, există o competiție la nivel global. Achizițiile considerate importante sunt întotdeauna sprijinite de guverne prin intermediul serviciilor secrete, se trimit oameni de încredere (”protejați”) pentru netezirea procesului de cumpărare. Acesta este capitalismul oriunde în lume, aceasta este lumea pe care am fost învățați să o dorim. Rușii învață repede să se descurce într-o economie globalizată. Primele lecții le-au luat începând cu 1989 până spre 2000, o perioadă în care Rusia însăși s-a confruntat cu un asalt susținut din afară ce a urmărit destructurarea economică și militară și reducerea ei la statutul de colonie de care ne plângem noi astăzi.

  Presa din România nu ne face nici un serviciu numindu-i pe unii ”oligarhi” iar pe alții ”investitori strategici”. În majoritatea ei a susținut cu nerușinare timp de două decenii această politică de aservire economică și militară, destructurarea țării prin ”acorduri” cu entități financiare private din Vest, prezentarea N.A.T.O. ca pe o organizație defensivă când este evident doar brațul armat de colonizare a țărilor fără apărare dar cu resurse naturale.

  Putin face ceea ce ar fi trebuit să facă orice președinte care își iubește țara, adică o apără, de aceea sunt total de acord cu ultima concluzie:

  ”Atât timp cât nu-ţi baţi joc de resursele ţării mamă şi nu încerci să-i păcăleşti pe cei de la FSB… statul ajută oligarhii să distrugă sau să invadeze economic alte ţări”.

  Aș face însă o completare: dacă e vorba de Rusia, oamenii de afaceri se numesc ”oligarhi” altfel ei au statutul de ”investitori strategici”. Cei cu dublă cetățenie, având-o pe cea israeliană, nu sunt ruși. Dacă e vorba de Rusia, investiția se numește ”invazie economică”, altfel ne lăsăm bucuroși ”sprijiniți” financiar de entități private ca F.M.I. și alții care ne lasă dezbrăcați. A considera că România a fost ”distrusă economic” de ”oligarhii ruși” e o încercare disperată de a scăpa de responsabilitate întreaga clasă politică vândută de 23 de ani finanței mondiale, aceeași care a încercat și demolarea Rusiei.

  Fiind în tabăra celor care astăzi pierd, România se lamentează de poziția Rusiei uitând să-și aducă aminte că face parte dintr-un bloc militar și economic ostil Rusiei ce duce o luptă pe viață și pe moarte cu aceasta.

  Cererea de produse metalurgice a scăzut în lume în ultimii ani, deci închiderea unor fabrici din alte țări și păstrarea celor din Rusia este rațională din perspectiva lor. Se poate observa o restrângere a activității economice în toate domeniile în ultimii ani peste tot în lume, nu orice închidere de fabrică reprezintă un sabotaj.

 4. Am mai postat ceva in urma la un articol legat de setea de expansiune a Germaniei, unde am mai dat exemplele Rusiei, Chinei, etc. Si bineinteles au aparut invatatorii cu drapelul antibilderberg incercand sa-mi arate directia justa (!!!). ( nu ca eu as fi pro bilderberg).
  Referitor la articolul de fata…..
  Eeeheiii…si voi acuma ! nu este nimeni de vina. De vina sunt doar bilderbergii si bineinteles evreii. Rusii nu au nici o vina, ei sunt atit de scumpi si dragalasi !! Mai bine am lua la puricat toti oligarhii rusi sa vedem care sunt evrei si daca nu-i gasim ca fiind evrei, le putem stampila noi pe fruntea lor steaua evreiasca :))
  Nu, nu, adevaratii oligarhi rusi nu au nimic cu economiile altor state, ei vor doar sa colaboreze cu noi intr-un avantaj reciproc . Rusia ne iubeste dragilor pentru ca suntem ortodocsi.
  La fel stau treburile si in relatiile economice dintre noi si Germania. Numai ca daca Rusia ne iubeste fiindca suntem ortodocsi (:)) ) nu stiu de ce ne iubeste Germania !! Aa, gata, am gasit : pentru originea caucaziana comuna :)) :))

 5. @ Comsin S.:

  Cum? Cu furci si topoare? /:)

 6. @quintus:

  Da, cam asa ceva vad si eu si e grav ca nu ne intereseaza asta. Sub ochii nostri se spulbera ultimele ramasite ale libertatii presei, ca asta e tinta, nu doar persoana unui “mogul”, oricum ar fi el. Si mai grav este cum procurorii au ajuns astazi, din nou, deasupra oricaror legi si oricaror drepturi ale omului. Abuzul a devenit lege. Procurorii conduc Romania, e tara lor. Si oricine, oricand, pentru absolut orice poate fi saltat de pe strada fara citatie prealabila, hartuit zeci de ore la audieri si apoi arestat ca “pericol social”.

  Acum se cam intampla ceea ce se scria aici:

  La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti. Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist, Apoi au venit după evrei, Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu. Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici. Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic. Când au venit după mine, Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea”.

  Citeste intreg articolul pe site-ul RazbointruCuvant: TACEREA, PASIVITATEA SAU SUPERFICIALITATEA OAMENILOR “CUMSECADE”: conditia suficienta pentru triumful nestingherit al raului. UNDE NE AFLAM NOI? http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/?p=42677

 7. @Cosmin S
  “ce putem face sa ne luam economia inapoi,noi oamenii de rand ? ”
  Pai putem face cam ce am facut si atunci cand economia ne-a fost luata sau mai bine zis noi am dat-o moca. Hai sa nu mai fim ipocriti si sa tot aruncam vina pe conducatorii astia care se trag tot din sanurile noastre. Adevarul este ca la fiecare privatizare, vanzare sau tranzactionare de interes national, astia au anuntat din timp in toata media ce decizii urmeaza a se lua, pentru a testa acceptabilitatea populatiei si a se spala pe maini ca ne-au spus, ne-au avertizat. Nu am vazut pe nimeni sa tipe, sa urle….nu am vazut niciodata poporul ca merge cu sutele de mii si se pune de-a curmezisul in calea vreunei corporatii sau a vreunei firme capuse ce urma sa preia o mare fabrica urmand a o vinde la fier vechi. Daca s-au ridicat cativa analisti ca sa ne avertizeze (ex.Ilie Serbanescu), nimeni nu i-a auzit si au fost luati in bascalie inclusiv de poporul imbuibat de fasole cu carnati. Daca stai de vorba cu oamenii de rand si-i intrebi :
  – Bai omule, astia vor sa vanda CFR marfa, este bunul tau, al meu, al tuturor, ce facem ?
  O sa te priveasca tamp si-ti raspunde :
  -Da ce polimerii mei ma intereseaza pe mine frate !? o sa-l vanda smecherii si o sa-si traga si ei niste bani. Pai ce, eu sunt smecher ca ala si ca ala ? Daca eram si eu Gigi Durul ca ei, mai ziceam.Sa-l vanda , da-i dreaq de hoti, n-avem ce face.
  In general, oamenii scumpi si nevinovati din scumpa si sfanta noastra patrie, cand e vorba sa discute pe marginea vanzarii sau a “privatizarii” vreunui obiectiv strategic national, ei nu se infoaie in pene pentru instrainarea unui bun al lor asa cum ar fi si firesc. Nu, ei discuta intre ei cu mandrie ce a auzit fiecare in parte :
  – Ai auzit frate cine vine sa ia fosta intreprindere cutare ? Varul lui Nastase fratioare….mi-a zis un tovaras de-al meu care ie prieten cu Bombonel. Astia sunt smecheri plini de bani fratioare, te pui cu ei !!
  -Aha, si dupa aia ce face cu intreprinderea ?
  -Face manevre cu niste nemti si aia o vinde la fier vechi. Iti dai seama cat se scot si unii si altii ?
  Deci niste discutii tampe si imbecile pe care majoritatea dintre noi le cunoastem fiindca le auzim aproape zilnic. Asa ca hai sa nu mai dam ochii peste cap si sa ne intrebam ce putem face acum . Tu n-auzi ce spun fratii ? nu suntem noi de vina, nu sunt nici rusii sau germanii. De vina sunt evreii si masonii. Noi in nici un caz. Ce bine ca exista evreii si masonii ! Si din punctul lor de vedere (al smecherilor masoni) ce bine pentru ei ca existam noi, fetele sfinte, virgine si nevinovate….si ce bine ca pentru ei se naste la fiecare secunda cate unul dintre noi :)) :))

 8. @quintus

  Fata de alte posturi tv, Antena 3 chiar a facut multe emisiuni importante.
  Insa e clar ca armata basista cu tot ce inseamna ea chiar si Ponta il putem include la aceeasi categorie vor sa scape de televiziunile/presa care le incurca lor mersul rectiliniu al tradarilor de tara.

  In acest sens arestarea directorului de la Antene spune multe.
  Interesante totusi stirile despre oligarhii rusi la Antena. E posibil ca Voiculescu sa fi fost santajat sa-si retraga afacerile de la Moscova si Beijing?
  De obicei pe Antena nu apareau astfel de stiri!

  Situatia nu sta la fel insa in cazul EVZ, B1TV, Capital sau Gazeta de Sud. De cand au fost preluate de catre Bobby Păunescu s-a declansat pe aceste “canale” o propaganda agresiva pro basista cu tot ce implica ea, inclusiv tradarea interesului national. Iar averea mogulului Bobby Păunescu chiar daca a fost mostenita nu inseamna ca a fost realizata legal. Firesc ar fi sa se puna si pe acestea sechestru, daca este ilicita, indiferent ca a fost mostenita sau nu.

 9. @ i.L.:

  Prima emisiune e de la Realitatea (unde Gusa e mult mai suspect de filo-rusism, dar nu are importanta aici), iar la A3 doar Oana Stancu am vazut sa fi abordat dosarul Alro, pentru ca era ancheta ei exploziva no.1 de la Realitatea, din 2010, care a produs mari cutremure si s-a lasat cu mari represiuni din zona basist-procurorista. Nu stim de afacerile lui Voiculescu, dar e greu de crezut ca vreunul dintre marii “moguli” autohtoni nu ar avea conexiuni in absolut toate directiile. Insa nu asta ne intereseaza si pe noi, ci ca, prin ei si dincolo de ei, se asigura inca o reduta si o supapa pentru a se spune, marturisi si a se ancheta lucruri mai incorecte politic, ce nu vor aparea in veci la Ghita sau Paunescu, si a se intretine un minim filon national si a se promova si valorile adevarate, si istoria curata, inclusiv sfintii inchisorilor. Iar in cazul asta facatura e chiar grosolana si fara perdea, iar slugile basiste (vezi Tapalaga) sau tradatorii sereisti ai Antenei nu au nicio jena sa spuna pe sleau despre ce este vorba.

 10. “Patronul grupului ALRO Slatina este acum oligarhul Vitali Machitski. El are dublă cetăţenie: rusă şi israeliană.

  Fabrica de alumină de la Oradea a fost privatizată din 1998 de către oligarhii Roman Abramovici şi Oleg Deripaska, ultimul este cel mai bogat oligarh rus şi apropiat al preşedintelui Vladimir Putin”

  Ce-s astia, filipinezi?

  Adevarul e ca Rusia este controlata de capii sionismului international.
  Capii sionismului sunt un grup de oameni care nu au putere prin ei insisi si de aceea au nevoie de natiunile cele mai mari pentru a distruge si controla restul pamantului.

  Acesti oligarhi masoni nu ar avea nici o putere asupra celorlalte natiuni printre care si Romania daca acestea nu ar fi populate la varful conducerii, tot de fratii lor masoni.

  Acesti oligarhi executa doar un plan trasat de altii si treaba merge pentru ca terenul este netezit dinainte, in Romania de ex.

  Totul este planuit in cele mai mici amanunte. Sa nu ne iluzionam ca Putin este mare patriot. Poate fi in adancul sufletului lui, dar acum executa ordinele sefilor secreti fara sa câraie nimic. Putin, daca era mare patriot si un lider autonom, oprea avortul si desfraul care sunt la ele acasa in Rusia.
  Rusia, la fel ca si germania si SUA, au rolul de a sfarama celelalte natiuni ale pamantului ca intre ciocan si nicovala, iar apoi, la randul lor sa se sfasie intre ele si la urma, gata depopularea si mega criza.

 11. România este “programată” pentru faliment în 2017

  Revista franceză L’Expansion a calculat când vor “naufragia financiar” câteva zeci de state. Prima va fi Islanda, în 2011, România este “programată” pentru 2017, ultima fiind Germania, în 2080. Sintagma “prea mare ca să cadă” nu se mai aplică firmelor şi nu se va aplica nici statelor.

  În 20 februarie vom asista, se pare, la o “revoluţie” financiară. Cei 320.000 de cetăţeni islandezi ar putea refuza – prin referendum – rambursarea a 3,8 miliarde de euro investitorilor olandezi şi britanici afectaţi de falimentul băncii islandeze Icesave. Aşa cum se ştie, această consultare populară are loc după ce preşedintele islandez, Olafur Grimsson, a refuzat ratificarea unei decizii a Parlamentului ţării sale, de la finele lunii decembrie 2009, prin care se acceptă plata sumei respective.

  http://www.money.ro/romania-este-programata-pentru-faliment-in-2017_501871.html#.UanBnHxKeUI.facebook

 12. De acord, insa, in Romania nu poti sa faci reportaje, decumentare sau sa dai stiri bune, fara sa ai “spatele asigurat”.

  E clar ca in spatele unui trust de presa nu poate sta nimeni fara sa aiba conexiuni in multiple directii.
  Inclusiv SRI-ul este constient ca cine detine macar o parte din media la nivel national poate influenta semnificativ atat politica cat si perceptia la nivel national a populatiei si raportarea aceasteia la situatia actuala a ţării.
  Principala probelama este ca indeosebi sunt protejati moguli ale caror trusturi se pozitioneaza contra interesului national. Intregul SRI-ul sau o parte a lui, este “corect politic” adica contra intereselor tarii si pro intereselor basiste, ale lui Gitenstein, Soros & co.

  Daspre Holdingul Grivco si afacerile familiei Voiculescu:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Holdingul_GRIVCO

 13. Furci si topoare ? Hmmm!!! Cred ca toate astea trebuie sa se intample pt ca e vremea fiarei lasata sa faca rau de Dumnezeu!
  Se poate spune ca sunt pesimist, dar totusi raul care se intampla este de fapt un bine pentru oamenii care inteleg si isi asuma CRUCEA in viata. Nevointa si suferinta, sfintesc !!!

  In legatura cu revoltele care ar fi o solutie, cred ca de altfel intr-o oarecare masura asta se vrea pentru a se putea impune niste legi de ^protectie^ impotriva ´anarhistilor´ care vor sa distruga ^ordinea^. Guvernele chiar daca se schimba ele urmeaza liniile impuse de ^INALTA POARTA^, iar daca sa zicem ca vine la putere cineva care sa vrea sa fie cinstit si corect nu cred ca ar fi lasat sa faca nimic si ar fi exterminat.

  Asa, din experienta ultimelor revolte de prin lume, ce se castiga, sau ce se recupereaza ???
  Vremea este pentru pocainta si smerenie INDIVIDUALA, si rugaciune multa pentru cei cere sunt rataciti sa se trezeasca si sa deschida ochii ca sa il cunoasca pe Dumnezeu cat inca se mai poate ! Spun asta ca in curand o sa fie o problema sa citim si situri ca acestea care ne lumineaza si ne insufletesc, si unde mai gasim totusi invataturi sincere si in Cuvantul lui Dumnezeu ! Prin biserici se mai aud inca invataturile Adevarului, dar , ( iertat sa fiu, multi dintre preoti nu mai dau un exemplu de traire a ceea ce invata pe oameni, si din cauza asta multi oameni nu mai urmeaza aceste invataturi si le considera basme, si simt revolta impotriva Bisericii, care e reprezentata de preoti.
  Noi nu ar trebui sa judecam preotii pentru ca sunt si ei oameni ca si noi si sunt supusi ispitei chiar mai mult in vremurile astea, tocmai pentru ca diavolul sa distruga increderea oamenilor in Biserica. Iertare pentru ca judec oameni! )

  Sa multumim lui Dumnezeu pentru vremurile astea pe care le traim pentru ca odata cu greul din ele avem ocazia sa ne lepadam de lumea aceasta si sa fim mai atenti la viata si trairile duhovnicesti. Sa ne scarbim de traiul lumesc !!!

  Doamne Miluieste-ne!

 14. @psi:

  Era o ironie evidenta care arata tocmai faptul ca nu mai e ceva de facut!

 15. Putin nu pare ca a cracnit deloc in fata nimanui, nici in fata Israelului, dimpotriva (asta s-a vazut chiar in urma vizitei sale de-acolo). Si nu stim ce e in sufletul lui si, de ce sa mintim, nici nu ne intereseaza, insa se comporta ca un lider care intareste Rusia. Asta nu inseamna nici ca e bun nici ca e rau, nici de laudat, nici de hulit, pur si simplu asta e Putin si asta nu schimba cu nimic situatia pentru noi, Romania, vis-a-vis Moscova.

  Nu am zice nici ca sionistii sunt peste tot si in toate. Oligarhia e de toate culorile si neamurile.

 16. Ca o parere personala pentru cum ar trebui sa privim ceea ce se intampla prin lume.

  Ca un evaluator, adica sa evaluam ceea ce se intampla si sa vedem de fapt intentiile ascunse si unde este finalitatea. Eu cred ca tot ceea ce se petrece, din orice punct de vedere, economic, politic, social, are finalitate si scop religia.

  Tot ceea ce se intampla, vedem, ca de fapt este dorinta de distrugere a scopului Dumnezeiesc pentru care am fost creati.

  Intrebarea esentiala a vietii unui om este : PENTRU CE AM FOST CREATI ? sau CARE ESTE SCOPUL NOSTRU IN LUME ?

  Daca omul se roaga pentru luminarea de Dumnezeu a acestei intrebari si isi vor primi raspunsul, viata omului trebuie sa se schimbe.
  Cine crede ca raspunsul la aceasta intrebare are legatura cu ceva material din aceasta lume, sa mai staruie in rugaciunea ADEVARULUI, si sa il caute mai asiduu pe Dumnezeu, si SA AIBA INCREDERE ca pana la urma il va gasi, si Dumnezeu i se va dezvalui.

  In zilele noastre credinciosii trebuie sa ignore ce este al Cezarului, sau mai precis ce face Cezarul, si sa ii dea numai lui Dumnezeu TOTUL. De fapt ceea ce cere Dumnezeu de la noi ! Vremurile se vede ca sunt pe ultimii pasi, ca un batran aflat in agonie.

  Doamne Ajuta-ne sa pastram calea ingusta a MANTUIRII !

 17. Furci si topoare ?…Poate sapa de lemn, ca otel vor unii cu tot dinadinsul sa nu mai avem.
  Unde scrie ca trebuie sa cedam totul fara sa luptam nimic?
  Nu conteaza daca vom fi victoriosi sau nu, datoria noastra este sa nu cedam nimic fara lupta.

  Tot lupta inseamna ca pagubitii din metalurgie sa se organizeze intr-un grup care sa contracareze prin toate mijloacele acest jaf. Prin juristi, avocati, ingineri, muncitori, prin proteste si orice ar insemna ca suntem vii si facem ceva. Se poate demonstra ca este un jaf, ca s-au incalcat legi, se stie cine sunt hotii si rechinii.
  Putem sa ne cerem uzinele inapoi, sa devina ale poporului, ale muncitorilor. Se poate demonstra inselaciunea.

  Rosia Montana are grupuri de activisti care o apara si de 10 ani rezista si nu moare.
  Impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist oamenii s-au organizat si rezista cu toata convingerea ca vor izbuti ceva in favoarea lor.
  De ce nu s-ar putea face ceva si pentru industrie?
  Nu putem lasa painea copiilor nostri calcata in picioare de dusmanii neamului nostru.
  Nu conteaza ca dusmanul este puternic, iar mijloacele de lupata sunt altele, important este ca nu dam nimic fara opunem rezistenta si chiar fara opozitie si ofensiva hotarata.

  Si da, Putin este o papusa de rang inalt cu marja mai larga de actiune. In Rusia, agenda biometrica, a cipurilor, cardurilor, numarului de inregistrare este in grafic, toate sunt in grafic si merg in acelasi ritm cu restul planetei.
  Sionismul este din pacate in tot si in toate. Ultimul oras din tara asta are primar macar membru in club rotary.
  Numiti un stat de pe glob care sa nu aiba presedinte si premier membru in masonerie!
  Asta nu inseamna ca indivizii astia au vreo putere. Ei au putere in masura in care mintile noastre sunt castigate prin propaganda lor inginereasca in favoarea lor si a marelui plan.

 18. haideti sa nu fim naivi, atit obama cat si putin, acestia din urma sunt produsul aceluias sistem, 2 piese de sah pe aceias tabla si unul si celalalt trebuie sa fie cuminti si sa faca ce li se spune,aceias tumoare masonica sa raspandit pe intreaga planeta

 19. @Cosmin S, mihai:

  Daca ar fi asa simplu… Nu impartasim acest mod de a privi lucrurile, Obama si Putin, in primul rand, reprezinta imperii, iar similaritatea vine de aici, mai ales, decat din faptul ca ar fi in spatele lor aceiasi masonerie. Chiar sunt diferente, chiar sunt strategii concurente la mijloc, bataie pe resurse si pe sfere de influenta, tabere, falii, etc. Daca nu intelegem asta facem ideologie, si inca una de factura joasa, asa cum se face pe tot felul de bloguri “anti-sistem”. Daca era asa simplu, de altfel, profetiile eshatologice nu ar fi fost niciodata atat de evazive in ceea ce priveste elementele concrete dar atat de sugestive si arhetipale in ceea ce priveste fenomenele descrise. Trebuie, totusi, sa constientizam ca preluand un mod de gandire simplist, de genul “putin-obama-masonerie-sionism”, efectiv ne indepartam de cugetul cu care Biserica judeca istoria si suntem la fel ca marxistii, neoliberalii sau fascistii care schematizeaza istoria propagandistic.

  A se vedea si:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/11/01/al-soljenitin-cand-si-de-ce-se-trece-pragul-nelegiuirii-si-de-ce-semintele-cruzimii-nu-au-fost-starpite-din-inimile-noastre-iii/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/05/vladica-ierotheos-vlachos-despre-cauzele-crizei-actuale-parasirea-poruncilor-lui-hristos-de-catre-crestini-si-raspandirea-unor-ideologii-inumane-feroce/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/05/noua-ordine-mondiala-elite-crize-artificiale-institutii-supra-nationale-o-alternativa-academica-la-teoria-conspiratiei/

 20. Rușii au oligarhi, iar românii au jigodii.

 21. România de azi arată ca o cățea bolnavă de jigodie, ochii în lacrimi și urachile pleoștite. Aici au adus-o jigodiile.

 22. Pingback: Ponta se gudura la Merkel. Vrea "PARTENERIAT STRATEGIC" cu GERMANIA si asuma obiectivul basist al STATELOR UNITE ALE EUROPEI si al ADOPTARII EURO in 2017 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recom
 24. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare