Papa Francisc cere o alta abordare fata de copiii cu “PARINTI” HOMOSEXUALI/ Intalnire “ecumenica” a Papei cu Patriarhul Bartolomeu la IERUSALIM – programata in mai 2014

5-01-2014 2 minute Sublinieri

pope-francis-0

Papa Francisc a cerut o reexaminare a comportamentului Bisericii Catolice faţă de copiii cuplurilor de acelaşi sex şi cuplurilor divorţate, avertizând împotriva unei atitudini care ar însemna “inocularea unui vaccin împotriva credinţei”.

“Din punctul de vedere al educaţiei, căsătoriile între persoane de acelaşi sex lansează provocări pe care uneori ne este greu să le înţelegem”, a declarat Papa Francisc într-un discurs susţinut în faţa membrilor Uniunii Internaţionale a Superiorilor Generali, pronunţat în noiembrie, din care au fost publicate fragmente pe site-uri ale unor publicaţii italiene abia sâmbătă.

“Numărul de copii şcolarizaţi ai căror părinţi s-au despărţit este foarte mare”, a continuat el, adăugând că structura familiei este pe cale să se schimbe.

“Îmi amintesc un caz al unei fetiţe triste, care i-a mărturisit învăţătoarei ei că «prietena mamei mele nu mă iubeşte»”, a spus Papa, citat de presă.

Francisc a apreciat că cei însărcinaţi cu educaţia este necesar să se întrebe “cum să înveţe despre Cristos o generaţie în transformare”. “Este necesar să avem grijă să nu le inoculăm un vaccin împotriva credinţei”, a subliniat el.

În pofida faptului că Biserica se află în conflict cu lesbienele, gay-i, bisexualii şi comunitatea trasgender pe tema căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi homosexualităţii, încercările de deschidere din partea Papei Francisc au fost apreciate. În iulie, el a schiţat un gest în direcţia gay-ilor, declarând că “dacă cineva este gay şi îl caută pe Dumnezeu cu sinceritate, cine sunt eu să îl judec?”.

În decembrie, revista americană The Advocate, dedicată homosexualităţii, l-a desemnat pe conducătorul Bisericii Catolice “cea mai influentă persoană din 2013 în privinţa vieţii (membrilor comunităţii) LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali)”.

Papa a convocat o Adunare Extraordinară a episcopilor anul viitor, pentru a discuta despre poziţia Bisericii faţă de familie şi care urmează să abordeze, între altele, problemele persoanelor divorţate recăsătorite şi copiilor cu părinţi divorţaţi.

Papa Francisc va face o vizită apostolică în Ţara Sfântă, în luna mai a acestui an. Sfântul Părinte a făcut acest anunţ după recitarea rugăciunii Angelus de duminică, 5 ianuarie 2014, în Piaţa San Pietro. Vorbindu-le pelerinilor care au înfruntat vremea ploioasă pentru a se ruga împreună cu el şi a-i asculta cuvintele, Pontiful a spus: “În climatul de bucurie specific acestei perioade a Crăciunului, doresc să anunţ că în perioada 24-26 mai, cu voia lui Dumnezeu, voi face un pelerinaj în Ţara Sfântă.”El a continuat arătând că principalul scop a călătoriei sale va fi acela de a aniversa istorica întâlnire dintre Papa Paul al VI-lea şi Patriarhul Athenagoras de Constantinopol, care a avut loc în ziua de 5 ianuarie, în urmă cu 50 de ani.

În timpul călătoriei sale, le-a spus Papa Francisc celor prezenţi în Piaţa San Pietro, va vizita Ammanul, Betleemul şi Ierusalimul. Va avea loc o întâlnire ecumenică, la Biserica Sfântului Mormânt, cu reprezentanţii Bisericilor creştine din Ierusalim, împreună cu Patriarhul Bartolomeu de Constantinopol. Papa Francisc şi-a încheiat anunţul spunând: “Vă cer să vă rugaţi încă de pe acum pentru acest pelerinaj”. […]

Pope Francis embraces Ecumenical Patriarch Bartholomew of Constantinople at Vatican

 

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Homosexualitate, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare