PARINTELE ARSENIE BOCA – “UN OM LUMINAT”: emisiunea In Premiera (Antena3) si marturii despre MINUNILE DE LA PRISLOP (video)

16-04-2012 4 minute Sublinieri

Reportaj de Alina Turcitu, 15 aprilie 2012

Se spune că a fost un amestec desăvârşit de credinţă, geniu şi clarviziune. Cei care l-au cunoscut spun că nu au plecat niciodată de la el fără să fi trăit o minune. Fie că a fost vorba de o boală vindecată sau de un răspuns pe care îl căutau demult. La 22 de ani după moarte la mormântul lui, ca o grădină veşnic înflorită e mereu plin de oameni. Toţi spun că Arsenie Boca face minuni chiar şi acum de dincolo de viaţă.

Un serial despre unul dintre cei mai iubiţi şi mai populari români, căutat de mii de oameni, chiar şi după moartea sa

“Mama mea era foarte bolnavă, medicii i-au zis că are cancer, 99, 9%. Şi atunci m-am gândit: Doamne, dacă-i aşa, zero şi ceva la sută poţi să-l rezolvi tu! Cu gândul ăsta, am venit aici, la mormântul părintelui Arsenie Boca şi l-am rugat să-mi vindece mama. Şi când mamei i-au venit rezultatele, în mod miraculos, chit că avea două formaţiuni tumorale, s-au dovedit a fi amândouă benigne. Scăpase mama… Şi povestea asta a fost uimitoare pentru medici, nu-şi puteau închipui cum de a fost real, cum de s-a petrecut cu adevărat una ca asta”, ne povesteşte Meda.

Asta s-a întâmplat acum câţiva ani şi de atunci Meda vine în fiecare an la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Prislop (Hunedoara), să-i vorbească şi să-i mulţumească pentru mama. Citise că părintele a făcut minuni şi a vindecat şi în timpul vieţii, şi după moarte, dar nu-şi imagina că i se va întâmpla şi ei vreodată una ca asta.

Chiar aşa am cunoscut-o pe Meda – stând în genunchi alături de alte sute de pelerini, cufundată în rugăciune, cu ochii închişi, ca-n transă, cu o expresie de fericire copilărească pe chip. Minute întregi s-a rugat astfel, murmurând uşor ceva ce numai ea înţelegea. Într-un final a deschis ochii şi atunci privirea ei s-a intersectat cu a preotesei satului. Preoteasa tocmai şedea în reculegere pe băncuţa de lângă mormânt, şoptind tinerei de alături: “Vezi tu, credinţa nu este ilogică, ea este supralogică, adică depăşeşte graniţele logicii fireşti”.

Meda nu este creştin 100% practicant, însă de când vizitează mormântul părintelui, a renunţat să mai treacă totul prin lama rece a raţiunii. “Cel mai ateu dintre atei ar simţi că aici, la mormânt, se întâmplă ceva. Cred că, de fapt, căutându-l pe părintele Arsenie, îl căutăm pe Dumnezeu”, ne spune ea.

De când îşi tot pune întrebări despre miracolul prin care a trecut, a ajuns la o concluzie: “Ştiinţific, niciodată nu o să putem dovedi matematic că Dumnezeu există sau nu. Îl simţi cu inima pe Dumnezeu. Nu trebuie să renunţăm niciodată la a rămâne raţionali. Însă mintea raţională a omului trebuie să se lase iluminată de Dumnezeu”.

Femeile de carieră se lasă de job după ce trec pe la mormântul părintelui

Alţii spun că s-au vindecat de cancer sau de leucemie, doar rugându-se sincer la mormânt. Legende sau nu, asta povestesc oamenii din sat, asta spun toţi pelerinii, dacă-i întrebi despre minunile de la Prislop. Aici se petrec lucruri dintre cele mai ciudate: femei de carieră, care se roagă pentru fericirea lor, se lasă brusc de job după ce revin de la mormânt la ele acasă, în Bucureşti. Altele pur şi simplu îşi găsesc soţ atunci când se aşteaptă mai puţin.

I s-a întâmplat Ancăi Răcnea din Timişoara. Avea 26 de ani, o firmă de organizare evenimente şi o situaţie financiară de invidiat. Şi totuşi, îi lipsea ceva. Tânjea după o viaţă adevărată de familie. “M-am rugat la mormânt să mă ajute părintele să am o viaţă liniştită de familie. Şi, surpriză, după circa cinci luni l-am cunoscut pe Laurenţiu, cu care m-am şi căsătorit. Şi acum i-am spus soţului meu că trebuie neapărat să revenim la mormânt, să-i mulţumim părintelui că m-a ascultat şi ne-a ajutat să ne găsim”, ne spune Anca.

Am cunoscut-o pe Anca la Prislop. Săruta crucea părintelui şi ţinea strâns o floare în mână. De fapt, întreg mormântul seamănă cu o grădină de flori veşnic proaspete. Florile de la Prislop nu se ofilesc niciodată: valurile de pelerini – sute în zilele obişnuite, mii în zilele de sărbătoare – sosesc cu braţe de flori proaspete. Fiecare floare este un “mulţumesc” spus părintelui.

De fapt, de 22 de ani încoace, Prislopul a devenit unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din România. Aici nu se înghesuie nimeni, oamenii nu-şi dau coate şi nici măcar nu vorbesc unii cu alţii, să nu se tulbure din rugăciune. Dacă vreunul a uitat telefonul deschis şi tocmai îl sună cineva, un rând întreg de pelerini îşi întoarce capul spre “făptaş”, privindu-l cu reproş. Nimeni n-are voie să strice rugăciunea. Stau cu toţii cu capul în pământ, umili şi smeriţi. Par oamenii unei Românii necunoscute. În zilele de sărbătoare cu mii de pelerini, aşteaptă la coadă ore în şir – fie ploaie, fie ninsoare – pentru o fericire de câteva secunde: să apuce să sărute sau să atingă crucea părintelui.

Tânăr paralizat, în aşteptarea unei vindecări la mormânt

A făcut-o şi tânărul Andrei Gherber, paralizat de la naştere. Din cauza forcepsului a rămas cu tetrapareză spastică. Merge singur câţiva paşi, restul îi face numai cu căruţul. A încercat toate metodele să se facă bine, dar n-a reuşit nimic. Ultima lui speranţă este astăzi părintele Arsenie. A auzit că părintele a scăpat o fată de la paralizie, numai prin puterea rugăciunii. Se spune că fata a venit în căruţ şi a plecat pe picioarele ei.

Andrei îşi doreşte atât de mult să meargă, încât aproape că se simte dator să creadă că întreaga poveste este adevărată. “Şi pentru mine chiar este, atâta vreme cât există credinţă puternică. Sper că părintele mă va ajuta să mă vindec şi eu, măcar în proporţie de 50%”, ne mărturiseşte. N-a venit aici “în orb”: înainte de asta s-a informat şi a citit mult despre părintele Arsenie Boca. Aşa a aflat că părintele a promis oamenilor, înainte de a muri, că îi va ajuta şi după moarte, dacă ei îi vor cere.

Şi nici nu e foarte greu, crede Cristian Filip, fondatorul Fundaţiei Părintele Arsenie Boca. Pe Cristian, părintele l-a schimbat la 180 de grade. Înainte, el avea viaţa unui bucureştean grăbit, mult prea ocupat cu serviciul. Într-o zi, mai mult întâmplător, a descoperit credinţa şi minunile părintelui Boca. De atunci încolo, şi-a făcut un obicei din a-l vizita pe călugăr la mormânt. Astăzi nu mai poate fără asta.

“Totul este să te manifeşti”, ne explică. “Adică să ceri un lucru bun sau frumos. Nu e totuna dacă te rogi acasă sau la Prislop căci aici, la mormânt, rugăciunile capătă putere mult mai mare”. Are o certitudine a lui: “Orice pas pe care un pelerin îl face către acest mormânt este socotit, numărat. Cred că există o contabilitate divină pentru fiecare dintre oameni. Adică toate lucrurile făcute în viaţă, bune sau rele, se contabilizează undeva”.

De fapt, esenţa moştenirii lăsate de părintele Arsenie Boca este însăşi mişcarea spirituală de la Prislop, întreţinută prin credinţa puternică a unor oameni simpli.


Categorii

Documentare/ Reportaje, Minuni, Parintele Arsenie Boca, Preoti si duhovnici romani, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “PARINTELE ARSENIE BOCA – “UN OM LUMINAT”: emisiunea In Premiera (Antena3) si marturii despre MINUNILE DE LA PRISLOP (video)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Parintele Arsenie Boca este cu adevarat un mare duhovnic, pentru mine personal este si un mare sfant pe care la dat neamul romanesc…

  Din pacate sunt unii care nu l-au inteles pe parintele Arsenie Boca, fie din invidie fie din interese de grup care nu au nici o treaba cu crestinismuul.
  Partea cea mai trista este ca printre ei se numara si unii duhovnici renumiti de la noi din tara

  Parintele Oprea Craciun care tocmai a trecut de curand la Domnul marturisea despre parintele Arsenie Boca:

  “Era un om foarte smerit. Nu era napraznic, asa cum se spune, dar era categoric. Daca iti spunea ceva, la spovedanie, de pilda, musai asa trebuia sa faci. Era de statura potrivita, dar totusi mai inalt, era roscat la par si cu ochi albastri.”

 2. HRISTOS A INVIAT!

  Vreau sa fac o marturisire…

  Al doilea copil pe care il avem eu si sotia, a avut in trecut un “retarad” in achizitionarea limbajului si a unor procese cognitive…Sotia era disperata si tare necajita ca copilul nu-si da drumul la vorbire. L-am dus la consultatie la NPI in Timisoara si ni s-a spus ca copilul are “nuante de autism”, dar nu autism propriu-zis, ci numai nuante…dar nuante “clare”…

  Un frate din Oastea Domnului, din zona Caransebesului ne-a spus sa mergem la Mormantul Parintelui Arsenie Boca la Manastirea Prislop si sa ne rugam pentru copil, caci el a mers de multe ori, si Parintele Arsenie l-a ajutat mult…

  In urma cu aproape trei ani de zile (in august 2009) acest frate din Oaste ne-a luat chiar el cu masina pe mine si pe sotia mea si pe doi dintre copii nostri (unul fiind copilul cu probleme, si pe una dintre fetitele noastre, care avea atunci vreo 3 anisori) si ne-a dus la Mormantul Parintelui ARSENIE.
  Copilul cu probleme avea pe atunci 5 ani si 5 luni.

  Cand m-am apropiat de mormantul lui, cu vreo 10-15 m inainte de a ajunge langa mormant, eu cel care scriu aceste randuri, am inceput sa plang instantaneu, in hohote si suspine fiindca o PUTERE nevazuta si duhovniceasca ma “coplesea” (realmente simteam “ceva tainic” care emana si iesea din mormantul Parintelui ARSENIE, dar care era in acelasi timp asa de pasnic si dulce, si mangaietor si odihnitor insa puternic…si chiar “majestuos”, ce nu se poate descrie in cuvinte) de imi era rusine de alti pelerini, cat de tare erau suspinele si hohotele. In jurul mormantului erau cativa pelerini, o maicuta ortodoxa care se uita la mine blajin…, alte cateva femei si era si un preot Ortodox tinar, pana in 30 de ani. Acestia se rugau in jurul mormantului Parintelui si chiar stateau pe o banca langa mormant iar unii dintre pelerini parca citeau un fel de “acatist” al Parintelui Arsenie Boca.
  Am plans vreo 20-30 de minute cu capul lipit de crucea mormantului Parintelui Arsenie, si am cerut “vindecare” pentru copil. La fel s-a rugat si sotia langa mormant si a sarutat si ea crucea Parintelui. Si a sarutat Crucea Parintelui Arsenie Bocacopilul si copilul nostru cu probleme!
  Am vizitat apoi PESTERA SF. IOAN DE LA PRISLOP si am intrat inauntru in pestera si eu si sotia si cei doi copii ai nostri ca sa luam “binecuvantare” de la Sf. IOan de La Prisplop!
  Iar la Manastire am lasat un sarindar pentru a fi pomeniti mai multe zile!

  Dupa ce ne-am intors la Timisoara, copilul a inceput sa vorbeasca (nu dintr-o data, ci in timp…dar A INCEPUT…)!
  Apoi a inceput sa si “gandeasca”, dar iar nu dintr-o data, ci treptat, insa a INCEPUT!

  Acum este in clasa I, are 8 ani si o luna si scrie, citeste, socoteste si rezolva probleme de aritmetica pentru clasa I si vorbeste si gandeste, ca un copil normal.

  Cred cu tarie ca MOMENTUL intalnirii cu Mormantul Parintelui ARSENIE a fost HOTARATOR pentru…vindecarea copilului!

  Am vazut si eu si sotia mea FLORILE de pe mormantul Parintelui si pot spune ca sunt asa de frumoase si nu-i ofilita niciuna!

  Am scris aceste randuri CA SA II IMBARBATEZ pe alti parinti care poate au si ei probleme de acest gen cu copii lor ca sa nu deznadajduiasca si ca sa MEARGA la Prislop si SA SE ROAGE CU CREDINTA la Mormantul Parintelui ARSENIE BOCA si vor fi ascultati si ajutati de el!
  Si am scris aceste lucruri si pentru a marturisi ca la mormantul Parintelui ARSENIE BOCA de la Prislop SE PETREC MINUNI!

  La Parintele Arsenie aveam evlavie de mai multi ani, si ii citisem unele din cartile sale, dar nu fusesem inca la mormantul sau. Acum ma bucur ca am fost acolo si ii indemn pe toti cititorii sa mearga la Parintele Arsenie si sa ii cunoasca “bunatatea” si ajutorul…!

  Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  HRISTOS A INVIAT!

 3. Dovezi ale sfinteniei Parintelui Arsenie sunt peste tot.
  Totusi pe you toube cicula un “sfat de taina audio” intre Parintele Ioanichie Balan si Parintele Arsenie Papacioc menit sa descumpaneasca si pe cei mai infocati sustinatori ai Parintelui Arsenie Boca.
  Ar trebui ca cineva avizat sa demonteze aceste indoieli…

 4. @cristi_g

  Da am dat si eu peste acea inregistrari… Totusi ma intreb de ce pana acum nu au fost dezbatte acele inregistrari, pentru ca se spune inregistrarea fiind facuta prin anul 1996…

  A trebuit ca parintii Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu (din geuparea de la Antim), Ioanichie Balan, Ilie Cleopa sau Dumitru Staniloaie sa treaca din aceasta lume pentru ca aceasta inregistrare sa-si faca aparitia desi se spune ca este din 1996 ???

  In schimb inregistrarea este plina de o sumedenie de presupuneri fara a demonstra ceva concret cu argumente semanand mai mult (sa-mi fie cu iertare) cu o barfa la drumul mare

  Eu nu cred ca parintele Arsenie Boca a fost infailibil cu suguranta a avut si el greselile sale insa nici parintii mentionati mai sus nu sunt infailibili…

  Probabil ca aceea inregistrre a aparut acum ca sa se vada lucrurile in plinatatea lor sa se vada fiecare ce a lucrat cenusa, lemn, trestie samd.

  Roadele se vad dupa trecerea unui om din lumea aceasta…
  Si roadele parintelui Arsenie Boca se vad si dupa 20 de ani de la moartea sa mormantul sau atrage multime de credinciosi. Nici la mormantul parintelui Cleopa sau altui parinte contemporan cu viata inbunatatita nu am vazut atata multime de credinciosi cum am vazut la mormantul parintelui Arsenie Boca cu toate impotrivirile care i s-au adus de la unii sau de la altii…

  Toti cei care au cautat sa traiasca credinta in “in toata profunzimea ei si in toata sinceritatea noastra” intalnindul pe parintele Arsenie Boca si-au schimbat vietile unii fiind extrem de pacatosi…

  Oameni din toate ramurile sociale, oameni cititi intelectuali din familii erudite. Pana si din familia regala principesa Ileana care candva l-a cunoscut pe parintele Arsenie Boca s-a calugarit si a ridicat o frumoasa manastire in SUA.

  Roadele se vad si nu vorbele, poate sa zica orisicine ce vrea parintele Arsenie Boca atrage credinciosii in pelerinaj la mormantul sau dupa douazeci de ani de la trecerea sa la Domnul si cred ca odata cu trecerea timpului (fie ca va fi canonizat sau nu) cei care vor veni la parastasul parintelui Arsenie Boca vor fi din ce in ce mai multi pentru ca dragostea si viata crestina traita autentic de parintelui Arsenie Boca ii cheama pe credinciosi catre mormantul sau dupa cum singur a proorocit ca “va lua tara foc din Prislop” este vorba de focul duhovnicesc.

 5. Domnule Vela ma bucur pentru familia dumneavoastra.Sa va traiasca copii si dumneavoastra parintii sa fiti sanatosi.Fratele meu la un moment dat s-a hotarat sa mai faca un copil.Avea deja o fetita.Citise ceva din Parintele Arsenie Boca si cred ca asta l-a convins.Acum baietelul e in clasa I.E un copil deosebit.E foarte talentat la desen.De la 4,5 ani deseneaza.Am avut o expozitie si i-am asezat pe trei panouri desene de ale lui.Oamenii erau mai impresionati de desenele lui,decat de ale mele.E firesc pentru 6 ani ai lui (acum un an de fapt)…Va dau un exemplu :Dumnezeu cum plamadeste planetele…sunt multe teme discutate cu tatal lui,dar de desena e raspunzator copilul.Nici nu putea sa il forteze sa desenez ceva pentru ca nu desena decat ce simtea el.Acum ca a inceput scoala nu mai este la fel.Deseneza lucruri mai pamantene,masini,oameni,portrete.Chiar acum de Paste l-a desenat pe sotul meu…

 6. Cristina!

  Multumesc pentru cuvintele tale…!
  Hristos a Inviat!

 7. cristi_g, malin

  Acea “inregistrare” mie personal mi se pare o facatura pe cat de josnica pe atat de jalnica. Nu este deloc greu sa fabrici asa ceva cu tehnica actuala si este stiut ca exista persoane, actori sau nu, care pot sa imite vocea oricui. Se poate chiar sa se fi plecat de la o inregistare reala in care sa se intercaleze apoi ceea ce se dorea. Sa nadajduim ca Dumnezeu va face lumina intr-o zi asupra acestei probleme.
  Tocmai faptul ca “inregistrarea” apare pe net doar dupa plecarea din viata aceasta a celor implicati, care ar fi putut confirma, infirma sau explica anumite lucruri care s-au spus acolo este, dupa parerea mea, primul lucru care da de banuit. Presupunand ca ar fi reala convorbirea respectiva, ea nu este lamuritoare in nici o problema, socheaza prin neseriozitatea ei si departe de a aduce ceva bun, improasca cu noroi. Deci, insasi postarea acestei asa-zise inregistrari dovedeste ca intentiile celor care au postat-o nu sunt curate. In acelasi timp, este de luat in seama faptul ca nu se da o singura lovitura in acest fel. Daca o scadere de acest gen a duhovnicilor respectivi ar fi fost reala, orice om duhovnicesc ar fi evitat sa posteze acea convorbire. Nu este discreditat, prin acea “inregistrare”, doar Par. Arsenie Boca ci, indirect, si ceilalti doi duhovnici, caci ii faci sa para niste clevetitori. Stricaciunea care se produce, in felul asta, in sufletul celor care dau crezare acestei “inregistrari” este mare. Se seamana indoiala, dezamagire, sminteala.
  Tocmai de aceea nu-mi vine sa cred ca acea discutie a existat cu adevarat. Aceste lucruri au fost urmarite si calculate.
  Apoi, mai sunt lucruri neverosimile in acea “inregistrare”. De exemplu, Par. Arsenie Papacioc, chipurile, face referire intr-un fel tendentios la ochii albastri ai Par. Arsenie Boca, dar el insusi avea ochi albastri si o privire adanca si luminoasa…Mi-e greu sa cred, deci, ca a spus asa ceva.
  Mi-e greu sa cred, de asemenea, ca par. Ioanichie Balan care i-a fost atat de apropiat Par. Cleopa nu stia cat de mult il pretuia acesta pe Parintele Arsenie Boca nu l-a respectat si el la randul sau. In dosarul de urmarire de la securitate exista doua scrisori de-ale Par. Cleopa catre Par. Arsenie Boca, interceptate de securitate, care nu au mai ajuns niciodata la destinatar. Din lectura acestora iti dai seama de faptul ca cei doi mari duhovnici erau in corespondenta, ca Par. Cleopa il pretuia pe Par. Arsenie Boca foarte mult si invers, deoarece Par. Arsenie ii trimitea ucenici Parintelui Cleopa (in scrisoare sunt pomenite chiar numele acestora).
  Deci… mi se pare ca, pana la urma, se cam incurca unii in minciuni, iar minciuna are picioare scurte.

  Asistam zi de zi la o lupta acerba pentru distrugerea valorilor noastre a credintei, a valorilor noastre morale, etc. deci si a reperelor noastre care sunt sfintii nostri, duhovnicii nostri, eroii nostri. Pentru a lovi in ele cei interesati sa o faca nu se dau in laturi de la nimic. Aceasta este explicatia pentru aparitia acelei “inregistrari”, cred eu. Vor sa strecoare in inimile noastre indoiala legata de sfintenia Par. Arsenie Boca, vazand ca este un mare reper moral si duhovnicesc al neamului nostru si a altora. Sunt manevre de aceeasi factura cu cele care s-au facut pentru discreditarea I.P.S Bartolomeu Anania (cum s-a facut, de exemplu, in Romania libera), dar si a altora.
  Sa pastram gandul cel bun si sa nu ne lasam smintiti!

 8. @daniela:

  Inregistrarea nu e falsa, insa ai dreptate cu privire la intentiile celor care o raspandesc astfel. Si, din pacate, atenteaza inclusiv la memoria celor doi parinti care discuta intr-un mod nepotrivit, intoxicati, cel mai probabil, de zvonistica securistica ce a cautat intotdeauna sa compromita ”elementele periculoase” pentru ei. Nimeni nu e infailibil, si mai mare pacat au cei care intr-un mod intentionat raspandesc astfel de lucruri, facand rau evlaviei fata de trei uriasi duhovnicesti ai Romaniei.

 9. Cred ca securistii atei au lansat aceasta inregistrare si tot ei o promoveaza. Am intalnit comentarii in care se da linkul respectiv si se spune ca asta e ortodoxia, “lipsita de moralitate”. Asadar se ataca valorile pentru a discredita Biserica (Daniela a sesizat bine).

 10. Marturisesc ca nu am putut asculta mai mult de 5 minute din inregistrarea cu pricina.Desi tehnica e avansata acum si eu cred ca inregistrarea e originala,dar nu a avut binecuvantarea celor doi mari duhovnici,ci au fost inregistrati mai degraba pe ascuns.De pe un forum ortodox am retinut un comentariu esential:
  “Cineva spunea odata: in mintea stramba si lucrul drept se stramba.
  Daca aceste carti ale parintele ajung sa distruga vietile unor tineri, concluzia mea e una singura. Tinerii aceia nu prea vor a se desprinde de pacat, si orice afirmatie care ar indemna la parasirea pacatului zgarie si “le face viata amara!”
  E ca lumina in ochii celui bolnav…deranjeaza.Acum ce sa facem , sa determinam producerea de eclipse de soare ca sa nu deranjam ochii bolnavi?
  Cunosc atatea familii de tineri care au pus in practica invataturile cuprinse acolo si traiesc asa frumos, autentic crestineste.Isi cresc copii in frica de Dumnezeu, participand in mod activ la viata Bisericii.Iar roadele faptelor lor tainice se reflecta in chipurile lor curate, luminate.

  Sa nu incercam sa il strambam pe Hristos dupa noi, ci sa incercam sa ne ridicam la masura la care El ne cheama dupa exemplu personal, precum si al sfintilor, printre care si parintele Arsenie.

  Asa, ca la incheiere, si Hristos a fost acuzat de blasfemie, de incalcare a legii si de cate alte lucruri nascocite de minti strambe. Si culmea acuze inventate de oameni cu legea divina in mana…… “

 11. Domnului Vela!
  Trebuie sa va raspund:,,Adevarat a inviat!”
  O alta tema aleasa de baietel:scara raiului.Dar nu urca nimeni pe ea.Si in capat era soarele…Sau in alt desen erau doua talpi ca si cum le-am vedea privind in sus,printr-o sticla.Pozitia lor fiind a doua persoane fata in fata.A explicat ca acolo e Dumnezeu Tatal si Fiul…revin un pic la sfintii nostri.Eu sunt sigura ca Parintele nostru drag Arsenie Boca a fost ajutorul dumneavoastra.Pe mine m-a atins cu ,,aripa”,Sfantul Nectarie.Si am la fel ca dumneavoastra momente in care imi vine sa plang daca citesc ceva,daca gasesc ceva ce inca nu am mai citit,sau sa imi amintesc de camaruta in care a vietuit.Nimic nu imi va clatina credinta in ajutorul dincolo de firesc pe care uneori Dumnezeu permite sa il primim de la sfinti.

 12. Cristina!
  Iti multumesc inca o data pentru cuvinte!
  Din cate ne-ai dezvaluit despre copilul tau, se pare ca ai in casa ta “un viitor geniu de pictura bisericeasca”… Ferice de tine! Dumnezeu ti-a dat un asa copil dupa inima ta si dupa CREDINTA ta pe care o ai in Dumnezeu!

  Vreau sa spun si eu ceva despre copilul cu care am fost la mormantul Parintelui Arsenie Boca, fara a mi se interpreta aceste spuse ca o “mica lauda”…
  Dintre toti copii nostri el tine mereu crucea la gat (si la scoala) “peste haine” si nu sub haine (ii plac numai crucile negre calugaresti). I-am facut observatie sa isi bage crucea sub haine, dar el o scoate si o lasa numai deasupra, chiar si in clasa la scoala. A invatat pe de rost “Tatal Nostru”, “Crezul”, “Cuvine-se cu Adevarat”, “Doamne, Doamne Ceresc Tata”, “Inger, Ingerasul meu”, si inca doua rugaciuni si spune aceste rugaciuni din memorie inainte de culcare impreuna cu ceilati fratiori ai sai (in afara de cel mai mic, care nu stie sa vorbeaca inca). Pentru ei aceste rugaciuni sunt “mica lor pravalioara”…pe care o ei o spun cu veselie si in cor… in fiecare seara, cu foarte mici exceptii. Intr-o seara, acest copil a fost undeva plecat cu bunica lui si a lipsit de la “rugaciune”, dar cand s-a intors, inainte sa se culce, a ingenuncheat singur in fata icoanelor si “si-a facut mica lui pravilioara”…
  Citeste (nu ca un om mare, dar citeste binisor…) Psalmul 142 (si psalmul 50 dar ii ia mai mult timp) care ii place foarte mult…
  Are inca lucruri de slefuit si cizelat, ca copil ce ste in crestere si devenire dar este o extraordinara prefacere si schimbare in fiinta lui…si “recupereaza puternic si rapid” orice decalaj care ar mai exista intre el si altii copii.
  Inainte de a merge la Parintele Arsenie Boca, la mormantul sau, am fost si in Ukraina, la manstirea Banceni, la Parintele Mihail Jar cel cu peste 300 de copii (despre care fratii admini au publicat un material nu de mult), si ne-am inchinat la Moastele Sf. Serafim De Sarov care sunt la aceasta Manastire…
  Prin Biserica, si prin Sfintii lui Hristos, SE INTAMPLA inca in lume MINUNI MARI, si orice om poate fi ajutat in problemele lui si chiar izbavit desavarsit de ele…daca CREDE cu putere in Hristos si Sfintii Sai si Maica Sa, sau daca este AJUTAT de oameni Credinciosi, cand CREDINTA lui este firava…
  Mai am o remarca de facut, CRED DIN EXPERIENTA VIETII MELE DE FAMILIE, cred cu tarie, ca pe copii cu probleme de acest pe care ii au unii parinti, II AJUTA FOARTE MULT (cine credeti ??) Tocmai ceilalti FRATIORI AI LOR!
  Daca copilul acesta al nostru care a avut nuante clare de autism, ar fi fost singurul nostru copil, ar fi fost pentru mine si sotia mea, mult mai greu ca sa ne ducem cruce rabdarii si cine stie daca am fi reusit, dar tocmai ceilalti FRATI ai lui, au fost pentru el UN MARE SPRINJIN si O MARE BINEFACERE

  Si pentru asta ii indemn pe alti parinti care au probleme cu copii SA FACA REPEDE…si alti copii, fiindca cei pe care ii vor face VOR VENI CU MARI DARURI DE SUS, primite de la HRISTOS, si ii vor ajuta si pe copii cu probleme…!
  Copilaria si viata si PREZENTA vesela a copiilor LANAGA altii copii ESTE O MARE PUTERE STIMULATORIE, care ACTIVEAZA in copiii bolnavi toate puterile lor, si ii mangaie si ii DETERMINA sa fie si ei vioi si SA SE MANIFESTE CA CEILALTI!

  Eu cred ca ceea ce este Atmosfera HARICA duhovniceasca din Biserici si cu deosebire din Manastiri, aceea este in CASELE PARINTILOR TINERI si ale buncilor PREZENTA COPIILOR…!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti !

  Hristos a Inviat!

 13. Parintele Arsenie Boca.pps

 14. Parintele Arsenie Boca a fost infailibil in cursul vietii sale dar a avut si anumiti critici nedrepti. Important este sa nu va smintiti, sa fiti asigurati ca altul ca Parintele Arsenie Boca nu a existat si mai bine ocoliti acele scrieri care vi se par in neregula.

 15. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti! Fericiti santeti cei ce puteti ajunge la Mormantul Parintelui Arsenie Boca ! Doamne, cat de mult as dori si eu sa ajung! Doamne cat de mult regret ca n-am auzit nimic despre Sfintenia Sa , cat mai era in viata. Comunistii ne-au debusolat complet . Cadrele didactice, nici nu aveam voie sa intram in biserica. Trebuia sa educam copiii impotriva lui Dumnezeu- teoria evolutiei. Doamne ai mila de noi! Citesc insa tot ce pot despre Parintele Arsenie Boca si incep sa-l iubesc din ce in ce mai mult. Desi am citit undeva ca parintele nu era de acord cu plecarea din tara , sper ca dansul aude si rugaciunile romanilor emigranti. Citeam deasemenea ca dansul se ruga foarte mult pentru Romania si pentru romani.
  Parinte Arsenie Boca, roaga-te si pentru noi, pacatosii! AMIN!

 16. Am plans, am multumit lui Iisus Hristos pentru ca ne-a trimis noua Romanilor pe Acest duhovnic, mi-am intarit credinta in Bunul Dumnezeu ! Inca o minune, inca o picatura in oceanul infinit a Lui Iisus Hristos ! Dumnezeu sa lumineze Romanii si fie ca in ceasul despartirii de cele lumesti, Parintele Arsenie Boca sa ne treaca pe toti pragul imapratiei vesnice . Amin

 17. Pingback: PUSTNICII ROMANIEI. “Intre Cer si Pamant” (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre insemnatatea FAPTUIRII in razboiul nevazut cu tendintele noastre contradictorii: LUCRAREA PORUNCILOR STINGE CRIZELE VOINTEI -
 19. Pingback: Marturia Parintelui Ciprian Negreanu (Cluj-Napoca) despre PARINTELE ARSENIE BOCA (video si audio) -
 20. Pingback: MARTURII PUTERNICE DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA: Aspazia Otel-Petrescu si Parintii Ilie Moldovan si Pantelimon Munteanu (Man. Turnu): DUHOVNICUL DE FOC -
 21. Pingback: Din învăţăturile Sfântului Părinte Arsenie Boca | Invitaţie la Ortodoxie
 22. Pingback: REPORTAJ SI MARTURII VIDEO DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA. Emisiunea “Pelerin” (TVR) reconstituind viata si personalitatea “sfantului Ardealului” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: SCRISORILE PARINTELUI CLEOPA CATRE PARINTELE ARSENIE BOCA: “Sunteti un izvor curat din care se adapa oile lui Hristos”. Marturia IPS Antonie Plamadeala despre AJUTORUL DAT DE PARINTELE ARSENIE PARTIZANILOR FAGARASENI -
 24. Cine doreste sa ajunga la Hateg la Parintele Arsenie Boca, cu masina, plecare din Bucuresti, in fiecare weekend. Contact la adresa de e-mail: pelerinajhateg@gmail.com

 25. Pingback: CANONIZAREA SFINTILOR INCHISORILOR – un subiect tabu? (“In premiera”: partea a doua) -
 26. Pingback: CANONIZAREA SFINTILOR INCHISORILOR - un subiect tabu? ("In premiera": partea a doua) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. am citit cu mare atentie minunea ce i s-a intamplat domnului vela cu copilasul,le doresc sanatate.am si eu un copilas de 5ani si 7luni,diagnosticat cu autism.nu vb.deloc,a inceput sa inteleaga strictul necesar prin terapie.pe zi ce trdce ne pierdem sperantele.ma rog in fiecare zi la sf.parinte arsenie sa-mi vindece copilasul.sper k in curand sa pot ajunge la mormantul lui,e cea mai mare dorinta a mea!multumesc d-lui vela pt ca prin intamplarea dansului ma incurajat si mi-a intarit sperantele.sper ka sf.arsenie sa faca o minune si cu copilasul meu!doamne ajuta!sanatate tuturor.hristos a inviat!

 28. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA IN DUH SI ADEVAR – Straluciri de har din invataturile si minunile Cuviosului de la Prislop, in noi DOCUMENTARE AUDIO si VIDEO realizate de NICOLAE MARGINEANU. Marturiile Maicii Marina de la Man. Bic -
 29. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA IN DUH SI ADEVAR – Straluciri de har din invataturile si minunile Cuviosului de la Prislop, in noi DOCUMENTARE AUDIO si VIDEO realizate de NICOLAE MARGINEANU. Marturiile Maicii Marina de la Manastirea Bic -
 30. AM CITIT O BUNA PARTE DIN CARTILE SCRIE DE SFINTUL PARINTE SI DIN CELE IN CARE SUNT REDATE INVATATUILE LUI DIN DISCUTIILE CU CREREDINCIOSI CARE-I CEREAU AJUTORUL.PASTREZ IN MEMORIE CUVINTELE LUI SPUSE DIRECT SI RASPICAT.” MARGARITARE DUHOVNICESTI” SI ” A FOST OMUL LUI DUMNEZEU” SUNT MANUALELE MELE DIN CARE RECITESC CIND GASESC PRILEJUL.IMI DOESC SA POT CUMPARA “CARAREA IMPARATIEI” SI SA AJUNG LA MORMINTUL TAU SFINTE.SFINTE PRINTE MONAH ARSENIE AJUTA PE FICA MEA CRISTIANA SI PROMIT CA VOI IMPLINII VOIA DOMNULUI.AMIN.

 31. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA continua sa faca MINUNI SI DE DINCOLO DE MOARTE… -
 32. Pingback: PARINTELE ARSENIE – LUMINA PENTRU NEAMUL SAU, IN INTUNERICUL VREMURILOR VITREGE. Misionar al dreptei-credinte in fata greco-catolicilor: “Intoarceti-va acasa, la ortodoxie, si asa tot neamul prinde putere pentru ziua ce vine” -
 33. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre POST, SPOVEDANIE, RUGACIUNEA MAICII DOMNULUI si LUPTA CU DIAVOLUL. Care este CEA MAI MARE MINUNE? -
 34. sa ne asezam la masa discutiilor si sa ne cunoastem,sa presupunem ca ma numesc Ovidiu si am 34 ani si va relatez povestea mea, care in mod cert nu este o ”presupunere”
  dupa niste necazuri,incercari pe care le-am avut am ajuns sa merg putin pe la biserici fara ca sa cred neaparat in ceva.Inca nu puteam sa stavilesc necazurile si am ajuns intr- un moment de rataciri si neinpliniri sa injur lumanarile ,bisericile care nu ma ajutau atunci.Din neant mi-a venit un feeling ca trebuie sa caut pe net Arsenie Boca,mentionez ca in acea zi de rataciri am vazut viata dumnealui si am plans fara oprire,ceva ciudat pentru mine si pentru orice tanar,in urmatoarea saptamana am mers la prislop,am sintit acolo ca ating putin divinitatea ,am simtit dupa mormantul parintelui in spre pestera sf.Ioan ca plutesc ca nu mai exista gravitatie ca nu mai sunt ”trup”,ca sunt ceva energetic.In decurs de 1 an am fost de 4 ori eu,am dus prieteni,familie toti au simtit mai departe de conditionarile unui trup de pamant,viata mea se cantareste in douo parti inainte si dupa,totul s-a schimbat,a inceput sa inteleg viata la nivel spiritual,inainte ma pasionau explicatiile logice ,filozofia,psihologia lucrurile care incearca sa dea un sens vietii,pe care incercam sa o analizam si sa o catografiem.?Nu stim nimic suntem decat oi ratacite pe infinitele cai ale vietii,oi pierdute pe care cineva di neant ,nu stiu de ce si cum reuseste sa ne adune.Eu la prislop cred ca am avut chemare ,pe mine m-a adunat si mi-a dat un sens,mi-a dat si raspunsuri care ma inundau dintr-o data neincetat,mi-a dat trairi spirituale pe care nu pot sa mi le explic nici acum .dupa prima mea cunoastere a celui care poate ?-ca ma indruma mai de mult l-am visat pe Parinte intr-o pestera ,stateam amandoi intr-o pestera ne rugam si plangeam amandoi,a fost asa intens incat nu cred ca o sa pot sa uit vreodata.Tot ce pot e sa incerc si eu la randul meu sa dau un traseu oilor ratacite sa dau mai departe o speranta de care eu am avut parte.Mergeti acolo cand simtiti fara nici un fel de ezitare si va garantez ca viata voatra se va schimba. ,sunt foarte multe pe care le-am trait inca de la chemarea mea acolo ,pina la tot raul care ma macina de ceva timp si pare ca incepe sa dispara.Am inteles ca toti avem o cruce de dus si trebuie sa ne-o ducem mandrie si cu stoicism si doar sa ne rugam la dumnezeu sa ne dea putere sa o purtam pe umeri ,nimic nu este intamplator.DE fiecare data cand am mers acolo am trait altfel de stari altfel de raspunsuri ,ultima oara nu am mai avut piedici ,inainte mereu aveam tot felul de pidici cu drumul ,cu nehotarare de parca raul acumulat in mine nu se mai dadea dus,dar cred ca din ce in ce mergi sa multumesti si abia dupa sa ceri ajutor piedicile dispar,incepem usor usor sa ne intelegem drumul si crucea de dus Parintele ne cheama si noi trebuie sa mergem la dansul,nimeni nu ajunge acolo neiubit si nechemat de dumnealui.O sa va rog cand ajungeti acolo sa va rugati pt grijile ,nevoile si multumirile dvs ,dar sa nu uitati sa fa rugati si sa cereti tarie pentru indrumatorii nostril lumesti si nelumesti sa poata sa ne reprezinte in fata lui Dumnezeu,sa se roage pentru iertarea si mantuirea sufletului nostrum.Tot de la un indrumator va spun si eu acease vorbe pe care el le-a inteles inaintea mea.Daca aveti nevoie sa va dau sfaturi si sa va spun cum puteti ajunge acolo nu ezitati sa ma intrebati.Va doresc sa va gasiti drumul.ovy2003@yahoo.com

 35. Pingback: CONFISCAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA DE CURENTE EZOTERICE, DACISTE SI NEW-AGE - Recomandari
 36. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – 25 de ani de la plecarea in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa! -
 37. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA SUB PRIGOANA COMUNISTA sau MARTURII DESPRE SFINTENIA CARE IMBLANZEA FIARELE SECURISTE: “A fost o lumina si un stalp de nadejde. Fara indemnul si rugaciunile lui, nu as mai fi iesit viu din inchisoare” - Recomandari
 38. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – CUVINTE DUHOVNICESTI ANTOLOGICE, de mare forta si folos mantuitor: “Nu te ruga de Mine sa le dau pacea, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada pacea pe pamant“ -
 39. Pingback: Parintele Mihai-Andrei Aldea: SE DISCUTĂ OARE DESPRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA? SAU DOAR SE REVARSĂ PATIMILE UNORA? | Cuvântul Ortodox
 40. Pingback: Mitropolia Ardealului incepe demersurile pentru CANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA/ “Fenomenul Arsenie Boca” – intre sfintenie, fanatism, superstitie “minunista” si business, la “ROMÂNIA, TE IUBESC” (“Arse
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare