Patriarhul interimar al Bulgariei ACUZAT de politie politica pentru REGIMUL COMUNIST. In februarie vor avea loc ALEGERILE pentru NOUL PATRIARH

13-01-2013 1 minut Sublinieri

 • Novinite: 

Bulgarian TV Shows Interim Patriarch Communist Security File

Ekaterina Boncheva, membra a Comisiei Dosarelor a Bulgariei, a aratat, pentru prima oara, la TV, dosarul patriarhul interimar Kirill, demascandu-l ca agent al Securitatii de stat comuniste.  Boncheva a declarat pentru Nova TV ca patriarhul Kirill nu s-ar fi impotrivit sub nicio forma acestei colaborari, adaugand ca toti informatorii Securitatii comuniste, DS, ar fi primit training special intr-o forma sau alta.

Ea a mai adaugat ca inregistrarile arata ca in anii ’80 erau 32 de agenti printre clerul inalt, dintre care 12 la Academia Religioasa si 8 la Sinod.

Afirmatiile sale au dat de inteles in mod clar ca patriarhul interimar Kirill nu are doar dosar, ci ca a fost un colaborator zelos.

Boncheva a mai declarat ca profesorul german Hansjörg Geiger, ce este cunoscut ca cel care a demontat securitatea comunista STASI, i-a spus, intr-o vizita recenta efectuata in Bulgaria, ca nu ar fi nici macar un singur agent STASI in serviciile secrete germane din prezent (da…. sigur! – n.n.).

“Si unde suntem noi”, a intrebat ea retoric, adaugand ca e de acord cu o singura afirmatie a fostului sef al sinistrei Unitati DS 6, Dimitar Ivanov, conform careia Securitatea a format dependente foarte serioase morale si profesionale si ca agentii se acopera reciproc pana in ziua de astazi.

Boncheva a aratat, de asemenea, alfabetul secret folosit de DS.

In mijlocul lui ianuarie 2012, Comisia Dosarelor – ce investigheaza dosarele secrete ale erei comuniste – a expus 11 din 15 mitropoliti ai Bulgariei ca fiind fosti agenti DS.

O ruptura intre episcopi a zguduit Sinodul dupa moartea Patriarhului Maxim, ce a condus Biserica din 1971.

Alegerea noului patriarh va avea loc pe 24 februarie 2013.

In ziua imediat urmatoare a mortii Patriarhului Maxim si a alegerii controversate a Mitropolitului de Varna si Sofia, Kirill, drept patriarh interimar, Mitropolitul de Plovdiv, Nicolai, a declarat ca se va retrage timp de 40 de zile pentru a tine doliu si ca nu va participa la sedintele Sfantului Sinod, insa, ulterior, s-a razgandit.

Nicolai nu a fost demascat ca agent de securitate comunist, dar este prea tanar ca sa fi fost recrutat. Este, de asemenea, prea tanar pentru a fi ales patriarh.

Mitropolitul de Varna, Kirill, a atras multe critici la sfarsitul anului 2011, cand s-a afisat cu o Lincoln MKZ Hybrid noua, achizitionata, se pare, chiar inainte de a fi lansata oficial pe pietele europene. Recent, pe 6 ianuarie, a aparut in fata mirenilor din Varna adunati pentru sarbatoarea Bobotezei in limuzina Lincoln si a stropit credinciosii cu apa sfintita din vehicolul sau luxos. (…)

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Patriarhul interimar al Bulgariei ACUZAT de politie politica pentru REGIMUL COMUNIST. In februarie vor avea loc ALEGERILE pentru NOUL PATRIARH

 1. multumim multumim multumim

 2. `Controversy erupted after an investigation, whose report had been leaked to the media, found out that the BStU at one point employed at least 79 former Stasi members and still employed 52 as of 2009. The great majority of these were hired from the “bodyguards” branch of the Stasi; some were former archivists and some were just technicians. There was suspicion that some of these former Stasi officers managed to manipulate records, so nowadays no former Stasi officers are allowed to enter the Stasi Archives by themselves. …It also reported there was a constitutionally questionable situation`

  BStU=Der Bundesbeauftragte für die Stasi-Unterlagen
  sursa=http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Commissioner_for_the_Stasi_Archives

  pe scurt=e complicata joaca de-a conspiratul.Iar serviciile au cam acelasi modus operandi peste tot, ce sa ne tot miram

 3. @c2:

  Pai dară Merkel oare ce-o fi? Doar anosta fiica a unui pastor din RDG?

 4. Oricum, Sfantul Sinod al Bisericii surori il va alege pe succesorul patriarhului Maxim. Si nu sunt pe deplin convins ca aceasta alegere se va impiedica de colaborarea cu politia politica – macar si pentru ca IPS Chiril nu este un caz izolat, si nici de autoturismul său.
  De aceea, putem spera doar ca Duhul Sfant sa ii lumineze in alegerea candidatului optim.

 5. Pingback: Biserica Bulgariei se pregateste pentru ALEGEREA NOULUI PATRIARH. Blocaj in nominalizarea CANDIDATILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Mitropolitul Neofit de Ruse ales ca PATRIARH AL BISERICII BULGARIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: Mitropolitul Kiril al Varnei (Bulgaria) gasit mort pe plaja. Politia banuieste o crima - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare