PATRIARHIA IERUSALIMULUI A RELUAT COMUNIUNEA CU PATRIARHIA ROMANA, recunoscand Asezamantul Romanesc de la Ierihon

22-02-2013 1 minut Sublinieri

Oare… care va fi fost pretul?

Reconciliere între Patriarhia Ierusalimului şi Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 20 – 21 februarie 2013, o delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim cu o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Aşezământul Românesc de la Ierihon.

În urma convorbirilor, desfăşurate în spirit de frăţietate şi respect reciproc, s-a ajuns la o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă.

Cele două delegaţii au redactat împreună un document, care a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, prin care s-a ajuns la restabilirea comuniunii frăţeşti şi euharistice între cele două Biserici. Această lucrare binecuvântată constituie o contribuţie la întărirea unităţii panortodoxe.

Delegaţia Patriarhiei Române a fost alcătuită din Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, Preşedinte, PC. Pr. Prof. Viorel Ioniţă, consilier patriarhal onorific, şi PC. Pr. Michael Tiţa, consilier patriarhal pentru relaţii bisericeşti şi interreligioase.

În numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, delegaţia Patriarhiei Române a adresat o invitaţie Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului de a vizita Patriarhia Română în luna octombrie 2013. Preafericitul Părinte Patriarh Teofil a acceptat cu bucurie această invitaţie.

asezamant Ierihon

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel, Patriarhul Teofil al Ierusalimului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PATRIARHIA IERUSALIMULUI A RELUAT COMUNIUNEA CU PATRIARHIA ROMANA, recunoscand Asezamantul Romanesc de la Ierihon

 1. Pretul probabil ca a fost mare, dar insa eu cred ca merita din plin. Fara :), fara :(. Era o situatie stanjenitoare, mai ales pentru noi, dar si pentru intreaga ortodoxie. Stirea ma bucura foarte, foarte mult, si ii felicit toti pe cei care au contribuit la solutionarea conflictului ce aparuse.

 2. Slava Domnului, asta este intr-adevar o veste buna. Ne mai spala putin gustul amar lasat de celelalte vesti.

 3. „…s-a ajuns la restabilirea comuniunii frăţeşti şi euharistice între cele două Biserici. Această lucrare binecuvântată constituie o contribuţie la întărirea unităţii panortodoxe.” Slava Domnului ca s-a ajuns la acesta comuniune frateasca.
  Intrebare: cind se va ajunge la desavirsirea unitatii panortodoxe?(intarirea acestei unitati arata ca ea este nedesavirsita). Concret: cind romanii, grecii, rusii, sarbi,…vor sarbatori Nasterea Domnului la data comuna? Da Doamne cit de curind, la Craciunul viitor sa fie. Amin. Doamne miluieste.

 4. pe cand unirea celor 2 biserici ortodoxe romanesti din America?

 5. vestea este , intr-adevar , buna , dar nu pot sa nu fiu carcotas si sa nu gasesc un nod in papura , cum bine ni se cade noua , romanilor , chiar daca “nodul” meu n-are nici in clin , nici in maneca , ceva comun cu … “papura” articolului fratiei tale : unde-s barbile , unde-i frumusetea omului lui Dumnezeu imbracat in straiul sobru , negru , al preotiei/monahismului , fara barba … dar cu cioc?:-( Eh , oglinda , oglinjoara … Iertati-ma , si voi si sa ma ierte si Dumnezeu , nu m-am putut abtine sa nu scriu .

 6. Pingback: Sinodul Bisericii Serbiei ameninta iar cu RUPEREA LEGATURILOR CANONICE cu Patriarhia Romana, vrea SINOD PAN-ORTODOX care sa marcheze o APROPIERE DE CATOLICISM, IUDAISM si ISLAMISM si "avertizeaza" asupra "para-sinagogii" episcopului AR
 7. Faptul ca ortodoxia se ocupa cu pasiune de politica, si mai ales de tot felul de intrigi cu tenta de deservire a Rusiei, denota ca nu s-a schimbat nimic in timp. A ramas la fel ca in anii de ateism, cand colabora efectiv cu autoritatile comuniste (asta in toate tarile ortodoxe fost comuniste) , zicand ca nu din oportunism ci din necesitati de supravietuire. Dar manipularile din ziua de astazi ce mai sunt, si cui servesc? Toate acestea nu fac bine imaginii si credibilitatii si e pacat in fata lui Dumnezeu.
  Au gasit de cuviinta sa faca si diversiuni de genul petitiilor de strangere de semnaturi contra eventualelor vizite ale papei, insotite de atitudini insultatoare. Dar despre manipularea poporului din Basarabia, care are si el dreptul la libera credinta, la libera autodeterminare, chiar si la aderare cu UE daca ei considera necesar, despre toate acestea nu se spune nimic, sau ca au vreo atitudine favorabila. Din contra, adevaratele probleme nu fac parte din preocuparile lor. Pare ca predomina manariile de culise fara legatura cu viata spirituala a popoarelor, pe fondul unor acerbe lupte concurentiale.

 8. Inteleg ca functioneaza o cenzura

 9. @Ganea Macedon:

  23:59 – momentul in care ati postat comentariul

  00:01 – momentul in care ati reclamat o cenzura pe site

  Mai putin de doua minute – nu v-a trecut prin cap ca poate adminul nu e, ca totusi dureaza, ca nu e industrie de aprobat si moderat comentarii, ci un oarecare site tinut de oarecare persoane. Asa cum nu v-ati gandit la aceste lucruri elementare, ci v-ati repezit sa faceti proces de intentie, asa va scapa enorm de multe lucruri si evidente legate de ortodoxie, fie romaneasca, fie de orice alt fel, a carei istorie si a carei invatatura, in mod evident, nu o cunoasteti.

 10. Pingback: Patriarhia Romana si Patriarhia Ierusalimului au restabilit COMUNIUNEA DEPLINA. Patriarhul Teofil – INVITAT IN ROMANIA - Recomandari
 11. Pingback: Patriarhia Antiohiei a intrerupt comuniunea cu Patriarhia Ierusalimului | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare