Peste toate vestile rele, bomboana pe coliva: Patriarhul il cheama pe Papa in Romania/ PRESEDINTELE ISI CONTINUA SFIDARILE DE NATURA TOTALITARA/ Prostirea in masa continua halucinant: gripa porcina si aviara – programate sa revina in forta/ CONGRESUL AMERICAN SPRIJINA ATACAREA IRANULUI (STIRI 7-8 IULIE 2010)

8-07-2010 7 minute Sublinieri

– Sfântul Sinod a hotărât să adreseze un apel la dialog frăţesc Bisericii Române Unită cu Roma (Greco-Catolică) pentru o mărturie creştină comună în societatea românească contemporană din ce în ce mai secularizată cu speranţa creării unui climat de încredere şi respect reciproc între cele două Biserici româneşti. În acest context, ierarhii Sfântului Sinod şi-au dat acordul de principiu pentru o posibilă invitaţie a Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea în România. În acest sens, Patriarhia Română va evalua timpul invitaţiei în consultare cu alţi factori implicaţi.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si-a dat miercuri acordul de principiu pentru o posibila invitatie a Papei Benedict al XVI-lea in Romania, a anuntat Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa. Anuntul Sfantului Sinod vine dupa ce ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a vorbit in primavara de o posibila vizita in Romania a Papei Benedict al XVI-lea. Conform uzantelor,  dupa invitatia adresata de presedintele Traian Basescu este nevoie si de o invitatie din partea Patriarhului Daniel.

Un mister: de ce tace Patriarhul Daniel?

Adrian Nastase despre inundatii: cum va ploua in Catedrala Neamului…

***

Ceea ce ieri părea o posibilitate, a devenit astăzi o certitudine. Preşedintele Băsescu a identificat la postul public de radio mai multe campanii de presă mincinoase, care au atentat la siguranţa naţională.  Printre acestea se numără relatările unor posturi de televiziune despre inundaţii şi informaţiile despre familia preşedintelui, care a fost acuzată că a fost implicată în trafic de armament pentru grupări teroriste. “O campanie care s-a petrecut în această perioadă de inundaţii de Trusturile Intact şi Realitatea duc la decredibilizarea autorităţilor şi sunt o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale”, a explicat preşedintele Traian Băsescu. El a adăugat că este foarte riscantă situaţia când la zeci de mii de oameni s-a distrus sentimentul de încredere al populaţiei în autorităţi. “Eu i-am găsit la Săuceşti pe oameni, care spuneau că primarul a furat banii de dig. Primarul nu avea în atribuţiuni repararea digului. Am găsit un sat care l-ar fi pus pe stâlp direct pe primar, la Săuceşti. O televiziune îşi trimisese om care îi trimitea pe toţi pe dig. «Uitaţi, aici a furat primarul» şi ăla nu primise un ban. Aş întreba eu, câţi bani a primit omul de teleziune să facă acest lucru? Un ziarist a făcut asta, vă surprinde?”, a descris situaţia găsită în teritoriu preşedintele.

 • Gandul:

SPECIAL – Bilanţul preşedintelui după ce a ieşit din cizmele de cauciuc: statul n-are bani să prevină viitoarele dezastre, locuitorii s-o termine cu isteria

Traian Băsescu: “Creşterea TVA a fost o greşeală pentru că nu a operat cancerul din sistemul bugetar”

SPECIAL – Informaţiile Gândul, confirmate de preşedinte. Băsescu îl lasă pe Boc singur cu creşterea TVA. Cât „costă“ soluţia preşedintelui de a se impozita pensiile

CTP: Poker mecanic

(…) Dl. Băsescu ştie foarte bine că e prea târziu ca mărirea TVA să fie anulată. Şi totuşi vestejeşte măsura, cu riscul, major, al intensificării impresiei de incoerenţă, de hăis-cea, pe care actuala putere o lasă populaţiei. Vânzoleala de imagine pe care a creat-o prin ultimele declaraţii urmăreşte acelaşi veşnic scop: să-l situeze mai presus de orice vină. Guvernul e vinovat că a mărit TVA, Parlamentul că a contestat scăderea pensiilor la Curtea Constituţională, Curtea că a luat o decizie “politică”, presa că denigrează autorităţile şi pune în pericol viaţa sinistraţilor (siguranţa naţională!), sinistraţii că nu sunt peşti, pensionarii că sunt bolovani de gâtul naţiei. Eu, Băsescu, v-am zis.

De ce o mai face, de vreme ce nu îl mai aşteaptă încă un mandat şi nici cu ăsta nu ştie ce să facă? Pentru că pe dl. Băsescu nu l-a interesat niciodată politica altfel decât ca poker mecanic, funizor de adrenalină, de senzaţii tari. E drogul lui. Şi dacă românii vor muri pe capete, dl. Băsescu tot la imaginea lui de stăpân a toate şi vinovat de nimic va munci.

Ceea ce nu înseamnă, în actuala stare a României, că un înlocuitor al camarilei Boc poate să ofere altceva decât suferinţă oamenilor. Şomajul, lipsurile, umilinţele, scurtarea vieţii sunt inevitabile. Singurul lucru la care ar mai putea visa românii de la un alt guvern este nişte dreptate în nenorocire.

 • Hotnews:

Comisar UE despre sistemul de pensii: Avem de ales intre pensionari mai saraci, contributii mai mari pentru pensie sau mai multi oameni care lucreaza mai mult si mai mult timp

Guvern: Ministerul Muncii va reduce personalul cu 19%, iar Ministerul Sanatatii desfiinteaza 11,6% din posturile finantate integral de la bugetul statului

Pana la sfarsitul anului, alte 75.000 de firme private isi vor declara insolventa * Masura va lovi in plin sistemul bancar * Acesta va fi al doilea val, dupa ce primul a fost declansat de creditele luate de persoane fizice in 2006-2008 si care n-au mai putut sa le plateasca * Bancile le-au executat,  le-au luat imobilele * Dar nu pot sa le vanda sau sa le inchirieze * Cu privatii va fi mult mai greu fata de procesele cu persoane fizice

Analistii economici avertizeaza asupra unui noul val al crizei economice. Scaderea lefurilor bugetarilor si cresterea TVA, a preturilor combustibililor si energiei electrice, asadar un carusel care va determina sporirea inflatiei, va conduce in foarte scurta vreme la reducerea personalului si a salariilor in sectorul privat. Mai mult se preconizeaza ca daca de la inceputul lui 2009 peste 300.000 de firme au inchis sau au intrat in faliment intr-un interval de un an si jumatate, acum alte 75.000 de firme sunt pe cale sa-si declare insolventa in numai sase luni.

 • Gandul:

Cum umflă cardurile de credit inflaţia în SUA

Aceste instrumente de plată cresc inflaţia şi ajung să-i coste pe comercianţii din SUA de 14 ori mai mult decât dacă ar primi bani gheaţă de la cumpărători, iar categoriile de tarife pentru tranzacţii au crescut, numai în cazul MasterCard, de la 4 (1991) la 243 (2009)

Cardurile de credit, fără de care sute de milioane de oameni nu pot trăi, produc mai multe daune economiei decât beneficii, cred doi profesori din SUA, citând concluzii ale instituţiei americane similare unei “curţi de conturi” din statele europene – Government Accountability Office (GAO).

Aceste instrumente financiare accelerează inflaţia şi aduc costuri suplimentare în întreaga economie, care ajung să fie suportate de toată lumea. (…)

Fără moneda unică, UE s-ar prăbuşi în recesiune

 • Cotidianul.ro:

Beijingul către Bruxelles: Europa nu ar trebui să mai dea lecţii

Profesorii britanici vor putea folosi forţa fizică asupra copiilor

 • Saccsiv:

MAREA BRITANIE: Sistemul de supraveghere care monitorizează conversaţiile detecteaza semnele ale unui comportament ameninţător …

VIDEO (si transcriptul): Rabinul Yitzhak Kaduri spunea in 2007 ca numele lui Mesia este Iisus (Yehoshua sau Yeshua) si ca va veni dupa moartea lui Aaron Sharon …

VIDEO (si transcriptul): Adevarata fata a lui LEO ZAGAMI … Veti intelege de ce YOGA ESOTERIC il promoveaza pe acest asa zis EVADAT din MASONERIE.

Despre Babilonul din MUZICA

Gaselnita: BOALA MANCATULUI SANATOS. A alege alimentatia sanatoasa denota ca esti bolnav mintal?

***

 • Gandul:

70 la sută din populaţia lumii se tratează cu medicamente naturiste

Depresia creşte riscul apariţiei demenţei

Un al treilea val al epidemiei de gripă nouă AH1N1 ar putea să cuprindă din nou România, începând din această toamnă, atenţionează medicii.

Începând din lunile octombrie-noiembrie şi până la sfârşitul anului, ar putea să apară un nou val de gripă nouă, al treilea care ar afecta ţara noastră”, a atenţionat, la REALITATEA.NET, conf. univ. dr. Alexandru Rafila, vicepreşedintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Mai sunt focare de AH1N1 în emisfera sudică

În acest moment, ţara noastră este într-o etapă de stagnare în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu virusul pandemic, însă situaţia nu este aceeaşi pe întreg globul. De aceea, la nivel mondial, se menţine încă nivelul de alertă 6, adică cel maxim, instaurat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

“Este adevărat că în România nu s-a mai înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu virusul pandemic AH1N1 de câteva luni, dar OMS nu a îndrăznit nici până acum să ridice nivelul maxim de alertă dat în cazul pandemiei de gripă nouă, deoarece încă mai apar cazuri de îmbolnăvire în emisfera sudică.

Şi în Europa este “linişte” din acest punct de vedere, dar, aşa cum am spus, sunt focare de AH1N1 în unele ţări din emisfera sudică“, a declarat, pentru REALITATEA.NET, prof. univ. dr. Molnar Geza, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie şi, totodată, şeful Comitetului Naţional de Vaccinologie din Ministerul Sănătăţii.

În România, ultimul caz de gripă cu virusul pandemic AH1N1 a fost înregistrat la Bucureşti, pe 9 aprilie. Atunci, numărul total de cazuri confirmate era de 7.008, din care 122 cu deces, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Abia la sfârşitul acestei luni, OMS va decide dacă ridică nivelul de alertă dat în cazul pandemiei de gripă nouă.

“La întâlnirea comună a statelor membre ale Uniunii Europene, care a avut loc zilele trecute, OMS-ul european a decis că abia la sfârşitul acestei luni se va convoca boardul de comandă pe pandemie al OMS-ului şi atunci se va hotărî dacă ridică gradul maxim de alertă sau nu, în funcţie de cum evoluează gripa AH1N1 în continentul sudic, acolo unde încă se mai înregistrează focare”, a precizat prof. dr. Molnar Geza, preşedintele Comitetului de Vaccinologie din MS.

Vaccinul antigripal sezonier protejează şi împotriva virusului AH1N1

Totuşi, în cazul în care al treilea focar de gripă nouă va apărea în România, medicii spun că nu sunt foarte mari motive de panică, având în vedere structura vaccinului.

“În momentul de faţă, tulpinile recunoscute de OMS pentru a fi introduse în vaccinul antigripal sezonier conţin şi tulpina de virus AH1N1“, a explicat medicul Rafila, vicepreşedintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Peste 1,3 mil de doze de vaccin antiAH1N1, în stocul de rezervă

Până în această primăvară, în România s-au vaccinat împotriva gripei noi 1.649.000 de persoane. Din totalul dozelor de vaccin de aproximativ trei milioane, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, în ţară au mai rămas 1,3 milioane de doze neutilizate, pe care s-au cheltuit 5,5 milioane de lei.

“În unele judeţe din ţară, au mai rămas doze de vaccin anti AH1N1 nefolosite, dar care sunt în termen. Ele au o valabilitate de 12-18 luni, iar noi l-am fabricat în noiembrie-decembrie 2009, aşa că este valabil cel puţin până la sfârşitul anului. În plus, ultimele şase loturi au fost făcute în luna ianuarie 2010, deci sunt valabile inclusiv în ianuarie 2011. Dar acestea sunt stocurile de rezervă antiepidemice, deci nu pe acestea le vom întrebuinţa în toamnă. Atunci, la sfârşitul lunii octombrie, intră în vigoare vaccinul antigripal sezonier, a explicat prof. Molnar.

“În funcţie de recomandările OMS şi ECDC (Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile) se va stabili strategia de vaccinare pentru sezonul următor”, precizează MS.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul noii gripe, Ministerul Sănătății a achiziţionat 3.080.000 de doze de vaccin antigripal cu tulpină pandemică A/H1N1, al căror cost de producţie a fost de 13.007.490 lei, informează Ministerul Sănătăţii. Dozele au fost fabricate de Institutul Cantacuzino la sfârşitul anului 2009.

***

Revista presei. Ahmadinejad : SUA, dictatură globală. “Washington va ataca Iranul dacă trebuie”. Israel: Negocieri directe în septembrie

Există un mare sprijin în Congresul American pentru folosirea tuturor mijloacelor pentru a împiedica Iranul să devină putere nucleară, “prin sancţiuni diplomatice şi economice dacă putem, prin acţiuni militare dacă trebuie“, declara senatorul american Joe Lieberman aflat în vizită în Ierusalom. Alături de colegii săi, John McCain şi Lindsey Graham, ei au folosit un limbaj foarte dur, vorbind despre “acţiuni militare” cu referire la oprirea programului nuclear Irania, punctează Jerusalem Post.

Acesta preciza că recentele sancţiuni contra Iranului adoptate de Congres sunt menite a semnala Teheranului să “negocieze sfârşitul programului nuclear şi să reintre în lumea civilizată, dacă este posibil. Dacă nu, ar trebui să ştie că atunci când spunem că este inacceptabil să aibă arme nucleare, vorbim serios. Sperăm ca puterea diplomatică şi economică să  funcţioneze, dar dacă trebuie să folosim forţa, aceasta rămâne o opţiune activă.

Abdullah Gul: Israel, incapabil să acţioneze raţional

 • Adevarul:

Rusia insultă Republica Moldova

VIDEO Risc major în Rusia: să iriţi FSB


Categorii

Ecumenism, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Era Big Brother, Iran, Papa (Papism), Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

53 Commentarii la “Peste toate vestile rele, bomboana pe coliva: Patriarhul il cheama pe Papa in Romania/ PRESEDINTELE ISI CONTINUA SFIDARILE DE NATURA TOTALITARA/ Prostirea in masa continua halucinant: gripa porcina si aviara – programate sa revina in forta/ CONGRESUL AMERICAN SPRIJINA ATACAREA IRANULUI (STIRI 7-8 IULIE 2010)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. DUMNEZEUL parintilor nostri :

  Sf. Ier. Fotie cel Mare (+895), Sf. Teodosie de la Pecerska (+1073), Sf. Gherman Patriarhul Constantinopolului (+1240), Sf. Grigore Palama (+1340), Sf. Ier. Simeon al Tesalonicului (+1429), Sf. Marcu, Mitropolitul Efesului (+1444), Sf. Maxim Grecul (+1555), Sf. Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779), Sf. Paisie de la Neamt (+1794), Sf. Nicodim Aghioritul (+1809), Sf. Ignatie Briancianinov(+1867) Sf. Ambrozie de la Optina (+1891), Sf. Teofan Zãvorâtul (+1894), Sf.loan de Kronstadt (+1908), Sf. Ier. Nicolae Velimirovici (+1956), Sf. loan lacob Hozevitul (+1960), Sf. Ier. Averchie Tausev (+1976), Sf. Iustin Popovici(+1979), Cuv. Filotei Zervakos (+1980), Cuv. Serafim Rose (+1982), Cuv Paisie Aghioritul (+1994)

  miluieste-ne pe noi !

 2. In genere am citit comentariile din presa legate de evolutia situatiei legate de Iran sau de Coreea de Nord;personal nu cred ca,daca vor fi respectate interesele rusesti sau chineze in aceste tari,Rusia sau China se vor angrena intr-un conflict armat de partea atacatilor. Sa nu uitam ca ambele state(Iran si Coreea de Nord) sunt totalitare iar “elitele” nationale au pe constiinta multi morti. Sa nu uitam imaginile elocvente cu cei care plangeau cu disperare la moartea lui Kim Yr Sen(sper ca am scris corect),intr-un act de idolatrie totala.
  Si or fi rai evreii,dar vreau sa vad un imam,cum se arunca el in aer si nu mai trimite niste mucosi la moarte.
  Cat despre vizita papei,ma gandesc ca nu e asa primejdioasa daca se rezuma doar la o vizita de stat si nu o iau ai nostrii(ca brazii) pe panta pupatului in zone dorsale (poate ii organizeaza papei o defilare cu tancuri).

 3. @Cu papa e o situatie cam fara iesire. Si daca vine ca sef de stat, e seful unui stat religios, Vaticanul, nu al unei republici oarecare. Si… sa nu fim naivi, stim foarte bine interesele ce poarte fesurile in cazul unor ierarhi…

  Cat priveste situatia internationala, sigur ca nu privim la scena internationala ca o incordare intre buni si rai, ci ca la o tabla de sah in care puterile se rafuiesc una cu alta, iar principalele victime sunt pionii.

 4. *cred ca trebuia IRAN in titlu. 🙂

 5. o mica eroare …in titlu e vb. de Iran nu de Irak

 6. Doamne ajuta!
  Nu credeti ca ar trebui initiata o campanie prin care sa fie exprimata pozitia traditionalista si adevarata a Ortodoxiei fata de catolicism/papa?
  Nu putem protesta fata de venirea lui (dat fiind nr mare de catolici din tara) dar putem protesta impotriva invitatiei adresata lui ,”colegial”, de un ierarh ortodox, ba mai mult, de intaistatatorul unei Biserici ortodoxe.

 7. Profetul mincinos “invitat” in România.
  Iata ce asemanari sunt intre ce se vrea a fi catedrala mantuirii neamului si vatican. Postez mai jos niste linkuri cu imagini vatican vs catedrala neamului:
  vatican:
  http://static.infoturism.ro/content/obiective/Vatican_-_Sfantul_Scaun_Roma_0.jpg

  catedrala neamului:
  http://theologhia.files.wordpress.com/2010/07/catedrala-mantuirii-neamului.jpg

 8. @ Cosmin S.

  Da, o asemanare uluitoare! Nu cred in coincidente.

 9. Pe aceeasi tema a razboiului cu Iranul:

  Avertismentele lui Ron Paul
  http://www.youtube.com/watch?v=fjP816VwhJE&feature=related

  Iran War Build-up (dupa min 6)
  http://www.youtube.com/watch?v=xVrWjGhHDsQ

 10. …si de pe canalul Russia Today:

  Bomb, bomb Iran? US in ‘same build-up to war as to Iraq invasion’
  http://www.youtube.com/watch?v=BBQeyqoUDkM

 11. @ Cosmin S.

  Pai da, cand vine Papa la Bucuresti, trebuie sa se simta ca acasa….

 12. Aaa,s-a intors dl.PVB;de acum am cu cine sa combat… Cat despre razboi,mereu m-a enervat ca niste umflati se ascund in spatele a multor oameni pe care ii transforma in soldati si-i pun sa moara pentru niste cauze cretine; socialismul,cu extremismul comunist de-asta a si prins fiindca cei care nu erau la putere cautau sa raspunda cu ceva ticalosiei celor bogati.
  A,si intr-un material de pe site am vazut un nene cu fiul,masoni si templieri… deasemeni imi plac pufosii belicosi care tin o sabie precum calul de lemn al lui Ionel din “Vizita” lui Caragiale. satana isi bate joc din cate se vede si de oamenii lui.

 13. @Stefan,

  ehei, papa nu are nimic din spiritul prusac al germanilor de pe vremuri…daca l-ar avea ar ploua cu anateme si excomunicari in capul “modernistilor” din ograda proprie, iar cardinalii ar sta smirna in loc sa umble brambura pe la conferinte ecumenice. :-).

 14. @Stefan

  P.S: nu mai zice de parada de tancuri ca poate se duce vorba si ii vine unuia din comitetul de primire vreo idee…:-)

 15. Situatia se repeta. Acum 10 ani, un alt papa a fost invitat in Romania de catre un alt patriarh. Ce asemanari si ce deosebiri or exista intre cele doua evenimente?

 16. @Stefan,
  Doamna PVB (de la initialele numelui) nu cauta sa se combata cu nimeni si s-a intors numai pt. o zi.:-)

 17. Ce parere aveti despre mesajele din ultima vreme de pe Apologeticum?

 18. Vad ca blogurile ortodoxe sunt toate anti Basescu. Opozitia, de principiu, presupune alternativa. Inca nu am inteles Dvs. cu cine sunteti. Apolitici, si alte A-uri sunt excluse sa ne intelegem pentru ca traim in societate si nu putem face abstractie de asa ceva.

  Mai mult – ce observ eu pe aproape toate blogurile ortodoxe inclusiv acesta – ca au cazut ca niste naivi intr-o mare manipulare. Chiar si Dvs sunteti – ca sa folosesc un termen de la sfintii parinti – intr-o mare inselare.

  A fi contra lui Basescu sau contra lui Geoana sau Contra lui Antonescu sau sa fii PRO acestora reprezinta in conditiile in care de 3 ani de zile (cu putin inainte de episodul 322 care l-au mazilit pe presedinte)esti manipulat sistematic, minut de minut, ceas de ceas de catre mass-media cel putin daca nu o nebunie sau alienare mintala, macar – cum am spus mai sus o mare naivitate.

  Ca fost jurnalist si consumator de media si care zi de zi analizez mass-media afirm tare si raspicat: Presedintele Basescu are dreptate! Asa cum este ACUM mass-media din Romania, ea este un atentat la siguranta statului.

  Va aduc aminte faptul ca in urma cu 4-5 ani nu puteai sa numeri pe degetele de la ambele maini patronii mass-media. Apoi au inceput fuziunile. Vantu a facut primul pas, apoi Patriciu si ultimul Paunescu.

  Astazi exista doar Patriciu si Paunescu pe mass-media care conteaza. PROTV nu conteaza pentru ca targetul este altul si este diferita abordarea (nu intru in detalii de analiza).

  Mai mult, lucrurile se intampla pe fata. Chiar acum 3 zile Antena3 titra la ora 19:00 – Romania este guvernata de ape. EXACT la acea ora comutand pe Realitatea TV titlul era: Apele conduc Romania. Mai are sens sa continui?

  Inca un lucru pe care Dvs. se pare ca in supararea contra presedintelui – de altfel oarecum justificata – uitati sau omiteti cu buna stiinta sa spuneti celor ce va citesc ca Romania desi are un Guvern PDL-ist portocaliu ea este guvernata de Parlament si deci si de opozitie. Ori tocmai “guvernarea opozitiei, care ar trebui sa aiba un rol de tampon sau corectie a Guvernului” nu se manifesta si nici nu este amendata pe siteul dvs. Ca pilotul e beat si conduce masina spre prapastie se intelege, dar copilotul ce face? Doarme? Nu, doar da din – pardon – clanța.

  Concluzia la care am ajuns – citind cel putin felul in care prezentati situatia sociala este ca fie manipulati constient, fie sunteti atat de suparati de cum merg lucrurile si v-ati lipit sufletul de aceasta incat nu va mai dati seama ca sunteti inselati. Chiar nu va sare deloc in ochi ca opozitia n-are nicun program alternativ si ca mass-media constient ascunde acest lucru prin declaratii contra?

  Sfatul meu, daca primiti, este sa incetati aceasta manipulare. Nu va deosebiti cu nimic de mass-media care acum 1 an a divizat Romania prin ura. Si astazi programul se continua. Ati sfatuit, la un moment dat, oamenii sa nu iasa in strada ca este o mare manipulare, ca se vor revolte sociale. Perfect adevarat. Dar cum sa-i tii in frau cand si voi pe langa (s-o spunem raspicat)Patriciu le serviti injectii saptamanale de ura – preluate de pe siteurile care manipuleaza – sub masca corectitudinii?

  Ierati daca v-am suparat cu ceva.
  Doamne ajuta!

 19. Un studiu (aparut in ianuarie 2009, nota mea – Alin) asumat de presedintele Comisiei Canonice a Sfantului Sinod al BOR, concluzioneaza : “Controlul total asupra cetatenilor”.

  Un studiu de Pr. Prof. Dr. Mihai Valica, facut cu binecuvîntarea ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, presedintele Comisiei Canonice a Sfîntului Sinod al Bisericii ortodoxe Române. Studiul lui Mihai Valica urmeaza pozitiei exprimate de parintele Justin Pârvu.

  CUPRINS:
  1. Sinteza psiho-teologica a comunicatului Parintelui Justin Pârvu din data de 14.01.2009[5]
  2. Legislatia nationala, internationala si europeana referitoare la cip-urile biometrice
  3. Scopul cip-urilor RFID
  4. Opozitii si atitudini contra cip-urilor biometrice în lume
  5. Omul redus de la imago Dei la un simplu numar sau cip electronic
  6. Propuneri si perspective

  articolul complet aici: http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=25960

  P.S. observ ca a mai aparut un Alin pe aici, asa ca am schimbat un pic numele cu care postez.

 20. @phl1811
  Frate uite cum sta treaba. Noi crestinii suntem cetateni ai unui oras, tari si ca atare avem obligatia de a participa la viata politica din cetate. Asta inseamna sa ne informam, sa judecam (Dumnezeu ne-a dat minte si nu ne vrea prosti) si sa luam hotarile pe care le consideram bune pentru societatea in care traim. Avand in vedere ca suntem crestini, toate aceste lucruri trebuie sa le gandim prin prisma credintei noastre, care ne spune ca o data, in trecut, am fost cetateni ai raiului si ca vom fi din nou daca facem voia Domnului (descrisa in preceptele crestine, esenta fiind in Sfanta Evanghelie).
  Ce se intampla azi insa in lumea toata nu numai in Romania este ca puterea politica si economica a ajuns in mana unor oameni fara Dumnezeu (sau avandu-l ca dumnezeu pe satan). De ce am ajuns aici? Pentru ca nu am fost indeajuns “de destepti” sa ramanem cu adevarat credinciosi crestini, sub acoperirea Duhului Sfant….nu intru aici in detalii, in general cam asta comentam aici pe acest site cu fiecare noua problema noua cu care ne confrumtam. Cum s-a ajuns aici si de ce? Asta fac crestinii in general…un fel de feed back al comportamentului lor…sa stie ce au gresit sa se pocaiasca si sa mearga inainte fara sa mai repete greselile stand pe cat se poate cu mintea si inima lipite de Dumnezeu.
  Ce culoare politica avem noi in general….cam nici una…la ora asta.
  De ce?
  Pentru ca o gasca de indivizi, toti cam de aceeasi culoare (a lui satan) s-au impartit in cateva “tabere”: putere, opozitie, presa, companii private care joaca un circ sau teatru cum ca se lupta unii cu altii totul fancandu-se pe cheltuiala si spinarea noastra, ei intre ei fiind prieteni.
  Singurul lucru care ne-a mai ramas este sa facem cunoscut acest lucru mai multora pentru a nu sta si privi circul si pentru a-i “amenda” pe acesti indivizi prin neprezenta la vot. Prin aceasta aratandu-se ca de fapt nu sunt alesi sau doriti…s-au impus singuri.
  In alta ordine de idei, multi dintre crestinii cu viata sfanta, cuviosi cum le spunem noi, care au meritul de a sta treji si a nu se lasa pacaliti de sistemul condus de diavol, ne-au spus ca solutii omenesti nu mai sunt, acum numai Dumnezeu mai poate face ceva…caci suntem cam spre sfarsit….ca sa nu zicem, la sfarsitul sfarsitului.
  Si ca sa aveti o imagine de ansamblu cam cine atenteaza la siguranta nu a statului ci a nostra ca oameni cu suflete, a intregii omeniri, creatia Dumnezeului celui Viu, va puteti uita la TV sau deschide ziarele….fetele care se perinda acolo in marea majoritate (fie ca sunt ei sefi de state, guverne, mari companii) ei sunt “atentatorii”, de fapt niste papusi in mainile celor cu cornite, principalii dusmani ai sufletelor umane.
  Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sufletele

 21. @phl1811: Spuneti ca analizati zi de zi media, dar nu ati putut analiza obiectiv nici macar sectiunea de stiri a acestui site. De pilda, e foarte usor (si necesar) pentru o analiza obiectiva sa fie numarate sursele de informare folosite cu precadere de noi, in momentul selectiei. Apoi, temele urmarite cu precadere. Dar trebuie sa se tina cont ca sectiunea noastra de recomandari NU este un ziar, ci un instrument relativ nou de informare, bazat pe colaje de presa, constituite in functie de criterii specifice celor care administreaza acest site. Deci nu poate fi evaluat un actor X in functie de cum apare in tema Y in mod similar studiilor ce se fac pe mass-media, ca nu e acelasi lucru, pur si simplu.

  La o privire sumara si ne-statistica, veti observa ca pentru situatia interna noi folosim, cu precadere, doua surse: hotnews si Gandul. Primul este atacat de adversarii politici ai presedintelui ca fiind un site ”basist”. Al doilea apartine trustului lui A. Sarbu si este, dupa parerea noastra, unul din cotidienele cele mai (inca) echilibrate si bune. Sigur ca preluam si de la siteurile televiziunilor A3 (antena 3 mai ales pentru stirile externe, de altfel) si RTV, dar doar acolo unde personal suntem de acord cu ce se afirma, si nu acolo unde detectam manipulari grosolane (si exista asa ceva, evident). Cred ca avem dreptul la acest exercitiu de libertate de opinie si de exprimare, fara sa fim acuzati ca suntem in solda cuiva. Daca mergem insa pe logica lui ”cine citeaza din A3 si RTV este manipulator si vandut mogulilor” atunci nu am facut nimic alttceva decat sa demonstram ca suferim de o paranoia tratabila doar la psihiatru. Ca ne rezervam acest drept la libera exprimare si gandire il arata cu prisosinta si faptul ca, in momentul alegerilor, turul II, in urma carora a iesit presedinte tocmai liderul politic pe care il reprezentati, noi am recomandat nu pentru cine sa se voteze, ci pentru cine sa NU se voteze, pe criterii specifice noua (legaturi cu ASPEN si alte lucruri dubioase). Si, draga analist mediatic, acela pe care noi NU l-am recomandat NU A FOST TRAIAN BASESCU! Asa ca, va rugam, lasati-ne cu lectiile de obiectivitate… (Apropo – acela a fost singurul moment si ultimul in care am indraznit sa facem o jumatate de recomandare politica – lucru pe care il regretam acum si il consideram o greseala, pentru care ne cerem iertare.)

  Acum, in ceea ce priveste tematica, ati observat (speram) ca nu ne intereseaza DELOC mizele politice interne. Ne intereseaza, pe plan intern, economia, starea sistemului sanitar si stirile alarmante despre Tinutul Secuiesc. Iar toate aceste fenomene nu ne intereseaza doar pentru semnificatiile lor interne, ci pentru legaturile cu fenomenele similare ce se dezvolta pe plan international. Noi chiar urmarim alte lucruri, atunci cand facem stirile, decat mizerabilele batai politice interne. Si chiar nu ne facem iluzii cu privire la clasa politica, dupa cum am tot semnalat. Dar asta nu inseamna ca totul este egal cu totul. Nu, inclusiv la ticalosi, unele actiuni sunt mai ticaloase decat altele, asta e un adevar general uman. Pentru cine stie putina istorie, lucru asta nu e chiar asa de greu de inteles. De pilda: e limpede ca in perioada interbelica toti politicienii erau o crunta dezamagire pentru poporul roman (Radulescu Motru a inventat pentru a descrie aceasta stare termenul de politicianism) – intriganti, corupti, incapabili, lacomi, tradatori ai patriei, masoni etc (sigur, existau exceptii, oameni priceputi, morali, dar se inecau in restul, sau, daca erau si personalitati marcante, erau doborate de orgoliul lor exacerbat). Da, e adevarat, DAR… asta nu scuza niciun moment ticalosiile infaptuite de regele Carol al II-lea si de camarila sa! Partidele politice au fost lamentabile, e adevarat, dar nimic nu scuza tirania ticluita de Carol al II-lea si halul de degradare in care a lasata tara, inclusiv fara teritorii nationale istorice! Jalnica si pilduitoare pentru toti tiranii fuga lui cu trenul din Romania…

  Revenind la subiectul nostru: foarte rar veti gasi lideri politici citati la noi, rarrisim pana spre deloc veti gasi lideri ai opozitiei care ataca furibund presedintele. Ne intereseaza nu atacul politic, sau scenarita politica (de care sufera intens, parerea noastra, actualul presedinte), ci informatia relevanta. De aceea, sunt citati cu precadere oficiali ai guvernului. Din acelasi motiv ce tine de interesul specific de a cauta informatie relevanta, semnificanta, tine si faptul ca publicam mai ales opinii ale unor specialisti in domeniu, care, chiar daca sunt critici uneori fata de DECIZII, sunt apolitici in optiunile lor (Ilie Serbanescu, de pilda, sau Lucian Davidescu, analisti care publica inclusiv la Romania Libera).

  Am mentionat toate aceste lucruri pentru ca ati vrut sa dati o nota de obiectivitate observatiilor dvs. Tocmai v-am aratat ca obiectivitatea va lipseste si ca aveti pur si simplu o parere preconceputa, explicabila doar prin preferinta dvs certa pentru un anume lider politic. Noi NU AVEM PREFERINTE POLITICE, insa avem, cu certitudine, opinii, valori si atitudini. Este un fapt ce tine de natura, libertatea si demnitatea umana emiterea unor judecati de valoare in functie de aceste valori asumate. Este un lucru ingrijorator pentru discernamantul omului sa faca judecati de valoare in functie de oamenii pe care si-a ales drept idol (politic sau nu). Si este un lucru foarte trist cand libertatea de gandire si de exprimare devine fapta suspecta pentru unii…

 22. @phl1811: Inca ceva. Desigur ca responsabilitatea larga pentru starea actuala de lucruri apartine intregii clase si chiar elite autohtone… Dar ati facut o afirmatie demna de tot hazul:

  uitati sau omiteti cu buna stiinta sa spuneti celor ce va citesc ca Romania desi are un Guvern PDL-ist portocaliu ea este guvernata de Parlament si deci si de opozitie.

  In orice tara democratica puterea este exercitata de cei care constituie o majoritate parlamentara si formeaza guvernul. In orice tara democratica responsabilitatea deciziilor guvernului apartine… guvernului! Ca el le emite! E simplu, nu e chiar asa dificil de inteles… Exemplu: decizia de a antama un acord cu FMI este in primul rand imputabila puterii actuale, incepand cu presedintele si apoi continuand cu guvernul. Ei sunt primii pe lista, pentru ca ei au initiat acest lucru! Abia apoi urmeaza Parlamentul care a aprobat acordul, ulterior, si liderii opozitiei care nu s-au opus in mod adecvat.

  Si, pentru a incheia. Noi consideram ca este FOARTE GRAVA decizia de a pune presa pe lista amenintarilor nationale. Nicio tara democratica nu a procedat asa, desi campaniile de presa starnite de interese diverse nu lipsesc nici de acolo. Ca tot ati mentionat despre tendinta de ”trustizare” a presei… Este un trend general, nu doar autohton, in primul rand. In al doilea rand, in toate tarile democratice trusturile media promoveaza anumite interese si nu se dau inapoi in a duce campanii de presa pe anumite teme. Sunt binecunoscute bataliile mediatice intre CNN si Fox News, intre Berlusconi si presa italiana, intre Sarkozy si o parte a presei franceze… Totusi, nimeni, vreodata, nu a trecut presa la amenintari nationale. Dintr-un motiv simplu: pentru ca e identic cu a pune libertatea de exprimare sub semnul intrebarii!

 23. stimate domn,admin

  observ cu parere de rau ca ideea de dialog va cam lipseste – dialog in acea limita a generarii de idei constructine. Observ, pe baza tot a unei analize, ca de fiecare data cand cinva spune contrarul, rationamentul dvs este sa atacati scurt si taios acuzand.

  draga domnule, eu chiar am analizat siteul dvs. si nu vorbesc aiurea in tramvai la ora 23:00 pentru ca nu am ceva mai bun de facut. V-am si scris – tocmai ca ati mai avut iesiri de acest gen – ca “daca primiti [cuvantul meu]”. Mi-am luat marja de siguranta si se pare ca nu am gresit. Poate sunteti obisnuiti ca acolo unde activati sa aveti ultimul cuvant si este de inteles atunci aceasta atitudine sfidatoare atunci cand vi se aduc in atentie puncte de vedere diferite.

  Ne intereseaza nu atacul politic, sau scenarita politica (de care sufera intens, parerea noastra, actualul presedinte), ci informatia relevanta. De aceea, sunt citati cu precadere oficiali ai guvernului.

  Aceasta afirmati pornind direct de la prejudecata ca informatia relevanta s-ar gasi direct in gura unui presedinte sau a blondei de langa el. Daca ati fi cautat – cu adevarat informatia relevanta – v-ar fi sarit in ochi bunaoara afirmatia foarte grava a doamnei de comunicare ex basescu, – de a carei culoare nu ziceti nimic – referitor la legea invatamantului cum ca “nu mi se pare corecta aceasta lege pentru ca are introdusa obligativitatea religiei. nu mi se pare corect din moment ce suntem un stat laic” Asta e informatie relevanta pentru crestini!

  Revenind acum la afirmatia dvs cum ca “Nicio tara democratica nu a procedat asa, desi campaniile de presa starnite de interese diverse nu lipsesc nici de acolo.”

  domnule admin este grav sa veniti cu sabloane de tipul “standarde europene”, “alte tari democratice” s.a.m.d.p in conditiile in care in palimpsest cine stie sa citeasca democratia nu este chiar solutia pe care o agreati.

  Mutatis mutandis in Romania draga domnule, presa este aservita grupurilor de interese si nu iti trebuie multa facultate pentru a observa acest lucru. Ca sunt campanii de presa contra si intre trusturi e firesc DAR sa discreditezi institutia presedintelui sistematic incepand cu episodul 322, apoi familia acestuia, apoi ministrii si in campania electorala pur si simplu executand public atat un candidat la presedintie , presedinte in functie fiind cu pixelul albastru, si apoi discreditand al doilea om in stat cu topaiala de la aflarea rezultatelor si lista e prea lunga pentru a o posta ACEASTA MI SE PARE GRAV DOMNULE ADMIN.

  Acestea sunt realitati. Cat despre informarile Dvs cand este vorba de politica primeaza trustul unui informator – retineti acest aspect!, si al unui individ care n-are nimimc cu moralitatea, Patriciu.

  Despre linkurile reusite n-am spus nimic. Doar oboseala Dvs. si poate incrancenarea v-a facut sa credeti ca arunc totul la gunoi, ca nu are nimic bun….cum fac altii bunaoara.

  La final va rog un lucru, daca primiti incercati sa analizati putin lucrurile. detasarea va lipseste.

  Doamne ajuta!

  PS: Daca puteti raspunde fara patima ok, daca nu nu va obositi sa imi raspundeti, n-are sens discutia.

 24. dlui.phl1811 – eu ma bucur ca exista dl.Basescu care lupta cu toti coruptii Romaniei si bineinteles ma bucura faptul ca impreuna cu alti politicieni si-a vandut tara pentru 30 de arginti; si cand presa de investigatie in mod onest avertizeaza ca SE PREGATESTE in mod criminal o foamete ,propun sa-i mitralieze pe toti mama lor de burghezi chiaburi! SIEG HEIL! – sa moara in chinuri toti care nu pupa papucul lui basescu!(in frunt ecu mine,of corse)

 25. @phl1811: V-ati inferbantat si ridicati tonul si nu inteleg de ce. Mai cititi odata, calm, ce am scris, si incercati sa raspundeti, nu sa atacati. Discrepanta intre raspunsul pe care l-am incercat fata de dvs si furia cu care raspundeti spune totul. In fine, nu va fac o vina din asta, cei pasionati de politica in general se infierbanta, e de inteles asta, la ce context traim. Dar nici nu incurajam asa ceva si nici nu facem politica aici.

  Cred ca faceti o grava confuzie. Nu am spus ca informatia relevanta se afla (doar) in gura presedintelui si a unei blonde (uite cine o aduce in discutie). Am scris negru pe alb ce intelegem prin informatie relevanta: declaratiile unor oficiali ai guvernului sau opiniile unor analisti. Rareori citam direct din presedinte. Pare-se ca acesta a fost motivul pe care v-ati deranjat sa cititi acest site, probabil, pentru ca am citat, e adevarat, unele declaratii ale presedintelui in contextul inundatiilor. Domnule, chiar nu ne-a placut de el cum s-a comportat in aceasta situatie si nu inteleg de ce ne faceti o vina din asta? Am zis si in comentarii ce nu ne-a placut.

  In rest, nu im aduc aminte sa fi facut abuz de referiri la presedinte. Sa presupunem ca nu avem voie sa facem asta? Si de ce nu avem voie la opinie proprie?

  Spre informarea dvs., singura data cand am criticat de-a dreptul administratia prezidentiala a fost cand a propus legiferarea prostitutiei.

  Cred ca nu aveti o pricepere prea mare in legatura cu nivelurile suprapuse ale textelor de vreme ce ati inteles ca noi desconsideram democratia. Ah, ca nu o idealizam, ca nu o consideram SOLUTIA, ca nu impartasim viziunea milenarista cu privire la ce inseamna democratia, e altceva. Pentru contextul pe care il traim acum, cand revenirea la monarhie e imposibila si lumea veche a disparut, impartasim aceeasi parere ca si dl Churchill: democratia e cel mai prost regim cu exceptia tuturor celorlalte variante, adaugam noi. Asadar, iar faceti o confuzie – intre discursul idolatru european si discursul unui sceptic care valorizeaza democratia contextual.

  Mai departe: dle, nu stiu ce facultate ati facut, dar se pare ca nu ati retinut un lucru elementar: in TOATA lumea presa este aservita grupurilor de interese! Dupa cum clasicul Giovanni Sartori a aratat, a avea o presa libera nu inseamna a avea o presa independenta in sine, adica libera de grupuri de interese, ci a avea o pluralitate de surse de informare! Pentru Sartori situatia de azi din Romania nu ar fi deloc o amenintare pentru democratie: exista trusturi care au anumite interese care nu coincid: RTV, Antena3, B1TV, TVR1. Asadar, conditia este indeplinita: exista o pluralitate de surse de informare.

  Mai departe: enumerati cateva campanii impotriva presedintelui. Pai rafuiti-va cu aceia care le-au conceput, nu cu noi, care nici macar nu le-am popularizat. Apoi, hadeti sa va spun si eu niste fleacuri americane: despre presedintele Obama s-a spus ca nu are voie sa fie presedinte ca nu e american; ca planul lui de a crea un sistem de asigurari sociale de sanatate este socialism pur si va consta in a da unei comisii drept de viata si moarte asupra pacientilor cu boli grave; ca e un dictator fascist in devenire. Si aceste lucruri pe canale mari de presa (gen FOX News). Sau cu Sarkozy, ce-ar fi sa ne gandim la cum l-au tratat pe baietelul presedintelui Nicholas jurnalistii francezi, cand cu numirea acestuia la una din cele mai mari companii de stat franceze? Sau la scandalul recent, Betancour?

  Si asta doar asa, din ce prindem cu coada ochiului, fara sa dam atentie speciala. Domnule, treziti-va la realitate. Orice presedinte din orice tara cat de cat normala este tinta unor campanii de presa. Ah, da, am uitat, e totusi una in care nu prea exista astfel de campanii: Belarus. Aia da, nu prea misca in front. Probabil ca asta este visul nostru, ca sa nu existe nici in vis vreun risc de a mai critica, oricat de dur si de sistematic, oricat de interesat, presedintele (confundat intentionat cu institutia), da chiar pana la ridiculizare. Asa ceva nu inseamna “atentat la siguranta statului”, ci inseamna abia sansa minima data noua de a nu mai permite un regim totalitar. Acolo unde libertatea de exprimare, sub orice pretexte si formulari, ajunge sa fie pusa in discutie, mai ales cand reprezentantii autoritatilor statale sunt sub tirul opiniei, cand “omul intai in stat” sau “omul al doilea in stat” devin fetisuri de neatins doar fiindca se ajunge, abuziv si cezarist, sa se identifice persoana cu functia, iar orice critica sau adversitate fata de acestia este redusa la concepte totalitare de tipul “denigrarea statului”, acolo… e semn ca ne apropiem vertiginos de o realitate ce a fost traita si pe aceste plaiuri vreme de vreo 50 de ani. Avem toate semnele. Inclusiv mesajele dvs., simptomatice pentru o mentalitate care idolatrizeaza si semi-zeifica “oficialul” (oare pentru ca face parte din el?).

  Vi se pare ca primeaza “Adevarul” ca surse, nu stiu de unde ati scos-o. Pur si simplu nu e…adevarat. 🙂 Repetam, e drept, intuitiv si pe baza experientei noastre, insa dupa frecventa cu care accesam si preluam de obicei, de o buna bucata de vreme deja, stirile: primeaza hotnews si gandul. Restul, ce apare interesant, si nu doar pe plan intern. “Adevarul” este perfect mainstream, de altfel, si inca in primele randuri, cand este vorba de a sustine campanii ticaloase de manipulare a populatiei – vezi “gripa porcina”, “incalzirea globala”, etc.

  In ceea ce o priveste pe Adriana Saftoiu, actiunea pe care a incercat sa o declanseze nu a ajuns intr-atat de importanta incat sa fie si relevanta. In plus, le mai si scapam, de exemplu de pozitia consilierei nici macar nu am aflat din presa, am ratat linkurile respective si deja subiectul nu mai era actual. Dar nu inteleg de ce trebuie sa va dam socoteala ca nu punem la index dusmanii personali ai presedintelui.

  In fine, cred ca ati avut ocazia sa vedeti care sunt subiectele prioritare pentru noi. Repetam, POLITICA pentru noi nu este o miza. O miza sunt tendintele pe care le consideram semnificative si periculoase ale lumii in care traim. O miza nu pentru actiune, ci pentru constientizare.

 26. Referitor la opozitie, as completa ceva, ca sa ma bag si eu in vorba, daca tot s-a ajuns la politica – desi miza este una destul de minora – ca unul care, recunosc spasit in fata marii adunari nationale si ai consilierilor pentru securitate ai Excelentei Sale presedintele Romaniei 🙂 – am comis infractiunea de includere intre linkuri, la un moment dat, acum ceva vreme, a unor declaratii ale liderului PNL, Crin Antonescu. Imi fac autocritica si declar cu umilinta ca am comis acel act necugetat, completat si de niste comentarii explicative, daca nu ma insel, numai pentru ca mi s-au parut foarte corecte, dureros de adevarate si foarte bine ambalate retoric, intr-adevar, descrierile facute de domnia sa realitatii tragice a Romaniei de azi si de maine si a rolului pe care il joaca in acest sens conducerea actuala… de partid si de stat, in frunte cu mult iubitul si stimatul… Excelenta Sa, Tovarasul Zeus Care Are Intotdeauna Dreptate 🙂

  Am mai spus atunci, ca un netrebnic ce ma aflam, din cate imi amintesc, ca respectivul lider al opozitiei este preferabil macar uman celui de acum, chiar daca nu ar face nimic, bineinteles, neavand niciun fel de asteptari in acest sens. Consider in continuare, ca un nemernic impenitent sau ca un sabotor nepocait ce ma aflu :), cum preferati, ca persoana care conduce astazi Romania, iar nu institutia sa, este o persoana demna de cea mai mare mila (dar trezind in primul rand o fireasca si puternica indignare), cu trasaturi demonice, lipsita de orice urma de scrupul, de OMENIE, de morala, de decenta, de cultura a libertatii, a dialogului (chiar asa!) si a valorii omului de langa el sau din fata lui, de MILA, de PRINCIPII REALE. Un om crud, imbatat de putere, cu apucaturi violente, razbunator, care dispretuieste si uraste oamenii. Este o opinie pe care nu caut sa o impun nimanui. Asta e ceea ce mi se pare mie si atat. Acestea mi se pare ca reies din toate declaratiile si comportamentele sale. Pe mine, personal, care ma pricep mai putin la altele, dar sper ca ma pricep cat de cat la oameni, asta ma intereseaza si ma afecteaza mai mult, latura umana. Am o alergie endemica la orice sesizez a fi rautate, cruzime si minciuna ca mod de viata. Mai mult, acum ma gandesc ca pare ca tot ce spune este ostentativ cinic, ca pare ca atata special nervii poporului, altminteri adormit si mamaligos. E prea de tot cum se manifesta, parca zadareste cainii cu batul, prin gard, si apoi se mira ca astia incep sa maraie furios.

  Dar daca acest gen de persoana este presedintele Romaniei, si nu altul, inseamna atunci ca Dumnezeu asa ingaduie pentru multele noastre pacate foarte mari. Daca o persoana cu trasaturi similare a fost 4 ani premierul Romaniei – si care, daca ar fi ajuns el presedinte in 2004 probabil ca am fi evoluat similar – iarasi inseamna ca asta meritam.

  Prin urmare nu sustin nicio revolta decat cea din propria constiinta, de a nu ne lasa dezumanizati si indobitociti sa spunem raului bine si minciunii adevar. Dar mai departe revolta trebuie sa se transforme in POCAINTA, in revolta pe PROPRIILE PACATE SI PROSTII care au dus aici.

  Da, ca nu avem reala opozitie, ci numai un simulacru, o chestie decorativ-retorica iarasi este un adevar. Domnii Crin si Ponta, care par oameni ceva mai cumsecade (macar pana iau puterea, desigur), apoi sunt excelenti vorbitori si “spalati” ca imagine, au alte ocupatii prioritare decat Romania, asta este clar ca lumina zilei. Nici nu se omoara sa mai dovedeasca ceva, chiulesc si petrec in dulce boemie sau au ambitii si vanitati ieftine, care sa fie cel mai tare dintre ei. Mi se par niste adolescenti intarziati si inconstienti, talentati, sclipitori, inspirati de multe ori sa puna degetul pe rana, dar… incapabili de nimic mai mult! Dar cum am mai zis, as fi si mai prost decat oricum sunt, ca sa sper de la ei intr-o alternativa politico-economica. Nu exista asa ceva. Uman, insa, recunosc, m-as simti ceva mai usurat, poate, daca ar fi vreunul din ei la putere, daca desigur, nu o vor lua si ei razna. Dupa cum, tot strict uman, l-am simpatizat pe Emil Boc pentru comportamentul manifestat la inundatii si pentru declaratiile democratice si de bun-simt facute. Macar nu ma sperie. Pentru vremurile astea tulburi, tot mai e ceva. Cum zicea Steinhardt, cand esti in suferinta, orice vorbulita buna, orice mica mangaiere conteaza. Chiar daca e amestecata cu interes. Dar salveaza din tine farama de umanitate.

  Ceea ce ma sperie astazi cel mai tare, de la vladica la opinca, este proliferarea LIPSEI DE SENSIBILITATE UMANA, a cinismului mergand pana la sadism, a racirii pana si a dragostei firesti dintre oameni, duse pana la transformarea celui din fata, slab si neajutorat, intr-un obiect caruia ii poti face orice. Astazi e vremea dezumanizarii justificate principial, cand ajung iarasi la moda discursurile de tip fascist, eugenist, darwinist (aplicat la societate), malthusianist… E vremea cand cel care are putere si bani il uraste de moarte pe cel neajutorat si amarat, ii doreste disparitia. E vremea triumfului rautatii, cand lumea se pregateste sa devina o jungla in care ne vom manca unii pe altii. E lumea in care un om normal, si mai ales un crestin, trebuie sa se pregateasca de suferinta.

  PS: Stati linistit deci, un crestin adevarat nu va fi niciodata un revolutionar insetat de sangele altora, dornic de rasturnarea puterii. Schimbarea domnilor, bucuria NEBUNILOR. Atata doar, sa ni se mai lase dreptul sa spunem ce gandim si ce vedem. In strada nu avem ce cauta, in BISERICA DA! Acolo si numai acolo e nadejdea!

 27. PS:

  Fiindca pare ca aveti o obsesie cu motive usor de inteles cu Dinu Patriciu, asa, doar informativ, gasiti AICI exprimata opinia noastra despre el.

  Ca Voiculescu este securist ne intereseaza prea putin, atata vreme cat nu stim care dintre toti acesti mari moguli NU AU FOST sau NU SUNT, unii dintre ei, asa ceva – fie ofiteri, fie turnatori macar. Despre moralitate ce sa mai vorbim… Unul si unul, se intrec in odiosenie… Dar nu e nicio logica in a amesteca moralitatea lor ca oameni cu stirile sau opiniile care apar prin ograda lor. Insa e nostim ca tocmai cineva care il iubeste atat de mult pe Basescu sa vorbeasca despre securisti si imorali… Dragostea o fi ea oarba, dar nici asa 🙂 Problema “mogulilor”, daca tot veni vorba, este ca sunt extrem de… inabili, ca sa nu zicem mai rau, cand e vorba chiar de obsesiile lor politice. Ceea ce au reusit, atat la suspendare, cat si in campania din 2009 a fost, ca prin stupiditatea si agresivitatea campaniilor lor mediatice, sa-i oripileze, sa-i scarbeasca si sa-i indeparteze pe multi dintre potentialii votanti anti-Basescu. Parca ar fi vrut, de fapt, sa-l ajute sa castige, parca au jucat pentru el. De la presedintia comisiei de ancheta luata de Varanul D.V. si pana la filmuletul cu copilul difuzat pana peste orice limita, de la linguselile gretoase la Geoana si pana la porcariile cu traficul de arme, de la gafe precum cele de la Timisoara si culminand cu aparitiile directe si enervante la TV ale celor 3… toate l-au transformat pe “dictator” in “victima” si l-au ajutat sa castige, desi, altminteri, era imposibil sa nu piarda. Asa ca… nu mai cautati aici dusmanii. Niste dusmani atat de prosti (politic) sunt aliatii perfecti, in realitate. De-aia nici nu exista alternative, fie ele intre doua rele… Dar gata cu politica…

  Iertati-ne!

  Iertati-ne si ceilalti, va rugam, pentru lunga digresiune politica ce ne-a fost provocata.

 28. @ admin si @ admin2
  chiar am suferit pentru voi, ati cazut mult prea jos prin aceste raspunsuri
  acest ph… este bolnav, tratati-l cu mila , dati-i spam

 29. @1
  “ati cazut mult prea jos prin aceste raspunsuri”??!!!

  Raspunsurile sunt de o frumusete si claritate cum rar intalnesti azi…si-au pus toata caldura si sinceritatea si DUREREA pentru ce se intampla azi in lume in scrierile lor ….n-am cuvinte…e durerea unor suflete curate care nu cer altceva decat sa-si spuna pasul….caci in curand nici parerea nici opinia nu vom mai fi lasati sa ni le spunem.
  “Pasul” inainte puteai sa ti-l spui unuia si altuia, celor mai apropiati…foarte curand ni-l vom spune peretilor pentru ca nimeni nu va vrea sa mai asculte durerea celuilalt…pentru ca lumea se raceste sufleteste.

  Tocmai ca l-au tratat cu mila…i-au raspuns…si-au luat din timpul lor sa-i raspunda, sa-l lumineze…sa-l oblojeasca cu dragoste….daca nu simtiti toata durerea si iubirea intru Hristos din randurile domniilor lor…inseamna ca vi se raceste sufletul.

  Cu mana pe inima declar ca am simtit pe pielea mea cum

  “E vremea cand cel care are putere si bani il uraste de moarte pe cel neajutorat si amarat, ii doreste disparitia.”

  N-am inteles niciodata de ce….de ce o fiinta umana simte bucurie cand il vede pe semenul lui ca sufera, suferinta aceluia nedandu-i nimic altceva decat bucurie demonica.

  Si spune mai departe

  “E vremea triumfului rautatii, cand lumea se pregateste sa devina o jungla in care ne vom manca unii pe altii. E lumea in care un om normal, si mai ales un crestin, trebuie sa se pregateasca de suferinta.”

  Cel putin in jungla animalele se vaneaza unele pe altele, pentru a-si stapani foamea…ceva biologic, lasat de Dumnezeu in urma pacatului primar…dar noi ca oameni sa ajungem mai rau ca fiarele, vanatoare fara sens….

  Adminii nu pot baga aceste mesaje la spam…ar fi un act dictatorial…ar fi impotriva principiului lor, pentru ca pentru asta de fapt ne “adunam aici” pe acest site, sa discutam opiniile fiecaruia, oricat de diferite ar fi ele.
  Si mai cred ca aceste mesaje ne-au ajutat si pe noi ceilalti spre limpezirea multor lucruri, intr-un fel de repozitionare: Astia suntem, asta vrem nimic mai mult…fara pretentii de a fi cine stie ce burici ai pamantului.

  Sa inteleaga toti chiar si cei care au opinii la 180 grade fata de ale noastre ca libertatea pe care o vor crestinii ortodocsi (“fanaticii” cum ni se va spune in curand)nu pune in pericol existenta celuilalt in toata complexitatea ei ca persoana (viata, idei, personalitate, dorinte, vise).
  Adevarul este Unul singur si noi pe acela Il marturisim, nu Il impunem nimanui cu forta.

  Exemplul care-mi vine in minte acum este cel cu homosexualii.
  Nu aruncam cu pietre in ei, nu le inchidem usa bisericii in nas, nu avem voie din punct de vedere moral, crestineste sa-i obstructionam in nici un fel in viata lor din societate. Ne rugam pentru ei si ii ajutam sa se indrepte pentru ca sunt in pacat…asta este adevarul.
  Ei in schimb, si societatea care devine din ce in ce mai intunecata, merg pina acolo incat vor sa schimbe definitia familiei si ne obliga sa acceptam asta. Ori definitiile si adevarul nu le poti schimba, cum nu poti schimba legile dupa care se misca stelele…alea sunt si gata.
  Nu poti spune ca daca arunci un obiect o va lua spre cer…..sau poate cine stie, maine cineva va zice si asta in nebunia vremurilor de azi…
  Ne aflam azi ca in povestea cu Hainele cele noi ale Imparatului…..nu foloseste nimanui sa spunem ca imparatul este imbracat in haine frumoase cand el isi arata goliciunea pe strazi (goliciunea sufletului in cazul presedintelui nostru).
  Din pacate suntem din ce in ce mai putini care strigam ca imparatul este gol…si in curand cei din jurul nostru ne vor pune un sac in cap si ne vor da la lei, ca sa nu se mai auda strigatele noastre….de ce asta? pentru ca ii deranjeaza opinia diferita…dar cu asta nu au rezolvat problema caci regele s-ar putea sa raceasca…

  Si aici e diferenta dintre noi si ei (care de fapt sunt fratii nostri care nu umbla in adevar si pentru care ne doare sufletul):
  ei fac de ramane o tara in saracie lucie
  noi strigam ca-i saracie…
  ei vor sa ne astupe gura.

  Sa judece Dumnezeu cine greseste.

  Fratilor admini continuati si scrieti, marturisiti pina la capat, adevarul trebuie spus.

 30. Fratilor admini simpt in glasurile voastre DURERE si DRAGOSTE. Ne mangaie, ne mai alina durerea cuvintele voastre, ne hranesc, ne trezesc si ne ajuta. Nu va necajiti, dintotdeauna cine are urechi de auzit, va auzi si va intelege. Cine nu…Dumnezeu cu mila. Va veni si vremea lor, numai sa vrea. Sa ne rugam sa nu fie prea tarziu, iar mantuirea sa fie pentru noi toti (ca neam).
  Doamne ajuta.

 31. Consider ca nimeni nu a cazut prea jos; in fapt admnistratorii site-ului au luat atitudine asa cum este normal in fata politicianismului veros; ca numele celui de la butoane este astazi Basescu nu inseamna ca ii adulezi pe ceilalti.
  Crestinul nu este o persoana fara reactii si care nu gandeste,ca de,actioneaza smerenia; ba cred ca ar trebui sa fim asemeni copilului din povestea lui Andersen:daca regele este gol sa strigam in gura mare nu sa aplaudam din complezenta. Cel protejat de complezenta ne uraste;uitati-va la instant-urile surprinse de fotografi asupra oamenilor politici – este inspaimantator ce grimase si ce ranjete au. Nu sunt ca parintele Cleopa in poza…
  Partea amuzanta , si partizanii ad-hoc ai unora sau altora dintre conducatori vor intra in malaxorul pe care ni-l pregatesc.

 32. s-a scris cam mult. am capatat prostul obicei de a vorbi putin si concis, concentrat, pentru ca asa se exprima idei clare si de cele mai multe ori profunde si usor de retinut. as vrea sa exprim doua idei scurte. in primul rand nu inteleg care este interesul dumneavoastra intr-un site/blog particular. nu se califica deloc la capitolul mass media. deci? nu ne precizati deloc. daca este doar un inters personal puteti trece linistit catre cotidienele sustinatoare ale mult-iubitului vostru sefulet. daca nu, inseamna ca de fapt sunteti trimis pentru a observa si atunci, sincer, aveti o mare problema pentru ca nu sesizati nimic din ce este pe aici. de ce? nu aveti acea ‘transformare’ a partii rationale a sufletului, acea metanoia, daca doriti ‘activarea’ harului Duhului Sfant primit la botez(unul din cele 7), care se refera la intelegerea teologica. asta pe al doilea palier. si aici ma vad nevoit sa va spun ca Biserica – deci prin extensie, noi crestinii laici si mireni – nu a avut niciodata pretentia de a participa sau de a impune un sistem social/politic/economic, ci doar a incercat cu abilitate sa ofere crestinilor sai cele mai bune conditii pentru mantuire, indiferent de timpuri/oranduiri. daca ai fi crestin ai stii afirmatia Mantuitorului: “Imparatia mea nu este din lumea aceasta”; dar nu esti. si ne izbim de acel preambul de la punctul 2, cel cu metanoia. asa ca dumneata, ontologic, esti incapabil sa intelegi ceva din desfasurarile de idei de pe aici(chiar si contradictorii) pentru ca esti lipsit(ca alegere personala) de Harul ce ti s-a dat la Botez. si atunci iti urez drum bun, sau intoarcere usoara – depinde de tine.

 33. Ar trebui să începem o campanie anti-Apologeticum, că dacă ar fi după ei nu s-ar mai mântui nimeni..

 34. Ca sa-i victimizam si sa-i “ajutam” sa se dea si mai usor prigoniti si martiri? De ce sa tinem sa-i facem vedete mai mult decat sunt? Ti-ai facut datoria de a avertiza, si noi ne-am facut-o. Sunt asteptati si altii. De acum cine are urechi de auzit…

 35. Frati admini, tineti o tot asa si fie Domnul sa va pazeasca, sa va intareasca, ca sa ne fiti de folos in continuare. Doamne pedepseste ne, dar cu mila ta,..pe noi pacatosii.

 36. @Un crestin Ortodox

  Spune-ti parerea la ei pe site si gata…si ei au dreptul sa se exprime cum il avem si noi….apoi lasa-i in plata Domnului si roaga-te pentru ei.
  si zic si eu…cine are ochi sa vada…

 37. Partidele, marea pacaleala cu sortulete a vremurilor moderne, spre dezbinarea noastra a tuturor. Minte avem? Pe vremea lui Mircea ce Batran, a lui Stefan cel Mare si Sfant, sau a lui Mihai Viteazul, nu existau partide, dar exista o singura politica, cea a apararii neamului, a pamantului tarii, si a dreptei credinte. Iar in acel context omul conta, ca persoana.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare