Peste toate vestile rele, bomboana pe coliva: Patriarhul il cheama pe Papa in Romania/ PRESEDINTELE ISI CONTINUA SFIDARILE DE NATURA TOTALITARA/ Prostirea in masa continua halucinant: gripa porcina si aviara – programate sa revina in forta/ CONGRESUL AMERICAN SPRIJINA ATACAREA IRANULUI (STIRI 7-8 IULIE 2010)

8-07-2010 7 minute Sublinieri

– Sfântul Sinod a hotărât să adreseze un apel la dialog frăţesc Bisericii Române Unită cu Roma (Greco-Catolică) pentru o mărturie creştină comună în societatea românească contemporană din ce în ce mai secularizată cu speranţa creării unui climat de încredere şi respect reciproc între cele două Biserici româneşti. În acest context, ierarhii Sfântului Sinod şi-au dat acordul de principiu pentru o posibilă invitaţie a Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea în România. În acest sens, Patriarhia Română va evalua timpul invitaţiei în consultare cu alţi factori implicaţi.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si-a dat miercuri acordul de principiu pentru o posibila invitatie a Papei Benedict al XVI-lea in Romania, a anuntat Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa. Anuntul Sfantului Sinod vine dupa ce ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a vorbit in primavara de o posibila vizita in Romania a Papei Benedict al XVI-lea. Conform uzantelor,  dupa invitatia adresata de presedintele Traian Basescu este nevoie si de o invitatie din partea Patriarhului Daniel.

Un mister: de ce tace Patriarhul Daniel?

Adrian Nastase despre inundatii: cum va ploua in Catedrala Neamului…

***

Ceea ce ieri părea o posibilitate, a devenit astăzi o certitudine. Preşedintele Băsescu a identificat la postul public de radio mai multe campanii de presă mincinoase, care au atentat la siguranţa naţională.  Printre acestea se numără relatările unor posturi de televiziune despre inundaţii şi informaţiile despre familia preşedintelui, care a fost acuzată că a fost implicată în trafic de armament pentru grupări teroriste. “O campanie care s-a petrecut în această perioadă de inundaţii de Trusturile Intact şi Realitatea duc la decredibilizarea autorităţilor şi sunt o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale”, a explicat preşedintele Traian Băsescu. El a adăugat că este foarte riscantă situaţia când la zeci de mii de oameni s-a distrus sentimentul de încredere al populaţiei în autorităţi. “Eu i-am găsit la Săuceşti pe oameni, care spuneau că primarul a furat banii de dig. Primarul nu avea în atribuţiuni repararea digului. Am găsit un sat care l-ar fi pus pe stâlp direct pe primar, la Săuceşti. O televiziune îşi trimisese om care îi trimitea pe toţi pe dig. «Uitaţi, aici a furat primarul» şi ăla nu primise un ban. Aş întreba eu, câţi bani a primit omul de teleziune să facă acest lucru? Un ziarist a făcut asta, vă surprinde?”, a descris situaţia găsită în teritoriu preşedintele.

 • Gandul:

SPECIAL – Bilanţul preşedintelui după ce a ieşit din cizmele de cauciuc: statul n-are bani să prevină viitoarele dezastre, locuitorii s-o termine cu isteria

Traian Băsescu: “Creşterea TVA a fost o greşeală pentru că nu a operat cancerul din sistemul bugetar”

SPECIAL – Informaţiile Gândul, confirmate de preşedinte. Băsescu îl lasă pe Boc singur cu creşterea TVA. Cât „costă“ soluţia preşedintelui de a se impozita pensiile

CTP: Poker mecanic

(…) Dl. Băsescu ştie foarte bine că e prea târziu ca mărirea TVA să fie anulată. Şi totuşi vestejeşte măsura, cu riscul, major, al intensificării impresiei de incoerenţă, de hăis-cea, pe care actuala putere o lasă populaţiei. Vânzoleala de imagine pe care a creat-o prin ultimele declaraţii urmăreşte acelaşi veşnic scop: să-l situeze mai presus de orice vină. Guvernul e vinovat că a mărit TVA, Parlamentul că a contestat scăderea pensiilor la Curtea Constituţională, Curtea că a luat o decizie “politică”, presa că denigrează autorităţile şi pune în pericol viaţa sinistraţilor (siguranţa naţională!), sinistraţii că nu sunt peşti, pensionarii că sunt bolovani de gâtul naţiei. Eu, Băsescu, v-am zis.

De ce o mai face, de vreme ce nu îl mai aşteaptă încă un mandat şi nici cu ăsta nu ştie ce să facă? Pentru că pe dl. Băsescu nu l-a interesat niciodată politica altfel decât ca poker mecanic, funizor de adrenalină, de senzaţii tari. E drogul lui. Şi dacă românii vor muri pe capete, dl. Băsescu tot la imaginea lui de stăpân a toate şi vinovat de nimic va munci.

Ceea ce nu înseamnă, în actuala stare a României, că un înlocuitor al camarilei Boc poate să ofere altceva decât suferinţă oamenilor. Şomajul, lipsurile, umilinţele, scurtarea vieţii sunt inevitabile. Singurul lucru la care ar mai putea visa românii de la un alt guvern este nişte dreptate în nenorocire.

 • Hotnews:

Comisar UE despre sistemul de pensii: Avem de ales intre pensionari mai saraci, contributii mai mari pentru pensie sau mai multi oameni care lucreaza mai mult si mai mult timp

Guvern: Ministerul Muncii va reduce personalul cu 19%, iar Ministerul Sanatatii desfiinteaza 11,6% din posturile finantate integral de la bugetul statului

Pana la sfarsitul anului, alte 75.000 de firme private isi vor declara insolventa * Masura va lovi in plin sistemul bancar * Acesta va fi al doilea val, dupa ce primul a fost declansat de creditele luate de persoane fizice in 2006-2008 si care n-au mai putut sa le plateasca * Bancile le-au executat,  le-au luat imobilele * Dar nu pot sa le vanda sau sa le inchirieze * Cu privatii va fi mult mai greu fata de procesele cu persoane fizice

Analistii economici avertizeaza asupra unui noul val al crizei economice. Scaderea lefurilor bugetarilor si cresterea TVA, a preturilor combustibililor si energiei electrice, asadar un carusel care va determina sporirea inflatiei, va conduce in foarte scurta vreme la reducerea personalului si a salariilor in sectorul privat. Mai mult se preconizeaza ca daca de la inceputul lui 2009 peste 300.000 de firme au inchis sau au intrat in faliment intr-un interval de un an si jumatate, acum alte 75.000 de firme sunt pe cale sa-si declare insolventa in numai sase luni.

 • Gandul:

Cum umflă cardurile de credit inflaţia în SUA

Aceste instrumente de plată cresc inflaţia şi ajung să-i coste pe comercianţii din SUA de 14 ori mai mult decât dacă ar primi bani gheaţă de la cumpărători, iar categoriile de tarife pentru tranzacţii au crescut, numai în cazul MasterCard, de la 4 (1991) la 243 (2009)

Cardurile de credit, fără de care sute de milioane de oameni nu pot trăi, produc mai multe daune economiei decât beneficii, cred doi profesori din SUA, citând concluzii ale instituţiei americane similare unei “curţi de conturi” din statele europene – Government Accountability Office (GAO).

Aceste instrumente financiare accelerează inflaţia şi aduc costuri suplimentare în întreaga economie, care ajung să fie suportate de toată lumea. (…)

Fără moneda unică, UE s-ar prăbuşi în recesiune

 • Cotidianul.ro:

Beijingul către Bruxelles: Europa nu ar trebui să mai dea lecţii

Profesorii britanici vor putea folosi forţa fizică asupra copiilor

 • Saccsiv:

MAREA BRITANIE: Sistemul de supraveghere care monitorizează conversaţiile detecteaza semnele ale unui comportament ameninţător …

VIDEO (si transcriptul): Rabinul Yitzhak Kaduri spunea in 2007 ca numele lui Mesia este Iisus (Yehoshua sau Yeshua) si ca va veni dupa moartea lui Aaron Sharon …

VIDEO (si transcriptul): Adevarata fata a lui LEO ZAGAMI … Veti intelege de ce YOGA ESOTERIC il promoveaza pe acest asa zis EVADAT din MASONERIE.

Despre Babilonul din MUZICA

Gaselnita: BOALA MANCATULUI SANATOS. A alege alimentatia sanatoasa denota ca esti bolnav mintal?

***

 • Gandul:

70 la sută din populaţia lumii se tratează cu medicamente naturiste

Depresia creşte riscul apariţiei demenţei

Un al treilea val al epidemiei de gripă nouă AH1N1 ar putea să cuprindă din nou România, începând din această toamnă, atenţionează medicii.

Începând din lunile octombrie-noiembrie şi până la sfârşitul anului, ar putea să apară un nou val de gripă nouă, al treilea care ar afecta ţara noastră”, a atenţionat, la REALITATEA.NET, conf. univ. dr. Alexandru Rafila, vicepreşedintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Mai sunt focare de AH1N1 în emisfera sudică

În acest moment, ţara noastră este într-o etapă de stagnare în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu virusul pandemic, însă situaţia nu este aceeaşi pe întreg globul. De aceea, la nivel mondial, se menţine încă nivelul de alertă 6, adică cel maxim, instaurat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

“Este adevărat că în România nu s-a mai înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu virusul pandemic AH1N1 de câteva luni, dar OMS nu a îndrăznit nici până acum să ridice nivelul maxim de alertă dat în cazul pandemiei de gripă nouă, deoarece încă mai apar cazuri de îmbolnăvire în emisfera sudică.

Şi în Europa este “linişte” din acest punct de vedere, dar, aşa cum am spus, sunt focare de AH1N1 în unele ţări din emisfera sudică“, a declarat, pentru REALITATEA.NET, prof. univ. dr. Molnar Geza, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie şi, totodată, şeful Comitetului Naţional de Vaccinologie din Ministerul Sănătăţii.

În România, ultimul caz de gripă cu virusul pandemic AH1N1 a fost înregistrat la Bucureşti, pe 9 aprilie. Atunci, numărul total de cazuri confirmate era de 7.008, din care 122 cu deces, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Abia la sfârşitul acestei luni, OMS va decide dacă ridică nivelul de alertă dat în cazul pandemiei de gripă nouă.

“La întâlnirea comună a statelor membre ale Uniunii Europene, care a avut loc zilele trecute, OMS-ul european a decis că abia la sfârşitul acestei luni se va convoca boardul de comandă pe pandemie al OMS-ului şi atunci se va hotărî dacă ridică gradul maxim de alertă sau nu, în funcţie de cum evoluează gripa AH1N1 în continentul sudic, acolo unde încă se mai înregistrează focare”, a precizat prof. dr. Molnar Geza, preşedintele Comitetului de Vaccinologie din MS.

Vaccinul antigripal sezonier protejează şi împotriva virusului AH1N1

Totuşi, în cazul în care al treilea focar de gripă nouă va apărea în România, medicii spun că nu sunt foarte mari motive de panică, având în vedere structura vaccinului.

“În momentul de faţă, tulpinile recunoscute de OMS pentru a fi introduse în vaccinul antigripal sezonier conţin şi tulpina de virus AH1N1“, a explicat medicul Rafila, vicepreşedintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Peste 1,3 mil de doze de vaccin antiAH1N1, în stocul de rezervă

Până în această primăvară, în România s-au vaccinat împotriva gripei noi 1.649.000 de persoane. Din totalul dozelor de vaccin de aproximativ trei milioane, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, în ţară au mai rămas 1,3 milioane de doze neutilizate, pe care s-au cheltuit 5,5 milioane de lei.

“În unele judeţe din ţară, au mai rămas doze de vaccin anti AH1N1 nefolosite, dar care sunt în termen. Ele au o valabilitate de 12-18 luni, iar noi l-am fabricat în noiembrie-decembrie 2009, aşa că este valabil cel puţin până la sfârşitul anului. În plus, ultimele şase loturi au fost făcute în luna ianuarie 2010, deci sunt valabile inclusiv în ianuarie 2011. Dar acestea sunt stocurile de rezervă antiepidemice, deci nu pe acestea le vom întrebuinţa în toamnă. Atunci, la sfârşitul lunii octombrie, intră în vigoare vaccinul antigripal sezonier, a explicat prof. Molnar.

“În funcţie de recomandările OMS şi ECDC (Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile) se va stabili strategia de vaccinare pentru sezonul următor”, precizează MS.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul noii gripe, Ministerul Sănătății a achiziţionat 3.080.000 de doze de vaccin antigripal cu tulpină pandemică A/H1N1, al căror cost de producţie a fost de 13.007.490 lei, informează Ministerul Sănătăţii. Dozele au fost fabricate de Institutul Cantacuzino la sfârşitul anului 2009.

***

Revista presei. Ahmadinejad : SUA, dictatură globală. “Washington va ataca Iranul dacă trebuie”. Israel: Negocieri directe în septembrie

Există un mare sprijin în Congresul American pentru folosirea tuturor mijloacelor pentru a împiedica Iranul să devină putere nucleară, “prin sancţiuni diplomatice şi economice dacă putem, prin acţiuni militare dacă trebuie“, declara senatorul american Joe Lieberman aflat în vizită în Ierusalom. Alături de colegii săi, John McCain şi Lindsey Graham, ei au folosit un limbaj foarte dur, vorbind despre “acţiuni militare” cu referire la oprirea programului nuclear Irania, punctează Jerusalem Post.

Acesta preciza că recentele sancţiuni contra Iranului adoptate de Congres sunt menite a semnala Teheranului să “negocieze sfârşitul programului nuclear şi să reintre în lumea civilizată, dacă este posibil. Dacă nu, ar trebui să ştie că atunci când spunem că este inacceptabil să aibă arme nucleare, vorbim serios. Sperăm ca puterea diplomatică şi economică să  funcţioneze, dar dacă trebuie să folosim forţa, aceasta rămâne o opţiune activă.

Abdullah Gul: Israel, incapabil să acţioneze raţional

 • Adevarul:

Rusia insultă Republica Moldova

VIDEO Risc major în Rusia: să iriţi FSB


Categorii

Ecumenism, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Era Big Brother, Iran, Papa (Papism), Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

53 Commentarii la “Peste toate vestile rele, bomboana pe coliva: Patriarhul il cheama pe Papa in Romania/ PRESEDINTELE ISI CONTINUA SFIDARILE DE NATURA TOTALITARA/ Prostirea in masa continua halucinant: gripa porcina si aviara – programate sa revina in forta/ CONGRESUL AMERICAN SPRIJINA ATACAREA IRANULUI (STIRI 7-8 IULIE 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. pt.admin

  Eu zilnic citesc razbointrucuvant.ro si pot sa spun ca este un site de nota 10.Am citit si comentariile voastre referitoare la “acuzele” unui cititor numit phl1811 si vreau sa spun ca nu pot fii de acord 100% cu nicio parte implicata in acest “dialog”.
  Nu cred ca doriti sa manipulati cititorii avand mai multe surse de informare,dar aici vad deja o problema dupa cum expuneti situatia :aveti hotnews.ro despre care spuneti ca este pro Basescu si realitatea.net care se stie ca nu este pro Basescu.As analiza un pic aici si as putea sa spun ca hotnews.ro nu este pro Basescu,ci este un site de stiri CORECT,care nu manipuleaza precum realitatea.Stim cu totii URIASA manipulare a posturilor tv (cele doua,se stiu care)cu Basescu lovind un copil care puteau rasturna rezultatele alegerilor prezidentiale,dupa alegeri aparand poza “corecta”,ca sa spun asa,fara mana rasucita,pe catavencu.ro.Aceleasi posturi care spuneau ca trimit la expertiza filmul si au rezultatul dupa alegeri (ne cred chiar prosti,deci manipuleaza cu buna stiinta),au lasat-o moale de tot cu subiectul acesta,rezultatele fiind ,bineinteles,o lovitura marsavilor falsificatori acelei secvente .
  Deci,nu cred ca sta bine unui site ortodox sa dea in presedinte mai mult de nivelul de mustrari,stim cu totii ca toate stapanirile de la Dumnezeu sunt,deci sa respectam ciclul de 5 ani,sau guverneaza antenele si realitatea?
  Cu stima,
  adi

 2. @adrian: argumentul folosit de noi era altul decat cel redat de fratia ta. De fapt erau doua: 1. pluralitatea surselor de informare este conditia necesara pentru existenta unei opinii publice cat de cat libere si nu pretinsa existenta a unei prese independente total de interese de grup/trust. Ar fi nerealist sa se pretinda asa ceva. Acest argument era destinat combaterii opiniei false ca la noi in tara se face o manipulare cum nu a vazut Parisul sau Washingtonul. Ei bine, tocmai asta e manipulare si demagogie, sa se creada asa ceva! Dar argumentul asta este unul general si nu priveste criteriile pe care noi le folosim pentru a selecta stirile pe care le dam.
  2. Am afirmat ca, statistic vorbind (fara sa fi facut o statistica propriu-zis), cel mai des ne folosim de siteurile hotnews.ro si gandul datorita faptului elementar ca au o editie on line bogata in stiri.

  Fratia ta ai amestecat cumva aceste doua argumente ca sa spui, de fapt, un al treilea lucru, repetand ce a spus comentatorul phl1811 – anume, ca realitatea (si antena3) fac mega-manipulare si au ca scop un fel de lovitura de stat (probabil de asta au intrat la siguranta nationala ca amenintari?), de vreme ce afirmi ca ele sunt concurentele politice ale actualului presedinte si ca vor sa guverneze in locul lui. Ai dat si un exemplu concret cu scena copilului.

  Iar noi raspundem: mega-manipulari fac TOTI, incepand de la presedintele Traian Basescu, continuand cu SOV, Dan Voiculescu si Dinu Patriciu. Nu avem nicio indoiala si nicio preferinta intre acestia. DAR! Asa cum se intampla ca institutia prezidentiala sa contina oameni de buna credinta, care fac rapoarte oneste si spun realitatea, asa se intampla ca si in celelalte trusturi sa mai fie si jurnalisti onesti, care incearca sa isi faca treaba si uneori chiar reusesc. La fel de adevarat este si reversul, la toate nivelurile mentionate. Ne revine noua sarcina de a ne exercita discernamantul si de a distinge, in acest joc al minciunii, unde si cand se mai spune si realitatea. Alta solutie nu exista intr-o tara normala: nu se poate nici sa desfiintezi televiziunile, trusturile, caci ai institui dictatura; nu se poate sa anulezi institutiile de stat, caci instaurezi anarhia sau oliharghia (in mod normal, exista o situatie de poli-arhie in tarile numite democratice – adica domina mai multe elite si grupuri de interese, nu doar unul din ele).
  Revenind la argumente mai simple: pur si simplu, asa cum pe Antena3 apar numeroase stiri pe extern, asa si pe realitatea.net apar stiri care ne intereseaza pentru relevanta lor in cu totul alte teme decat cele politice interne. Ar fi absurd sa renuntam la citarea acestor surse de stiri pentru ca liderii lor se afla in razboi cu Basescu sau invers. Atentie, asadar! Noi nu folosim sursele de stiri in functie de credibilitatea lor ca trusturi mediatice! Ca daca am folosi acest criteriu, nu am folosi NICIUNUL. Ci pentru stirile ca atare, continutul lor, pentru ce se poate citi printre randuri, pentru lucrurile verificabile, pentru analizele oneste etc.

  In fine, adaugam pentru ultima oara ca noi nu am participat si nu am preluat niciodata manipularile fatise care s-au facut impotriva presedintelui actual. Ai dat exemplul acela celebru. Ai vazut asa ceva redat aici?! Evident ca nu! Atunci? Care-i chichiriz galceava? 🙂

  PS: a nu se confunda respectul firesc fata de autoritate/institutie, cu obedienta oarba fata de persoane. Ultima e idolatrie si este ne-crestina profund.

 3. draga admin,
  Multumesc pentru timpul acordat si raspunsul tau.
  cu stima,
  adi

 4. Aveţi grijă ce spuneţi de Papa, că s-ar putea să vă tragă cineva la răspundere şi să vă cheme pe acolo pe la scaunele(birourile) Arhiereşti.
  Doar nu sunteţi anti-masoni şi anti-ecumenişti (de fapt e pleonasm, că dacă da, e vai şi amar….

  Offff…Vai şi amar de noi! Să nu ne mire faptul că vine Papa, că până la această venire a sa, câte întruniri şi slujbe ecumeniste nu s-au făcut prin ţară ? Câţi catolici şi anglicani n-au participat la slujbele noastre ? Aşa că suntem obişnuiţi, e ceva ‘normal’.

  Să ne rugăm pentru ierarhi, pentru popor şi pentru noi ! Rugăciunea noastră este foarte importantă !

 5. Observ, că în ultimul timp apar tot mai multe cărţi despre Hitler în librării şi pe la chioşcuri, chiar şi mai multe filme (deşi nu pot spune exact, căci mă uit rar la TV); iar Băsescu et comp (în care eu îi consider şi pe cei din opoziţie) iau numai măsuri pro-criză şi se bâlbâie de mama focului când este vorba de a conduce temeinic ţara aceasta. Sau cel puţin când este vorba de a conduce!
  Să fie vreo legătură între cele 2 tendinţe???

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PAPA IN ROMANIA, IN 2011, PRECEDAT DE O VIZITA ECUMENICA A PATRIARHULUI DANIEL LA VATICAN?
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GRIPA AVIARA: un dosar tardiv despre cum a fost folosita isteria mediatica a falsei amenintari pentru mega-profituri. Despre vinovatiile mari se tace in continuare…
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ultima isterie pe rol? Bacteria “ucigasa” E.Coli din Germania, data in urmarire generala si in Romania. SA VINA CERCEL!
 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) Interviu hotnews.ro cu ambasadorul Iranului la Bucuresti: SCUTUL ANTIRACHETA AMERICAN E INDREPTAT, DE FAPT, IMPOTRIVA RUSIEI
 10. Pingback: GRIPA AVIARA SE INTOARCE? ONU pare decisa sa reinvie isteria epidemica la iarna din cauza ca sunt 8 morti in Cambodgia. FIINDCA TREBUIE SA AVEM DE TOATE...
 11. Pingback: Andrei Marga, ministrul de externe: VIZITA PAPEI BENEDICT IN ROMANIA VA AVEA LOC IN CURAND! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: PAPA FRANCISC VA VIZITA ROMANIA LA INVITATIA PRESEDINTELUI IOHANNIS. Patriarhia sustine demersul | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare