Povestea de viata a lui GHEORGHE ENE (91 de ani), VETERAN DE RAZBOI SI SUPRAVIETUITOR AL LAGARULUI DACHAU (Video din emisiunea “Secvential”) “Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat de toate. El m-a protejat in razboi: cartusul trecea prin haine, dar de piele nu s-a atins”

14-05-2015 54 secunde Sublinieri


DUMNEZEU M-A PROTEJAT SI MI-A DAT CURAJ… by medialert

Adrian Ursu a prezentat, duminică, la “Secvenţial”, povestea impresionantă a lui Gheorghe Ene, veteran de război, supravieţuitor al lagărului de la Dachau.

Gheorghe Ene a făcut frontul de vest, luptând cu hortiştii şi cu naziştii. A făcut foamea şi sute de kilometri pe jos, după ce a căzut prizonier al nemţilor. L-au târât dintr-un lagăr în altul până în infernul de la Dachau.

Gheorghe Ene a plecat la război cu haine militare strânse de la soldaţii morţi pe frontul rusesc. A supravieţuit măcelului de la Oarba de Mureş, a traversat Tisa într-o coajă de lemn vâslind cu o lopăţică.

“Cât am fost pe front, nu-mi era frică de nimic. Nu-mi era teamă de moarte”, a mărturisit Gheorghe Ene într-un interviu impresionant acordat emisiunii Secvenţial.

Gheorghe Ene are o pensie de 470 de lei pe lună.

“Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat de toate”, a mai spus Gheorghe Ene.


Categorii

Documentare/ Reportaje, Eroism, omenie, Istorie, Minuni, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Povestea de viata a lui GHEORGHE ENE (91 de ani), VETERAN DE RAZBOI SI SUPRAVIETUITOR AL LAGARULUI DACHAU (Video din emisiunea “Secvential”) “Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat de toate. El m-a protejat in razboi: cartusul trecea prin haine, dar de piele nu s-a atins”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare