PRIMARUL NEW YORKULUI PREZICE REVOLTE IN SUA, la fel ca in tarile arabe si Europa, DACA…

18-09-2011 1 minut Sublinieri

Primarul orasului american New York, Michael Bloomberg, s-a declarat ingrijorat ca rata mare a somajului din Statele Unite ar putea provoca acelasi gen de revolte care au avut loc in orase din Europa si lumea araba, transmite CNNMoney. Potrivit informatiilor, rata oficiala a somajului in America este de 9.1%, insa multi experti afirma ca numarul este mult mai mare.

Avem o multime de tineri care abolva liceul si care nu isi gasesc slujbe. Aceasta s-a intamplat in Cairo. Aceasta s-a intamplat in Madrid. Nu vrem acelasi gen de revolte aici”, a spus Bloomberg in timpul discursului sau radio saptamanal. “Opinia publica nu e fericita. Publicul stie ca este ceva gresit in aceasta tara. Ideea e ca oamenii sunt suparati”, a afirmat primarul din New York.

Efectele negative pentru o generatie care nu poate sa-si gaseasca de lucru se vor resimti pentru multi, multi ani… Nu exista o solutie peste noapte. Uitati-va la propunerile presedintelui. Cel putin, a pus niste idei pe masa, indiferent daca va place sau nu”, a spus primarul Michael Bloomberg, referindu-se la neintelegerile dintre democrati si republicani, care nu reusesc sa ajunga la un compromis pentru a redresa economia.

In opinia lui Bloomberg, “singura solutie de a rezolva aceste probleme este ca fiecare sa plateasca mai mult si sa primeasca mai putin”. CNNMoney precizeaza ca rata saraciei in SUA a crescut la 15.1% in 2010, cel mai mare nivel dupa 1993. Circa 46.2 milioane de americani traiesc in saracie in 2011, cu 2.6 milioane mai mult decat anul trecut, potrivit unor date statistice prezentate marti.

Economia americana nu a adaugat niciun loc de munca in august, pentru prima data din februarie 1945, mentioneaza Departamentul Muncii. Potrivit informatiilor, rata oficiala a somajului in America este de 9.1%, insa multi experti afirma ca numarul este mai mare. Ei prefera sa foloseasca asa-numita rata de subocupare a fortei de munca, care include persoanele ce au renuntat sa-si caute slujbe, precum si cei care doresc sa munceasca cu norma intreaga, dar sunt obligati sa lucreze cu jumatate de norma. Aceasta rata este de 16.2%.

CNNMoney aminteste ca revolte de strada au avut loc in ultima perioada in diferite orase europene, intre care Atena si Londra, la care au luat parte tineri nemultumiti de ratele ridicate ale somajului si de masurile de austeritate. In unele cazuri, aceste revolte au dus la confruntari violente cu fortele de ordine si jafuri pe scara larga. Rata mare a somajului a fost si una dintre cauzele “Primaverii arabe”, in care manifestanti din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au demonstrat impotriva guvernelor lor.

Declaratia primarului Bloomberg este, de fapt, un soi de mesaj-santaj prin care sa creeze suport pentru noul mega-plan al presedintelui Obama, de infuzat bani in economia SUA.

Intrebarea ar fi daca se va merge mai departe decat un simplu santaj declarativ…


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PRIMARUL NEW YORKULUI PREZICE REVOLTE IN SUA, la fel ca in tarile arabe si Europa, DACA…

  1. Cât de “vizionar” este primarul New York-ului!

  2. Pingback: "Revolte" anti-sistem bancar la Wall-Street si Los Angeles/ LA ATENA PROTESTELE VIOLENTE STRADALE SUNT REALE/ Bancherii se pregatesc de falimentul Greciei
  3. au facut criza>se revolta oamenii>vine the end (oamenii o sa si doreasca asta,nu vine cu forta)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare