ELEVA DIN COVASNA AMENINTATA CU EXMATRICULAREA PENTRU “PROPAGANDA ROMANEASCA” si amenintata cu moartea pe Facebook pentru ca a purtat bentita tricolora!

20-03-2013 2 minute Sublinieri

bentita_33815700

Mai mulți elevi maghiari de la Liceul Korosi Csoma Sandor s-au declarat nemulțumiți de faptul că elevii români au venit la școală, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru.

Se pare că ideea de a purta bentiţele tricolore la şcoală a aparţinut unor eleve de clasa a IX-a. Din cauza gestului ei, una dintre fete susţine că a primit ameninţări de la colegii maghiari pe Facebook, mai mult, spune ea, diriginta sa a vrut să îi taie bentiţa cu o foarfecă.

“Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!” au fost jignirile aduse fetei.

Directorul ajunct al liceului, Claudia Vlad, a declarat la România TV că de Ziua maghiarilor de pretutindeni elevii români au purtat tricolorului, iar cei maghiari, cocarda, iar ameninţările au venit din partea fiecărei tabere.

“Nu este nicio problema că fata a purtat acea bentiţă. În data de 15 martie, copiii români şi-au pus tricolorul şi copiii maghiari i-au pus cocarda maghiară. În momentul în care au apărut şi unii şi alţii, toţi au făcut gesturi obscene. Fata nu a fost ameninţată”, a spus Claudia Vlad.

Elevii maghiari au sesizat Inspectoratul Școlar Judeţean Covasna, care a început o anchetă. Şi la Liceul Korosi Csoma Sandor a fost demarată o investigaţie.

Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la un grup şcolar din Covasna, intervievată aseară de cotidianul.ro.

Cum v-aţi gândit să mergeţi cu însemne tricolore la şcoală?

N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici. 

Apoi a venit diriginta. Ce ţi-a spus?

Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea.

Şi ce a mai urmat?

Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…

Ce te-au întrebat?

M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii. Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat … Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât... Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.

Cine te-a ameninţat?

Unul, Zsolt Lendvay Simon. Vă citesc?

Da…Chiar te rog…

Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii țigan S.E.

Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-aţi ales să purtaţi însemne tricolore?

Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.

Şi-atunci nu a fost afectată imaginea şcolii? Nu i-a chemat nimeni la Direcţiune?

Nu, nu s-a legat nimeni de ei !

Directorul, care spunea că nu se face politică în şcoală face parte din UDMR?

Da!

Update: Diriginta pune paie pe foc

Pentru că şi astăzi Sabina împreună cu o colegă au avut „tupeul” să vină la şcoală purtând bentiţa tricoloră, doamna dirigintă a luat decizia să le trimită acasă de la repetiţiile unei piese de teatru în care fetele jucau. Motivul, cităm; „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare…”. Întrebată fiind de ce i-a furat Sabinei bentiţa tricoloră, doamna dirigintă Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) a spus în doi peri că avea nevoie de ea să-şi strângă părul.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “ELEVA DIN COVASNA AMENINTATA CU EXMATRICULAREA PENTRU “PROPAGANDA ROMANEASCA” si amenintata cu moartea pe Facebook pentru ca a purtat bentita tricolora!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. GUVERNUL PRIN ORGANELE ABILITATE PRINTRO INFORMARE REALA A CANCELARIILOR EUROPENE SI NU NUMAI AR TREBUI SA AIBA O– TOLERANTA ZERO!!! FATA DE CE SE ANTAMPLA AN COVASNA .NU MAI AVEM DEMNITATE ? NU MAI SUNTEM STAPANI LA NOI AN TARA??? ATUNCI NU CRED CA ESTE DE DORIT CA SITUATIA SA SCAPE DE SUB CONTROL.

 2. La 15 ani, nici nu stii daca urasti sau nu.
  Cati dintre noi la aceasta varsta nu am zis ca ne uram parintii pentru ca nu ne dadeau voie sa iesim la joaca, sau pe profesori fiindca ne impovarau cu temele de vacanta?
  Probabil aceasta copila asa a gasit de cuviinta sa-si exprime revolta fata de comportamentul celor mari – OBRAZNICIA ungurilor dar si INDIFERENTA (ca sa nu zic nesimtirea) romanilor. Daca Orban si Basescu manaca…agurida 🙂 iata ca se sterpezesc dintii copiilor.
  De ce la Mahmudia parintelui Gheorghe Calciu copiii romani nu simt nevoia sa faca astfel de gesturi?

 3. Poate o sa vi se para off-topic, dar asta este rezultatul faptului ca administratia Basescu a incurajat intr-un fel desantat si fara precedent ungurii, din punct de vedere politic, folosindu-i pentru a-si impune vointa, rugandu-i sa boicoteze referendumul, sau sa iasa la vot la legidslative, ca vezi Doamne, romanii nu stiu ce sa voteze bine pentru tara, presedintele insusi declarand ca cel mai mult ii place sa-si faca vacantele in Covasna…
  Toate aceste actiuni anti-romanesti propagate de presedintie au starnit in oameni, si de-o parte si de alta, resentimente si animozitati.
  Ungurii au capatat curaj sa ceara dezmembrarea Romaniei, iar romanii din harcov au ajuns la un prag al insuportabilului, deznadejdii si neincrederii in autoritatile romane, in ambele cazuri rezultatul fiind aparitia unei stari de tensiune si a unor provocari reciproce.
  Tinand cont ca Romania, in acest moment, are clar un presedinte iresponsabil, probabil ca nu va fi alta solutie decat luarea unei atitutdini ferme de catre populatie, in fata acestor provocari anti-romanesti, in vederea sensibilizarii guvernului, dar si a altor organisme politice sau civile care sa colaboreze pentru ponderarea situatiei si exprimarea clara a demnitatii nationale.
  Oricum, felicitari adolescentilor romani din acea scoala, si rusine sa le fie profesorilor care-s platiti de statul roman !

 4. Pingback: CAZUL SABINA ELENA. Tensiunile INTER-ETNICE iau AMPLOARE. Solidarizari cu eleva romanca/ Mesaj EXTREMIST al ULTRASILOR din Ungaria inaintea meciului cu reprezentativa Romaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: "Roman si romanism au devenit sinonime cu stigma". COMUNICAT al romanilor din Covasna despre cazul elevei SABINA ELENA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Cu o mana zidim si cu alta ucidem? (VIDEO) DE LA COPIII-EROI AI ROMANIEI, pilduitorii salvatori care isi pun viata pentru prieteni, LA PROMOVAREA INNEI, vedeta-marioneta propulsata pentru coruperea tinerilor, CA MODEL PENTRU COPII - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare