Razboiul a inceput deja pentru unii dintre noi. REPORTAJ Digi 24 DESPRE INROLAREA IN ARMATA A ROMÂNILOR DIN UCRAINA (video)/ Destabilizarea Ucrainei sau tradarea Romaniei?/ RUSIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII, Putin tine prelegeri despre PACEA AMENINTATA a Europei/ Un jurnalist ucrainean ar fi indemnat la EXTERMINAREA locuitorilor DONBASULUI

2-08-2014 9 minute Sublinieri

Ucraina sapa TRANSEE la frontiera cu TRANSNISTRIA

FACTORII CARE AR PUTEA DECLANSA UN AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

*

UPDATE

Sute de ruşi s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a-i cere preşedintelui Vladimir Putin să “treacă la acţiune” în Ucraina, trimiţând trupe de menţinere a păcii, pentru a pune capăt vărsării de sânge din estul acestei foste republici sovietice, relatează AFP, conform Mediafax. […]

Într-un articol publicat pe site-ul american Atlantic, editorialistul Roger Cohen de la „The New York Times“ consideră că tensiunile din Ucraina, războiul din Siria şi disputele teritoriale din Marea Chinei de Est sunt factori care ar putea declanşa un Al Treilea Război Mondial. Mai mulţi analişti tind să-i dea dreptate. Analistul Gérard-François Dumont, profesor la Sorbona, susţine că scenariul unui Al Treilea Război Mondial nu este imposibil, dar ar trebui ca mai multe ipoteze să se adeverească. Prima ar fi extinderea unui conflict local. Actualul conflict din Gaza este unul de spaţiu mic, dar cu toate acestea are o rezonanţă puternică în mass-media şi în geopolitică la nivel mondial şi asta datorită faptului că cele două părţi beligerante au o diasporă importantă răspândită în toate colţurile lumii. În cazul în care acţiunile de izolare a acestui conflict nu sunt realizate cu succes, răspândirea sa poate avea loc, mai ales pe fundalul fragilizării unor state altădată influente în zonă cum ar fi Egipt, Siria, Irak. […]

Pierre Verluise profesor şi el la Sorbona, predă geografia politică, spune că „după două Războaie Mondiale, nu este nevoie să fii un geniu să ştii că într-o zi va fi un Al Treilea Război Mondial. Sunt analişti care spun că „Al Treilea Război Mondial“, a avut deja loc, referindu-se la „Războiul Rece“ din 1947-1990. Acesta întruneşte multe dintre caracteristicile unui Război Mondial, iar acum aşteptăm un „Al Patrulea Război Mondial“, suţin unii geopoliticieni.

Alt punct de tensiune care ar putea declanşa un Al Treilea Război Mondial este Ucraina. Status quo-ul geopolitic care a existat în partea de nord a Mării Negre a fost rupt la începutul anului 2014 prin anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia şi susţinerea războiului separatist din estul fostei republici sovietice.

Resentimentele Rusiei împotriva Occidentului, după ce a ieşit din Războiul Rece precum Germania după Tratatul de la Versailles, ar putea fi la baza actualului conflict din Ucraina, Moscova dorind să-şi ia revanşa. Dar oare ce se întâmplă acum în estul Ucrainei este suficient pentru un conflict la scară largă?, se întreabă analiştii. Gérard-François Dumont susţine că, da, fiindcă Rusia se simte în defensivă. Se simte înconjurată, mai ales după intrarea din statele baltice şi a Poloniei în NATO. Una dintre priorităţile Rusiei este de a zădărnici intrarea în NATO a altor ţări limitrofe, mai ales a Ucrainei şi Georgiei. Este probabil ca Rusia să fie dispusă să recurgă la mijloace militare pentru a preveni astfel de situatii. […]/ integral pe adevarul.ro

Oraşul Lugansk, bastion separatist din estul Ucrainei devastat de lupte, se află în pragul unei catastrofe umanitare, fiind privat de apă, electricitate şi aprovizionare cu produse alimentare, a avertizat sâmbătă primăria, citată de AFP. […]/ integral pe gandul.info

[…] Reprezentantul Pentagonului, amiralul John Kirby a anunţat că administraţia Obama a cerut Congresului avizul pentru a investi 19 miliarde de dolari anul viitor în echiparea şi antrenarea Gărzii Naţionale ucrainene, în scopul măririi apărării interne. […]/ integral pe antena3.ro

***

La Cernăuţi, etnicii români şi ucraineni protestează pe străzile oraşului. Oamenii cer să se renunţe la înrolarea tinerilor care apoi ar urma să fie trimişi în estul ţării, să se confrunte cu separatiştii proruşi. Spiritele au fost inflamate de guvernatorul regiunii care a spus că cine nu acceptă să meargă la luptă, trebuie să părăsescă ţara.

Ucrainenii din zona Cernăuţiului trăiesc cu teama în suflet de când tinerii sunt chemaţi la arme. Autorităţile spun că nu este vorba decât de o verificare a listelor cu bărbații apți de luptă. În realitate însă, mulţi dintre ei au ajuns în inima conflictului. 

„La Kiev au stat acolo la poligon, pe urmă, de pe data de 4 mai, ne-a sunat că îi duce la Doneţsk. Şi de pe 4 mai am trăit aici acasă aşa, numai am aşteptat să aud glasul lor. N-aş dori nici la o mamă aşa”, a spus Leostina Costiniuc. 

Victor are 22 de ani. Este unul dintre tinerii care, în martie, a crezut că e chemat, pentru câteva zile, la un simplu antrenament. N-a fost aşa. S-a trezit în mijlocul conflictului şi a cunoscut faţa urâtă a unui război pe care nu îl înţelege. Şi coşmarul nu a luat sfârşit pentru Victor. În scurt timp trebuie să se întoarcă pe câmpul de luptă. 

„Pe noi ne trimite acolo şi pe aceia de acolo îi trimite încoace. Şi pentru ce? Măcar să ştii cu cine, dacă vine o naţie ceva spre tine, dar aşa, ucraineni, pe ucraineni. Mulţi sunt cumpăraţi acolo, le dau bani, şi fac toate astea. – Mercenari? – Da, pentru bani! S-au gândit că dacă le-au dat automatul în mână şi bani înseamnă că sunt Dumnezeu”, a spus Victor, soldat român.

Când şi-a încurajat fiul să devină militar profesionist, Constantin Mihail nu şi-a imaginat că băiatul său va ajunge să lupte într-un război adevărat. S-a gândit doar că va avea un serviciu sigur şi un salariu bunicel. Acum, fiul său e la Lugansk. Iar Constantin se întreabă dacă cei 200 de euro pe care îi primeşte pe lună merită să îşi rişte viaţa. 

„Îl sun dimineaţa, seara, când pot întruna îl sun, îi spun suna-mă dimineaţă spune-mi măcar două cuvinte că totul e bine şi cu asta măcar eu să am linişte că la mine la familie nu se începe ziua până nu aud un sunet de la dânsul, ştiţi! E foarte serios, nu? Ne rugăm!”, a spus Constantin Mihail.

O mie de tineri au murit în confruntările cu rebelii proruşi în numai patru luni. Bilanţul îi îngrozeşte, în egală măsură şi pe ucraineni. 

Tinerii din regiunea Cernăuţi, deopotrivă români sau ucraineni, sunt reticenţi în a îmbrăca haina militară nu doar din cauza veştilor teribile care vin din zona de conflict, dar şi din cauza lipsei de explicaţii a autorităţilor care preferă în schimb mesajele dure.

„Dacă militaţi împotriva integrităţii teritoriale a statului aveţi opţiunea de a merge în Rusia sau în orice altă ţară în care să trăiţi mai bine decât în Ucraina. -E mesajul guvernatorului! – E mesajul guvernatorului pe o reţea de socializare, publicată cu vreo două zile în urmă”, a declarat Nicolae Toma, jurnalist din Cernăuți.

Am observat chestia asta pe Facebook. Da, m-am indignat, sigur că m-am indignat, că nu ar fi trebuit, dar cred că este o greșeală pe bază de emoție făcută”, a spus Adrian Medved, jurnalist din Herța.

Românii din zona Cernăuţiului nu refuză să meargă la luptă din laşitate, ci pentru că, spun ei, simt că li se cere să se sacrifice într-un război care nu e al lor. 

„Situația rămâne încordată, deosebit de negativă. Populația privește cu neîncredere chestiunea privind înmânarea acestor înștiințări de mobilizare. Iar în privința apărării țării, oamenii sunt gata s-o apere, dar deocamdată doar ceea ce se referă la teritoriul regiunii noastre, ținutul bucovinean”, a declarat Vitalie Ciurai, de la Comisariatul Militar Regional Cernăuți. […]/ integral pe digi24.ro

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

Dar când le închideau şcolile şi le interziceau limba română etnicilor din ţara amintită, atunci nu se destabilizau? Cât de uşor este să acuzi orice iniţiativă de apărare a românilor (comunicatul meu AICI) drept un act de trădare, în timp ce trădarea constă, mai degrabă, în tăcerea eternă la care suntem condamnaţi pentru a putea fi desfiinţaţi mai uşor! În aceeaşi logică ni se spune nici să nu vorbim de reunificarea cu Republica Moldova, pentru că destabilizăm şi deturnăm cel de-al doilea stat românesc de la drumul său european, de parcă reîntregirea României nu s-ar face în Europa, ci pe lună.

Nici de drepturile românilor din Valea Timocului nu avem voie să spunem sau să condiţionăm aderarea Serbiei de respectarea românilor de acolo, pentru că oprim Belgradul din marea lui aventură europeană în care vrea să intre cu interzicerea rugăciunilor în română cu tot! Dar nici la noi în ţară nu avem voie să-i apărăm pe românii din Transilvania de extremismul maghiar şi de vizitele agresive ale oficialilor de la Budapesta, pentru că, la fel, destabilizăm şi suntem extremişti. Nici împotriva campaniilor de presă sau politice din Europa împotriva românilor nu avem voie să comentăm, pentru că destabilizăm. Nu avem voie decât să tăcem şi să acceptăm tot ce se pune în cârca noastră, ca să fim buni europeni! Când am ajuns aşa de slabi încât să acceptăm că singurul nostru rol în istoria contemporană este să tăcem şi să înghiţim orice afront? De ce ne acceptăm rolul de victime care sunt vinovate şi dacă deschid gura? […]/ integral pe adevarul.ro

Citand experti europeni cu autoritate in domeniu, publicatia germana Der Spiegel scrie in numarul sau de vineri ca evenimenele din Ucraina pot degenera intr-o confruntare militara neintentionata intre Rusia si Occident.

Temeri legate de o astfel evolutie a lucrurile sunt evocate intr-o declaratia a European Leadership Network, printre semnatarii documentului numarandu-se fosti ministri de externe si ai aparii din Germania, Marea Britanie, Franta, Polonia, Turcia si Rusia.

“In opinia noastra, criza din estul Ucrainei ameninta securitatea intregii Europe. De-a lungul crizei s-au inregistrat deja cateva situatii, la un pas de a deveni conflictuale, motiv pentru care trebuie redusa eventualitatea repetarii lor. Liderii statelor participante la conflict trebuie sa tina cont de regulile implicarii militare, mai ales in contextul actual, cand ambele parti dispun de mii de unitati de arme nucleare, gata oricand de lansare”, se arata in documentul citat de Spiegel.

Numai asa, afirma semnatarii declaratiei, poate fi evitata o escaladare neintentionata a crizei.

Expertii atrag, totodata, atentia ca pericolul vine nu numai din Ucraina, dar si din asa numitele “conflicte inghetate” de pe fostul teritoriu sovietic, din Georgia, Transnistria si Nagorno-Karabah. […]/ integral pe incomemagazine.ro

 • Hotnews:

David Cameron: Occidentul are nevoie de o prezenta militara mai puternica la granitele Rusiei. Trebuie sa revizuim pe termen lung relatia NATO cu Rusia

Aliatii vestici au nevoie de o prezenta militara mai puternica in Europa de Est, la granitele Rusiei, pentru a putea raspunde rapid la orice noua amenintare, arata premierul britanic David Cameron intr-o scrisoare adresata secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, si liderilor celorlalte 27 de tari membre ale organizatiei, potrivit The Guardian.

Scrisoarea trimisa NATO vine in contextul rolului jucat de Rusia in inarmarea rebelilor ucraineni suspectati ca au doborat avionul de linie malaezian MH17 si pe fondul deteriorarii relatiilor dintre Occident si liderul de la Kremlin Vladimir Putin.

Cameron cere, de asemenea, o revizuire a relatiei NATO cu Rusia, spunand ca Putin vede acum organizatia ca pe un adversar si nu un partener.

Marea Britanie a anuntat ca va trimite 1300 de soldati si 350 de vehicule blindate pentru a lua parte la exercitiile NATO care se vor desfasura in octombrie in Polonia, in speranta ca miscarea va reasigura tarile din Europa Estica de sprijinul aliatilor vestici. […]/ integral pe hotnews.ro

Rusia isi mobilizeaza rezervistii pentru doua luni de antrenamente cu armament nou

Ministerul rus al Apararii intentioneaza sa mobilizeze rezervistii de pe teritoriul Rusiei pentru doua luni de antrenamente cu armament nou, relateaza vineri agentia Interfax, citata de Reuters.

Moscova a folosit anterior astfel de exercitii ca sa isi mareasca numarul de trupe de la granita sa cu Ucraina. Occidentul este ingrijorat ca fortele ruse ar putea interveni in conflictul dintre fortele guvernamentale ale Kievului si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei. Oficialul rus a aratat ca exercitiile au fost planificate inca din luna noiembrie a anului trecut si ca se vor desfasura incepand din august pana in octombrie. […]/ integral pe hotnews.ro

Vladimir Putin sfatuieste liderii mondiali sa nu uite lectiile primului Razboi Mondial: Rusia a cautat intotdeauna pacea, dar nu a ezitat niciodata sa respinga o agresiune externa

Presedintele Vladimir Putin a criticat vineri “ambitiile politice” care ameninta pacea din Europa, intr-un discurs de omagiere a memoriei soldatilor rusi morti in timpul primului Razboi Mondial, in care a avertizat ca Rusia a cautat intotdeauna pacea, dar nu a ezitat niciodata sa respinga o agresiune externa, scrie AFP.

Acest razboi “reaminteste la ce pot conduce agresiunea si egoismul, ambitiile fara masura ale sefilor de stat si elitelor politice atunci cand acestea capata prioritate fata de bunul simt“, a spus Putin, la inaugurarea unui memorial dedicat soldatilor rusi cazuti in primul Razboi Mondial.Aceste ambitii, a adaugat el, au pus “continentul cel mai adapostit de tulburari, Europa“, in pericol.“Ar fi bine sa ne amintim de acestea astazi”, a declarat presedintele rus, alaturi de seful Bisericii Ortodoxe ruse, Patriarhul Kirill, si de inalti responsabili. […]/ integral pe hotnews.ro

 • RomaniaTV:

Te ia cu FIORI: Un jurnalist ucrainean are o SOLUŢIE pentru LOCUITORII în PLUS ai Donbasului

Ucraina nu are nevoie de problemele şi de populaţia Donbasulului – o regiune depresivă (din punct de vedere economic) – consideră jurnalistul publicaţiei ‘Săptămâna ucraineană’, Bogdan Butkevici, într-un interviu la postul de televiziune Hromadske.tv, propunând ca soluţie exterminarea ‘oamenilor în plus’ din Doneţk şi Lugansk, după cum relatează Ria Novosti, citată de Agerpres. Populaţia regiunii Donbas se cifrează la aproximativ patru milioane de locuitori, dintre care 1,5 milioane sunt în plus (din punct de vedere economic). Nu avem nevoie să înţelegem Donbasul. Trebuie să înţelegem interesul naţional ucrainean, iar Donbasul să fie folosit doar ca o resursă’, a pledat el, într-un interviu, extrem de mediatizat în ultimele zile de diferite canale media ruse. El mai spune că nu are nicio soluţie pentru rezolvarea problemei Donbasului, dar crede că o parte din populaţia ‘în plus’ a regiunii ar trebui, pur şi simplu, să piară, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.[…]/ integral pe romaniatv.net

Procurorul General al Rusiei DENUNŢĂ “GENOCIDUL” împotriva POPORULUI ucrainean

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat vineri că ceea ce se întâmplă de mai multe luni în Ucraina constituie un ‘genocid’ împotriva poporului ucrainean, considerând că situaţia din fosta republică sovietică trebuie să fie examinată de justiţia internaţională. […]/integral pe romaniatv.net

Actuala situaţie din Ucraina “nu este nici în interesul Rusiei, nici în interesul Statelor Unite”, au convenit vineri preşedinţii Vladimir Putin şi Barack Obama, într-o conversaţie telefonică, anunţă Kremlinul, potrivit AFP. “Sancţiunile occidentale sunt contraproductive şi ar putea afecta cooperarea ruso-americană”, i-a transmis preşedintele rus, Vladimir Putin, omologului său american, Barack Obama. […]/ integral pe gandul.info

Au apărut complicații la frontiera Ucrainei cu Republica Moldova. Ucraina sapă tranșee anti-tanc pe sectorul transnistrean al frontierei cu Moldova, pentru a împiedica un eventual atac din partea forțelor armate ruse dislocate pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, administrate de regimul separatist pro-rus al lui Evghenii Șevciuk. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Oleksander Iakovenko, șanțul va avea adâncimea de doi metri, lățimea între 3,5 și 3,75 de metri, iar lungimea va fi de peste 400 de kilometri. Cinci kilometri de tranșee au fost deja săpați. Presa de la Kiev scrie că tranșeele au fost săpate mai mult pentru a stopa contrabanda, Transnistria fiind considerată “o zonă periculoasă” în acest sens. Numai în 2013, pe acest segment de frontieră au fost confiscate mărfuri de contrabandă în valoare de 170.000 de euro.

Analiștii politici spun, însă, că de fapt, temei pentru săparea tranșeelor de către Ucraina a servit prezența celor 1500 de militari ruși staţionaţi în regiunea transnistreană care au în dotare inclusiv tancuri și artilerie grea. Kievul a recurs la măsuri de precauție după ce în presă au apărut informații despre faptul că în Transnistria s-ar antrena grupuri de militanți pro-ruși ce ar urma să fie trimiși ulterior să lupte în Ucraina de partea separatiștilor. Din aceleași motive, în luna martie, autorităţile de la Kiev au sporit nivelul de securitate la graniţa cu Moldova.

Șevciuk vrea mai mulți militari ruși în Transnistria

După ce autoritățile de la Kiev au început să sape tranșee la frontieră, șeful administrației separatiste de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk (întors recent din Crimeea, unde s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin), a solicitat Federației Ruse suplimentarea trupelor rusești în regiune. El a explicat că “fortificarea misiunii de pacificare” în regiunea transnistreană este necesară “în contextul ultimelor schimbări geopolitice din regiune”. […]/ integral pe capital.ro


Categorii

Al treilea razboi mondial, Rusia, SUA versus Rusia, Transnistria, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Razboiul a inceput deja pentru unii dintre noi. REPORTAJ Digi 24 DESPRE INROLAREA IN ARMATA A ROMÂNILOR DIN UCRAINA (video)/ Destabilizarea Ucrainei sau tradarea Romaniei?/ RUSIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII, Putin tine prelegeri despre PACEA AMENINTATA a Europei/ Un jurnalist ucrainean ar fi indemnat la EXTERMINAREA locuitorilor DONBASULUI

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. http://www.thedailybeast.com/articles/2014/08/01/russia-s-military-is-already-in-east-ukraine-will-there-be-a-full-scale-invasion.html#sthash.yz6UZG6j.dpuf

  http://www.antena3.ro/externe/petro-porosenko-crimeea-nu-se-vinde-crimeea-este-pamant-ucrainean-262339.html

  Mesajul stapanilor prin gura executantului e clar si raspicat. Crimeea nu se vinde!
  O vor inapoi dar….rusul nici nu se gandeste la asa ceva, ba mai mult vrea si Ucraina. Si atunci…impas! Si care ar fi solutia de iesire din acest impas?
  Pai, pana acum, nu una pasnica. Si la cum evolueaza lucrurile, nici de acum inainte.

 2. șanțul va avea adâncimea de doi metri, lățimea între 3,5 și 3,75 de metri, iar lungimea va fi de peste 400 de kilometri. Cinci kilometri de tranșee au fost deja săpați

  =))

  Kievul a recurs la măsuri de precauție după ce în presă au apărut informații despre faptul că în Transnistria s-ar antrena grupuri de militanți pro-ruși ce ar urma să fie trimiși ulterior să lupte în Ucraina de partea separatiștilor. Din aceleași motive, în luna martie, autorităţile de la Kiev au sporit nivelul de securitate la graniţa cu Moldova

  Pai la ce mai au servicii secrete.. operativul acum sa stabileste in functie de informatiile din presa.

 3. Rusia pravoslavnica pe ritmurile lui Notorious B.I.G. si 2pac. Mai ramane sa aud Yankee Doodle pe ritmurile Katiusei. Vorba unui fost capo di tutti capi intervievat pe Discovery despre tinerii mafioti..”nu mai sunt mafiotii de alta data” si se pare ca nici nationalismul nu mai e ce a fost. Se duce lumea asta de rapa. Curat murdar.

  https://www.youtube.com/watch?v=WIi7cBloy60

  In a similar video, the Russian Orthodox Army trashes the West and the ruling government, all the while professing the virtue of traditional values. The video stars Andrey Donskoy, a musician turned paramilitary fighter, who begins the video by rapping, “Freedom is a rare bird in this land/ If you don’t stand for it you could lose everything.” While saying hello to all his “southeastern homies,” Donskoy raps verse after verse of Russian nationalism and describes their violent struggle as one waged in defense of the values of the Russian Orthodox Church. The chorus, which serves as a battle chant, helps brand the militia’s odd combination of violence and religious values, saying: “For every fighter, we go to the end/ Until glorious victory on the battlefield/ Russian Orthodoxy!

  http://blog.foreignpolicy.com/posts/2014/06/26/the_ukraine_crisis_as_told_through_hip_hop

  De ce ma hlizeam asa tare la stirea de mai jos:

  șanțul va avea adâncimea de doi metri, lățimea între 3,5 și 3,75 de metri, iar lungimea va fi de peste 400 de kilometri. Cinci kilometri de tranșee au fost deja săpați

  http://www.dw.de/%C8%99an%C8%9B-de-protec%C8%9Bie-la-frontiera-moldo-ucrainean%C4%83/a-17820257

  Pen’ ca exista asa ceva :
  http://www.army-guide.com/eng/product1629.html
  http://www.military-today.com/engineering/mtu_72.htm

  care functioneaza cam asa:
  https://www.youtube.com/watch?v=DZc0yn9yyV4

  Banuiesc ca aproape orice militar ucrainean stie ca batalioanele de geniu rusesti au MTU-90 in dotare. Ceea ce face ca santul de 4 metri lungime sa fie inutil pentru ca il poti traversa in orice punct alegi tu din cei 400 de km. Deci una din doua. Ori ucrainienii sunt niste … ori stirea e o vrajeala. Si imi inchipui ca nu le-ar ajunge tot stocul actual de carburant din Ucraina sa sape aceasta versiune miniaturala a Canalului Dunare-Mare Neagra. Linia Maginot la Dubasari. 🙂

  Dar presupun ca evocarea imaginii razboiul de transee are ecouri si reflexe puternice in mintea occidentalului din zilele noastre. Cam pe acelasi mecanism se bazeaza si folosirea mitului. Evita filtrul capacitatii reflexive a omului plantand direct emotii si sugestii aparent familiare. Mitul eroului, mitul conspiratiei etc.( ei ne fac rau noua).. Hollywoodul munceste din greu la mitul supraeroului salvator al intregii lumi. Hmmm… oare de ce? Seductia si atractia culturii de masa americane asupra tinerei generatii. Pastile ideologice inghitite pe nerasuflate . Gangsterii erau portretizati ca imagine a rebelilor , a luptatorilor impotriva sistemului, a refuzului la subordonare civila. Ca atare ortodoxie si nationalism pe ritmuri de rap. M-au foarte confuzat acesti rusnaci.

  Daca insiruirea miturilor poate parea scolaresca ,recurenta statistica a acestora in discursurile politice [ in propaganda fie ea de sorginte holywoodiana n.n.] este uriasa. Girardet explica recursul inconstinet al oamenilor politici la mitologie, considerand-ul legitim si calificandu-l drept un raspuns la nevoia oamenilor „de a adora”[…]

  Mitul Eroului Salvator este, de departe ,my cup of tea in materie de retorica politica. Poate si pentru ca este singurul mit construit cu obtinatie : in fiecare om politic exista un „om providential”, un salvator potential.

  http://goebbelsteam.wordpress.com/2009/05/05/mitologia-politicazeii-atipici-din-politica-actuala/

  Plec de la următoarea conjectură: miturile politice poartă o marcă ideologică, una dintre atribuțiile lor fundamentale fiind aceea de a îndemna la acțiune. Avem de-a face cu o funcție care este pregnantă îndeosebi „în epocile de fractură istorică“[…]„viața oricărei comunități este organizată în jurul unor constelații mitice“

  http://www.observatorcultural.ro/*articleID_27485-articles_details.html

 4. erata:
  santul de 4 metri latime

 5. Rebelii ucrainieni se impusca intre ei, pentru a se disciplina!

  Un consilier al rebelilor a confirmat efectuarea de executii
  Igor Druz a declarat ca aceste executii au fost menite sa transmite un semnal important celorlalte forte rebele.
  “In mai multe situatii, in cazuri de urgenta, am efectuat executii prin tragere pentru a preveni haosul. Ca urmare, trupele nostre, care s-au retras din Slaviansk, sunt foarte disciplinate”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17802913-criza-din-ucraina-consilier-rebelilor-confirmat-efectuarea-executii.htm

 6. Putin vad ca isi pregateste intrarea in Ucraina. Nu cred ca cele cateva sute de manifestanti sau organizat de capul lor.
  Pai la cum si-o fura rebelii in est cam asta e singura varianta care ii mai ramane.
  Asa ca razboiul evolueaza incet dar sigur.

 7. @eucred

  de fapt, cred ca va înșelați asupra chestiunii. Daca manifestația era organizata în sensul în care sugerați atunci nu vedeați câteva sute ci zeci de mii.

 8. @alin
  sunteti convins ca ma insel?
  daca mergem pe aceiasi logica ar fi trebuit ca Putin sa cucereasca estu si sudul Ukrainei de mult. Si cu toate astea……………..
  Asa ca e posibil, totusi, sa nu-i fi iesit nici lui planurile asa cum a vrut. Si sa avem rabdare….asta e doar inceputul.
  Din ce am inteles, conform sonndajelor realizare in Rusia 71% dintre acesia se opun unei interventii in Ukraina. Asa ca o iau si ei usurel, cu ce au disponibil.
  Bine, e doar o parere personala, nu are valoare de adevar, asa cum au cele ale domniei voastre!

 9. @eucredcănutotcesboarăsemănancă

  Nu m-am pronunțat asupra valorii de adevăr a afirmațiilor cuiva deși nimic nu mă împiedică să o fac, desigur.
  Mi-am exprimat o anume îndoială asupra modului în care înțelegeți anumite evenimente. Iertați-mi dară nepriceperea în a mă face înțeles.

  Pe de alta parte, referitor la sondajul la care faceți referire, s-ar putea sa vă scape și aci un amănunt – anume acela că întotdeauna contează cine a comandat sondajul și ce vrea să comunice cu dansul (sunt sigur că o mică incursiune în lumea PR-ului v-ar lămuri mai bine aspectul acesta).

  In opinia mea, sondajul vine sa oglindească, și prin prisma opiniei publice, atitudinea conducerii ruse care nu își dorește un război în Ucraina. Cu atât mai putin nu își dorește un război cu Ucraina (ceea ce, desigur, nu înseamnă că nu ia în considerare această opțiune, în funcție de desfășurarea ulterioară a evenimentelor).

 10. Pentru bietii români din Bucovina e trist,jalnic de trist.Ucrainienii le spune celor care nu vor la război,să plece din tară,adică din tara lor,pe care haholii (ucarinieni)o ocupă ilegal.Cu toti banii americanilor si nazismul celor din vest,nu vor mai putea controla niciodată Estul,nici în cazul în care i-ar bate pe separatisti.Tinuturile acelea istoric rusesti,vor fi tot timpul focar de revolte.

 11. @ Alin sapse ( 6 + 1 )

  Eu cred ca eucred et Co. e tributar propagandei din UE,intilnita in ziare si pe la televizor,cum ca Rusia este agresorul,cine sa inteleaga ce foarte bine spui tu despre aceste evenimente,cind te adresai lui Mihai:

  ” Pană atunci, v-as recomanda o întoarcere în timp a.i. să revizuiți doctrinele de securitate ale actorilor mari implicați, apoi sa treceți în revistă desfășurarea evenimentelor în plan regional, pe ultimul an (în mare, desigur).”

  Cind SUA ( si Nato intr-o mai mica masura ) de aproape 20 de ani,ataca si distrug tara dupa tara,asasineaza ( si prin drone ),rapesc,tortureaza aproape zilnic oameni in diferite tari ale planetei,darima guverne stabile sau chiar democratic alese in alte tari,milioane de morti,raniti,cu malformatii,oameni mutilati sufleteste,altii care pribegesc sau traiesc in conditii improvizate pe meleaguri straine….si totusi,ei cred ca Rusia este agresorul si nu cel care in permanenta este agresor si principalul macelar cu patalama al planetei .

  Dar daca macelarul e frumos la chip si vorbeste maiastru,plin de gologani prin buzunare,citi nu se ingramadesc sa-l pupe…mai toata lumea ” civilizata ” si cu mintea imbuibata de minciuni cu pretentii de adevar.

  Lasa Bunul Dumnezeu aceste evenimente sa se intimple,astfel incit cu incetinitorul,oamenii sa inteleaga modul de preluare si exercitare al puterii de catre antihrist si sa se fereasca…si da,ati ghicit,chipul lui este chipul celor care astazi exercita puterea in mod aproape discretionar,dar “democratic”.

 12. Alin 7-7

  Cel mai intelept cedeaza primul!
  Va salut!

 13. alin 7-7

  Sunteti plin de domnia dv. incat dati si pe delaturi pe la pe la domniile noastre prin comentarii.

  Din ce am mai observat si eu prin lume, asa cu mintea mea mai slaba ca a domniilor dv., este ca ,de regula, cei care sunt plin de ai si se cred destepti, comit cele mai mari gafe, mai devreme sau mai tarziu.
  O fi de la caldura…. unul se baga si el in seama, altul rade ca prostul…………
  Dar sa speram ca se mai racoreste…..

 14. @SH (second hand)
  eu cred ca suntem satui de cate propaganda faceti dv.lui Putin si Rusiei.
  Am vrut sa va spun asta mai de mult dar din bun simnt m-am abtinut si l-am lasat pe admin. sa intervina cad va connsidera ca e cazul. Dar vad ca tupel dv. depaseste multe limite stimate domn. Nici nu ma cunoasteti si ma acuzati de lucruri foarte grave.
  Il laudati pe Putin si va ziceti crestini dar acuzati nene la greu fara sa aveti macar o dovada.
  Linia mea e clara si am mers de la inceput pe ea. Nu tin nici cu unii nici cu altii.
  Connsider ca batalia se da intre doua sisteme mafiote care isi fac propaganda cum pot si ei mai bine. Unul o da cu libertatea si cu valoriile occidentale, iar altul cu traditai si valorile crestine. Amandoi sunt lupi in piele de oaie.
  Nu stiu de ce dar aveti senatia ca le stiti si ca le stapaniti pe toate!
  Altfel nu s-ar explica aceste atacutri la persoana.
  O sa va rog crestineste sa ma ocoliti de acum inainte cu comentariile dv, asa cum am procedat si eu pana acum cu dv.. E mai onest!

 15. @eucred:

  Nu exagera cu punerile astea la punct. Fie raspunzi normal, fie, daca nu te tin curelele, ignori. Agresivitatea nu ajuta pe nimeni.

 16. @admin
  ma uimeste ca doar eu sunt urecheat.
  da ma rog, e sait-ul vostru faceti ce vreti.
  Domne, ajuta!

 17. @eucred

  Fleacuri..nu te tulbura pentru orice fleac.
  Eu zambeam pentru ca banuiam ce turnura va lua discutia. 🙂

 18. @eucred:

  Pai pentru admonestarile fratiei tale, care au fost cam exagerate, nu pentru opinii. Si pe sherlock l-am atentionat de mai multe ori, de altfel, deja. Si chiar mai dur. Cu totii gresim, dar sa incercam sa ne si indreptam si sa purtam polemicile mai mult pe idei, nu pe persoane, fara atacuri.

 19. Pingback: Israelul a bombardat din nou un refugiu ONU. CRIMELE DE RAZBOI DIN FÂȘIA GAZA SI GENOCIDUL PERMIS/ Jihadistii din Irak provoaca o noua TRAGEDIE UMANITARA/ LUPTE VIOLENTE IN ESTUL UCRAINEI. Rusia face exercitii aviatice ample la frontiera/ Secretarul gen
 20. 438 militari ucrainieni, din care 164 granicieri, au dezertat in Rusia!

  ROSTOV-ON-DON, August 4 (RIA Novosti) – More than 400 Ukrainian military personnel requested refugee status from Russian border guards on Monday and Russia’s Federal Security Service (FSB) has opened a corridor for the soldiers, a spokesman for the border control agency told RIA Novosti.

  “Overnight 438 Ukrainian military personnel turned to Russian border guards with a request for refugee [status],” the head of the FSB’s border control in the southern Russian region of Rostov, Vasily Malaeyev, said.

  Border control authorities have opened a humanitarian corridor and have allowed refugees into Russia. Among the 438 personnel, 164 are employees of Ukraine’s State Border Service.
  http://en.ria.ru/world/20140804/191693665/Over-400-Ukrainian-Military-Personnel-Request-Refugee-Status-in.html

 21. Russia Launches Massive Bomber, Warplane Drill On Ukraine Border As Over 400 Ukraine Soldiers Defect

  “more than 100 planes and helicopters would take part in the manoeuvres from Monday until Friday in its central and western districts.”
  Klimov said aircraft such as Su-27 and MiG-31 fighter jets, Russia’s newest frontline bomber Su-34, and Mi-8, Mi-24 and Mi-28N helicopters would be used in the exercises and the aircraft would conduct missile practice.
  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-04/russia-launches-massive-bomber-warplane-drill-ukraine-border-over-400-ukraine-soldie

 22. @ eucred

  Dar eu te-am scuzat cumva,nu te-am atacat,cel putin nu cum vezi tu.Am spus ca esti tributar propagandei din UE,iar la linkul pus mai jos,analisti chiar din UK spun ca marile tabloide,citite de cei mai multi,sint de joasa calitate si sint aservite politic,spre deosebire de alte publicatii mai mici,citite de cei putini dar de valoare.

  Cit despre ce am scris in continuare,ce pricini ii gasesti ? Daca luam in calcul ultimii 20 de ani si razboaiele purtate pe glob,cu greu a-i putea gasi unul sau doua in care sa nu existe influenta si actiune americana.

  Ca tari distruse si cu numeroase victime si martiri:Irak,Siria,Libia.Dezmembrate,Yugoslavia,Serbia,Sudan.Destabilizate:Ucraina,Pakistan,Somalia,Yemen.Genocid:Gaza Mai sint multe altele dar nu insist.

  Iar daca fraza aceasta te-a suparat:

  `Dar daca macelarul e frumos la chip si vorbeste maiastru,plin de gologani prin buzunare,citi nu se ingramadesc sa-l pupe…mai toata lumea ” civilizata ” si cu mintea imbuibata de minciuni cu pretentii de adevar.

  Ea are caracter general,si cu referire si la cel care are sa vina in chipul aceasta,si pe care mai toti or sa-l aduleze.

 23. @sh
  si cum ai ajuns tu la concluzia ca eu sunt tributar propagandei ue?
  Inainte dadeam atatea link-uri cu vocea rusiei ca si admin. mi-au reprosat lucrul acesta spunandu-mi ca mai sunt si alte surse din care pot sa iau acele stiri.
  Si sa fim seriosi, cate publicatii mai sunt independente? Cuvantul-ortodox….si poate cateva…. si ele mici . Crezi ca presa din Rusia lui Putin este independenta. Crezi ca ei au mai mult libertate decat cei din ue sau state. Oare nu cei cu bani si influenta din Rusia detin aceste trusturi? Nu au iesit atatea scandaluri in care Putin era invinovatit ca santajeaza si chiar isi lichideaza adversarii ( incluzand si presa de opozitie).
  Si CO a publicat o stire de curand in care arata cum televiziune din Rusia difuzeaza stiri in care se spune cum ca Romania si Moldova vor sa invadeze Rusia ( daca nu ma insel). Pai ce independenta au aceste televiziuni si ziare care dau astfel de stiri si cui sunt aservite si in ce scopuri.
  Ziceai ca daca Putin ar fi organizat acel miting ar fi fost cateva zaci de mii, nu sute de manifestanti! Ok! Poate ca ai ddreptate, dar in acest mod ai recunoscut ca poate manipula si controla organizarea unui eveniment dupa bunul plac, dictatorial, cu influenta. Cu ce se deosebeste prin aceasta de cei din ue? Doar cu o alta ideologie! S-a recunoscut de curand cum ca prorusii au facut executii in randul lor.
  Pai frate ala se numeste crestin ortodox? Acolo este un iad! Asta ce spune? Ca sunt obligati sa lupte! Nu asculta ordinele – e simplu – sunt executati!
  Bine, daja am vorbit prea mult de Putin si l-am atacat cu tot arsenalul din dotare si iarasi o sa fiu acuzat ca tin parte cuiva sau ca sunt tributar nu stiu cui!
  Romanii sunt la momentul actual intre ciocan si nicovala!
  Ca inca e pace pe pamant sau cel putin in anumite locuri e datorita lui Dumnezeu nu lui Putin sau orcarei alte persoane.
  Asa cum spuneai si tu – sa avem grija pe cine adulam, nu de alta, dar putem sa fim pacaliti.

  singur

 24. @enkidu

  dom’le, dac’ar fi mai mults precum matale, mare lucru ar fi. Insă ii prea multă încrâncenare, ne luam mult prea în serios pre domniile noastre și propriile păreri, de multe ori…

  Ma întreb, dacă as fi de acord cu tot ce spune fiecare pe aici, dacă l-aș îmbrățișa frățește și i-as cânta în struna spunându-i tot ce vrea sa auză, dac-aș da drumul la ropote de aplauze, eheheeei, ce veatsa ar fi la comentarii aci…ce comuniune în zumzet și-n simțiri!

  Numa ca dac’ n-am dragoste de aproapele nu poci, nu poci, dom’le, să-i fac una ca asta și gata.
  Iertats dară scăderile-mi și neputințili carele mă cuprinde și ma-npresoară dinspre toate părțile de nu mae știu ce iaste cu mini. Si, de parca n-ar fi de-agiuns, mai ii și slava asta ce se deșartă peste mintea mea precum ploaia de vară peste pământul însetat de glorie. Pai, credeți domniile voastre ca ii ușor să grădinărești în condițiile astea?
  Va spui io, nu-i!

 25. East Ukraine city dying under siege
  DONETSK, Ukraine (AP) — Residents say the eastern Ukrainian city of Luhansk is dying. The power grid was completely down Monday, the city government said, and fuel is running dry.
  Store shelves are emptying fast, and those who haven’t managed to flee must drink untreated tap water. With little medicine left, doctors are sending patients home.
  “As a result of the blockade and ceaseless rocket attacks, the city is on the verge of a humanitarian catastrophe,” mayor Sergei Kravchenko said. “Citizens are dying on the streets, in their courtyard and in their homes. Every new day brings only death and destruction.”
  http://hosted2.ap.org/APDEFAULT/cae69a7523db45408eeb2b3a98c0c9c5/Article_2014-08-04-EU–Ukraine/id-026c885872c84d199627f0901371df87

  Pe fondul crizei umanitare din estul Ucrainei, Ministerul de externe al Rusiei a dat azi un comunicat foarte dur, care lasa sa se intrevada o interventie a Rusiei daca ostilitatile nu inceteaza imediat!

  “The Kiev authorities instigated by their western sponsors are carrying out a punitive operation killing and wounding civilians and destroying civilian infrastructure. A humanitarian situation in the region is getting worse,” the Russian Foreign Ministry said.
  Meanwhile, the Ukrainian army continues pulling the “Tochka U”, “Smerch” and Uragan missile complexes to Donetsk.
  “All the aforesaid information confirms the need of an immediate ceasefire in Eastern Ukraine and talks to start urgent discussions on the country’s future state structure.”
  Meanwhile, the militia fighters of the Donbas region and Ukrainian troopers have exchanged their dead and captivated fighters. The militias reported that the bodies of 3 out of 12 dead fighters had traces of torture. Most captives had their bones broken and internal organs damaged.
  The Russian Foreign Ministry said that the Ukrainian authorities were practically sabotaging an investigation into the May 2 tragedy in Odessa.
  “Those who are responsible for this tragedy have not been punished. Moreover, they feel very comfortable,” the Russian Foreign Ministry said.
  http://en.itar-tass.com/russia/743510

  Rebelii pro-rusi pierd teren si Rusia poate incepe invazia oricand, pe considerente umanitare!

 26. @ eucred

  Daca as fi stiut ca dadeai linkuri de acolo…

  Omule,in mesajul meu nu am pomenit nimic de presedintele marelui nostru vecin ( ca intindere ).Nici de demonstratii nu am zis nimic.

  Si nu te intrebi macar,cum de un sef al rebelilor,cu o poza mare a Domnului nostru Iisus Hristos pe zidul din biroul lui,da un interviu la BBC ( nu vocea rusiei ),in care spune ca-i executa pe cei lasi ? Daca poti crede asa ceva,inseamna ca esti tributar propagandei BBC-ului si mass media din UE….parerea mea.
  Este ca si cum un general rus,ar posta secrete militare pe facebook,ca sa le arate yancheilor cit de destepti sint ei…poti crede asa ceva ?

 27. Russia has roughly doubled the number of its battalions near the Ukrainian border, Western officials said Monday, and could respond to the Kiev government’s gains there by launching a cross-border incursion with little or no warning.
  Over the past several weeks, Russia has built up 17 battalions — totaling 19,000 to 21,000 troops, according to one Western estimate — into a battle-ready force of infantry, armor, artillery and air defense within a few miles of the border. In addition, it has vastly expanded its firepower, increasing the number of advanced surface-to-air missile units to 14 from eight, and deploying more than 30 artillery batteries, according to the officials.
  http://www.nytimes.com/2014/08/05/world/europe/buildup-makes-russia-battle-ready-for-ukraine.html?_r=1

  Ukraine Concerned by Renewed Russian Buildup on Border
  The Ukrainian operation against the rebels may give Russia “an excuse” to invade, Mykhailo Koval, deputy head of Ukraine’s National Defense and Security Council, said yesterday.
  About half of Luhansk’s 465,000 inhabitants have evacuated the city amid continuing fighting, city council spokesman Oleksandr Savenko told Channel 112 television. The remaining 250,000 people are unable or unwilling to leave, he said.
  Luhansk, most of whose residents have been without electricity for more than a week, is “on the verge of a humanitarian catastrophe,” the council said on its website. Some are also without water and fixed-line or mobile phones, it said.
  Many of those remaining in Luhansk, which lies close to the Russian border, are retired people or families with children, while only a couple of drugstores are continuing to open and four hospitals and three clinics have been partly destroyed, according to the council.
  http://www.bloomberg.com/news/2014-08-04/ukraine-defense-minister-confident-of-beating-rebels-very-soon-.html

 28. @sh
  Frate cu tine nu o mai scoate omul la capat. Daca cred sau citesc si presa din ue sunt tributar lor. Tare de tot. Pai si fratii admin. Inseamna ca sunt depedenti si cred in ea din moment ce citeaza articole din ea si destul de multe informatii le considera adevarate. Toti facem o triere, fiecare djpa posibilitati, cone Fanica! Asta nu inseamna ca e singura noastra sursa de informare sau ca vom crede tot ce citim. Oricum eu, spre deosebire de tine, nu tin partea nimnui. Daca e cineva dintre noi doi care e tributar uneia dintre parti, acela, cu siguranta nu sunt eu! Nu iti reprosez sau te judec ca faci lucrul acesta ci doar constat obiectiv realitatea. Cred si eu cu tarie ca daca nu ar fi Putin sa se opuna expansiunii vestului ar fi vai de noi. Antihristul ar veni poate mult mai repede.
  Dar in acelasi timp cred cu aceiasi tarie ca Putin nu face acest lucru din dragoste crestina ci ca nu vrea sa renunte, el si acolitii lui, la privilegiile si puterea pe care le detin. Cumva trebuie sa castigi simpatia poporului. Daca o sa citesti stirile din presa rusa, de exemlu, o sa observi ca si ei vor implementarea unor masuri specifice occidentului si politicii lui anticrestine, bazate pe control absolut al individului. Si ei vor sa introduca moneda electronica, in prima faza, in paralel, cu cea fizica, si ei vor introducerea cipului ca mijloc de control, ecumenism si alte lucruri minunate.
  Daca Putin se opune expansiunii vestului si a politicii sale anticrestine e pentru ca Dumnezeu are mila de noi si ne mai da un pic de ragaz. Cat ragaz, nu stiu, dar nu cred ca foarte mult. Cu toate ca spre surprinderea mea din ce in ce mai multi calugari cu care vorbesc imi spun ca Dumnezeu a mai amanat razboiul pt. rugaciunile atator oameni. Amu, ce inseamna acesta amanare chiar nu stiu. Daca e cineva cu mai multe informatii, bucuros l-as asculta.
  Iertare si Doamne, ajuta!

 29. Sherlock…
  Hahahahahahahahaaa….!
  Foarte tare si corecta ( zic eu ) afirmatia ta cu rebelul idiot care are icoana Mantuitorului si se lauda ca executa neascultatorii……pai cum sa crezi pe un dezaxat ca asta ? E mina occidentului cum corect ai zis.
  Pe aceeasi logica a ta……cine Doamne iarta-ma sa o creada pe maica Putin cand se pozeaza ea cu patr. Kiril, cu icoane zicand ca lupta in numele ortodoxiei…..in timp ce omul e un kgb-ist, si-a eliminat adversarii prin crima si santaj si zice ca destramarea URSS a fost o greseala. Deci e corect ce ai zis Sherlock…..cum sa crezi niste tembeli ca astia !!!
  Sau sa luam cazuri mai aproape de noi……cunoastem cu totii ca exista delatori si turnatori racolati din puscarii , li se fac bloguri li se pun icoane si niscaiva acatiste …..locuri create pentru smintiti, smintitori cu scopul de a sminti, a inrai si a cultiva ura si neincrederea. Pai cum bine zici Sherlock…..cine Doamne iarta-ma sa creada unora ca acestia ?????
  CU TOATE ASTE FOARTE MULTI CRED SI II URMEAZA……dovada o sti si tu , hahahahaha.

 30. Acţiunile Republicii Moldova vizând contingentul de pace rus din Transnistria sunt “neprietenoase” şi riscă să destabilizeze situaţia în regiune, avertizează Ministerul rus de Externe, conform RIA Novosti.
  http://www.realitatea.net/rusia-avertizeaza-republica-moldova-ca-exista-riscul-destabilizarii-situatiei-in-transnistria_1496752.html

  Tiraspolul acuză Ucraina de incitare: Transnistria nu este inamic
  http://www.gandul.info/international/tiraspolul-acuza-ucraina-de-incitare-transnistria-nu-este-inamic-13034272

 31. @ eucred

  ” Frate cu tine nu o mai scoate omul la capat. ”

  Multumesc.

  ” Daca cred sau citesc si presa din ue sunt tributar lor. Tare de tot. ”

  Depinde de cit de mult citesti pina ajungi sa selectezi ceva,contaminare si risc tot exista,daca e sa ma uit la ce scriu unii dintre comentatori.

  (…)

  Acum iar este adevarat,ca si propriile noastre patimi pot juca un rol negativ in aceasta informare,sa zicem.

  Pentru un om obisnuit insa,mult mai de folos i-ar fi sa rupa legatura cu mass-media,televizorul si sa citeasca din Scripturi si sfinti,iar despre cele actuale,mai degraba sa ceara sfat de la duhovnic.

  ” Cred si eu cu tarie ca daca nu ar fi Putin sa se opuna expansiunii vestului ar fi vai de noi. Antihristul ar veni poate mult mai repede.”

  Sintem frati pe ideea aceasta,putem baga mina in foc ca Mucius Scaevola cindva,pentru aceasta.

  ” Daca Putin se opune expansiunii vestului si a politicii sale anticrestine e pentru ca Dumnezeu are mila de noi si ne mai da un pic de ragaz.”

  Daca mai continui asa,te iau in brate si te imbratisez ca un prieten…

  “Dar in acelasi timp cred cu aceiasi tarie ca Putin nu face acest lucru din dragoste crestina ci ca nu vrea sa renunte, el si acolitii lui, la privilegiile si puterea pe care le detin.”

  Aaaa….,cu prima parte as fi de acord,dragostea crestina este culmea virtutilor,asemanare cu Dumnezeu,asa ca da,ai dreptate.

  Cu a doua parte,lasa-ma sa ma indoiesc.Cred ca esti tributar mass-media din UE aici….
  Puterea pe care o detine Putin si ” acolitii” lui nu i-a cazut in cap deodata,ci este un proces,un drum pe care acestia l-au parcurs,de multe ori plin de primejdii,un drum de la slabiciune si haos la cele de astazi.

  La cit de multi copaci taie si tiparesc dolari bancherii americani,sint convins ca Putin et Co au fost momiti cu multe zeci de miliarde de dolari mita,sa lase Rusia prada bancherilor iudeo-atlantisti.Nu spunea Merkel ca Putin este parca dintr-o alta lume ? La aceasta cred ca se referea.Ca nu are un pret,ca nu cedeaza momelilor,ca este un zelot probabil.

  In incheiere,pentru noi nu este asa de important cum este Putin si ai lui,ci mina lui Dumnezeu pe capul lor,pentru mintuirea noastra.Cred ca este singura conducere politica si tara,pe care Dumnezeu o mai putea gasi astazi in lume ( nu cea mai buna,cu multe probleme,chiar foarte multe,cu oameni politici si nu numai cu probleme,chiar foarte multe ) pe care sa o opuna dictaturii si dezumanizarii mondiale ce avanseaza in ritmuri halucinante.( are si resurse,si intindere mare,cu greu de cucerit,si armata,si conducere politica “zeloata”,si popor luptator,chiar neinfricati )

  Exact cum a facut Dumnezeu cindva,pentru eliberarea evreilor din robie,cind si-a pus mina pe capul regelui Cirus,care nu era de credinta mozaica,nici un adept al pacii si intelegerii intre popoare,ba cucerea si taia destule capete.Dar daca doar acela putea sa-i elibereze pe evrei,si aceasta era un lucru tare bun,ce sa faca Dumnezeu ?

  Toate acestea in mod smerit,sa spunem.

  Cind va fi ” constrins “,cind toate tarile vor zacea in robia Babilonului atlantic,Dumnezeu va face si minuni ( adica mai nesmerit ),prin sfintii Sai Ilie si Enoh,din pacate,nici pe acelea nu or sa le creada cei mai multi ( sa ne bucuram totusi pentru ramasita Israelului care o va face totusi,trecind la Hristos )

  PS.Am scris in graba,iertare pentru cele gresite daca sint,doamna Holmes este la spital,Domnica,pentru cine vrea sa se roage,multumesc…trebuie sa spal si rufele pentru copii,toata gospodaria pe capul meu,mai sint si neindeminatic,ne auzim mai tirziu.

  Doamne ajuta!

 32. @ admin

  De acela de sus era vorba,cel lung,raspunsul catre ” eucred “am banuit ca este ceva nesetat cum trebuie cu saitul nostru,fiind la inceput,desi nu am exclus si alta posibilitate.Multumesc oricum,cred ca nici voua nu va vine usor sa-mi lasati unele mesaje,avind in vedere neintelegerile dintre noi.Poate cu timpul se vor rezolva si acestea…Doamne ajuta!

 33. Ukrainian radicals plotting act of provocation to start armed conflict with Transdniestria – Transdniestrian KGB

  Chisinau concerned about Russia’s plans to impose import duties on Moldovan goods
  http://interfax.com/news.asp

 34. Pingback: Melescanu vrea ca “RAZBOIUL HIBRID” sa intre sub incidenta Art. 5 NATO/ RUSIA AVERTIZEAZA MOLDOVA/ Se strange latul in jurul DONETKULUI/ New York Times: Rusia ar putea declansa o INCURSIUNE in Ucraina fara niciun avertisment - Recomandari
 35. Pingback: Melescanu vrea ca “RAZBOIUL HIBRID” sa intre sub incidenta Art. 5 din Tratatul NATO/ RUSIA AVERTIZEAZA MOLDOVA/ Se strange latul in jurul DONETKULUI/ New York Times: Rusia ar putea declansa o INCURSIUNE in Ucraina fara niciun avertisment - Rec
 36. Sherlock
  Adaugire la ultimul meu comentariu……continuindlinia logicii tale , un alt exemplu de pe la noi ar mai fi maicuta cosmica Ponta care ce sa vezi…..s-a facut peste noapte crestin ortodox si se bate cu caramida in piept, tocmai el. Ca a intrat in cursa pt prezidentiale. Cine sa-l creada pe asta ?? Si totusi sa vezi cati crestinei ortodoxei vor da cu stampila pe fruntea lui.
  Prosteala asta cu actiuni in numele religiilor din pacate inca tine si are efect devastator. Toti tiranii au invocat religia ptr a-si justifica nebunia, fie jihadisti fie asa zisi crestini.
  La fel a facut si Berlusconiin campanie, devenise subit nationalist si crestin zicand ca :
  -italia este crestina si este a italienilor ! ….in timp ce canalele media controlate de el difuzau in disperare stiri cu ororile emigrantilor din Italia unde evident, cap de afis erau romanii.
  Populatia suprasaturata l-a votat crezand ca Berlusca ii va scapa de straini. In final I-a scapat de milioane de euro transferati prin inginerii de la buget in firmele lui.
  Putin si toata clica lui de oligarhi mafioti kgb-isti (ca si la noi) face tot ce face momentan pentru a arunca praf in ochii propriului popor obidit si amarit….ascunde dezastrul economic al tarii sale prin tactica “dusmanilor Rusiei ” si a razboiului. Nemaiavand ce sa ofere rusilor , le baga in cap ca ei sunt gloriosii sovietici de altadata , ca sunt unicii credinciosi care trebuie sa lupte pt “apararea credintei”. Si rusii chiar cred porcaria asta. Ma tem ca maica Putin va ingropa Rusia de vie.
  -gogoasa cu Rusia bogata si independenta este un mit grosolan . Banii proveniti din gazele rusesti sunt ai oligarhilor, poporul de rand sufera de foame si traieste cu frica si teroarea in glanda. In Rusia nu exista libertatea de exprimare si inca mor oameni pentru ideile sau opiniile lor. De aceea nici nu apar informatii legate de realitatile din Rusia , au grija baietii ca acestea sa nu rasufle pe afara. De aici si mitul vostru ca Rusia este pura, dreapta si fericita. In realitate , scapa cine poate din Rusia….evident, in occidentul apostat, he he he.
  -un alt mit este cel al puterii militare rusesti……in realitate este vai de mama ei la acest capitol dar totul ete compensat la nivel international (si national) prin propaganda mincinoasa invocandu-se URSUL , sau monstrul rus crud si neindurator. In caz de razboi , Putin se va baza de fapt la fel ca si predecesorii sai , pe sacrificarea maselor . Asa cum facea Stalin cand isi intreba generalii :
  -cati oameni am pierdut pe front cu germanii ?
  -Am pierdut 1 milion de oameni tavarisi Stalin.
  – Aaaaa…nici o problema tavarisi ( raspunde Stalin ), mai aduceti inca 1 milion ca avem de unde :))
  Draga Sherlock & Co. !
  Admir chinul vostru si disperarea de a convinge Romania ortodoxa ca Rusia este sfanta si mantuitoare ( Doamne iarta-ma) , parca insinuind ca romanii ar trebui maine sa se mute toti in Rusia si sa afuriseasca Europa si SUA.
  Sherlock…..mergeti mai bine de o convingeti pe fiica maicii Putin si petoti copiii si familiarii oligarhilor rusi pt ca toti se afla in occidentul decazut he he he…..spuneti-le sa se care inapoi in Rusia cea salvatoare.
  Ps…acuze de greseli , iar scriu de pe antihristicul telefon mobil :))

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare